עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by Orsolomon,

למחוק טעות בפורום

• 0 תגובות
    • 715 צפיות
  2. Started by AmStAf-,

אהלן D: מממ אני רוצה לבנות מערכת לשליטה עם המאוורים + לד לכול מפסק [ ביחד 4 מאווררים ] מממ אח'כ אני פשוט מחבר את המאוורר לרגל של המפסק לאן שמחובר הלד . ככה אני עושה X 4 אין לי מושג מה ההספק של המאווררים , אני לא רוצה לשנות מהירות ולא כלום אני רק רוצה On/Off וכשזה ON הלד דולק . השאלה שלי אם אני צריך גם לשים נגד למאוורר למרות שאני לא רוצה להוריד את מהירותו ולא לשנות שום דבר . המאווררים הם של Antec 900 עם מתג מהירות מובנה , היציאה של החשמל היא Molax . והאם הנגד הבא : 4.65Kohm יתאים לי לבנייה הזו . הלד הוא לד פשוט 5mm בצבע שקוף אשר מפית אור כחול . אם עשיתי משו לא בסדר אנא תקנו אותי . תודה רבה !

• 1 תגובה
    • 812 צפיות
  3. Started by -AKEL-,

נתקלתי בבעיה קטנטנה... כיוונתי את המולטי על DCV 20 כמו שאמרו לי ועשיתי כדי למדוד מטח ב-ב20/24 פינים לחבר את החוט השחור לשחור עוד שהמחשב כבוי... ולהפעיל את הווינדווס אחרי זה ולבדוק באדום... בצהוב... בכתום... את הזרם... עכשיו זה לא נראה לי כשאני בודק ב20/24 פינים שהמטח יהיה על אפס... זה צריך להיות ככה??? עכשיו עוד משהו... על המולטי יש 3 חיבורים שמתאים לחבר את החוטים של השחור והצהוב... האחד זה: com שעליו כרגע נמצא השחור השני זה: V(פה יש איזה צורה מוזה)mA והשלישי זה: 10DAC שבו לא מחובר כלום... ככה זה צריך להיות? תודה מראש

• 5 תגובות
    • 578 צפיות
  4. שלום, ברצוני לירכוש מחשב נייד שאינו כולל כונן DVD. חשבתי ליקנות כונן DVD ולהפוך אותו למתאים . אפשרי להישתמש בכבל הזה ככבל נתונים: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=538&CatCode=66 האם יש איזשהו מתאם או ספק בעל חיבור מולקס יחיד ? האם אפשר לקמבן משהו ?

• 9 תגובות
    • 3.6k צפיות
  5. שלום לכולם יש ברשותי פאלם מסוג Palm M515 תמונות : http://images.google.co.il/images?ndsp=18&um=1&hl=iw&q=Palm+M515&start=90&sa=N יש לי בישבילו כבל USB שמיתחבר למחשב .. אני רוצה להפוך רק את המסך שלו (מסך טאצ' 3.2") למוניטור של המעלות והמתחים של המחשב .. איך אני עושה זאת בלי לפרק אותו ? הינה דוגמא http://il.youtube.com/watch?v=7s2qIVPzyDA

• 2 תגובות
    • 857 צפיות
  6. איפה יש חנות אלקטרוניקה הכי קרובה לאזור חדרה ?

• 0 תגובות
    • 830 צפיות
  7. שאלות: תשובות: מי שעוזר מקבל 20 אג', תודה

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  8. Started by johnnyg,

התחלתי לבנות פדאל - קניתי חלקים והכל.. אבל הציור שיש לי הוא ללוח שורות.. הקטע הוא שיש לי לוח עיגולים כזה פשוט יותר השאלה שלי היא כזאת: יש מישהו שיכול להעביר לי את הציור של לוח שורות לציור של לוח עיגולים? http://aronnelson.com/gallery/album17/SILICON_FUZZ_FACE אם למישהו יש תוכנה שעושה דבר כזה או שהופכת מתיאור סכמתי שאני יכול לצייר בה אז שירשום גם את השם שלה.

