עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by MrTwig,

serial port 'com3' already in use. try quitting any programs that may be using it לפעמים זה עושה לי את הERROR הזה ולפעמים לא כשאני מנסה להעלות תוכנות, אני מנסה להחליף לCOM אחר אבל לפעמים זה עובד ולפעמים לא. . . מה הבעיה בדיוק ואיך אפשר לסדר את זה?

2. Started by julbo,

אני בונה קייס למחשב והחלטתי שיהיה בו דלת. מה עדיף שיראו קצת את הצירים אבל זה יהיה ממש חזק. או שהצירים יהיו בפנים אבל זה יוצר כמה בעיות: זה יצור מרווח בין החלקים (הדלת והקייס) ובנוסף זה יהיה פחות יציב וחזק. אז מה עדיף???

3. Started by Yaron-Cohen,

איו מצב שהמחשב שלכם יהיה חם..!!...שימו אותו גם באפריקה..!!..במדבר... או בקיצור...כנסו לפה: http://www.peteredge.orcon.net.nz/casepics.htm

• 9 תגובות
    • 953 צפיות
  4. זה המחשב שלי לפני כמה חודשים ועכשיו אני הולך לקנות דברים חדשים. אז ככה: 1)Thermaltake A1908 Thunderblade Red Led 80mm Fan - ארבעה מאווררים כאלו 2)Thermaltake A1716 Neon light redCathode 3) ThermalTake 80x80 Fan Grill 2 pieces 4) Thermalright SLK 947U 5)Thermaltake 80mm Smart Case Fan 2 6)Twinmos TMD7608S8E50D 256MB DDR3200 Memory- שנים כאלה בתוספת לעוד שניים שיש לי כבר

• 5 תגובות
    • 953 צפיות
  5. Started by artyom,

אהלן, סוף סוף אני וחבר קנינו דרמל והחלטתי להתעלל קצת בSAMURAI שלי... קודם כל צבעתי את הספק בשחורת עשיתי בו חור ושמתי פלסטיק שקוף בגוון כחול, יצא נחמד (פרספקט כנראה היה עבה מדי אז השתמשתי בפלסטיק דק). העפתי את הכוורת (גריל) מדקימה ושמתי פילטר HOME-MADE (אין תמונות לצערי). התקנתי מגנט בדלת + כירסמתי את הפלסטיק שמחזיק אותה במקום כך שהיא נסגרת ונפתחת בקלות (גם אין תמונות) בעתיד מתכנן לקנות מאוורר EXHAUST + לעשות חור מעלמעלה ולשין מאוורר + גריל נחמד. נ.ב ותתעלמו מהפילטר על הביג טייפון, שמתי אותו כי הוא עושה את העבודה, בינתיים. נ.ב2 הזלמן NBF47 נראה סקסי למדיי + עושה את העבודה.

• 5 תגובות
    • 953 צפיות
  6. Started by Holography,

קניתי היום ספריי פלורסנטי (UV) אני וחבר שלי רוצים לרסס איתו את הכלובים של הכוננים האופטיים הרצפה ואת התקרה ואת הRear וה Front של המארז. רציתי לדעת אם בריסוס על ברזל יראו את הצבא של הUV - ז"א שאם ארסס ספריי UV בצבע צהוב יהיה לשלדה גוון צהוב\תהיה צהובה כאילו היא רוססה בספריי רגיל? והאם זה מוליך חשמל? (הספריי)

• 8 תגובות
    • 953 צפיות
  7. Started by beni125,

רציתי לדעת מה זה סליבינג כי אני רואה את המילה הרבה פעמים

• 2 תגובות
    • 953 צפיות
  8. Started by Electric Boom,

תראו אני התחלתי לבנות "בית תאורה" מלדים,ובמהלך העבודה שחקתי קצת עם לד,עכשיו להפעתי כעשיתי איתו מעגל(אם איזה שני בטריות לא משנה...)הוא האיר רק במצב אחד ??? האם יש חשיבות,לאיזה מתח אני מחבר כל צד של הלד,כלומר משנה אם הימני יהיה + או - (כמובן שהשמאלי יהיה בההתאם...)??? :-[או שאין חשיבות בדומה למאווררים וכו'...

