עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. שלום רב אין לי שום השכלה בעולם האלקטרוניקה אבל תמיד התענינתי והסתקרנתי מהתחום. בכל מקרה החלטתי שאני רוצה לבנות משדר רדיו AM פשוט, חרשתי על האינטרנט , ואכן יש הרבה סכמות למשדרים פשוטים אבל ההסברים על דרך פעולתם היא כללית במקרה הטוב, אז נכנסתי קצת לתאוריה, למדתי איך עובד מתנד רגיל ואיך לבנות אותו - Colpits Oscillator ואיך לבנות מגבר לאות קול שמגיע ממיקרופון SIMLPE TRANSISOR AMPLIFIER אבל אני לא מצליח להבין איך אני גורם במעגל לשני האותות להתרכב לצורה של אות AM : SignalOut = (A+Mcos(w_m*t))*sin(w_c*t) w_m היא תדירות גל הקול ( מוכפל ב 2 PI) w_c תדירות הגל הנושא כלומר מה שאני צריך זה דרך לישם את הנוסחא הרשומה בצורה הפשוטה ביותר (כלומר עם קבלים נגדים וטרנזיסטורים בלבד) בהיתן ש…

• 4 תגובות
    • 990 צפיות
  2. אני רוצה להוסיף מסך ל HTPC ,המסך ישמש אותי בעיקר לארגון או לבחירת מוסיקה ולא מעבר. (אני לא רוצה להדליק סתם את המקרן). הייתי רוצה לקבל המלצות למסך כזה. תודה

• 4 תגובות
    • 990 צפיות
  3. Started by Pro modder,

הינה התכנון שלי למארז של Gilo העונה לשם Robo Mines אתם מוזמנים להביע את דעתכם.. התוכנית הולכת כך: "טופ המארז" לחתוך את הריבוע הפנימי ב TOP של המארז ולהחליפו לפרספקס שקוף שצבוע מצד אחד בשחור. לקדוח בפרספקס חור 80 מ"מ למאוור LEDS כחול ולחרוט שני פסים מהצד הצבוע של הפרספקס, אחר כך שמים לדים כחלים אל מנת לקבל אפקט של תעלות אור כחולות. דלת שמאלית לחתוך חלון בהתאם לשרטוט, לשים גומי שחור כרומי (ניראה כמו גומי רגיל אבל יותר דק ובעל גוון שחור כרומי), ופרספקס אפור כהה שקוף. מתחת לחלון לשים פתחי אוורור מפלסטיק, ולעשות להם ציפוי כרום. עוד מתחת לחלון, לצבוע שלושה פסים בגוונים שונים של כחול. (לפי השרטוט) חלק אחרון- רגליים למארז זה לא ממש רגליים זה משטח למארז. המשטח יוכ…

• 14 תגובות
    • 990 צפיות
  4. אתמול צפיתי בסרט גוסט דוג בפעם ה1000 ושמתי לב שאני רוצה מערכת סטראו כמו שלו הרעיון הוא לקחת רדיו דיסק של רכב ולשים אותו בתוך מארז מעץ שבו יש גם רמקולים השאלות שלי הן ככה א. מישהו כבר עשה ויכול להמליץ לי על דרך עבודה או להפנות אותי למדריך? ב. איך זה נשמע לכם? תודה על העזרה מראש, הראל שלא מתחבר מספיק לפה ומצטער על זה

• 2 תגובות
    • 990 צפיות
  5. יש ברשותי מערכת 5.1 על הבאס יש את השליטה לרמקולים הקדמיים האחוריים הבאס והרמקול המרכזי (שכחתי את שמו) (כל הרמקולים נשלטים על ידי פנציומטרים) שאלתי היא האם אני יכול לעשות מקלט אינפרא אדום שיוכל לשנות את עוצמת הקול או שיש איזה מקום שיכול לעשות לי את זה תודה

• 4 תגובות
    • 990 צפיות
  6. ניסיתי להוסיף לד לעכבר שלי וכנראה עשיתי משהו לא טוב והוא לא מגיב.... הלד האדום פועל הכל נראה כשורה אבל הוא לא מזיז את המצביע... אני לא יודע אם קיצרתי את העכבר או את הסלוט שאליו נכנס העכבר במחשב... ומה אפשר לעשות עכשיו...?

