עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by House M.D.,

יש לי מאוורר שהיה פעם מחובר לקירור סטוק של אינטל לסוקט 478, לדעתי הוא יקרר מעולה את הכרטיס מסך שלי שהוא עם קירור פסיבי . הבעיה היא ששני המקומות בלוח אם של המאווררים תפוסים, אחד של המעבד והשני של המארז אז יש לי עוד המון חיבורי מולקס, הבעיה היא שהמאוורר הזה שאני רוצה לחבר הוא מתחבר ללוח אם. איך אפשר לחבר אותו למולקס, איך להפוך אותו למולקס? אני יודע שצריך לחתוך את החיבור הנוכחי שלו ולחבר את החוטים לכבל MOLEX אני לא יודע מה לחבר ולאיפה הנה תמונה של המאוורר עם החיבור שתראו איזה צבעים החוטים שלו http://img44.imageshack.us/img44/6526/p1000281f.jpg

• 1 תגובה
    • 999 צפיות
  2. יש לי דיסק קשיח חיצוני ישן של MAXTOR שבל החום הרב הדיסק הגיע לטמפרטורות קיצוניות ודבר זה גרם לירידה בביצועים ולבעיות. חיפשתי דרך לקרר אותו אחד מהם היה מאוורר. נזכרתי שיש לי ספק כוח ישן בבית בעל מאוורר, התחלתי לפרק את תכולת הספק כשפתאום עלה לי רעיון להשתמש בו על מנת שיצור תעלת אוויר. לאחר הרהורים רבים וחשיבה על העניין כמו איפה למקם את הדיסק ואת הספק, הנחתי אותו בתחתית כך שהאוויר החם יעלה למעלה וישאב החוצה ע"י המאוורר בנוסף פירקתי את צלעות הקירור של הספק וחיברתי אותם לדיסק לשם ביצועי קירור טובים יותר. רק נשאר לי למצוא ספק למאוורר, לאחר חיפושים בבית מצאתי ספק תואם וכשר כל העבודה ערכה כיומיים והניבה תוצאות נהדרות הטמפרטורה של הדיסק ירדה וכך הביצועים השתפרו אני מרוצה [מאוד שמח…

• 8 תגובות
    • 999 צפיות
  3. Started by arkadur,

טוב - אז אפשר לקחת כבל\סיב אופטי, "לקלף" אותו - לתקוע לד בצד אחד, וזהו הכבל לא יתפרק כאשר נקלף אותו? אפשרי?

• 6 תגובות
    • 999 צפיות
  4. Started by Dijkstra,

נתקלתי במחשב החדש של Husky, למי שלא מכיר הוא אחד מפרשני Starcraft הפעילים ברשת. מכיוון שהוא נחשב כ"סלב" בסצינה הוא קיבל הכל מהכל. אני חושב שיצא לו צעצוע אך צעצוע מגניב. תהנו.

• 0 תגובות
    • 999 צפיות
  5. אני מתכנן להכניס מחשב למערכת סטריאו ועוד כל מיני דברים כמו תאורות לדים וכאלה השאלה היא האם אני יכול לשלוט בלסגור מעגלים שונים במחשב (כמו לכבות ולהדליק את המחשב או לשנות ווליום או לפתוח ולסגור את הכונן דיסקים) בעזרת הIR שקיים כבר במערכת סטריאו.... מקווה שהבנתם למה אני מתכוון תודה מראש

• 4 תגובות
    • 999 צפיות
  6. אני מעוניין לקנות 2 מאוררים כי שקניתי את המארז שלי הוא בא עם 3 מאוררים 2 מהם עם לדים ומאוד רועשים ונראה לי גם לא כל כך מועילים הם בגודל 80 אני מחפש מאוררים שקטים מאוד אייכותיים שיעשו את העבודה ואם אפשר שגם אוכל לשלוט עליהם. חשבתי על המאורר הזה של Tt מה דעתכם עליו? http://ksp.co.il/hmain.php?uin=315 תודה למי שעוזר.

