עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. אז ככה יש לי תמאורר הזה: אתם רואים את המאורר, את החיבורים, זה עתיק, עכשיו השאלה שלי זה איך אני מחבר את זה למחשב שלי, לאן לחבר בדיוק את שני החיבורים תודה לעוזרים.

• 6 תגובות
    • 930 צפיות
  2. Started by yfital,

היי, אני מחפש בכל חור נוזל UV, לא "מעורבב". יש לי מים מזוקקים ויש לי את התוספים אני רק צריך את הדיו, בפעם האחרונה שקניתי, קניתי את ה"תוספים" של ZALMAN והם לא אולטרה, ויש לי 3 מנורות, אז קצת חבל :\ יש למישהו מושג איפה יש? או לפחות איפה לחפש, איזה סוג חנות או משהו, כי בנתיים אין לי ממש הצלחה... בתודה, אלון :]

• 3 תגובות
    • 921 צפיות
  3. Started by efergan7,

שלום יש לי מסך LCD של נוקיה 3310 ומצאתי המון מדריכים איך לחבר אותו בחרתי במדריך הזה בגלל שהוא לא מסובך ואין הרבה חלקים http://www.mods4you.de/index.php?action=modds&zeige=4&code=Tm9raWEgMzMxMCBMQ0QgYW4gTFBU אני רוצה לדעת אם אני יכול לבטל את הלדים ואיזה קבל צריך? קרמי? אם אני אחבר קבל אלקטרוליטי שהמינוס יהיה בחיבור 18 -25 זה בסדר? רשום 1,0 uF ויש לי 1uF 50V יש הבדל? סליחה על החפירה אבל שאלה אחרונה האם להלחים את החבורים 18-25? או לחבר לאן שאני רוצה את המינוס

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  4. שלום, מחפש נורה בודדת בעלת הברגה רגילה (e27) שתאיר לי ממש חזק לפינת אוכל וחדר שינה גדול. חיפשתי בחנויות שונות ולא מצאתי משהו חזק. שיהיה עם אור לבן תודה רבה

• 1 תגובה
    • 2k צפיות
  5. Started by orenc17,

אני עושה מודינג נחמד רציתי לקחת את הנורה של ההסורק הישן שלי בתור קטודה קרה רק רציתי לדעת אם אפשר לחבר את הנורה שיש בסורק למחשב ואיך? תודה לכל מי שיעזור

• 12 תגובות
    • 1.7k צפיות
  6. Started by thifi,

אהלן ח'ברס ! ;D לאחרונה עליתי על פרוייקט DIY מדליק בטירוף !! שחלקכם אולי מכירים. זה הוא בעצם פרוייקט ביתי המבוסס על פטנט ה-amblight של הטלויזיות של philips. בכל מקרה , השגתי די בקלות את כל רכיבי האלקטרוניקה הקשורים בפרוייקט אך לא מצאתי בשום מקום את גופי התאורה הדרושים . גופי התאורה הנ"ל הם בעצם אותם מנורות הפלורסנט שנמצאות בתאורה האחורית של רוב ה-LCD, נורות ה - CCFL. אני צריך שלוש סטים של שלוש נורותRGB מסוג זה (כלומר, 3 x נורה כחולה, ירוקה ואדומה). הדגם המדוייק הוא : ACE Dual CCFL 30 CM וכמובן שאני יזדקק גם ל-inverters. אשמח אם תוכלו לעזור לי למצוא את הנורות האלה. בנוסף , אם יהיה ביקוש ( ואני השיג את נורות) הצרף את החוויה שלי בבניית הפרוייקט וכמובן תמונות. [מוציא לשון] תו…

• 20 תגובות
    • 3.6k צפיות
  7. Started by coolmeen,

כמה עולה נורת ניאון UV כחולה בקוטר 30 סמ ואיפה אפשר למצוא, זה בשביל חבר שלי בבקשה מהר

