עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. פירקתי פלאפון מותטורולה (לא יודע את הדגם אבל ישן) והוצאתי לו את המסך עכשיו איך מחברים אותו? יש לי כבל מדפסת מלחם הכל! אבל אני לא יודע איזה חוט מחברים לאן אם אפשר תביאו לי שרטוט אני יבין (דרך הגב באמצע יש 7 חוטים לא מחוברים לכלום ובצדדים יש סכ"ה 9 מחוברים) אם אפשר גם תגידו לי מאיפה להתחיל (איזה חוט ראשון) תודה קובי. [attachment deleted by admin]

• 0 תגובות
    • 934 צפיות
  2. שלום אני רוצה לעשות פתיחת דלת ע"י לחצן קיים לי המנעול עצמו הפועל עם מתח של 8-12V עכשיו אני צריך קבל ונגד עכשיו לפי מה שזכור לי זמן פריקת קבל הוא 5טאו פריקת הקבל כלומר זמן שהמנעול ישאר פתוח - כלומר דלת פתוחה עכשיו אני רוצה שהיא תהיה פתוחה 20 שניות עכשיו אני לא זוכר בדיוק איזה גודל נגד + קבל להשים אם אני לא טועה r/c = לטאו תתקנו אותי אם אני טועה ותעזרו לי בבניית המעגל תודה רבה!! אלון

• 4 תגובות
    • 934 צפיות
  3. Started by eran_rohatyn,

מה זה Dual Drive ATA בכבל מעוגל??

• 3 תגובות
    • 933 צפיות
  4. Started by aviram20,

היי הספק שלי יושב בתחתית המראז והכבלים של ה 4 פין שמתחברים ללוח בנוסף ל24 מאוד קצרים איפה אוכל להשיג כבל הארכה כזה? אם אפשר בארץ.. בחו''ל או מאיביי לא עוזר לי תודה לעוזרים.

• 2 תגובות
    • 933 צפיות
  5. אני רוצה מאוד לבנות פאנבאס אבל אני לא יודע איפה לקנות את החלקים שאני צריך בבאר שבע... החלקים שאני צריך הם: פוטנציומטר מפסק 3 מצבים לדים(לא קשור לפאנבאס אבל סתם רוצה..) חיבורי מולקס נקבה מי שיודע איפה אפשר לקנות את החלקים או לפחות חלק מהם אני ישמחח!!! תודה מראש!!!

• 7 תגובות
    • 933 צפיות
  6. Started by משיקומי,

יש לי כבל של פלופי עם שתי יציאות. יש לי רק פלופי אחד (ואני לא אוסיף בעתיד). וההמשך של הכבל פלופי סתם ארוך ומכוער. אז השאלה היא: אם אני אחתוך את ההמשך של הכבל, הפלופי עדיין יעבוד?

• 3 תגובות
    • 933 צפיות
  7. Started by SaarD,

שלום אני בונה מחשב חדש עם רדיאטור משולש של דנגר דן (או טרמוצ'יל לא יודע מה עדיף) על הגג של המחשב ואני זקוק למישהו שיודע לחתוך את המארז (לקדוח) חורים ל 3 מאווררים של הרדיאטור אשמח אם אקבל הצעות מחיר או אפילו עזרה בחינם (אם יש איזה בן אדם טוב שמוכן לעזור)

• 11 תגובות
    • 933 צפיות
  8. שלום אני לא מבין כלום במודינג ואני רוצה לדעת מה דרוש בשביל לקדוח במארז חורים, לחתוך או מה שצריך בשביל לשים מאוררים, אם אתם יכולים לרשום לי את המוצרים שדרושים , תודה!

• 6 תגובות
    • 933 צפיות
  9. שלום רציתי לדעת אם יש אפשרות להפוך חיבור מאוורר מ4 פינים ל3 פינים אם יש מתאם כזה(בלי שאני יצתרך לחתוך) אם לא אז אך אני חותך ויוצר שהוא יהיה 3 פינים(אם זה אפשרי בכלל)

• 6 תגובות
    • 933 צפיות
  10. איך אני יכול להשתמש במסך של מחשב נייד בצורה רגילה (AV , RGB..) ??? זה המסך שברשותי השייך למחשב CASIO FIVA 102 החיבור שבא מהמחשב אל מעגל המסך: (המעגל כולל בתוכו גם עכבר מגע) כתוב על המעגל: המעגל עצמו: החיבור של המטח לתאורה: (אבל נראה לי שעם זה אני אסתדר =] ) http://up31.siz.co.il/up1/hmgyjjkiwm0t.jpg *יש לי ידע באלקטרוניקה תודה, שחר.