• 10 תגובות
    • 999 צפיות
  7. Started by freerider,

אם אני מחבר בטור 4 סוללות של 1.5V 2300 mAh - אז אני אמור לקבל סוללה אחת של 6V 2300mAh, נכון ? אז הסוללה הזאת - 6V 2300mAh כמה אמפר שעה היא תיתן (Ah) ? תודה

• 1 תגובה
    • 999 צפיות
  8. יש את חוק אוהם שקראתי אליו, אני לא מבין משהו אחד. נגיד יש לי מקור מתח של 12V ויש לי לד שצורך עד 1.5 V אז איזה נגד אני צריך? לפי הנוסחא יוצא 8! מה 8? רק 8 אוהם לא הגיוני... 12=v 1.5=I R=? 12/1.5=8... איך זה הגיוני...? אוהם= וולט=אמפר?

• 10 תגובות
    • 999 צפיות
  9. שלום, יש לי את הכרטיס מסך הנ"ל והמאוורר שמגיע איתו רועש בצורה מטורפת. אין לי בעיות רציניות של חום אבל אני מחפש להחליף את המאורר שלו כדי שיהיה יותר שקט. קראתי פה כמה המלצות מהעבר אבל רציתי לבדוק מה כדאי לקנות היום שייתן קירור טוב ושיהיה שקט. תודה רבה!

• 7 תגובות
    • 998 צפיות
  10. לא יודע עם ככה כותבים..הכוונה לסלוטיים העבה בזה יש לי כמה חוטים חשופים במארז, איזולירבנד יהיה טוב כדי לבודד אותם ?

• 5 תגובות
    • 998 צפיות
  11. Started by noam_moshe,

שלום לכולם, אני לומד במגמת אלק' ויש לי שאלה לגבי חשמל בכלליות. נניח שיש נגד בתוך מעגל סגור. מה קורה לזרם ולמתח שהם עוברים דרכו? אני יודע שהמתח נחלש אחריו והזרם לא. אני אשמח לדעת למה, ומה קורה לזרם / מתח לפני ואחרי.

• 5 תגובות
    • 998 צפיות
  12. הנה איך שזה היה (התמונה היא עם הדלת של המארז אבל עדיין אפשר לשים לב כמה בלאגן) והנה איך שזה עכשיו (קצת יותר מסודר) איך? אם למישהו יש הצעות לשיפור שיכתוב אגב הכבל שמונה פינים שגלגלתי למעלה מעל הספק הוא פשוט ארוך מדיי ועדיף שזה ככה מאשר שזה מטייל לי במארז השאלה שלי היא : יש לי מארז TT SOPRANO יש לו בדלת כמו שאתם רואים מאוורר 8 סנטימטר האם יש אפשרות לעשות חור כזה בדלת ולהוסיף עוד אחד של 8 או של 12 והאם זה ישפר משהו? אם כן יש איזהשהוא מדריך ? והאם הוספה של מאוורר בתוך המארז שיזרוק אוויר תשפר את הסירקולציה ואם כן איפה עדיף להשים אותו ?

• 3 תגובות
    • 998 צפיות
  13. Started by ASHER 6800,

? רציתי לשאול מה זה הדבר הזה : ?Vantec Sleeving Kit (5colors)? הייתי רוצה לעשות שיהיה לי סרקולציה טובה במארז ואני רוצה להחליף את כבלי הIDE האפורים הרגילים בדקים ולכן אני שואל היכן ניתן להשיג במרכז הארץ במחיר סביר ??? ?

• 4 תגובות
    • 997 צפיות
  14. Started by shay360,

שלום חברים, יש לי פלאפון ישן שלא בשימוש סוני אריקסון c510... ועלה לי רעיון אולי לבנות פרוייקט כלשהו עם המצלמה שלו. חמוש במברג קטן התחלתי לפרק ולפרק ובסוף נשארתי עם החלק של המצלמה ביד... אבל זה לא עזר יותר מדי. הייתי בטוח שיהיה כתוב משהו על המודול של המצלמה. אבל כתוב עליו רק PI ו- FP1139.... אשמח אולי אם למישהו יש כיוון שיכול לעזור עם איך להתחיל.... תודה

