עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by RammsteiN,

אני מחפש צבע יפה שיתאים ללוח אם שלי והלוח אם רגיש לקרני UV והוא בחלקו צהוב ובחלקו לבן אז איזה צבע של קתודה תוכל להתאים לי ואיזה סוגים אולי כאן אפשר למצוא משהו? http://www.pccool.co.il/html/index.asp?c=10&sc=29

• 9 תגובות
    • 944 צפיות
  2. Started by mosheva,

שלום!!! הבנתי שזה אפשרי לחבר צג PS1 למחשב ולא מצאתי מדריך.... :-\ אז ככה שזה לא סגור שאני יקנה אחד ולא ידע איך לחבר אותו (דרך אגב מוכרים בבאג ב 299 שח) אז אם מישהו יוכל להפנות אותי למדריך (עדיף בעברית) אני ישמח...!!! והאם בכלל שווה להשקיע בו ולא בצג LCD רגיל ... ??? תודה !!!!

• 8 תגובות
    • 943 צפיות
  3. Started by ASHER 6800,

? רציתי לשאול מה זה הדבר הזה : ?Vantec Sleeving Kit (5colors)? הייתי רוצה לעשות שיהיה לי סרקולציה טובה במארז ואני רוצה להחליף את כבלי הIDE האפורים הרגילים בדקים ולכן אני שואל היכן ניתן להשיג במרכז הארץ במחיר סביר ??? ?

• 4 תגובות
    • 943 צפיות
  4. Started by nir_ofer,

למישהו יש רעיון מה אני יכול לעשות אם הספק הזה של מחשב נייד (כתוב עליו שהמתח שלו הוא 18.5 V) כל הצעה נחמדה תתקבל.. תודה מראש ניר [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 8 תגובות
    • 943 צפיות
  5. Started by Yaron-Cohen,

איו מצב שהמחשב שלכם יהיה חם..!!...שימו אותו גם באפריקה..!!..במדבר... או בקיצור...כנסו לפה: http://www.peteredge.orcon.net.nz/casepics.htm

• 9 תגובות
    • 943 צפיות
  6. זה המחשב שלי לפני כמה חודשים ועכשיו אני הולך לקנות דברים חדשים. אז ככה: 1)Thermaltake A1908 Thunderblade Red Led 80mm Fan - ארבעה מאווררים כאלו 2)Thermaltake A1716 Neon light redCathode 3) ThermalTake 80x80 Fan Grill 2 pieces 4) Thermalright SLK 947U 5)Thermaltake 80mm Smart Case Fan 2 6)Twinmos TMD7608S8E50D 256MB DDR3200 Memory- שנים כאלה בתוספת לעוד שניים שיש לי כבר

• 5 תגובות
    • 943 צפיות
  7. Started by Pitzinyelo,

האם כל ההתקנים פועלים על מתח נמוך עד סביבות ה12 וולט או שיש חלקים שפועלים גם על מתח ממש גבוה כמו 100?

• 2 תגובות
    • 943 צפיות
  8. Started by coolspot,

רציתי לדעת אם מישהו ניסה לעשות את זה ,אם כן מה היו התוצאות? תודה . ;D

• 7 תגובות
    • 943 צפיות
  9. Started by House M.D.,

יש לי מאוורר שהיה פעם מחובר לקירור סטוק של אינטל לסוקט 478, לדעתי הוא יקרר מעולה את הכרטיס מסך שלי שהוא עם קירור פסיבי . הבעיה היא ששני המקומות בלוח אם של המאווררים תפוסים, אחד של המעבד והשני של המארז אז יש לי עוד המון חיבורי מולקס, הבעיה היא שהמאוורר הזה שאני רוצה לחבר הוא מתחבר ללוח אם. איך אפשר לחבר אותו למולקס, איך להפוך אותו למולקס? אני יודע שצריך לחתוך את החיבור הנוכחי שלו ולחבר את החוטים לכבל MOLEX אני לא יודע מה לחבר ולאיפה הנה תמונה של המאוורר עם החיבור שתראו איזה צבעים החוטים שלו http://img44.imageshack.us/img44/6526/p1000281f.jpg

• 1 תגובה
    • 943 צפיות
  10. ניסיתי להוסיף לד לעכבר שלי וכנראה עשיתי משהו לא טוב והוא לא מגיב.... הלד האדום פועל הכל נראה כשורה אבל הוא לא מזיז את המצביע... אני לא יודע אם קיצרתי את העכבר או את הסלוט שאליו נכנס העכבר במחשב... ומה אפשר לעשות עכשיו...?

