אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
מאיפה אני יכול לקנות מסך OLED להצגת הטמפרטורות במחשב??
-
- 5 תגובות
- 722 צפיות
-
-
שלום לכולם. יש לי 2 מערכות סטריאו ו-2 זוגות של רמקולים למחשב.איך אני יוצר מהם סוג של מערכת קולנוע ביתית? (אני אציין שיש לי כולה חדר ממוצע ולא אולם קולנוע) ושאלה נוספת: איך מחברים מחשב לטלויזיה?צריך להוסיף משהו למחשב?
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שכחתי איזה חוט מחברים לאיזה חוט. תודה לעונים.
-
- 4 תגובות
- 928 צפיות
-
-
http://europe.hercules.com/images/Wallpapers/9800/wal_9800_1024768.jpg
-
- 4 תגובות
- 829 צפיות
-
-
שלום לכולם .... אני רוצה לצייר משהו על המחשב אבל אני לא יודע באיזה נייר להשתמש בשביל לרסס עליו ... תגידו לי את שם הנייר ומאיפה אפשר להשיג אותו ... אם אפשר לינקים בבקשה נ.ב על איזה סוג ספרי אתם ממליצים .. אם אפשר אז תביאו לינקים בבקשה. תודה לעוזרים
-
- 4 תגובות
- 840 צפיות
-
-
שלום לכם, אני בונה פרוייקט (רובוט) עם 2 מנועי DC עוצמתיים יחסית (כל אחד צורך כ2A מקסימום), הם ניזנים במתח של 12V במעגל "שליטה" על הרובוט אני החלטתי להשתמש במייצב מתח של 12V מסוג 7812... לרוע מזלי מייצב המתח מסוגל לספק אך ורק 1A במוצאו, קראתי בדפי הנתונים ומצאתי כי יש דרך לעקוף את המייצב מבחינת זרם ומבחינת מתח ישאר 12V מיוצב. הינה דפי הנתונים: http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet-pdf/view/69437/KEC/7805.html (עמוד 15) הינה המעגל עליו אני מדבר: http://img194.imageshack.us/i/7812.jpg/ "השאלה" אילו טרנזיסטורים עליי לבחור (אם אפשר את הדגם) על מנת לקבל במוצא 6A באיור הבא מוסבר מה אני צריך: באדום זה מה שאני מחפש.... http://img33.imageshack.us/i/7812i.jpg/ תודה לעוזרים
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, האם אתם יודעים איכן ניתן לקנות Led Holder בסגנון של התמונות המצורפות ? רצוי מקום בישראל. תודה. [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
המאוורר הפך לטרקטור... חובבים שקט אבל עדיין רוצים לקרר... פה תמצאו את הכול על מודים למאווררים איך לגרום להם להיות יותר שקטים אבל עדיין לקרר ביעילות... נתחיל.. הסבר קטן על המולקס.. כמו שאתם רואים בתמונה במולקס יש 4 חוטים.. צהוב>>12V שחור>>אדמה/- שחור>>אדמה/- אדום>>5V הסבר קטן על המאווררים.. ברוב המאווררים החוטים הם באופן הבא: אדום (12V)>>+ שחור (אדמה/-)>>- ישנם מאווררים שבהם הסדר אחר אך ברוב המקרים הנ"ל זה הסדר..(ולא להתבלבל עם החוט של הRPM שהוא בדרך כלל בצבע שונה..). המודים עצמם: המוד הכי נפוץ וגם הכי יעיל מוד ל7V.. מחברים את ה+ (האדום במאוורר) של המאוורר לכניסת ה12V במולקס מחברים את ה- (השחור במאוורר) של המאוורר ל…
-
- 19 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
שלום,ברצוני לקנות מטען USB לרכב (לטעינת האייפון ומכשירים אחרים)האם כל מטען USB יתאים או שיכול להיות בעיות של מתחים? וגם אותה שאלה לגבי מטען קיר. תודה רבה לעוזרים!
