אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
שלום. שאלה מעניינת שנשאלתי - ואין לי מושג מה התשובה. מדובר בספק כוח של Corsair TX750, אשר בעליו רוצה לעשות לו Cable Sleeving לאדום-שחור. האם יש צורך בפירוק הספק? ז"א, כדי לבצע סליבינג מלא, האם יש צורך לפרק את הספק (ובכח לבטל את האחריות של הספק), או שיש דרך "לעקוף" מגבלה זאת? תודה!
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני חדש בארדוינו ומשחזר כישורי תכנות מלפני שנים בכל אופן, לקחתי דוגמה של TCP SERVER והיא עובדת מעולה בין הלוח לקליינט בווב אני שולח מחרוזות ומהן מגיעות ונשלחת הודעה בחזרה אך כאשר אני מנסה לזהות את המחרוזת כדי להגיב בהתאם לתכנה ההשוואה לא מצליחה למרות שהדפסתי ל DEBUG גם את שתי המחרוזות שאני משווה וגם את אורכן אשמח לעזרה (הטקסט שלי נצמד לא נכון בהמשך אך הוא נכון בסביבת הפיתוח) #include <SPI.h> #include <Ethernet.h> // Enter a MAC address, IP address and Portnumber for your Server below. // The IP address will be dependent on your local network: byte mac[] = { 0xDE, 0xAD, 0xBE, 0xEF, 0xFE, 0xED }; IPAddress serverIP(10,0,0,100); int serverPort=84; // Initializ…
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
שלום! 1.יש לי על הלוח אם (MSI) חיבור IR והבנתי שלא צריך הרבה רכיבים כדי לעבוד עם החיבור הזה, וריצתי לדעת מה לקנות על מנת ליצור אינפרא ? 2.האם זה יעבוד עם כל שלט? 3.מה הטווח של זה? 4. האם זה רק מקלט אינפרא או גם משדר? 5.יש מדריך עם תמונות שמראה מה לחבר למה? 8)תודה ענקית למי שיעזור!!! 8)
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי. בקרוב אני מקווה אני קונה מחשב חדש, שלי יעבור להורים שלי ושל ההורים שלי יילך למחסן. חשבתי להפכו לHTPC ואני צריך את העזרה שלכם. בפאנל האחורי יש רק חיבורי חשמל ו-וידאו, ואני צריך שיהיה לי פאנל אחורי עם מקום ליציאות לוח אם וליציאת חשמל של הספק. ללוח אם יש 6 יציאות סאונד, כרטיס מובנה, יציאות USB ורשת ועוד כמה פיצ'רים. מה לעשות ? אגב אין לי גישה לכל מיני כלים אז עדיף במינימום כלים שאני אנסה להשאיל ממישהו. אם יש דרך טובה לחתוך את המארז שלהם ולהלביש אותו בוידאו אני אשמח לטיפ. תודה לעוזרים, ליאב.
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אוקי אז ככה...יש לי אינפרא אדום במחשב..מובנה שקיבלתי אם הלוח אם.. ואני רוצה לעשות שאני יוכל לשלוט על ווינאמפ אם שלט באינפרא אדום...עכשיו את התוכנה והפלג יש לי..אבל אין לי מושג מה לעשות מבחינה חומרטית.. אני מצרף קובץ שתראו את האינפרא אדום(במנהל התקנים) מישהו מוכן להגיד לי מה אני צריך לעשות?או להסביר או משהו...תודה מראש.. יהב :) [attachment deleted by admin]
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
טוב ,את הפעם האחרונה ששלחתי פה הודעה אני ממש לא זוכר ,זה היה מזמן.אני מקווה שהפורום נשאר איכותי כמו שהיה בעבר,את זה הוותיקים כנראה יודעים. בכל זאת לעיניינינו,יש לי כרטיס מסך ישן יחסית RADEON 9600XT ,וכמו שאתם יודעים הוא מאוד מאוד חלש למשחקים של היום.ואני רוצה לעשות לו אוברקלוק רציני. כרגע לי לי יחסית מספיק צלעות קירור שהוצאתי ממעבדים (פנטיום 3) וצ'יפסטים ישנים.אני רוצה לחתוך אותם בהתאם ולשים אותם על הזיכרונות של הכרטיס,ואם יתאפשר אז גם על ליבת הכרטיס. השאלות: עם מה אני חותך את הצלעות קירור כדי להתאים אותם לגודל של הזיכרונות? איך אני מדביק את הצלעות אל הזיכרונות והליבה? יש לי משחה טרמית ננוטרם בלו 2 אבל אני לא חוזב שהיא תעזור כי היא לא מדביקה. בכל מקרה אם תעזרו לי אני אשמח…
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
יש לי מאוור רגיל מהמחשב הישן שלי ויש לו חיבור עם שלוש חורים ואין לי בלוח אם עוד מקום לחבר אותו הבנתי שאפשר לחבר לספק אבל מישהו יכול להסביר לי איך...? מה צריך לפתוח תספק וכל זה? כי זה ממש לא התחום שלי...