• 8 תגובות
    • 943 צפיות
  11. Started by dvirb,

אהלן חברים לפי די הרבה זמן בניתי קלאפר, לאחר הבניה לא הצלחתי לגרום לקלאפר לפעול כמו שצריך ולא למצוא את הבעיה, וגם לא היה לי זמן להמשיך לנסות ולמצוא אותה, אז פשוט עזבתי אותו בצד. היום כשיש זמן החלטתי לחזור אליו ולנסות לאתר את הבעיה, חשבתי שאולי אתם תוכלו לעזור לי בזה השתמשתי בתוכנית הזאת: http://www.electronicsforu.com/electronicsforu/lab/ad.asp?url=/EFYLinux/circuit/may2003/ci4-clap.pdf&title=Clap%20Switch כרגע כשאני מחבר את הקלאפר למקור מתח הלד הירוק נלדק לכמה שניות, נכבה ואז לא קורה כלום. הייתי שמח תוכלו לתת לי עצות איפה להתחיל את הבדיקה, מה לבדוק וכו'. תודה מראש דביר

• 0 תגובות
    • 943 צפיות
  12. Started by PhP dUdE,

380 ש"ח מקורי בACE,אבל נעזוב את זה עכשיו לשאלה! איזה ראשים אני צריך לקנות בשביל חיתוך? כי מה שקיבלתי איתו כבר בזבזתי;D

• 4 תגובות
    • 943 צפיות
  13. Started by the_king00,

איפה אפשר לקנות דרמל (יחסית) זול באזור צפת(צפון)? רצוי שגם יהיה להם אתר אינטרנט וזמין במלאי.. תודה

• 3 תגובות
    • 942 צפיות
  14. יש לי מע' קרור מים למחשב שהמים מקוררים ע"י פריזר שפרקתי ממקרר ישן . הפריזר מופעל ע"י RELAY שמפעיל 220V אם עובר 12V ממחבר של מאוורר על הלוח . ה"מאוורר" מופעל ע"י SPEEDFAN בהתאם לטמפ' שקבעתי לחיישן הSYS (הוא הרבה יותר יציב מהCPU ולא מפעיל הרבה את הפריזר כמו של הCPU ). כל העסק נמצא בתוך קופסת שקע חשמלי שמודבקת מאחור למארז. היא מקבלת מתח משקע החשמל וכבל הפריזר מחובר אליה. קניתי (4 שקל) נורת חיווי של 220V , כי אני רוצה לדעת מתי יש מתח בשקע (שפירושו פריזר פועל), ולא באופן עקיף ל 12V . תלשתי את ציפוי הפלסטיק מחוט טלפון והשחלתי על ה"רגליים" של הנורה , וחיברתי לשקע (+ ופזה) . וגם דרימלתי פתח מתאים. כדי שאראה את החיווי ממקום מושבי , צריך שה"אור" יבלוט מעבר לצד המארז. אז …

• 6 תגובות
    • 942 צפיות
  15. שלום, יש לי פרויקט להגיש בנושא : מערכת עקיבה סולרית (בכלל למי שיש מוכן אני מוכן אפילו לשלם בעד העבודה חח) ואני צריך מידע לרכיבים הבאים בעברית... אם מישו יכול לתת לי אתר או משו שיש בו את כל המידע על הרכיבים פשוט צריך לרשום על הרכיב לסכם עליו מה הוא עושה וכו... אלה הכי חשובים ודחופים לי : Spst plc וכל השאר שאני צריך MotorDc Potentiometer lm324 uln2003a ldr

• 1 תגובה
    • 942 צפיות
  16. במסגרת נסיונותי הדי נואשים להתקין גוף קירור לכרטיס המסך (ואפילו פתחתי על זה ת'רד בפורום אוברקלוק) גרמתי לאחד הרכיבים ליפול מהכרטיס... אני לא מבין בגדול באלקטרוניקה אבל אבא שלי אומר שזה קבל. הכרטיס היה כמובן מחוץ למחשב כשזה קרה ומן הסתם גם לא החזרתי אותו, צירפתי כאן קישור לתמונה שמראה איזה רכיב נפל, בתמונה הוא עוד ישנו כי היא נלקחה לפני זה אבל סימנתי את מה שנפל. חשבתי מחר לקחת את הכרטיס לאיזה מעבדת טלוויזיות או משהו כדי שילחימו לי אותו בחזרה עם הכלים המתאימים, לדעתכם, מה הסיכוי שהוא יפעל אח"כ? הנה הלינק לתמונה: http://img362.imageshack.us/img362/6767/missingpartxu9.jpg

