עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by AnoxiA,

אוקי שתי שאלות..אבל לפני בשביל שיהיה נוח בואו נציב משתנה קטן: ממ"כ = מפסקים\מתגים\כפתורים :) הראשונה היא האם יש אתר או משהו שאפשר לראות סוגים שונים של ממ"כ? והשנייה היא היכן בארץ אפשר לקנות ממ"כ ?האם יש חנות שכוללת את כל הסוגים? חחחחח..תודה מראש לעונים..

• 6 תגובות
    • 808 צפיות
  2. Started by amilo,

לילה טוב לכולם קודם אני ארצה לציין שלמדתי היטב את אופן חיבור הלדים וקראתי היטב את כל המדריכים שצריך לקרוא... אני מתכנן אלמנט תאורה קטן עכשיו יש לי שאלה- כל המדריכים שנתקלתי באתר מתוכננים לעבוד ב לדים עם אותם מתחים וזרמים(תקנו אותי אם אני טועה) בניתי לי מעגל קטן: http://img271.imageshack.us/my.php?image=circuit9ne.jpg הנתונים ללדים לפי האתר - ls diodes , איך אני מחשב את ההתנגדות של הנגדים ללדים השונים? אם אפשר הסבר על הדרך... תודה

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by ryan_b,

ברוב כונני התקליטורים הפשוטים, יש חיבור לאוזניות, ווליום ועצור ונגן. האם זה אפשרי להמיר את החיבור של הכונן מהכונן לכרטיס קול למשהו שיוכל להתחבר לרמקולים? והאם יש מצב להשתמש בממיר כלשהוא כדי לחבר את הכונן לתקע החשמל במקום לחיבור המולקס? תודה

• 9 תגובות
    • 822 צפיות
  4. Started by Wood-Elf,

אם אני משנה לד לעכבר - זה יכול להרוס אותו? (בהנחה שאני יודע להחליף לד, כמובן) כאילו, אני אני שם לד יותר חזק, בצבע כחול, לדוגמא (כרגע זה אדום) - זה יכול להשפיע על הקליטה של החיישן?

• 13 תגובות
    • 977 צפיות
  5. אני רוצה לבנות פאן באס ל5 מאווררים שנשלטים על ידי מפסקים וכאשר הם עובדים יהיו נורות לדים שידלקו המאווררים הם של ספקי כח ישנים 80מ"מ הלדים הם גם ישנים של מחשבי ששבקו חיים ישנם לדים קטנים וגדולים אני לא מבין גדול בלדים אז אני לאט יכול לתת עליהם יותר פירוט אבל בעיקרון אלה הלדים של המארזים של הפאור הריסט וכדומה. אני צריך לדעת גם את צורת החשמל שאני צראיך לתת להם מהספק בקיצור הכל כולל הכל. חיפשתי מדריך מתאים אבל לא מצאתי בכלל אולי אתם תוכלו למצוא לי איה מדריך שיכול לעזור לי? תודה מראש!!

• 3 תגובות
    • 605 צפיות
  6. Started by Mindistortion,

חיפשתי ושוב חיפשתי ושוב חיפשתי אך לא מצאתי תמדריך על הגיויסטיק בחיפוש. איך אני מרכיב שלט ג'ויסטיק PS2 למחשב בלי מתאם ראיתי פה פעם מדריך כזה....

• 1 תגובה
    • 639 צפיות
  7. תראו יש לי מחשב לפני 2+ שנים עכשיו יש לי מאוור אחד שהוא בקדימה של המחשב נגיד איפה שמפעילים את המחשב אז שם הוא יושב והוא לא פועל אבל שמתי לב שהארתי עליו עם מנורה הוא התחיל לזוז מעט אז מה תפקידו? תמונות(מצטער על האיכות צולם במצלמת מחשב)

