עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. יש לי sony ericsson w760i ויש לו בצד מגעים המשמשים להטענה\העברת נתונים. שמתי לב שלפעמים לחבר את זה למחשב דורש כמה ניסיונות ומבט קטן במגעים הראה לי שהם מלוכלכים לגמריי (חבל שסוני אריקסון לא החליטו לעשות כיסוי להם כמו לכל שאר החברות ) אני מחפש דרך לנקות אולי קיים איזה נוזל שמנקה את זה או שבכלל יש איזה פיתרון יותר יצירתי לנקות את זה בלי לפגוע כמובן במכשיר\לשרוט את המגעים?

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. כזכור, בשנה שעברה ערך עיתון 'מעריב' תחרות מודינג לקראת חג הפורים, והשנה התחרות חוזרת - ובגדול! עיתון 'מעריב' ואתר NRG עורכים גם השנה את תחרות "מחשבים בתחפושת" ואתם מוזמנים לשלוח את הפרויקטים שלכם ולזכות בפרסים מדהימים. אם חשבתם שהפרסים בשנה שעברה היו שווים את ההשקעה בפרויקט מודינג עצבני, הרי שהשנה הרף עלה הרבה יותר גבוה, ויחד איתו עלתה גם איכות הפרויקטים הרבים אותם זכינו לראות במהלך השנה שחלפה, ועדות לכך תוכלו למצוא בקלות בגלרית המודינג שלנו. על מנת להשתתף בתחרות, עליכם לשלוח תמונה של פרויקט המודינג שלכם לכתובת הדוא"ל online@maariv.co.il, או בדואר רגיל לכתובת: מעריב, מוסף עסקים און ליין, רחוב קרליבך 2, תל אביב, מיקוד 67132. כמו בשנה שעברה, הפרויקטים הטובים ביותר יפורס…

• 74 תגובות
    • 7.1k צפיות
  3. אני מחפש פרספקס כתום/ירוק (מגיב לUV) כדי שאני יוכל להתחיל את הפרויקט שלי הבעיה שאין לי מושג מאיפה לקנות, חיפשתי בפ"ת ולא מצאתי כלום מישהו מכיר אולי חנות באזור המרכז? (עדיף פ"ת, ת"א, בני ברק או ר"ג)

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  4. Started by DimaX,

שלום! אתמול בטעות הכנסתי אצבע לתוך המאוורר TT 90MM כשהוא במהירות סיבוב מלאה, והכנף שלו נשברה.. :(:( זה היה מאוד מאוד כואב!!!!תהיתי אם יש דרך להחזיר את הכנף למקומה בעזרת דבר כלשהו... :-\ (?) כשהוא עובד בלי הכנף אז הוא מאוד מאוד רוטט.. ממש ממש חזק.. אפילו דיי קשה להחזיק אותו בלי שהוא יקפוץ מהיד.. רק עם מצמידים אותו ממש ממש חזק לשולחן, אז הוא לא רוטט... היו לו 7 כנפיים.. עכשיו יש 6.... מה עושים ? היש דבק אשר מספיק חזק בכדי להחזיק את הכנף השבורה במקומה ומספיק חזק להתנגדות של האוויר שיידחף? או שהאם אפר להשתיק את הויברציות של המאוורר בלי הכנף...(?) הוא הרבה יותר חלש בלעדיה???? פשוט ממש חבל לי לזרוק את המאוורר.. אולי יש דרך להחליף פרופלור????(אחד שיתאים בול למבנה האוירדי…

• 24 תגובות
    • 3.9k צפיות
  5. יש לי מתח USB 5.8 Volt עכשיו אני רוצה לחבר 3 לדים אליו עם פוטנציומטר... הנה כזה דבר... עכשיו המעגל הזה בסדר? לדים UB פוטנציומטר B100K יהיה בסדר? או עדיף B50K? כי זה מה שיש לי... ואיזה נגד כדאי לשים? יש לי כל מיני נגדים אז אם יהיה אפשר להגדיר טווח של נגד +- איפה אפשר לחרוג זה יהיה טוב... תודה לעוזרים..!

