אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,629 דיונים בפורום זה
-
שמעו אני הלכתי להום סנטר לקנות צבע בסיס.. היה להם פריימר לבן.. או משהו כמו צבע בסיס 'לקה' שקוף.. מה לקנות? שניהם עולים 15 שקלים.....
-
- 0 תגובות
- 937 צפיות
-
-
-
יש לי מארז שבפנאל שלו יש 5 לדים (שקופים, עושים אור כחול. אין לי מושג אם רגילים או UB), כשהמינוסים ופלוסים שלהם מחוברים בשתי קבוצות (כל ה+ לאחת, וכל ה- לאחת. אני כל הזמן מתבלבל בין חיבור טורי למקבילי). על הכבל ה"ראשי" החיובי (אחרי שכל הלדים מגיעים אליו) יש נגד אדום, ירוק, חום, זהב. כשחיברתי ל12V בספק (צהוב ושחור) הנגד התחמם נורא (בצורה שכבר א"א לגעת בו) ופחדתי שהוא ישרף. מצד שני, כשהוא מחובר ל5V (אדום ושחור) הוא עושה אור קצת חלש לטעמי. השאלה היא האם זה בסדר לחבר ל12V, ואם לא, איזה נגד אני צריך? ניצול קטן של התראד, שאלה קצת לא קשורה- יש במארז הזה כפתור לחיצה קטן (באחורי המארז, אם זה משנה) שכתוב על המחבר פלסטיק שלו chassis. מישהו יודע מה תפקידו ולאן הוא מתחבר? תודה רבה, בז'נ…
-
- 3 תגובות
- 937 צפיות
-
-
-
האם כדי לחתוך את המארז באמצעות דרמל או באמצעות ג'יגסו? במיוחד למתחיל. יש ברשותי ג'יגסו אבל אני חושב שנורא קשה לעבוד איתו בעדינות אז חשבתי אולי כדאי דרמל. אם כדאי דרמל, תוכלו להציע על דיסקיות מתאימות לחיתוך הפח של המארז? תודה רבה.
-
- 4 תגובות
- 936 צפיות
-
-
פעם ראשונה שהרכבתי הכל , אחרי שקיבלתי את המארז החדש לא היה לי סבלנות לחכות לבן אדם שיבוא ויעשה את זה.. אז הרכבתי לבד , כמו כן היו קצת בעיות בדרך , הקבל 4 פינים למעבד (ATX V12) לא הספיק והוא היה ממש ממש מתוח ובקושי הגיע למעבד וזה ממש הפריע לי לסידור הכבלים... וואי הכרטיס מסך נראה עקום בתמונה לא ידוע למה.. זה כל מה שהצלחתי לעשות כרגע... טיפים? המארז הוא ANTEC 1200 אנשים התמונות ענקיות אני שם בלינקים זה הורס את העמוד לפני : http://up40.siz.co.il/up2/xyn2zirqmznj.jpg אחרי: http://up42.siz.co.il/up2/mzjym5nk5ydb.jpg http://up41.siz.co.il/up3/xwq2mqozmgyw.jpg
-
- 3 תגובות
- 936 צפיות
-
-
שלום אני חדש פה בפורום ובכלל במודינג יש לי מספר שאלות : 1) איזה מסך לקנות? 2) מאיפה ? 3) איך לחבר את המסך ראיתי מדריכים והם לא אומרים לי כלום? 4) מה עוד צריך חוץ ממסך?
-
- 3 תגובות
- 936 צפיות
-
-
אני מנתניה רציתי לדעת איפה אפשר לקנות לדים מתגים מולקסים וכל מיני דברים כאלה תודה לעוזרים
-
- 3 תגובות
- 936 צפיות
-
-
רציתי לדעת האם אפשר לחבר 2 ספקים ואני לא שואל סתם בשביל ידע אני רוצה לחבר... אם אפשר תגובות מאנשים שמבינים ואולי אפילו עשו את זה תודה מראש DJ POWER 8)
-
- 9 תגובות
- 936 צפיות
-
-
האם משהו יודע איפה ניתן לקנות צג LCD ציבעוני (שמתחבר סירילית או USB) ? האם משהו יודע איפה ניתן להשיג צג LCD פשוט (סיריאלי או USB) ?
-
- 4 תגובות
- 936 צפיות
-
-
כי שמתי לב שהיא משתמשת בלדים רגילים, אבל אני רוצה לשים שם אחד כחול שצורך 3V.. השאלה אם הוא ידלק בכלל?