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אהלן, פירקתי את מחברי המולקס על מנת לעשות סליבינג. לרוע המזל שכחתי לסמן את מיקומם. אני יודע את המיקום של הכבל הצהוב והאדום במחבר, האם משנה לאיזה מקום במחבר מחברים את הכבלים השחורים? הרי יש 2, שמשמשים אדמה, השאלה היא כמה זה משנה, ואם כן איך מגלים את זה.??? תודה מראש
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
http://img161.imageshack.us/img161/2078/planau5.jpg את המדף אני מחבר בימים הקרובים תעלה לאיפה שהחשמל אני כנראה אחצוב בקיר במילא התאורה הכחולה תהיה בנויה בתוך המדף [מדף 5 ס"מ עובי עם חריצים לתאורה] השאלות שלי כאלה: הולכים להיות בקבוקי אלכוהול על המדף אז התאורה חייבת להיות קרה על מה אתם ממליצים לי לתאורה? לדים? קתודה? אם לדים אז - איזה פתרון יכול להיות לי להחלפה קלה של לד במידה ואני צריך להחליף? [בלי הלחמות אלא פשוט להוציא ולהכניס חדש] אם קתודה אז - איך אני דואג לשינוי המתח ממתח של מחשב למתח של שקע ביתי? אם לא זה ולא זה אז מה הפתרון ואיך לבצע? תודה רבה מראש לכל העוזרים!
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
לכולנו יש ספקי כוח ורובם משעממים ומעפנים בלי שום צבע או צורה לאחרונה קניתי ספק של 400 W בימקום הענתיקה של 250 W שהייה לי מאז שתחלתי להוסיף דברים הייתי חייב להחליף ספק מסיבות ברורות וגם בישביל יציבות המערכת ווווגם כי הייה נימעס לי מהצורה של ההוא חח הספק שקניתי הוא עם מאורר 120 מ''מ תחתון אבל בלי אורות מה שחשבתי לעשות זה להוסיף לו כמה אבל בדרך פשוטה ובלי סיבוכים למי שיש מאורר מיותר כמוני יכול לעשות זאת בלי בעיה ומי שלא תמיד יכול לקנות אחת ב20 שקלים המאורר שאני מדבר עליו זה זה http://img232.imageshack.us/my.php?image=28124028ss7.jpg אז ככה מה שעשיתי זה פשוט הוצאתי את מערכת התאורה מהמאורר איך שהוא עם נגדים עם הכול והשארתי את זה עם חיבור מולקס ובדקתי שהם עובדים…
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
איך אני מחבר מאורר למארז עם שני חוטים גלויים(אדום ושחור) ולאן אני מחבר תודה :jump:
-
- 12 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום אני צריך לדעת איפה אפשר לקנות פלסטיק פרספקט באזור המרכז אני כל השמן מחפש אבל לא מוצא יפה אבל אני יודע שיש בתל אביב.... מי שיודע איפה אפשר לקנות פרספקט בחנות באזור המרכז (ראשון) שיכתוב לי ..... תודה......ביי
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
כולם מכירים את המוד הזה של לדים מעל המקלדת בפינות שמאירות על המקלדת כמו זרקורים קטנים כאלה? אז חשבתי למה לא לקחת את זה צעד אחד קדימה ולעשות את זה אבל לפי עוצמת האור בחדר, הרי אין טעם שהלדים יפעלו אם יש תאורה בחדר, אז למה לא לעשות שעוצמת הלדים תהיה לפי עוצמת האור בחדר? פיתרון של מפסק O\I זה סתם פשוט מידי, אין פה תיחכום במיוחד... אחרי שעושים את זה אפשר לקחת את זה למקומות אחרים, מעבר למקלדת, להאיר את המארז לפי עוצמת האור בחדר וכו'... הידע שלי באלקטרוניקה ובתיכנון מעגלים מקביל לידע שלכם במצב החסה בשטחים אז אשמח לדעת אם זה אפשרי, מסובך מידי, פשוט מידי, או אם כבר עשו את זה ואני בכלל לא מקורי..
