עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. שלום יש לי בלבקרי 9700, ויש לי מתאם USB שמכניסים אותו לשקע בקיר ואליו מחברים כבל USB ואז אפשר להטעין איתו מכשירים. עכשיו אני מפחד שהוא מוציא מתחים גבוהים יותר או נמוכים יותר והוא יהרוס לי את המכשיר כי היא לא מקורי של בלבקרי, אני ארשום לכם את סוגי המתחים שהוא מוציא ואת סוגי המתחים שמטענים לבלקברי מוצאים(כפי שראיתי באיביי) ותגידו לי בבקשה אם יהיה בטוח להטעין אותו במתאם שיש לי. אז ככה, המתאם שלי מוציא את המתחים והזרמים הבאים: מתאם שלי: in 100-240 v ac 50/60 hz 150 mA out 5 DC 1 A הנתונים של המטען במיוחד לבלקברי: Input: AC 100V-240V 50/60Hz Output: DC 5V 500mA ההבדל הוא בmA - במטען שלי הוא 150 ובמטען השני הוא 500, האם זה מסוכן? מה זה mA בכלל? תודה רבה ושבת שלום

• 3 תגובות
    • 813 צפיות
  2. במקרה נתקלתי בזה והתאהבתי,אחלה מאוורר לקדימה של מארז עם טקסט,אנימאציות,תמונות הניתנות להצגה עליו (בכחול כמובן). מישהו שמע על זה ובמקרה יודע היכן אפשר להשיג?

• 3 תגובות
    • 745 צפיות
  3. היי אני חדש פה... החלטתי לקנות מחשב חדש.. כמה חברים שלי אמרו שיותר טוב זה לקנות את החלקים של המחשב ולהרכיב לא בגלל הכסף בגלל שככה אתה מכיר את המחשב יותר טוב אז קניתי את החלקים ועכשיו אני רוצה לעשות מודינג למארז שאני יקנה אני מזמין חלקים בקרוב תתנו לי דעות על החלקים הבאים: 10 מאבררים 80 מ"מ 2 קתודות 4 מנורות ליזרים פאנל שליטה על המאבררים 8 גרילים מאברר עם לדים יש לי את כל החלקים של המחשב אצלי אני צריך רק להרכיב אותם על המארז.. התכנון שלי הוא: סירטוט פנים: http://planet.nana.co.il/eranvana/marz/pnim.htm סרטוט בחוץ: '>http://planet.nana.co.il/eranvana/maaraz/baoch.htm אני צריך תגובות על זה אני מחפש מארז הכי גדול שאפשר.. תתנו ל…

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. (בתקווה שזה הפורום הנכון...) 1) קיימים בקרי מאווררים שיושבים בביי 3.5 חיצוני ולא 5.25? 2) יש אפשרות לחבר יותר ממאוורר אחד לערוץ בקרה נתון, בהנחה שהערוץ יכול לספק את האמפים הדרושים? 3) האם יש בארץ כלובים של 3X5.25" שניתן לחבר אליהם מאוורר אך מגיעים בלעדיו? לחילופין, מישהו מכיר שיטה אחרת לחבר מאוורר על 3 ביים פנויים?

• 3 תגובות
    • 860 צפיות
  5. Started by JediMaster,

שלום לכולם שוב! לאחר שביררתי את מה שרציתי וכבר באתי עם "ידע מוכן" אני פשוט פותח פה מחדש שאלות ישירות, כי מה שכתבתי בדיון שלי לא הגיבו לי וכנראה גם לא יגיבו (וחיכיתי בערך יום). אז קודם כל בפני המנהלים אני מבקש התנצלות שפתחתי עוד דיון, פשוט את המודינג הראשון שלי אני רוצה לעשות "על בטוח". 1) מהו החומר הזה שגורם לדברים לזהור בUV? איפה ניתן אולי להשיג באיזור ירושלים? (אפשר פשוט לשים אבקת כביסה לא =P)? זה בא בצורת ספריי או מה? בקיצור - אני רוצה מידע על החומר הזה כי אני חושב לעשות בראש ובראשונה - עיגול כבלים ואותם לצבוע בחומר. 2) איזה מנורה בדיוק צריך בשביל הUV? פשוט LED של UV שמחובר לבטריה? או שצריך ממש מנורה גדולה? כמה הLED עולה? 3) הייתי רוצה לעשות חלון במארז אבל אני לא רוצה…

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. Started by OnlyOne,

שלום לכולם הוצאתי קורקינט חשמלי אתמול או שלשום לא נגעו בו בסביבות השנתיים ולפי הבדיקה שלי המנוע-המוח(כלומר הלוח הראשי) פועלים ברגע שהקורקינט מחובר לחשמל המנוע נע והמצבר מת(שתיים בעצם) בכל מקרה יש לי מנוע של 24V 2200 RPM כלומר 12 ק''מש ושתי מצברים מתים שכל אחד: דגם: DJW24-3.5?(24v3.5AH) free sealed acid battrystand by use: 27.0-27.6 V cycle use 28.8-30.0 V initial current:less than 1.05a מישהו יודע כמה עולה שתיים כאלה ואיפה? פשוט אני מעוניין לתקן ולתת לאחותי הקטנה או האם מישהו מעוניין במנוע?