• 11 תגובות
    • 1.9k צפיות
  8. שלום לכולם אני חדש באתר ואני אוהב אמנות(מגמת עיצוב גרפי) לאחרונה התחלתי להתעסק עם איזה מארז ישן שיש ברשותי ומצאתי את האתר שלכם מפה לשם התחלתי להשקיע בו, צבעתי אותו בשחור מבריק, את הכפתורים בכחול, פתחתי לו חלון 20*20 ס"מ בצד שמאל של המארז בפאנל הקידמי עשיתי לו חלון של 5*5 ס"מ בצבע כחול/סגול שקוף כמו אולטרה... השאלות שלי הןמצטער לא מצאתי שום הודעה או מאמר לגבי השאלות שלי) 1. איפה אני יכול להשיג נורות לד כחולות! ונגדים שמתאימים למתח של 12V? 2. איפה אני יכול להשיג לוחות פרספקס שקופות לגמרי או אם אפשר להשיג לוחות בצבע כחול/סגול שקוף? 3. כל הנורות ניאון, כמו אולטרות קצרות כאלו באורך של 20*20 ס"מ בערך כמו שכולם פה שמים במארז שלהם איפה אני יכול להשיג את זה? 4. איפה אני י…

• 15 תגובות
    • 3.2k צפיות
  9. Started by meiked,

שלום. אני חדש כאן אני מאזור חיפה אני בונה כרגע מארז מחשב עם אורות עכשיו אני מחפש חנות שתמכור לי נורות לדים אני גם מעוניין בפסקים עגולים עולים ויורדים לא כאלה שזזים מצד לצד מפסק "טייס" יעני אלה כמו במטוס שאתה מעלה או מוריד להדליק ולכבות ומאווררים איכותיים... אין לי בעיה של תקציב אבל אני לא מעוניין להתפרע יש חנות שמוכרת את מה שרשמתי באזור חיפה ? תודה על העזרה

• 2 תגובות
    • 6.3k צפיות
  10. Started by Dr__MIKO,

שלום לכולם מישהו יכול לפרט לי קצת על נורות פלורסנט? יש לי נורה כזאת של 6 W וכמה רעיונות בראש

• 17 תגובות
    • 2.5k צפיות
  11. Started by מלאךשחור,

יש לי מה שנקרא "נורת קדם ברקס" הפנס הזה שיושב על המגש מאחורה באוטו ברגע שלוחצים ברקס הוא נדלק, אז ככה הנורה עובדת ברכב על 12V או פחות יש לי אותה עם הבסיס שלה וזה ממש יתאים לי למארז, להושיב אותה היא מתאימה בדיוק!! השאלה שלי היא: האם אני יכול לחבר אותה עם מחבר מולוקס ישירות לספק הכוח.< או שעלי להוסיף לו נגדים? ואם 12 זה חזק מדי בשבילו אני יכול לחבר במולוקס על החיבור של ה5V לא? אנשים תעזרו לי בזה ובקרוב אני אעלה את המארז החדש שעשיתי!!!

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. Started by bbnbbn,

אפשר לשנות לה צבע??

• 1 תגובה
    • 585 צפיות
  13. יש לי מע' קרור מים למחשב שהמים מקוררים ע"י פריזר שפרקתי ממקרר ישן . הפריזר מופעל ע"י RELAY שמפעיל 220V אם עובר 12V ממחבר של מאוורר על הלוח . ה"מאוורר" מופעל ע"י SPEEDFAN בהתאם לטמפ' שקבעתי לחיישן הSYS (הוא הרבה יותר יציב מהCPU ולא מפעיל הרבה את הפריזר כמו של הCPU ). כל העסק נמצא בתוך קופסת שקע חשמלי שמודבקת מאחור למארז. היא מקבלת מתח משקע החשמל וכבל הפריזר מחובר אליה. קניתי (4 שקל) נורת חיווי של 220V , כי אני רוצה לדעת מתי יש מתח בשקע (שפירושו פריזר פועל), ולא באופן עקיף ל 12V . תלשתי את ציפוי הפלסטיק מחוט טלפון והשחלתי על ה"רגליים" של הנורה , וחיברתי לשקע (+ ופזה) . וגם דרימלתי פתח מתאים. כדי שאראה את החיווי ממקום מושבי , צריך שה"אור" יבלוט מעבר לצד המארז. אז …

