אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
שלום, בקרוב ארכוש את המארז HAF 932 ואני מחפש כל מיני פתרונות לפילטרי אבק.. (כן ראיתי באתר את המדריך עם הסנו רב מגבת..) מישהו יודע אם יש מקום שאפשר לקנות בו פילטר לפי מידות או משהו כזה? למישהו יש רעיון לגבי פילטרים למארז? (אני לא מתכוון להחליף את המאווררים ל 120 או 140, ראיתי שהציעו את זה פה באשכולות אחרים והדבר נשמע מגוכך..מכיוון שההחלפה עולה הרבה כסף). תודה. מצאתי פורום באנגלית ששם מישהו קנה גרביונים בגודל SUPER EXTRA LARGE ופשוט כיסה איתם את הדלת הצדדית ואז גזר את מה שנשאר. זה נשמע אחלה אבל אולי יש משהו יותר טוב?
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
טוב בשנאי שיש לו רשום: input: 100-240V ~ 1.7A (1,7A) 50-60Hz output: 18.5V (18,5V)_ _ _ _ 3.5A(3,5A) 65W הנייד הוא : Hp Pavilion Ze4949EA שאלה עכשיו צריך שנאי מתח עליו כאשר אני טס לקנדה - ארה"ב ?? או לא? כי אני לא ממש מבין בזה? אם לא אז מה אני כן צריך לקנות אם לא אז איזה שנאי לקנות? כמו שאני יודע המתח שם זה 100-110V לא?
-
- 1 תגובה
- 762 צפיות
-
-
חיפשתי חיפשתי, וחיפשתי, אבל לא מצאתי שום הסבר על היציאות בחיבור המולקס (ואני יודע אאמורים להיות הרבה הסברים על זה... רק שב4 עמודי התוצאות, לא מצאתי אפילו אחד ) קניתי מולקס זכר של 4 פינים. אני רוצה לחבר לדים ל12V, אבל אני לא יודע איפה ה12V ואיפה הקרקע שמתאימה לו... בנוסף, אני רוצה לחבר מאורר ג'נרי 80 מ"מ לאותה יציאה, אם אפשר, ואני רוצה לדעת כמה זרם המאורר דורש ואם צריך לסים נגדים. תודה
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
זה לא ספאם!!! הייתי אתמול בחנות בדיזנגוף סנטר שיש שם קיטים לבנייה עצמית, קניתי רדיו FM לבנייה עצמית אז מי שרוצה יש תמונה של הרדיו ושל המחירים של כל הקיטים [attachment deleted by admin]
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
האם אני יכול לעשות משהו עם מסך של sk? ואם כן אתם יכולים לעלות לפה מדריך?? יש לשניי סוגים תודה מראש....!!!!! http://img.cifrovik.ru/images/catalog/sk-teletech/without_series/sky-im-5100/sk-teletech_sky-im-5100_medium.jpg http://www.sotaland.ru/img/phones/fotobig/1583_1.jpeg
-
- 3 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
אני צריך חיבורי מולקס זכר ונקבה בשביל פרויקט, מאיפה אפשר להשיג/לקנות?
-
- 1 תגובה
- 817 צפיות
-
-
יש לי דרמל יש לי ג'יגסו יש לי כל כלי אפשרי ומה שאין אני יכול להשיג הבעיה היא שלא משנה באיזה כלי אני משתמש תמיד בצדדים החיתוך יוצא מלוכלך ומגעיל אבל כשאתה קונה אצל זגג הוא חותך לך את זה בלהב (מכונה עם להב) וזה חיתוך מושלם ונקי הקטע הוא שיש דברים שאני רוצה לעשות שאני צריך בשבילם חיתוך כמה שיותר נקי...איך אני עושה את זה?
-
- 13 תגובות
- 6.4k צפיות
-
-
חיברתי נגד של 150 אום ללד אדום וחיברתי ל-5V וזה לא עובד מה יכולה להיות הסיבה לכך? אני אוסיף שעשיתי את זה ל3 לדים אדומים והם לא עבדו והלדים הכחולים שחוברו עם נגד של 47 אום עבדו תודה לעוזרים עומר8
-
- 12 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
רציתי לדעת אם מישהוא יכול לתת לי הסבר מפורט על איך ליצור מוטות עגולים כאלה כי אני רוצה ליצור מוטות פרספקס עגולים במו בפרוייקט ספיידי של alianyn: תודה מראש.
