עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. ההתלבטות הייתה במקור בין 1052E לבין ה-1054Z אבל הפרש המחירים ותוספת הערוצים והאפשרות לשדרג ולקבל את המקודדים (דרך שדרוג תוכנה) נראת לי שווה את זה. ב-EBAY ו-AMAZON אפשר למצוא את הסקופ ב-400$ בערך ומשלוח של 37$ בערך -- שזה יוצר בערך 1920 שקל. - אבל אז מאבדים את האחריות במובן מסויים. כרגע אני וחבר רוצים לקנות והצלחנו למצוא ספק בארץ שיכול לתת לנו את זה בערך ב-2200 ש"ח כולל מע"מ. - במקום 2600 ש"ח ליחיד. השאלה אם יש עוד אנשים כאן שמעוניינים בסקופ ואולי ירצו להצתרף לרכישה ולתת לנו מינוף לקבלת מחיר זול יותר ?

• 3 תגובות
    • 2.9k צפיות
  2. Started by king of the kings,

שלום לכולם... קראתי את המדריך בנוגע לחורי איורור באתר, עשיתי כבר חור בתיקרה של המארז. (כל הכבוד לי! ) והכל עובד כמו שצריך... ועכשיו לשאלה.. בנוגע למדריך, המדריך נוגע אך ורק למתכת של המארז?? אם לא תקנו אותי.פשוט אני רוצה לעשות חור איורור נוסף בחלון צד של המארז שלי. האם אי צריך לעשות זאת באותה דרך כמו במדריך??? או שאני אמור לעשות את החור בדרך אחרת?? (אני שואל בגלל שאני לא רוצה לעשות חור ואז כל החלון שלי התפרק.. ) תודה מראש..

• 3 תגובות
    • 619 צפיות
  3. שלום לכולם, אני באמצע הפרוייקט של הרמקולים ויש לי שאלה קטנה האם הנגד הזה הוא 10 קילו אום? (זה מה שמראה הרב מודד בקריאה של הנגד - 10 קילו אום) מדוע הנגד אינו בצבע "רגיל" עם פסים - חום,שחור,כתום,זהב? האם אני יכול להשתמש בו כנגד 10 קילו אום לכל דבר?

• 3 תגובות
    • 2.1k צפיות
  4. אז נתחיל, אין לי הרבה ידע בבניה ואלקטרוניקה אבל אני אשמח אם תנסו לעזור לי פה וביחד נעשה משהו מעניין יש לי הרבה כוננים קשיחים {נגיד שנדבר על 8 כוננים (80 - 120 - 160) ide ואולי איזה 2 sata } אני רוצה לעשות איזשהו חיבור או קופסא או כל רעיון שיש פה למישהו לתת לי שלא כולל יותר מדי בלאגן בבניה של זה מבחינה אלקטרונית יש לי כמה חלקים שאנירוצה להתשתמש בהם אז מה שיש זה 2 כבלים של חיבור משולב ide & sata עם ספק כח. "גאדג'ט" כזה בשביל מחשבים ניידים (מאווררים + מפצל usb) וכמה כוננים. מה שאני חושב לעשות זה התקן לכוננים שיהיה בתוך "משהו" כולל ה"גאדג'ט" ואפשרות קלה להחליף את הכבל בין הכוננים או שיש למישהו רעיון שיעשה את זה יותר שימושי ונח (כי מה שיש לי בראש יכול לעשות…

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. Started by g2a2l2,

יש לי מסך lcd עם תאורה ועברית ובקר מאחורי המסך כתוב ככה itm-1602d-04 ic2- ks0062 ic1- ks0066 רציתי לדעת עם החיבור שלו זה באותה דרך כמו שמסבירים באתר או שזה דרך אחרת חיברתי את המסך כמו שכתוב במדריך והוא לא עובד . הוא נדלק אבל לא רואים כלום ,חשבתי אולי זה בגלל שלא חיברתי את הפוטנציומטר נכון אז הורדתי אותו ועדיין לא רואים כלום בדקתי את החיבורים אלף פעם הכול מחובר כמו שכתוב אבל המסך עדיין לא מגיב . יכול להיות שצריך להגדיר את הlpt דרך הביוס או שזה לא קשור ? את המסך קיבלתי מתנה מחבר שהביא אותו מאיזה מעבדה [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 3 תגובות
    • 887 צפיות
  6. Started by bad boy,

תראו יש לי רמקול 8 אוהם ואני רוצה לעשות לו מגבר קטן שאפשר לקנות את הרכיבים בכל חנות אלקטרוניקה נורמאלית ולהרכיב האם זה אפשרי

• 3 תגובות
    • 762 צפיות
  7. Started by Moty_p,

חבר אמר לי ששקע חשמל מקרין 10 הרץ ואם אני מחבר עליו מפצל של 6 אז הוא מקרין 60 הרץ האם זה נכון? במידה וכן האם זה מסוכן לישון לדי זה כאשר זה נמצא בדיוק מעל הראש? וכמה כדי לשמור מזה מרחק כדי לא להפגע מקרינה כזאת או אחרת? תודה לעונים. עדכון, שלחתי בטעות בפורום הלא נכון, מצטער אבקש להעביר לאלקטרוניקה..

