אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
ברצוני לקנות קתודה ולהפעיל אותה סתם ככה בחדר..בלי שום קשר או חיבור למחשב, אלא חיבור ישירות לחשמל. האם זה אפשרי..? *מעולם לא התעסקתי בזה ואפילו לא ממש ראיתי קתודה, חשבתי להשתמש בשנאי לצורך העניין.. תגובות, רעיונות נוספים או כל דבר אחר יתקבלו בברכה. 10x
-
- 3 תגובות
- 749 צפיות
-
-
אני די חדש בעסק פירקתי ספק וחיברתי את המאוורר שלו במחשב שלי ללוח אם אני צריך עזרה יש לי מישום מה יש לי בעיה להלחים הבדיל כל הזמן נידבק למלחם ולא לאן שאני רוצה להלחים יכול להיות שהמלחם לא טוב או שסתם אני דפוק???? נ.ב. אחלה פורום קראתי כימעט את כולו ואת כול הטיפים פה ממש מעניין ואולי אני גם אכנס לעסק הזה (כשאני יהיה עשיר..... סתם)
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי קיצור יש לי אייפוד טאץ' ואני מטעין אותו רגיל מהUSB של המחשב , העניין הוא שיש לי גם מטען USB בבית שמתחבר לשקע אבל לא יודע למה זה לא מטעין את האייפוד כתוב על המטען 5 V 0.5 -+ 200ma- 300ma dc
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי, כבר תקופה ארוכה שני מתעניין מאוד בנושא הארדואינו והגיע הזמן שאני אבצע את הפרוייקט הראשון שלי איתו. הפרוייקט שני מעוניין לעשות, מבוסס על ניטור צריכת אנרגיה בבית שלי. הדברים שאני מעוניין לנטר הם: 1. צריכת חשמל בבית (וואט\אמפר) 2. צריכת גז בבית (משקל של בלוני הגז) 3. צריכת מים בבית (לפי חיישן זרימה) החיישנים יחוברו לארדואינו באופן אלחוטי (433Mhz נראה לי הכי מתאים), ולאחר שכולם יעבדו אני מעוניין להעביר את הנתונים למערכת ממוחשבת שמבוססת של שרת HTTP שיקבל את הנתונים ויאגור אותם בDB לצרכי חיתוך והשוואות. בכמה דברים אני מעוניין להתייעץ: 1. האם ניתן לקשר חיישנים לארדואינו באופן אלחוטי? האפ לתכנת את המשדר\מקלט זה כמו לתכנת ארדואינו? 2. איפה אפשר למצוא חיישן שמודד משקל? חישתי ו…
-
- 3 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום חברי הפורום. ראשית- ברצוני לומר שלום לכל חברי הפורום, אני המנהל החדש של הפורום הזה ומקווה להיענות לכל בקשותיכם ותלונותיכם, תמיד אהיה זמין לרשותכם במערכת ההודעות הפרטיות של הפורום. לאחרונה שמתי לב שיש למשתמשי הפורום בעיות בהעלאת תמונות, וביצירת יומן פרויקט יעיל על הפרויקטים שלהם. כמו כן, המדריך נכתב ל"חדשים" בינינו, שלא יודעים כ"כ מה צריך לעשות כאן. הנה לכם מדריך קצר שכתבתי במיוחד בשבילכם: 1. בכל עדכון, עדכנו את כותרת הפוסט שתהיה מורכבת משלושה חלקים: שם הפרויקט- בד"כ נשאר קבוע, אלא אם כן החלטם לשנות את שמו של הפרויקט שלכם במהלך העבודה. תאריך עדכון נוכחי- התאריך בו אתם מבצעים את העדכון. העמוד בו מתבצע העדכון- בכדי לתת גם ל"עצלנים" שבינינו הזדמנות לצפות ולהתעדכן בהתקדמ…
-
- 3 תגובות
- 15.4k צפיות
-
-
ראיתי דבר שנקרא hack duino שזה בעצם הארדוינו שבונים לבד.. ראיתי על זה קצת באינטרנט ולא ראיתי שעושים מזה יותר מלהדליק ולכבות לד וכו'. יש אפשרות לתכנת עם זה דברים מסובכים? שיהיה ממש כמו ארדואינו רגיל.. לחבר חיישנים נניח?
