עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. יש לי את הרשימה הזאת ומוזכרים שם 2 רכיבים. כיאילו 2 סוגים של דיודות. אני לא יודע אם אפשר להישתמש בשנייהם או מה כי אני לא מבין את האות הזאת שבאמצע אני מניח שזה או אבל אני מעדיף להיות בטוח http://www.emulatronia.com/reportajes/directpad/psxeng/list.htm

• 5 תגובות
    • 684 צפיות
  2. Started by OutRaGe,

שלום. אני בקרוב מזמין סליבינג ואיזי גריפ של ונטק וראיתי בחלק מהאתרים שאומרים "Connect the yellow cable to the left of the molex " אבל איך בעצם אני אמור לדעת מה צד שמאל ? :\ כאילו אם אני יהפוך אותו צד שמאל יהיה בדיוק הפוך אז קיצר השאלה שלי אם זה משנה לאיזה צד אני יחבר תצהוב ואיזה צד תאדום ? (את הסדר אני יודע, צהוב שחור שחור אדום) ואם זה משנה , שוב איך אני אמור לדעת מזה צד שמאל :s05: תודה מראש

• 13 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. Started by aladin_7,

אני רוצה לבנות רכיב אלקטרוני אשר: מקבל 12V כאשר המתג סגור אין מעבר של מתח כאשר המתג נפתח, יוצא 12V אחרי המתג נסגר, יוצא 12V לעוד 30 שניות ואח"כ נכבה. מישהו יכול להגיד לי איזה רכיבים אני צריך, ואיך אני מחבר אותם? תודה

• 2 תגובות
    • 796 צפיות
  4. Started by pyro_man,

אז ככה אני בחרתי להתחיל פרוייקט רציני אחרי מודינג כושל חסר תיכנון ובעל ביצוע גרוע הסכתי מסכנות ומצאתי מארז זרוק ברחוב אז אמרתי לעצמי למה לא?? בקיצור הבעיה היחידה והגדולה שבה נתקלתי למארז לא היו דלתות מישהו לקח אותה מיסיבה כל שהוא והמישהו הזה שכח לקחת את הלוח אם שהיה שם והזיכרונות שאחרי בדיקה מעמיקה שלי היו טובים כנראה הבעיה הייתה ברכיב אחר לי לא איכפת עוד 512 למחשב חחח.. ולוח מתאים לפנטיום שלוש אז ככה שהוא נחכה למישהו שיקח אותו.. בכל מקרה אני חובב מכוניות רציני ובעיקר את מכונית הספורט טויוטה סופרה אז ישבתי ותיכננתי ותכננתי ותכננתי ואז אחרי 2000 גרסאות של תכנון היגעתי לדבר הסופי והתחלתי לבצע אז ככה אתם בטח אומרים מה הוא מזיין תשכל?? תמונות!! חחח.. אז התחלתי היום(9.5.0.5…

• 32 תגובות
    • 5.8k צפיות
  5. המממ אין לי יותר מקום במחשב למיקרו פון יש לי מערכת 5.1 אז אין מקום ואני רוצה להפוך את המיקרופון שלי לאחד שמתחבר לUSB

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. Started by psycho killer,

יש לי לוח קטן כזה שמציג 2 ספרות בלבד (מי שמכיר זה כמו במחשבים הישנים כמו ב486 שהיה כמו טורבו כזה מעפאן ) מה אני יכול לעשות איתו (אולי שיראה את הטמפ במארז?) ואיך אני יכול לחבר אותו ? תודה לעוזרים

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  7. שלום, כמו שרואים הבידוד עשוי 2 שכבות ספוג דק וספוג עבה/קשיח, מבודד מרעש , ויברציות בקשר לטמפ' לא בטוח נעשה תוך 20 דקות בערך והנה התוצאות: אנא הגיבו [attachment deleted by admin]

• 1 תגובה
    • 766 צפיות
  8. קניתי לפני שבוע בערך מקלדת ועכבר אל-חוטיים של LOGITECH דגם CORDLESS DESKTOP EX 100, זה הכל סבבה וזה.... אבל אני רוצה שהטווח של זה יהיה יותר רחוק... אני מבין קצת באלקטרוניקה ויכול לעשות דברים בחשמל עם צריך... אבל אין לי מושג מה אני צריך לעשות והאם זה בכלל אפשרי... אני חשבתי לקנות עוד חיישן ולחבר אותו ליד המיטה וממנו להעביר כבל עד לreceiver וככה כאילו שיהיו לו שני חיישנים... אפשרי? איך עושים? ואם לא מה אפשר לעשות? תודה! שלומי

• 0 תגובות
    • 845 צפיות
  9. אני מעוניין לצבוע את המארז שלי אבל יש לי מדבקות עם החברות עליו ואני רוצה לשמור אותם למישהו יש פתרון??

