עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by doker,

יש לי אוזניות grado sr80i והקונקטור נשבר חשבתי כבר על הדרך להחליף את כל הכבל למשהו יותר טוב(קצת מעצבן אותי הY שלהם.. ) בעיקרון לא אכפת לי לקנות כבל וחלקים בנפרד ולהלחים את הקונקטור ואת כל מה שצריך. הבעיה שלי היא הפיצול של הכבלים (אולי heat shrink בצורת Y לא ממש מצאתי) ואיזה כבל כדאי לקנות למשימה הזאת.. ואיזה קונקטור.. עוד דבר שאני צריך זה מחברים קטנים להרכיב על כל אוזנייה ככה שאני יוכל לחבר ולנתק את הכבל צריל גם זכר וגם נקבה(אחד לכבל אחד לאוזנייה) אם אפשר לינקים אשמח ראיתי משהו כזה http://www.ebay.com/itm/10mm-BLACK-GREEN-Expandable-Braided-DENSE-PET-Cable-Sleeving-Audio-Sleeve-DIY-1m-/281158523092?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item41765a98d4 http://www.ebay.com/itm/3-5…

• 4 תגובות
    • 4.2k צפיות
  2. שלום, יש לי מצלמת אינטרנט ישנה, רציתי לדעת האם אפשרי לחבר לה כבל USB ארוך מאוד או שיש איזו מגבלה? אם המגבלה היא במתח - אפשר לחבר שנאי בנקודה מסויימת כדי להגבירו? או שמא אני יפגע בלוח אם או הUSB מטרת המוד היא להפוך את מצלמת הרשת למצלמת אינטרקום או משו בסגנון כמו כן אורך הכבל יהיה כ20 מטר... תודה מראש

• 4 תגובות
    • 840 צפיות
  3. Started by Aviko,

אהלן, פירקתי את מחברי המולקס על מנת לעשות סליבינג. לרוע המזל שכחתי לסמן את מיקומם. אני יודע את המיקום של הכבל הצהוב והאדום במחבר, האם משנה לאיזה מקום במחבר מחברים את הכבלים השחורים? הרי יש 2, שמשמשים אדמה, השאלה היא כמה זה משנה, ואם כן איך מגלים את זה.??? תודה מראש

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  4. תמצאו לי בבקשה כבל ATA מעוגל באורך 18 ס'מ וכבל לכונן 1.44 באורך 24 ס'מ

• 4 תגובות
    • 767 צפיות
  5. יש לי אינפרא אדום בפלאפון ורציתי לדעת אם אני יכול בעזרת אותו המעגל גם לתקשר בין המכשיר שלי לבין המחשב ? עם תוכנה מסויימת כמובן

• 4 תגובות
    • 1.9k צפיות
  6. Started by Devil Servant,

כל האלקטרוניקה של המחשב הלכה =\ אז אין לי כבלים ואני רוצה דרך לחבר אותו לחשמל וליציאת וידיאו.. כאילו לפין הזה של הוידיאו.. כמו בפלייסטישן (לחבר אליו את המצלמת ביטחון שלי) תעזרו לי באחד יש 4 פינים ובשני יש 15 פינים

• 4 תגובות
    • 664 צפיות
  7. Started by Matan_M1,

יש לי לוח אם שאני מחבר עליו את הכל, זיכרונות מעבד כרטיס מסך והארד דיסק.. אבל ברגע שאני מחבר את הספק ומנסה להדליק את המחשב אז המחשב לא נידלק אבל אם אני מקצר את החוט הירוק שבספק אם המינוס אז פתאום המחשב נידלק ניראה שהכל בסדר אבל המחשב לא עולה מה יכולה ליהיות הבעיה ?? אממ.. אני לא יודע אם זה קשור לפורום הזה ספציפית אני חדש אז אם יוכלו להעביר את זה אז תודה מראש

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. שלום אני רוצה לעשות פתיחת דלת ע"י לחצן קיים לי המנעול עצמו הפועל עם מתח של 8-12V עכשיו אני צריך קבל ונגד עכשיו לפי מה שזכור לי זמן פריקת קבל הוא 5טאו פריקת הקבל כלומר זמן שהמנעול ישאר פתוח - כלומר דלת פתוחה עכשיו אני רוצה שהיא תהיה פתוחה 20 שניות עכשיו אני לא זוכר בדיוק איזה גודל נגד + קבל להשים אם אני לא טועה r/c = לטאו תתקנו אותי אם אני טועה ותעזרו לי בבניית המעגל תודה רבה!! אלון

• 4 תגובות
    • 934 צפיות
  9. אז ככה, לפני כמעט שנה ראיתי את הפרוייקט הזה (אגב הבחור מסתובב פה תחת אותו ניק) והחלטתי שאני גם רוצה מערכת קטנה וניידת כזו עם כוח גרפי למשחקים שונים, במקרה גם הייתי צריך מחשב נוסף. עשיתי מחקר קטן על הרכיבים שזמינים בשוק, שיהיו הכי משתלמים מבחינת עלות/ביצועים מצד אחד ועונים על הדרישות והחיבורים שאני צריך מצד שני, בנוסף לזה שישכנסו למארז במינימום צורך בכלים ושינויים גדולים כמו בפרוייקט שנעשה(מוגבל בכלים). נרכשו הרכיבים הבאים(אם אני זוכר נכון סה"כ 350 יורו): Intel Pentium G620 (אם הייתי מודע לסלרון G530 שעתיד לבוא הוא היה נקנה) ASRock H67M-ITX G.Skill F3-10600CL9D-8GBNT MSI HD6770-MD1GD5 1024MB (הכרטיס הכי חזק שהיה ביחס לאורך, אם אני זוכר נכון רק 17 ס"מ) Samsung Spinp…

• 4 תגובות
    • 1.9k צפיות
  10. Started by CyberBot,

http://mysite.du.edu/~etuttle/electron/elect10.htm בOp-Amp Relaxation Oscillator כתוב ש 1/1.22RC שווה לתדר עכשיו הצבתי את הערכים שאני רוצה ואני מקבל תוצאות לא מובנות(לי) לדוגמא: R = 10k, C = 0.1 gave f = 455 Hz וזה לא יצא ככה איפה טעיתי<?> גם בחישוב שלי במחשבון ועוד משהו איך אני רואה תדר בMULTISIM 11? בסקופ

11. Started by B0o!,

פתיחתי ספק ישן שמצאתי איפה שהוא ולקחתי את המאוורר..... על המאוור אין שום מדבקה של כמה הוא צריך לקבל וכו'.... המאוורר הוא מאוורר 80מ"מ יש לו שני חוטים(אדום ושחור) שהם משוחררים ( זאת אומרת ללא כל חיבור) יש לי חיבור מולקס שאני רוצה להלחים לו אבל..... אני לא יודע לאן וכמה הוא מקבל וכו'.... !! איך אני אדע כיצד לחבר אותו למולקס?? תודה מראש לעורים !

• 4 תגובות
    • 674 צפיות
  12. הכותרת אומרת הכל קניתי Sleeving Cables http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=946_1102&products_id=6119 ואני לא יודע איך מכניסים לתוכם את הכבלים של החשמל.. הקונקטורים הלבנים האלה גדולים מידי, האם צריך לפרק אותם? ואם כן אז איך?

• 3 תגובות
    • 768 צפיות
  13. Started by idan1836,

מישהו יודע איך לחבר פוטנציומטר למאוורר (לחוט הצהוב-12V) , אבל לפוטנציומטר יש 6 פינים כאלה.. ולא 2.

• 3 תגובות
    • 965 צפיות
  14. Started by PhoenixBoy,

שלום, יש לי במארז במחשב לד שמחליף את הצבעים של באפקט דהיה.... ויש בו המון צבעים... כחול סגול תכלת ירוק אדום צהוב ועד ביניים... איפה קונים דדבר כזה וכמה עולה?

• 3 תגובות
    • 779 צפיות
  15. Started by yohizu,

שלום לכולם. אני מעוניין לצרוב BOOTLOADER לאורדיניו אונו תקול (ציפ מולחם ללוח) מאורדיניו אונו תקין. בכוונתי להשתמש בתוכנה של Randall Bohn. בהנחיות רשום : " for the Arduino Uno: you'll need to add a 10 uF capacitor between reset and ground." 1. האם הכוונה בין הפינים של התכנת (פרוגרמר) ? 2.אם כן, בפועל, פין ה RESET בתכנת (פרוגרמר) מחובר לפין 10 בלוח התקול (סלאב). האם צריך להוציא חיבור מקביל נוסף מה RESET ל GND עם הקבל ? ניתן לראות את החיווט כאן : http://arduino.cc/en/Tutorial/ArduinoISP תודה מראש למגיבים.