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
קודם כל אני חדש פה ..ואני חייב להגיד שיש פה אחלה קהילה שעוזרת מאוד בכל מירקא לשאלה ... אני באמצע תהליך בנייה של המוד הזה : http://hwzone.co.il/guides/fanbus_2/ קניתי כבר הכל חוץ מחמישה מפסקים תלת מצביים (on/off/on) עם שלוש רגליים. שאותם אני לא מוצא באף חנות אלקטרוניקה בבאר שבע .. מה שהציעו לי לקחת את אותו המפסק אבל עם 6 רגליים שלוש בכל צד וכל מפסק להישתמש בצד אחד ... השאלה אם זה באמת יעבוד ?
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, אחלה פורום! השאלה בכותרת , אני מעוניין לחבר מסך ה LCD למחשב השולחני... יש לי נסיון קטן אם הלחמות וקצת אלקטרוניקה , אם תסבירו לי מה לחתוך ומה לעשות.. יהיה סבבה.. תודה ממש תודה לכל מי שעונה!
-
- 3 תגובות
- 850 צפיות
-
-
האם ישנו רכיב או דבר אותו אני יכול לרכוש ולהשתמש במחשב כ"שלט חכם" שהוא יוכל לשלוט במזגן בטלוויזיה וכ'ו ?
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי עבודה שאני צריך לרשום עיקרון פעולה ושימוש של אחד מאלה: א) מיקרופון 1.קיבולי 2.מגנטי 3.גביש ב)רמקול 1.מגנטי 2.גביש 3.אלקטרוסטטי ג)חיישן טמפ' 1.צמד טרמי 2.חיישן חום אלקטרוני 3.טרמיסטור אני אמור לעשות על אחד מהם א,ב,ג חשבתי לעשות על מיקרופון כי מצאתי עליו הכי הרבה חומר (דף...) מישהו מכיר אתר שמסביר על אחד מהדברים האלה?
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
פעם ראשונה שהרכבתי הכל , אחרי שקיבלתי את המארז החדש לא היה לי סבלנות לחכות לבן אדם שיבוא ויעשה את זה.. אז הרכבתי לבד , כמו כן היו קצת בעיות בדרך , הקבל 4 פינים למעבד (ATX V12) לא הספיק והוא היה ממש ממש מתוח ובקושי הגיע למעבד וזה ממש הפריע לי לסידור הכבלים... וואי הכרטיס מסך נראה עקום בתמונה לא ידוע למה.. זה כל מה שהצלחתי לעשות כרגע... טיפים? המארז הוא ANTEC 1200 אנשים התמונות ענקיות אני שם בלינקים זה הורס את העמוד לפני : http://up40.siz.co.il/up2/xyn2zirqmznj.jpg אחרי: http://up42.siz.co.il/up2/mzjym5nk5ydb.jpg http://up41.siz.co.il/up3/xwq2mqozmgyw.jpg
-
- 3 תגובות
- 892 צפיות
-
-
מדובר במחשב נייד aspire one d150 חבר פנה אלי ואמר שהוא מקבל את העיוותים המופיעים בתמונה כנראה בזוויות שונות של המסך (ככה הבנתי) מה התקלה? כבל שהתנתק? כבל שנדפק? האם ניתן להשיג כבל חלופי בEBAY? עוד לא העליתי את המחשב על שולחן הניתוחים, רק רציתי לדעת למה לצפות
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני בונה ממיר מBCD לSEVEN SEGMENT במסגרת מגמת אלקטרוניקה, ויש לי בעיה- שערים לוגיים (שמרכיבים את הממיר) עובדים ב5V (משפחת 74), ולא מצאתי תצוגות שצורכות מתח 5V או פחות, אני גם לא יודע ממש איפה לחפש אם יש מקום נוח לדברים כאלה של חשמל. עוד משהו, אם נאמר תצוגה עובדת ב10V- כל לד בה צורך 10V או שזה בעצם מתחלק בין 7/8 הלדים?
