עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by Cooler-Master,

ערב צח לכולם. את האמת שאת הסידור עשיתי כבר לפני הרבה זמן פשוט לא היה לי מצמה כדי לצלם אותו. אז בלי הרבה לדבר הנה התמונות: http://img402.imageshack.us/my.php?image=img0121on3.jpg http://img251.imageshack.us/my.php?image=img0122hn0.jpg http://img182.imageshack.us/my.php?image=img0123ad7.jpg http://img402.imageshack.us/my.php?image=img0124nv8.jpg טוב אז זה מה שיצא אחרי הרבה התעללות וחורים ותכנון... אם למישו יש רעיונות איך לשפר את זה בבקשה שיגיד כי זה עדיין מבולגן מידי בשבילי. ;D

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  2. Started by YK24,

שלום לכולם קניתי והרכבתי LCD מאריאב 20*4 כל החיבורים תקינים (בדקתי) יש תצוגת ניסיון של הLCD שורה 1 ו3 מלאים בשחור בהתחלה הבעיה היא שבשום תוכנה לא כותבת לתוך הLCD כלומר אין תצוגה של מלל מה עושים???????? תודה רבה ויום טוב

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  3. Started by siter,

היי אני מחפש איפה אפשר לקנות פילטר לאבק בדלת של המארז שלי יש מאוורר 25' שמכניס פנימה המון אבק ואני רוצה לשים אליו פילטר אבק מבחוץ כדי למנוע את זה אבל אני לא מוצא את זה בשום מקום... תודה רבה

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  4. משהו כמו כאן (בסרטון). רק אני רוצה שלדים ישארו דלוקים ולא יהבהבו. כאילו באר כזה שיגדל ויקטן לפי קצב המוזיקה. תודה

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  5. סיפקתי 19V במקום 5V (לא ישירות ), וכתוצאה מכך נשרף רדיו טרנזיסטור - שמעתי היססס ברמקול אחרי מספר שניות , ועננה של משהו שרוף . ממש ליד הכניסה של הסוללות ( לא היו סוללות ) יש רכיב LA5523 . לא ראיתי רכיב שרוף אחר בסביבת כניסת המתח. כואב לי הלב בגלל שזה ווקמן ישן עם איקוולייזר ששיפצרתי וחיברתי לרמקולים של גטובלאסטר ישן . ממש הנאה . האם יש טעם לחפש רכיב כזה ולהחליף ? או שהרכיב "נפרץ" והנזק למערכת בלתי הפיך למעשה ?

6. Started by Tall-Guy,

אני מתכוון לקנות מאורר לכרטיס המסך שבנוסף לזה שהוא מאורר הוא גם צבעוני כאשר הוא מסתובב. מזמן כבר רציתי שתהיה לי דלת שקופה, אולם אני פוחד לנסות לנסר דלת מאחר ואין לי נסיון בכלל. האם יש אפשרות "לקנות" דלת שקופה למארז? המארז שלי הוא של Compucase והדגם שלו הוא 6a19.

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  7. שוטטתי לי ברחבי הרשת וזה מה שמצאתי ממש יפה מה שהוא עשה פה: http://www.modding.ru/view.php?cat=articles&item=modpsu1 תהנו!!!

• 11 תגובות
    • 1k צפיות
  8. Started by ExTazy,

דבר ראשון אני התחלתי קצת לעסוק במודינג ואני רוצה לקנות דרמל .. אז השאלה שלי היא איפה כדאי לקנות ושל איזו חברה ? וכמה זה עולה בערך ?!?!! דבר נוסף רציתי לשאול האם הדרמל יכול לשמש גם כמקדחה ( לקדוח חורים לברגים ולדברים קטנים ) ומברגה ( להבריג ולהוציא ברגים ) ??? תודה מראש לעונים .. וזה קצת דחוף כי אולי אני יקנה היום או מחר ...

• 12 תגובות
    • 1k צפיות
  9. Started by tomy669,

שלום, חובב אלקטרוניקה עם מעט ידע מעשי אך עם רק תיאורתי. רוצה להיכנס לתחום האלקטרוניקה והתכנות. הייתי שמח אם תוכלו לקשר אותי ללוחות Arduino Uno מומלצים למתחילים במחירים סבירים. כמו כן אשמח לעזרה ברכיבים נוספים שעלי לרכוש עם קניה של לוח כזה כמו, חוטים, לדים, נגדים וכד'.. תודה מראש.

