אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
מה ההבדל בין watt, volt ואמפר?? האם יש עוד יחידות מידה לחשמל??
-
- 2 תגובות
- 5.5k צפיות
-
-
יש לי שילדה של מארז ואני רוצה לבנות מארז מפרספקס שקוף ויש כמה דברים שאני צריך עזרה בהם 1. כפתור הדלקה וכיבוי אך אני שם את זה כך שיהיה יפה על הפרספקס? 2. איזה סוג פרספקס צריך או שיש איזה חומר שיותר טוב בשביל זה? 3. האם אפשר לחתוך את הפרספקס עם הדיסקית חיתוך של הדרמל? (זה יצא אסטתי? יהיה צריך שיוף?...)) תודה לכל העוזרים
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני בונה שלט למחשב , לאחרונה קניתי לוח אם חדש של גיגהבייט וראיתי שיש לו כניסות IR על הלוח אז חשבתי האם אפשר לחבר את הRECEIVER ללוח אם ולא דרך יציאה הישנה של העכבר O(שכחתי איך קוראים לה) על הלוח יש 4 פינים אולם במה שבניתי יש רק שלושה ...(בניתי לפי המדריך ב"מודינג בשעה"). יש לי על הלוח יציאות הבאות : POWER, GND, IR TX,IR RX משהו יכול לעזור לי להתאים בין החוטים במקלט ללוח אם.
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אולי אתם זוכרים את המוד הזה: בעקבות החום שהכרטיס פולט המאורר התחתון לא מחזיק שם, היה מחובר עם דבק חם.. אני לא רוצה לכער את הסינק עם סופר מרגים, יש רעיון איך לחבר? אגב רעננתי משחה טרמית היום לכל מי שיש כרטיס כמו שלי אל תעשו את זה !! סיוט!!! לא משנה זה הוריד לי 4 מעלות בלי המאורר חח תודה רבה לעוזרים
-
- 6 תגובות
- 716 צפיות
-
-
טוב אז ככה שאני בלילה משחק אז אני מכבה את האור ויש לי מקלדת שחורה ואם אני מחפש איזה אות אני לא מוצא אותה ...S: אני מחפש רעיון של תאורה למקלדת ..תודה לכל העוזרים ...~ D:
-
- 9 תגובות
- 691 צפיות
-
-
השאלה בכותרת... לא ידעתי באיזה פורום לשים את זה
-
- 16 תגובות
- 4.1k צפיות
-
-
כמו כן אין לי את הכילים הדרושים בשביל לחתוך מארז אז הלכתי למסגריה ויצא קצת הצבע מהחלון אם אני יצבע את זה זה לא יהיה אותו צבע, יש למישהו רעיון?
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, חיפשתי בפורום ולא מצאתי תשובה חד משמעית אפשר בבקשה משהו שיעזור לי לבנות.. תודה, אם אפשר כזה שיותר ידידותי תודה
-
- 2 תגובות
- 769 צפיות
-
-
איך אני יודע מה גודל המאוורר שלי ?? אם הוא שחור אפשר רק להחליף לו את פלופלו איך שקוראים לזה .. אני רוצה לחבר 10 לדים ואני לא יודע איך ולאן משהו יכול להמליץ לי על לדים חזקים אני רוצה רשימה מפורטת מה אני צריך בכדי שהלדים יפעלו ? איזה לדים וכמה יעלה לי בערך לעשות את כל זה ??
-
- 1 תגובה
- 618 צפיות
-
-
טוב אז ככה מי שראה בפרוייקט שלי יש לי את הקירור לזכרונות של TT עכשיו העסק מבוסס על מיקרו פרוססור ויש לי 5 יציאות ללדים - שבמקומם אני אלחים יציאות לקונטטורים - ויחבר כמה לדים במקביל לכל ערוץ מן הסתם העסק הזה לא יוציא מספיק זרם, ואולי לא מספיק מתח לכל ערוץ עכשיו איך בדיוק אני עושה את העסק הזה? : איזה רכיב אני צריך? ועל מה אני צריך להקפיד? אגב אני מעדיף שהיציאה שלי תהיה 12 V ולא 5V.