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
ראיתי המון מדריכים שמסבירים איך טרנזיסטורים NPN PNP עובדים (הנושא מסובך להבנה), אבל למי שחדש בעניין ורוצה להבין בדרך הפשוטה כיצד רכיבים אלו עובדים, יצרתי לפניכם הדגמה בעזרת שירטוט מעגל עם לד וטרנזיסטור NPN שמחוברים לארדואינו. הסבר קטן על הטרנזיסטור, בטרנזיסטור יש 3 רגליים, הסימונים שלהם: E=Emitter C=Colector B=Base Emitter = פולט Colector = קולט Base = בסיס במידה מסויימת תחשבו שה- Base משמש כברז\פוטנציומטר, הזרמתם מתח נמוך משמעותו פתחתם את הברז קצת, הזרמתם יותר מתח, משמעותו פתחתם את הברז יותר, כמובן שבמידה ולא הזרמתם מתח ל- Base - המשמעות הברז סגור. בעברית פשוטה לפי מה שאתם רואים בשירטוט, חיברתי את ה- Emitter ל- 0 ואת ה- Colector חיברתי לרגל של הלד (-) למינ…
-
- 3 תגובות
- 9.6k צפיות
-
-
אני בונה VU METER ועד עכשיו נתקלתי בשני שירטוטים שפועלים עם אותו שבב ואני לא יודע איזה מהם נכון? הראשון והשני מקשר לאתר שממנו לקחתי ת'שירטוט ושם יש גם את רשימת החלקים שצריך תודה לכל מי שיעזור
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מהו בעצם מופע. האם הוא משרעת הגל? 2. מהי תנועת האלקטרונים בזרם חילופין?
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-
-
היי לא למדתי חשמל ואלקטרוניקה ורציתי לדעת מה זה ומה ההבדל בינו לביו הוולט ? ואיך שאני רואה מטעני פלאפון למשל עם אותו וולט אבל עם אמפר משתנה ? מישהו הסביר על הבדלים כך אם נניח שיש לך מנוע חשמלי קטן הוולט נותן לו להסתובב , וככל שיש לך יותר וולטים זה יסתובב יותר מהר ( זה תאורטי תשכחו קצת שזה ישרף או לא יודע מה ) והאמפר זה יעשה אותו חזק שיהיה קשה לתפוס או לעצור אותו ביד ........ יענו מנוע על 12 וולט 1 אמפר יסתובב כמו על 12 וולט ו 2 אמפר , אבל עם ה2 יהיה יותר חזק קשה לתפוס אותו ביד = חזק יותר מה דעתכם חרטה הרטה או שיש משהו בדברים שלו .......
-
- 33 תגובות
- 23.1k צפיות
-
-
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=6214 שבוע הבא אני מזמין... איך הוא?
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, ערב טוב וערב צח (במקרה שלי הוא מסריח מפרות הרוח שמגיעה מכיוון המושב מסריחה את כל האיזור ) בכל אופן, אבקש את עזרתכם בתרגיל שאיני מצליח להבין כיצד לפתור אותו היות ואיני מבין מהו מקור הכח. תודה מראש לכולם תיקנתי בפוטושופ את הערכים היות ואיני מתמצא בתוכנה ולכן זה מציג לי חצי פראד ולא חצי אוהם :-\ השאלות הם: א. חשב את הזרמים IR ו-IC. ב. סרטט דיאגרמה וקטורית של הזרמים במעגל. ג. חשב את ההספק של הנגד ואת ההספק הריאקטיבי של הקבל. ד. סרטט את פשולש ההספקים של המעגל הזה. אם אני כבר פה, אז אני אשאל, כאשר אומרים "סרטט תרשים פאזורי של המתח ושל הזרמים במעגל" זה אומר לצייר את החיבור הוקטורי של הזרמים נכון? (כמו זה של ההספקים וכן הלאה) [attachment deleted by admi…
-
- 52 תגובות
- 6.4k צפיות
-
-
מה אתם אומרים על המארז הזה? http://www.pccenter.co.il/product.asp?productid=2935&catcode=91&AdCat=&parentid= אם הוא מתאים ל htpc אז כרטיס כמו כרטיס קול או מסך יכנסו בו כמו שצריך? כי פעם עבדתי עם מארז כזה http://www.pccenter.co.il/product.asp?productid=2220&catcode=91&AdCat=&parentid= והוא לא התאים לכרטיסים רגילים אני הייתי צריך לחתוך מהברזל של הכרטיס כדי שהוא יתאים
-
- 19 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
המקרן לא נדלק, ואפילו לא מראה סימן שהוא מקבל חשמל. (אף נורה לא דולקת) פירקתי אותו, ואין שום נזק נראה לעין. איפה יכולה להיות הבעיה? מצ"ב תמונה של המעגל.
