אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
הבעייה שלי היא איפה אני מוצא plug חמש פינים של עכבר אופטי (ראיתי בכל מיני עכברים) ריק (כי הפלאגים האלה הם חד פעמיים) ועם איזה כלים אני יכול להכניס את החוטים לplug הנ"ל? הפירוט: יש לי עכבר חוטי אופטי Logitech value optical חיבור usb ואני מעוניין לקצר את הכבל שלו (העכבר נועד לנייד אני רציתי גודל של עכבר רגיל אבל עם כבל של עכבר של ניידים ובלי לשלם הון ובלי להסתובב עם גומיה על הכבל שהופך לגוש ענק). בקיצור פתחתי את העכבר וראיתי את החיבור של 5 פינים לכבל שאני לא ממש יכול להלחים לשם בקלות כי החיבורים הם של plug די צמודים ולא יהיה פשוט לעשות שם הלחמה עם חיבורים כאלה. אני לא רוצה לעשות הלחמות על הכבל או שזירה על הכבל בחיבור עצמו כי אני רוצה חיבור שיהיה מאוד אמין לכמה שנים. בקיצור …
-
- 16 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
פרויקט המודינג שלי נמצא בעיצומו..והגעתי לשלב של חיתוך החורים למאווררים... המאווררים יהיו מאווררי 120 MM אז השאלה שלי היא האם אני צריך לעשות חור בקוטר 120 MM או חור יותר קטן?בעצם השאלה שלי היא האם קוטר המאוורר עצמו הוא 120MM או שהמאוורר כולל המסגרת שלו ביחד הם 120 MM? תודה לעוזרים
-
- 19 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
קיבלתי מסך מחשב מקולקל, Samsung 932BF, לאחר חיפוש קצר אונליין גיליתי שיש בעיה ידועה יחסית של קבלים דפוקים של Samsung. פתחתי את המסך, איתרתי את הקבלים הדפוקים, עכשיו אני רק צריך למצוא חדשים. אלה קבלים של 470µF, 25V וגובהם צריך להיות 1.7 ס"מ לכל היותר. אתם מכירים חנויות אלקטרוניקה בירושלים שיספקו לי כאלה? חיפשתי קצת ב-144 ודפי זהב אבל החנויות שמצאתי אמרו לי שאין להם. כל עזרה תתקבל בברכה.
-
- 13 תגובות
- 3k צפיות
-
-
יש לי דיסק קשיח חיצוני ישן של MAXTOR שבל החום הרב הדיסק הגיע לטמפרטורות קיצוניות ודבר זה גרם לירידה בביצועים ולבעיות. חיפשתי דרך לקרר אותו אחד מהם היה מאוורר. נזכרתי שיש לי ספק כוח ישן בבית בעל מאוורר, התחלתי לפרק את תכולת הספק כשפתאום עלה לי רעיון להשתמש בו על מנת שיצור תעלת אוויר. לאחר הרהורים רבים וחשיבה על העניין כמו איפה למקם את הדיסק ואת הספק, הנחתי אותו בתחתית כך שהאוויר החם יעלה למעלה וישאב החוצה ע"י המאוורר בנוסף פירקתי את צלעות הקירור של הספק וחיברתי אותם לדיסק לשם ביצועי קירור טובים יותר. רק נשאר לי למצוא ספק למאוורר, לאחר חיפושים בבית מצאתי ספק תואם וכשר כל העבודה ערכה כיומיים והניבה תוצאות נהדרות הטמפרטורה של הדיסק ירדה וכך הביצועים השתפרו אני מרוצה [מאוד שמח…
-
- 8 תגובות
- 961 צפיות
-
-
מזה זמן רב אני שואף להגשים את החלומות שלי, והנה עכשיו אני יכול לסמן V על אחד מהם.. 14 שנה אני עם אותו חדר (מכיתה א למען האמת), אומנם הוא לא רע, אך תמיד רציתי משהו מכובד ויוקרתי יותר. לצערי, החדר לא גדול, והוא איתגר אותי לא מעט בשלב השרטוטים. יש המון אלמנטים שצריך לשלב בחדר, וצריך לסדר אותם בטוב טעם כדי לא ליצור מראה עמוס וכבד מידי בכל אופן, העבודות מתחילות היום (בעיקר פינוי החדר להתחלת העבודה) העבודות יכללו: 1. החלפת רהיטים 2. ריצוף מחדש (פרקט) 3. חציבה בקירות לצורך תעלות (חשמל, טלפון, רשת, YES ), שקעים (מתוכננים עוד 20 נוספים) ושאר דברים, וכמובן צבע (האלמנט היחיד שעדיין אני לא סגור עליו אגב) 4. סדר, ישנם המון דברים שאני חייב להעיף מהחדר (למחסן, או לפח...), אנ…
-
- 129 תגובות
- 28.6k צפיות
-
-
-
אני חדשה פה.. והרעיון של מודינג ממש מגניב.. רציתי לדעת מה אפשר לעשות עם מחשב נייד? זאת אומרת.. אי אפשר לחתוך אותו.. נכון!? אבל.. בכל זאת.. רעיונות??