• 6 תגובות
    • 929 צפיות
  14. Started by MrSus,

שלום, אני חדש פה בפורום אבל גולש הרבה באתר. יש לי שאלה שאינה מתקשרת למחשבים אבל היא קשורה לתחום האלקטנוריקה והמודינג. אני רוכב על קטנוע מזה כשנתיים ומאד רוצה להכנס לתחום המכינקה ומערכת החשמל של כלי הרכב. בתור התחלה חשבתי על פרויקט קטן, לא חוקי במיוחד אבל זה באמת בעיקר לצורך הלמידה. אני רוצה להוסיף נורת לד קטנה בצבע כחול בדיוק ליד הנורה שמאירה את הלוחית רישוי מאחורה. אני רוצה שהנורה תיהיה מחוברת למפסק שיישב על הכידון וכל פעם שאני אלחץ עליו הנורה תתחיל להבהב בקצב מהיר. אשמח לדעת מאיפה ניתן להשיג נורה מהבהבת כז ומאיפה ניתן להשיג מפסק ושאר החלקים. בנוסף, אשמח אם תתנו לי סוגים נוספים של נורות בצבעים כמו הנורה שמשמשת לבלמים (גם ברכב).. אם יש כאלו בצבעים שונים או שרק באמצעות הפל…

• 4 תגובות
    • 4k צפיות
  15. בבקשה תענו לי על השאלה שבכותרת .......

• 15 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. שלום חברים, ;D חשבתי על זה, שאחד הפריטים שכמעט שלא עובר מודינג הוא המצלמה למרות הפוטנציאל שבה. ניסיתי לחפש איך אפשר "להתעלל" בצורה יצירתית במצלמת רשת אבל לא מצאתי ברשת. טוב בכל אופן פירקתי אותה ואני מנסה למצא לזה שימוש יעיל. אם יש למישהו מדריכים, רעיונות, הפניות אני אשמח לשמוע... תהנו. mamulitis dotanitis@hotmail.com

• 18 תגובות
    • 2.2k צפיות
  17. עריכה: כל הנושא שונה, אז בבקשה אם אתם רוצים לעזור תדלגו על הדף הראשון ותלכו לדף השני ושם תראו את הנושא החדש של ההודעה. נכנסתי לסטיקי של המדריכים פה בפורום וראיתי את התמונה הזאת: נדמה לי זה מאוורר רגיל שעשו אותו למאוורר לדים. עכשיו, אני כבר הזמנתי מאוורר לדים כחול, אבל אני רוצה גם צבע אדום וכו'. אבל לא נשאר לי כסף לקנות עוד מאוורר לדים אז חשבתי על להכין אחד. רק רציתי לדעת אם זה יהיה מסובך מדי? ואיך אני עושה את זה בדיוק? חיפשתי מדריכים ולא מצאתי. דרך אגב: אם להכנת המודינג הזה אני אצטרך להלחים וכו', אז בבקשה תשכחו ממה ששאלתי. רק תגידו לי שצריכים להלחים וזהו, וכבר שכחתי מכל העניין. ההלחמה וחיבור 12V וכו' הדברים האלה, לא מובנים לי בכלללללללל. אז אין טעם שתנסו להתאמץ…

• 67 תגובות
    • 6.4k צפיות
  18. Raspberry Pi חדש עם Model B מחובר לרשת הביתית דרך LAN ומריץ XBMC בגירסתו האחרונה, כאשר בקובץ הקונפיגורציה ה Overclock mode settings מכוון ל High. אני מנסה לנגן הסרטות שבוצעו במצלמת ווידאו ביתית HD של Canon דגם HG20 שנרכשה לפני 4 שנים, הסרטים נשמרים בסיומת m2ts ועבור כל דקת הסרטה נשמרים כ 160 מגה. הבעיה היא שהניגון מאוד מקרטע, בכל חצי דקה/דקה הסרט נתקע למשך מספר שניות (ולעיתים יותר מכך) ואז ממשיך. רעיונות?

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  19. שלום לכולם. אני עובד כרגע (חייב לציין שדי לאט - העסק נמשך כבר כמעט שנה...) על פרוייקט שיפוץ אופנוע. הדגם הוא GSX1100F שנת 89 כאשר המטרה היא להפוך אותו לסוג של צ'ופר / בובר (למי שממש רוצה להכנס להגדרות). פרטים ומעקב אחרי העבודה אתם יכולים לראות פה - http://www.fullgaz.co.il/forums/showthread.php?t=73713 התוכנית שלי היא להעיף את הקרבורטורים ואת מערכת ההצתה המקורית ולהשתמש בארדואינו לניהול המנוע - כרגע יש לי Duemilanove שמשמש כבקר פיתוח והגרסה הסופית תעבוד על mini. מכיוון שהפורום בפולגז יותר מונחה אופנועים / ברזל (שזה מאד מאד כיף ד"א) אני גם אשמח לשמוע דעות מהפורום הזה לגבי ניהול המנוע. אני אעלה בהמשך עוד קצת מידע וסכמות - המבנה הכללי להלן: 1. למנוע 4 צילינדרים - ומכאן שיש …