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
הורדתי את השבלונות למודינג מהאתר ואני לא יודע איך להפוך אותם לשבלונות ולא לסתם נייר, משהוא יכול לעזור לי? ובנוסף תגידו לי אך משתמשים בשבלונות
-
- 3 תגובות
- 635 צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לעשות קירור למעבד ואני מחפש דבק שאוכל להדביק את המאורר להיט סיניק אם ניתן לקבל לינק עוד יותר טוב תודה
-
- 3 תגובות
- 641 צפיות
-
-
היי, אני חדש פה ואשמח לעזרה בנוגע לקירור מארז. יש לי מערכת דיי מיפלצתית בסך הכל שאני מיתכונן לעשות לה קצת אוברקלוקינג... לוח אם: Assus P5GD2 זיכרון: 2*512MB / 400MHz פרוססור: 3.4G 3.6G עם גוף קירור ומאורר מקורי כרטיס מסך: NVIDIA GeForce 6600 128Mb PCI-E מארז: Heck tower אני חושב, עם ספק של Heck (כנראה 400W) ושני מאווררים 110 ממ, אחד מקדימה (לפני הדיסקים) מכניס אוויר וואחד מאחורה שואב אוויר דיסקים: 4 דיסקים ATA, דיסק נוסף SATA ו2 CD אני הולך להחליף את הקירור מקורי של אינטל (ששווה לתחת) ל 7 Arctic Cooling - Freezer וחוץ מזה, אני חייב להוסיף מאורר בדלת של המארז כי גילתי שהדיסקים (4 דיסקים ATA, דיסק נוסף SATA...) חוסמים את כניסת האוויר. חשבתי על מאורר 80 ממ שיכניס אוויר לכיוו…
-
- 3 תגובות
- 797 צפיות
-
-
קרה לי קטע מבאס: השגתי 2 לוחות פרספקס וקניתי דרמל ואמרתי- יאללה לעבודה ! ניסיתי לחתוך לוח ראשון עם בדרמל, שרטתי את כל הלוח וכל הדיסקיות התכלו לי לקחתי לוח שני, וניסיתי לחתוך עם מסור חשמלי (אני חושב קוראים לזה ג'קסון) עד שחתכתי שמתי לב שכל הפרספקס שחתכתי עלה בחזרה ומילא את החריץ שעשיתי, עברתי על זה עוד פעם תוך כדי חזרות אחורה לדאוג שנשאר החור הצלחתי לחתוך את החלון סימנתי עיגול למאוורר, ניסיתי לחתוך עם הג'קסון או גי'גסו, איך שלא קוראים לזה, הצלחתי אבל שוב זה התמלא, אז לקחתי מקדח כוס, היחוד שהיה לי היה הקוטר 3 או 4 ס"מ, אז עברתי איתו כמה פעמים על העיגול, אבל לא שמתי לב שהפרספקס היה מונח עם רווח גדול מאוד מאיזור הקידוח לקרשים שהרימו אותו שלא יפגע בשולחן אתם לא יכולים לתאר …
-
- 3 תגובות
- 801 צפיות
-
-
אז ככה...חשבתי על זה...הרבה..וזה נראה לי טוב... אז יש לי מחשב P2 שאני רוצה לעשות ממנו מחשב בתוך VCR... הלוח אם קטן מספיק בשביל להיכנס...וגם הכרטיס מסך (הרוחב של הVCR מספיק)...נכנס... אז יש לי את המסך הקטן של הVCR...אני רוצה שהוא יראה איזה משהו שקשור למחשב...(נגיד RPM של המעבד)... אז יש מצב מישהו עוזר לי עם זה?...