• 3 תגובות
    • 933 צפיות
  11. היי, אני רוצה להכין פאנל קדמי של USB2 למחשב שלי. קודם כל, לקחתי לוח הרחבה של USB1 שהיה לי במחשב הקודם(מוסיף 2 כניסות מאחורה) וניסיתי לחבר אותו ללוח אם. חיברתי אליו רכיב USB1 והוא עבד בסדר. ניסיתי לחבר רכיב USB2 והוא לא זוהה. חיברתי לאותו חיבור על הלוח אם הרחבה של USB2 שקיבלתי עם הלוח אם והרכיב USB2 עבד(ההרחבה הזאת זה רק שני כבלים, אין מעגל כמו ב USB1). עד כמה שאני יודע אין הבדל בחומרה בין USB1 ל USB2 (ברמת החיבורים) אז לקחתי וולטמטר והתחלתי לבדוק את החיווטים הפנימיים של שני החיבורים. הלחמתי (והארכתי את הכבל) על הלוח של ה USB1 בצורה כזאת שעקפתי את המעגל אבל נשאר לי הלוח(כדי שיהיה לי איך לתפוס אותו מקדימה). חיברתי שוב ללוח אם, USB1 עובד ועדיין ה USB2 נשאר לא מזוהה. מישהו יו…

• 2 תגובות
    • 933 צפיות
  12. Started by aviran_n,

היום המחשב ניכבה ובעקבות העבודה על הגג המחשב פועל ללא גג אז ראיתי עשן עולה למעלה. אחרי בדיקה נימצא שאחד מהרכיבים בארוגייט שלי עלה באש =\ איך שחיברתי את האורגייט לבדיקה הוא עבד רגיל לשניה ואז התחילו גיצים מאיזור הרכיב הזה ואז התחילה אש שישר כיביתי וניתקתי את כבל החשמל =\ עכשיו זה נזק פיזי ככה שאחריות לא תקפה (אני חושב =\) יש לי פה תמונות של הארוגייט מפורק והרכיב השרוף אם מישהו יכול לעזור לי אפילו בזיהוי הרכיב הזה כדי שאני אוכל לקנות חדש ולהחליף יהיה סבבה!!! תמונות:

• 10 תגובות
    • 933 צפיות
  13. Started by sollito,

שלום אני חדש פה התחלתי פרויקט על מארז חדש (פרויקט ראשון) וחיפשתי גריל מגניב ולא מצאתי משהו שאהבתי אז עשיתי משהו ואני רוצה לדעת אם אני יוכל לעשות את זה בבית עם הדרמל שלי או שזה מסובך מידי ועדיף ללכת למחרטה וכמה +- זה יעלה לי שם ואם יש משהו שצריך לשפר בסרטוט או לשנות הנה תמונה: תודה...

• 6 תגובות
    • 932 צפיות
  14. יש לי שלוש מחשבים: שרת, נייד והמחשב הפשוט והרגיל שהוא דרך אגב הכי טוב.... ולכל אחד יש את המסך הבא: נייד-נשבר לי המסך מרוב שאני כשרוני :-X השרת-מסך ישן ומכוער מחשב רגיל-LCD אני רוצה לבנות משהו מתחבר למסך ויש לו 3 יציאות לכרטיס מסך ואני אחבר כל יציאה לכל מחשב ועם מפסק של 3 מצבים אני אבחר איזה מחשב יופיע על המסך. 1. מישהו יכול בבקשה לתת לי קישור לאתר שמסביר על היציאה של המסך? 2. אם מישהו יכול לעזור לי איכשהו או שיש למישהו רעיון אשמח מאוד.

• 3 תגובות
    • 932 צפיות
  15. Started by skullfacer,

האם מתיי שאני יצבע עם ספריי תמאורר זה יוכל לגרום להורדת RPM? האם זה יאט או יפגע במאורר תודה לעוזרים

• 9 תגובות
    • 932 צפיות
  16. גם אני קניתי בשעה טובה "דרמל" של וולף. (להפתעתי גם היה עליו מבצע ככה שאני ממש מבסוט). קניתי אותו אתמול, הספקתי כבר לטחון אותו לא מעט ואני בהחלט מרוצה מהביצועים ביחס למחיר שלו. רק בעיה קטנה אחת... הכבל המתכתי בתוך הכבל מאריך שלו משוחרר. כלומר אם אני מושך אותו מהצד שמתחבר למכשיר אז הוא יוצא לגמרי החוצה (אפילו אם אני לא ממש מושך). באחת הפעמים הוא (הכבל הפנימי) גם התרופף לי בזמן העבודה - מה שגרם לראש להפסיק להסתובב. השאלה שלי היא האם אני עושה משהו לא בסדר? צריך לחזק את זה איך שהוא או משהו. או שהוא פשוט לא תקין ויש כאן עילה להחלפה...? :s05: תודה מראש ;D