• 15 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. טוב נכנסתי לפורום כאן של המודינג והתחלתי לאהוב את זה.נידבתי את אבא שלי שייעזור לי טוב הבאנו את כל המצרכים ונתקענו בלי גומי ומכיוון שלא היה ליידנו דארמל ורק דיסק החיתוך היה יוצא עקום אז החלטנו שחייבים גומי הלכנו למישהו שבונה תריסים וכאלה והוא הביא לנו גומי ממש ממש אגרסיבי חח בטירה לקח שלוש שקל על מטר בקיצור חתכנו את הגומי וזה לא היה גומי h אלה u בקיצור חשבנו איך נדביק בסוף לקחנו דבק ממש ממש חזק שלא נועד לזה ואבא שלי במקרה קנה אותו חתכנו את המארז ייצא אחלה שמנו פרספקס ניקינו הכל ושמנו לבינתיים עוד אין הרבה דברים התכוניות העתידניות שלי הם לדין,פאן באס וצביעה תאחלו לי בהצלחה הנה תמונה למה שעשינו עד עכשיו

• 10 תגובות
    • 1.9k צפיות
  9. Started by MaTaN~,

יש לי שאלה.... האם יש אפשרות להפעיל קתודות עם סוללות?

• 22 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. Started by oren13,

אני רוצה לחבר לד (LED) למעגל אלקטרוני שיהיה מחובר אליו לחצן כשאני ילחץ עליו קבוע אז המכשיר ידליק את הנורה בהבהוב איטי כל שניה בערך תהבהב הנורה אני ילחץ שוב על הלחצן ויהיה יותר מהיר בערך 2 הבהובים לשניה ועוד לחיצה ממש מהיר בערך 5 הבהובים לשניה ואז כשאני ילחץ שוב זה יחזור למצב הרגיל היבהוב איטי וכשאני ילחץ לחיצה קבועה הוא יתכבה אם אתם יכולים להביא לי מדריך לזה או אם אתם יודעים איך להכין אני ישמח אני ממש צריך את זה תודה לעוזרים אורן

• 2 תגובות
    • 704 צפיות
  11. Started by urich,

טוב אני יודע שהנושא ממש עתיק אבל יש לי עדכון.. עריכת המודר: הודעה זו פורסמה במקור בת'רד הזה, ופוצלה לת'רד חדש. היום הכנתי כונס מבקבוק פלסטיק קשיח שהיה לי בבית, חתכתי אותו בזווית יענו (__) -> /__/ עכשיו הכונס יושב נכון מילימטר מעל המאורר של המעבד.

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  12. Started by psycho59,

שלום, היה לי במצת שני מנורות לדים ופירקתי אותו בישביל המנורות (הוא גם ככה היה גמור והוא לא עלה לי כסף בכלל) לעניין, ראיתי שאת שתי המנורות מפעילות 3 בטריות עגולות שטוחות וקטנות( כמו בטריות של שעון יד רק יותר קטנות) הבטריות חוברו בתור מה שאפשר להבין מזה שבטריה אחת לא תצליח להפעיל את שניהם ושני בטריות יפעילו חלש ו3 יפעילו על מקסימום. הלדים פועלים על מתח של 3V איך אני מספק להם מתח כזה?

• 6 תגובות
    • 760 צפיות
  13. Started by MasterDK,

שלום לכולם. רציתי לדאול משהוא על חיבור מאווררים. יש לי מאוורר אחד מחובר (מאורר 1) אם תאורה נראה לי 0.14 אמפר 12 וולט היום קניתי עוד אחד רגיל (מאוורר 2) 0.18 אמפר 12 וולט וזה החיבור שלי http://img217.imageshack.us/img217/4704/fan6om.gif יענו שני המאוררים מחוברים למולקס אחד. האם חיבור כזה יכול לגרום נזק? תודה רבה לעוזרים

• 9 תגובות
    • 778 צפיות
  14. Started by Natan_Rozen,

שלום, ברשותי מאוורר פשוט שמתחבר לחיבור מולקס סטנדרטי לספק. ברצוני לשלוט עליו באמצעות התוכנה SPEED FAN, כדי לשלוט עליו אני צריך לחבר אותו ללוח, השאלה שלי היא האם ישנה אפשרות לאלתר משהו או לקנות איזה מתאם שיאפשר לי לחבר אותו ללוח ולשלוט עליו דרך התוכנה SPEED FAN, האם זה אפשרי או שצריך בשביל זה מאורר מיוחד? ???

