עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by Shane McMahon,

שלום ! יש לי בצד מקלדת פשוטה,של מולטימדיה חוטית מעפנה... איך אני צובע אותה ומשאיר את הכיתובים של האותיות מספרים וכו' ?

• 3 תגובות
    • 837 צפיות
  2. Started by -CosmicFire-,

שבוע הבא אני הולך להזמין מ JAB-TECH את הפריטים האלה: UV Green cable sleeving kit ConnectorZ Power Supply Changeover Kit - UV Green ועוד 10מולקסים זכר זוהרים באולטרה עבור הפרוייקט שלי עכשיו יש לי שאלה איך אני מפרק את המולקס... הרצתי חיפוש ומצאתי מדריך עם מקל של סוכריה אבל לא ממש הולך לי יש עוד אפשרות חוץ מלקנות את שני הקיטים לפירוק?! ואם פירקתי והרכבתי את המולקס (כמובן שהלבשתי על הכבל סליב + שרינק בקצה) יש סקנה שמשהו ישרף?!

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. Started by noam-r,

אני מעוניין להכין בקר שישלוט במנורות שיש לי בחדר (ברשת של ה220 V כמובן) למישהו יש מושג יפה להתחיל ???

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. Started by dbzu,

שלום לכולם! אני בונה מטרונום לגיטרה שלי עכשיו קניתי את הרכיבים והביאו לי קבלים של 2.2uf במקום 22uf יש מצב שאני מחליף במקום 22 ל 2.2 או לאחד מהקבלים הבאים: 47uf , 100uf ,220uf , 2.2uf הנה הסכמה: http://www.ovelha.org/pasteler0/2007/11/01/howto-make-your-own-metronome/

• 3 תגובות
    • 674 צפיות
  5. שלום! אני לומד בכיתה יב' ויש לי עבודת גמר להכין באלקטרוניקה. נשוא העבודה הוא תחומי התנגדות. אני צריך עזרה במציאת חומר בנושאים שונים ואלו הם: 1. הסבר סוגים שונים של מעגלים המשמשים לבדיקת התנגדות ברמה העקרונית. 2. הסבר עיקרון הפעולה של מקור זרם אידיאלי. 3. הסבר כיצד פועל מקור זרם המבוסס על טרנזיסטור דו נושאי. 4. דיודת זנר - ההבדלים בין דיודת צומת (צורן) לבין דיודת זנר, היכן משתמשים בדיודת צומת והיכן בדיודת זנר, מייצב מתח הכולל דיודת זנר. 5. מבנה ועיקרון פעולה של מגבר 741, הסבר סוגים שונים של מעגלים שונים המבוססים על מגבר שרת 741 בחוג סגור, הסבר ועיקרון פעולה ומאפיינים של מגברת שרת כמגבר עוקב. 6. הסבר ועיקרון פעולה של משווה ל10 רמות דגם 2113914. 7. הסבר כיצד ניתן לתכנן את המ…

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. שלום יש לי מחשב ישן שברשותי שהחל לעשות רעשים ממש חזקים. פתחתי את המארז וגיליתי שזה המאוורר של המעבד שמרעיש ניקיתי את כל האבק שבמארז ומה שיכלתי מהמאוורר אך הסוקט הישן של הפנטיום 2 מציק לי. הוא גדול ומגושם והוא שוכב על הצד כזה כמו כל סוקט של פנטיום 2 בניגוד לסוקטים החדשים ואני לא יודע איך לפתוח את המאוורר משם כדי לנקות אותו כי זה המאוורר. יש לציין שהוא לא גדול אולי 60MM משהו כזה. הוא מחובר לצלעות הקירור עם ברגים קטנים שחורים כאלו נראה לי. מי שיכול לעזור לי איך לפתחור את המאוור אני אודה לו מאוד.. בכלל איך אני מנקה טוב את המאוורר? לחצתי על כל הסינק והמאוורר והרעש פחת .. איך אני מרסן את הרעש? זה ממש רעש חזק של משהו לא תין מרות שהמחשב עובד רגיל!.. אני לא יודע איך להוציא את המאו…