-
- 2 תגובות
- 936 צפיות
-
-
שלום, יש לי מחר מבחן באלקטרוניקה מחר על התמונות שצירפתתי חומר המבחן כיתה יב'. התמונות הם על של פרויקט אני בונה וצריך להסביר על הרכיבים וכל זה (אני לא מבין בזה חייב את עזרתכם) אם מישהו יוכל להסביר בפירוט את הרכיב ותפקידיו מדובר על הרכיבים שמודגשים בצהוב , שהם אותו הדבר כעקרון.. התמונות: יש תרשמים מלבנים , הפרוייקט תורידו רווחים משו מה הפורום חוסם את זה : (בין ה // לפני אחרי ה הנקודה הראשונה ולפני ה נקודה השניה) http:/ /www. siz.co .il/my/ejwft0fnymtz.jpg http:/ / www. siz.co .il/my/2mqwgfdzlomj.jpg
-
- 1 תגובה
- 936 צפיות
-
-
תודה לעוזרים
-
- 4 תגובות
- 936 צפיות
-
-
שלום רב, נאי זקוק לעזרה קלה היות ואיני אלקטרוניקאי מדופלם אלא מתמצא בכך באופן בסיסיץ. בקובץ המצורף יש שרטוט של מעגל פשוט האחראי להפעלה\כיבוי של שתי מנורות באמצעות סוויץ' 3 מצבים (כבוי, מנורה א', מנורה ב'). אני רוצה להחליף את הסוויץ' בשני כפתורים שכל אחד בנפרד יהיה אחראי על מנורה באופן עצמאי. הכפתור הנדרש הוא מסוג אלו שמעבירים חשמל רק בעת לחיצה. הווה אומר, העזרה שאני צריך היא לבנות את מעגל בו למעשה לחיצה של הכפתור תנתק או תחבר את הזרם לכל נורה. מקווה שכוונתי ברורה ושמישהו יוכל לעזור לי. [attachment deleted by admin]
-
- 2 תגובות
- 936 צפיות
-
-
שלום חיברתי לCD שלי מולקס חתוך,ואני רוצה להפעיל אותו משנאי איזה חוט לחבר לאיזה צבע? ועל כמה לשים את הוולט?
-
- 4 תגובות
- 936 צפיות
-
-
שלום לכולם. ברשותי המעבד: pentuim E2160 עשיתי לו אוברקלוק... הגעתי איתו עד ל-3.2GHZ. ויציב בבדיקות מאמץ,הוא מגיע לטמפרטורה של 65 60 במאמץ. ברשותי הקירור therlmaltek V1. יש אפשרות להנמיך את הטמפרטורה?
-
- 4 תגובות
- 935 צפיות
-
-
יש לי שתי מאוררים שרציתי לחבר למחשב מהספק יוצא חוט בצבע צהוב שחור של 12 V ובסופו יש חיבור אחד של פין 3 במאורר יש גם פין 3 וזה מתחבר ועובד הבעיה היא שאני רוצה לחבר שתי מאורריםםם לפיין הזה אם אני יחתוך את שתי החיבורים ויחבר אותםפ ביחד צבע בצבע ואחבר להם רק חיבור של פין 3 אחד כאילו שמחיבור פין 3 אחד אני יחבר שתי מאוררים אמור להיות עם זה בעיה לספק? זה יעשה בעיות משהו ? יש לי ספק 400 W מה אומרים ?