• 2 תגובות
    • 967 צפיות
  9. שלום חברים קוראים לי אסף, משתמש חדש ומאוד מאוד מתחיל בתחום האלקטרוניקה. תמיד אהבתי להתעסק, לפרק, להרכיב, להלחים ובעיקר להוציא משימוש כל מיני מוצרים שעבדו ;-) רציתי לדעת איך אוכל למדוד את המתח (VOLT) ואת הזרם (AMPERE) המקסימליים משקע האוזניות של סמארטפון? רב מודד פשוט של GPT TODT830D וכבל AUX 3.5MM האם יש אפליקציה או קובץ מסוים שמוציאים מקסימום כוח דרך שקע האוזניות? זה משנה (מבחינת הכוח) אם אני משתמש בכבל מונו או סטריאו ואם כן האם לחבר את הצד הימני והצד השמאלי ביחד ל+ של הרב מודד? אם מישהו יודע מה המתח והזרם המקסימליים (PEAK) של כל מיני סמארטפונים חדשים אשמח שישתף. תודה רבה לכל מי שעוזר וגם לאלה שמנסים :-) שתהיה לכולנו שבת שלום ומבורכת...

• 5 תגובות
    • 2.2k צפיות
  10. Started by dany_tab,

אני רוצה ללמוד אלקטרוניקה ויש לי כמה שאלות ואני ישמח אם תוכלו לענות לי עליהן: מהי אלקטרוניקה תקבילית? ומהי סיפרתית? מה ההבדל? ממה מתחילים ללמוד? ראיתי סידרה של 5 חוברקות של האוניברסיטה הפתוחה על אלקטרוניקה ספרתית בספרייה, נראה קצת מיושן אבל כדאי ללמוד מהם? יש הבדל בין אלקטרוניקה למיקרו-אלקטרוניקה? שמעתי גם שאפשר לתכנת צ'יפים, איך? באיזו שפה? אסמבלי? ואיך זה הולך? מאיזה אתרים אפשר ללמוד? ומאיזה ספרים? - שמות! ??? ??? ??? ??? ??? אני מחפש גם אתרים בעברית או באנגלית עם מעגלים לבנייה עצמית אני מאוד מאוד יודה למי שיענה לי, מצפה לתגובות.

• 13 תגובות
    • 1.9k צפיות
  11. Started by nimrods,

שלום לכולם.! אז ככה יש לי אינטרקום שאני צריך לחבר אותו דגם הטלפון אינטרקום: elvox art 870 דגם האינטרקום כניסה: commax dr-201d ------ חיבורים בטלפון האינטרקום: 1,2,3,4/5,6,7,8 חיבורים באינטרקום כניסה: 1,2,3,4 ------ עכשיו אני צריך שתעזרו לי ותגידו לי לאן אני מחבר כל אחד מהם ואיזה צבעי חוטים תודה לעונים.! (:

• 1 תגובה
    • 4.3k צפיות
  12. קודם כל שלום לכולם אחרי הרבה זמן שלא הייתי פה.! אז ככה יש לי לידים בצבוע כחול (כולם) עכשיו אני רוצה לבנות מגעל לדים לאופנוע אז ככה.. 1. הלדים שיש לי אני לא יודע כמה V הם איך אני יכול לדעת בשביל שלא תיהיה בעיה אחרי זה.? 2. המצבר 12V 3. אני צריך עזרה ממכם ליצור את המגעל וכל זה תודה לעוזרים.!

• 1 תגובה
    • 999 צפיות
  13. אני מאד רוצה לדעת איך עושים את זה איך אני בוחר רמקול שמתאים וסוללה נטענת שתחזיק זמן ותתן עוצמה נכונה אני יודע שהתכנון שלי הוא כזה .. יש לי זוג רמקולים 100W לקנות מצבר לקנות מערכת כזאת כמו של הרכב (שבדשבורד) אם זה מספיק להגביר את הקופסה אני אכין מעץ ומידות שאכין לפי הרמקול אני רוצה עוצמה טובה וחזקה איך אני יודע איך להתאים רמקול למערכת למצבר מתאים ?

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  14. אוקייי יש לי 2 מסכים אחד שמצאתי ואני לא יודע של מה הוא והשני מדיבורית ישנה של רכב(מוטורולה 9520) עכשיו לשתיהם יש 14 פינים הקטע שלמסך של הדיבורית לא כתוב את הבקר HD44780 אלא מלא שטויות אחרות ואילו על המסך השני הגדול כתוב את שם הבקר הקטע שאם המסך קטן אז יותר נוח למצוא לו מקום וגם יש לו אופציות מגניבות של קליטה ושטויות כאלה והמסך הגדול כנראה רק מספרים... תמונות: מסך גדול: מסך קטן: גדלים של המסכים לפי קנה מידה: תגידו לי מה יותר שווה לעשות בו כדי לא לבזבז סתם זמן וחלקים