• 3 תגובות
    • 984 צפיות
  7. Started by צחיויינר,

שלום לכולם. לאחר חיפוש קצר בפורום לא מצאתי תשובה ל"חידה " : *בחיבור 2 סוללות בטור ,האחת 12 וואלט 72 אמפר, השניה 6 וואלט 1.2 אמפר, אני מבין שהמתח יהיה 18 וואלט , אבל מה יהיה האמפר ? (לפני יום כיפור , אני חייב להפוך את הטרקטורון של הילד לחזק יותר ) תודה צחי

• 3 תגובות
    • 990 צפיות
  8. Started by aviram20,

היי חברים אני צריך קישור למסך מגע , בגודל 15.4 בישביל מחשב נייד.. אין הגבלת תקציב , רצוי בחיבור USB ..... אפשרות לקניה מאיביי יש חיה כזאת ? תודה לעוזרים.....

• 3 תגובות
    • 958 צפיות
  9. מזה תקופה ארוכה שאני מחפש חנויות (בארץ, בחו"ל) חיפוש בגוגל אחר חנויות בחו"ל נותן עשרות חנויות לעומת זאת חיפוש בארץ נותן עשרות תוצאות של דפי זהב וחבריו שהם פשוט לא רלוונטיות חשבתי שכדאי לכולנו לרכז את כל המקורות במקום אחד אני אתחיל ואני מקווה שתהיה זרימה sparkfun - חנות אמריקאית, עושה משלוחים לארץ מהתנסות שלי, אמינים ומהירים. מגוון רחב מאוד קצת יקר לעומת איביי אבל מבחנתי לשלם עוד קצת דולרים בשביל שירות ואמינות זה שווה servocity - לא הזמנתי מהחנות הזאת אבל בן דוד מארה"ב כן פתרונות למנועים ועוד ממש שהבנתי הם עושים משלוחים לארץ הבנתי שהם אמינים וטובים mcmaster - פחות אלקטרוניקה אבל יותר ציוד משלים גלגלי שיניים, מיסביים, וכ'ו.... מגוון עצום של מוצרים לא התנסתי וגם המחירים עושי…

• 3 תגובות
    • 2.8k צפיות
  10. Started by AKEL,

שלום לכולם, אני חדש בתחום ודי מתלמד רציתי לדעת בתיכנות שלי איפה טעיתי אםן מישהו יכול למצוא את הטעות שלי: #define Time 500 int Led_1 = 2; int Led_2 = 3; int Led_3 = 4; int Led_4 = 5; int Led_5 = 6; int Led_6 = 7; int Led_7 = 8; void setup() { pinMode (Led_1, OUTPUT); pinMode (Led_2, OUTPUT); pinMode (Led_3, OUTPUT); pinMode (Led_4, OUTPUT); pinMode (Led_5, OUTPUT); pinMode (Led_6, OUTPUT); pinMode (Led_7, OUTPUT); pinMode (Led_8, OUTPUT); } void loop() { digitalWrite(Led_1, 0); digitalWrite(Led_2, 0); digitalWrite(Led_3, LOW); digitalWrite(Led_4, 0); digitalWrite(Led_5, 0); digitalWrite(Led_6, 0); digitalWrite(Led_7, 0); digitalWrite(Led_8, LOW); delay (Time); digitalWr…

