אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
אף פעם לא אהבתי את המראה של המסך הזה, המעמד שלו היה מגושם וגובהה מידיי, בקיצור המסך לא מצא-חן-בעיני. אז לאחר שהבנתי, שלא יהיה לי נוח לעבוד איתו כשהוא יהיה תלוי על הקיר, התחלתי לחשוב... פירקתי את המעמד מהמסך עצמו (אל תשימו לב לאבק :): פירקתי את ה"צוואר" מהמעמד: פירקתי את ה"צוואר" עצמו: כעת, חשבתי אייך אוכל לנצל את החלק המתכתי, אולי להכין סביבו מעמד. חיברתי רק את הדבר המתכתי, והופתעתי לגלות שאני לא צריך בכלל להתאמץ - זה יציב מאוד (אף על פי שזה ניראה בכלל לא יציב), בנוסף זה נתן לי את המראה שחיפשתי, מראה של "תמונה", כאילו זה עומד מעצמו. המסך עומד (החלק האחורי): והתוצאה: אני אישית מאוד מרוצה מהתוצאה, ואתם?
-
- 2 תגובות
- 935 צפיות
-
-
יש לי את המסך הזה: הוא של המצלמה הדיגיטלית הישנה שלי שנשברה. אפשר איכשהו לחבר אותו למחשב? או כדי שיציג את מה שהמסך הרגיל של המחשב מציג או טמפרטורה? הנה ה DATA: ftp://ftp.prosoft.ru/pub/Hardware/SHARP/Displays/lcd_line_up.pdf המסך הזה נקרא sharp ls018a8gs04
-
- 1 תגובה
- 742 צפיות
-
-
http://www.mnpctech.com/UChannel.html אני רוצה לדעת מה השם שלו על מנת לבקש מהמוכר את הגומי במדוייק . הייתי בכמה חנויות בב"ש אף אחד לא יודע על מה אני מדבר
-
- 2 תגובות
- 731 צפיות
-
-
שלום לכולם .. אני מחפש סכמה לבנית ספק כוח למחשב.. הבנתי שאני צריך מינימום את החלקים הבאים : שנאי 220V->12V גשר דיודות טרנזיסטור קבל נגד האם יש עוד חלקים שאני צריך ? מה הם ? יש לי סכמה בסיסית מאד שלא נותנת לי תשובות ברורות אם מישהו יכול לתת לי סכמה של תרשים לבניית ספק כוח זה ישמח אותי מאד!
-
- 6 תגובות
- 2k צפיות
-
-
מה הוא עושה? איך הוא עובד? למה הוא משמש? מה הוא מקרר? תודה
-
- 2 תגובות
- 698 צפיות
-
-
טוב אז החלטתי לבנות כזה, מצאתי מדריך: http://www.instructables.com/id/Music-LED-Light-Box/ זה המעגל: http://www.instructables.com/id/Music-LED-Light-Box/step6/Building-the-circuit/ פשוט וקל, אבל, במקום לחבר מספר לדים ולבנות מעליהם קופסא, חשבתי לקנות ולחבר פס/ רצועת לדים. והבעיה, רצועות הלדים שראיתי מתחברות בחיבור מולקס למחשב, אבל אני צריך שיהיה לרצועה שתי רגליים כמו ללד רגיל ובודד, כי אני לא יודע איך (אם בכלל אפשרי) לחבר את הרצועת לדים עם חיבור המולקס למעגל שאני צריך לבנות. איפה אפשר למצוא רצועת לדים עם חיבורים כמו של לד רגיל? יש דבר כזה? עריכה: מצאתי דבר כזה באיביי: http://cgi.ebay.com/ebaymotors/LED-STRIP-48CM-HEAD-LIGHT-LAMP-BULB-SUPER-BRIGHT-ORANGE-_W0QQcmdZViewItemQQ…
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
בניתי מגבר מבוסס TDA2009A לפי השרטוט של היצרן (Figure 1 מפה : http://www.st.com/internet/com/TECHNICAL_RESOURCES/TECHNICAL_LITERATURE/DATASHEET/CD00000127.pdf) ואחרי שחיברתי אותו לטלפון הוא גרם לזה שאם אני שומע באוזניות אז באוזן אחת שומעים חזק ובשנייה בקושי שומעים. מישהו יודע מה הבעיה ואיך למנוע אותה ?
-
- 1 תגובה
- 964 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני רוצה להתחיל ללמוד על איך לתכנת את הארדואינו, יש לי את ה-ATMEGA 1280 ורציתי לדעת איזו שפה אני צריך ללמוד כדי לדעת לתכנת את הארדואינו . ואם תוכלו לשלוח לי מדריכים למתחילים זה יהיה מצויין !
