עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. שלום, אני מחפש מחשב לינוקס מינימלי ביותר, אני צריך שיהיו בו: 1. משדר/מקלט (לא בטוח אם יש הבדל) בלוטות' 2. כנ"ל לWiFi. אם יש אופציה למכשיר כזה שיתמוך בסים זה בכלל מעולה אבל לא מחייב. 3. סוללה מובנית/אופציה לחיבור אחת שתספיק לכמה שעות עבודה ללא חיבור לחשמל. 4. חיבור כלשהו למסך לשם תהליך הפיתוח, עדיפות למין dock, כי אחרי הפיתוח החיבור לא יהיה בשימוש. 5. כמה שיותר קטן. וכמובן, בכמה שפחות כסף. תודה רבה מראש

2. אני לא מתכוון לתוכנה כמו הגוגל סקאצ'אפ, אלא תוכנה שמחליפה את הדפי משבצות. שיהיה אפשר לכתוב בתוכנה את המידות ולסרטט בדו מיימד בפשטות את המארז... יש תוכנה כזאת?

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by eladhor7,

שלום. כמה וולט (v) מספק המצת שברכב? תודה לעונים.

• 13 תגובות
    • 6.4k צפיות
  4. Started by yakir1834,

תודה לכל מי שנכנס להציץ חח לעניינינו, יש לי מאוורר סטוק 120 mm נשרף לו בכרטיס איזה רכיב עם 4 רגליים, כתוב עליו 277 משו, הלחמתי רכיב כזה ממאוורר אחר בגודל 80 mm, והמאוורר עובד אבל באופן קבוע שורף לי דיודה בבקר מאווררים אחרי כמה זמן של שימוש, פתחתי את המאוורר שוב, ראיתי שיש סיב חשוף קטן שנוגע/לא נוגע בין החוטים של הפלוס והמינוס, תיקנתי את הנושא חיברתי שוב לבקר והמאוורר עובד אבל הלד של הבקר מהבהב קלות (בערוץ של מאוורר אחר הלד לא מהבהב), נגעתי במרכז של המאוורר והוא חם בצורה מטורפת... אני מפחד שהתקלה לא נפתרה והוא שוב ישרוף לי דיודה שורה תחתונה, מאוורר שמתחמם בצורה חריגה, על איזה תקלה זה מעיד אם בכלל? אולי הרכיב מהמאוורר של ה80mm לא מתאים למאוורר של 120mm? אולי פשוט…

5. אני רוצה להדביק על המארז תמונות מגניבות (סטיקרים) אם יש למשיהו שישים פה בבקשה אחים שלי!

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. אהלן חברה קניתי טעלות של איסוף חוטים של הספק ובבקשה תגידי לי איך זה זה טוב? יפה? דרך אגם זה זוהר באולטרה ??? [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 6 תגובות
    • 992 צפיות
  7. אוקיי. המארז ייבנה מפרספקס ואין לי שום ניסיון אך יש כמו שאומרים "יש לי חלום". כמו שאתם רואים תכננתי משהו לא ממש מהפכני אך כמדומני פרקטי ואפילו קצת מגניב. # הספק ישהה לו בנוחות ב"קומה" עליונה ומופרדת, גובהה 12 ס"מ בדיוק. עם שני מאווררי 12 ס"מ מקדימה ומאחורה, מכיוון שרוחב הקומה 20 ס"מ כמו כל המארז ואורכה הוא 530 ס"מ, סביר להניח שאשים צינור בקוטר 12 ס"מ לפני ואחרי ע"מ ליצור זרימת אוויר יותר ממוקדת. # החלטתי על מידות של: 500 מ"מ גובה, 20 מ"מ רוחב, 530 מ"מ עומק. אם לדעתכם ישנו צורך להגדיל או להקטין אשמח אם תשתפו אותי. # כמובן שכל המאווררים הם של 12, לכן יש לי צורך בשלושה מאווררים עליונים, כאשר אחד מהם הוא הפאן באס ושניים הם כונן DVD וכונן קשיח בתוך מגירה…

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by ArcLite,

שלום,קיבלתי היום את הקתודה שלי ואין לי מושג איך להתקין אותה...עזרה מישהו ???