• 4 תגובות
    • 748 צפיות
  6. Started by card,

שלום זוכרים שכשיצאו המחשבים האישיים בשנות ה-80, כולם קנו אותם, ולא מעט אנשים קנו "כיסוי למחשב" בשביל לכסות אותו? זה לא רק כיסוי למקלדת, אלא ממש למסך גם ולמארז. מאז התופעה הזו נכחדה, אבל נתקלתי עכשיו במצב שאני צריך את החומר הזה. זה היה חומר שקוף אבל מאט, מזכיר ניילון, אבל הרבה יותר עבה ממנו.. עובי שמתקרב ל-1mm והחומר היה דיי רך.. מישהו יודע איפה אפשר לקנות את החומר הזה? (זה לא בשביל מחשב אלא מוצרים אלקטרוניים אחרים) אם לא לקנות את החומר ישירות, אז יש עוד אפשרות, יותר פשוטה כנראה: איפה אפשר לקנות כיסוי כזה? מישהו נתקל בזה לאחרונה באיזה חנות/אתר? (אנחנו כבר נעשה לו את ההתאמות הנדרשות מבחינת הנפח..) תודה

7. מה אתם חושבים ?

• 16 תגובות
    • 1.8k צפיות
  8. Started by nimrods,

האם צריך לעשות לאורות אילו שבמערכת של המחשב מפסק?

• 2 תגובות
    • 698 צפיות
  9. אם אני קונה מסך lcd תווים...והוא בא עם תאורה פנימית...יש מצבשאני משנה את צבע התאורה לכחול או משהו בעזרת לד?? אפשרי??

• 7 תגובות
    • 925 צפיות
  10. שלום, אני מנסה כבר פעמיים לשלוח מוד שהכנתי לגלריית מודינג ולא מעלים אותו לאתר !!!!!!!! אני מפרסם פה ע"מ שיעבירו את זה גלריית מודינג מחשב HTPC WOOD MOD חשבתי לעצב מארז שוכב דקורטיבי מעץ לקחתי מידות חתכתי את כל החורים הדרושים ללוח האם וספק כוח ועיצבתי מארז מעץ המחשב הוא מיועד לצפייה בסדרות וסרטים עם רזולוציה רגילה!!! המחשב מתחבר לטלוויזיה LCD 32 אינץ מה שמיוחד במחשב שהוא ללא DVD או CD ROM בחריץ הקידמי יש כניסת 2.0 USB ששם אני מחבר DISK ON KEY וצופה בכל תכני המדיה כל המדיה זורמת חלק ללא קירטועים מפרט המחשב פנטיום 3 800 לוח אם זיכרון 256 דיסק 80 כ.קול כ.מסך ספק כח מאוור קטן אחורי עכבר אופטי רגיל זהו מקווה שתהנו ביי יש תמונות מצורפות!!!!!!!!! בקובץ ראר [attachment deleted …

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  11. Started by DoroZ,

מישהו יודע איפה אני יכול להשיג? תודה

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  12. Started by nimrods,

האם יש מדריך כול שהוא לעשות כבל לכונן CDrm שהיה חיצוני יענו צד אחד שמתחבר לUSB וצד אחד לכונן?? תודה מראש..!

• 2 תגובות
    • 773 צפיות
  13. Started by arikglouds,

קראו כאן: http://www.glouds.com/geekbox/ מדובר בסטרימר קוד פתוח וחומרה פתוחה שמיועד למשתמשים רגילים וגם למפתחים

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  14. שלום החלטתי לבנות ריאובאס (סתם כי זה נראה מגניב ומשעמם לי) לאחר עיון במדריך שיש פה באתר: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=80577.0 ובמעגל עצמו בפרט (עבור מאוורר בודד) http://img684.imageshack.us/img684/505/indexyz.jpg (עבור 4 מאווררים) http://img684.imageshack.us/img684/6181/index3q.jpg יש לי כמה שאלות: מדוע צריך קבלים, נגדים (לא הנגדים שמחוברים בטור עם הלד) ומייצבי מתח ? ולא מספיק להתשמש בנגד משתנה יחיד (פוטנציומטר ) הרי הגדלת הנגד, ושמירת הפרש הפוטנציאלים ע"י הספק תגרום לזרם נמוך יותר שיסובב לאט יותר את המאוורר v=ri מה ההסבר ל 5k שליד הפוטנציומטר שנדרש שם ? ברצוני להוסיף פוטנציומטר ראשי במקום מפסק ראשי, שיתפקד בתור מסטר... אם אני מסתכל לפי השרטוט של ה4 מאוו…