-
- 3 תגובות
- 631 צפיות
-
-
מאיפה אני קונה אולטרה או לדים ? איך מחברים ?? האים זה סוללות או עם כבלים מיוחדים לזה ? האים בשביל מאוורר עם "אורות" לדים שהיה משהו מגניב צריך להחליף מאוורר או לשנות בו משהו ?? :yelclap: :xyxthumbs: משהו יכול לעזור לי או ליעץ לי עם אולטרות במקלדת כי היא שחורה ואני משחק בדרך כלל בלילה .. טוב תודה מראש ..חנן ..
-
- 3 תגובות
- 727 צפיות
-
-
החלון שעשיתי ועוד כמה תמונות ... [attachment deleted by admin]
-
- 30 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
חג שמח. הרעיון מכונה THOR. (אל הרעם הסקנדינבי) לקוח מתוך החיבה הגדולה של psycotix לויקינגים. (ושמו של המארז הוא Sviking) המקור: הרעיון: אז כך: נתחיל מה Top של המארז. על ה "טופ" ישב טרפז שעשוי מעץ ועליו כיסוי אלומיניום מוברש. בחלק העליון של הטרפז יכנס לתוך חריטה שהוכנה מראש, מלבן פרספקס בצבע כחול, המלבן יואר בעזרת תאורת לדים, באלומיניום בעץ ובפרסקס תתבצע חריטה של 3 פסים אשר תעבור גם את פח המארז ואלו ישמשו פתחי איוורור לאוויר החם שמצתבר, והצצה לפנים המארז. האלומינום יוחזק בעזרת 8 בירגי נירוסטה (מברג כוכב..). Left door: הפרספקס שבדלת יוחלף לפרספקס כחול. והשם THOR ייחרט עליו, ויואר בעזרת לדים כחולים. Front: פסיי האוורור יוארו גם כן בלדים כחולים. …
-
- 18 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
כן, חיפשתי בפורום ולא מצאתי תמונות שמראות את ההבדל בין מט, למבריק. היה לי צבע על הדלתות והגג והחלטתי לשנות לפני התיאורים הבנתי שאני רוצה מט.. כמה עולה ספרי ? (מט) ואני צריך לעשות לפני זה פריימיר? המארז משוייף לגמרי עד שרואים את הפח עצמו
-
- 0 תגובות
- 657 צפיות
-
-
היי שמעו אני מעוניין לצבוע את המארז לצבע שחור... עכשיו איזה צבע אני בדיוק קונה?זה משהו מיוחד? כי אני לא רוצה אחרי שאני אצבע אם הספריי אז זה יהיה מגעיל כזה ודביק...בגלל זה אני שואל אם זה צבע מיוחד ? וכמה זה בערך עולה? תודה
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
לפרוייקט המודינג שאני בתחילתו כרגע אני מתכנן צביעה רבה יחסית את הצביעה הקבועה אין לי בעיה ויש לי צביעה חינם הבעיה היא עם צביעת ה"צורות" איפה אני יכול לקבל גישה לאייר בראש בעלות מינימלית על מנת לצבוע? נ.ב. אני מראשון לציון אך גם ת"א נגישה לי.
