עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. כרגע יש לי במארז מתגים רגילים, אני רוצה פשוט מאוד בתהליך המודינג על המארז שלי לשים לו "פוטנציומטר" - עכשיו שלא תתחילו לרדת עליי מכיון שאני לא יודע אם "תקעתי" את המילה הנכונה, שהלכתי לחנות אלקטרוניקה היא אמרה לי במילים האלה: "לא חמודי, פוטנציומטר צריך לדעת מה ה OHM שלו - זה לא יכול לשמש אותך לשינוי המתח של המאורר זה לא זה" - עכשיו אני רוצה ללכת שוב ביום ראשון ולבקש את החלק שאני באמת צריך... השאלה שלי, מה אני אומר לה? נגד משתנה? קבל משתנה? תודה רבה לכל מי שעונה מי שיעזור לי אני מבטיח לעדכן באותו היום מה עשיתי עם אותו חלק זה יהיה יפה אני מבטיח

• 6 תגובות
    • 873 צפיות
  2. Started by guysoft,

היי לכולם, חשבתי לפרסם כאן שקריקטור (שזהשעזרתי בטעות להקים) יוצא בפרויקט האקינג. בגדול חשבו לרכז הרבה פרויקטים מגניבים. יש ווידאו שמסביר את כל הרעיון כאן (כן זה אני מופיע) וגם כתבתי על זה בבלוג שלי אשמח אם אנשים כאן ייקחו חלק. יש לנו סיכוי להרים קהילה נוספת להאקינג ואלקטרוניקה.

• 0 תגובות
    • 873 צפיות
  3. Started by yotam.m,

שלום חברה מה קורה?? יש לי שאלה קטנה... יש לי פלאפון מסוג SIMENS עכשיו החיבור של המטען נשבר לי רציתי לשאול אם זה אפשרי לטעון את הסוללה ישירות מהשנאי של המטען... בדקתי והמתח הוא בדיוק 6.65V. על הסוללה יש 3 חיבורי חשמל + - ואמצעי כמובן שהוא אדמה האם אפשרי לחבר את החוטים מהשנאי ל + ול - או שזה לא יטען את הסוללה כי בתוך הפלאפון יש עוד כל מיני נגדים וחרטא שמורידים את המתח עוד...? תודה לעוזרים אם לא מובנת השאלה למרות שנראה לי שהיא מובנת אני יצרף תמונה של הסוללה ושל השנאי(דר"א השנאי הוא כמובן של הפלאפון).

• 1 תגובה
    • 873 צפיות
  4. Started by hmjmvhcvh,

אני מעוניין לבנות מעגל שיפעל בצורה כזאת במצב שיש 11.30v שהוא ישנה נגד מסויים ל5ohm ובמצב שיש 13.50v הוא משנה ל30ohm בדרך אני צריך שהוא ישנה עוד פעם אחת (אם אפשר יותר זה מעולה) לפחות את אותו "נגד" לדוגמה ב12.50v הוא ישנה ל20ohm זה לא אמור להיות מעגל מסובך במיוחד פשוט יש לי בלאק אאוט בקטע של מעגלים בסגנון כזה תודה אנשים

• 2 תגובות
    • 873 צפיות
  5. Started by shlomom,

שלום, אני מעונין במקלט מיניאטורי על צ'יפ שמסוגל לקלוט אות ממרחק של מאות מטרים או קילומטר שניים ולתת אינדיקציה שהאות נקלט. המטרה: שליטה בעזרת משדר תואם מרחוק בפונקציה .ON/OFF אני לא סגור בקשר לפרטים כמו תדר, העברת נתונים נוספים בין משדר למקלט וכדומה. כרגע אני פתוח להצעות. המגבלות היחידות הם: גודל - צ'יפ, יתכן עם כמה רכיבים תומכים מסביב. טווח - לא משהו של עשרות מטרים, לפחות מאות מטרים, רצוי קילומטר לפחות. מחיר - משהו שאוכל להרשות לעצמי, ובקיצור כמה שפחות ושיענה על הדרישות. תודה על העזרה.

• 4 תגובות
    • 873 צפיות
  6. Started by bykeking,

שלום, אני רוצה לצבוע את המאוורים במארז שלי לצבע אחר. איך לצבוע? בספריי? באקרילי? יש דברים שאני צריך לכסות? תודה.