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
-
יש לי מתאם IrDA המתחבר לUSB שמעביר מידע מהפלאפון למחשב. אני רוצה להפוך אותו למקלט IR שיגיב לשלט רחוק. טכנית, יש אפשרות לעשות את זה? יש תוכנות מתאימות?
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
פירקתי אתמול מדפסת ישנה של HP מדגם OfficeJet 5510. אני עושה את זה כי זה כיף ;D וגם כי למדפסת הייתה בעיה בהדפסת שחור. המדפסת הגיעה אליי ממישהי ככה שבסופו של דבר נראה לי שסתם נגמר לה הדיו, אבל הצבע מדפיס מצוין וגם הסורק והמזין ניירות עובד בסדר. הטעות שלי שפירקתי אותה בלי לצלם, ועכשיו אני מצטער על זה. אני יודע פחות או יותר איך הרכיבים נכנסים בחזרה, אבל יש איזה רכיב אחד או שניים שלא בדיוק מתלבשים לי. ניסיתי לחפש דיאגרמות או מדריכי שירות (Service Manual) של המדפסת ואין כלום. למישהו יש רעיון חוץ מלפרוץ למאגר המידע לטכנאים של HP? :-* הערה: כתבתי את זה כאן כי זה יותר התעסקות עם רכיבים ופחות מתאים לפורום ציוד היקפי.
-
- 15 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אני רוצה להכין אחד כזה: איפה אני יכול למצוא פאנל סולארי מתאים? [עדיף בארץ] אם לא אפשר קישור לאיביי? הוא אומר שם שזה לא עולה הרבה[3$]
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
האם ראש חריטה של דרמל יתאים למקדחה? אם כן מאיפה לקנות וכמה עולה? יש אפשרות לחבר את הממיר והhtpc ?
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום , בקרוב אני מתחיל פרוייקט מודניג חדש . שניים מהדברים שאני מתכנן הוא : 1. חיבור מסך LCD קטן באמצעות כבל פרללי - אם מישהו יודע בארץ איפה אפשר לקנות (כמו אלו שיש בסוף המדריך באתר). 2. הדבר השני שרציתי לעשות הוא לנסות ולחבר שלט כמו של אזעקה של אוטו על מנת שישמש להדלקת המחשב - האם הדבר אפשרי ? האם מישהו כבר ניסה . הצליח ? אם מישהו מכיר מדריך לדבר כזה (עברית או אנגלית) ..... אנא אם מישהו יכול לעזור ניתן להשאיר הודעות פה או למייל ihershkovitz@gmail.com תודה רבה .
-
- 12 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכם קיבלתי משטח פרספקס די גדול ואני רוצה לחתוך אותו ולכופף אותו לצורה של ח איך אני יכול לכופף אותו. דרך אגב שהייתי בבית ספר ממזמן היה לנו מכשר כזה עם חווט שמתחמם ואז הוא מחמם פס בלוח פרספקס ובעזרת החימום ניתן לכפל אם מישהו יכול להסביר לי איך להכין כזה (אם זה פשוט) אני ישמח מאוד? ואם לא אז באיזו דרך אחרת לכופף את הפרספקס? תודה לכל העוזרים?
-
- 4 תגובות
- 7.8k צפיות
-
-
אני רוצה להחליף את הבד שמכסה את הכיסה מחשב. הכיסה מעור, והעור התחיל להתקלף וזה מתפזר בכל הבית. כבר פירקתי את הכיסה. והידיות של הכיסה עשויות מפלסטיק. רציתי לשאול עם איזה צבע אני יכול לצבוע אותם? כמו כן כמה בערך עולה אקדח סיכות בשביל שאני אאדק את הבד החדש על הכיסה? כמו כן עדיף להוציא את העור ואז לשים את הבד החדש או שאפשר להשאיר את העור?
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום רב, יש לי מגן ל microSD. הוא חלק לגמרי. האם ניתן לקנות מחברים שיחברו אותו לארדואינו? אם כן, איזה ואיפה? תודה רבה
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
חתכתי 4 סינקים מסינק אחד שחבר הביא לי (תודה ) השתמשתי במדבקה דו צדדי לא רגילה. לפני שניסתי את "מזלי" על הכרטיס לקחתי מצית עם סינק שמתי את המדבקה וכיוונתי לכיוון שלה לא נשרפה ולא קרה לה כלום, רק העבירה את החום לסינק ככה שהיא בול לתפקיד חתכתי מדבקות בגודל הסינקים הדבקתי והצמדתי לזכרונות אין לי צילום של הסינק לפני אבל יש בערך אחרי חיתוך אחרי הדבקת המדבקה ועל הכרטיס מקווה שיבוא בעתיד קירור מים ולא נצטרך את זה *הכרטיס הינו Asus Radeon 9600xt
-
- 23 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אז ככה : יש לי בערך 200$ אם לא יותר לקנות מ eBay.com דברים למחשב חשבתי בהתחלה מארז אבל הרבה תלוי שמה ב Shipping אם רשום Worldwide או Asia\Europe אם אפשר בבקשה תמליצו לי משהו שיש שמה בתודה איתי
-
- 4 תגובות
- 738 צפיות
-
-
שלום, אני מתעסק הרבה עם גאדג'טים ותכנות (מתכנת ברמה בינונית בשביל הכיף), רק היום נחשפתי לארדואינו וזה ממש הלהיב אותי והייתי רוצה לנסות לעשות כמה דברים אשמח לדעת מה אני צריך בשביל התחלה, חוץ מהרכיב עצמו, כמובן. אשמח לפירוט או להפנייה, מה דרוש שיהיה לי על המחשב ואיזה רכיב הכי שימושי (ראיתי שיש מלא סוגים). תודה, והמשך יום טוב!