-
- 1 תגובה
- 935 צפיות
-
-
עריכה שנייה: אתם לא באמת צריכים לקרוא את כל מה שכתבתי מתחת לזה P= רק, האם המעגל הזה יעבוד ? (יש סיכוי טוב תכיוונתי את הלדים לכיוון הלא נכון תתעלמו מזה): עריכה: עשיתי קצת בירורים והבנתי שהכי חכם יהיה במקרה של 4 לדים ומעלה לשים אותם בטור עם נגד קטן ככל האפשר בשביל לא ליצור מתח אינסופי כל לד נוסף לחבר במקביל ללד אחר... אז ככה. יש לי 12 לדים (3 מ4 צבעים שונים) ו40 נגדים (10 של 100 אום, 10 של 500 אום, 10 של 1K ו10 של 2k). עכשיו הרעיון שלי הוא להוסיף בתחתית המארז שאני בקרוב קונה (כשלFoxPc יהיה את כל הרכיבים במלאי) לדים. המארז הוא NZXT Alpha Black. ניסיתי לחפש אבל לא כל כך הצלחתי, אני חושב שאני אצטרך לחבר את זה לחיבור Molex אבל אני ממש לא בטוח. חיבור Molex זה הזה עם…
-
- 0 תגובות
- 935 צפיות
-
-
שלום תשמעו היום התחברנו לטלפונים של HOT אבל נשארנו עדין עם בזק. עכשיו מה שקוראה בזק משמש לשיחות נכנסות וHOT ליוצאות. שזה יצר מצב שיש לי שני טלפונים בחדר (בגלל שהחיבור לקיר מקום לא נוח) עכשיו רציתי לדעת אם יש אפשרות לבנות מעריך שבעזרתו אני יכול פשוט עם ברת מתג או משהו כזה(או אפילו לנתק את הכב מאחד ולעבור לשני) ובצורה כזאת אני עובר בין הקייו של HOT לקיו של בזק. אם יש כזה דבר תגידו לי אני מעדיף לקנות. אם אין וזה אפשרי, תוכלו להסבר בכללי אך לבנות? מקווה שזה קשור לפה ותודה מראש
-
- 4 תגובות
- 935 צפיות
-
-
יש לי את החיבור שמתחבר ללוח אם(3 PIN) ואני רוצה להפוך אותו לSPDIF כמו בתמונה כך שאוכל לחבר אותו למערכת למישהו יש מושג כיצד הם מחברים? [br]פורסם בתאריך: 29.07.2007 בשעה 00:43:39 הקפצה :s05:[attachment deleted by admin]
-
- 7 תגובות
- 935 צפיות
-
-
אני שונא את המסך שלי. אני לא שונא את המסך עצמו כמו שאני שונא את הזוועה שניורון החליטו לעשות למארז של מסך LCD טוב. אז חשבתי להחליף את כל המארז החיצוני (כל הפלסטיק) במארז של מסך אחר. האם זה אפשרי? במה יש להתחשב? ביקורות חובה!
-
- 7 תגובות
- 935 צפיות
-
-
אז ככה, ברשותי פאנל התאורה Sunbeam Chameleon, אחלה פאנל, עושה מעולה את מה שהוא יועד לעשות. אבל מה, יש לו חסרון אחד. הכבלים של הלדים שלו קצרים, מה שגורם לפשרה בעניין סידור החוטים במארז. אחרי בירור בחנות האלקטרוניקה הקרובה, והבנה שקונקטורים מתאימים להכנת כבל מאריך אני לא אמצא, ישבתי וחשבתי מה מה אפשר לעשות עם הכבלים הסוררים. אז ככה, מצרכים להכנת כבל מאריך לפאנל Sunbeam Chameleon: 1 כונן אופטי תקול \ חסר שימוש, לצורך לקיחת פינים מחיבור הIDE מאחורה (או כל רכיב עם חיבור IDE זכר, או אפילו לקנות קונקטור כזה ) 1 כבל USB לפרונט פאנל. בידוד מתכווץ, לצרכי אסתטיקה בלבד. הסבר מפורט לא נראה לי צריך פה, כי התמונות שוות יותר ממילים. [attachment deleted by admin]
-
- 2 תגובות
- 935 צפיות
-
-
-
מחר מביא את החלקים הבאים 2 Thermaltake HardDisk Cooler A2376 1 Thermaltake Big Typhoon CL-P0114 4 Thermaltake Cooper memory heat spreader A1989 1 Arctic Silver 5 Thermal Compound A2150 היא טובה גם לכרטיס מסך 6800 ?? ואני עושה הזמנה מחר גם ל: Thermaltake NEON2 UV A1721 1 Thermaltake XR-CABLE SATA UV 60CM BLUE 2 Thermaltake XR-CABLE ATA UV60CM GREEN 1 Thermaltake XR-CABLE FLOPPY UV 45CM ORANGE 1 איך זה בשביל התחלה למודינג פנימי לSHARK כסוף שלTT ??? השלב הבא חלון שקוף ניתן להשיג פרספקט בכל זגגיה או זה משהו מיוחד ????? וואי אני מת להשיג מצלמה ולצלם :xyxthumbs:
-
- 11 תגובות
- 935 צפיות
-
-