עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by rockstarr,

היי חברים. אני די חדש בתחום הזה ורציתי לשאול. חיברתי ללוח BREADBOARD סוללה (ללא ארדואינו) של 1.2 * 2 סוללות יוצא 2.4V. חיברתי כמה נורות לד והכל עבד. אחרי זה חיברתי מתח יותר גבוהה - סוללת 9V למערכת ואז כל נוריות הLED נשרפו. אחרי זה ניסיתי פשוט לקחת כמה נגדים, לקחתי אחד 10K ואחד 60K ועדיין הוא נשרף. הנגדים לא אמורים להישרף בעצמם וכד'? מה בדיוק היית הבעיה? איך מונעים שרפת לדים עם 9V?

• 3 תגובות
    • 2.1k צפיות
  2. Started by guyyug,

אני רוצה לבדוק אם קבל שמולחם על לוח תקין איך עושים את זה?

• 3 תגובות
    • 38.5k צפיות
  3. שלום לכולם,אני מתכנן לשים רדיאטור מאחורי המחשב עם 3 מאווררים עליו ,החוטים של המאווררים לא יגיעו אל תוך המארז רק אם אני אקנה מאריכים שראיתי שיש. יש למישהו רעיון איך אני גם מאריך וגם מחבר 3 מאווררים שיעבדו לחשמל? קונה מתאם? תודה

• 3 תגובות
    • 687 צפיות
  4. שלום.. אני חדש בכל הנושא הזה של מודינג ורציתי לחתוך חלון במארז שלי... עכשיו יש לי כמה שאלות: 1. אין לי בבית לא Jigsaw, לא דרמל, לא דיסק ולא מספרי פח.. רציתי לדעת האם יש עוד כלי מסוים לחתוך החלון?? 2. מאיפה אני יכול להשיג מן פלסטיק שקוף כדי להשים במקום של החלון? תודה מראש, LiRoN_P

• 3 תגובות
    • 739 צפיות
  5. Started by parlov,

כבר מזמן חשבתי לקנות דרמל. ופתאום ראיתי את זה מה אתם אומרים שווה או לא מגיע ל3000 סל"ד (לא רע אני חושב)פלוס מגיע עם 87 אביזרים השאלה האם הדיסקיות של דרמל יתלבשו על זה? http://shopping.walla.co.il/shopmind_portal_heb/auctionProd.asp?auction_id=1274873

• 3 תגובות
    • 876 צפיות
  6. Started by דניאל מלנקי,

אז ככה, יש לי כזה lcd ישן עם שני מספרים, אז השאלה היא אם אני יוכל לחבר אותו שייראה את הטמפרטורה של המעבד? ואם כן אז יש למישהו מדריך?

• 3 תגובות
    • 664 צפיות
  7. Started by romanklein,

שלום לכולם, קניתי מאוורר 80 ממ בשביל הדלת במארז.המאוורר הגיע עם חיבור שלוש פינים ללוח האם. הבעיה היא שהחוטים של המאוורר קצרים מדי ולא מגיעים אל הלוח אז אני רוצה לחבר את המאוורר למולקס. לפי המדריכים באתר והחיפוש שעשיתי בהודעות קודמות הבנתי שאני צריך לחתוך את החוטים קרוב לחיבור אל הלוח, לתלוש את החוט הצהוב ולחבר חוט אדום של המאוורר לצהוב במלוקס וחוט שחור לשחור. הבנתי שהשיטה הכי טובה זה להלחים את החוטים ורציתי לשאול איך אני מלחים אותם?

• 3 תגובות
    • 730 צפיות
  8. Started by talmAn,

קיבלתי עכשיו את הספק כוח החדש TT420 ויש לי כזה בלאגן במארזזזז מכל הכבלים של הספק הזה אאאאאא איך אני יכול לסדר את זה? חשבתי על סליבינג? ויש לי בעייה ניסיתי לנסות את החיבורי מולקוס מהספק הישן שלי, הניתוק הלך בסדר אבל אני לא מצליח לחבר אותו בחזרה :-\ אתם יכולים לעזור לי עם זה? איך אני עושה את זה?

• 3 תגובות
    • 724 צפיות
  9. Started by subarel,

יש לחבר שבר באמבטיה בבית וצריך קצת פיברגלס וחומר מקשה לתקן את זה, מישהו יודע איפה אפשר להשיג באיזור כרמיאל קצת פיבר ומקשה? ועוד דבר, מישהו מכיר מדריך לביצוע עבודות עם פיבר גלס?

• 3 תגובות
    • 2.2k צפיות
  10. Started by ofeky1,

חלקיכם בטוח מכירים את זה אבל בטוח יש פה כאלה שלא!! הוא עבד על זה כ"כ הרבה זמן ואחרי יום הוא יזרוק את זה לפח :screwy: אתם הייתם מכניסית תמחשב שלכם לדבר הזה??