• 3 תגובות
    • 3.8k צפיות
  7. Started by PhP dUdE,

שלום אפשר בבבקשה לינקים לאתרים של חנויות אלקטרוניקה בארץ?

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. Started by dd7,

חיתוך, ליטוש, שיוף, ברזל עץ ופרספקט, אם אפשר קישור תודה

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by gigabot,

שלום לכולם איך אני מוציא את הפרופלור של המאוורר מתושבתו - מדובר על מאוורר 80 מ"מ

• 3 תגובות
    • 799 צפיות
  10. Started by kodinover,

איך מחשבים את הנגד לפי הצבעים שעליו?

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. http://hwzone.co.il/gallery/thumbnails-41.html איך בדיוק הוא עשה את זה..

• 3 תגובות
    • 753 צפיות
  12. Started by OpenCan,

שאלה פשוטה - יש לי מאורר של SUPERRED בגודל 120 על 38 מ"מ עם 3 חוטים שיוצאים ממנו. המאורר לא יהיה מחובר למחשב, אבל לפי מה שאני זוכר אחד מהחוטים קשור איכשהו למד טמפרטורה. זה באמת חיישן טמפרטורה שם? איך אני יכול להשתמש בו בלי מחשב? נגיד אם אני רוצה שהמאורר ידלק שהטמפרטורה עוברת את ה23 מעלות. יש איזה אפשרות לחבר לו נגד כלשהו או משהו כזה?

• 3 תגובות
    • 821 צפיות
  13. Started by ExploiT,

אוקי כולם עכשיו סוכות בפתח זה אומר אפשר להרוג תמארז ולעשות שיפוץ מקיף עכשיו פעם אחורנה שעשיתי מודינג התאכזבתי לקחנו תמארז פרקנו אותו וריססנו עליו בצבע שחור עכשיו כול נגיעה במארז הצבע היה מתקלף ומשאיר אחריו שימן לבן של הצבע הקודם (הבנתי מכאן שההיתי צריך לשייף ואז לצבוע נכון?) חתכנו עם דיסק את הדלת ואז תפרספקט עם דיסק והדבקנו את הפרספקט מאחורי הדלת ונוצר גם מרווח וגם זה התפרק קיצר המארז נראה כמו אלגזירה עכשיו יש לי מחשב חדש (ראו מפרט) ומארז גנרי שזקוק למודינג דבן ראשון שאני רוצה לעשות זה להעיף תגירלים החוסמי אוויר האלה ובכך לקרר תמארז (אם איזה נייר משיפיים ? , איזה צבע להתשמש שהיה איכותי?) אחרי זה לצבוע את כולו בשחור ולהוסיף אולי חלון יש לי קטודה מהמודינג הקוד…

• 3 תגובות
    • 669 צפיות
  14. Started by GRiM,

1. האם זה אפשרי להשתמש ב-3 ספקי כוח במקביל? 2. אם כן, כיצד אפשר לעשות זאת? הספקים הינם ספקי כוח ג'נריים 300W.

• 3 תגובות
    • 697 צפיות
  15. שלום. יש לי כרטיס מסך פשוט עם זלמן, והבעיה היא שהוא מפזר את האוויר לכיוון ההארדיסק ולכייון הדלת. אני מעוצבן מזה כי זה סתם מחמם לי את האוויר במארז , דבר שיוצר התחממות כללית של כל החלקים. עכשיו, חשבתי לבנות קופסא שתסיט את האוויר לכייון התחת של המחשב ומשם יצא כל האוויר החם! איזה חומרים כדי לי להשתמש כדי שלא ישרפו\ ימסו\ יהרסו... ואיך אני בדיוק מדביק את זה ללוח? בעזרת הסלוטייפ המיוחד הזה ( שחכתי את השם...יש לי פול גלילים של זה בבית אבל השם תמיד בורח). הבעיה בסלוטטייפ הזה שהוא מאוד חלש , ושהוא מתחמם הוא פשוט משתחרר. מחכה להצעות!

• 3 תגובות
    • 822 צפיות
  16. כותרת...תודה.

