אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
קודם כל שלום אני משתמש חדש..ואני שמח להיות פה לעניין, אני מעוניין לקנות פאנבאס והמליצו לי על Enermax UC-A5FATR2. עכשיו הוא נראה סבבה והכל...אבל מעצבן אותי טיפה שאשפר לראות רק את ה rpm של 2 מאווררים מתוך ה 6.....איך אפשר להוריד בצורה נכונה את המהירות של כל שאר המאוררים אם לא רואים את ה rpm ?? =\ ושנית....כל היציאות מהמאוררים שלי הם של 4 פינים...וראיתי שלפאנבאס הזה יש רק כניסות של 3...וחיפשתי בכל הרשת מתאם זכר שיתאם ב ין 4 פינים ל 3...ולא מצאתי למישהו פה אולי יש את הפאנבאס הזה ויכול לתת עליו תגובות? זה ממש חשוב לי כי אני רוצה לקנות בימים הקרובים. ואם כבר בעניין....האם יותר כדיי לקנות את Coolermaster Aerogate II ? כי הוא נראה טוב אבל הושא שולט רק על 4 מאוררים...וזה תוקע …
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
דוד שלי כאן והוא מקצוען הוא יעשה לי חלון משהו משהו אבל אני צריך מין ציור כזה מדיוק.. אני לא רוצה משהו מסובך מין חלון פשוט עם פינות קצת מעוגלות והכי חשוב סימטרי ואסטתי אני לא אוהב כול מיני צורות מוזרו אני אוהב דברים נעימים לעיין אבל זה לא מעניין אותכם אז עם אפשר ציור אני אהיה אסיר תודה. וזה למידי טוואר
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אז ככה, צבעתי את הגג של המארז לצבע שחור הבעיה היא שהצביעה לא יצאה אחידה, ניסיתי לעשות שכבה נוספת אך ללא הצלחה. http://yop.co.il/files/qbxya0fk8m.jpg http://yop.co.il/files/pmslufd707.jpg דבר שני הוא שניסיתי לעשות חור במארז מקדימה כדי להוריד את הרשת הזאתי, תראו בתמונה וזה לא ממש הצליח, מה אפשר לעשות כדי לתקן את זה? כדי שזה יראה יפה? http://yop.co.il/files/2a182927bk.jpg מצטער על האיכות, התמונות בקישורים עקב גודלן. תודה.
-
- 4 תגובות
- 745 צפיות
-
-
בוקר טוב. אני מבצע פרויקט באלקטרוניקה אשר דורש שימוש בביצוע שידור וקליטה של משדר IR השתמשתי תחילה ב-4 משדרים רגילים ומקלט מסוג פוטו-טרנזיסטור שהתחבר למגבר מסוג LM339 לאחר מכן החלפתי את המקלט במקלט מסוג SFH-5110-38 אני צריך הסבר לגבי הרכיב אם אפשר הטרנזיסטור היה יחסית פשוט להבנה כי הוא פעל דרך רגל הבסיס אשר שימשה כיחס ההגברה כתלות בעוצמת התאורה אשר נקלטה בקשר לרכיב הזה לא כל כך הבנתי את הרעיון הכללי, אם מישהו יוכל לתת לי הכוונה קצרה אני אשמח תודה מראש
-
- 4 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, שכחתי לצערי שיש לי מקלט אינפרה מובנה במחשב הנייד שלי ועכשיו היתי מת להפעיל אותו עם איזה שהיא תוכנה כדי שאני יהיה יכול לשלוט על המחשב דרך איזה שהוא שלט שאלה חשובה האם שאני לוחץ עם השלט התוכנה אומרת לי איזה אות שלחתי למחשב ואז צריך להגדיר לאות הזאת פעולה מסוימת? תודה לכל העונים מראש..
