עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. אהלן לכולם, אני נמצא עכשיו בלימודים של י"ד ואני צריך לעשות הפרויקט גמר,עכשיו חשבתי על אחד אבל אני צריך לדעת עליו כמה דברים אני מקווה שחלק מהאנשים כאן אולי יוכלו לעזור לי אז ככה,הפרוייקט הוא ככה,יש ג'וייסטיק שמסובב מצלמה על מנוע צעד,בנוסף יש ליד המצלמה או עם המלצמה (עוד לא בדקתי את הנושא) קרן אינפרה אדום,עכשיו כל אדם או חפץ שחותך את האפרה אדום המצלמה תצלם אותו ותשלח את התמונה למסך ה LCD (שגם אותו אני עדיין לא יודע איפה יהיה) השאלה... 1)האם אפשר לעשות דבר כזה? 2)איך כדי שהמצלמה תשלח את התמונה לצג הLCD? תודה רבה לעוזרים!!!!!!

• 1 תגובה
    • 782 צפיות
  2. Started by midnight8,

אני רוצה לעשות חלון למחשב ואני לא יודע איזה צורה לעשות חשבתי על כמה חשבתי על גיטרה חשמלית חשבתי על חייזר כמו של alienware וחשבתי על עוד כמה דברים אבל שללתי אותם אם יש לכם רעיונות נחמדים תגידו לא משנה גם אם אתם חושבים שאני לא יאהב

• 4 תגובות
    • 842 צפיות
  3. סוג הרכב:סובארו DL חח עכשיו כנראה הבנתם הכל אז ככה: הרעיון הוא כזה:במקום לבזבז כסף על רדיודיסק וכאלו שטויות חשבתי לקחת את ה MP4 שלי ולהשמיע ברכב הבעיה שהספיקר של הMP4 לא חזק בגרוש... אז בא לי רעיון:להשתמש במצת הרכב בכדי להגביר את הווליום של ה MP4 רמקולים<===מגבר<===MP4 כמו שציינתי למעלה מתחי ההזנה של המגבר הם ממצת הרכב,אם אני לא טועה זה 12V למישהו יש הצעות/סכמות איך לבנות?? או שאפשר לקנות כזה מוכן? ***תגובות כמו:תחליף כבר את האוטו!@# יתקבלו בברכה****

• 3 תגובות
    • 729 צפיות
  4. יש לי מסך שחבל לי מאוד לוותר עליו ויש בו בעיה.. המסך ברגע שמדליקים אותו כאילו סובל מנפילות מתח וברגע שמדליקים את המחשב הוא נכבה לגמרי... עכשיו פתחתי אותו ויש בפנים כמה קבלים מנופחים..מה שבמוביל אותנו לשתי שאלותעם סעיפים ;D ) 1.איפה אני משיג את הקבלים האלה?אפשר להזמין מאיזה אתר באינטרנט? 2.יש איזה משהו שאני יכול לבדוק בנתיים כדי לראות אם המסך יעבוד בכלל עם קבלים? אני יכול לחבר קבל שונה ממה שיש שם עכשיו? תודה רבה לעונים צריך את זה דיי דחוף :-\

• 17 תגובות
    • 3.1k צפיות
  5. שלום כמו שכמה מפה יודעים יש לי ג'יפ קטן ומסכן שאני מתעלל בו. עכשיו המתח של הסוללה זה 4.8V , הסוללה מתחברת למקלט רדיו,המשדר רדיו משדר אות וזה מפעיל את המנוע, רוב הסיכויים שהמנוע גם כן מקבל 4.8V אז מה שאני רוצה זה לבנות סט סוללות שיכלול 3 יציאות: 1. (עם נגד מתאים)4.8V -----למקלט 2. 6V------למנוע 3. GND-----למקלט ו/או לשניהם(המקלט הרי חייב את ההארקה) אני חושב שאפשר איכשהו לחבר את ה6 וולט למנוע ואז שמקלט רק ישדר לו אות ולא יספק לו מתח יעני אולי מין מחסום מתח או משהו כזה... למי שלא הבין איך אני בידיוק רוצה לחבר אז מה אני רוצה אני יסביר שוב בתרשים תודה מראש

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. אני רוצה להשתמש עם ספק מחשב ישן כמטען או כמפעיל דברים שונים כגון מנועים ועוד שטויות. כולם יודעים שבספק של פנטיום אין כפתור חיצוני כמו בספקים הישנים מאוד. בקיצור אני מבקש עזרה בבירור הפינים של החיבור 20 פין על מנת לבנות כפתור