• 3 תגובות
    • 877 צפיות
  17. Started by bumer,

שלום לכל החברה! לאחרונה רכשתי מערכת סטריאו ללא אנטנה ,החוט שבה איתה לא שווה גרוש. בתור אחד ששומע רדיו הרבה הייתי רוצה לדעת איך אני יכול לבנות אנטנה שתסדר את קליטת הרדיו בFM. בבקשה תעזרו לי

• 3 תגובות
    • 17.7k צפיות
  18. אני מרגיש קצת מפגר לשאול דבר כזה פשוט אחרי שאנשים כבר התחילו לתפוס ממני בפורום... מה לעשות אני יודע לעבוד עם הידיים אבל הידע שלי באלקטרוניקה שואף לאפס... אבל לא משנה... מי שעוקב אחרי הפרוייקט שלי בפורום יומני פרוייקטים יבין על מה מדובר. אז ככה. השאלה הבאה מתרכזת באחת המטרות של המוד שהיא הסתרת הכוננים האופטיים. הדרך המקובלת והפשוטה היא פשוט להדביק פאנל על הדלת הקיימת וכל פעם שרוצים לפתוח את הכונן לוחצים על הפאנל שלוחץ על הכפתור מתחתיו. אני רוצה למקם מחדש את הכפתורים. בערך כמו בתמונה הבאה למי שלא הבין העיגולים הכחולים זה הכפתורים בשביל זה אני יצטרך 2 מיקרוסוויצים שאותם אני הולך להוציא מאיזה כונן CD ישן שהיה זרוק אצלי בבית. את הכונן פתחתי ממש לפני כמה דקות וזה מה שראיתי…

• 3 תגובות
    • 960 צפיות
  19. Started by Mishka87,

שלום רב, התחדשתי לי בleonardo, ואכשיו אני מתחיל לשבור את הראש. א. פעם אני מצליח לצרוב תוכנה, פעם לא. גם אם אני לוחץ ריסט עד שלא מגיע לשלב הצריבה עצמו, לא תמיד עוזר. מה אני עושה לא נכון? ב. כיצד ניתן לקשר כרטיס זיכרון SD לארדואינו Leonardo? ראיתי שבUNO הדבר מאוד פשוט, אך כיוון שבLeonardo אין SPI חומרתי, הדבר מסבך מאוד את העיניין. *כרגע אני מנסה להפעיל את הקוד מהדוגמא SD>CardInfo תודה מראש מיכאל

• 3 תגובות
    • 3.1k צפיות
  20. Started by re,

יש לי שני רכיבים MCF528CVF66 של מוטורולה לפי גוגל זה מעבד של משהו השאלה שלי מה אפשר לעשות עם שני הרכיבים האלה איך מחברים אותם ולמה הם משמשים? ???

• 3 תגובות
    • 947 צפיות
  21. Started by roeesnir,

יוצא לי להוציא קבוצות לחו"ל. כמעט תמיד אין מקרופון באוטובוס, או שהוא לא תקין (מדינות עולם שלישי). נזכרתי שכשהייתי קטן, בניתי מקרופון עם משדר FM, זה היה קיט שעלה כמה שקלים. יש למישהו מושג איפה אפשר להשיג מקרופון עם משדר FM? (לא מצאתי משהו נורמאלי ב-eBay) או קיט לבנייה עצמית? תודה. נ.ב. אבל משהו לא זבל.

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. Started by amos5242,

היי לכולם ביומיים האחרונים לאחר שהחלפתי קלאץ לרכב לבד הסרתי את הסטרטר כחלק שחייבים להסירו בביצוע עבודה שכזו ולהפתעתי לאחר שסיימתי לתקן את הרכב הוא לא הניע גם לאחר הכנסת הקודן לעבודה תקינה כמו כן בדקתי שמגיע מתח לפלוס של הסטרטר אבל לחוט פיקוד לא עובר חשמל מה יכול להיות הבעייה

• 3 תגובות
    • 2k צפיות
  23. אני רוצה לעשות מודינג של לדים במארז שלי, אני רוצה לדעת איך אני יכול לחבר את הלדים לספק הכוח בלי שישרפו אבל כמובן לעשות להם אפשרות של הדלקה וכיבוי אבל עם ה- "סליל משתנה. זהו סליל אשר אנו יכולים לשנות את עוצמת השדה המגנטי שלו ידנית ועל ידי כך אנו יכולים לשנות את ההשראות שלו." איך אני יכול בעצם לחבר את הלדים לספק הכוח בלי שישרפו? מישהו יכול לסרטט לי משהו בסגנון?

• 3 תגובות
    • 806 צפיות
  24. Started by _DucK_,

Troll Killing Game זהו מין משחק קטן. כל כמה זמן( בין 500 ל 2500 מ"ש ) מופיע טרול (לד ירוק). אתם צריכים להאיר עליו עם פנס כדי להרוג אותו (כידוע טרולים רגישים לשמש..) סרטון(סליחה על האיכות..) קוד pinMode(6, OUTPUT); pinMode(8, OUTPUT); pinMode(9, OUTPUT); pinMode(10, OUTPUT); pinMode(11, OUTPUT); Serial.begin(9600); } int xp=0; void loop() { xp=random(4); digitalWrite(xp+8, HIGH); while(analogRead(xp) < 580) { delay(1); } digitalWrite(xp+8, LOW); Serial.println("KILL"); analogWrite(6, 200); delay(50); analogWrite(6, 0); delay(500+random(2000)); } void setup() {

• 3 תגובות
    • 992 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.