אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
היום הגיע אלי לוח ארדואינו, שהזמנתי מאיביי. שני לדים אדומים להשמה משטחית דלקו כשחיברתי את הארדואינו למחשב- האחד של פין 13 והשני של ה-ON. אז אחרי כמה נסיונות, שהלדים דלקו יפה, הלד של פין 13 פתאום נהיה חלש נורא, נקודתי ממש. בדיקה נוספת העלתה שללד יש בליטונת בפלסטיק השקוף שלו, ממש מעל מקור האור, וללד התקין זה לא קרה. אני חושד שסיבה כלשהי (התחממות יתר, איכות בנייה נומכה, מתח לא יציב... אנא עארף?!) הפלסטיק ניתק ממקור האור בנקודה שבה הוא אמור להיות צמוד, וכך בגלל שבירת האור הוא לא מצליח לצאת. אני קורא את מה שכתבתי ואני רואה שזו שטות מוחלטת: האור לא יכול להישבר לא בזוויות האלו, ולא במעבר מתווך בעל מקדם שבירה נמוך לבעל מקדם גבוה, וחוץ מזה, בהחזרה גמורה לא הייתי רואה שום אור, ו…
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי, אני די חדש בתחום הארדוינו, יש לי ידע באלקטרוניקה וחשמל אבל פחות חזק בתכנות... ברשותי ARDUINO UNO ודרייבר למנוע סטפר בשם BIG EASY DRAIVER הצלחתי להפעיל את המנוע באמצעות קוד בסיסי שמצאתי באינטרנט. אני רוצה להפעיל את המנוע שלי בעזרת התקשורת הטורית Serial, כך שבכל פעם שאשלח תו דרך המוניטור הטורי Serial Monitor המנוע יסתובב מעלה אחת (לדוגמא) כמו שאמרתי אני לא הכי חזק בתכנות, ולכן כל עזרה בנושא תתקבל בברכה! תודה :-)
-
- 0 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
טוב תקשיבו אני חדש בקטע של האלקטרוניקה וקראתי את כל המדריכים ולא הנבתי בגרוש כאילו אני חושב שצריך שמישהו שיסביר בצורה מאוד מפורטת איך לעשות ואני מקווה שיש מישהו שמוכן להסביר בצורה מאוד מפורטת מה בדיוק בדיוק אני צריך לעשות כדי להכין פאן באס בצורה ברורה למישהו שלא הכי מבין למרות שכולם פה גאונים אחד אחד וזה דיי מעצבן להסביר למישהו וזה... הקיצר אני רוצה לדעת לבננות בצורה הכי פשוטה שיש תודה לכולם מקווה שלא עברתי ע שום חוק ושיש פה מישהו שמוכן לבוא ולהסביר איך כי גם יש עוד הרבה לדעתי שישמחו למשהו מאוד מאוד מפורט
-
- 4 תגובות
- 737 צפיות
-
-
התקנתי את התוכנה ונגמר לי ה30 יום שלה ואני לא יכול להיכנס אליה יותר... אני עכשיו מפרמט את המחשב .. ואחר כך שאני יתקין אותה אני רוצה כבר את הקראק או הסריאל נמבר שפותחים את התוכנה... איך אתם פתחתם אותה?? אני חייב את העזרה הזאת תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 608 צפיות
-
-
אני רוצה לבנות מטען USBשיעבוד על סוללת 9V לארכוס 604 אני צריך סרטוט של המעגל ואת שמות הרכיבים שצריך תודה.
-
- 11 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום לכולם אני עושה פרוייקט מיוחד שלאו דווקא קשור למחשב אלה עיצוב החדר בכל מקרה- יש את המעגל הפשוט של ההבהוב לדים עם הטרנזיסטור TIP31 ובו המקור החשמלי הוא מולקס (12V לצורך העיניין) ככה- יש לי שנאי של 12V אשר נותן 1000mA (הרבה יותר מהמחשב) האם יש בעיה בחיבור המעגל לשנאי? **יש לציין שיהיו בסביבות ה20-100 לדים עדיין לא הוחלט סופית וכל אחד בחיבור מקביל ולכל אחד נגד של 470OHM**
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכם קיבלתי משטח פרספקס די גדול ואני רוצה לחתוך אותו ולכופף אותו לצורה של ח איך אני יכול לכופף אותו. דרך אגב שהייתי בבית ספר ממזמן היה לנו מכשר כזה עם חווט שמתחמם ואז הוא מחמם פס בלוח פרספקס ובעזרת החימום ניתן לכפל אם מישהו יכול להסביר לי איך להכין כזה (אם זה פשוט) אני ישמח מאוד? ואם לא אז באיזו דרך אחרת לכופף את הפרספקס? תודה לכל העוזרים?