• 7 תגובות
    • 798 צפיות
  9. נמאס לי שהזרת נגררת על הפאד של העכבר ולא בא לי להוציא 600 ש"ח על עכבר כמו R.A.T 7 או Func MS-3 כדי לפתור את זה. רעיונות? עריכה: משהו כזה יכול להיות נחמד, גם אם לא מאוד אסתטי.

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. שלום בסוכות אני מתכוון לעשות את המודינג הראשון שלי,חלון במארז, יש לי שאלה מכיוון שיש לי בעיה,אני אל יודע באיזו צורה לעשות את החלון הבאתי צילום של המארז שלי,אולי תסמנו בצייר איפה לחתוך.... מאוורר עם לדים+קתודות,איפה אני יכול להשיג באיזור המרכז כי ממה שהבנתי יש רק תחנות הזו PCCOOL בחיפה וזה נורא רחוק ולא מסכימים לי להזמין,אז אם אפשר עזרה תודה. שאלה אחרונה,מישהו יכול להביא תמונה של קליפסים שאיתם ניתן לחבר את הפרספקס לדלת המארז,ועוד משהו שאלה קצת מטומטמת חחח איך אני מסמן את הציור של החלון על דלת המארז,היא שחורה ?.....

• 8 תגובות
    • 874 צפיות
  11. התחלתי מודינג כרגע רק מתג בקרה למאוורים (7-12) ושמתי כיסוי של כונן דיסקים למעטה כאילו כמו תחתית חבויה שמתחתיה יש את כל החיבורים של המאוורים וקטודה. גם ליפתי את החוט של ה20 פין עם איזוליר בנד עד שאני יקבל את ההזמנה שלי מפנדה. [attachment deleted by admin]

• 16 תגובות
    • 3.2k צפיות
  12. Started by PhoenixBoy,

אני מעונין לבנות פאן באס כמו בתמונה הבאה: http://hwzone.co.il/phpMyWebmin/_uploads/news/pictures/MoRtZkInG/MOD/end1/0508%20043_resize.jpg ואני רוצה שזה יהיה עם דברים שמסובבים כמו כאן ולא מתגים... איך עושים את זה?

• 4 תגובות
    • 771 צפיות
  13. אני מעוניין לצבוע מארז ללבן מבריק השאלה אם אני צריך לשייף את כל הצבע ואז עם ספריי צבע, לצבוע את המארז ואז למרוח לקה על המארז? ואם ידוע לכם על מקום בירושלים שמוכר פרספקס וחנות נוספת שיכולה לחתוך את המארז ולהדביק את הפרספקס ואם לא אז איך אני יכול לחתוך את המארז ולהדביק את הפרספקס בעצמי... תודה,

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  14. Started by Moty_p,

שלום לכולם אני מחפש לקנות באיביי לוחצי חשמל כמו בתמונה אבל אני לא יודע מה השם המקצועי של המוצר הזה או שם באנגלית ולכן אני לא מוצא אשמח אם תגידו לי מה השם של זה

15. [TABLE=class: tborder, width: 100%, align: center] [TR] [TD=class: alt1, bgcolor: #F0F4F8] זו השאלה הראשונה: http://sizmedia.com/my.php?i=mmzv2hjfyijm.png וזו השניה: נתון מצבר של מכונית בעל 60Ah. שני פנסי הדרך צורכים זרם של 8A ו -4 אורות חניה 2A. בהנחה שהמצבר מלא והנהג שכח את האורות דלוקים לאחר החניה, תוך כמה זמן יתרוקן המצבר? אם יש למישהו כיוון אני צריך להגיש את זה מחר. תודה רבה![/TD] [/TR] [/TABLE]

16. Started by Charybdis,

לאחרונה הוא התחיל לאבד את התאורה שניה לאחר הפוסט, מה גם שהוא משתגע כאילו לוחצים על הלחצנים ולא מגיב. יש לי הרגשה שמדובר בקבלים. ניסיתי למצוא ברגים כלשהם בצד האחורי של המסך ולא מצאתי. אז איך מפרקים אותו?