15. Started by harry,

שלום לכולם, מצאתי מערכת אזעקה ואני רוצה לחבר אותה, אני רואה שיש שם פורטים בצד בשביל החיישנים, ואבל אני לא יודע איפה לחבר כל דבר ואיפה הולך החשמל... אני מצרף תמונה מתחת זה הלוח של המערכת, ומה שאני מחזיק ביד זה חיישן... אני ישמח אם מישהוא יודע להסביר איפה לחבר מה או שיש איזה דיאגרמה שמסבירה את זה.. תודה! [attachment deleted by admin]

• 7 תגובות
    • 997 צפיות
  16. Started by MrTwig,

serial port 'com3' already in use. try quitting any programs that may be using it לפעמים זה עושה לי את הERROR הזה ולפעמים לא כשאני מנסה להעלות תוכנות, אני מנסה להחליף לCOM אחר אבל לפעמים זה עובד ולפעמים לא. . . מה הבעיה בדיוק ואיך אפשר לסדר את זה?

17. Started by Yaron-Cohen,

איו מצב שהמחשב שלכם יהיה חם..!!...שימו אותו גם באפריקה..!!..במדבר... או בקיצור...כנסו לפה: http://www.peteredge.orcon.net.nz/casepics.htm

• 9 תגובות
    • 997 צפיות
  18. Started by Dago,

אז ככה הבאתי מחשב ישן מחבר.........והחלטתי שאני בונה לו מארז קטן .....ושיהיה שקוף עכשיו קניתי פרספקט ושדיברתי עם המוכר הוא אמר לי שזה מאוד מסוכן לחתוך אותו כי הוא עלול להישבר.הבנתי שיש כמה דרכים לחיתוך פרספקט שהטובה מבין כולם היא דרמל ... אין ברשותי להשיג כרגע דרמל לכן האופציות שנשארו לי זה מקדחה , וג'קסון....... אז עם מישהו יודע לחתוך הוא ללמד הוא טיפים לחתוך את הפרספקט ממש לא יעזור עם תגידו לי לקנות דרמל כי אין לי אמצעים לזה כרגע אז בכל דרך אחרת שאפשרית...אשמח להצעות בתודה טל

• 3 תגובות
    • 997 צפיות
  19. בעיקרון בקשר ללדים כבר החלטתי ורק רציתי לשאול אם מישהו כבר קנה מהם לדים ויכל לומר לי אם הם חזקים?מכיוון שלא מצויין כמה mcd יש להם. בנוסף ללדים אני רוצה להזמין מהם גם נגדים 470ohm ואני לא יודע מה לבחור ומה המחיר שלהם פה,צירפתי תמונה ואני רואה גם שיש שם נגדי 1w שזה יותר מידי בשבילי..ובמיוחד אלו בתקן הצבאי שמנסיון עולים הרבה יותר בגלל עמידותם והאיכות שלהם. וגם המלחם שהיה לי נפח את נשמתו לכן אני צריך אחד חדש ומכיוון שאני עצלן ומזמין משם בכל מקרה החלטתי לקנות גם מלחם,צירפתי תמונה של פירוט מוצר האים הוא בסדר והאם הוא יתאים לי??(התמונה השניה) ודבר אחרון אני צריך לקנות גם heatshrink (שרוול מתכווץ) ותהיתי באיזה קוטר אני צריך לקנות (גם מאריהב) 3.5mm?4?יותר? תודה מראש [attachment de…

• 5 תגובות
    • 997 צפיות
  20. Started by artyom,

אהלן, סוף סוף אני וחבר קנינו דרמל והחלטתי להתעלל קצת בSAMURAI שלי... קודם כל צבעתי את הספק בשחורת עשיתי בו חור ושמתי פלסטיק שקוף בגוון כחול, יצא נחמד (פרספקט כנראה היה עבה מדי אז השתמשתי בפלסטיק דק). העפתי את הכוורת (גריל) מדקימה ושמתי פילטר HOME-MADE (אין תמונות לצערי). התקנתי מגנט בדלת + כירסמתי את הפלסטיק שמחזיק אותה במקום כך שהיא נסגרת ונפתחת בקלות (גם אין תמונות) בעתיד מתכנן לקנות מאוורר EXHAUST + לעשות חור מעלמעלה ולשין מאוורר + גריל נחמד. נ.ב ותתעלמו מהפילטר על הביג טייפון, שמתי אותו כי הוא עושה את העבודה, בינתיים. נ.ב2 הזלמן NBF47 נראה סקסי למדיי + עושה את העבודה.