• 0 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. אני רוצה לבנות סוג של בינה מלאכותית בניווט במרחב סביב מכשולים. בתור התחלה אין מבחינתי משמעות למסלול הנסיעה. אלא החשיבות היא להמנעות ממכשולים. הרעיון הוא להציב חיישן מרחק על הרכב שיסתובב על ציר. המטרה היא לשייך כל דגימה למעלה מסוימת. זאת אומרת שכשהוא מסתכל בזווית של 110 מעלות הוא רואה קריאה של 20 ס"מ ושומר אותה. ממשיך להסתובב וקורא ב105 מעלות קריאה של 15 ס"מ נגיד. ככה הוא נותן קריאה כל 5 מעלות ושומר את הנתונים בהתאם לזוית ההסתכלות. ככה המערכת ממפה את מרחק העצמים סביבה. אופן הפעולה יהיה שהרכב יסע כל הזמן ישר וינווט בין המכשולים. זאת ע"י כך שהוא יכול למפות את כל המכשולים מסביב ולבחור את נתיב הנסיעה לפי אלגוריתם שאגדיר לו. בהמשך חשבתי להוסיף חיישני מגע וחיישנים אופטיים בשביל …

• 7 תגובות
    • 2.7k צפיות
  21. יש לי מחשב נייד ישן P1 233MHZ, המסך שלו תקול, ולא נשאר לי כל כך מה לעשות איתו, חשבתי אולי לפרק לו את הצורה..רציתי לדעת האם ניתן לפרק, ובצורה כלשהיא להוציא את המקלדת והעכבר ואיכשהו לחבר למחשב רגיל?

• 3 תגובות
    • 710 צפיות
  22. ברצוני להדפיס לוגו על נייר מדבקה או נייר DECAL שיודבק על כיסוי של מחשב נייד. המטרה היא שהלוגו ייראה אותנטי לגמרי, ושלא ניתן יהיה להבחין(עד כמה שניתן) שמדובר בהדבקה ולא במקור. רציתי לדעת מה האפשרות הטובה ביותר שלי. לקנות נייר מיוחד למדפסת הזרקת דיו ולהדפיס בבית, ללכת לבית דפוס ייעודי שיבצע את המשימה(אם כן, איזה קיים באיזור ת"א), או לקנות נייר DECAL שלמיטב ידיעתי כמעט בלתי ניתן להסרה וגם לא מצאתי מקומות שמוכרים אותו בארץ. מי שמבין או עשה, אנא שתפו. להזמין מאי ביי זאת גם אפשרות, אבל האמת היא שאין לי זמן(או עצבים) להמתין שבועיים בשביל שיגיע נייר, בפרט כאשר המשלוח יקר מן המוצר.

• 7 תגובות
    • 2.1k צפיות
  23. אני צריך 200-400-600-800 ואם אפשר גם 1500 ו2000 (GRIT) תודה רבה. אני גם מחפש מין מאורר כזה שהוא מעין צינור שעליו יש "סנפירים" והוא נח במין תיבה כזאת, דומה מאוד למין קיר אוויר כזה,כמו שיש בשווארמות אם אפשר לתת לינק לקניה בארץ,מאוד יעזור.

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. Started by Nils_ Holgerson,

אהלן, רציתי לשאול אם מישהו יודע איך להשתמש בנייר שיוף מים? צריך לעבוד על רטוב? להרטיב את המארז? להרטיב את הנייר עצמו? עזרה תתקבל בברכה. יום טוב.

• 10 תגובות
    • 3.7k צפיות
  25. ראיתי פה פעם נייר להדפסה עם הגדלים המקוררם של המאווררים להדפסה 120 ממ ו80ממ עשיתי חיפוש ולא מצאתי אם מישהו יכול להביא אני יודה לו מאוד! כי זה ממש דחוף לי A4 תודה טל

• 1 תגובה
    • 947 צפיות

דיונים חדשים בפורומים