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  10. שלום, יש לי מארז ואני רוצה לצבוע בו חלקים לצבע כרום. מדובר בפלטת ברזל קטנה (כ-20X11) וסניפירים מפלסטיק (המארז הוא XaserII למי שמכיר) הספריי שקניתי והשתמשתי בו לצביעת הפלטה לא נראה לי כ"כ איכותי (אחרי יום של ייבוש לאחר שיוף וצביעה בפריימר נשארים עליו סימנים כהים אם מנקים אותו) השאלה שלי היא - האם כדאי ללכת ולצפות את הפלטה בכרום או לצבוע מחדש את הפלטה או לחלופין לקנות ספריי חדש (לא מומלץ - זה ספריי יקר יחסית). ואם אני צריך ללכת ולצפות בכרום, איך מורידים את הצבע שיש עכשיו וכמה זה יכול לעלות? ובקשר לסניפירי הפלסטיק, יש איזשהו שינוי בטכניקה כדי לצבוע? הם כרגע שחורים, ואני לא יודע אם צריך או לא צריך לרסס פריימר על פלסטיק. תודה מראש על העזרה!!

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  11. אני רוצה ליבנות מקלט ואני לא יודע איזה רכיבים אני צריך במדריך לא מפרתים מספיק נדיג איזה כבל אני צריך.... אני יודה מאוד לעוזרים

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  12. אז ככה, מה שאני רוצה זה לקחת שני סטים של חוטים (בכל סט פלוס אחד ומינוס אחד) לחבר אותם לסוויצ' שנשלט ע"י כל אחד משני שלטים אלחוטיים. רצוי, כמובן אם אפשרי, שהרכיב האחרון ששידר יקבע, כלומר אם עכשיו בשלט אחד העברתי למצב 1, ולקחתי את השלט השני והעברתי בו למצב 2 אז בסוויצ' יתקבל האות 2. רכיבי התקשורת רצוי שישתמשו בסוללות (כמה שיותר קטנות), אם הוא יוכל להשתמש ב-3.6V 800mAh של NiMH זה יהיה מושלם מבחינתי. מרחק התקשורת צריך להיות לפחות 15 מטר מהסוויצ' כולל קירות. זה אמור להיראות בערך ככה (תרשים): יש למישהו רעיונות? לפחות איזה רכיבי תקשורת כדאי להשתמש? לשירותי יש מערך של כל כלי העבודה שקיימים בעולם, ורכיבים אלקטרוניים מפה ועד הודעה חדשה, וכאלה שאין אפשר לקנות

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  13. Started by Marik.Sh,

לפני כיומיים מצאתי מגבר ישן (1980) של חברת AKAI ישלה מאחורה יציאות + - לרמקולים וכניסות כמו של טלויזיה (ימין ושמאל) זה אפשרי לקמבן את הכבל שיתאים בצד אחד למחשב (היציאה של האודיו) ובצד השני למגבר? (חיבור כזה של ימין ושמאל כמו לטלויזיה)

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  14. Started by avishaiar17,

שלום לכם! עשיתי במארז שלי חור בחלקו העליון על מנת לחבר מאוור בגודל 120 MM שיוציא אוויר..רציתי לדעת מאיפה אני יכול להשיג רשת חזקה שתתאים לו על מנת לשמור עליו מדברים לא רצוניים / פציעות עדיף שהרשת תיהיה מעוצבת.. תודה רבה מראש

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  15. Started by itayalter,

האם זה יעזור ? והאם לפתוח 120 או מספיק 80 ? ו... איך עושים את זה בדרך מקצועית ? עם כוס או דרמל ? מבקש עזרה והמלצות

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  16. Started by Lirux,

כשמחברים צג lcd לחשמל אז הוא אמור להראות 2 שורות שחורות מלאות... פעם הצג שלי היה מציג אותם ואתמול חיברתי אותו שוב והוא מציג רק שורה וחצי ככה.. ובדקתי עם הרב מודד שוב, והכל מחובר מצויין... מה עושים?

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  17. Started by Xstyle,

טוב אז אני רוצה ליבנות את בקרת המאוררים הזות ובכול חנות דאני הולך אין שם את המוצרים איפה אני יכול להזמין הוא משהו כזה את המוצרים תירואה מה אני צריך מאורר 95 מל' לא משנה איזה אבל שיהי חזק שיוריד לפחות 3 4 מעלות+גריל בצבע כסף ועים יש רק שחור אז בלי גריל חמישה מפסקים תלת מצביים (on/off/on) עם שלוש רגליים. מפסק אחד דו מצבי (on/off) עם 3 רגליים. חמש דיודות (leds) דו-צבעיות. דיודה בצבע ירוק או כחול למפסק ראשי, בעלת רגלים של 2.1V כל אחת. תופסנים לדיודות או דיודות עם תופסן מובנה. נגדים. 11 X 1000 ohms בכל מתח וחמישה נגדים 33 ohms (3 watt). 10 דיודות חד כיווניות. חמישה מחברי מולקס זכר. מחבר מולקס נקבה. בערך 2 מטרים של חוטים.