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  15. Started by wombat,

אולי זה יעניין חלק, אפשר לעשות הזמנה מוקדמת לבקר(עד שני יחידות) ב $5 דולר כולל משלוח. המשלוח אמור לצאת בסוף ספטמבר, מאמין שבאמצע אוקטובר זה יגיע אלינו. הידיעה ב hackaday: http://hackaday.com/2012/08/31/preorder-tis-arm-cortex-m4-launchpad-for-5-delivered/ לאתר של TI: https://estore.ti.com/Stellaris-LaunchPad.aspx

• 94 תגובות
    • 14.2k צפיות
  16. יש לי כמה סורקים ישנים/חדשים שהוצאתי מהם כמו פלרוסנטים מה אפשר לעשות איתה למודינג וכמה וולט הם צורכים?? תודה רבה מראש לעוזרים

• 14 תגובות
    • 1.6k צפיות
  17. Started by mironbre,

שלום לכולם, לאחר ההצלחה שהייתה לי עם חריטת High Couple (עם כמה פ**** פה ושם),אמרתי לעצמי שהגיע הזמן גם לעשות משהו מקורי לעצמי... המחשבה הייתה שאני אעשה פד מפרספקס 5 מ"מ , עם תאורה של לדים UB,וחריטה אוריגינלית של tribal או משהו דומה. הציור הראשון שאמרתי שאני רוצה לחרוט הוא זה : ,מה גם שהלדים שחיברתי מתאימים בול לחריטה. אבל אז ראיתי את זה : ואת זה: שאלה לי אליכם - מה אתם ממליצים לי לחרוט? בינתיים,הלחמתי היום 8 לדים (ארבעה כחולים וארבעה לבנים) UB לכבל USB - [/url

• 10 תגובות
    • 3.8k צפיות
  18. אני רוצה לעשות מודינג של לדים במארז שלי, אני רוצה לדעת איך אני יכול לחבר את הלדים לספק הכוח בלי שישרפו אבל כמובן לעשות להם אפשרות של הדלקה וכיבוי אבל עם ה- "סליל משתנה. זהו סליל אשר אנו יכולים לשנות את עוצמת השדה המגנטי שלו ידנית ועל ידי כך אנו יכולים לשנות את ההשראות שלו." איך אני יכול בעצם לחבר את הלדים לספק הכוח בלי שישרפו? מישהו יכול לסרטט לי משהו בסגנון?

• 3 תגובות
    • 806 צפיות
  19. כי אני רוצה ללכת להום סנטר בביג בבאר שבע אז עם מישהו יודע אז שיגיד לי

• 5 תגובות
    • 791 צפיות
  20. Started by House M.D.,

יש לי מאוורר שהיה פעם מחובר לקירור סטוק של אינטל לסוקט 478, לדעתי הוא יקרר מעולה את הכרטיס מסך שלי שהוא עם קירור פסיבי . הבעיה היא ששני המקומות בלוח אם של המאווררים תפוסים, אחד של המעבד והשני של המארז אז יש לי עוד המון חיבורי מולקס, הבעיה היא שהמאוורר הזה שאני רוצה לחבר הוא מתחבר ללוח אם. איך אפשר לחבר אותו למולקס, איך להפוך אותו למולקס? אני יודע שצריך לחתוך את החיבור הנוכחי שלו ולחבר את החוטים לכבל MOLEX אני לא יודע מה לחבר ולאיפה הנה תמונה של המאוורר עם החיבור שתראו איזה צבעים החוטים שלו http://img44.imageshack.us/img44/6526/p1000281f.jpg