-
- 4 תגובות
- 7.6k צפיות
-
-
שלום לכולם... החלטתי שהפרוייקט הבא שלי יהיה בניית קירור מים, ולפי מה שהבנתי יש לי כמה שאלות... אז אם מישהו יכול לענות לי זה יהיה נפלא: 1. איך אני ידע שהבלוק שאני בונה הוא בלוק שיתאים לי למעבד? (יש לי AMD 2800) 2. איזה עובי של בסיס אני צריך כדי לבנות את הבלוק....? 3. אני ראיתי שיש כמו צורות כאלה בתוך הבלוק מה הן? ואיך אני ידע מה הנכון? אני ממש רציני בקשר לבניה יש לי את כל האמצעים... חסר רק הידע... אז בבקשהה אם מישהו יכול לכוון אותי אני ממש ישמח.... בתודה אלעד.
-
- 94 תגובות
- 9.9k צפיות
-
-
שלום לכולם לפני מספר ימים קניתי קניתי לוח ארדואינו לא מקורי שאני מנסה לעבוד איתו התוכנה של הארדואינו נותנת לי שגיאה " avrdude: stk500_getsync(): not in sync: resp=0x00 " למישהו יש רעיון מה אפשר לעשות ? תודה אריאל
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1.אז ככה אני צריך לחבר ריליי לארדואינו-כדי להפעיל את הריליי אני חייב לתת לו 3.5 וולט ... הבעיה עכשיו היא,כשאני מחבר אותו דרך הארדואינו(דרך 5 וולט-מה שהבקר נותן) (ללא טרנזיזטורים ודברים אחרים) המתח שהוא מקבל הוא פחות מ 3.5 וולט... יש למישהו פתרון לבעיה שלי -איך אני מעלה המתח לריליי בכדי שיעבוד? 2.שאלה נוספת-אם אני מחבר 6 וולט ,0.5 אמפר לבקר ארדואינו-הוא יעבוד לי?או שהבקר שלי יישרף? תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום. נראה לי שזה הפורום הנכון בגלל הפן האלקטרוני. אני עובד במשרד שבו המון מחשבים (לא יודע אם זה קשור). תופעה מוזרה: כאשר אני משנה את עוצמת המאורר (לא מדובר על מאוורר של המחשב, אלא על המאורר המשרדי), מסך המחשב השולחני שלי כובה, ואז נדלק שוב. הדבר קורה כמובן גם כאשר אני מכבה או מדליק את המאוורר. יתרה מכך, בערך מדי שעה או חצי שעה, הקולר של המים משמיע מעין רעש (ההשערה שלי היא שהוא מדליק את המצנן כדי לקרר את המים?), והמסך שלי כובה ושוב נדלק. זה לא רק מעצבן מאוד, השאלה היותר רצינית היא האם זה מזיק. וכמובן - מדוע זה קורה ואיך נוכל לטפל בזה? המון תודה!!!!
-
- 3 תגובות
- 2.9k צפיות
- 2 followers
-
-
אני חייב עזרה נאי כבר שבוע מנסה לנשות שעון ב EWB מ 0 עד 23 ולא מצליח!! הצלחתי מ 0 עד 59 אבל את 0 עד 23 אני לא מצליח!! מישהו יכול להסביר לי איך עושים את זה!?
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
חייב עזרה!! איך אני יודע איזה ספק מתאים ללד באורך של 40M תודה רבה מראש על העזרה
-
- 16 תגובות
- 10.2k צפיות
-
-
אהלן, הלדים שהזמנתי הגיעו סוף סוף, וכל פעם שאני מחבר אותם לחיבור במחשב הם ישר מהבהבים בצבעם ומיד לאחר מכן הם נשרפים. מה הפתרון ? אני עכשיו יעלה תמונה.
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
-
שלום לכולם. אני מנסה לבדוק בנייה של מכשיר דרך הנחיות של אתר באנגלית. אני לא מבין גדול במונחים באנגלית ואשמח אם מישהו יודע מה המונח המקביל בעברית והיכן ניתן למצוא/לקנות רכיבים כאלו באזור המרכז: 1. 12VDC Negative Ion Generator 2. Reed Switch 3. Neo-Dymium Magnet 4. Heat Shrink Tubing or Electrical Tape תוד'ה!