• 12 תגובות
    • 953 צפיות
  9. במסגרת נסיונותי הדי נואשים להתקין גוף קירור לכרטיס המסך (ואפילו פתחתי על זה ת'רד בפורום אוברקלוק) גרמתי לאחד הרכיבים ליפול מהכרטיס... אני לא מבין בגדול באלקטרוניקה אבל אבא שלי אומר שזה קבל. הכרטיס היה כמובן מחוץ למחשב כשזה קרה ומן הסתם גם לא החזרתי אותו, צירפתי כאן קישור לתמונה שמראה איזה רכיב נפל, בתמונה הוא עוד ישנו כי היא נלקחה לפני זה אבל סימנתי את מה שנפל. חשבתי מחר לקחת את הכרטיס לאיזה מעבדת טלוויזיות או משהו כדי שילחימו לי אותו בחזרה עם הכלים המתאימים, לדעתכם, מה הסיכוי שהוא יפעל אח"כ? הנה הלינק לתמונה: http://img362.imageshack.us/img362/6767/missingpartxu9.jpg

• 6 תגובות
    • 953 צפיות
  10. Started by House M.D.,

יש לי מאוורר שהיה פעם מחובר לקירור סטוק של אינטל לסוקט 478, לדעתי הוא יקרר מעולה את הכרטיס מסך שלי שהוא עם קירור פסיבי . הבעיה היא ששני המקומות בלוח אם של המאווררים תפוסים, אחד של המעבד והשני של המארז אז יש לי עוד המון חיבורי מולקס, הבעיה היא שהמאוורר הזה שאני רוצה לחבר הוא מתחבר ללוח אם. איך אפשר לחבר אותו למולקס, איך להפוך אותו למולקס? אני יודע שצריך לחתוך את החיבור הנוכחי שלו ולחבר את החוטים לכבל MOLEX אני לא יודע מה לחבר ולאיפה הנה תמונה של המאוורר עם החיבור שתראו איזה צבעים החוטים שלו http://img44.imageshack.us/img44/6526/p1000281f.jpg

• 1 תגובה
    • 953 צפיות
  11. ניסיתי להוסיף לד לעכבר שלי וכנראה עשיתי משהו לא טוב והוא לא מגיב.... הלד האדום פועל הכל נראה כשורה אבל הוא לא מזיז את המצביע... אני לא יודע אם קיצרתי את העכבר או את הסלוט שאליו נכנס העכבר במחשב... ומה אפשר לעשות עכשיו...?

• 8 תגובות
    • 953 צפיות
  12. Started by roei_b,

איך אני מעביר זרם מהספק למנורת הלד..? או במילים אחרות איך מחברים את המולקס לספק? ..? תמונות יעזרו לי (.. גם ציורים!) אני יודע מה אתם חושבים.. ... אבל תודה מראש!

• 8 תגובות
    • 953 צפיות
  13. היום השתמשתי בפעם הראשונה בדרמל וחתכתי מקום למאורר 120mm בגג במארז אני רוצה שתגידו לי איך החיתוך יצא לי.. אני יודע שהוא לא יצא כל כך טוב ומה שחשוב לי זה איך אני יכול לתקן אותו מבלי לפגוע בגודל החור שעשיתי (את השבלונה למאורר לקחת מפה מהמדריך לקדיחת חורי איוורור במארז) התמונות: http://www.pbase.com/baluta/case טל.

• 8 תגובות
    • 953 צפיות
  14. תיראו, אני גר בבאר שבע, ואני רוצה לעשות הזמנה של כמה מוצרים מ- JAB TECH . העלות של המוצרים שאני רוצה לקנות בלי משלוח היא 19 דולר, ואחרי משלוח 34, בשיטת המשלוח הכי זולה. אז אני רוצה לדעת אם מישהו מעוניין לעשות איתי הזמנה משותפת כדי לחסוך בעלויות המשלוח. מישהו מעוניין? אפשר לפנות אלי באייסיקיו: 6659889 נ.ב. - למי שלא מכיר את האתר: http://www.jab-tech.com עושים משלוח לישראל!

• 0 תגובות
    • 952 צפיות
  15. Started by woodPC,

מישהו יודע איפה (אם בכלל) אפשר להשיג פילטר אלומיניום למארז (כמו בתמונה)? אני מחפש פילטר כזה למארז חדש שאני בונה, ואני צריך פילטר של 120mm. תודה מראש....

• 4 תגובות
    • 952 צפיות
  16. שלום לכולם.. ברשותי מארז supertalent אדום וברצוני לעשות לו מודינג או יותר נכון קצת צבעים.. אני צריך עזרה לגבי איורור המארז חלקים וכבלים.. טוב אז נתחיל:דבר ראשון יש לי 4 מאוררים במארז 2 מאוחרה 1 בצד ועוד אחד מקדימה ברצוני לקנות 2 מאוררים חזקים ביותר ועוד 2 מאוררים עם לדים וכמובן איך לשים כל מאוורר שיוציא או יכניס דבר שני אני צריך בקר מהירות לכל ארבעת המאררים פלוס המאורר של המעבד דבר שלישי 2 קתודות אדומות+כבלים של פלופי וIDE עגולים (אם יכנס בתקציב אז זוהרים) המארז הוא אדום לדעתי יהיה חמוד שבתוכו יראו אדום אבל אני עדיין לא בטוח לגבי זה אם יש לכם רעיונות של שילוב צבעים או צבע אחר זה יתקבל בברכה אני חושב שאמתי הכול אם אני יזכר במשו אז אני יגיד..התקציב לכל חלקים אלו הוא 500 ש…