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. Started by re5pect,

ראיתי את הממיר הזה ורציתי לדעת אם ניתן לבנות את זה מחלקים יחסית בסייסים ונגישים יחסית.. אם אי אפשר, אני מבקש לא להתחיל לרשום ספאם וסתם שטויות כמו שלצערי לעתים לא מעטות קורה בת'ראדים מסויימים. תודה מראש.

• 3 תגובות
    • 848 צפיות
  9. Started by icebreak,

http://www.ilovebacon.com/041505/g.shtml ולא פחות מגניב: http://overklokking.no/art.php?artikkelid=14773 תלחצו למטה NEXT (זה כתוב בשוודית), ותראו צעד צעד, איך בנו את זה...

• 3 תגובות
    • 854 צפיות
  10. אני רוצה לצבוע אותו. עכשיו איזה צבע צריך? ספריי כלשהו / צבע רגיל? שלא יהיה בעיות אח"כ...

• 3 תגובות
    • 795 צפיות
  11. יש ספריה (שמישהוא אחר כתב) שאני צריך ליבא כדי להפעיל לוח מקשים. ואני לא יודע איפה לשים את הקבצים כדי שהמהדר יקרא אותם.... תודה.

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. Started by avimorp,

יש בפורום את המדריך לשליטת המאוררים ואני רוצה להכין אחד ורשום שמה את היחידות של הנגדים וזה ממש לא ברור אז רק מי שיודע שיעזור לי בבקשה

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. Started by a-gold,

?

• 3 תגובות
    • 764 צפיות
  14. Started by midnight8,

שלום אני חדש פה קוראים לי טל ויש לי מחשב טוב עם מארז גועל נפש אז אני רוצה קצת לעצב אותו קראתי באיזה שהוא אתר על מדריך שעושה שמנורות לד יפעלו בקצב של המוסיקה שמפעילים ואני רוצה שהלדים יהיו בתוך המארז הבעיה שלי היא כזאת: המארז שלי אטום לגמרי חוץ מרשת מעפנה של המאוורר שלא יצא ממנה אור לפי דעתי אני עכשיו רוצה להתקין במקום המכסה הרגיל של המארז חלון מפלסטיק דמוי זכוכית (כמו החלונות של הבית ספר כאלה שכמה שלא תבעט בהם אין סיכוי שהם ישברו) השאלות שלי הם כאלה : איך קוראים לפלסטיק הזה ? יש איזה שהיא דרך יותר נחמדה לעשות את זה ? יש פלסטיק אחר שאפשר להשתמש בוא? וגם בקשר למנורות אם יש פה מדריך שמתרגם את מה שרשום באתר ההוא? הינה לינקhttp://www.danielandrade.net/2005/12/06/howto-blink…

• 3 תגובות
    • 751 צפיות
  15. Started by HypertreXx,

איך תפסתם את הפלסטיק הזה שהוא לא יזוז בזמן שקדחתם ? ועוד משהו.. הכבלים שמחברים איתם.. כמה הם עולים ? וכמה עולים הסוויצ'ים גם ? ( בערך כמובן )

• 3 תגובות
    • 741 צפיות
  16. Started by Rnold,

אני לומד אלקטרוניקה בביה"ס כך שידע באלקטרוניקה יש פחות או יותר. אני מעוניין להתייעץ איתכם בקשר למה אפשר לבנות. אני רוצה לבנות משהו מגניב ופשוט יחסית על לוח בנייה, רצוי שהמשהו הזה ישמש למחשב אך לא חייב, עם רכיבים פשוטים ולא יקרים. חשבתי על לדים שנדלקים לפי המוזיקה, אשמח לשמוע עוד רעיונות.