-
- 3 תגובות
- 754 צפיות
-
-
-
רציתי לקנות את המסך הזה וקראתי כבר כמה מדריכים אבל בכולם יש נגד משתנה אחר בין הפינים 3-1 רציתי לדעת איזה צריך בשביל המסך הזה: וגם רציתי לדעת אם הוא אמור לקבל 5 ולט בחיבור 2 על מסך http://www.rehivim.com//product_info.php?products_id=389&osCsid=42237015b09bb833ee17a4f79ab6e50c יש שם גם דף מידע עליו תודה על כל עזרה
-
- 3 תגובות
- 770 צפיות
-
-
אני חדש בפורום ובנושא האמבילייט בכללי, אם טעיתי בפורום, מצטער אשמח לקבל עזרתכם בנושא האמבילייט לטלויזיה שרכשתי בגודל 40 אינץ. יש לי מספר שאלות בנושא: 1. האם היום אפשר להשיג אמבילייט לטלויזיה עצמה שלא דרך המחשב? 2. במידה ולא האם קיימת דרך שבא ניתן לגרום לאמבילייט לפענח את התמונה של הטלוויזיה דרך המחשב? (חשבתי אולי אפשר לחבר את הממיר למחשב עם כרטיס טלוויזיה ובחזרה לטלויזיה, פה נכנסת האלה אם זה עלול לפגוע באיכות שידור ערוצי HD, כמובן עם כרטיס טלויזיה שארכוש בהתאם.) 3. יש דרך לעשות זאת עצמאית? הבנתי גם קיימים ערוצים (צדדים של הטלויזיה) וסטריפים של לדים מהם המחירים של ה30 ו60? במידה וקיים אופציה להרכבה עצמית ישירות לטלויזיה אשמח אם תספקו לי את הלינקים לרכישה של החלקי…
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי כבל של פלופי עם שתי יציאות. יש לי רק פלופי אחד (ואני לא אוסיף בעתיד). וההמשך של הכבל פלופי סתם ארוך ומכוער. אז השאלה היא: אם אני אחתוך את ההמשך של הכבל, הפלופי עדיין יעבוד?
-
- 3 תגובות
- 933 צפיות
-
-
שלום. אני כבר כמה ימים גולש פה באתר ואני נדהם והמום לראות עבודות של אנשים. לא האמנתי שבאמת אפשר להגיע לכאלה רמות של יצירתיות ויופי בעבודה. בכלל אני מת על כל הקטע של המודינג והאלקטרוניקה. לצערי הידע שלי לא ממש בקיא בנושא.. אני מאוד אבל מאוד רוצה לשפר את המארז שלי, מאווררים,פרספקס,תאורה. . . אבל פשוט הידע לא ממש מאפשר =/ רציתי לשאול ולהיעזר בכם איך אני אמור להתחיל? כי באמת יש לי רצון וכל מה שדרוש.. מקווה שבאמת תעזרו לי =)
-
- 3 תגובות
- 778 צפיות
-
-
שלום יש לי הגה עם דוושות לפני כחצי שנה נקרע לי החוטים שמחברים בין ההגה לדוושות (כמו מין חיבור של מסך כזה זה נהרס לי) בקיצור אתמול חשפתי תחוטים והתחלתי לחבר כשאני מחבר את האדום והשחור בהגה לאדום והשחור בדוושות אז הגז פועל והברקס לא, ניסיתי כל מיני קומבינציות ולא הצלחתי להגיע למצב שבו שניהם עובדים יחד בבקשה אני חייב עזרה פירוט: בדוושות יש שלוש חוטים לבן שחור ואדום בהגה יש שבעה חוטים אדום שחור לבן צהוב כחול ירוק וורוד תמונה של החיבור של הדוושות http://img149.imageshack.us/img149/4480/019oz0.jpg של ההגה http://img136.imageshack.us/img136/1517/021hl1.jpg עכשיו שאלה איך לחבר את החוטים מי למי?? בבקשה אתם חייבים לעזור לי אל תתעלמו
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
טוב יש אנשים שמשעמם להם מקור: http://sexornot.blogspot.com/2005/11/diodsex.html
-
- 3 תגובות
- 909 צפיות
-