• 3 תגובות
    • 2.6k צפיות
  16. או בשמם המוכר יותר PCB(מודפסים לפי הזמנה\שירטוט אישי). אני מודע לזה שבבודדים זה עולה הון (יחסית),בכל מקרה מדובר במערכת רצינית מאוד שאני עומל עליה הרבה... מישהו מכיר אולי ???? ודרך אגב,לא יודע אם זה המקום,אבל למישהו יצא אולי לעבוד עם הציפ הזה xtensa 32bit של Altera ,או שמכיר אותו טוב??? (אני כותב עליו Embedded ב C++)

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  17. Started by nir_,

http://www.cmstore.eu/cases/haf/haf-932/haf-932-i-o-panel/ יש מוכר אחד באיביי אבל העלות היא 200 שקל, אשמח לעזרתכם ולמי שמבין איפה אפשר למצוא את החלק ב10-20 דולר מקסימום (משלוחים בתוך ארה"ב מתקבלים בברכה)

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by YTZ,

אהלן, ברשותי 2 מערכות של Z623 (לוג'יטק) וזה באמת מציק שצריך לשלוט על כל אחת בנפרד. ראיתי אנשים עם מערכות דומות (Z2300, Z5500) בחיבורים שפשוט שמים מפצל D-SUB (לא VGA! ב-VGA יש חיבורים חסרים וכאן כולם 100% נחוצים) שזה החיבור לקונטרולר ומחברים 2 מערכות לקונטרולר אחד. הבעיה היא שב-Z623 הקונטרולר הוא גם רמקול קדמי...אני חושש מה-OUTPUT הכפול שנכנס לרמקול ועוד סיבוכים שיכולים להיות בדרך המפצל הוא בחיבור מקבילי (מן הסתם) כך שאם מגיע זרם מ-2 מערכות, הרמקול אמור גם לקבל פי 2 יותר זרם (ולהיות ב-3db יותר חזק)? והבנתי שיש גם יציאה של 5 או 15V בשביל ה-LED וכל השאר, איך הקטע של הזרם הולך שם?

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. אני צריך מספר קבלים ובנוסף גם מוספט מספר 40T03GP זה של מסך LCD יש קיטים כאלו לתיקון המסך באיביי, אבל אני קצר בזמן מישהו יודע איפה אני יכול להשיג את הרכיב? אפילו מפירוק, אם יש פה למישהו ויכול לשלוח לי בדואר גוביינא... אני אשמח

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. אם כן אנא צרו איתי קשר באייסקיו שמספרו 177360505 או בפרטי, תודה לעוזרים,

• 3 תגובות
    • 664 צפיות
  21. בוקר טוב! אז יש לי את הדיאגרמה הזו, הכל מובן לי מלבד החיבורים של הנגדים המשתנים (בשרטוט 10K ו-20K) עכשיו, אני יודע שיש לנגד משתנה(פוטנציומטר) 3 פינים, איזה פין אני מחבר לאיזה חוט. לדוגמא בסרטוט של החיבור של הפוטנציומטר של ה-20K, אני רואה 3 חיבורים, איך אני יודע איזה חוט מתחבר לאיזה חיבור בפוצנציומטר (הימיני, השמאלי או האמצעי). אני מקווה שאני מספיק מובן. תודה, חברה! [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 3 תגובות
    • 963 צפיות
  22. Started by r.g.comuters,

שלום לכול חבריי הפורום יש לי שאלה אליכם קניתי לדים אולטרה ברייט ( 30מילי אמפר ) עכשיו אני רוצה לחבר אותם למקור מתח של 12 וולט ברכב בבקשה עם מישהו יוכל לעזור לי אני אודה לו מאוד

• 3 תגובות
    • 790 צפיות
  23. Started by eran898,

שלום. אני מנסה לבנות בחודש האחרון רמקול נייד ונתקלתי בבעיה במציאת בטרייה מתאימה.. המגבר שאני משתמש בו הוא זה:http://www.ebay.com/itm/Lepai-Class-T-Hi-Fi-Audio-Amplifier-Tripath-LP-2020A-Amp-20WX2-Stereo-Amp-NEW-/380681222796?pt=US_Home_Audio_Amplifiers_Preamps&hash=item58a25e7a8c ורמקולים של פיוניר.. מחישובים שעשיתי יצא לי שאני צריך בערך 600 מילאמפר בשביל להניע את הרמקולים לווליום מכובד ובערך ב800-900 זה המקסימום של המגבר.. בהשתמשות בשנאים של 12V 2A ו500MA ראיתי שבאמת אני בכיוון הנכון אז הזמנתי את הסוללה הזאת http://www.buyincoins.com/item/22567.html שלפי הנתונים היית צריכה להחזיק יפה את הסיפור(תקנו אותי אם אני טועה)..הזמנתי דווקא מפה ולא מאייבי למרות ששם יותר זול ב6…

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. שלום אשמח אם מישהו שמכיר אפישהוא באיזור קריית שמונה ולא חיפה כי זה ממש רחוק לי

• 3 תגובות
    • 630 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.