• 4 תגובות
    • 738 צפיות
  7. אני רוצה להשתמש במחשב שלי כסקופ וכמחולל באמצעות תוכנה דוגמת audio city ביציאות המיקרופון והרמקול. יש לי מספר שאלות. מה המתחים האופייניים שרמקולים צורכים (היציאה מהמחשב) כדי לדעת כמה הגברה אני אצטרך עם מגבר שרת (או טרנזיסטור אם הוא מוציא זרם). איך המיקרופון פועל? האם על שינוי התנגדות וזרם קבוע או מתח קבוע? איך אוכל לחבר את הכניסה כדי לקבל את האות? מה הזרם המקסימאלי שאני אוכל לשים על הכניסה בלי לשרוף את הלוח אם? אם הרעיון הכללי הוא לגמרה אחר, האירו את עיני. תודה מראש לעוזרים!!!

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. יש לי מטען של 500mA ומצבר עם 8.5 אמפר אבל אני רוצה מטען שיטעין אותו מהר מאוד אז עם למשל אני יקנה שנאי של 220V<12V ושימיר ל5 אמפר אז יטעין יותר מהר לא? ואם אפשר ,ראיתי פעם מעגל עם 2 לדים וכמה נגדים שמחברים בין המטען למצבר ושמסיים להטעין הנורה נדלקת תודה לעוזרים אתם ממש עוזרים

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. לכתחילה אזכיר ואומר שמדובר ב RF ולא ב IR. שלום לכולם!! אני בונה פרוייקט כלשהו (כתחביב) ואני נדרש להשתמש במשדר ומקלט. חשבתי על משדר ומקלט מסוג IR אך ירדתי מזה מהר מאוד מכיוון שאין ל IR יכולת לבצע 2 פעולות ויותר, לעומת ה RF שמסוגל לפעול בכמה ערוצים. נכון לפרוייקט שלי אני נצרך למשדר ומקלט RF לשני ערוצים בלבד. כעת לשאלתי: האם משהו יכול לתת לי מעגל חשמלי של משדר ומקלט ... אני צריך משדר ומקלט ברמה של מכונית על שלט ודברים כאלה לא משהו מסובך.

• 4 תגובות
    • 2.6k צפיות
  10. שלום ברצוני לבנות תאורת לדים לחלק שמתחת לדשבורד ברכב, היכן שהרגליים של הנהג והפדלים (תאורה כמו ברכבים של השיעורי נהיגה) עכשיו יש לי לדים לבנים טובים ויש לי ידע בסיסי באלקטרוניקה. חשבתי על גוף שכולל 5 לדים ולכל אחד מוצמד נגד מתאים(אני יודע לחשב). עכשיו אני רוצה כמובן שיהיה כפתור שיכבה ויפעיל את זה ופיוס למקרה חירום. את הפיוז יש לי בנפרד(לא קשור לקופסאת פיוזים של הרכב) כפתור יש לי, והגוף תאורה מוכן. מאיפה אני יקח את החיבור חשמל? באינטרנט דיברו משהו על חיבור מקופסאת הפיוזים ועוד ועוד. הבעיה שהאנגלית שלי לא הכי טובה. חשבתי על לעשות מפצל לחיבור שבא לרדיו דיסק.

• 32 תגובות
    • 7.3k צפיות
  11. אין לי מושג בכלום בזה אני יודע לחבר ולהלחים אבל אני לא מכיר רכיבים וכו... יש לי תפיסה טכנית +- אוקיי אז איזה רכיבים ליקנות מה שבטוח זה סוללה ושנאי כלשהוא לא? והאם למישהו יש מושג מאיפה אני יכול להביא קבל כמו של הsans פשוט לניסויים ? עידכון קניתי את החלקים עכשיו אני רוצה לדעת שאני מחבר נכון איפה ה+ ואיפה ה- במייצב אני לא יודע אשמח להסבר תמונה של החלקים האם אפשר תראו לי את החיבור בין חלק לחלק חוט לחוט תמונה