• 3 תגובות
    • 2.7k צפיות
  11. שלום, יש לי כונן חיצוני של Cavalry בלינק הבא: (לפי מה שהבנתי Cavalry זה רק המפעל ש"מלביש" על ההארד דיסק עצמו את המעטפת הכוללת ולמעשה ההארד דיסק עצמו הוא של Hitachi) http://www.buy.com/prod/cavalry-storage-caum-series-1-tb-usb-2-0-external-hard-drive-pre/q/loc/101/206746682.html חזרתי מנופש ופרקתי את התיק של המחשב נייד והכונן, בטעות חיברתי את הכבל חשמל של המחשב (הכבל עם השנאי זה שמטעין את הלפטופ) לכונן החיצוני, לא יודע איזה זה התאים ונכנס אבל זה התאים - הדלקתי את הכונן ובמקום אור כחול שבדרך כלל נדלק - התחיל להבהב אור בצבע אדום, אחרי נסיונות של הבנה, עליתי על הטעות הטיפשית, כהשחלפתי לכבל המקורי של הכונן והדלקתי אותו עדיין נדלק אור אדום שנראה מהבהב טיפה יותר מהר. ספק כוח? נש…

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  12. סוג הרכב:סובארו DL חח עכשיו כנראה הבנתם הכל אז ככה: הרעיון הוא כזה:במקום לבזבז כסף על רדיודיסק וכאלו שטויות חשבתי לקחת את ה MP4 שלי ולהשמיע ברכב הבעיה שהספיקר של הMP4 לא חזק בגרוש... אז בא לי רעיון:להשתמש במצת הרכב בכדי להגביר את הווליום של ה MP4 רמקולים<===מגבר<===MP4 כמו שציינתי למעלה מתחי ההזנה של המגבר הם ממצת הרכב,אם אני לא טועה זה 12V למישהו יש הצעות/סכמות איך לבנות?? או שאפשר לקנות כזה מוכן? ***תגובות כמו:תחליף כבר את האוטו!@# יתקבלו בברכה****

• 3 תגובות
    • 750 צפיות
  13. Started by nimrods,

שלום לכולם..! איך יכולים לבנות דבר כזה?? אני מחפש מדריך אתם יכולים לעזור לי? תודה מראש לעוזרים..! [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. מחשב בנוני לחלוטין קרור ספק ומארז ז'אנרים פועל 24/6 אינטרנט אופיס סרטים ופוטושופ לא מיועד למשחקים האם מספיק להשאיר את דלת המארז פתוחה או שעדיף ליצור בה פתחי אוורור ולהוסיף מאוורר?

• 3 תגובות
    • 924 צפיות
  15. Started by Snufkin,

רציתי דבר ראשון להגיד שזו פעם ראשונה שלי באתר ושעד עכשיו אני המום מהיכולות המדהימות שאנשים מציגים פה! אני לעומת זאת פחות כישרוני וגם פוחד לסכן את המחשב שלי!!! רציתי לדעת אם יש חברות שונות לכבלים עגולים, ואם כן מי עדיפה ולמה. מקווה שתוכלו לעזור לי

• 3 תגובות
    • 684 צפיות
  16. היי אנשים אני בשלבים של להתארגן על מחשב חדש, יש מצב שגם אבנה לו מארז ביום מן הימים, אבל פרה פרה. קודם כל מאוד חשוב לי שכל החלקים הפנימיים של המחשב יהיו בצבע שחור. לבינתיים הזמנתי: Thermalright True 120 Black EVGA P55 SLi Corsair Dominator 4GB Corsair 400CX PSU XFX HD4650 - מגיע עם שני DVI שחשוב לי עכשיו חוץ מהבאג של הצבע אני גם רוצה שקט. ולכן אני רוצה להחליף את המאוורר של הכרטיס מסך לפתרון שקט. אבל הפתרון הזה חייב להיות שחור כמובן. ואני לא מוצא קירור פאסיבי בצבע שחור בשום מקום. כבר יש לי Accelero S2 ישן וחשבתי אולי ניתן לצבוע אותו. אבל כיצד? הרי צביעה בספריי צבע תבודד את יכולות הקירור שלו. צביעה באנודייז עד כמה שאני יודע תופסת רק לאלומיניום ובקירור הזה יש גם…

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. Started by RunX,

חחחחחחחחח מישהו מסוגל על המודינג המטורף שעשיתי למחשב שלי ? מי שרוצה מדריך איך לעשות מודינג כזה מוזמן לפנות אלי בפרטי חחח ועכשיו בנימה קצת יותר רצינית : את המדבקה קיבלתי בבוגרשוב [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 3 תגובות
    • 887 צפיות
  18. Started by 2good4u,

