עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by idb1,

ערב טוב אנשים .. טוב ככה יש לי בעיה קטנה בנוגע לאלקטרוניקה. קניתי השבוע 6 שקעים ו6 מפסקים לכל תקע כדי שאני יוכל ליצור לוח מיתוג שבו אני יוכל לשלוט על כל תקע אם אני רוצה שהוא ידלק או יכבה בהתאם לצרכים שלי. הבעיה שנוצרה לי היא כזאת (ניתן לראות תמונה) : המפסק (התחתון) עובר בו רק חוט אחד בעוד שלשקע עצמו צריכים להגיע 3 חוטים (כחול, צהוב וחום). מכיוון שאינני גאון בחשמל (אך יש הבנה מוטב לציין) אינני יודע איזה חוט אחד אמור לעבור (אחד או יותר..) דרך המפסק כדי שהמפסק בעצם יסגור ויפתח מעגל. בתמונה שמתי בעצם את המפסק ואת השקע כדי שתוכלו להבחין איך זה נראה. רואים שם שיש מקום רק לחוט אחד לעבור דרך המפסק בעוד לשקע עצמו נכנסים 3 חוטים. הריסוס הצהוב אלו בעצם הברגים. את עזרתכם הדחופ…

• 14 תגובות
    • 1k צפיות
  2. Started by YK24,

שלום לכולם קניתי והרכבתי LCD מאריאב 20*4 כל החיבורים תקינים (בדקתי) יש תצוגת ניסיון של הLCD שורה 1 ו3 מלאים בשחור בהתחלה הבעיה היא שבשום תוכנה לא כותבת לתוך הLCD כלומר אין תצוגה של מלל מה עושים???????? תודה רבה ויום טוב

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  3. שלום לכולם אני מודע לכך שהנושא כבר נידון בפורום בעבר, וראיתי את המדריך לבניית מקלט אינפרא, אבל יש לי מתאם USB IRDA של חברת unitek דגם Y-165 שבמיפרט שלו כתוב שהוא תומך בתקן ASK שלמיטב הבנתי זה התקן שבו עובדים שלטים רחוקים (של טלוויזיה, סטריאו וכו') ורציתי לדעת האם בינתיים (עברו כבר שנתיים מהפעם האחרונה שהעלו את הנושא) מישהו כבר מצא דרך לעשות את זה ? ניסיתי את התוכנה girder אך ללא הצלחה. תודה רבה, רון

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  4. Started by צפיד,

הייתי רוצה להתייעץ לגבי הוספת מאוורר עליון למארז, כרגע על המארז: Scythe Kaze-Jyuni בחזית דוחף פנימה 12 ס"מ 1200 RPM Scythe Kaze-Jyuni אחורי מוציא החוצה 12 ס"מ 1200 RPM על שלישיית דיסקים של WD יש את המאורר הדיפולטיבי של המארז (כחול). הייתי רוצה לדעת האם יש מקום להכנסת עוד מאורר בחזית ועוד אחד בגג המארז, כמו כן חשבתי על קניית דלת מארז עם מאוורר מובנה של 25 ס"מ . כמובן שאני לא חושב על הכל יחד אלא מנסה להשיג תוצאה טובה בלי להרעיש מדי. <מונה מצורפת> [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  5. אני עושה חיתוך לחלון...ואני צריך לקנות דיסקיות חיתוך לדרמל,רק שאני ממש לא יודע איפה קונים. אז איפה קונים דסקיות כאלה? ואולי גם ראשי שיוף והחלקה אם צריך(אתם תגידו לי) אהה ויש להם שם?כדי שהמוכר יבין לפחות מה אני רוצה ממנו...

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  6. Started by ExTazy,

דבר ראשון אני התחלתי קצת לעסוק במודינג ואני רוצה לקנות דרמל .. אז השאלה שלי היא איפה כדאי לקנות ושל איזו חברה ? וכמה זה עולה בערך ?!?!! דבר נוסף רציתי לשאול האם הדרמל יכול לשמש גם כמקדחה ( לקדוח חורים לברגים ולדברים קטנים ) ומברגה ( להבריג ולהוציא ברגים ) ??? תודה מראש לעונים .. וזה קצת דחוף כי אולי אני יקנה היום או מחר ...