-
- 2 תגובות
- 874 צפיות
-
-
קניתי מ-א.אבן אלקטרוניקה שבשדרות הר-ציון בתל אביב מקלט אינפרא אדום 38KHZ.. יש לי בעיה עם זיהוי הרגליים שלו.. לא רשום על הרכיב שום דבר ככה שאני לא יכול לחפש עליו בגוגל.. אם מישההו קנה באותו מקום או מכיר את הרכיב אני יודה לו אם יעזור לי... תודה... דודי
-
- 1 תגובה
- 754 צפיות
-
-
היי חבריםאני מנסה לבנות מעגל חשמלי שמטרתו להדליק מנורת שולחן בעזרת ה-bluetooth ב-android.לצורך זה אני משתמש בדברים הבאים:1. ממיר 220V ל- 5V.2. Relady Module ZL-RC02D.3. אפליקציית android ייעודית לרכיב ה-Relay.הנוריות נדלקות בשני הכרטיסים. בנוסף, כאשר אני משתמש באפליקציה אני מקבל חיווי קולי משני הממסרים שעל רכיב ה-Relay.אבל בכל זאת מנורת השולחן לא דולקת (היא כן עובדת כאשר מחוברת ישירות לחשמל).מצרף 4 תמונות של המעגל החשמלי (לפי הסדר) ואשמח לעזרה: http://imageshack.com/a/img921/7056/Is9Rx1.jpg http://imageshack.com/a/img923/2750/dkfysb.jpg http://imageshack.com/a/img924/108/NrLbzv.jpg http://imageshack.com/a/img924/8907/sgxvU2.jpg תודה רבה!
-
אני לא יודע איזה נגד אני צריך אני צריך לדעת כמה ohm אני צריך אני יודע שR=I/V איך אני מגלה את I איך אני מגלה את V אם זה עוזר אני מחבר דרך מולקס ואני משתמש ב 3 לדים של 3 וולט תודה לעוזרים
-
- 1 תגובה
- 795 צפיות
-
-
אני חושב אולי לשים שעון כזה למערכת שליטה על מאווררים שאני מתכנן לעשות אז: 1. מה השם של רכיב כזה. 2. כמה הוא עולה 3. איפה אני יכול להשיג אחד כזה
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות ציוד מודינג כמו קטודות מאווררים מוארים או כל דבר אחר ואני מחפש אתר טוב עם ציוד מודינג, אני משלם עם PP תודה!!! סהר עריכה: עכשיו ניזכרתי שיש את האתר הזה http://mnpctech.com/ יש להם מלא סירטונים ביוטיוב של מודיג הוא אתר טוב?? ובלי שום קשר תביאו לי אתרים טובים לציוד מודינג
-
- 1 תגובה
- 986 צפיות
-
-
שלום, יש לי מחר מבחן באלקטרוניקה מחר על התמונות שצירפתתי חומר המבחן כיתה יב'. התמונות הם על של פרויקט אני בונה וצריך להסביר על הרכיבים וכל זה (אני לא מבין בזה חייב את עזרתכם) אם מישהו יוכל להסביר בפירוט את הרכיב ותפקידיו מדובר על הרכיבים שמודגשים בצהוב , שהם אותו הדבר כעקרון.. התמונות: יש תרשמים מלבנים , הפרוייקט תורידו רווחים משו מה הפורום חוסם את זה : (בין ה // לפני אחרי ה הנקודה הראשונה ולפני ה נקודה השניה) http:/ /www. siz.co .il/my/ejwft0fnymtz.jpg http:/ / www. siz.co .il/my/2mqwgfdzlomj.jpg
-
- 1 תגובה
- 841 צפיות
-
-
אני כרגע מתכנן איזהו פרויקט של מערכת שמע כלשהי יש ברשותי את הרמקולים האלה: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=577005 עכשיו יש בתוכם מגבר שמגביר את עוצמת השמע (מן הסתם) המגבר מחובר לחשמל (בקיר)....יש לו שנאי בתוך הרמקול וכתוב שהשנאי מוציא 10v 1.5a הרעיון הכללי הוא להפעיל את המגבר על סוללות כדי שכל העסק יהיה נייד.... עכשיו לשאלות: 1) איך אני יכול להפעיל את המגבר על סוללות (או משהו נייד דומה) 2) אם אני יפעיל את המגבר על 6v 0.5a למשל...הוא יעבוד אבל יגביר פחות? לא יעבוד בכלל? או...? 3) רעיונות אחרים כיצד להפעיל את המגבר כך שיהיה נייד תודה מראש.
-
- 0 תגובות
- 845 צפיות
-
-
תעזאו לי למצוא LCD מ5אינץ עד 8 אינץ למארז שלי עד 400 שקל ואם יש לכם מסך ואתם רוצים למכור אותו אז גם בסדר לא אכפת לי לקנות מחול רק מאתר מאובטח תודה
-
- 1 תגובה
- 725 צפיות
-
-
ברשותי רמקול 4 אום\4W כמו בסרטון מטה. ברצוני להכין אזעקה ע"י סגירת מעגל. כלומר ברגע שאני ארים\אוריד מתג ואסגור מעגל האזעקה תעבוד! הכנתי כבר אזעקה ע"י מעגל המפיק גל ריבועי ביציאתו, אך מעגל זה פועל כאשר אני מחבר במוצאו לד או ביפר קטן, אך כאשר אני מחבר את הרמקול הוא פשוט לא משמיע כלום. חשוב לומר שהרמקול נבדק והוא תקין לחלוטין! אני בעוניין לבצע דבר כזה בדיוק! תודה לכול העוזרים!!!
-
- 10 תגובות
- 1.9k צפיות
-