-
- 6 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום, נתקלתי בבעיה, אני מחפש ספק כח 12V, יש לי כל מני מכשירים זרוקים בבית בינהם מצאתי וידאו ישן (ותודה לאמא שלא מסוגלת לזרוק דבר לזבל), פירקתי את הספק שלו. הוא מספק מתחים של 16,4,12 וולט. אני מנסה למצוא דרך פרקטית לדעת בכמה זרם יהיה ניתן להעמיס על הספק. כמובן שאין לי כל מידע רשמי עליו. נזכרתי בשיעורי חשמל, וניתן למדל מקור ומעגל למקור ונגד פנימי (תאוריית תבנין) , דבר זה יכול לעזור לי, אבל לפי מה שאני זוכר יש צורך במדידה של מתח הנתק (קל לבצע) אך יש גם צורך בזרם הקצר - דבר מעט פחות פרקטי (אולי אפשר להשתמש בנגד קטן? אז האם אתם מכירים דרכים פרקטיות לוודא זרם מקסימלי של ספק? תודה מראש נתנאל
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
-
אני בונה מארז למחשב משהו קטלני במיוחד. כשיהיה תמונות אני יעלה. בנתיים אני הורס חומר בנסיונות. אני רוצה לצבוע אותו בשחור ואני לא בטוח איך לתפעל את זה. אמרו לי כל מיני דברים כמו: צריך צבע מיוחד, צריך לשייף, רק ספרי, רק עם אייר בראש, צריך להוסיף חומר מיוחד וכאלו ואחרים. אני כבר לא יודע מה הנפצו"ת ומה מציאות. מישהו יכול להבהיר לי את העניין?
-
- 3 תגובות
- 829 צפיות
-
-
יש לי הרבה מוצרים חדשים שאני רוצה להיפטר מהם מאווררים משחות להורדת שריטות כבלים וכו ואין לי כוח להתעסק עם יד שתיים וכאלא אז יש לי שתי שאלות 1. מדור היד שניה פה באתר באמת טוב ובאתר מוכר מוצרים מהר? 2.יש איזה חנות שקונה מוצרים חדשים\יד שניה?
-
- 0 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום... אני משדרג את המחשב שלי.. ובגלל הקירור שאני שם למעבד.. לא קשור כקגע אני רוצה לשים מתחת לספק מאוורר ובצד מאוורר.. עכשיו שתי שאלות.. החברה באמת חשובה באמווררים כאלו אם אני אקח ארקטיק קולינד או סתם ג'נרי יהיה הבדל? וממש סליחה על הבורות אבל יש מאוורר שמכניס אוויר ומאוורר שמוציא ? ואם כן איך אני קובע מה מכניס ומה מוציא? תודה רבה
-
- 4 תגובות
- 768 צפיות
-
-
שלום לכולם. יש לי שאלה לגבי הכפתור הנ"ל. http://www.sharkacomputers.com/buststriilva.html אין לי את הכפתור הזה מהאתר, אלא אחד שדי זהה לו. השגתי אותו מצד אחד בחינם, אבל מצד שאני אני לא יודע איך הוא עובד.... 1. מבחינת האלקטרוניקה, אני לא בטוח אם הוא מיועד לעבודה ממושכת עם המחשב מכיוון שייתכן והמתחים של המחשב ייקצרו את הled איך אני יכול לברר את זה עם רב מודד למשל ? 2. יש בו שש קונקטורים מאחור. שתיים מהקונקטורים מסומנים בפלוס ומינוס. והם ממוקמים במרכז הכפתור. הארבע האחרים מסומנים מ1 - 4 ואני לא בטוח למה אני צריך בכלל ארבע. איזה מהם מתייחס לled ? ולמה בעצם אני צריך עוד 2 קונקטורים ? הרי זוג אחד הוא למתח, זוג שני הוא ל led, זוג שלישי ל.... ? (הקונקטורים מפרדים לזוגות 1,3 ו -…
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אז ככה, יש לי ממיר אודיו d/a שעבד עם שם שנאי קיר 120VAC TO 16VAC, ברגע של טמטום גרמתי לשנאי להישרף. פתחתי את המכשיר ולא נראים סימנים של של אלימות על הלוח, הרכיב המיישר הוא 3KBP06M 427G של CHINA-משהו. http://www.mouser.com/Search/Refine.aspx?Keyword=KBP06 יש לי כרגע שנאי של 18VAC, שמוציא בפועל 22VAC. האם מישהו יכול לתת דעתו לגבי יכולת המיישר הנ"ל לספוג את הפרש המתח עם השנאי החלופי? האם צריך עוד נתונים מלבד המיישר?
-
- 19 תגובות
- 6.3k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום קוראים לי אלעד ואני חדש בפורום הזה ובאתר בכלל היום בבוקר ראיתי תוכנית ביאס בערוץ 26 על תחרויות בכל מיני משחקים והיה שם גם את תחום המודינג(משם הגעתי לאתר...) אין לי בכלל נסיון במודינג אבל התלהבתי מזה ואני רוצה אז רציתי לבקש אם אתם יכולים להביא לי מדריכים איך עושים את זה(אני מתכוון למארזים כאלה לחתוך אותם ולעצב עם הפלסטיקים השקופים האלה וכל זה....) ובכלל להסביר לי על מושגים בתחום.....כי אין לי בכלל נסיון בזה.... וגם רציתי לשאול אם ואיפה יש חנויות של זה של כל הפלסטיקים של המארזים וכל הכלים..... וגם אני רוצה לדעת על כל התחרויות...... מקווה להשתלב מהר בתחום...
-
- 10 תגובות
- 809 צפיות
-
-
שלום כולם! בשביל פרוייקט 6 השעות, שיעלה בקרוב מאוד לאתר אני מקווה (ותראו בעצמכם), החלטתי להתנסות בחיבור לדים. אני צריך שני דברים: 1. המלצה לחנות נורמלית באיזור חיפה שמוכרת גם דיודות וגם נגדים.. בגדול ציוד אלקטרוניקה. שתאשרו לי את המספרים הבאים: א. לחיבור ארבעה לדים אולטרה ברייט הצורכים על פי המדריך שלושה וולט כל אחד ישירות לספק אין צורך בנגד --> אם אני מחבר ארבעה לדים בטור, בעצם לא נותר עוד מתח "לספוג".. נכון?ב. בהנחה שזה נכון, הדרך היחידה לחבר שמונה לדים במעגל אחד היא... המעגל המקבילי? ובו צריך נגד 460 אוהם עבור כל אחד מהשמונה. אמת?
-
- 33 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
בשלב: "לעבודה" יש סרטוט עם תכנית, וטבלה עם פירוט שכותב המדריך כתב. עכשיו אם מסתכלים על הסרטוט ועל הטבלה זה לא מסתדר. למשל כתוב בטלבה: לחור מס'1 במסך ה-LCD מתחברת הארקה מהמולקס אבל בסרטוט רואים שהכבל הוא בכלל מהפרללי. מישהו שהרכיב כזה מסך לפי המדריך יכול לפתור את הבעיה?
-
- 0 תגובות
- 659 צפיות
-
-
עלה במוחי הרעיון הזה ואני יודע שיש חיבור בלוח שמאפשר להפעיל כזה דבר הקטע איך בונים את זה??? למישהו יש מושג איך להתחיל ומאיפה? :ס זה לא נראה לי כזה דבר מורכב דווקא
-
- 3 תגובות
- 652 צפיות
-
-
http://www.frozencpu.com/cab-38.html ואיך מתבצע כל העניין של הקניה מפרוזן, נראה לי הם שולחים לארץ זה נכון? כמה עולה, אם אפשר פירוט על העניין, תודה אלי.
-
- 15 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום! אני רוצה לבנות מגבר אוזניות (עדיף עם אופציה לשתי אוזניות, אם זה משנה משהו) בכמה שפחות כסף.. השימוש שלו יהיה לשימוש כללי למחשב שהעוצמה של השמע שלו נמוכה מאוד. הוא לא מיועד לשמיעת מוזיקה כך שאיכות שמע לא עומדת בראש סדר העדיפויות.. חשבתי על משהו מבוסס LM386 או משהו בסגנון. המגבר אמור לקחת את המתח שלו דרך usb. כל שירטוט שראיתי (גם כאלו שמבוססים על רכיבים אחרים) דורש מתח גדול יותר מ-5v. האם שימוש ב- step up converter בא בחשבון לשימושים כאלה? הייתי שמח לקצת הכוונה בעיניין או שירטוטים למגבר כזה מוכן אם מישהו מכיר.. תודה!
-
- 17 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
טוב, התחלתי לעשות מודינג למחשב שלי.. 8) המפרט שלי הוא: amd 2400+ Athlon GigaByte-7N400V PRO Asus Geforce Ti 4200 128mb 512mb DDR 333Mhz WD 40GB (2mb cache) WD 40GB (8mb cache) אוקיי, בהתחלה סידרתי את הקבלים של הספק כוח.. אבל זה לא יצא כל כך יפה, אחת מהסיבות היא בגלל שלא מצאתי חומרים טובים.. ראיתי מאמר נורא מעניין בו הסבירו על סידור כבלי ספק הכוח, והמליצו להשתמש בכבל שזור ולתוכו להכניס את החוטים, נראה ממש יפה.. הבעיה היא איפה אני יכול למצוא כבל שזור ריק(לא ACE ולא Home Center)? ומאיפה אני יכול לקנות (חנות פיזית, לא באינטרנט) כבל IDE מעוגל? כי עיגלתי בעצמי, וראיתי איך נראה קנוי, ואין מה להשוות, בלתי אפשרי כמעט להגיע לתוצעות כאלו בלי לפרק את הכבל(ולחבר..חחח) עכשיו, התחל…
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
תשמעו קניתי לפני כמה חודשים מארז חדש A-TOP Gladiator אני צריך חוות דעת מה אתם חשובים על אם זה טוב וזה הנה כמה תמונות תגידו לי איך סידרתי תחוטים מה כדאי לי לעשות עוד ויש לי שאלה בדרך יש לי מקום לעוד מאוורר אחד אני לא יודע אם הוא צריך להכניס אוויר למארז או להוציא משהו מסובך :\ תראו זה המקום של המאוור מאחורי הכרטיס קשיך ליד המאוורר שמכניס אוויר למארז אתם לא רואים אבל למעלה זה הכרטיס קשיח... זה מאחורי המקום למאוורר ואין בו חורים שאפשר להוציא אוויר או לקחת... [br]פורסם בתאריך: 26.07.2008 בשעה 19:34:45 התמונות גדולות מדי מצטער תשמרו אותם על המחשב ותראו תודה רבה לעוזרים!!!
-
- 29 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
כתבתי כבר בסביבות ה10 פעמים מחדש את הקוד בכל וריאציה שלו ומשום מה אני לא מצליח להפעיל אותו, ניסיתי לקחת כמה קודים כתובים ולשנות אותם לפי מה שאני צריך(ע"פ סוג המקלדת והLCD שלי) אבל לא הולך לי כ"כ אני משתמש במקלדת 2 שורות(2X16) מסוג M1632 מקלדת 4X4(זאתי שיש בה גם את A,B,C,D בנוסף למספרים ולסימנים) ובמפענח מקלדת 74922 אשמח אם מישהו יוכל לענות לי ולעזור לי לתקן את הקוד שלי, הוא עובד כמובן קומפילציה אבל לא פועל, הLCD מציג את השורה הראשונה בה כתוב "קוד:" ובשורה השניה מספרים אקראיים שהם בד"כ שורה של 5 אחדים או 5 פעמים 2, אחרי 10-15 שניות של ההצגה הזאת המסך כל הLCD מתמלא במספר 2 משום מה, כל 2 השורות. הקוד אמור בסה"כ לקרוא את המקשים שהוקשו במקלדת ולהציג על הLCD. זה הקוד: #include …
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-