• 8 תגובות
    • 990 צפיות
  7. Started by freerider,

אם אני מחבר בטור 4 סוללות של 1.5V 2300 mAh - אז אני אמור לקבל סוללה אחת של 6V 2300mAh, נכון ? אז הסוללה הזאת - 6V 2300mAh כמה אמפר שעה היא תיתן (Ah) ? תודה

• 1 תגובה
    • 990 צפיות
  8. Started by Clicker7,

אם לא מתאים לפה תעבירו אבל זה הכי מתאים שמצאתי. *כותרת* וגם כמה הוא עולה ?

9. יש את חוק אוהם שקראתי אליו, אני לא מבין משהו אחד. נגיד יש לי מקור מתח של 12V ויש לי לד שצורך עד 1.5 V אז איזה נגד אני צריך? לפי הנוסחא יוצא 8! מה 8? רק 8 אוהם לא הגיוני... 12=v 1.5=I R=? 12/1.5=8... איך זה הגיוני...? אוהם= וולט=אמפר?

• 10 תגובות
    • 990 צפיות
  10. יש בספק כוח שלי (ANTEC TRUE POWER 430 WATT) מין חיבור כזה מוזר שנראה כמו מולקס אבל יש לו הרבה כבלים ואי אפשר לפרק אותו. (לא החיבור חשמל ללוח אם) מישהו יכול להגיד לי מזה ולמה זה משמש? זה דיי דחוף לי כי עכשיו הספק שלי כבר פתוח ואני לא יודע אם לחתוך אותו או לא.

• 1 תגובה
    • 990 צפיות
  11. Started by ASHER 6800,

? רציתי לשאול מה זה הדבר הזה : ?Vantec Sleeving Kit (5colors)? הייתי רוצה לעשות שיהיה לי סרקולציה טובה במארז ואני רוצה להחליף את כבלי הIDE האפורים הרגילים בדקים ולכן אני שואל היכן ניתן להשיג במרכז הארץ במחיר סביר ??? ?

• 4 תגובות
    • 989 צפיות
  12. Started by woodPC,

מישהו יודע איפה (אם בכלל) אפשר להשיג פילטר אלומיניום למארז (כמו בתמונה)? אני מחפש פילטר כזה למארז חדש שאני בונה, ואני צריך פילטר של 120mm. תודה מראש....

• 4 תגובות
    • 989 צפיות
  13. Started by thedag,

מה ההבדל בין המייצב מתח L78L00 To-92 לבין המייצב מתח שבמדריך למקלט IR? שניסיתי לשים את המייצב מתח הזה הוא גם עבד.. האם זה יכול להרוס? האם אפשר לשים אותו במקום המייצב מתח? תודה.

• 7 תגובות
    • 989 צפיות
  14. Started by midnight8,

אני רוצה לחבר לרדיו דיסק פשוט של אוטו רמקולים של מחשב (אל תנסו לשכנע אותי לא לעשות את זה פתחתי על זה מספיק דיונים) איך אני עושה את זה אמרו לי שצריך לחתוך את היציאה הנורמאלית שמתחברת למחשב ולאמפי3 להפריד את החוטים ל?+ ו - ואז לדחוף מאחורה למקומות שלהם אני לא יודע אם ככה זה עובד אם אפשר קצת עזרה בנושא הזה דרך אגב את הרמקולים אני יחבר עם ממיר מתח כזה :http://www.sollan.co.il/sale.asp?pid=499

• 4 תגובות
    • 989 צפיות
  15. לא יודע עם ככה כותבים..הכוונה לסלוטיים העבה בזה יש לי כמה חוטים חשופים במארז, איזולירבנד יהיה טוב כדי לבודד אותם ?

• 5 תגובות
    • 989 צפיות
  16. Started by ratzabi,

אני רוצה לעשות חלון בדלת המארז שלי ולשים בצד שמאל למטה מאוורר עם לד. שאלתי היא אם אני יעשה חורים עם מקדחה בפרספקס זה יספיק למאוורר או שאני צריך לעשות חור אחד גדול? החורים יהיו בגודל כזה בערך (^) תורידו את ה-^ ותשלימו את העיגול וזה בערך גודל החור.

• 8 תגובות
    • 989 צפיות
  17. Started by dbzu,

שלום לכולם.... לאחר שניסיתי לבנות את הכבל ולא הלך אז חשבתי על רעיון אחר מאורר לפאלפון שלי יש לי nokia n73 עכשיו כל שיעור ספורט (יש לנו את המורה הכי רצחני בכל בית ספר הוא חושב שאנחנו יכולים לעשות מה שהוא עושה) חם בטירוף אז חשבתי לבנות מאורר שיתחבר ליציאה של החשמל או של ה usb שיש לnokia n73 למישהוא יש רעיון איך לחבר את זה ? הנה תמונה של הכבל : [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 988 צפיות
  18. שלום, יש לי את הכרטיס מסך הנ"ל והמאוורר שמגיע איתו רועש בצורה מטורפת. אין לי בעיות רציניות של חום אבל אני מחפש להחליף את המאורר שלו כדי שיהיה יותר שקט. קראתי פה כמה המלצות מהעבר אבל רציתי לבדוק מה כדאי לקנות היום שייתן קירור טוב ושיהיה שקט. תודה רבה!