• 5 תגובות
    • 932 צפיות
  17. אני חדש בתחום, רציתי להתייעץ לגבי מה בדיוק אני צריך לקנות, על איזה דברים צריך לחשוב וכו'. ראשית הפרוייקט, אני מתכנן להתקין מאוורר שישמור על רמת לחות נמוכה באמבטיה, התוכנית היא שהבקר יקבל מידע מחיישן לחות ובהתאם יכבה/ידליק את המאוורר. מס' שאלות: 1. חשבתי לקנות את הUNO, אני מבין שזו ספינת הדגל של ארדואינו, יש סיבה ללכת דווקא על משהו אחר? 2. לא ברור לי מה צריך בשביל החיבוריות. מתי צריך מגן? מתי משתמשים במטריצה? אפשר להתחבר ישירות לבקר? אם מתחברים ישירות לבקר צריך להלחים או שאפשר להתחבר עם "חיבור זכר" כמו של מטריצה? 3. חשבתי לקנות את החיישן לחות הזה, נראה לכם בסדר? 4. בשביל לשלוט במאוורר אני מבין שאצטרך ריליי, איך לבחור אחד כזה? 5. יש עוד רכיבים שאצטרך ולא חשבתי עליהם? (בהינת…

• 2 תגובות
    • 932 צפיות
  18. Started by thedj,

קיבלתי 4 מסכי LCD של SEIKO 40X2 L4042 של SII חיפשתי המון זמן דפי מידע ומצאתי רק את אלו: http://www.eio.com/dotmatrixlcd.pdf (בעמוד 2) http://www.iweil.com/devices/lcd%20drivers/seiko%20manual.pdf (עמודים 34-37) אני לא מבין את הסידור של החיבורים פה, הנה תמונות: זה המסך: ואלו החיבורים מקדימה: ומאחור: ולמי שלא רואה (אף אחד כי זה מהמצלמת אינטרנט) ציירתי בצייר: 1. איך לעזאזל המספור של החיבורים הולך פה?! בצבע הכחול או בירוק הבהיר? ניסיתי לפי המדריך פה לפי שני הצבעים ושניהם לא מראים את אות הבדיקה.. אני כמעט בטוח שהמסך כן פועל בפרללי (HD משהו משהו) אם מישהו יכול להראות לי את הסדר של החיבורים אני אנסה שוב.. 2. מישהו יכול להסביר לי למה כשאני מחבר 5 וולט …

• 3 תגובות
    • 932 צפיות
  19. Started by orei,

אני ממש חדש בנושא וקראתי על זה מזמן פשוט לא היה לי זמן להתעסק עם זה עכשיו השאלות שלי הן אם למישהו יש מדריך איך עושים את זה כולל החלקים שצריך? האם יש לכם דגשים מסויימים בעבודה עם הלוח האם לדעתכם זה אפשרי לביצוע עם הידע שלי באלקטרוניקה לא בשמיים? כמה פרוייקט כזה צריך לעלות? ושאלה אחרונה טיפה לא קשורה אם יש אפשרות בגלל שזה מתנגן מהמחשב שבמקרה ואני משמיע מוזיקה הלדים עבדו פי המוזיקה? תודה ושבת שלום!

• 2 תגובות
    • 932 צפיות
  20. Started by 114508534,

היי יש לי דרמל של רוקסן ויש לי אליו התקן של רוטר ואני לא יודע מה השימושים שאני יכול לעשות בעזרת התקן הנ"ל . תודה על העזרה

• 0 תגובות
    • 932 צפיות
  21. השאלה בכותרת חברים תעזרו לי בזה זה חשוב לי

• 7 תגובות
    • 932 צפיות
  22. Started by [NOS],

בניתי מד טמפ' קטן ממד חום אלקטרוני כזה.. השאלה את אני יכול לספק לו חשמל מהמחשב? אתם יודעים, זה פועל על סוללה קטנה ועגולה

• 8 תגובות
    • 931 צפיות
  23. תודה מראש..

• 5 תגובות
    • 931 צפיות
  24. Started by tamos,

תראו תתמונה הלדים דולקים אבל לא מהבהבים למה? [attachment deleted by admin]

• 6 תגובות
    • 931 צפיות
  25. Started by RENESANSE,

אני לא ממש בטוח שזה קשור לפורום הזה... אבל ראיתי אלקטרוניקה אז חשבתי ששווה לנסות... אז ככה... יש לי שני ספקי כוח... אחד נמצא בשימוש והשני לא... השאלה שלי אם אני יכול לחבר אותם? איך זה ישפיע על המחשב? והאם זה יסכן לי משהו?

• 6 תגובות
    • 931 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.