-
- 4 תגובות
- 630 צפיות
-
-
שלום נתון המצב הבא: 1) לוח ארדואינו כלשהו, למשל Arduino Nano 2) מחשב Android כלשהו שכולל כניסת USB, למשל Tablet, או Android Stick(שיש לו יציאת HDMI לטלויזיה, וכניסת USB) ומה שאני רוצה זה כזה דבר: לחבר את ה-Arduino Nano עם כבל USB אל המחשב Android, ואז שהמחשב אנדרואיד הנ"ל יתקשר עם ה-Arduino בעזרת תקשורת Serial פשוטה. בשביל זה, אני צריך שה-FTDI Chip שיש על ה-Arduino Nano יוכר ע"י מערכת ההפעלה. האם יש Driver עבור ה-FTDI Chip למערכת ההפעלה Android? או אם לא, מישהו ניסה פעם לחבר, ולראות אם בכל זאת אפשר לתקשר סריאלית בין ה-Android ובין ה-Arduino? תודה רבה card
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני הנדסאי בכיתה יד ואני צריך חומר לימוד(קבצים לקריאה)באלקטרוניקה תקבילית ובעיקר על הנושא "ראי זרם" אני צריך את זה דחוף-
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
טוב אז ככה דבר ראשון מצאתי את זה: http://www.rechtman.co.il/ProductInfo.asp?indx=648 עכשיו זה מואר אם לדים..ואני לא רוצה לקנות את הרמקולים האלה אז חשבתי אולי מישהו פה יודע איך עשו את הלדים שיעבדו במכונית יענו שיהיו דלוקים ושלא יבזבזו הרבה חשמל מהמכונית כי בכל זאת זה לא במחשב או משהו אם מישהו יודע איך אני יוכל לעשות את זה אני אודה לו...
-
- 4 תגובות
- 774 צפיות
-
-
-
הייתי רוצה הסבר על איזה צבעים צריך לקנות ואיך התהליך הולך ומה צריך לעשות , תודה
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום בניתי תוכנית שתפקידה לרשום מספרים על צג 7 לדים ורציתי לא שהיא תריץ סתם ספרות אלא שזה יהיה עקב פקודה כמו לחצן על מטריצה או מספר במסך סריאל של התוכנה למי יש רעיון או מדריך לעשות את זה אני חסר ניסיון בתחום זה היה הפרוייקט הראשון שלי והתחלתי אותו ממש בלי כלום
-
- 4 תגובות
- 3k צפיות
-
-
אני רוצה לצבוע את המארז בלהבות איזה ספריים של צבע ואיזה צבע ספריי כדי לצבוע אז המארז ולקבל מירור פיניש בנוסף. אם אפשר אני רוצה לדעת איפה אפשר לקנות אותם באזור נתניה????
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי,ראיתי פה באתר מדריך כזה להכנת סידי נסתר אבל לא ממש הבנתי,יש מצב שאתם מסבירים לי איך??? תודה
-
- 4 תגובות
- 815 צפיות
-
-
אני מעוניין לררכוש מסך גראפי עם בקר KS0107, עכשיו אין לי מושג איך לחבר אותו לפרללי כי לפי המדריך באתר זה לא מתאים כי כתוב שם שמפין 18 עד 25 לחבר ל0. אבל פה קכות שזה צריך להיות התאורה: אם יש למישהו שירטוט אני אשמח מאוד. נ.ב. שווה לקנות מסך כזה ברזולוציה 128X64 ב25$?
-
- 4 תגובות
- 857 צפיות
-
-
void int max(int a,int b) { if (a>b){ return(a); else return (b); } void setup() { Serial.begin(9600); int x=5; int y=10; int z; } void main(){ void loop() { int x=0, y=0, z=0; z=max (x,y); Serial.print(z); return 0; delay(300); } }
-
- 4 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
אז ככה יש לי 2 קטודות ואני רוצה לעשות אותם דרך חיבור קבוע של 12V, אז חשבתי על מולקס עם אני מחבר רק את הפלוס מינוס - אדום ושחור ו2 החוטים של קטודה כשלהי אמור לעבוד ? בתודה איתי
-
- 4 תגובות
- 763 צפיות
-
-
אין הרבה מה להסביר. הפאנל של ה-6230 שלי כבר נהרס, אז החלטתי לתת לו קצת רענון. השתמשתי בספריי - שכבה ראשונה של צבע זהב אדום, שכבה שניה של צבע שחור ושכבה שלישית של צבע אקרילי נקי (שקוף) למראה חלק ומבריק. לא יצא הכי אסטתי, אבל זאת הפעם הראשונה שאני צובע משהו ככה בספריי. [attachment deleted by admin]
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי מארז ג'נרי (Codegen 604) עם מסך LCD מובנה שמציג את הטמפרטורה ושעה וכו'... רציתי לדעת האם ישנה אפשרות שבה אני יוכל לשנות את מה שרשום במסך? תודה רבה. קישור למארז: http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_280_2403&products_id=16321&PHPSESSID=e815617dbdee0c144fc4bcd3a6ca2b13
-
- 4 תגובות
- 894 צפיות
-
-
-
שלום לכולם, האם אפשרי להעביר את הSidewinder הישן שלי מgameport לusb ולקבל זיהוי בWin 7? מצאתי פוסט שאומר שצריך לבנות מעגלים שעולים יותר מג'ויסטיק חדש ולאחסן אותם בקופסה בגודל של עוד שלושה ג'ויסטיקים. הכוונה לגיימפד הזה: תודה מראש לעונים.