• 7 תגובות
    • 873 צפיות
  7. Started by SUB-ZIRO,

התחלתי בשעה טובה ומוצלחת לעשות במחשב של אחי חלון עם חריטה שהוא עשה(יצא משהוא יפה שחבל על הזמן) חתכתי את החלק שצריך לחתוך בהחלה עשיתי עם מגדחה עכשיו נשארו כל מוני חתיכות קטנות איך אני מיישר את זה יש לי הרבה כלים מסור דיסק ג'קסון מקדחה דרמל (שאגב איתו ניסיתי לחתוך את השאריות זה לוקח שעות וגם לוקח הרבה דיסקיות חיתוך) יש רעיונות ? אני יעלה תמונות בהמשך פשוט אני צריך ללכת ללימודים (אני מקווה היום לסיים את זה) בתודה גדולה מראש לעוזרים

• 5 תגובות
    • 873 צפיות
  8. Started by aviram20,

יש לי שתי מאוררים שרציתי לחבר למחשב מהספק יוצא חוט בצבע צהוב שחור של 12 V ובסופו יש חיבור אחד של פין 3 במאורר יש גם פין 3 וזה מתחבר ועובד הבעיה היא שאני רוצה לחבר שתי מאורריםםם לפיין הזה אם אני יחתוך את שתי החיבורים ויחבר אותםפ ביחד צבע בצבע ואחבר להם רק חיבור של פין 3 אחד כאילו שמחיבור פין 3 אחד אני יחבר שתי מאוררים אמור להיות עם זה בעיה לספק? זה יעשה בעיות משהו ? יש לי ספק 400 W מה אומרים ?

• 1 תגובה
    • 873 צפיות
  9. Started by g2a2l2,

יש לי מסך lcd עם תאורה ועברית ובקר מאחורי המסך כתוב ככה itm-1602d-04 ic2- ks0062 ic1- ks0066 רציתי לדעת עם החיבור שלו זה באותה דרך כמו שמסבירים באתר או שזה דרך אחרת חיברתי את המסך כמו שכתוב במדריך והוא לא עובד . הוא נדלק אבל לא רואים כלום ,חשבתי אולי זה בגלל שלא חיברתי את הפוטנציומטר נכון אז הורדתי אותו ועדיין לא רואים כלום בדקתי את החיבורים אלף פעם הכול מחובר כמו שכתוב אבל המסך עדיין לא מגיב . יכול להיות שצריך להגדיר את הlpt דרך הביוס או שזה לא קשור ? את המסך קיבלתי מתנה מחבר שהביא אותו מאיזה מעבדה [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 3 תגובות
    • 873 צפיות
  10. Started by SupeRnovA,

אני ראיתי שזה נראה כמו מן אולטרה כזה וקראתי שזה מקרר את המחשב שלך או משהו כזה מישהו יכול להסביר לי מה זה?

• 7 תגובות
    • 873 צפיות
  11. טוב נתחיל בזה, שהרכבתי מאוורר חדש על המחשב [ מאוורר של ספק ], שמרעיש כמו מנחת מטוסים, בצורה שאי אפשר לתאר, חשבתי על רעיון, והרעיון היה פאן באס... בעזרת אבא שלי [ חוש יצירתי רצח ], בניתי פאן באס מכפתור של מעלית, חחחחיחיחי המעבד היה 51 מעלות במנוחה, עכשיו הוא 45 מעלות... בקרוב אני משיג נורות לכפתור, והכפתור יהיה מואר... קבלו תמונות: חשבתי על לחתוך את הדלת צד של המחשב, ולהרכיב שם חלון פרספקס, ובעתיד להרכיב קטודות וכו'... חשבתי על עוד משהו, נכון המכסה הזה שעשיתי עליו פאן באס? נשארו לי עוד 2 כאלה, יענו חדשים, חשבתי לקחת אחד מהם, לחתוך לו מלבן באמצע המכסה, לשים לו חתיכת פרספקס, ומאחוריה לתקוע איזו קטודה יפה כזאת... איך יצא? בינתיים רק הלחצן השמאלי פועל, כנראה מחר או…

• 5 תגובות
    • 873 צפיות
  12. Started by domiel,

אני מתכוון לעשות חלון במארז,עכשיו אין לי דרמל או כל דבר דומה,יש לי רק מספרי פח (יצא מגעיל) וג'יגסו. נגיד ואני משיג ראש בשביל פח,האם החיתוך יצא יפה? (יש לי הרבה ניסיון עם ג'יגסו)