• 1 תגובה
    • 660 צפיות
  10. יש לי מטען לא מוכר הנה תמונה: ויש לי בטריות של חברת rechargeable nickel metal hydride 2000mAh כמה זמן אני צריך להטעין בטריות כאלה במטען כזה?

• 1 תגובה
    • 771 צפיות
  11. Fading LEDS מדריך שלם ליצירת מעגל השולט במתח על הלדים, המטרה היא להגדיל ולהחליש את האור אוטומטית אך באופן מווסת. הרכיבים הדרושים: נגדים- שני 4.7Kohm 10Kohm 22Kohm 15Kohm 5Kohm 100ohm 1Mohm פוטנציומטר (נגד משתנה) 2Mohm. לאנשים הרוצים הבהוב מהיר, לוותר על המגה אום שמתחבר בטור. קבל אחד של 1 מיקרו פארד. טרנזיסטור NPN מספר BC547 לסוגיו. ג'וק בעל שני מגברים מסוג LM358. מלחם עם בדיל או "Wire-Up" עם חוטי קצר. לד/לדים, רצוי מסוג UB לעוצמה מקסימילית . המעגל: קרדיט לתום על הפתרון לבעית המתח הנמוך על הדלים בעזרת קולקטור משותף (חוסך משהו כמו 0.7v חשובים). מספר הלדים לא מוגבל יש רק להוסיף נגד לכל לד נוסף כמו בתרשים שבו מוצגות שלושה לדים, ניתן לראות בתמונה של המעגל…

• 14 תגובות
    • 4.2k צפיות
  12. Started by ranc80,

אני כל הזמן מאבד חפצים בבית כמו מפתחות ואת השלט וחשבתי לנסות לעשות זמזם שאותו אני יצמיד לחפצים שונים ושישלט ע"י שלט (שאותו אני מקווה שאני לא יאבד), האם זה אפשרי?, האם זה קשה?, האם זה יקר?, האם זה יצא גדול?, כל מידע בנושא יעזור. בעיקרון אני יודע להלחים ויש לי טיפה נסיון בתחום אבל לא יותר מדי. תודה מראש, רן.

• 5 תגובות
    • 2k צפיות
  13. איזו מנורה תהיה הכי חזקה למחשב שלי שיצא לי מהמחשב האור?

• 1 תגובה
    • 778 צפיות
  14. Started by דניאל מלנקי,

היי, החלתי לעשות היום מודינג לסוללרי שלי (philips 530) יש לכם הצעות על מה כדאי לעשות לו? פשוט מה שאני חושב לא ממש מספק אותי, אגב, אפשרי להוריד לו משחקים בארץ? (אני יודע שלפיליפס יש פורמט משלה למשחקים לסלולרי שלה אבל לא יודע איך אפשר להוריד לו משחקים בארץ) תודה רבה למי שייעזור :) :)

15. טוב אזז רציתי לעשות חלון במארז שלי ואין לי תקציב לפרספקס,לעומת זאת יש לי מסך דיי חדש שהלך לעולמו אחרי שנתתי לו צ'פחה טובה.. טוב שאלה שלי,החלון שיש למסך (זה שרואים דרכו)הוא זכוכית? אם לא אז אני אחקח אתהזכוכית ויעשה ממנה חלון,אני חושב שזה זכוכית אבל אני צריך לדעת לפני שאני סתם עושה עבושה,אם זה זכוכית יהיה כיף כי אז אפשר להרוס אותו עם פטישים!!!

• 15 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. מארז Full Tower הדרישות הן כאלה: - קודם כל שיאפשר זרימת אוויר טובה וקירור טוב, הרי לשם מטרה זו הבאתי אותו - לא צעקני- שיהיה מעניין, אך שקט, לא משהו שיפחיד אותי בכל פעם שאני אסתכל - הצעות מה לעשות עם הפאנל... רצוי שיהיה שחור כולו או חלקו (הכוננים שחורים) - מי שיוכל להכין לי סקיצות של זרימת האוויר או מראה כללי- אני אודה לו מכל הלב - מי שירצה לעזור בצביעה מקצועית (אם יש תנור או צביעת לחץ, משהו כזה) בתשלום כמובן- יהיה זה מבורך רוב תודות לכולכם, שבת שלום ובהצלחה למכבי בגמר נדב

• 24 תגובות
    • 2k צפיות
  17. Started by borg,

יש לי מארז שחור וכל הפאנלים שלי שחורים, מלבד הפאנל של הכונן דיסקטים "3.5. אני רוצה לצבוע את הפאנל בשחור, או לחילופין לקנות פאנל שחור. איזה ספריי שחור מתאים לצביעת הפאנל (במידה ויש גוונים שונים של שחור, אני צריך מספר דגם)? אני צריך מיכל קטן לצביעת הפאנל "3.5 בלבד במחיר נמוך (כמה זה אמור לעלות?). אם אפשר לקנות פאנל שחור ב-10-20 ש"ח, אז זה עדיף. יותר מזה לא כדאי להשקיע, מכיוון שכונן דיסקטים "3.5 חדש עם פאנל שחור עולה כ-50 ש"ח.

