אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
-
האם ישנו רכיב או דבר אותו אני יכול לרכוש ולהשתמש במחשב כ"שלט חכם" שהוא יוכל לשלוט במזגן בטלוויזיה וכ'ו ?
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום אני בונה איז משהו שמדליק הרבה לדים בעוצמה גבוהה בתדירות 0-20kוההספק הכולל של המערכת יהיה בערך 2-3 וואט... אני חושב שה555 IC עומד בקריטריון אבל בגבוליות... בויקיפדיה כתוב ככה Supply voltage (VCC) 4.5 to 15 V Supply current (VCC = +5 V) 3 to 6 mA Supply current (VCC = +15 V) 10 to 15 mA Output current (maximum) 200 mA Power dissipation 600 mW Operating temperature 0 to 70 °C לפי IV=W יצא לי הספק של 3 וואט כמו שחיפשתי אבל כתוב שהצ'יפ עצמו גוזל 600 מיליואט... אז נשאר רק 2.4 ואט?
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני עושה חיתוך לחלון...ואני צריך לקנות דיסקיות חיתוך לדרמל,רק שאני ממש לא יודע איפה קונים. אז איפה קונים דסקיות כאלה? ואולי גם ראשי שיוף והחלקה אם צריך(אתם תגידו לי) אהה ויש להם שם?כדי שהמוכר יבין לפחות מה אני רוצה ממנו...
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אהלן, יש לי את ה-Chenbro Gaming bomb הכסוף, והכוננים הלבנים שיש לי לא נראים עליו הכי טוב, אז קניתי צבע כסף, ובאתי לפרק כונן אחד (יש לי כונן אחד CD-ROM sony x52, וכונן שני Lite On combo x52/x16) אז באתי קודם ל-sony רציתי לפרק לו את הפנאלים כדיי לצבוע אותם, הוצאתי אותו מהמארז, לחצתי על הקליספים שלו והשתחרר הפנאל הראשי, אז משכתי אותו ונמשך איתו גם המגש והכונן נהרס . אבל לא נורא, במילא הוא לא היה כ"כ שימושי, עכשיו אני רוצה לצבוע את השני, אבל אני צריך מדריך או הוראות או תמונות כלשהן של איך לפרק את הפנאלים של הכונן. כאילו קודם איך משחררים את הפנאל של המגש ואז את השני אני כבר יודע. אני לא רוצה להרוס עוד אחד כי האחד הזה יקר ו-PCH רחוקים לי וזה מכה כל פעם להגיע. (אני גר בירושלים)…
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
צריך כמה תמונות אחדות לא יותר,הסיבה שאולי אני יעשה אחד גם.(יש לי כמות לא קטנה של פרספקס ציבעוני בבית,בחלקים לא הכי גדולים אבל נסתדר) אגב איך כותבים פרספקס באנגלית ?
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי חברה,ברצוני להתייעץ איתכם לגבי קניית מטען טוב וסוללות AA וגםAAA השימוש שלי הוא בחלקו יומי ובחלקו לעיתים רחוקות,זאת אומרת שלא כל הסוללות יעבדו ביום יום,אבל יהיו כאלה שכן. אני לא אדם שאוהב לקנות משהו זול,כשאני קונה משהו אני אוהב להשקיע ולהביא איכות. ראיתי כבר באייבי מטענים וסוללות למינהם,הסתכלתי מבחינת סוללות על Duracell ---- Eneloop -----gp recyko -----ENERGIZER ולגבי מטענים אני רוצה מטען שיטעין את שתי הדגמים,שוב גם פה חקרתי ובדקתי וראיתי כמה סוגים איכותיים. אבל אני מחכה להמלצות שלכם...(יש עדיפות לאייבי)תודה רבה. נ.ב ראיתי מטען אוניברסלי נראה נחמד http://www.ebay.com/itm/Nitecore-i4-Intellicharge-Universal-Battery-Charger-RCR123A-26650-18650-AA-AAA-/121132112356?pt=Ba…
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
לפני שבועיים קיבלתי פאנל חדש שהזמנתי ל nokia 3600 slide שלי. הרכבתי אותו (זה פאנל מלא שהרכבתו כרוכה בפירוק הטלפון כולו) ומאז אחד ממקשי הווליום לא עובד. המקש שלא עובד הוא הגברת הווליום. העוצמה בזמן שיחה מאוד נמוכה אם אני לא מגביר אותה, כך שאני מאוד צריך את המקש הזה. היום פירקתי אותו עוד פעם כדי לבדוק במה הבעיה. כפי שרואים בתמונה, הכפתור השמאלי בעל חלק מתכתי מעליו, כשהכפתורים החיצוניים (מפלסטיק) לוחצים עליו הוא בתורו עושה קצר לכפתור שמתחתיו וכך הכפתור עובד. אבל בכפתור הימני אין את הדבר הזה ממתכת, כנראה שלפני שבועיים הוא נפל לי. האם קיימים חלקים קטנים כאלו בחנויות? או שיש פתרון אחר לעניין? זה לא סביר להחליף את כל הטלפון בגלל כפתור קטן... אודה מאוד לעוזרים!