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. ככה יש לי פרויקט שאני צריך להגיש ,אני יודע בערך מה צריך לעשות אבל לא סגור על זה. הפרויקטון: צריך לתכנן מעגל דרייבר להפעלת מנוע DC שצורך 10 וולט מספק בעזרת אות PWM (זמן מחזור 1 מילישנייה בערכים של 0 ו 10 וולט) פרופוציונלי למתח Vin בתחום 0-10 וולט שיקבע את מהירות המנוע למנוע עומס של 10 אום וזרם מקס' 1 אמפר,את כל המעגל יש להתנות בלחיצה על לחצן טעון קפיץ הרכיבים לרשותי ספקי מתח DC 10,5 מגברי שרת LM324 וטרנזיסטור הספק 2N6059 ונגדים וקבלים חופשי אפשר להשתמש גם בפליפ פלוף ועוד רכיב שצריך להשתמש בו רכיב שמייצר גל ריבועי עם זמן מחזור של 1 מילישנייה שערכיו +5 וולט לחצי זמן מחזור ו -5 וולט לחצי מחזור שני (לרכיב תדר תונד קבוע) צריך לבנות מעגל המרה של Vin שמשתנה ברציפות בתחום 0-10 וו…

• 3 תגובות
    • 996 צפיות
  18. Started by eliyaex,

שלום יש מדריכים ודרכים באינטרנט ללמוד אלקטרוניקה ורובוטיקה?לעבודות ביתיות וכאלה

• 3 תגובות
    • 936 צפיות
  19. יש לי VCD שהביאו לי מסין וחשבתי אולי אפשר לעשות משהו עם המסך שלו. הנה כמה תמונות: יש משהו שאני חושב שיעשה בעיות: - המסך הוא לא שורות אלא (קשה להסביר..) כמו בטלפון שיש את הנורות האלו של הבטרייה זה קצת דומה רק שיש שם גם מספרים ואותיות (אני אביא תמונה יותר מאוחר שזה דולק) אז יש אפשרות או שלעזוב את זה?

• 3 תגובות
    • 758 צפיות
  20. שלום לכולם אני לומד חשמל בבית הספר, רכשתי ידע די גדול בנגדים וקבלים ואני רוצה קצת ללומד מעבר למה שמלמדים. רציתי חומר על מיצבי מתח דיודות וסלילים אם אפשר שהחומר יהיה בעברית כי אני מתקשה מאוד באנגלית. תודה רבה שקד

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. Started by nimrods,

האם יש שעון כזה לחבר למאורר, ואתה מחבן את השעה שהמאורר יפסיק באותו(זמן) שעה שקבתה ואם כן איפה יכולים לקנות דבר כזה?? ואם לא מוכרים דבר כזה אז יש משהוא שיכול לאמציץ לי איך אני יכול לבנות דבר כזה??

• 3 תגובות
    • 975 צפיות
  22. Started by signed.incognito,

שלום, לא מזמן רכשתי לעצמי את הדרמל המקורי וכחלק מהערכה קיבלתי זרוע הערכבה וערכה קטנה של כלים לדרמל, בינהם היו גם סכיני חיתוך. לא מזמן יצא לי לחתוך קצת מתכת עם הדרמל, ויכול מאוד להיות שהחוסר ניסיון שלי תרם לשחיקת הדיסקיות(אם כי לא הפעלתי לחץ על הדיסקיות בזמן החיתוך) אבל התחושה שלי היא שהדיסקיות לא היו הכי איכותיות כי הן פשוט נשחקו מאוד מאוד מהר.. אני חתכתי דף מתעת מאוד דק. אני אשמח להמלצה לסוג דיסקיות טוב ועמיד לחיתוך מתכת ואיפה ניתן לרכוש(EBAY זו בהחלט אופציה). בתודה מראש לעונים.

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by GreenHorse,

אני מעונין לשדרג את ההגה שלי G25 ולהוסיף לו בלם יד פירקתי דוושות של הגה ישן עם פוטנציומטר והכל ועכשיו למקרה שwindows 7 לא מצליח לזהות את ההגה הישן איך אני אוכל לחבר את הבלם למחשב ולקבל את זה כ AXIS ולא ככפתור

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  24. Started by Axel Foley,

הרכבתי את המסך וכל החיבורים נראים בסדר. אחרי שהפעלתי את המחשב מופיעות שתי שורות מלאות כמו שאמור להופיע. הבעיה היא שניסיתי תוכנה אחת אבל היא לא מראה כלום על מסך ותוכנה אחרת מראה רק שתי שורות מלאות. ההגדרה בביוס בסדר (EPP ) ומותקנים הדרייברים. מה יכולה להיות הבעיה (חוץ מחיבורים, הם נראים בסדר) תודה לכולם.

• 3 תגובות
    • 747 צפיות
  25. שלום חברים, אני עומד בפני רכישת מלחם וחשבתי ללכת על HAKKO 936 או FX-888 של HAKKO מישהו יודע ומכיר את אחד מהם ואם כן אשמח לשמוע את דעתו. בארץ הבנתי שהמחיר קרוב ל-1000 ש"ח. מכירים מקום זול יותר ? eBay או משהו בסגנון? תודה.

• 3 תגובות
    • 6.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.