עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by Sarlula,

החריטה מתבצעת על פלסטיק, במקרה שלנו: פרספקס, ע"י מלחם פשוט. כל אחד יכול לבצע אותה, והתוצאות יפות מאוד. אז נתחיל: הכלים: 1. מלחם: 2. סיכה: 3. משטח לחרוט עליו: שלב 1: לפתוח את הברגים הצמודים למלחם ע"י מברג פיליפס ולהשחיל את הראש טיפה החוצה: שלב 2: לדחוף את הסיכה למרוח שנוצר, ולהחזיר את ראש המלחם והסיכה פנימה: שלב 3: לחזק, ולסגור את הברגים: שלב 4: זה השלב הכיפי! החריטה! אפשר לחרוט כל מה שרוצים ע"פ כמה הנחיות: - לחרוט רק כשהמלחם חם בשיא. - החריטה הקלה והנוחה ביותר היא ע"י נקודות: לעשות נקודה, לעשות אחת צמודה לה, ושוב, עד שניווצרת צורה. ואז ע"י העברה של המלחם להפריד בין הנקודות עד שייווצר קו ישר ואחיד. - כדאי לחרוט בכתב מראה מכיוון שהצד היפה…

• 11 תגובות
    • 2k צפיות
  2. Started by גוגומגוג,

שלום אני רוצה להוסיף גלגלים למארז , מה אתם אומרים מומלץ ? משום מה לא ראיתי אף אחד שעשה את זה, יש סיבה מיוחדת לכך? יש לזה חסרונות ? תודה.

3. והאם יש הבדל בצריכת חשמל בין אולטרה 5MM וכחול 5MM ?

• 14 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. שלום לכולם.. ברשותי מארז supertalent אדום וברצוני לעשות לו מודינג או יותר נכון קצת צבעים.. אני צריך עזרה לגבי איורור המארז חלקים וכבלים.. טוב אז נתחיל:דבר ראשון יש לי 4 מאוררים במארז 2 מאוחרה 1 בצד ועוד אחד מקדימה ברצוני לקנות 2 מאוררים חזקים ביותר ועוד 2 מאוררים עם לדים וכמובן איך לשים כל מאוורר שיוציא או יכניס דבר שני אני צריך בקר מהירות לכל ארבעת המאררים פלוס המאורר של המעבד דבר שלישי 2 קתודות אדומות+כבלים של פלופי וIDE עגולים (אם יכנס בתקציב אז זוהרים) המארז הוא אדום לדעתי יהיה חמוד שבתוכו יראו אדום אבל אני עדיין לא בטוח לגבי זה אם יש לכם רעיונות של שילוב צבעים או צבע אחר זה יתקבל בברכה אני חושב שאמתי הכול אם אני יזכר במשו אז אני יגיד..התקציב לכל חלקים אלו הוא 500 ש…

• 3 תגובות
    • 952 צפיות
  5. Started by hw_joe,

שלום לכולם אשמח לחוו"דכם לגבי תכנון "מנורת LED" שלהלן - רכיבים : 1. 1x PC PSU - FSP FSP300-60HCN ( עם 288W@12V, 100W@5V, 69W@'3.3V, 105W@3.3V&5V ) או אחר כלשהו (כגון : SeaSonic SS-250SU). 2. 36x LED Drivers : 2xAMC7135-based 700mA Regulated PCB 3. 36x Philips Luxeon Rebel LXML-PWN1-0090 Lumileds - 3x on Each MCPCB ( עם Vf 3.2V@700mA ). תכנית : לחבר כל שלישיית (3 יח') LED Drivers בחיבור-טורי לערוץ ה 12V של ספק-הכוח (ה-LED Drivers הנ"ל הנם קוויים - כלומר לא ממותגים, כך שלניצולת מירבית נחוץ הפרש מתח מזערי ככל הניתן בין המבוא למוצא). מה דעתכם ? הרעיון הוא להשיג ניצולת-הספק, אמינות, ותפוקת-אור מירביות.