• 3 תגובות
    • 952 צפיות
  17. האם יש דרך לשלוט על מהירות האוורר בעזרת החוט הצהוב, כמו שהלוח אם עושה...? :DJsmile:

• 6 תגובות
    • 952 צפיות
  18. Started by PhP dUdE,

380 ש"ח מקורי בACE,אבל נעזוב את זה עכשיו לשאלה! איזה ראשים אני צריך לקנות בשביל חיתוך? כי מה שקיבלתי איתו כבר בזבזתי;D

• 4 תגובות
    • 952 צפיות
  19. Started by RammsteiN,

אני מחפש צבע יפה שיתאים ללוח אם שלי והלוח אם רגיש לקרני UV והוא בחלקו צהוב ובחלקו לבן אז איזה צבע של קתודה תוכל להתאים לי ואיזה סוגים אולי כאן אפשר למצוא משהו? http://www.pccool.co.il/html/index.asp?c=10&sc=29

• 9 תגובות
    • 952 צפיות
  20. יש בספק כוח שלי (ANTEC TRUE POWER 430 WATT) מין חיבור כזה מוזר שנראה כמו מולקס אבל יש לו הרבה כבלים ואי אפשר לפרק אותו. (לא החיבור חשמל ללוח אם) מישהו יכול להגיד לי מזה ולמה זה משמש? זה דיי דחוף לי כי עכשיו הספק שלי כבר פתוח ואני לא יודע אם לחתוך אותו או לא.

• 1 תגובה
    • 952 צפיות
  21. זה הפאן באס שהיום בניתי הכפתורים הלבנים לחיצה אחת על הכפתור גורמת למאוורר להסתובב חלש (8V) ולחיצה שנייה גורמת למאוורר להסתובב במלוא הכוח (12V) כל הלדים האלה מהבהבים לפי המוזיקה. הכפתור באמצעי שולט על 2מאווררים, וה2כפתורים שבצדדים כל אחת שולט על מאוורר... (יש לי 5 מאווררים במארז לא כולל הספק ואני שולט עם הפאן באס רק על 4) איך יצא? [attachment deleted by admin]

• 4 תגובות
    • 951 צפיות
  22. שלום, חתכתי חלון בגג המארז שלי ואני רוצה לשים גומי לפני שאני מחבר את הפרספקס.. איזה גומי לקנות? הוא צריך להיות מאוד גמיש כי החלון הוא עיגולי כזה... ובזיגזג לוקחים 22 שקל למטר שזה המן לחתיכת גומי...

• 2 תגובות
    • 951 צפיות
  23. Started by nir_ofer,

למישהו יש רעיון מה אני יכול לעשות אם הספק הזה של מחשב נייד (כתוב עליו שהמתח שלו הוא 18.5 V) כל הצעה נחמדה תתקבל.. תודה מראש ניר [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 8 תגובות
    • 951 צפיות
  24. Started by Red Ninja,

יש כאן מישהו שניסה\הצליח לחבר מקלדת של מחשב (רגילה, 101-104 קלידים) למעגל אלקטרוני, ולתקשר איתה? אני מדבר על מערכים מבוססים מיקרו-בקר (דברים מסדרת 8081 לדוגמה) אשמח לשמוע אם מישהו כאן עשה זאת בעבר, כי אני דיי צריך עזרה בזה :-) תודה.

• 4 תגובות
    • 951 צפיות
  25. Started by doreiny,

אני מעוניין לקנות אחד מהפריטים הנ"ל gatewatch: http://www.aerocool.com.tw/aerocool-files-v3/peripheral/gatewatch/gatewatch.htm L.I.S2: http://www.short-media.com/review.php?r=264&p=1 יתרונות של ה gatewatch לפי דעתי הם שהוא קורא את הנתונים שלו דרך חיישנים לעומת ה lis שקורא מהלוח...(גם פה זה קצת בעיתי כי אני לא יודע עד כמה אני יכול לסמוך על ה gatewatch שיעשה את העבודה הזאת) יתרונות של ה lis 2 הם : בעיקרון הlis 2 יותר חמוד מבחינה ויזואלית יש בו מלא שטויות וזה נחמד השאלה אם הוא שווה את זה ומתעלה על ה gatewatch בקיצור אני דיי מבולבל וצריך עזרה אם אתם יכולים לעזור לי..:\

• 6 תגובות
    • 951 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.