• 7 תגובות
    • 988 צפיות
  19. Started by MrTwig,

serial port 'com3' already in use. try quitting any programs that may be using it לפעמים זה עושה לי את הERROR הזה ולפעמים לא כשאני מנסה להעלות תוכנות, אני מנסה להחליף לCOM אחר אבל לפעמים זה עובד ולפעמים לא. . . מה הבעיה בדיוק ואיך אפשר לסדר את זה?

20. Started by MATTAN,

מה קורה אחים שלי אני מחפש אתרים עם תמונות בשביל לחפש תמונה יפה ואז לחתוך אותה על דלת המארז עם הדרמל שלי תודה לכל העוזרים ואם יש לכם תמונה מיוחד להציע אז היא תתקבל בברכה תודה מתן

• 4 תגובות
    • 988 צפיות
  21. Started by Yaron-Cohen,

איו מצב שהמחשב שלכם יהיה חם..!!...שימו אותו גם באפריקה..!!..במדבר... או בקיצור...כנסו לפה: http://www.peteredge.orcon.net.nz/casepics.htm

• 9 תגובות
    • 988 צפיות
  22. מצטער על כל השאלות, פשוט קטודות זה דבר חדש בשבילי. אני רוצה לקנות קטודה שתהיה בתוך המארז, השאלה שלי זה כמה קטודות צריך למארז של ANTEC? או למארז של SUPERTALENT? (פשוט לא החלטתי עדיין איזה מהם אני קונה). מה חשוב שיהיה בקטודה? האם מפסק זה דבר נחוץ? האם צריך שהיא תרצד לפי המוסיקה? איפה צריך למקם את הקטודה בתוך המארז? מה זה אותו DUAL INVERTER? ובשביל מה הוא נחוץ? מה ההבדל בין קטודה קרה ללא קרה? האם קטודה מתחבר בחיבור מולקס רגיל? האם היא לא מחממת את המארז והמעבד? האם ספק 400W יספיק לקטודה כלשהי? על איזה קטודה אתם ממליצים במחיר של עד 120 ש"ח לקטודה אחת... איזה חברה נחשבת לטובה ואמינה? ואיזה קטודה מפיצה את האור הכי נעים למראה. בבקשה תענו לי על כל השאלות הללו. בתודה פליקס.

• 6 תגובות
    • 988 צפיות
  23. Started by dvirb,

אהלן חברים לפי די הרבה זמן בניתי קלאפר, לאחר הבניה לא הצלחתי לגרום לקלאפר לפעול כמו שצריך ולא למצוא את הבעיה, וגם לא היה לי זמן להמשיך לנסות ולמצוא אותה, אז פשוט עזבתי אותו בצד. היום כשיש זמן החלטתי לחזור אליו ולנסות לאתר את הבעיה, חשבתי שאולי אתם תוכלו לעזור לי בזה השתמשתי בתוכנית הזאת: http://www.electronicsforu.com/electronicsforu/lab/ad.asp?url=/EFYLinux/circuit/may2003/ci4-clap.pdf&title=Clap%20Switch כרגע כשאני מחבר את הקלאפר למקור מתח הלד הירוק נלדק לכמה שניות, נכבה ואז לא קורה כלום. הייתי שמח תוכלו לתת לי עצות איפה להתחיל את הבדיקה, מה לבדוק וכו'. תודה מראש דביר

• 0 תגובות
    • 988 צפיות
  24. Started by RammsteiN,

אני מחפש צבע יפה שיתאים ללוח אם שלי והלוח אם רגיש לקרני UV והוא בחלקו צהוב ובחלקו לבן אז איזה צבע של קתודה תוכל להתאים לי ואיזה סוגים אולי כאן אפשר למצוא משהו? http://www.pccool.co.il/html/index.asp?c=10&sc=29

• 9 תגובות
    • 988 צפיות
  25. Started by Moty_p,

יש לי מקלדת + עכבר אלחוטי של מיקרוסופט ואני רוצה להגדיל את טווח הקליטה + שיפור הקליטה הדבר אפשרי?

• 0 תגובות
    • 988 צפיות

דיונים חדשים בפורומים