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם! לפני שבועיים בערך קיבלתי את המקלדת המכאנית הראשונה שלי - TKL זולה שעלתה בקושי 30 דולר. עכשיו אני אעשה סקירה כללית קטנה: 1. ההבדלים לעומתה ולעומת הmembrane שהייתה לי? שמיים וארץ. כל פעם שאני מנסה להקליד חזרה על הmembrane הישנה שלי, האצבעות שלי "נחנקות" ומתעייפות ממש מהר. ובכנות, אם לפני שקיבלתי את המקלדת המכאנית שלי ו"נהניתי" להשתמש בmembrane שלי, נהניתי להשתמש הרבה יותר במקלדת המכאנית. לפעמים אני חושב לעצמי "איך הצלחתי לאהוב את המקלדת הקודמת?" 2. הרעש שהמקלדת עושה היא רעש ממכר. המשוב שלה נהדר מבחינתי ולכן עוד יותר כיפי להשתמש בה. אלא מה, לפעמים הרעש יכול להסיח את המשפחה שלי וזוהי גם אחת הסיבות לכך שפתחתי את הת'רד. 3. נכון, המקלדת יכולה…
-
- 10 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
איפה אני יכול למצוא כאלו- http://hwzone.co.il/reviews-files/SL2010/SL4.jpg בזול? שיוכלו לפרק לי מאוורר, מולקס נקבה, סאטא, 24פין, 6פין. אני מניח שאין פה הבדל באיכויות בין המוצרים אז כמה שיותר זול חח ומה השם של זה באנגלית? pins disassembler?
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אז ככה, מה שאני רוצה זה לקחת שני סטים של חוטים (בכל סט פלוס אחד ומינוס אחד) לחבר אותם לסוויצ' שנשלט ע"י כל אחד משני שלטים אלחוטיים. רצוי, כמובן אם אפשרי, שהרכיב האחרון ששידר יקבע, כלומר אם עכשיו בשלט אחד העברתי למצב 1, ולקחתי את השלט השני והעברתי בו למצב 2 אז בסוויצ' יתקבל האות 2. רכיבי התקשורת רצוי שישתמשו בסוללות (כמה שיותר קטנות), אם הוא יוכל להשתמש ב-3.6V 800mAh של NiMH זה יהיה מושלם מבחינתי. מרחק התקשורת צריך להיות לפחות 15 מטר מהסוויצ' כולל קירות. זה אמור להיראות בערך ככה (תרשים): יש למישהו רעיונות? לפחות איזה רכיבי תקשורת כדאי להשתמש? לשירותי יש מערך של כל כלי העבודה שקיימים בעולם, ורכיבים אלקטרוניים מפה ועד הודעה חדשה, וכאלה שאין אפשר לקנות
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני רוצה לבנות מעגל הכולל לייזר וגלאי (פוטואלקטרי) שכאשר משהו יעבור בין קרן הלייזר לגלאי משהו יקרה (כעיקרון אני רוצה לחבר את זה לשלט של המצלמה, אז אני צריך לראות איך אני עושה את זה) יש אולי קיטים מוכנים לקטע של הלייזר? משהו נגיד שמדליק אור כשיש הפרעה לקרן או משהו כזה, ואני כבר אסב את זה לצרכים שלי. או מדריך פשוט להכין דבר כזה?
-
- 12 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני רוצה להכין כבל עגול שאני אחבר בו את ה-CD-ROM והצורב ביחד (אני לא מתכוון לעשות אחד לכונן קשיח גי אני דואג שהוא יהפוך לאיטי יותר). עכשיו, אני יודע בדיוק איך להכין את הכבל העגול, רק מה שאני לא יודע זה כל כמה גידים אני צריך לחתוך? אני צריך לחתוך בין החוטים של הכבל, אז רציתי לדעת כל מה חוטים אני צריך לחתוך? כמה חוטים לשים ביחד? מקווה שהבנתם שוב, זה כבל IDE לצורב ולCD-ROM.
-
- 2 תגובות
- 927 צפיות
-