• 3 תגובות
    • 833 צפיות
  11. Started by #ELad#,

שלום לכולם! אני מתעניין לגבי רכישת כרסומת קטנה מחו"ל. העניין הוא שהמתח שלה הוא 100v 60Hz. עד כמה שידוע לי, זה בעייתי להשתמש בממיר מתח למנוע ac בגלל התדר השונה. משיטוט באינטרנט ראיתי שלכרסומת יש לוח בקרה קטן שאליו מתחבר המתח והוא מחובר למונע. בלי שום מעגלים נוספים. זה לוח הבקרה: http://www.fluidonline.de/images/produkte/i25/2513-prox-27110-94-platine-mf70-1.jpg http://imageshack.us/photo/my-images/692/bobinasfiltro.jpg/ אני לא ממוחה לאלקטרוניקה, ואת חלק מהרכיבים שיש שם אני בכלל לא מזהה, אבל לי זה נראה כאילו המנוע שמתחבר אליו הוא מנוע dc ולכן לא תהיה לי בעיה להשתמש בכרסומת עם ממיר מתח. האם אני צודק? אני רוצה להיות בטוח לפני שאני קונה את זה.. תודה רבה וחג פורים שמח!

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. Started by thedag,

נגיד ויש לי איזשהו מעגל איך אני יכול לעשות שזה יגיע למצב שיישלח לי אות או מספר מסויים לפין מ SERIAL PORT. סתם דוגמא נגיד יש לי מעגל שמדליק ומכבה לד אז אני רוצה שדרך המחשב אני ישלח למשל את המילה "ON" לפין מסויים ב SERIAL PORT וזה ידליק לי את הלד במעגל. (ולהפך) תודה.

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  13. Started by Dror D.,

ברשותי מארז A-top Gladiator הזה: http://www.a-top.com/gladiator/AT878sv_l.jpg. החלון הצדדי של המארז עשוי ממתכת מחוררת ואני רוצה לדעת אם יש אפשרות להחליף את המתכת המחוררת הזאת בזכוכית או פלסטיק, אני עברתי לפני כמה חודשים לחדר שבו ממוקם המחשב עם המארז הזה והרעש דיי מפריע לי. צירפתי תמונה של חלון המארז מהצד הפנימי שלו. תודה מראש [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 794 צפיות
  14. Started by gofilord,

שלום לכם חברים, שמעתי שאם מחברים לד הפוך הוא הופך למזהה אור או משהו כזה, יש אמת בדברים?

• 3 תגובות
    • 2k צפיות
  15. שלום השאלה שלי מאוד פשוטה אני רוצה לבנות פאן באס בלי לדים (רק מפסקים) אני צריך מפסקים? אם אני יחתוך תחוט של המאוורר ויחבר קצה אחד לרגל האמצעית של המפסק וקצה שני לרגל צדדית בלי כל הסיבוכים של הנגדים והכל זה יהיה בסדר?

• 3 תגובות
    • 812 צפיות
  16. Started by tom123,

יש לי את ה- XASER3 וספק של TT עכשיו יש את כל המאוורים האלו... ויש מלא חוטים ואני לא יודע איך לסדר אותם....

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  17. Started by starline,

שלום אני מנסה להעשיר את הידע שלי באלקטרוניקה ויש לי מטריצה בבית שהבנתי שאפשר לבנות איתה מעגלים חשמליים לניסוי וטעיה.. רציתי להבין איך בדיוק אני משתמש בה, מה אומרת כל שורה, לאן המתח נכנס, איפה יש מגע בין חיבורים וכו' על המטריצה שלי יש שורות של x ו y ורשום עליהם + - (יש לי שתי שורות כאלו אחת צד ימין ואחת צד שמאל) ובמרכז יש לי עוד 10 שורות שמתחלקות ל -2 a b c d e f g h i j ומספרים בין כל 5 ריבועים מ-5 עד -60 אשמח להסבר כי לא מצאתי באתר או בגוגל שום הסבר לשימוש במטריצה.. תודה מראש לעונים

• 3 תגובות
    • 4.5k צפיות
  18. Started by Big_Guy7,

מישהו יודע איפה אפשר להשיג במחיר סביר?

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. פירקתי מחשב נייד ואני מעוניין לחבר את המסך שלו למחשב רגיל האם זה אפשרי ואיך אני מתאם כבל?

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by y_yakov,

למה כל המודינג זה לפרלל וקום ולא ל USB שיש הרבה יותר חיבורים זמינים ממנו? ( מודינג כמו צג LCD ן winlirc )

• 3 תגובות
    • 2.1k צפיות
  21. Started by the_king00,

איפה אפשר לקנות דרמל (יחסית) זול באזור צפת(צפון)? רצוי שגם יהיה להם אתר אינטרנט וזמין במלאי.. תודה

• 3 תגובות
    • 966 צפיות
  22. Started by not_connected,

שלום, תוכלו בבקשה לומר לי מה טווח המחירים המשוער כיום למטר פרספקס (שקוף)? תודה.

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  23. Started by eranzo,

יש לי מאוור 40ממ שיושב על הכרטיס מסך אבל אין חיבור של 5V, כמו שיש בדרך כלל על כרטיסי מסך לאן אפשר לחבר??? (כל החיבורים על הלוח אם הם 12V)

• 3 תגובות
    • 727 צפיות
  24. Started by a-gold,

שלום לכולם אני רואה המון תמונות של מחשבים שיש להם בקר מאוררים ורציתי לדעת למה זה טוב ? מה השימושים של זה?

• 3 תגובות
    • 603 צפיות
  25. Started by TaMiRn2,

שלום... אני מחפש נואשות מדריך כלשהו שיכול לתאם איכשהו את השלט rm-mz4r לנוקיה אם מישהו מכיר דרך אני אשמח לשמוע...

• 3 תגובות
    • 764 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.