• 7 תגובות
    • 735 צפיות
  15. תודה רבה לכל מי שעוזר אני מיואש כבר!!!!!!!!!!! מי שיכול לעזור לי במקלט אינפרא-אדום שיש באתר...הוא לא עובד לי! בבקשה אני נואש!!! :s05:

• 0 תגובות
    • 630 צפיות
  16. Started by urich,

עריכת המודר: הודעה זו נפתחה במקור בת'רד הזה, ופוצלה לת'ראד חדש. אני רציתי לחבר מאורר 120 מ"מ ישירות לספק כי יש לי חיבור אחד למאורר מערכת על לוח האם. החיבור היה תפוס ע"י מאורר 120 אחר שיש לי במארז (6a19) רק שלי יש במאורר חיישן טמפרטורה כלומר 5 חוטים. מה שעשיתי חתכתי את החיישן טמפרטורה, וגם את החוט הלבן קצר קצר. חיברתי אדום לצהוב ושחור לשחור (זה לשליד הצהוב אפילו שהבנתי שלא משנה). טוב הנה מסקנה חשובה שהגעתי לאחר שהמאורר לא פעל -הבקר טמפרטורה סוגר מעגל... הבעייה שחתכתי אותו ממש אבל ממש קצר מה שעשיתי זה עם מלחם שרפתי את הבידוד בין המאוררים נתתי נגיעה של בדיל.... ו המאורר עובד המשימה הושלמה ואני למדתי מספר שיעורים: 1. לא לחתוך חוטים קצר מדי! 2. במאוררים עם בקר לא ל…

• 0 תגובות
    • 659 צפיות
  17. *** עדכון קטן - לתמונות תצטרכו לחכות, הדוד הבן @*#^% שלי, לא רוצה להביא לי את המצלמה שלו *** אוקי אנשים הגיע הזמן הפרויקט שלי , MK1 עומד להתחיל (ברקע שהמשכורת שלי תגיע ליידים שלי וכמה חלקים יגיעו אלי לידיים) בנתיים מחר אני מתכנן קצת PRE מודינג, התקנת הקירור וטריק קטן נגד רעש (תמונות ומדריך מחר) הנה התוכניות שלי MK1: - החלפת קירור (קירור למעבד וללוח יותקנו מחר לכרטיס מסך חסר כרגע חלק) - התקנת מסך 4*40 - בניית שלט לWINAMP חיצוני - בניית פאנל קדמי חדש - ביצועי טוויקים נגד רעש - הסרת גרילים - חישני טמפ' (יעברו מודינג ממסך אחד חישן אחד למסך אחד 4 חישנים) - עוד כל מני דברים שאני לא זוכר עכשיו (מה לעשות הזכרון שלי לא עובד תמיד) MK2: (תאריך לא ידוע) - התקנת קירור מיים בייתי …

• 154 תגובות
    • 20.6k צפיות
  18. קודם כל האם ניתן לצפות אלומיניום בכרום. במידה וכן: האם הציפוי פוגם בצורה משמעותית בהולכת החום של האלומיניום ? תודה.

• 6 תגובות
    • 1.9k צפיות
  19. Started by or_m0,

שלום. יש לי מאוור שמקבל 12 וולט ואני רוצה לשים לו נגד בכדי שיוריד את הוולטים מ-12 ל-7 (המאוורר צורך 0.10 אמפר [AMP]).... ניסיתי להבין משהו מהמדריכים באתר וגם על ידי חיפוש אך לצערי לא מצאתי תשובה. אם אתם יכולים, תרשמו איך חישבתם כדי שאני אוכל ללמוד ולא אצתרך עזרה במקרה שאקנה מאוורר נוסף. תודה מראש!!