• 2 תגובות
    • 789 צפיות
  15. Started by eegg,

מצאתי יומן אלקטרוני עברי של genius דגם מספר OP9300HD אבל הוא לא עובד פירקתי לו את הפנל האחור שעל הבטריות רציתי לדעת אם אני יכול להשתמש במסך אל. כי. די. שלו כמסך לlcd במחשב מישהו יכול לעזור? בין שני החלקים שמתקפלים בין המסך למקלדת יש חואים כ12 חוטים +- מישהו יכול לעזור אולי אפשר לחבר לserial תודה לעזרה

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. Started by Omrid231,

שלום . אני חדש בזה אז אולי זאת שאלה בסיסית יש לי מעגל חשמלי שאני רוצה לבדוק את הקיבול של הקבל אני משתמש בפלוק 117 שיש בו בדיקת קיבול אז השאלות שלי ההם כאלה 1) בפלוק עצמו יש לי אפשרות לשנות את הטווח שלו 10,100,1000,10000 למה אני צריך את זה אם כתבו לי בצג למעלה שהוא במיקרו פראד ? 2) אם חברתי בטעות לקבל עם כותביות הפוך את הפרובים אז הוא מתקלקל?

17. אני יודע נושא טחון מכל הכוונים אבל אני באמת צריך עזרה אני לא מוצא, לוח מטר על מטר עובי 1MM תודה מראש

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  18. Started by dj shay 30010,

שלום לכולם יש לי את התוכנה jaLCDs 3.02 אך אני עושה שעון על כל המסך (יש מצב להסבר)

• 2 תגובות
    • 752 צפיות
  19. Started by Bar1234,

מישהו יכול להגיד לי איזה מאוורר זה? הכוונה היא להאם זה מאוורר שקוף ??? או מאוורר UV ??? או מאוור לדים (צבעוני)...??? [attachment deleted by admin]

• 4 תגובות
    • 654 צפיות
  20. שלום אני חושב שזה לא קשור לפה אבל שאלתי שאלה בנושא הזה בשפות תיכנות וזה לא הלך כול כך טוב לפני כמה חודשיים הנושאים שאני לא מבין הם: 1.פישוט פונקציות בוליאניות{הפישוט אותיות} 2.פונקציה קנונית{לימד רק חצי שיעור ואף אחד לא מבין :-\} 3.תיכנון מערכת צירופית 4.מערכת שלמה{פישוט דרך NOR או NAND בלבד או גם וגם פעם אחת} מחר יש לי מבחן כמו מתכונת ועוד יומיים מתכונת במיתוג אבל גם מחר יש מבחן חוזר במתכונת במטמטיקה 003 תודה לעוזרים

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. Started by thedarkron,

שלום לכם, אני קניתי Arduino Uno וגם 2 חיישנים: Venus GPS mpu9150 עכשיו אני מתחיל, ואני צריך עזרה איך להתחיל לעבוד איתם וכל זה

• 0 תגובות
    • 1.7k צפיות
  22. השאלה העיקרית היא בכותרת . האם ניתן בכלל להעלות קובץ TXT (טקסט) לממשק גרפי. אני משתמש בעורך של מיקרוסופט ויסואל סטודיו 2008 ומכין תוכנה עבור הפרוייקט שלי... אם דבר זה אכן אפשרי, איך אוכל לעשות זאת מישהו יכול לעזור? ובנוסף לכך שזה אני דיי בטוח שאפשר לעשות אך אינני יודע איך, זה לשמור מידע \ טבלה \ נתונים אל קובץ טקסט על המחשב.

• 0 תגובות
    • 711 צפיות
  23. Started by sa_ka,

שלום יש לי במחשב ויסטה ואני לא מצליח להפעיל את הLCD אולי מישהו יודע איך? המסך כבר עבד הרבה זמן על XP והוא תקין לחלוטין שזה רק הויסטה שעושה המון בעיות נראה לי בסוף אני יחזור לXP

• 2 תגובות
    • 601 צפיות
  24. Started by 4x4,

שלום אני חדש פה בפורום ובכלל במודינג יש לי מספר שאלות : 1) איזה מסך לקנות? 2) מאיפה ? 3) איך לחבר את המסך ראיתי מדריכים והם לא אומרים לי כלום? 4) מה עוד צריך חוץ ממסך?

• 3 תגובות
    • 877 צפיות
  25. שלום לכולם, אני מנסה ליצור סימולציה למעגל מסוים ומופיעה לי הודעת שגיאה : error(orcommn-2302) cannot initialize profile המחשב רץ על Windows 10. אשמח בבקשההה לצדיק מסדום שיוכל לעזור לי תודה מראש.

• 0 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים