אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
בזמן האחרון אני חוזר מהבית ספר ברגל, וממש משעמם לי ההליכה של 3 ק"מ בלי לעשות כלום, אז חשבתי לשמוע מוזיקה, אבל אני מפחד להביא את האוזניות שלי (K414P) לבית ספר כי אני יודע שהן יקבלו מכות או שאיזה ערס יחליט שבא לו להפיל שולחנות ויהרוס אותן (אני מקווה שזה בסדר מצדך IG). אני רוצה להכין קייס קשיח, שבתוכו יהיה חומר רך ועוד מקום שקוע בשביל הM6 שלי, ומבחוץ לדעתי כדי להגן עליהם טוב צריך מתכת בעובי 5מילימטר בערך, אבל אני לא יודע באילו חומרים כדאי להשתמש. חשבתי להוציא על כל העניין 50 שקל (נשמע קצת הרבה אבל הוא ישמש אותי גם לאוזניות אחרות בעתיד). באילו חומרים כדאי לי להשתמש (עד 50 שקל)? חשוב שהמתכת תהיה ניתנת לצביעה. תציינו גם באיזה דבק להדביק את החומר הרך לציפוי המתכת. חשוב שהמתכת תה…
-
- 13 תגובות
- 3k צפיות
-
-
שלום לכולם, הספק של ה HTPC שלי שבק (בתמונה), בדקתי עם רב-מודד והוא לא מוציא מתח ביציאה. יש אפשרות לעשות עם זה משהו? לתקן? תודה. עריכה: לא חשוב, פתחתי אותו והרבה שרוף שם, הלחמות התנתקו, על הפנים, לפח.
-
- 2 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום, יש לי בבית ספק כוח ישן של EZcool, רציתי לפתוח אותו לראות איך הדברים עובדים בפנים.. אשמח אם תכוונו אותי (תרשים חשמלי די יעזור) ואם עליי להיזהר ממשהו.. תודה.
-
- 6 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
אני בונה מערכת קירור מים והיא ממש לקראת סיום, נשאר לי רק כל העניין עם החשמל, יש לי משאבה שיש לה חיבור שקע לקיר רגיל(3פינים) ספק כוח כמה מאווררים ובקר מאווררים. עכשיו יש אפשרות לקחת איזה כפתור ולחבר לספק כוח וברגע שאני אלחץ עליו הוא ידלק? ויש אפשרות שהספק יתן מתח למשאבה?
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
קניתי היום ספריי פלורסנטי (UV) אני וחבר שלי רוצים לרסס איתו את הכלובים של הכוננים האופטיים הרצפה ואת התקרה ואת הRear וה Front של המארז. רציתי לדעת אם בריסוס על ברזל יראו את הצבא של הUV - ז"א שאם ארסס ספריי UV בצבע צהוב יהיה לשלדה גוון צהוב\תהיה צהובה כאילו היא רוססה בספריי רגיל? והאם זה מוליך חשמל? (הספריי)
-
- 8 תגובות
- 929 צפיות
-
-
שלום, אני תלמיד בכיתה י"ב במגמת אלקטרוניקה. יש לי יידע די בסיסי בשפת C ולאחרונה התחלתי לעבוד עם ARDUINO UNO . נבחרתי לבנות פרוייקט בשיתוף עם הטכניון המבוסס על הארדואינו. החלטנו לבנות בעזרת הארדואינו segway שיהיה בנוי מ VEX . בינתיים אין לי עוד ממש רעיונות להתחלה ורציתי לבקש עזרה ,הכוונה כלשהי או רעיונות באילו חיישנים להשתמש. תודה רבה לעוזרים.
-
- 2 תגובות
- 3.7k צפיות
-
-
שלום אני מנסה לגרום לארדואינו לעבוד עם צ'יפ זכרון 93LC66. זהו צ'יפ זכרון של 4K, די ישן ובמקרה יש לי אותו. למי שמעוניין, זה ה datasheet שלו: http://ww1.microchip.com/downloads/en/devicedoc/21712b.pdf חיפשתי ברשת ובאופן לא מפתיע, עוד לא ניסו לבצע את החיבור הנ"ל לארדואינו, אך ישנן דוגמאות לשימוש בבקרים אחרים: 1. http://www.jimfranklin.info/microchipdatasheets/00560.pdf 2. http://www.eetasia.com/ARTICLES/2002MAR/2002MAR01_MEM_PL_AN.PDF?SOURCES=DOWNLOAD הקוד שלי טכנית זהה לקוד שלהם. עברתי על ה datasheet והוא ברור למדי. הבעיה מתחילה כאשר אני מנסה לקרוא מידע מהצ'יפ. כל החיבורים שלי נכונים, ואין לי בעיה בהגדרת הפרוטוקול (זה בעצם SPI, רק שאני לא משתמש בספריה של הארדואינו). את הרגל…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הרכבתי את הצג lcd שלי עכשיו... חיברתי לחשמל ולפרלל והוא כן מציג לי 2 שורות שחורות... מה שאומר שהוא תקין ומחובר טוב... אבל שאני מפעיל lcd smartie לא קורה כלום... עכשיו אמרו לי שזה כנראה בגלל שהפראלל שלי לא על epp אבל אין לי מושג איך לשנות לזה... והפראלל שלי הוא כרטיס הרחבה Pci ולא על הלוח... איך אני גורם למסך לעבוד?
-
- 16 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
קיבלתי קיט של מחיאט כף כזה שכשמוחאים כף אז מנורה או משהו נדלק. הרכבתי את זה כבר. אני רוצה שזה ידליק את המחשב אבל יש שלושה חיבורים על הקיט: NP/COM/NC אז לאיזה חיבור אני מחבר את שני החוטים שמדליקים את המחשב?
-
- 9 תגובות
- 815 צפיות
-
-
היי קרוב משפחה שלי חוזר מח"ול והוא מתכוון לקנות לי את הקירור מים הבא : http://www.thermaltake.com/coolers/aquarius/a1681.htm אבל רק לפני כמה זמן קניתי את ה sp94 של thermalright אז רציתי לדעת אם יש איזו שהיא לחבר את הקירור מים יחד עם הסינק sp94 ו הסמארט פאן 2 שלי ??? ??? אני ממש אוהב את שני סוגי הקירור ולא מצאתי דרך לחבר אותם
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני צריך RTC ובקר טמפרטורה כולל מפענח. ה 8051 כולל מסך ולוח מקשים. איזה מודלים הכי יתאימו? בנוסף לכך אני צריך פיקוד טלפוני לפרויקט, לא משהו מסובך, רק כשמתקשרים אליו שיפעיל משהו, בלי רשימה מותרת וכאלו. אולי טלפון ישן ולהחבר לרמקול שלו? אשמח לעזרה, תודה!\ בנוסף לכל, האם מודלים של ארדואינו ייתאימו ל 8051?
-
- 7 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום. יש לי Raspberry Pi. עובד לי מעולה! דבר אחד מפריע לי: כאשר הוא מחובר לכונן חיצוני עם ספק כוח עצמאי, הכל עובד מעולה. א-ב-ל, כאשר אני מחבר כונן חיצוני "נייד" (ללא ספק כח עצמאי), הוא לא מצליח להפעיל את הסרטים, למרות שהוא כן "רואה" אותם (אפשר לנוע בין הקבצים). יש לי הרגשה שמדובר בחוסר היכולת שלו לספק לכונן כח. האם כך הדבר? במידה וכן, מה עושים? המון תודה
-
- 2 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום ברשותי ספק כח של משדר לאוזניות אלחוטיות. המשדר הפסיק לעבוד. אחרי בדיקה קצרה ראיתי שכבל אחד התנתק. אבל מחובר אליו משו כמו טרנזיסטור/מייצב. אשמח אם מישהו יסביר מה זה הרכיב? תפקידו? ואיזה רגל להלחים בחזרה לקונקטור? אני משער שאת הקיצונית...? [ATTACH]8674[/ATTACH][ATTACH]8675[/ATTACH] עריכה: נתונים שלו - 6v - 200mA
-
- 3 תגובות
- 1.8k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, למי שמכיר שעון GPS (נותן פולס סניכרון כל שניה). אני צריך לדעת כיצד אני יכול להסתכל עליו עם סקופ ולראות ממש את הפולס (אם לא טועה עובד עם TTL). כשאר אני מתחבר למקור השעון אני רואה קו רועש ולא פולס וגם כאשר אני מתחבר במקביל לעומס (עם מפצל T). תודה!
-
- 39 תגובות
- 4.5k צפיות
-
-
מה המצב אנשים? יש לי מפסק NO, OFF, ON (שלוש מצבים) שלוש חוטים יוצאים ממנו, הוא מקבל את המתח מהחוט העמצאי ומתי שהוא על מצב א' אז הוא מעביר את המתח לחוט הימני מתי שהוא על מצב ב' הוא לא מעביר מתח כלל יעני OFF ומתי שהוא על המצב השלישי הוא מעביר את המתח לחוט השמאלי עכשיו, אני רוצה לעשות שמתי שהמפסק יהיה על אפשרות א' אז המנוע יסתובב לצד שמאול ומתי שהמפסק יהיה על האפשרות ג' אז המנוע יסתובב לצד ימין (הפוך) איך עושים את זה? אפשר לקבל איזה תרשים? זה נראה פשוט מאוד אבל כל פעם יש לי התנגשויות בחשמל...