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי, אני מחפש לקנות באיביי את הקונקטור הזה שבתמונה (רק הקונקטור ללא הפוטנציומטר). המימדים הם: רוחב כ 9-10מ"מ עובי כ 3-4 מ"מ אם אדע איך קוראים לו אוכל למצוא אותו באיביי. תודה
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
-
*נערך לעברית לנוחיות הקריאה השוטפת של חברי הפורום שלום, מאז שקניתי את המסך שלי רציתי לצבוע אותו, ולאחרונה החלטתי שהגיע הזמן. אני אשמח למידע בקשר לאיך אני צובע אותו, עם מה אני צובע אותו וכן-הלאה. תודה מראש
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני רוצה לחבר קתודה קרה אצלי באוטו באיזור של הגז ,בקרס ,קלאצ' מתחת לדשבורד בשני הצדדים אני יחבר את זה לחיבור של המצת אני רוצה לדעת אם מה יספיק קתודה של 100 mm בכל צד או קתודה של 300 mm אם מישהו כאן יכול להראות לי כמה אור מפיצה כל נורה זה יהיה טוב תודה מראש לעוזרים
-
- 13 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום אני רוצה ללמוד קצת על הדרכים לשילוב צ'יפים דיודות וכל שאר המוליכים למחצה במעגל חשמלי. כמו כן,מה זה רכיב 555? מה הוא עושה? תודה (אם זה מעניין מישהו,אלקטרוניה זה סתם תחביב אני לא מתכנן לבנות משהו מסויים...)
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אוקי, בעיקרון אני מנסה לעשות עמדה בעזרת המסך מגע+OS של הIPOD TOUCH בערך ישמש כמו MEDIA CENTER בלי הרבה התברברות של הכנת HTPC שלם בעיקרון זה יראה כך לבן=הבסיס עצמו שחור=איפה שהמסך צריך להיכנס (והפינות אמורות להיות עגולות יותר... אני פשוט נוב לחלוטין בכל תוכנה גרפית ביקום) אז חשבתי בהתחלה לעשות את הבסיס מפלסטיק כלשהו אבל לדעתי גם מתכת יעבוד השאלה שלי היא מאיפה לעזאזל אני משיג משהו כזה/איך לבנות משהו כזה? אני clueless לחלוטין... או אולי אם מישהו מכיר מוצר שנראה כך ואני אוכל לקנות ולפרק אותו לשימושים שלי זה גם יעזור
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
החיבורי USB הקידמיים שלי שבורים מבפנים ולכן אי אפשר להשתמש בהם. איך אני מחליף את החיבורים האלה?
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
-
אתמול בTECHTV הזכירו אתר שבו יש את כל המידות של המארז (חורים איפה איזה גודל.....) כך שלא צריך להתחיל למדוד כל דבר משיהו מכיר אותו או מכיר אתר דומה האתר זה משהו ".essential$$$$.org"
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
טוב אז ככה אני ואבא שלי רוצים לבנות מארז מפרספקס ואנחנו לא יודעים איך לעשות את האחורה של המארז כאילו את כל החיבורים (יציאות usb, יציאות למסך,לעכבר וכו') למישהו יש רעיון? ואני צריך ספק טוב יש רעיונות? ושיהיה קטן ואיך אני יכול לעשות שיהיו לי 3 סידירומים? איך לחבר ולאן? ולא לדאוג בקשר לפרספקס אבא שלי יכול לעקם אותו תודה לעוזרים אפשר לפנות אלי באיסיקיו 174724290
-
- 13 תגובות
- 1k צפיות
-
-
הכותרת מספרת הכל .. או אם יש שיטה לפצל את החיבור מכוון שאני רוצה שתיהיה לי מדפסת וגם LCD.. ועוד שאלה קטנה כמה עולה מסך LCD בגודל הבא.. 15 על 13 (גובה) תודה לכל העוזרים אמיר.