• 6 תגובות
    • 942 צפיות
  17. Started by SHAKED286,

שלום לכולם ברצוני לבנות א תהבקר מאוררים הזה http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=80577.0 אבל אני רוצה לשנות בוב כמה דברים ואני לא יודע איך אז אם מישהו מוכן לתת לי את המעגל הזה אחרי שהאו ערך אותו אנ ייהי מאוד מרוצה אז נה המה שאני רוצה לשנות בו : 1. שלכל למאורר יהיה מפסק שמבטל אותו 2. לבטל את המפסק שמבטל את כולם (אין בו צורך לפי 1) ועוד דבר אני רוצה לדעת כמה וואט אני יכול לשים בכל אחד מהם כי אולי אני יעשה ל2 מאוררים בכל פוטנציומטר תודה רבה לכולם ושבוע טוב אני ישמח לקבל עזרה שקד

• 2 תגובות
    • 942 צפיות
  18. Started by Red Ninja,

יש כאן מישהו שניסה\הצליח לחבר מקלדת של מחשב (רגילה, 101-104 קלידים) למעגל אלקטרוני, ולתקשר איתה? אני מדבר על מערכים מבוססים מיקרו-בקר (דברים מסדרת 8081 לדוגמה) אשמח לשמוע אם מישהו כאן עשה זאת בעבר, כי אני דיי צריך עזרה בזה :-) תודה.

• 4 תגובות
    • 942 צפיות
  19. אני מתכנן להכניס מחשב למערכת סטריאו ועוד כל מיני דברים כמו תאורות לדים וכאלה השאלה היא האם אני יכול לשלוט בלסגור מעגלים שונים במחשב (כמו לכבות ולהדליק את המחשב או לשנות ווליום או לפתוח ולסגור את הכונן דיסקים) בעזרת הIR שקיים כבר במערכת סטריאו.... מקווה שהבנתם למה אני מתכוון תודה מראש

• 4 תגובות
    • 942 צפיות
  20. Started by wons,

מה הזרם שצורכים הלדים אולטרה ברייט? קצת קשה לי להאמין שהם באמת צורכים 25-30 מיליאמפר יש אולי תשובות אחרות?

• 3 תגובות
    • 942 צפיות
  21. הרעיון של לבנות מארז יושב בצד הרבה זמן ביגלל הבעיה שהייתה לי להשיג לוחות אלומיניום, אתמול אבא שלי אמר שכימעט בטוח שהוא יכול להביא לי מחבר שלו (עזבו פרטים ) כעת אני בשלבי תיכנון המארז כדי לדעת בערך כמה חומר אני צריך ולקבל תמונה של איך כל העסק יראה בסוף. עכשיו אני צריך את עזרתכם, אני רוצה לשלב במארז חלק אחד או שניים (דמיינו משהו בסדר גודל של הכלוב לסידירומים או קצת פחות) שינוע על מסילה ויאפשר שליפה שלו מהמארז. חשבתי כבר על מסילות כמו של מגירות וכאלה.. אבל זה פשוט לא משתלב טוב.. אני רוצה משהו שיראה יותר מקצועי.. אני רוצה שהמסילות יגרמו לכמה שפחות רעש מרעידות (אתם יודעים.. רטט של 2 חומרים אחד על השני.. הזמזום המעצבן..) אם יש לכם רעיונות איך אני יכול להכין / להשיג משהו ש…

• 10 תגובות
    • 942 צפיות
  22. היום השתמשתי בפעם הראשונה בדרמל וחתכתי מקום למאורר 120mm בגג במארז אני רוצה שתגידו לי איך החיתוך יצא לי.. אני יודע שהוא לא יצא כל כך טוב ומה שחשוב לי זה איך אני יכול לתקן אותו מבלי לפגוע בגודל החור שעשיתי (את השבלונה למאורר לקחת מפה מהמדריך לקדיחת חורי איוורור במארז) התמונות: http://www.pbase.com/baluta/case טל.

• 8 תגובות
    • 942 צפיות
  23. Started by Blackout,

עריכה : אם אני לוקח 6 מנורות 12 V ומחבר אותם לספר כוח שמוציא 12 V לא צריך נגד נכון ? + אם אני לוקח מאוורר + מנורת לד 12 V גם צריך נגד ?

• 2 תגובות
    • 941 צפיות
  24. Started by beni125,

רציתי לדעת מה זה סליבינג כי אני רואה את המילה הרבה פעמים

• 2 תגובות
    • 941 צפיות
  25. Started by arkadur,

שלום! רציתי לדעת אם אפשר להחליף את התאורת רקע של הLCD שמעתי פעם שיש בין המסך לפנל - איזה שקף ירוק, ואם אני אחליף אותו - אז אני אקבל את הצבע שאני רוצה זה נכון? יש עוד דרכים - כגון תקיעת לדים בצדדים?

• 4 תגובות
    • 941 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.