• 26 תגובות
    • 5k צפיות
  17. Started by Yehudaa,

צירפתי את המעגל . בA מחובר מודד זרם בV מחובר מודד מתח . כל תא הוא 2 V עם התנגדות פנימית של 0.5 אום השאלה כמובן מה יראו המודדים האם כשחיברנו את מודד הזרם הוא קיצר בין השתי הנקודות ואז יש לעשות את החישוב בהתאם ? לקוח מספר יסודות תורת החשמל של חיים גרון ע"מ 281 תודה לעונים . [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by mat770,

שלום, אני תלמיד בכיתה י"ב במגמת אלקטרוניקה. יש לי יידע די בסיסי בשפת C ולאחרונה התחלתי לעבוד עם ARDUINO UNO . נבחרתי לבנות פרוייקט בשיתוף עם הטכניון המבוסס על הארדואינו. החלטנו לבנות בעזרת הארדואינו segway שיהיה בנוי מ VEX . בינתיים אין לי עוד ממש רעיונות להתחלה ורציתי לבקש עזרה ,הכוונה כלשהי או רעיונות באילו חיישנים להשתמש. תודה רבה לעוזרים.

• 2 תגובות
    • 3.8k צפיות
  19. Started by captaincaveman,

היי! התחיל לדגדג לי באצבעות, והחלטתי להרכיב מערכת חדשה. כבר הרבה זמן שאני מפנטז על מארז של CaseLabs. לא עוד! מארז עם המון תוספות נחמדות בדרך אלי מה עוד יהיה שם? אני לא לגמרי סגור על זה... אבל זה יהיה חזק ומוגזם כמעט בוודאות בגדול, השאיפה היא ל-X99 בתוך המארז עם מעבד 8 ליבות וכמה כרטיסי מסך מהדור האחרון שיהיה באותו זמן. אני מתכוון להתחיל עם קירור המים ורק אחרי זה להתחיל לחשוב על החלקים הספציפיים שיכנסו למערכת. מבחינת הקירור יהיו 4 רדיאטורים, 2 של 560 ו-2 של 360 בנוסף לשתי משאבות. הרעיון הוא לקרר הכל, גם מה שלא צריך זה אומר: cpu, mobo, ram and gpus. הנטייה כרגע היא ל-LOOP אחד אבל מוכן לשקול לעבור ל-2 בהתאם להמלצות. מבחינת צבע, המארז שחור ואני מתלבט מה יהיה הצבע…

20. Started by miki26,

היות וזה קשור לאלקטרוניקה אני שם את זה פה מנהלים בבקשה לא להעביר יש לי נייד של קומפק פרסריו 2100 והמסך מוחשך חשבתי שזה קטודה שנשרפה אבל לפני שהלכתי לקנות קטודה אמרתי אולי כדי לראות אם היא באמת נשרפה לכן פתחתי את המסך ובדקתי את היציאה לקטודה ואין בה בכלל זרם אז אולי בכל זאת המנורה כן עובדת שאלתי לחברי הפורום היותר מבינים היא :מסך 14.1 איזה V צורכת הקטודה הקרה שלו כדי שאנסה לחבר מקור מתח זהה לקטודה ואראה אם הבעיה היא באינורטר או בקטודה עצמה (כדי לראות אם האינוורטר מוציא זרם חיברתי אליו רמקול קטן ואין שום רחש!!)

• 5 תגובות
    • 850 צפיות
  21. Started by feffer,

בזמן האחרון אני מתעניין בנושא.. הבנתי שמערכות ליצור חשמל נמדדות בKWP בעוד חשבון החשמל שלנו נמדד בקוט"ש, האם בעצם מדובר באותן יחידות או שצריך להכפיל את הKWP ביחידת זמן, בעצם איך אפשר להשוות בינהן? מישהו מתעסק עם זה ויודע האם זה באמת משתלם להתקין מערכת כזאת ולהגיע למצב שבעצם אין תלות יותר בחברת חשמל ?

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  22. Started by Director,

שלום לכולם .! חשבתי על להוסיף כמה לדים מתחת למקלדת שיראה יפה איפה נמצא חיבור / חוט , שאני יוכל לחבר אליהם את הלדים?

• 3 תגובות
    • 765 צפיות
  23. Started by nehmia,

יש לי את החוטים האלה במחשב סתם לא מחוברים לכלום אני יודע שהמתח בהם הוא 3.3 אני יכול לחבר להם לדים או משהו...או שכדאי להשאיר את הכל ככה ?

• 13 תגובות
    • 1.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.