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
-
אני לא ממש אלקטרונאי גדול, אז אני מקווה שאני לא מדבר יותר שטויות ושהדבר אפשרי: יש לי במחשב מסך LCD שעד היום קיבל מידע מתוכנת crystalfontz שקיבלה מידע על טמפרטורות המעבדים מהחיישנים של לוח האם. לאחרונה הוספתי התקני xp-tmc (שמאפשרים לפתוח מכפלה בלוחות שחוסמים את זה). הבעיה שהם הגביהו את המעבדים מעל הסוקט ועכשיו חיישני הטמפרטורה של לוח האם לא יעילים יותר ואני צריך תחליף. אפשר כמובן לקנות מוניטור טמפרטורה מוכן, אבל כבר יש לי מסך LCD ואני לא רוצה לתקוע עוד אחד. מצד שני, יש לי בבית כל מיני חיישני טמפרטורה שהורדתי ממאווררים, מאיזה hardcano ששחטתי פעם וכ"ו. השאלה שלי היא, האם ניתן לקחת את החיישנים האלו ולחבר אותם איכשהו למסך ה LCD הקיים שלי, או אפילו ישירות למחשב דרך אחת היציאות …
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
הינה לכם מהתחלה ועד כימעט סיום הפרוייקט חלון במארז. וגם צריך כמה עצות שלכם. חיתוך הדלת עם ג'קסון ושיוף פינות : http://img163.imageshack.us/img163/3130/img2945fb0.jpg תצוגה כללית איך זה אמור להראות : http://img426.imageshack.us/img426/1646/img2949mk1.jpg הוספת גומיית H והכנסת הפרספקס ( אחרי הרכבה ) : http://img243.imageshack.us/img243/5702/img3043cz7.jpg עוד מבט מהצד כדי לראות את הפרספקס : http://img243.imageshack.us/img243/8931/img3044rz9.jpg ועוד מבט אחרון לתוך הפרספקס : http://img243.imageshack.us/img243/8460/img3046pp3.jpg א. ממבט כללי איך יצא? =] ב. אני מביא מקדח כוס ( עם חולםם ולא שורוקק חח ) ואני קודח חור של 80MM בגג המארז בכדי לשים מאוורר . השאלה שלי אם כדאי לי לקד…
-
- 11 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אהלן! טוב, יש לי שאלה טיפה מוזרה: קניתי ערכת סליבינג, ויש כמה כבלים שאני רוצה להסליב. הבעיה היא שאין לי כלי להסרת המולקסים. אם יש מישהו מהמרכז, ויש לו את הכלי הזה, (ומוכן לארח אותי לכמה דקות), שיכתוב. אני בן 15 ולא פוגע.. זה למען הפרוייקט שלי שאותו ניתן לראות בפורום הפרוייקטים. תודה רבה!
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
הם עובדים. ושמתי לב שכאשר אני מריץ TAT והמעלות עולות, הם עובדים מהר יותר. כלומר יש בקרת טמפרטורה אבל לא ע"י תוכנה. איך אני קורא את המהירות שלהם ומשנה אותה?
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני רוצה לצבוע חלק מהמקלדת שלי (בערך 40 סנטימטר אורך על 5 גובה) ורציתי לשאול מהניסיון העשיר של כמה מהחברים באתר. אני לא רוצה לצבוע חלק שבו אני משתמש תכופות מחשש שהצבע לא יתאים לתנאי הלכלוך והזיעה,לכן כל צבע שיכול להדבק טוב לפלסטיק יתאים. וגם מאוד חשוב לי שהצבע לא ינזל רבות,מחשש שהוא יכתים חלקים אחרים במקלדת (למרות שאני אשתמש בשבלונה). ועוד דבר: האם הצביעה יכולה לפגום בפעילות המקלדת? תודה
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-