רציתי לברר היכן אפשר לקנות צגי kcd מוכנים להרכבה עצמית כלומר שהם באים מוכנים ואני רק מרכיב אותם כמודינג בתןך המארז.? כי הסתבכתי עם המדריך לבניית צג kcd ושמעתי ממשהו שיש כזה דבר שאפשר לקנות מוכן ואני רק מחבר את זה לספק כוח מישהו יכול לעזור לי בזה?

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  19. Started by wons,

מה הזרם שצורכים הלדים אולטרה ברייט? קצת קשה לי להאמין שהם באמת צורכים 25-30 מיליאמפר יש אולי תשובות אחרות?

• 3 תגובות
    • 953 צפיות
  20. Started by Psychedelic,

שלום, מצאתי מאוורר ישן ויש בו 3 חוטים אחד צהוב,אחד שחור, ואחד אדום. לאיפה אני מחבר את כל אחד מהחוטים ? תודה.

• 3 תגובות
    • 676 צפיות
  21. קיצר ככה המאוור כרגע עובד על 7 וולט ....הוא 120 ממ שלTL . ה CFM שלו די נמוך כרגע לא יודע כמה אבל פחות מ 40 לפי הבנתי ...האם ניתן לעשות מוד ל 8 9 10 וולט :s05:הוא ממש חירשי ב 7 וולט .

• 3 תגובות
    • 771 צפיות
  22. מישהו יכול לתת לי אתר או שם של חנות אלקטרוניקה באזור חיפה שמוכרת רכיבים כמו מסכי LCD קטנים ונגדים......(גם זולה אם אפשר)

• 3 תגובות
    • 922 צפיות
  23. Started by exXxTreAm,

עשיתי לפי המדריך שבאתר, ושפוט לא עובד, אולם הנורה של הanalog פועלת אבל זה לא פועל בשום משחק וכשאני במשחק מפעיל ת'אנאלוג המנורה פשוט מהבהבת, הבנתי שאני צריך שחוט מספר 5 (האדום בפאד) ילך ל5 וולט במחשב ושאני בכלל לא צריך דיודות, מישו יכול להסביר לי למה זה לא פועל? ואיך לבנות אותו נכון?

• 3 תגובות
    • 701 צפיות
  24. לא בטוח אם זה הפורום הנכון אבל אני צריך פירוט של מה תפקידו של כל פין בחיבור של האייפוד או סתם הוראות ליצירת מיקרופון לאייפוד טאצ'

• 3 תגובות
    • 992 צפיות
  25. Started by iCe_bLaSt,

שלום אני יודע שאולי היו דיונים על זה קודם אבל אני חולה ועייף וממש אין לי כוח להתחיל לעשות עכשיו חיפושים בכל רחבי הפורום ראיתי שבמדריך מסוים אמרו לקנות רהוסטאט של 5K , אז קניתי אחד , הבעיה שאחרי חישוב קצר הגעתי למסקנה שזה הרבה יותר מדי בשביל המאורר שלי המאורר פועל ב12V ולוקח פחות או יותר 0.2A , מה שאומר שיש לו התנגדות של 60 אוהם , בשביל לשחק עם המתח בין 12V(מהירות מקסימלית* ל6V (כבוי או בקושי פועל) אני אצטרך גם רהוסטאט של 60 אוהם , בכל מקרה אחרי שכבר הלחמתי הכל גיליתי שבאמת הרהובאס שלי אמנם פועל אבל פחות או יותר מספיקה הרוח שנושבת על הכפתור המסתובב כדי להכפיל את המהירות של המאורר , זה רגיש רצח. בכל מקרה לפני שאני אבזבז עוד 5 שקל על רהוסטאט חדש רציתי לברר שΩ60 באמת מה שאנ…

• 3 תגובות
    • 919 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.