אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,629 דיונים בפורום זה
-
קודם כל אני אף פעם לא עשיתי שום מודינג למחשב אז תכבדו את זה בבקשה ותסבירו לי כמו למתחיל. במארז שלי , היה פעם מקדימה לוח כזה שעליו מורכות 2 יציאות אודיו ושני כניסות USB , הלוח הזה נשרף והוצאתי אותו בגלל אי שימוש . עכשיו במקום שבו היה את הלוח יש שני חורים קטנים וחור אחד מרובע גדול שהיה של ה USB , אותו כיסיתי בסלוטייפ שחור ככה שלא יבלוט אבל בחורים הקטנים רציתי לשים שני לדים. יש לי חבילה של 20 לדים כתומים פשוטים. חיברתי את הלדים והדבקתי עם דבק מגע מאחורה, והם יציבים הבעיה שאני לא יודע לאיפה לחבר אותם. בספק עצמו, בחיבורי ה מולקס יש 5V לפי מה שידוע לי שזה לא מתאים ללדים. איפה לחבר אותם? בלוח אם אי אפשר כי הלדים של הדיסק קשיח וההפעלה מחוברים שם
-
- 2 תגובות
- 923 צפיות
-
-
שלום לכולם, לאחרונה עשיתי כמה שינויים.שיפורים במארז שלי ורציתי להוסיף על הדרך כמה לדים, נכנסתי למדריך שבאתר - "תאורת מארז על ידי לדים - המדריך המלא", אבל למרבה הפלא התמונות לא עולות לכן לא הבנתי כלום. האם מישהו יודע איפה יש מדריך כזה שעובד ? או אם המנהלים יכולים לתקן את התמונות זה יכול לעזור ? תודה.
-
- 2 תגובות
- 923 צפיות
-
-
שלום תשמעו היום התחברנו לטלפונים של HOT אבל נשארנו עדין עם בזק. עכשיו מה שקוראה בזק משמש לשיחות נכנסות וHOT ליוצאות. שזה יצר מצב שיש לי שני טלפונים בחדר (בגלל שהחיבור לקיר מקום לא נוח) עכשיו רציתי לדעת אם יש אפשרות לבנות מעריך שבעזרתו אני יכול פשוט עם ברת מתג או משהו כזה(או אפילו לנתק את הכב מאחד ולעבור לשני) ובצורה כזאת אני עובר בין הקייו של HOT לקיו של בזק. אם יש כזה דבר תגידו לי אני מעדיף לקנות. אם אין וזה אפשרי, תוכלו להסבר בכללי אך לבנות? מקווה שזה קשור לפה ותודה מראש
-
- 4 תגובות
- 923 צפיות
-
-
מישהו בבקשה יכול להגיד לי מהו השם המקצועי של החיבור של האוזרניות (זה שמתחבר לכרטיס קול במחשב).. *אופציונלי - סכימה שמראה את החיבורים שלו...? תודה רבה
-
- 2 תגובות
- 923 צפיות
-
-
צבעתי במארז שלי את שני הדלתות לכסוף נוצץ עשיתי 2 שכבות של צבע אחד לבן ועליו הכסוף בשביל מראה מושלם עכשיו דלת אחת יצאה מושלמת ואחת יצאה לא כולכך טוב כי בהתחלה עשיתי קרוב בטעות ופתאום נגמר הצבע וכו ועכשיו שצבעתי טוב יש מלא סימנים וכו מדובר במארז CM690 ובקרוב אני יעלה תמונה בנתיים הדלתות יושבות בחוץ בשביל להתייבש מה אתם אומרים אפשר לעשות עם הדלת שלא יצאה טוב זאת דווקא הדלת שיושבת מול המערכת זאת השמאלית ודווקא זאת שיצאה מושלמת בצד שלא רואים הימיני תודה לעוזרים :]
-
- 1 תגובה
- 923 צפיות
-
-
פירקתי כמה לדים מאיזה טלפון ישן, היה גם LCD אבל הבקר היה מולחם על הלוח, אז ויתרתי עליו. לקחתי כמה לדים, בעקרון בשביל לעשות את המוד של המולקסים הזוהרים.. אבל איך אני יודע אם הוא של 5V? האם יש דרך לבדוק? נדב.
-
- 2 תגובות
- 923 צפיות
-
-
שלום אני מתכנן לעשות מודינן למגבר שלי - NEW CASE. המארז שלו היה עומד והוא היה יותר קטן בהרבה ממה שהוא עכשיו. הוא יבנה כולו מפרספקס (לא שקוף). שהאלה שלי היא כזו אם האני יעביר את השנאי המתח של המגבר למיקום כפי שמצויון בתמונה האם זה יכול לפגוע בתיפקוד חלקים אלקטרינים אחרים? זה סליל ונוצר בו שדה אולקטרו מגנטי ולכן אני חושש.