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני יודע שאני הולך לעשות מעצמי צחוק.. אבל מה לעשות, יש גם כאלה שלא יודעים מהחיים שלהםP: בקיצור- יש לי נגד משתנה בעל 6 חיבורים(תמונה 1). הבעיה היא שלא הצלחתי לגרום לזה לעבוד.. שיחקתי עם זה שעה.. חיברתי את החוטים בכל צורה אפשרית (נראה לי).. אולי מישהו יוכל להגיד לי בפשטות איך מחברים את החוטים? איפה הכניסה, איפה היציאה וכו..? אני אוסיף עוד סירטוט שאודה לכם אם תוסיפו אליו את התשובה לשאלה הקודמת..(: 10X [attachment deleted by admin]
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
טוב אז ככה יש לי איזה פנל של מערכת לררכב ויש לו LCD ורציתי לחבר אותו למחשב לפי המדריך הזה.. אבל איזה סוג LCD http://www.hwzone.co.il/guides.php?file=lcdguide
-
- 8 תגובות
- 830 צפיות
-
-
טוב.. מי שעקב.. הבין שזנחתי את פרוייקט "SILENT WOOD".. זאת ההודעה הראשונה של הפרוייקט ואלי גם האחרונה כי כבר סיימתי אותו.. אז ככה.. המחשב שקטטטטט בטירוף!! מה יש בו: סילנסר 120 על 7 וולט מול המעבד XP120 על המעבד (ללא מאוורר עליו) 120 שקט בספק וכמובן סידור כבלים מטורף.. זהו!! ומי שתהה בנוגע למעלות: המעלות נבדקו בחדר חם רצחחחחח (שעות רבות ללא מזגן) והתוצאות: 43 מעלות אחרי כמעט 3 שעות של פריים!! ומתנדנד בין 30 ל32 ללא מאמץ.. זהו.. ביי
-
- 20 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
היי, קודם כל אני חדש ,ואני מקווה להשתלב בפורום, ואני גם חדש בכל הנושא של המודינג ,ואני רוצה לצבוע את המארז בשחור, לעשות חלון בצד של המארז ,ולשים לדים במארז ,טוב אז אני צריך המלצות לחלון (אני רוצה חלון מוכן ) ,וללדים (אני רוצה רק לדים כחולים,ואולי גם מאוורר לדים) ו.....זהו ,המארז שלי זה מארז פשוט של HEC ,טוב וזהו אז בבקשה תביאו לי המלצות לחלקים
-
- 1 תגובה
- 616 צפיות
-
-
אחרי חיפוש הבנתי שלד UB צורך 3V אז איך זה שבפנס של האופניים יש 3 לדים UB והם מאירים חזק מאוד עם 2 סוללות AAA?
-
- 4 תגובות
- 948 צפיות
-
-
קבלווו http://www.peteredge.orcon.net.nz/casepics.htm חחח אני עדיין בהלם בטח איזה רעש פיי חח ותראו את הטמפרטורה
-
- 7 תגובות
- 688 צפיות
-
-
אני רוצה לעשות כמו הדרקון הזה אבל אני לא יודע איך עושים אותו אם משהו יודע איך עושים את הדבר הזה יגיב ויגיד לי כי אני רוצה לעשות גם איזה צורה http://www.hwzone.co.il/gallery/album85/aad תודה על העזרה
-
- 28 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
ואיך מייצרים כמה פאזות ב-DC? הרכיב הזה: אני יודע שזה אמור להיות הרבה יותר יציב אבל עד כמה שאני יודע (ואני יודע) פאזות ב-AC נוצרות ב-120 מעלות אחת מהשנייה, וביחד משלימים 360 מעלות שהם סיבוב שלם של הטורבינה, אני לא ממש מבין את עניין הפאזות ב-DC, אם מישהו יכול להסביר אני אודה לו מאוד.
-
- 0 תגובות
- 661 צפיות
-
-
שלום רציתי לדעת אם הסדר של הרכיבים במעגל כלשהו משנה... כלומר אם יש לי סירטוט של מעגל שהמתח מגיע לרגל אחת של נגד וגם לרגל אחת של טרנזיסטור מסויים ומשם לשאר הרכיבים, זה משנה אם המתח יגיע קודם לנגד ואחר כך לטרנזיסטור? כלומר שאני אחבר על לוח PCB שורות, קודם את הנגד , אחר כך את הטרנזיסטור (ככה ששני הרגליים שצריכות לקבל מתח על אותה השורה) ואז זה משנה אם אני אחבר את המתח בראש השורה, ככה הוא יגיע ראשון לטרנזיסטור, או בתחתית של השורה ככה זה יגיע ראשון לנגד? שירטוט קטן למי שלא הבין - נגד - - טרנזיסטור - מתח - במצב זה המתח יגיע קודם לטרנזיסטור ומשם לנגד (כל ה "-" האלו זה כאילו רגל אחת שנמצאת על אותה השורה כמו השאר) או - טרנזיסטור - - נגד - מתח - תודה
-
- 3 תגובות
- 846 צפיות
-