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
איך אפשר למדוד אמפר במכשיר מדידת מתח. סוג המכשיר : חברה - skl סוג- m-832
-
- 3 תגובות
- 5k צפיות
-
-
שלום, יש לי מכשיר Palm V ישן ורציתי לדעת האם אפשר להפוך אותו באמצעות פתרון חומרה או תוכנה, למשדר/קולט איפרא אדום למחשב? תודה, ברק
-
- 0 תגובות
- 634 צפיות
-
-
https://streamable.com/y97cu איך אני מזיז את הרכיב מבלי להילחם איתו
-
- 2 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אוקי אז יש לי כמה שאלות 1. האם יכול להגרם נזק מעיגול פשוט של כבלי idle (יענו לעגל אותם עם סלוטייפ) 2. יש לי כרטיס מסך ATi Radeon 9200 Series והוא ממש מתחמם עכשיו יש לי מאוור קטן להרכיב אותו עליו ? ואם כן עם איזה חומר להרכיב וגם יש לי עוד מאוור קטן להרכיב 2 מאוורים על הכרטיס מסך או על ההארד דיסק או משהו :\ 3. יש לי מאוור חזק אבל הוא קצת רועש יש משהו לעשות בנידון? וגם אני לא ממש יודע איפה לשים יש לי 2 פתחים 1 מתחת לספק כוח שהמאוור לא ממש מועיל כי האוויר נתקע בכבלים 2. בקדימה של המארז ואז זה רק מקרר את הארד דיסק שהוא גם חם אמ לפני כמה זמן מצאתי מאוור של ספק כוח ישן מה זה ישן ? בערך 1990 משהו באיזור לפי דעתי הוא עובד אבל הבעייה שאני לא ידוע איך להתאים את הכבלים שלו ל…
-
- 34 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
אני רוצה לבנות מעגל שיש בו מפסק אחד כזה שלוחצים עליו פעם אחת (הקטן הזה) ושיהיה מסך של 7SEGMENT שכל לחיצה יעלה מספר מ0-10 או שיהיו 10 לדים בשורה וכל לחיצה על המפסק תדליק לד כאילו בהתחלה את הלד הראשון ואז לחיצה עוד אחד ולחיצה ועוד אחד.... תודה מראש...
-
- 4 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
אני צריך לשייף עץ, עץ אלון אם אני לא טועה. מישהו יודע מאיפה אפשר להשיכר משייפת, אי אפשר לשייף עם היד זה כואב
-
- 21 תגובות
- 12.6k צפיות
-
-
הזמנתי לדים בLSDIODS.... הזמנתי לדים של 3.3 V על פי החישובים שעשיתי (שתואמים גם למחשבון של BIT-TECH...) אני צריך נגדים של 85OHM וונרגילה אמר לי שזה לא מדוייק...ואני צריך 70~ מישהו מוכן לעזור?(זה די דחוף....) איתן
-
- 9 תגובות
- 970 צפיות
-
-
שלום! היום נסעתי לתל אביב לקנות לדים סוף סןףף.. פתחתי תעכבר, נית'תי את הלד הקיים, הלחמתי חדש, חיברתי הכל ועכשיו העכבר משתגע... אני לא שולט עליו.. הוא קפוץ ממקום למקום כל הזמן.... מישהו יכול לעזור לי אולי?
-
- 17 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
טוב מדי פעם המאוור של המעבד מפסיק לפעול - חשבתי שזה הsmart fan אבל כמה פעמים בדקתי בביוס הטמפ של המעבד היתה 63+- ועדיין המאוור לא עובד ביטלתי את ה smart fan בביוס ומשום מה עדיין המאוור מפסיק לעבוד עקב כך אחרי כל שימוש במחשב אני מכבה אותו - ואני לא מרוצה מזה כי דבר זה יכול לפגוע במעבד (חום ,קור,חום ,קור, בפרט בחורף בסוף המעבד יכול להינזק ) אז רבותי תעזרו לעבדיכם הצנוע במוד קטן - איך לחבר קרור מקורי של אינטל של מעבד e6300 ישירות לספק שיעבוד ללא הפסק או שתמליצו לי על קרור אחר שיתחבר ישרות לספק ויעבוד ללא הרף אשמח המפרט שלי בצד יהודה.
-
- 10 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מנסה לקבל מידע nה arduino למחשב בעזרת מודול gps. gps :u blox neo-6m Data Sheet: https://www.google.co.il/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved=0CCsQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.u-blox.com%2Fimages%2Fdownloads%2FProduct_Docs%2FNEO-6_DataSheet_(GPS.G6-HW-09005).pdf&ei=BsUUUvqoKIbm4QT6moGgCQ&usg=AFQjCNFQPsbBHHdHBNAz-EcYSB5T-bkWFA&sig2=72SnC3TA4PbFJTQICJ0zjQ&bvm=bv.50952593,d.bGE ניסיתי כל מיני תצורות חיבור לדוגמא עבדתי עם software serial והתחברתי לפינים הדיגיטלים ולחלופין עבדתי עם הפינים 0,1 המיועדים למידע סיריאלי. כמו כן הורדתי כל מיני סוגים של קודים מוכנים ובכל מקרה אינני מצליח לקבל מידע שדומה למה שאני…
-
- 1 תגובה
- 2.1k צפיות
-
-
יש לי מסך LCD קטן של פיליפס ורציתי לדעת אם ואיך אני יכול לחבר אותו למחשב... המסך מתחבר למעגל 4חוטים יוצאים מהמעגל ויש עליו מדבקה שרשום עליה: lph3722-1 05258060 חיפשתי באתר של פיליפס ובגוגל ולא מצאתי בבקשה תעזרו לי......