• 10 תגובות
    • 2.7k צפיות
  6. עשיתי טעות טיפשית וקניתי נגן שעובד על סווללה פנימית מובנת שלא ניתנת לפירוק ולהחלפה עצמית. הנגן גומר את הסוללה הפנימית מסוג ליתיום פולימרי בקיבולת של כ-1700MAH במהירות ומשאיר אותי עם קופסא יפה אבל חסרת שימוש. גם כשהנגן היה חדש הסוללה שלו לא הספיקה וניגמרה מהר מדי ,אולם עכשיו כשעברה כבר שנה ויותר והסוללה כבר ניחלשה זמן העבודה כל כך התקצר שזה כבר בלתי ניסבל . היות והנגן כבר לא באחריות ,דרשו ממני יותר מ-500 שקל על החלפת הסוללה במסגרת שרות היבואן . החלטתי ללכת על פיתרון אחר לגמרי והוא להשתמש ב-4 סוללות ניטענות בקיבולת של 2700MAH . כידוע סוללות ניטענות נותנות כ-1.2 וולט ,כלומר 4 סוללות יתנו לי כ-4.8 וולט ,שזה כמעט זהה למתח שהנגן מקבל מהמטען החיצוני שלו-5וולט. כבר קניתי מארז ס…

• 17 תגובות
    • 2.1k צפיות
  7. הנה: http://warnet.ws/news/12948/ ממש חמוד אבל דורש סובלנות.

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. היי יש לי סך הכל שני כרטיסים מחוברים למחשב, כרטיס מסך וכרטיס רשת (אפילו שיש לי אחד מובנה, אני צריך 2). הכרטיס רשת נמצא שני סלוטים מתחת לכרטיס מסך. לפני איזה חצי שנה+ הדבקתי מאוורר 80ממ לכרטיס רשת כדי שיעזור בקירור של הכרטיס מסך. הכרטיס רשת הוא מהסוג הנמוך מאוד, מה שאפשר למאוורר להיות בגובה המושלם לעבודה! אתמול קיבלתי מחבר עוד מאוורר, אז החלטתי להוסיף אותו. הוצאתי את הכרטיס רשת, הדבקתי את המאוורר (עכשיו כל הכרטיס מסך מקורר, הטמפ' שלו ירדה בעוד 5 מעלות (זה בנוסף ל5 הקודמים, זה סך הכל 10 מעלות בזכות שני המאווררים). הכל היה טוב ויפה עד שהדלקתי את המחשב... כלומר ניסיתי... המסך לא נדלק... בהתחלה חשבתי שמשום מה הכרטיס מסך נדפק, אבל אחרי קצת משחקים הבנתי שהכרטיס רשת נדפ…

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. Started by dbzu,

מישהוא יודע איפו יש חנות שמכורת פרספקט בבאר שבע בדקתי בהום סנטר ואייס ואין שם

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. Started by bbnbbn,

שלום לכולם!! אני רוצה לבנות מן מערכת ניידת כזו שתפעל על בטריות שאני יוכל לחבר לזה את הנגן MP3 שלי ואוכל לקחת את זה איתי לכל מקום. למשל יש לי שני רמקולים אני רוצה לבנות להם מן מגבר כזה שמשתמש בבטריות (1.5V * 4) כדי שיוכלו לשמוע נורמלי, הרי בנגן MP3 שומעים נמוך שמחברים את הרמקולים לבד. תודה מראש

• 1 תגובה
    • 704 צפיות
  11. Started by ja_man,

רמת מתח 5 וולט ואני רוצה להפעיל לד אדום. נכון לעכשיו אני משתמש בנגד של 150 אוהם. לא מתוך הבנה עמוקה של העניין. ידוע לי שצריך להגביל את הזרם ללד ע"מ לא לשרוף אותה אבל רציתי לדעת בדיוק מה מתח הפריצה של לד אדום האם זה 1.6 או 2.3? ואיזה גודל נגד נחשב טוב ל- 5 וולט?

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  12. קבלו מה המעגל הזה יכול לעשות (תלחצו על התמונות - ותראו את הסרטונים!) עכשיו , איך אני בונה את זה http://bit-tech.net/article/78

• 0 תגובות
    • 691 צפיות
  13. השאלה בכותרת. כאילו מקדח של עץ, של מתכת או מה?

• 8 תגובות
    • 1.9k צפיות
  14. Started by tamos,

הי, בכל הפאן באסים שניתקלי ראיתי שהם מגיעים רק עם חיבורי PWM למאווררים, אצלי במארז יושבים מאווררי מולקס. מה כן תומך?