• 12 תגובות
    • 1k צפיות
  7. Started by G!0®@,

אנשים הייתה תחרות חבל על הזמן אני אישית נהנתי בתור משתתף (אני הייתי זה עם השקוף) מי שלא ראה את המחשב שלי אז הינה כמה תמונות: [attachment deleted by admin]

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  8. שלום, יש לי מארז ואני רוצה לצבוע בו חלקים לצבע כרום. מדובר בפלטת ברזל קטנה (כ-20X11) וסניפירים מפלסטיק (המארז הוא XaserII למי שמכיר) הספריי שקניתי והשתמשתי בו לצביעת הפלטה לא נראה לי כ"כ איכותי (אחרי יום של ייבוש לאחר שיוף וצביעה בפריימר נשארים עליו סימנים כהים אם מנקים אותו) השאלה שלי היא - האם כדאי ללכת ולצפות את הפלטה בכרום או לצבוע מחדש את הפלטה או לחלופין לקנות ספריי חדש (לא מומלץ - זה ספריי יקר יחסית). ואם אני צריך ללכת ולצפות בכרום, איך מורידים את הצבע שיש עכשיו וכמה זה יכול לעלות? ובקשר לסניפירי הפלסטיק, יש איזשהו שינוי בטכניקה כדי לצבוע? הם כרגע שחורים, ואני לא יודע אם צריך או לא צריך לרסס פריימר על פלסטיק. תודה מראש על העזרה!!

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  9. Started by itayalter,

האם זה יעזור ? והאם לפתוח 120 או מספיק 80 ? ו... איך עושים את זה בדרך מקצועית ? עם כוס או דרמל ? מבקש עזרה והמלצות

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  10. Started by Marik.Sh,

לפני כיומיים מצאתי מגבר ישן (1980) של חברת AKAI ישלה מאחורה יציאות + - לרמקולים וכניסות כמו של טלויזיה (ימין ושמאל) זה אפשרי לקמבן את הכבל שיתאים בצד אחד למחשב (היציאה של האודיו) ובצד השני למגבר? (חיבור כזה של ימין ושמאל כמו לטלויזיה)

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  11. Started by siter,

היי אני מחפש איפה אפשר לקנות פילטר לאבק בדלת של המארז שלי יש מאוורר 25' שמכניס פנימה המון אבק ואני רוצה לשים אליו פילטר אבק מבחוץ כדי למנוע את זה אבל אני לא מוצא את זה בשום מקום... תודה רבה

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  12. Started by dj shay 30010,

איזה נגד צריך ? (להוריד מ 12V ל 3 V)

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  13. Started by Mr Gadget,

מצאתי מערכת סטריאו של Sharp ברחוב עכשיו אני מבין באלק' אבל לא מבין את הדבר הבא כאשר אני מדליק את המערכת ישנו POWER ON(מין איתחול של המערכת) ואז אני מקבל PROTECT וזהו המערכת אינה מגיבה אודה למישהו אם יוכל להגיד לי מזה ה Protect הזה ועל מה הוא אחראי כדי שאני יוכל לתקן את המערכת

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  14. לפני שבועיים קיבלתי פאנל חדש שהזמנתי ל nokia 3600 slide שלי. הרכבתי אותו (זה פאנל מלא שהרכבתו כרוכה בפירוק הטלפון כולו) ומאז אחד ממקשי הווליום לא עובד. המקש שלא עובד הוא הגברת הווליום. העוצמה בזמן שיחה מאוד נמוכה אם אני לא מגביר אותה, כך שאני מאוד צריך את המקש הזה. היום פירקתי אותו עוד פעם כדי לבדוק במה הבעיה. כפי שרואים בתמונה, הכפתור השמאלי בעל חלק מתכתי מעליו, כשהכפתורים החיצוניים (מפלסטיק) לוחצים עליו הוא בתורו עושה קצר לכפתור שמתחתיו וכך הכפתור עובד. אבל בכפתור הימני אין את הדבר הזה ממתכת, כנראה שלפני שבועיים הוא נפל לי. האם קיימים חלקים קטנים כאלו בחנויות? או שיש פתרון אחר לעניין? זה לא סביר להחליף את כל הטלפון בגלל כפתור קטן... אודה מאוד לעוזרים!