• 8 תגובות
    • 872 צפיות
  13. קניתי 10 נגדים+10 לדים ועוד דברים כמו דיודות, קבלים וכד'... אני רוצה לעשות נגיד פאן באס.. (ממש קטן, מאורר אחד, תציעו מה עוד אפשר להשים במערכת חוץ מזה...). אם אני מחבר את הנגד 180 אוהם+לד+מאורר+מפסק (3 מצבים)-> לחוט הצהוב והשחור של החיבור מולקס כל העסק אמור לפעול? או שמה הנגד חלש/חזק מדי עבור המערכת? עוד שאלה שקשורה ללוח הלחמה... קניתי לוח הלחמה נראה לי 10 על 10 (משהו די גדול)... איך אני מפעיל לתוכו דברים, אני חייב להלחים ואז לראות את התוצאה? כי ניסיתי נגיד להשים לד שמחובר בפנים ושמתי מתח שחמל (סוללות) על אותו טור (פס) של הלד.. והלד לא פעל למה? מה צריך לעשות נגיד שהוא יפעל? האם אני יכול לגזום מלוח ההלחמה חתיכה קטנה יותר על מנת ליצור בתוכו אינפרא אדום (כמו במדריך) או שמה…

• 5 תגובות
    • 872 צפיות
  14. כן כן אחרי הרבה זמן אני שב ומעדכן אותכם בקצת תמונות אני חושב שזה יותר מתאים ליומני פרויקטים אבל אני לא בטוח וגם הפרויקט עוד לא הושלם במלואו חיבורי החשמל מהמקלדת ללדים: לחץ על הקישור הבאה להגדלה: http://213.8.161.147/motyp.co.il/Moding2/7.jpg ככה זה נראה בצד השני: המפסק והלד: מחברים את זה ככה: שני החלקים מופרדים: ככה זה נראה מבחוץ: שימו לב מתי שהאור לא פועל הלד הרגיל האדום דולק מתי שזה כן פעיל אז הלדים האחרים פועלים איך זה? ואגב אני עדיין מחפש להזמין דרך האינטרנט לדים UV וטוש UV

• 8 תגובות
    • 872 צפיות
  15. Started by Odedb52,

יש לי מסך שבניתי לפני לא מעט זמן.... (LCD קטן בחיבור LPT) כרגע הוא נמצע על המארז בלי שום.... "כיסוי". רציתי להכניס אותו באחד הפאנלים של ה- CD ומכיוון שאין לי דרמל או משהו בסגנון רציתי לדעת אולי יש לכם רעיונות איך לחתוך את הפאנל. חשבתי על קידוח הרבה עיגולים עם המקדחה שבבית, אבל אז שוב נזכרתי שאח"כ לא יהיה לי איך לפתוח את זה... בקיצור, תציעו רעיונות... תודה, עודד

• 6 תגובות
    • 872 צפיות
  16. Started by RunX,

חחחחחחחחח מישהו מסוגל על המודינג המטורף שעשיתי למחשב שלי ? מי שרוצה מדריך איך לעשות מודינג כזה מוזמן לפנות אלי בפרטי חחח ועכשיו בנימה קצת יותר רצינית : את המדבקה קיבלתי בבוגרשוב [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 3 תגובות
    • 872 צפיות
  17. Started by The Modder,

יש לי דרמל, ויש לי את הדיסקיות. הדרמל מבית Wolf. עכשיו יש לי בעיה, אין לי את הבורג שאמור להתברג על התושבת הארוכה מאלומניום. זה בורג קטן, מה אני יכול לעשות? אני לא יכול לחתוך אם אין לי את הבורג הקטן הזה. :-[

• 7 תגובות
    • 872 צפיות
  18. Started by m-o-r,

יש לי סרטוט של מעגל מה הדרך הכי טובה לעצב אותו על הלוח??? יש אוליי תוכנה?

• 2 תגובות
    • 872 צפיות
  19. Started by dany_tab16,

http://www.youtube.com/watch?v=2Vvpn0GaRpI זה המודינג שעשיתי. חתכתי את הרובה אוויר בעזרת דרמל תראו גם את זה: http://www.youtube.com/watch?v=7NEymY_D8hY איך לבנות חץ מעפרון (חח זה הכל בהומור אל תקחו קשה)

• 7 תגובות
    • 871 צפיות
  20. אז ככה: יש לי רכיב שעובד על 5V (שהוא לוקח ממולקס) ומחובר ע"י מתג(פיזי). אני רוצה שתהיה לי את האופציה לכבות ולהדליק את הרכיב ע"י תוכנה ולא ע"י המתג הפיזי. אז עלו לי 2 רעיונות: 1. יש איזשהי יציאת 5V לא מהספק אלא מהלוח שאני יכול להשתמש בה למטרה זו? 2. אם לא, איך אני משתמש ביציאה אחרת בכדי לשלוט בקלות על הרכיב? (כלומר מעגל מבוסס RELAY) תודה.