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי, אני רוצה לחבר את הקתודה שלי ( http://www.sunbeamtech.com/PRODUCTS/CCFL.HTML ) לבקר המאווררים ( http://zalman.com/ENG/product/Product_Read.asp?idx=207 ). את הקתודה אני אחבר לאחד משני המפסקים הימניים ( שזה או כבוי, או 5V או 12V ). כפי שאתם רואים צריך לחתוך את הראש של החוטים של הקתודה ולהכניס כל חוט למפסק. תסתכלו בקישור ששמתי לקתודה ותראו של שנאי כזה, מה שאני לא בטוח זה אם לחבר את החוטים הלבנים שיוצאים מהקתודה ישירות לבקר, או להשאיר את הקתודה בתוך השנאי, ולחבר את החוטים שיוצאים מהבקר ( השחור והאדום ) לבקר. או שזה בכלל לא משנה. תודה מראש, יובל
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
-
אני צריך לבנות שעון בתוכנה EWB, כמה שעונים ,יותר נכון : 0:9 ------ 00:99 ----------- 00:59 ---------- 00:23 ---------- 00:00-23:59 ------------- 00:00-11:59 --AM 12:00-23:59 -- PM --------------- 00:00-11:59 -- AM 12:00...1:00 - 11:59 -- PM **תצוגה : 7-SEG השאלה שלי היא האם ניתן לבנות את אלה רק באמצעות דלגלגי T? ומהי הכמות המקסימלית של הדלגלגים שצריך לשים? כמו כן..האם חיבור AM ו PM ללד, יהיה פתרון טוב לתצוגת השניים? או שגם אותם עדיף להציג בתצוגת 7-SEG? תודה.
-
- 0 תגובות
- 785 צפיות
-
-
בקרוב אני מתכוון לבצע הזמנה דרך אריהב למספר רכיבי אלקטרוניקה פשוטים. קודם כל, מישהו יודע אם הם מוכרים נגדים של 150ohm ? כי לא ראיתי באתר שלהם. דבר שני - מה המתח של לד רגיל ? אם אני לא טועה זה 2v , אני רק צריך שתאשרו. ועוד משהו אחרון - כמה לדים (ultra bright) יספיקו להאיר חריטה על חלון בגודל 30X40 ס"מ?
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן! אני חדש פה בפורום ויצא לי לקרוא פה המון, ואני צריך עזרה בפרוייקט שאני בונה - איך אני יכול לבנות מערכת בעלת 3 לדים (רמזור) שברגע שאני אלחץ על מפסק, הנורה המתאימה תידלק לפי המתח הטעון במצבר? אני משתמש במצבר 12v, ואם אפשר לעזור לי עם סכמה ורכיבים...
-
- 14 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי דיוידי נייד ששבק חיים (הוא חדל מלקרוא דיסקים) אז החלטתי לקחת את המסך שלו ולעשות בו שימוש. יש דרך לחבר את המסך לvga או לrca? תודה מראש לכל העוזרים.
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני רוצה לעביר/להעתיק את כניסות הUSB מהחלק האחורי לקדמי.. איך אני עושה את זה?? תודה מראש! [attachment deleted by admin]
-
- 10 תגובות
- 819 צפיות
-
-
ראיתי את התמונה הזאת: http://hwzone.co.il/gallery/displayimage-3071.html ואני מת להשיג גם עקרב כזה... השאלה שלי.. זה מואר? זה מדבקה? חריטה? חייזר? מאיפה קונים את זה? קיצור... מישהו יכול לתת לי פרטים? תודה...
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום רב, נאי זקוק לעזרה קלה היות ואיני אלקטרוניקאי מדופלם אלא מתמצא בכך באופן בסיסיץ. בקובץ המצורף יש שרטוט של מעגל פשוט האחראי להפעלה\כיבוי של שתי מנורות באמצעות סוויץ' 3 מצבים (כבוי, מנורה א', מנורה ב'). אני רוצה להחליף את הסוויץ' בשני כפתורים שכל אחד בנפרד יהיה אחראי על מנורה באופן עצמאי. הכפתור הנדרש הוא מסוג אלו שמעבירים חשמל רק בעת לחיצה. הווה אומר, העזרה שאני צריך היא לבנות את מעגל בו למעשה לחיצה של הכפתור תנתק או תחבר את הזרם לכל נורה. מקווה שכוונתי ברורה ושמישהו יוכל לעזור לי. [attachment deleted by admin]
-
- 2 תגובות
- 877 צפיות
-
-
שלום, יש לי 4 לדים שאני רוצה לחבר לספק המחשב של 12 וולט. הלד שיש לי הוא בדיוק זה- http://us.100y.com.tw/chanpin.asp?MNo=49684 לד אחד צורך 1.5 וולט, ו100mA. (זה מה שרשום באתר למעלה) אני רוצה לחבר בטור. החישוב שלי כדי למצוא איזה נגד אני צריך הוא כזה- 1.5*4=6 (המתח הדרוש להפעלת 4 הלדים) 12-6=6 (נגד שיקח 6 וולט). 6/0.1= 60 אוהם.(אני צריך נגד של 60 אוהם). החישוב שלי היה בסדר? כי באתר - http://ledcalc.com/ , שמתי את הפרטים לחישוב איזה נגד צריך לשים, והוא רשם לי נגד של 68 אוהם. אז לקנות נגד של 68 אוהם? או נגד של 60 אוהם(מה שאני חישבתי)? תודה רבה
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-