• 12 תגובות
    • 3.5k צפיות
  18. יש בארץ חנויות מיוחדות שעושות מודינג למחשב שלך כמו לצבוע ת'מקלדת, הדפסה על מארז וכל מיניי כאלה? אני פשוט יודע שבחו''ל יש כזה דבר אז אני רוצה לדעת אם יש כזה דבר בארץ, חנות או אתר....... תודה מראש למי שיעזור

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. Started by 4x4,

שלום אני חדש פה בפורום ובכלל במודינג יש לי מספר שאלות : 1) איזה מסך לקנות? 2) מאיפה ? 3) איך לחבר את המסך ראיתי מדריכים והם לא אומרים לי כלום? 4) מה עוד צריך חוץ ממסך?

• 3 תגובות
    • 882 צפיות
  20. Started by RazorJunior,

מישהו יודע איך ניתן לבנות רכיב שיגרום ללדים להבהב? כלומר רכיב שיפרד על העברת הזרם ללד, וכך יגרום לו להידלק ולהיכבות לסירוגין. תודה רבה

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. שלום, יש לי על המעבד SLK-948u וכשקניתי אותו קניתי גם משום מה Vantec ThermoFlow . זו הוכיחה את עצמה כבחירה לא מתאימה לאוברקלוקינג מכיוון שהחיישן נמצא על המאורר ולא מתחמם מספיק, ולכן גם המאורר לא הסתובב מספיק מהר. השבוע החלטתי שנמאס לי אז תלשתי את החיישן (כזה כחול קטן) והלחמתי ישירות את שאריות הרגליים שלו ועכשיו הוא מסתובב מהר ומקרר יופי . בנוסף, יש לי פה כמה picים שאני בקרוב אלמד להשתמש בהם ולתכנת אותם. האם אתם חושבים שאפשר לעשות שימוש ברכיב כזה עם כניסת A/D של ה pic כדי לבנות חיישן טמפ' ? או שאולי הוא לא יכול להיות מספיק מדויק? תודה מראש לכל מי שיגיב, אם צריך אני אצלם את החיישן למרות שנראה לי שזה מיותר כי זה בסה"כ גוש כחול קטן...

• 1 תגובה
    • 781 צפיות
  22. שלום ! האם ניתן איכשהו ליצור חיבור בין הג'וסטיק של גיימקיוב למחשב? (אני יודע יש מדריכים של פס' , אבל החיבורים שלהם שונים) תודה

• 4 תגובות
    • 874 צפיות
  23. -------------------------------------------------------------------------------- http://img122.echo.cx/img122/9184/dscn00158ju.jpg http://img122.echo.cx/img122/9307/dscn00119cg.jpg http://img122.echo.cx/img122/3230/dscn00134me.jpg http://img122.echo.cx/img122/7549/dscn00428mo.jpg http://img122.echo.cx/img122/935/dscn00190fd.jpg http://img122.echo.cx/img122/6772/dscn00182fz.jpg http://img122.echo.cx/img122/1838/dscn00316ux.jpg אני לא ממש חדש בתחום החומרה, אך חדש בכל הקטע של OC מודינג וקירור...ככה שבקרוב אני מבטיח להשתפר :] אם אפשר ביקורת\הצעות לשיפור אני אשמח.

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. קודם כל תודו שלפחות הרעיון מעניין! אז ככה, שוטטתי לי בפורום ונכנסתי חזק לקטע של תצוגת ה-LCD למי מאיתנו אין מכשיר אריקסון ישן בבית, אז למה לא לפרק לו את התצוגה? נראה שהיא עונה על כל הצרכים, 2x12 LCD עם BACKLIGHT ירוק אותנטי ומגניב אז ככה, פירקתי אותה בעדינות, אין צורך בהסרת הלחמות, הצג מחובר בקונקטור מגע מוזהב (אתם יודעים, הטלפונים האלה עלו פעם 3000 שקל) יש לתצוגה 6 רגליים בלבד! (קשה לי מאד להאמין שיש בתוכה איזשהו מקודד, אבל יכול מאד להיות, כי קשה להסביר את המספר המועט של הרגליים) הBACKLIGHT מתחבר בנפרד, גם במגע, עם אותם 6 רגליים ומועבר לBOARD של המכשיר. לצערי הרב אין PART NUMBER על התצוגה, ולא ממש הצלחתי למצוא PARTLIST של המכשיר הזה בכדי לדעתי מה עושה כל רגל ואם יש סיכוי…

• 3 תגובות
    • 799 צפיות
  25. Started by J.a.C.k,

יש לי מסך LCD שנקנה מא. אבן אלקטרוניקה השתמשתי במדריך לתוצגות LCD מהאתר פה. אני עברתי על כל ההוראות ולא יוצא לי כלום

• 4 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.