21. http://www.hardforum.com/showthread.php?t=780322 תודה לפיסי ספוט שהאירו את עייני למוד היפיפה הזה!

• 7 תגובות
    • 871 צפיות
  22. בהמשך למה שראיתי כאן http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=498487.0 בהודעה של nat64x חשבתי גם אני לבנות כזה מקרן עם מסך שבע אינצ רק יש לי כמה דברים שאני לא יודע לפני שאני מתחיל ורציתי לשאול 1 האם כשאני ישים מסך שבע אינצ או כשאני ישים מסך של חמש עשרה אינצ יהיה הבדלים בגודל התצוגה שיתקבל על הקיר ללא שום קשר לעדשה שאני ישים? (כי המטרה לעשות משהוא קומפקטי) 2 ראיתי ביוטיוב שיש כאלה שעשו בלי המכשיר שיש בסרטון ועשו קופסא שמחולקת לשני חלקים חלק אחד מקור האור וחלק שני העדשה שבאמצע המסך האם זה יעיל כי אין לי את המכשיר שיש בסירטון ורציתי לבנות גם בלעדיו? 3 האם יש לכם רעיון למקור אור חלופי אבל עוצמתי שיתן תוצאות טובות במחיר יחסית זול? 4 האם כך גם מקרני וידאו עובדים או שזה…

• 1 תגובה
    • 871 צפיות
  23. Started by gavriel_e,

השנה אני כיתה יב' ואנחנו עושים פרוייקט גדול כותבים תוכנה והכל ממש גדול בסדר גודל של הנדסאים..( אל תפחדו לתת פרוייקט קשה מדי ) עכשיו אנ יוחבר שלי חשבנו לבנות שער שניפתח כמו שיש בכניסה למקומות עבודה אבל יש מאגר של מספרי טלפון ואנחנו מתקשרים מהמספר שלנו לטלופון של השער ואם יש את המספר שאנחנו מתקשרים ממנו במאגר של המספרי טלפון שבשער אז השער ניפתח... ואנחנו גם נוסיף לו חיישן שכשיש אור אז השער תמיד פתוח ומכמות מסויימת של אור הוא נסגר ומתחיל לפעול עם המספרי טלפון.. כמו שיש שערים בקיבוצים שבלילה מתחיל לעבוד אבל אנחנו לא שלמים עם ההחלטה תנו לי עצות לפרוייקטי טובים ... תודה מראשש אחים שלי

• 5 תגובות
    • 871 צפיות
  24. Started by Gizon,

שלום לכולם, ברשותי סוללה של 12V (של 77 למי שמבין - בכוונה לא מפרט) ואני מעוניין לבנות מעגל מסויים שיאפשר לי להטעין בעזרת הסוללה את הנייד. המטען שלי מספק למכשיר 5.7V ומכן שאני צריך להוריד את המתח מ-12 ל-5.7. ניסיתי לקרוא על חוק אוהם אבל לא ממש הבנתי את העניין. מישהו יכול לעזור לי בבסיס של המעגל? אני מכיר רכיבים, יודע להלחים אבל נופל בחלק "המדעי". תודה!

• 1 תגובה
    • 871 צפיות
  25. Started by urinka,

הי אני רוצה לבנות HTPC ממחשב P3 שצריכים להביא לי בעוד שבועים אני רוצה לדעת הכל לפני שאני מתחיל כשאני אומר הכל אני מתכוון מבחינת התוכנה: אני צריך תוכנה שתענה על כמה שיותר צרכים חשוב גם שתדע להקליט אני גם צריך לדעת מה חומרה שאני צריך זאת אומרת אני יודע שאני צריך יציאה לטלביזיה וגם כניסה אבל איזה כרטיסים ראיתי כל מני ואני לא ממש יודע מה אני צריך אהההה כן ואיך אני אמור לבנות את המארז ראיתי כאן כל מני דברים אבל אני לא ממש בטוח מה אני רוצה קיצור אני צמא לידע ורעיונות אז תודה מראש אורי

• 2 תגובות
    • 871 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.