• 26 תגובות
    • 2.4k צפיות
  20. Started by K0sTa,

http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=3998 אני רוצה משהו שלא נראה כל כך פשוט, קצת יותר יפה, לא יקר מידי ו-120 מ"מ אם מישהו יודע על דבר כזה שקיים שידבר ואני לא רוצה אחד שנדלק מאיר או משו רגיל **לא רלוונטי כבר, הזמנתי משו אחר. תנעלו

• 0 תגובות
    • 710 צפיות
  21. אהלן אנשים !!! אז ככה, יש לי מצלמת Fujifilm והשנאי שלה הלך... אני רוצה להפעיל אותה דרך המחשב, כאילו לחבר את החוט של השנאי ליציאת המולקס (5V)... המצלמה דורשת 3 וולט 4 וואט... מיש'ו יוכל לומר לי איך אני יכול לבנות מעגל כזה ?! איזה נגדים צריך ?! אם צריך עוד חלקים ?! תודה רבה לעונים

• 6 תגובות
    • 675 צפיות
  22. Started by K0sTa,

טוב אז אני אתחיל מזה שאצלי כל הלדים מחוברים בלי שום נגד ישירות לספק ל5V שזה גם המתח של הלדים.. עכשיו לא הבנתי למה לד צריך נגד?? אם הוא היה מקבל 12\7 וולט הוא היה צריך נגד..אבל הוא מקבל כמה שהוא צריך אז למה הנגד?? אצלי הלדים פועלים מעולה בלי שום נגדים ועדיין לא נשרף לי שום לד.. תענו לי על השאלה כי לא הבנתי בידיוק מהמדריך שיש באתר על לדים ונגדים

• 8 תגובות
    • 734 צפיות
  23. Started by SD Project,

אז ככה, לא מזמן בניתי קופסאות לשתי סאבים שהיו זרוקים לי בחדר, יצא קטלני... עכשיו אני יודע שאם אני מחבר אותו ככה ישיר למגבר הוא נותן את כל הצלילים (נמוכים, בינוניים וגובים)... האם מיש'ו יודע או יכול לעזור לי למצוא מדריך לבניית קרוסאובר (מפצל צלילים) לסביבות ה100-150 וואט Rms שאני יוכל לשמוע בהם רק צלילים נמוכים... תודה רבה (פתחתי את הת'רד הזה גם באודיו וקולנוע ביתי לא ידעתי לאיפה זה שייך)

• 1 תגובה
    • 948 צפיות
  24. Started by aviran_n,

כבר פתחתי על זה ת'רד פעם אבל הוא הועבר לפורום "כללי" (למרות שלדעתי נושא זה מאוד קשור לאלקטרוניקה וצריך להישאר כאן) והמדריך שהיה לי שם היה קצת מסורבל עבורי. אתמול שוטטתי קצת באינטרנט ומצאתי מדריך שניראה קצת יותר פשוט ומובן: http://www.modfatha.com/ma_cmoy_hphone_amp.html אני רוצה היום בערב או מחר ללכת ולקנות את הרכיבים והיות והאנגלית שלי לא משהו רציתי לבקש מכם שתתרגמו עבורי את רשימת הרכיבים ככה שאני אדע בדיוק מה ללכת ולבקש מהמוכר. תודה מראש

• 8 תגובות
    • 798 צפיות
  25. Started by tmp,

יש לי מחר מבחן באלקטרוניקה בנושא סלילים, דיודות ומגברים, אני לא יודע כלכך טוב את החומר ולא מצאתי מידע באנטרנט.. אני אשמח אם מישהו יסביר לי בקצרה, או יתן לי לינק לאיזה אתר שיכול לעזור לי ללמוד.. תודה מראש ניר

• 4 תגובות
    • 673 צפיות

דיונים חדשים בפורומים