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  18. Started by Mr Gadget,

מצאתי מערכת סטריאו של Sharp ברחוב עכשיו אני מבין באלק' אבל לא מבין את הדבר הבא כאשר אני מדליק את המערכת ישנו POWER ON(מין איתחול של המערכת) ואז אני מקבל PROTECT וזהו המערכת אינה מגיבה אודה למישהו אם יוכל להגיד לי מזה ה Protect הזה ועל מה הוא אחראי כדי שאני יוכל לתקן את המערכת

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  19. Started by idb1,

ערב טוב אנשים .. טוב ככה יש לי בעיה קטנה בנוגע לאלקטרוניקה. קניתי השבוע 6 שקעים ו6 מפסקים לכל תקע כדי שאני יוכל ליצור לוח מיתוג שבו אני יוכל לשלוט על כל תקע אם אני רוצה שהוא ידלק או יכבה בהתאם לצרכים שלי. הבעיה שנוצרה לי היא כזאת (ניתן לראות תמונה) : המפסק (התחתון) עובר בו רק חוט אחד בעוד שלשקע עצמו צריכים להגיע 3 חוטים (כחול, צהוב וחום). מכיוון שאינני גאון בחשמל (אך יש הבנה מוטב לציין) אינני יודע איזה חוט אחד אמור לעבור (אחד או יותר..) דרך המפסק כדי שהמפסק בעצם יסגור ויפתח מעגל. בתמונה שמתי בעצם את המפסק ואת השקע כדי שתוכלו להבחין איך זה נראה. רואים שם שיש מקום רק לחוט אחד לעבור דרך המפסק בעוד לשקע עצמו נכנסים 3 חוטים. הריסוס הצהוב אלו בעצם הברגים. את עזרתכם הדחופ…

• 14 תגובות
    • 1k צפיות
  20. שלום לכם חברים.. אני צריך כבל דחוף שצד אחד חיבור של טלפון וצד שני חיבור COM .. היה לי כזה ועכשיו הוא נאבד ואני צריך כזה דחוף.. יש למישהו מושג מאיפה להביא כזה? או איך להכין אחד? תודה

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  21. אוקי אנשים יש לי בחיתימה את מערכת הלינוקס רואים ? יופי עכשיו אני צריך בשבילה מארז חשבתי אם כבר אז נבנבה משהו שהיה כמה שיותר קטן זול עמיד יפה וכמובן שקט כי זה אמור להיות השרת של הבית שהיה פועל 24 שעות 7 ימים בשבוע 365 ימים בשנה non stop עכשיו יש לי כבר 2 מאוררים של טרמינל טייק שקטים בשביל זה עכשיו לסקיצה הלוח הוא atx רגיל אז עוד לא הבנתי איך כדאי היה לבנות את זה אמממ אני צריך גם אורר טוב בשביל העסק מה אתם חושבים אפשר לעשות ? תנו רעינות דברים שיכולים לעזור אולי פרויקטים שראיתם שפאשר לקחת מהם השראה כול דבר שיכול לעזור יתקבל בברכה ולכול המוכשרים פה שיודעים לצייר סקיצות משהו טוב אם לא אכפת לכם זה גם מאוד יעזור תודה

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  22. אני בדרך לסליבינג הצלחתי לאלתר חלק של אנטנה שמשחרר את המולקסים... את החיבור של הפלופי גם בקלות אני משחרר עם מברג אלן קטן אבל ניתקעתי בעיקר עם ה ATX איך אתם שיחררתם אותו? ואל תגידו לי ללכת לקנות איזה כלי, או שתתנו לינק באינטרנט למקום שאפשר לקנות או שתסבירו איך לאלתר אחד... תודה מראש

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  23. Started by dtechno,

יש לי שתי מאווררים במארז ויש כניסה רק לאחד מהם בלוח אם אז הבנתי שאני צריך לחבר את המאוורר ישירות למולקס אני מתחיל בכל התחום של המודינג אז אם משהו מוכן להסביר לי בדיוק מה לחבר למה ואיך אני יודה לו מאוד

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  24. Started by Alexkmr,

נשפך לי תה על המקלדת, פתחתי אותה על מנת לנקות אותה. הוצאתי גם את כל מקשים. אחרי שהחזרתי הכל יש מספר מקשים שלא ממש עובדים טוב, אלה מקשים שיש להם "עזר" מברזל; מקש ארוך, אנטר ועוד כמה. אני לא ממש מבין איך להחזר בצורה נכונה את המקש. תודה...

• 2 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.