-
- 15 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני צריך RTC ובקר טמפרטורה כולל מפענח. ה 8051 כולל מסך ולוח מקשים. איזה מודלים הכי יתאימו? בנוסף לכך אני צריך פיקוד טלפוני לפרויקט, לא משהו מסובך, רק כשמתקשרים אליו שיפעיל משהו, בלי רשימה מותרת וכאלו. אולי טלפון ישן ולהחבר לרמקול שלו? אשמח לעזרה, תודה!\ בנוסף לכל, האם מודלים של ארדואינו ייתאימו ל 8051?
-
- 7 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
אהלן איזה תאורה כדאי לשים אני חשבתי על לשים נאון אחד למעלה ואחד למטה אבל חבר שלי אומר שעדיף לשים לדים לדים בכלל יכולים להאיר חלון שלם? וד"א כמה עולה לד כחול?
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אז ככה חברה לא מזמן רכשתי אייפוד מיני דור 2 (כן, כן זה מעפן אבל לא היה יותר תקציב..) ומאז אני חורש על כל האפשרויות שיש לו... אחת האפשרויות שמצאתי באינטרנט היא משהו שניקרא iBeam. האיי-בים הזה בעצם לד שמחברים לאיפוד במקרה ואין פנס, או שזה גם יכול להיות לייזר. עכשיו חשבתי שלא שווה לבזבז על זה כסף ויותר טוב זה להכין אחד לבד אבל הבעיה היא שאין לי מושג כמה מתח יש באיפוד ואיך להכין את המחבר ולעצב אותו ככה כדי שיראה יותר טוב... וגם שאני עדין יוכל להכניס את האוזניות. אז ככה נירא המקורי: וככה בפרופיל: ככה מתי שהוא מחובר: וככה השקע שבאייפוד: אז למי שיש רעיונות ומדריכים או כל דבר קטן שיוכל לעזור שיגיד. תודה מראש!
-
- 9 תגובות
- 974 צפיות
-
-
שלום, רציתי לדעת האם אני מעביר בתעלה כבל של יס\הוט, כבל אינטרנט, כבל אודיו ווידיאו - האם האם ישפיעו אחד על השני והאם יהיו זליגות? תודה
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
איפה אני אוכל למצוא מדריך שמסביר איך לעשות זאת ורשימת "מצרכים"? בכללי, אני רוצה למצוא אתר שמכוון למדריכים בנושא בניית מכשירים אלקטרוניים פשוטים. מן "do it yourself" שכזה. האם קיים אתר כזה? תודה.
-
- 9 תגובות
- 4.1k צפיות
-
-
טוב אז לאחר מעט מחשבה והרבה שיעמום החלטתי להביא מארז ולעשות מוד. ניסיתי לארגן מארז יד שניה ולאחר שלא ממש הלך לי אז קניתי את המארז הזה: COMPUCASE CI-6919 WHITE אז תוך 2 דקות לאחר שהוא הגיע כבר אני והג'קסון (או כל השמות השונים שקוראים למכשיר פה....) התחלנו לחתוך בשימחה את המארז לשם הלבשת פרספקט (בערך..במקרה הזה פלסטיק מעפן-אבל בנתיים) שכבר היה לי ממארז ג'נרי מעפן לפני.... אז כמובן חתכתי באותה צורה הוספתי 2 חורים למאווררים 80 וזאת התוצאה בנתיים.. : לאחר מכן הסתכלתי על המערכת שלי מפורקת וחשבתי לעצמי שאני צריך עוד לצבוע ולחכות שיתייבש אז זה מספיק בנתיים מכיוון שאני לא מוסגל לראות את המחשב כבוי.. אז יאללה צבע. התחלתי באפור מבריק (אין תמונות) ויצא לי מגעיל עם חורים וחל…
-
- 33 תגובות
- 4.1k צפיות
-
-
אז ככה חברה בעיקרון השקעתי המון כסף בשביל המערכת מחשב שייש לי.. אבל פשוט נהייה לי חשק לאיזה שיפור במארז שלי xaser 3 super tower v2000d חוץ ממאווררים מוארים מה כבר אני יכול לעשות שיגרום לזרימת אווירר אולי יותר טובה ובכלל לגורם למחשב שלי להיראות יותר טוב חחח והחוטים אצלי כבר מסודרים ממזמןם...
-
- 1 תגובה
- 734 צפיות
-