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1) איפה אני משיג מפצל של לפחות 2 חיבורים מ3 פינים ל3 פינים... (למשל יש שני מאווררים ויש רק חיבור אחד פנוי) - אם לא קיים, אני מוכן להתפשר על מאריך (אני אקנה כמה ואלחים אותם ואכין מפצל) אבל שיהיה כמה שיותר זול. - לצורך העניין לשלם על חוט וחתיכת פלסטיק יותר מ10 שקלים זה לא רלוונטי בשבילי. - ואם זה לא רלוונטי, אז האם יש באריהב או חנות אלקטרוניקה כלשהי חיבורים כאלו כמו בלוח אם והחיבור הנגדי המתאים? 2) השאלה החשובה יותר: אני מעוניין לחבר 2 מאווררים לכרטיס מסך. האם זה אפשרי לחבר את שניהם למקור חשמל אחד שיש על-גבי הכרטיס? ואם כן- האם גם אפשר לשלוט עליהם דרך Riva Tuner? (אם אני מחבר את החוט ששולט במהירות) מדובר בכרטיס 8800GT Palit 512MB..
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני רוצה לבנות פנל שליטה על מאווררים אבל לא בעזרת מפסקים, זה נראה מכוער. אני רוצה בעזרת פוטנציומטרים. יש למישהו רעיון? [attachment deleted by admin]
-
- 4 תגובות
- 841 צפיות
-
-
שלום כולםםםם אני חדש כאן בפורום ובתור פרויקט ראשון שלי אני רוצה לבנות מארז שקוף כי המארז של המחשב שלי הוא ישן טילים [משהו כמו בתמונה הזאת:http://www.scpcug.com/images2003/change2.jpg] עכשיו חשבתי על מארז כזה.:. ***יש לי ידעה בסיסי באלקטרוניקה ככה שאת הלדים,קתודות וכו' אני יכול להוסיף לבד,גם לבנות אלמנט תאורה כמו של Sunbeam עכשיו לשאלות: אמרו לי שהחומר שממנו עשוי המארז השקוף הוא פרספקס. כמה יעלה לי לקנות את החומר הזה כדי שיספיק לבניית המארז הנ"ל? ואיזה עובי אני יצטרך? 2]קראתי כתבה בYNET ששמה מישהו הגיב שאם שמים חלון צד מהחומר הנ"ל אז הקרינה האלקטרומגנטית שפולט המעבד יכולה "להשתחרר" מהמארז ציטוט: השאלה שלי:האם זה נכון???? זהו לעכשיו תודה לכולם [אם פירסמ…
-
- 4 תגובות
- 701 צפיות
-
-
הכותרת אומרת הכל.. אני למעלה משעה מנסה למצוא דרף לפתוח את זה אבל זה פשוט תקוע חזק... המטרה שלי היא להוסיף שם לד אבל צריך לפתוח את זה קודם ואין לי את המכשיר המיוחד האם יש דרך ?
-
- 4 תגובות
- 789 צפיות
-
-
שלום אני לא יודע עם זה קשור לפורום הזה אבל שאלתי היא האם אפשר להרכיב מחשב מבוסס אתלון 64 במארז של פנטיום 2 האם המארז עצמו יתאים למעבד "חם" כמו האתלון ולא יגרום לחימום יתר. אותה שאלה לגבי אתלון XP.שאלתי נוגעת רק לנתוני הקירור ולא לגבי ספק המתח. תודה רבה.
-
- 4 תגובות
- 944 צפיות
-