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  15. Started by guyyug,

אתמול בTECHTV הזכירו אתר שבו יש את כל המידות של המארז (חורים איפה איזה גודל.....) כך שלא צריך להתחיל למדוד כל דבר משיהו מכיר אותו או מכיר אתר דומה האתר זה משהו ".essential$$$$.org"

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  16. Started by schredder,

היי, אני מחפש לקנות באיביי את הקונקטור הזה שבתמונה (רק הקונקטור ללא הפוטנציומטר). המימדים הם: רוחב כ 9-10מ"מ עובי כ 3-4 מ"מ אם אדע איך קוראים לו אוכל למצוא אותו באיביי. תודה

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  17. תיראו אני מיצטער מראש אם זה לא הפורום המתאים פשוט אני יודע שזה קשור למודינג ואין פה פורום שקשור לקניה ומכירה אז החלטתי לישאול פה אם יש בארץ מקום שאני יכול ליקנות Sunbeam Chameleon?

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  18. אני רוצה ליבנות מקלט ואני לא יודע איזה רכיבים אני צריך במדריך לא מפרתים מספיק נדיג איזה כבל אני צריך.... אני יודה מאוד לעוזרים

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  19. אני בדרך לסליבינג הצלחתי לאלתר חלק של אנטנה שמשחרר את המולקסים... את החיבור של הפלופי גם בקלות אני משחרר עם מברג אלן קטן אבל ניתקעתי בעיקר עם ה ATX איך אתם שיחררתם אותו? ואל תגידו לי ללכת לקנות איזה כלי, או שתתנו לינק באינטרנט למקום שאפשר לקנות או שתסבירו איך לאלתר אחד... תודה מראש

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  20. Started by Or_electronics,

שלום לכולם, אני מחפש קוד פשוט להפעלת הכרטיס - אם מישהו כבר עשה פרוייקט עם הכרטיס הזה (Wifly Shield) והצליח להתחבר לרשת אלחוטית - אשמח לקבל דוגמאות שעובדות יום טוב !

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  21. אוקי, בעיקרון אני מנסה לעשות עמדה בעזרת המסך מגע+OS של הIPOD TOUCH בערך ישמש כמו MEDIA CENTER בלי הרבה התברברות של הכנת HTPC שלם בעיקרון זה יראה כך לבן=הבסיס עצמו שחור=איפה שהמסך צריך להיכנס (והפינות אמורות להיות עגולות יותר... אני פשוט נוב לחלוטין בכל תוכנה גרפית ביקום) אז חשבתי בהתחלה לעשות את הבסיס מפלסטיק כלשהו אבל לדעתי גם מתכת יעבוד השאלה שלי היא מאיפה לעזאזל אני משיג משהו כזה/איך לבנות משהו כזה? אני clueless לחלוטין... או אולי אם מישהו מכיר מוצר שנראה כך ואני אוכל לקנות ולפרק אותו לשימושים שלי זה גם יעזור

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  22. Started by psycho killer,

אני רוצה לחבר קתודה קרה אצלי באוטו באיזור של הגז ,בקרס ,קלאצ' מתחת לדשבורד בשני הצדדים אני יחבר את זה לחיבור של המצת אני רוצה לדעת אם מה יספיק קתודה של 100 mm בכל צד או קתודה של 300 mm אם מישהו כאן יכול להראות לי כמה אור מפיצה כל נורה זה יהיה טוב תודה מראש לעוזרים

• 13 תגובות
    • 1k צפיות
  23. Started by GGuyZ,

שלום לכולם. ברצוני לעשות מוד למחשב - וזאת הפעם הראשונה שאני עושה משהו בסגנון. קראתי את המדריך לתאורת המארז באמצעות לדים. במדריך מראים איך לבנות אלמנט תאורה פשוט מ5 לדים. שאלתי היא - האם באמת 5 לדים קטנים כאלה גורמים לתאורה כחולה\אדומה זוהרת בכל המארז(כמו שיש בתמונות בסוף). זה נראה לי קצת מוזר ואני רוצה לוודא זאת, כדי שאני לא סתם אקדיש המון זמן בלמידה+בנייה ובסוף אני אתאכזב. ואם זה אכן המצב - איפה בדיוק ממקמים את זה במארז כדי לקבל אפקט שכזה?

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  24. צריך כמה תמונות אחדות לא יותר,הסיבה שאולי אני יעשה אחד גם.(יש לי כמות לא קטנה של פרספקס ציבעוני בבית,בחלקים לא הכי גדולים אבל נסתדר) אגב איך כותבים פרספקס באנגלית ?

• 4 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.