• 20 תגובות
    • 2.6k צפיות
  12. Started by yamamoto,

אם כבר התחלתי אז אני ימשיך לקבל המלצות מחברי הפורום ...לפני שבוע anatoli המליץ לי על רב מודד טוב Uni T UT61E וכבר הזמנתי מאיביי לפני כמה ימים כי בארץ זה לפחות 150 שקל יותר עכשיו אני רוצה לקנות בדיל איכותי ודק וגם פלאקס טוב נוזל או שפורפרת ( לא יודע מה עדיף ) ובכלל אני מעוניין לדעת מאיפה אפשר לשיג דברים טובים בזול בארץ אני מתכוון לדברים כמו חוטים להלחמות, מחברים עדינים למתח, ושרינקים... פערי המחיר בין קניה בארץ לקניה בחו"ל של כל הג'אנק הזה זה הבדל רציני?

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. אני עובד על הפרויקט הזה כבר כמה ימים והחלטתי שכדי לחבר לשני הלדים מתח אני אשתמשבחיבור של העכבר עכשיו אני צריך ציור שמראה איזה פינים בחיבור הזה מספקים את ה5V ואת האדמה תודה לכל מי שיעזור

• 4 תגובות
    • 960 צפיות
  14. לצורך התערבות עם חבר אני צריך לבנות מעגל שיהיה מבוסס על 2 בטריות 1.5V (מסוג AAA או AA, עם עדיפות ל-AAA - הקטנות יותר) המעגל צריך לחמם (בעזרת נגדים) חצי כדור (רק את החצי העגול, לא את החלק ה"פנימי" שנחתך מהכדור) כתוספת רצויה 2 לדים, או אם אפשר יותר עכשיו כאן מגיע הצורך בעזרתכם איזה נגדים, איזה חיבורים? חיבור בטור או במקביל? איפה במעגל ייכנסו הלדים? הערה: החום צריך להיות יחסית נמוך, עד כ-30-35 מעלות, לא יותר מזה

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. Started by max74,

שלום לחברי הפורום אני רוצה להוריד מתח מי 4VDC ל 2VDC עם איזה נגד אני צריך לחבר. או דרך אחרת לעשות. ניסיתי לחשב עם מחשבון ,ולא הצלחתי,לכן אם משהו שמבין יוכל לחשב לי,זה יהי מצוין.

• 11 תגובות
    • 2.2k צפיות
  16. Started by mosheva,

שאלתי לפני כמה ימים לגבי עטי UV האם צביעת הרכיבים שלי במחשב עם עטים כאלו יכולה לגרום נזק...? והאם מישהו כבר מצא עטים כאלו...? יש לי כבר ספרי פלוריסנטי ואני מחכה להתחיל לעבוד על פרויקט הUV שלי ורק חסר לי המידע לגבי העטים האלו.. אז אם למישהו יש מידע לגבי עטים כאלו שתפו אותי... תודה..

• 17 תגובות
    • 2k צפיות
  17. Started by Ran B,

שלום לכולם. המון זמן שאני מחפש עטים פלורסנטים (רגישים ל-UV), עטי ג'ל. והיו מלא תארדים על הנושא הזה. ואנשים אמרו שהם מצאו באופיס דיפו וחפשתי המון בכמה חנויות שלהם ולא מצאתי, וכמובן המוכרים לא יודעים למה הכוונה. אבל היום שהלכתי למגה, נדהמתי למצוא עטי ג'ל (לא של חברה מסויימת כמו BIC). הצבעים של העטים נראו פלורסנטים (אפשר להבחין בעין לפי הצבע הזוהר שלהם), ואמרתי 10 שקל ננסה. קניתי, אכן בדקתי ו4 צבעים מתוך ה6 מגיבים לקתודת ה-UV שלי. אלה עטי ג'ל, מה שנוח יהיה לצבוע את הלוחות. השאלה החשובה והמפחידה ביותר, האם יכול להגרם נזק למוליכים בכרטיסים / לוח האם? האם זה יכול לגרום לקצר, שרפת הכרטיס, או שיבוש הולכה כלשהו. האם למישהו יש מושג ? ואני לא יודע כמה בדיוק אפשר לבדוק את הנושא, חוץ …

• 14 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. Started by Bearzz,

שלום, מישהו יודע איפה אפשר להשיג עטי UV לצביעה על מעגלים חשמליים? פעם קראתי שאפשר להשיג אותם באופיס דיפו, תחת איזה שהוא שם, אבל עשכיו אני לא מוצא את הדיון... בבקשה עזרה