• 2 תגובות
    • 979 צפיות
  15. אני צריך להדביק גופי קירור על מספר צ'יפים, ואין הכנה על הלוח לברגים או כל צורת חיבור אחרת, כך שנשארה לי רק האופציה של הדבקה. אשמח להמלצות על שמות דגמים מומלצים והיכן ניתן להשיג, בעדיפות לכמה שיותר מהר, ואחר כך זול. אם יש חנות באיזור ירושלים שפתוחה מחר בשעות היום, זה יהיה אחלה. תודה ושבת שלום

• 0 תגובות
    • 2.8k צפיות
  16. רק אני עוד לא סגור איזה לבנות או להשקיע ולבנות פירמידה או סתם קוביה/מלבן רגיל אבל יש לי שאלה איפה אני יכול לקנות ברגים קטנים שמתאימים לעבודה עם פרספקס ? תודה רבה

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. Started by dan79,

ברצוני לבנות שוקר חשמלי באופן עצמאי. יש לי ידע אלמנטארי בחשמל וציוד בסיסי (מלחם,כלי עבודה ...) אילו רכיבים אני צריך ,היכן קונים אותם ואיך מרכיבים אותם?

• 21 תגובות
    • 11.9k צפיות
  18. מדובר במוליך מבית סוללה של פלאש, יהיה לי מאוד קשה למצוא חלק כזה (לדעתי לעשות אחד תחליפי יהיה קל יותר). אני מתכוון לנסות ולנקות אותו בתור התחלה עם חומץ, אם לא יעזור, אז עם סודה לשתיה. טיפים ? הערות/הארות ?

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  19. שלום אני צריך מודול לעינית לייזר 650NM (אני חושב שזאת המידה שלה היא מצורב DVD של ASUS) שהכי חשוב שהיא כבר תהיה מפוקסת לנקודה וכמה צריך להיות המתח לדיודת לייזר? 3.5V? תודה לעוזרים

• 14 תגובות
    • 1.6k צפיות
  20. המתחרה הישיר עבור דגם ה-Arduino 101 כבר כאן, עם מיקרו-בקר זעיר חדש של יצרנית השבבים הגדולה ותמיכה מובנית ב-Bluetooth. בואו ללמוד מה ניתן לעשות איתו, ואיך מבצעים זאת לפני כשנה בתערוכת CES חשפה אינטל מיקרו-בקר חדש בשם Curie (קירי) המיועד לתחום המחשוב הלביש. מאז אותה הכרזה לא ראינו מוצר ממשי שיצא לשוק מבוסס Cuire – עד היום. שיתוף פעולה של Arduino עם אינטל יצר בקר Arduino חדש העונה לשם Genuino 101 (הידוע בשם Arduino 101 בארה"ב) ובליבו של הבקר פועם המיקרו בקר החדש והמסקרן. הבקר זהה לחלוטין בגודלו ל-Arduino Uno ומכיל בתוכו תמיכה מובנית ב-BLE (ר"ת Bluetooth Low Energy) וכן במד תאוצה וג'ירוסקופ המעניקים יחדיו 6 דרגות חופש בכל הצירים. עלות הלוח דרך החנות של Arduino …

• 0 תגובות
    • 2k צפיות
  21. Started by MoSQuiTo,

איך אתם ממליצים לחבר מספר לדים? בטור או במקביל? ולמה? תודה

• 12 תגובות
    • 8.7k צפיות
  22. Started by Dijkstra,

נתקלתי במחשב החדש של Husky, למי שלא מכיר הוא אחד מפרשני Starcraft הפעילים ברשת. מכיוון שהוא נחשב כ"סלב" בסצינה הוא קיבל הכל מהכל. אני חושב שיצא לו צעצוע אך צעצוע מגניב. תהנו.

• 0 תגובות
    • 953 צפיות
  23. Started by PhP dUdE,

שלום, האם יש לכם המלצות לחניות מודינג בחוץ לארץ? עם כן אשמח לקבל לינקים

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  24. Started by aladin_7,

איך אני בונה גלאי IR (בשביל השלט) ומחבר אותו למחשבבחיבור COM או בחיבור שיש לי על הלוח? איפה אני מוצא תוכנה כדי לשלוט בפונקציות במחשב? הרעיון לקחת שלט פשוט ולתכנת את התוכנה.

• 6 תגובות
    • 1.9k צפיות
  25. Started by eitan1980,

שלום לכולם. קניתי מפסק דימר אשר מדליק ומכבה תאורה בחדר . בחדר יש מנורה אחת . בהוראות היצרן כתוב : Lamps for Switch: All kinds of dimming lamps, but need to over 25W,below 500W כך שאני מבין שאם אקנה מנורת לד אשר צורכת פחות מ25W , המנורה לא תדלק או "תהבב" לי (זה מה שקרה לי בחדר שינה). כיום יש מנורות שמחליפות צבעים (אשר נשלטות גם על ידי שלט רחוק) אך הצריכה שלהם הינה בערך כ3-10W . כיצד אני מוסיף "צרכן" אשר ישלים ל25W במידה ואצטרך? איזה רכיב עלי לקנות? תודה מראש .

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.