-
- 3 תגובות
- 923 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש חניות אשר מוכרות ציוד מודינג. אני לא מדבר על חנויות שמוכרות קטודות וכאלה, אני מחפש חנויות שמוכרות כל מיני שטויות כאלה למודינג כמו mnpctech.com. תודה מראש.
-
- 9 תגובות
- 923 צפיות
-
-
Im using this calculator for the led below plz help me to calculate the resistor i need for one single led. im using 3-1.5V C batterys . i just dont know what to write in voltage drop [attachment deleted by admin]
-
- 4 תגובות
- 922 צפיות
-
-
שלום, יש לי 2 פסי תאורה, כאשר כל פס תאורה מופעל ע"י 3 סוללות רגילות של 1.5V. פס התאורה נמצא בגינה שלידו יש לי מתח של 12V שמפעיל תאורת גינה. האם יש דרך לחבר את פס התאורה למתח של ה-12V? תודה,
-
- 1 תגובה
- 922 צפיות
-
-
קראתי את המדריך שבאתר (זה) :http://hwzone.co.il/guides/lcdguide/3/ ובטבלה שמסבירה מה מתחבר לאן כתוב פין מספר חמש בLCDמתחבר לפין מספר אחד בכבל הפרללי ופין מספר שש בLCD מתחבר גם הוא לפין מספר אחת בפרללי זה נכון או שזו טעות? עריכה: הלחמתי הכל לפי המדריך חיברתי את המסך למחשב והתקנתיאת התוכנה והדרייבר אבל חוץ משני השורות של ההפעלה והתאורה אנילא מצליח להפעיל כלום בתוכנה מישהו נתקל בבעיה דומה ויכול לתת רעיונות?
-
- 9 תגובות
- 922 צפיות
-
-
שלום לכולם . יש לי רמקולים קיטים של שנות ה 70 שניתן לראות פה Marantz 2226 in excellent condition אמנם זה רק סרטון , אבל מרגישים בעוצמת הבאס ובשרניות הסאונד . מאוד מאוד אהבתי אותם . אחרי הסרטון שמתי להם מידים וטווטרים חדשים . מאיזה רמקולים מדפיים שמצאתי . את הוופרים המקורי השארתי . הקרוס אובר נשאר כמו שהוא . עכשיו הם מנגנים בסדר . אבל קשה לא לשים לב שהבאס נהיה חלש באיזה 50 אחוז פחות יותר . ואני לא מצליח להבין למה . חשבתי לעצמי בלאו הכי הקרוס שלהם נראה על הפנים . אז אבנה להם קרוס חדש וזהו . אני אשמח לקבל מימכם המלצה לסכימה של קרוס 3 WAY פשוט זול יעיל ונציל . הייתי רוצה שתדרי החיתוך יהיו 800 5000 תודה סופ"ש טוב
-
- 2 תגובות
- 922 צפיות
-
-
אהלן, אני צריך עזרה לבנות מד חום דיגיטלי, ביתי, מהרגילים, שיראה מעלה וחצי מעל הנתון האמיתי.. יש מצב לדבר כזה? או אולי ללכת אפילו צעד קדימה ולהוסיף לו כפתורים שמחליטים כמה להוסיף. מוכן לשלם למישהו אם הוא מוכן לעשות לי את הפרוייקט הזה, אם לא, אז לפחות לדעת איזה חומרים בכלליות אני צריך תודה!
-
- 3 תגובות
- 922 צפיות
-
-
כמו שראיתם( או שלא ראיתם זה לא ממש משנה ) כיסיתי את הפאנל הקדמי של המחשב עם איפוקסי, התחלתי לשייף אותו וירדה ממנו השכבה העליונה והוא לא מסכים לרדת עוד בגובה אני צריך להמשיך לשייף עד שאני יצליח להחליק את כל החורים (מין הסתם...) וכלום לא קורה הלכתי היום לקנות נייר שיוף קניתי 24 וזה גם בקושי מזיז לו הדבר היחיד שמזיז לו זה הדרמל אבל אי אפשר להגיע איתו לתוצאה שאני רוצה יש פה אולי מישהו שמכיר דרך טובה לשייף שפכטל איפוקסי אולי לרכך אותו איך שהו או משהו תודה לעוזרים
-
- 3 תגובות
- 922 צפיות
-
-
החלפתי את המאוורר בספק ורציתי לדעת עם זה יכול לעשות בעיות?