• 5 תגובות
    • 997 צפיות
  21. Started by Jochman,

אהלן, אני מתכנן לבנות מכשיר HTPC וחשבתי על רעיון מגניב למארז. חשבתי להכניס את המערכת לתוך מכשיר וידאו ושהכונן DVD יהיה ביציאה של הקלטות וכו', מה דעתכם? זה בכלל נראה לכם אפשרי? כמו כן ישבתי עם אבא שלי על זה ולא בטוח שהספק יכנס, שווה לנסות לפרק אותו ולהכניס אותו מפורק או לעשות לו בוקס מגניב ושיהיה חיצוני? כמו כן, הקירור סטוק יספיק למעבד 4200X2, אני גם במילא אעשה לו Downclock. המפרט שמתוכנן להכנס פנימה: AMD 4200X2 Asus M3A Mushkin SP 1GB (נורא זול ד"א) Seagate ST3 500GB LG GSA-GH20N Hauppauge WinTV-PVR-150 וHec 300ART לא תהיה בעיית חימום? אני גם לא מתכוון להריץ HD (לא שיש לי טלוויזיה שתומכת בזה) בגלל זה מתוכנן הDownClock. אני מתחיל להכנס למחשבה של לשים את הספק מעל המארז (ויד…

• 3 תגובות
    • 997 צפיות
  22. Started by f_b_i,

יש לי מסך LCD שפרקתי מטלפון שהיה לו שיחה מזוהה. הוא בא עם בקר SP8720IC . גם ליד הפינים שלו רשום מהו כל פין לדוג': VCC H-L DT1 האם יש לי מה לעשות איתו או שגם אם אני ימצא איך אני מחבר אותו נכון אני יצטרך תוכנה שתתאים לבקר הספציפי הזה? תודה מראש

• 1 תגובה
    • 997 צפיות
  23. ניסיתי להוסיף לד לעכבר שלי וכנראה עשיתי משהו לא טוב והוא לא מגיב.... הלד האדום פועל הכל נראה כשורה אבל הוא לא מזיז את המצביע... אני לא יודע אם קיצרתי את העכבר או את הסלוט שאליו נכנס העכבר במחשב... ומה אפשר לעשות עכשיו...?

• 8 תגובות
    • 997 צפיות
  24. Started by doreiny,

אני מעוניין לקנות אחד מהפריטים הנ"ל gatewatch: http://www.aerocool.com.tw/aerocool-files-v3/peripheral/gatewatch/gatewatch.htm L.I.S2: http://www.short-media.com/review.php?r=264&p=1 יתרונות של ה gatewatch לפי דעתי הם שהוא קורא את הנתונים שלו דרך חיישנים לעומת ה lis שקורא מהלוח...(גם פה זה קצת בעיתי כי אני לא יודע עד כמה אני יכול לסמוך על ה gatewatch שיעשה את העבודה הזאת) יתרונות של ה lis 2 הם : בעיקרון הlis 2 יותר חמוד מבחינה ויזואלית יש בו מלא שטויות וזה נחמד השאלה אם הוא שווה את זה ומתעלה על ה gatewatch בקיצור אני דיי מבולבל וצריך עזרה אם אתם יכולים לעזור לי..:\

• 6 תגובות
    • 997 צפיות
  25. Started by RammsteiN,

אני מחפש צבע יפה שיתאים ללוח אם שלי והלוח אם רגיש לקרני UV והוא בחלקו צהוב ובחלקו לבן אז איזה צבע של קתודה תוכל להתאים לי ואיזה סוגים אולי כאן אפשר למצוא משהו? http://www.pccool.co.il/html/index.asp?c=10&sc=29

• 9 תגובות
    • 997 צפיות

דיונים חדשים בפורומים