• 1 תגובה
    • 953 צפיות
  21. Started by SpLiNtEr,

שלום לכולם. טוב,אז בעוד כמה שבועות אני הולך לקבל כמה מארזי P3,בנסיון לשנות את מראם,מהקצה אל הקצה, הכל כולל הכול. אחד הדברים שאני מתכננן לאחד מהמארזים,הוא חריטת החתימה/ניק שלי,על דלת שמאל של המארז. מכיוון שאין לי ניסיון בחריטה,ובשליטה מוחלטת על דרמל,דבר אשר חשוב מאוד לפני שמבצעים חריטה, הייתי צריך להתחיל בניסויים. אבא שלי הביא לי חתיכה של מתכת,שאוכל לעשות עליה כמה חריטות,ולהעיר את כישורי . דבר ראשון שעשיתי,הוא צביעה של החלק הנחרט. כפי שתשימו לב,הצביעה הייתה רופפת,ולא מקצועית,מכיוון שאין צורך בכך,בכל זאת - זו חתיכה נסיונית. תמונות: http://picasaweb.google.com/DareDevil.mail/MuTaTiOn כמה דברים שחשוב להבהיר לכם,לפני שתגיבו: 1- זוהי הפעם הראשונה שאני מנסה לחרוט. 2…

• 39 תגובות
    • 4.1k צפיות
  22. Started by Cryptonite,

שלום,רציתי לברר איפה אפשר ליצור מודינג אישי ע"י אנשים מוסמכים ולקבל על כך אחריות.. וכמה זה עולה תודה יום טוב

• 38 תגובות
    • 4.1k צפיות
  23. טוב אז לפני כמה חודשים סיימתי לעשות את השולחן אבל חיכיתי לסיום התאורה וסוף סוף אתמול סיימתי אותה השולחן היה שחור ומשעמם בהתחלה : מה שעשיתי זה לקחתי טיפקס והתחלתי לצייר ( אותו סיגנון שעשיתי למארז ) הנה כמה שלבים מהעבודה : אחרי שסיימתי הבאתי זכוכית בעובי 6 מילימטר : ושמתי על השולחן : יצא די יפה אה? לתאורה השתמשתי במנורות של הקריסמס שנשארו לי מהתאורה של המארז ובקופסאות של תרופות וכדורים ניתן לראות פה : (אחר כך הוספתי עוד קופסא למפסק הבורר ושכחתי לצלם ) לקחתי 2 מנורות מכל צבע ( אדום , כחול , ירוק , צהוב ) וחיברתי אותם למפסק בורר 6 מצבים - 1 לכל צבע , 1 לכולם וoff צבעתי את הקופסא : וככה זה נראה כשזה מודבק מתחת למסך ( עם סקו…

• 21 תגובות
    • 4.4k צפיות
  24. שלום, יש לי מחר מבחן באלקטרוניקה מחר על התמונות שצירפתתי חומר המבחן כיתה יב'. התמונות הם על של פרויקט אני בונה וצריך להסביר על הרכיבים וכל זה (אני לא מבין בזה חייב את עזרתכם) אם מישהו יוכל להסביר בפירוט את הרכיב ותפקידיו מדובר על הרכיבים שמודגשים בצהוב , שהם אותו הדבר כעקרון.. התמונות: יש תרשמים מלבנים , הפרוייקט תורידו רווחים משו מה הפורום חוסם את זה : (בין ה // לפני אחרי ה הנקודה הראשונה ולפני ה נקודה השניה) http:/ /www. siz.co .il/my/ejwft0fnymtz.jpg http:/ / www. siz.co .il/my/2mqwgfdzlomj.jpg

• 1 תגובה
    • 892 צפיות
  25. אורח
    Started by אורח,

אוקי אז ככה...יש לי אינפרא אדום במחשב..מובנה שקיבלתי אם הלוח אם.. ואני רוצה לעשות שאני יוכל לשלוט על ווינאמפ אם שלט באינפרא אדום...עכשיו את התוכנה והפלג יש לי..אבל אין לי מושג מה לעשות מבחינה חומרטית.. אני מצרף קובץ שתראו את האינפרא אדום(במנהל התקנים) מישהו מוכן להגיד לי מה אני צריך לעשות?או להסביר או משהו...תודה מראש.. יהב :) [attachment deleted by admin]

• 1 תגובה
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.