-
- 7 תגובות
- 922 צפיות
-
-
עריכה שנייה: אתם לא באמת צריכים לקרוא את כל מה שכתבתי מתחת לזה P= רק, האם המעגל הזה יעבוד ? (יש סיכוי טוב תכיוונתי את הלדים לכיוון הלא נכון תתעלמו מזה): עריכה: עשיתי קצת בירורים והבנתי שהכי חכם יהיה במקרה של 4 לדים ומעלה לשים אותם בטור עם נגד קטן ככל האפשר בשביל לא ליצור מתח אינסופי כל לד נוסף לחבר במקביל ללד אחר... אז ככה. יש לי 12 לדים (3 מ4 צבעים שונים) ו40 נגדים (10 של 100 אום, 10 של 500 אום, 10 של 1K ו10 של 2k). עכשיו הרעיון שלי הוא להוסיף בתחתית המארז שאני בקרוב קונה (כשלFoxPc יהיה את כל הרכיבים במלאי) לדים. המארז הוא NZXT Alpha Black. ניסיתי לחפש אבל לא כל כך הצלחתי, אני חושב שאני אצטרך לחבר את זה לחיבור Molex אבל אני ממש לא בטוח. חיבור Molex זה הזה עם…
-
- 0 תגובות
- 922 צפיות
-
-
אז ככה: יש לי רכיב שעובד על 5V (שהוא לוקח ממולקס) ומחובר ע"י מתג(פיזי). אני רוצה שתהיה לי את האופציה לכבות ולהדליק את הרכיב ע"י תוכנה ולא ע"י המתג הפיזי. אז עלו לי 2 רעיונות: 1. יש איזשהי יציאת 5V לא מהספק אלא מהלוח שאני יכול להשתמש בה למטרה זו? 2. אם לא, איך אני משתמש ביציאה אחרת בכדי לשלוט בקלות על הרכיב? (כלומר מעגל מבוסס RELAY) תודה.
-
- 6 תגובות
- 922 צפיות
-
-
(בתקווה שזה הפורום הנכון...) 1) קיימים בקרי מאווררים שיושבים בביי 3.5 חיצוני ולא 5.25? 2) יש אפשרות לחבר יותר ממאוורר אחד לערוץ בקרה נתון, בהנחה שהערוץ יכול לספק את האמפים הדרושים? 3) האם יש בארץ כלובים של 3X5.25" שניתן לחבר אליהם מאוורר אך מגיעים בלעדיו? לחילופין, מישהו מכיר שיטה אחרת לחבר מאוורר על 3 ביים פנויים?
-
- 3 תגובות
- 922 צפיות
-
-
תודה לעוזרים
-
- 4 תגובות
- 922 צפיות
-
-
האם הפריטים באתר, זה האתר מוכר או שאנשים מוכרים?? כאילו כמו ebay? וגם יש שם נגיד אייפוד טאצ' ב100 ומשהו דולר זה הגיוני? האתר אמין?? איך אפשר לשלם על מוצר? דרך paypal??
-
- 2 תגובות
- 921 צפיות
-
-
מישהוא מכיר כרטיס (לא כרטיס טלווזיה) שיש לו 2 חיבורים חיבור בננה קול וחיבור בננה וידיאו אני רוצה כרטיס כזה כדי לפות בטלוויזיה בתור מסל אבל גן לחבר ממיר לטלוויזיה
-
- 1 תגובה
- 921 צפיות
-
-
אז ככה אני בונה איזה גוף קירור מיוחד למחשב נייד משהו עם מאוררים של מעבדים חזק במיוחד אני צריך ספק של מחשב עכשיו יש לי פה מחשב ישן המתח להדלקת הספק עובד דרך הלוח אם זאת אומרת אם הספר לא מחובר ללוח אם מתג ההדלקה שלו לא פועל בכלל איך אני עוקף את זה ומוציא את הספק לגמריי מהמחשב ומפעיל אותו בכוחות עצמו שיספק לי את ה 12 VDC כמו שצריך ושאלה נוספת למאורר של מעבד יש 4 צהוב, שחור, ירוק כחול ויציאה של ספק יש גם 4 אדום 2 שחורים וצהוב שמתי לב שאם אני מחבר את המאורר ישירות ללוח אם הוא עובד יותר מהר מאשר אני מחבר אותו לספק אילו מגעים צריכים לינגוע אחד בשני בדיוק על מנת שהמאורר יעבוד ב 12 וולט?
-
- 4 תגובות
- 921 צפיות
-
-
אני ראיתי שזה נראה כמו מן אולטרה כזה וקראתי שזה מקרר את המחשב שלך או משהו כזה מישהו יכול להסביר לי מה זה?
-
- 7 תגובות
- 921 צפיות
-
-
אני מחפש מקום בארץ או בחול אם הם עושים משלוחים לארץ חוץ מאיביי אני רוצה לקנות פלטייר 12ולט בשביל כמה פרויקטים תודה על העזרה
-
- 3 תגובות
- 921 צפיות
-
-
אני מנתניה רציתי לדעת איפה אפשר לקנות לדים מתגים מולקסים וכל מיני דברים כאלה תודה לעוזרים
-
- 3 תגובות
- 921 צפיות
-