-
- 3 תגובות
- 2.4k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, אני מעוניין להרכיב מערכת שברגע שאני יחייג אליה (לכרטיס הסים שימצא במערכת ) המערכת תשלח ליציאה שלי מתח שיפעיל את המפסק וברגע שאני שוב יתקשר היא תכבה את המפסק. איזה רכיב אני צריך לקנות שיבצע את הפעולה של קליטת השיחה מהטלפון שלי והוצאת מתח (פעם "0" פעם "1"). תודה לעוזרים אני חדש בפורום ואני צעיר אני לומד את נושא האלקטרוניקה בתיכון..
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות דרמל אבל 600 שקל זה קצת גדול עלי אז שמעתי שיש חיקוי של וולף שעולה איזה 120 שקל עכשיו בתחלאס הוא טוב? אני יכול לעשות איתו את הדברים הבאים: חלון בצד המארז בצורה כל שהיא חלון למעלה חורים למאורר וגם לעשות חריטה על פרספקט? או שהדרמל הזה של וולף לא יעשה את העבודה כמו שצריך.? סקיצה של מה שאני רוצה בערך יש כאן.. http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=117697.0 תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 722 צפיות
-
-
שלום לכולם.. ברשותי מחשב ישן פנטיום 3 מעבד 1000 זיכרון 512. רציתי לדעת מה אפשר לעשות עם מחשב כזה, למה הוא יכול לשמש? האמת שמותקן עליו וינדוס וכל הדברים הכי בסיסיים ואני רוצה להקטין אותו כמה שאפשר.. אם יש למישהו רעיונות אשמח אם תשתפו אותי, תודה מראש!
-
- 1 תגובה
- 745 צפיות
-
-
שלום לכולם, קניתי כרטיס מסך GTX 970 - הוא ממש ארוך ולא נכנס למארז שלי (אנטק קולר מסטר) כי יש שם מין פאנל פנימי. אני מניח שהפאנל עשוי מאלומיניום אבל לא בטוח. כל מה שצריך לעשות זה לחתוך קטע של 2-3 סנטימטרים אורך על 1 ס"מ עומק מהפאנל, והכרטיס יכנס. איזה כלי אני צריך (מישהו אמר לי "דרמל" - זה מכשיר שעולה מאות שקלים...)? תודה!
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
-
אני רציתי לעשות למחשב שלי צביעה מאוד יפה ומושלמת את חשבתי אם אני יכול לעצב את המחשב בפוטושופ בתמנה של 1ל1 להביא את זה לבית דפוס ושיעשו לי מזה מדבקה גדולה שאני ידביק על המחשב ואז תהיה לו מן צביע יפה מה דעתכם זה אפשרי?
-
- 2 תגובות
- 669 צפיות
-
-
אז קודם כל אני אגיד שאני לא ממש בטוח שזה קשור למודינג, אבל זו הקטגוריה הכי קרובה. בכל מקרה, יש לי כמה ילדים בני 10-12 בבניין שאוהבים לצלצל לי בפעמון ולברוח מדי פעם. לפני כחצי שנה תפסתי אחד ואמרתי לו "למה אתה מצלצל לי בפעמון?" - זה פתר את הבעיה לחצי שנה. אבל לאחרונה הם חזרו לפעילות מלאה, ואני חייב למצוא פתרון קבע. אני לא מעוניין לפנות לאמא שלהם כי.. ובכן, איפה הפאן כאן? אני צריך משהו שיפתור את הבעיה לצמיתות וגם ישעשע אותי על הדרך. ולכן חשבתי - למה לא לחשמל אותם? . בעקרון הרעיון שלי הוא לשנות משהו במעגל ע"מ שיגרום לכך שמי שילחץ על הפעמון - פשוט יקבל זץ קטן (על גבול הטעם הטוב, כמובן), בדומה למציתים האלה של המתיחות, למשל. אנשים בוגרים פשוט יחשבו שזו "תקלה", ובני הבית יוזהר…
-
- 37 תגובות
- 4.7k צפיות
-