• 26 תגובות
    • 4.9k צפיות
  19. Started by Big_Guy7,

קראתי נושאים קודמים על העטים שרגישים לאור UV. אמרו שהם של חברת BIC ורשום שהם רגישים ומשהו כזה.. הייתי באופיס דיפו ולא מצאתי את זה, אבל מצאתי עטים של חברה בשם Pentel. באריזה היו 5 עטים בצבעים: כתום,ירוק,כחול,סגול,צהוב. על האריזה היה רשום שאלו עטי ג'ל רגישים, ומחירם היה 30ש"ח. מישהו אולי מכיר את זה ויכול להגיד לי אם אלו עטים שבאמת זוהרים בתאורת UV??? (דרך אגב, לא קניתי את החבילה עדיין..)

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. Started by dor-eli,

- אפשר להכין כזה? - עם לא איפה קונים כזה דבר?

• 9 תגובות
    • 841 צפיות
  21. פרויקט זה יבנה בתקציב של 300+- ש"ח. זהו פרויקט מהבית ספר פרויקט גמר בעיצוב. מודיעין , עירוני א. נשתמש כאן בכלים ביתיים. בפרויקט התבקשנו להמציא מוצר\אירגון\חברה. אנחנו בחרנו לעשות חברת מודינג ע"פ הזמנה אישית. החברה מציעה ללקוחות לבחור כמה קריטריונים של המארז: גודל , צבע , צורה , מיקום מאוררים , מספר לדים ומיקומם ושאר תוספות האפשריות למודינג. התבקשנו לעשות לחברה מספר דברים: לוגו של החברה , מספר פרויקטים על המחשב , פרויקט אחד מוחשי , פרוספקט של החברה ופוסטר גדול שייצג את החברה (כמו פירסומת). בפרויקט המוחשי שלנו אנחנו נשתמש בפרספקס , פח , מאוררים , לדים (נגדים ללדים כמובן) , פוטנציומטרים (לפאן באס) , צבע ובונדו. את הפרויקט אני עושה עם חבר. אחרי סקיצות שעשינו בכמה שיעו…

• 7 תגובות
    • 2k צפיות
  22. למישהו יש רעיון-מודינג למצת זיפו?

• 49 תגובות
    • 3.8k צפיות
  23. הוספה: נוספו עוד תמונות בעמוד מספר 9... סוף סוף הגיע אליו משלוחי היקר מחברינו Jab-tech אחרי עיקוב קטן ברשות הדואר בגלל היותם דיסלקטים החבילה נשלחה לסניף דואר אחר ולא לסניף שלי (לאותה עיר זה הגיע) בגלל שבעיר שלי יש שני רחובות שבעברית אתה כותב אותם אותו הדבר ואילו באנגלית כל ההבדל זה אות אחת קטנה בסוף המילה הרחוב שלי נגמר באות "E" ואילו הרחוב שני נגמר באות "A" ולכן זה הגיע לסניף השני וזה סתם ישב לו בדואר כחמישה ימים ללא ידיעתי... ואחרי ברור קטן נפתרה הבעיה והיום בשעה טובה קיבלתי את החבילה לידי. מיד התחלתי בעבודה אחרי כשעה שעה וחצי של החלפת מולקסים זוהרים בUV בכחול (אין לי כלי ואין לי סוכריה על מקל ), חיבור כל החלקים מחדש, התקנת שלושה מאווררים חדשים זוהרים בUV בכחול, הרכב…

• 91 תגובות
    • 18.1k צפיות
  24. כן כן אחרי הרבה זמן אני שב ומעדכן אותכם בקצת תמונות אני חושב שזה יותר מתאים ליומני פרויקטים אבל אני לא בטוח וגם הפרויקט עוד לא הושלם במלואו חיבורי החשמל מהמקלדת ללדים: לחץ על הקישור הבאה להגדלה: http://213.8.161.147/motyp.co.il/Moding2/7.jpg ככה זה נראה בצד השני: המפסק והלד: מחברים את זה ככה: שני החלקים מופרדים: ככה זה נראה מבחוץ: שימו לב מתי שהאור לא פועל הלד הרגיל האדום דולק מתי שזה כן פעיל אז הלדים האחרים פועלים איך זה? ואגב אני עדיין מחפש להזמין דרך האינטרנט לדים UV וטוש UV

• 8 תגובות
    • 864 צפיות

דיונים חדשים בפורומים