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם קראתי את המדריכים באתר ואני חייב לומר קודם כל שהם מאוד מעניינים ועכשיו גם אני מעוניין בכל מקרה השאלה שלי היא כזאת- אני יכול לעשות חלון מזכוכית פשוטה ולהדביק אותה עם סיליקון? הסיליקון יחזיק? המוליכות חום תיפגע לרעה? כל מה שיש לכם לומר רק יעזור. תודה תום
-
- 11 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני מחפש תרשים למעגל(לא מאוד מסובך, אני חושב משהו שיזכיר את המקלט IR של HEATSEEKERZ למי שמכיר..) שאני יוכל לחבר ל COM (או ל USB, בכלל טוב) ובעזרת תוכנה כלשהי (עם PLUG ל LCDC או דומיהם) להציג את הטמפ' על מסך ה LCD הקטן. אפשרי?
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-
-
עבדתי עם הדרמל היום... קיצר באמצע העבודה הוא עשה רעש של כאילו קצר בתוכו אז מהר כיביתי אותו... אבל הוא פשוט אל חזר לעבוד מישהו נתקל בתופעה?
-
- 14 תגובות
- 1k צפיות
-
-
בבקשה לנעול אשכול זה! הוא לא רלוונטי!
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
איך צובעים מארז? איזה סוג של צבע ניתן להשתמש? איזה חברות הכי כדאיות לקניית הצבע? איזה צבעים הכי כדאיים לצביעת המארז?
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני צריך להפעיל ממסר חד יציב 555 (הבנתי שהוא פועל לשניה) הבעיה שהמתח שיש לי הוא 0.5V כמה צריך כדי שהממסר יעבוד? ואיך אפשר להמיר? תודה
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
תלשתי מאוורר מספק כח, איזה חוט הולך לאיזה חוט בחיבור מולקס (שגם אותו תלשתי מהספק) ? תודה !
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני כבר תקופה מחפש משהוא שישלוט לי על המאווררים תקציב עד 500 ש"ח ( גמיש ) אין לי מוסג בכלל על מה ללכת כל המידע שאספתי נמצא ב גוגל תומונת כאשרי מריצים חיפוש על "FAN CONTROLLER" יש לי מארז 900 של אנטק http://www.antec.com/Believe_it/product.php?id=MjM= יש לו 4 מאווררים - לכולם חיבור מולקס עם אפשרות לשינוי מהירות (ממש לא פרקטי לפתוח את המארז כל יום לפני השינה) תודה מראש
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
איפה אני יכול למצוא היטסינק גדול שצידו התחתון שטוח לגמרי ויש לו משטח גדול יחסית. רצוי בחינם (מישהו מכיר חנויות מחשבים שיכולים לתת (חינם כמובן) היטסינק של פנטיום 2/3 (המעבדים שבאו בחריץ)
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אוקי, אחרי הרבה שאלות שחוזרות על עצמם כאן בפורום תמיד שואלים איזה דראמל הוא עדיף יותר, וטוב יותר למשתמש המתחיל והמקצועי כאחד אז אני פותח את השירשור הזה כדי לסגור את הנושא הזה באופן חד משמעי ואני מבקש ממשתמשים עם נסיון עם מספר דראמלים מחברות שונות כדי להגיב אוקי אני לא התעסקתי אם הרבה סוגים של דראמלים בכלל קניתי לא מזמן דראמל של סקייל ב 300 שקל ב ACE קנה והרוס ת'בית איתו עשיתי את החלון למחשב שלי (קניתי דיסקיות מחוזקות) ואין לו הרבה בעיות ההפך הוא ממש דראמל סבבה הוא עושה הרבה רעש ויש לו רק בעיה אחת קטנה שהיא מסוכנת מתי שאני נגיד חותך משהוא ומושך את הדראמל או הציר הגמיש (לאיפה שמחובר הדיסקית החיתוך) אז אפשר לראות בעין שלמרות שסגרתי את זה חזק (המוט שעליו מחובר הדיסקית החיתוך …
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי לוח של אביט דגם NF7 ואני רוצה לעשות לו VDD MOD עכשיו המוד נראה דיי פשוט ואני לא חושב שאני יסתבך בוא... אבל אני צריך לקנות פוטנציומטרים ( הדבר הזה שהסובבים שהחראי למתח ) עכשיו השאלה איזה אני צריך לקנות כמה זה עולה והכי חשוב מאיפה אני יכול לקנות את זה ??? תודה מראש
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אהלן תגידו אם אני מפעיל מכשיר חשמל עם בטריה נטענת....... אז מתי שהמכשיר פועל הוא פועל על החשמל וזה מטעין את הבטריה או שזה פועל על הבטריה והיא מוטענת כי בעיקרון אם זה האפשרות הראשונה אז סבבה אם זה האפשרות השניה אז זה כל פעם ממלא עד הסוף את הבטריה אז אם אומרים לי שהבטריה תעמוד ב15K הטענות זה כל הזמן מבזבז הטענה?
-
- 11 תגובות
- 1k צפיות
-