אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,629 דיונים בפורום זה
-
שלום, אני חדש בפורום זה ובכלל באתר בגעתי לכאן כי אני רוצה לבתחיל ללמוד מודינג ובכלל כל בבתעסקות הזאת עם המחשב אז יש לי כמה בקשות : 1.אני צריך מדריכים למתחילים בסיס במודינג בעברית או באנגלית אבל אם באנגלית אז רק וידאו. 2.אני צריך קצת הסבר ממכם על כל זה והתעסקות אם המחשב והחלקים בו אם יש מדריך אז גם טוב. ואם עברתי על החוקים או משו בפורום תודיעו לי ואני ישנה. ותודה מראש.
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היה לי חם ואני לבד בבית בבית גדול אם מיני מרכזי והיה לי חבל על הכסף אז בניתי לי ממאוררים מיותרים וממכסה של ספק מקולקל............ ממש לא היה לי קוח להשקיע בחיתוכים ובעיצוב [attachment deleted by admin]
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אוקיי. המארז ייבנה מפרספקס ואין לי שום ניסיון אך יש כמו שאומרים "יש לי חלום". כמו שאתם רואים תכננתי משהו לא ממש מהפכני אך כמדומני פרקטי ואפילו קצת מגניב. # הספק ישהה לו בנוחות ב"קומה" עליונה ומופרדת, גובהה 12 ס"מ בדיוק. עם שני מאווררי 12 ס"מ מקדימה ומאחורה, מכיוון שרוחב הקומה 20 ס"מ כמו כל המארז ואורכה הוא 530 ס"מ, סביר להניח שאשים צינור בקוטר 12 ס"מ לפני ואחרי ע"מ ליצור זרימת אוויר יותר ממוקדת. # החלטתי על מידות של: 500 מ"מ גובה, 20 מ"מ רוחב, 530 מ"מ עומק. אם לדעתכם ישנו צורך להגדיל או להקטין אשמח אם תשתפו אותי. # כמובן שכל המאווררים הם של 12, לכן יש לי צורך בשלושה מאווררים עליונים, כאשר אחד מהם הוא הפאן באס ושניים הם כונן DVD וכונן קשיח בתוך מגירה…
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
לגבי הלדים לפי המוזיקה , מה עדיף לקנות TIP31 או C945 ? והמעגל יעבוד עם אני יחבר אליהם אות מוגבר ואז ישר לרמקול כמו בשרטוט למטה ? [attachment deleted by admin]
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
לפני כשנה הרכבתי חלון שקוף בצד המארז...(פרספקט) הפרספקט מלא שריטות ורציתי לדעת אם מישהו יודע איך אני יכול לנקות אותו... תודה על העזרה!!!
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הייתי רוצה להתייעץ לגבי הוספת מאוורר עליון למארז, כרגע על המארז: Scythe Kaze-Jyuni בחזית דוחף פנימה 12 ס"מ 1200 RPM Scythe Kaze-Jyuni אחורי מוציא החוצה 12 ס"מ 1200 RPM על שלישיית דיסקים של WD יש את המאורר הדיפולטיבי של המארז (כחול). הייתי רוצה לדעת האם יש מקום להכנסת עוד מאורר בחזית ועוד אחד בגג המארז, כמו כן חשבתי על קניית דלת מארז עם מאוורר מובנה של 25 ס"מ . כמובן שאני לא חושב על הכל יחד אלא מנסה להשיג תוצאה טובה בלי להרעיש מדי. <מונה מצורפת> [attachment deleted by admin]
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1) איפה אני משיג מפצל של לפחות 2 חיבורים מ3 פינים ל3 פינים... (למשל יש שני מאווררים ויש רק חיבור אחד פנוי) - אם לא קיים, אני מוכן להתפשר על מאריך (אני אקנה כמה ואלחים אותם ואכין מפצל) אבל שיהיה כמה שיותר זול. - לצורך העניין לשלם על חוט וחתיכת פלסטיק יותר מ10 שקלים זה לא רלוונטי בשבילי. - ואם זה לא רלוונטי, אז האם יש באריהב או חנות אלקטרוניקה כלשהי חיבורים כאלו כמו בלוח אם והחיבור הנגדי המתאים? 2) השאלה החשובה יותר: אני מעוניין לחבר 2 מאווררים לכרטיס מסך. האם זה אפשרי לחבר את שניהם למקור חשמל אחד שיש על-גבי הכרטיס? ואם כן- האם גם אפשר לשלוט עליהם דרך Riva Tuner? (אם אני מחבר את החוט ששולט במהירות) מדובר בכרטיס 8800GT Palit 512MB..
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מישהו יודע כמה מתח וזרם צורך סופר לד כחול בערך? תודה
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי xbox ישן לא בשימוש שסתם צובר אבק במחסן. בנוסף יש לי שני מחשבים פועלים שגם הם לא בשימוש. חשבתי לקחת רכיבים מהם, להכניס ל-XBOX ולתת להורים שלי כ-HTPC. אני חושב שהבעיה הכי גדולה שלי היא ספק הכוח, הספקים שיש בשני המחשבים לא יכנסו ל-XBOX.
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
זה שפה http://www.arihav.com/products/sales/index.asp?category=lcd שעולה 105 שקל 4X20 עם עברית. איזה בקר יש לו?
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
החלטתי שאני רוצה לשפצ'ר קצת את המארז החמוד שלי אז הורדתי לו את הפלסטיקים שהיו מקדימה וגם הרחבתי על הדרך את החורים לזרימת אוויר טובה יותר. תמונה שתבינו: עכשיו חשבתי ככה מה לעשות: להזמין 4 מאווררים כחולים שישבו מאחורי המתכת שאתם רואים בתמונה לצבוע את המתכת עם ספריי שחור למתוח עליה דקיקה שחורה על הפלסטיק לקדוח רגיל בצורה יפה כמו שיש לי על הדלת המארז מה אתם אומרים? הייתם עושים אחרת?
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני רוצה להוסיף מאוורר במארז שלי, ורציתי לדעת אם שני ראשי המקדחה שבאים עם הדרמל מתאימים לברגים של מאוורר? ואם אפשר בבקשה תסבירו לי איך להשתמש בהם. כי הם נראים לי חלשים, ואם אני אלחץ עליהם הם נראים כאילו שהם יישברו. אז איך משתמשים?
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
קראו כאן: http://www.glouds.com/geekbox/ מדובר בסטרימר קוד פתוח וחומרה פתוחה שמיועד למשתמשים רגילים וגם למפתחים
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
חיתוך דלת המארז- לוגו של אובונטו תמונות של מה שיצא וסרטון זה הפעם הראשונה שאני חותך צורות- (לא קו ישר) עם דרמל. תראו את התוצאה ( זה לפני שיוף) http://www.youtube.com/watch?v=zmVtPlW0CpM [attachment deleted by admin]
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
קניתי כבלים עגולים לדיסק קשיח ולכונן 1.44 שמתי אותם אבל משהו נראה לי קצת מוזר.. בכבל של הדיסק הקשיח: חלק אחד חיברתי ללוח אם, חלק אחד לדיסק קשיח ועוד כניסה שלו נשארה חשופה במארז, זה בסדר?? (אותו דבר עם הכבל של הכונן 1.44) ראיתי שלכונן הדיסקים שלי יש גם כבל מסורבל כזה כמו שהיה בדיסק קשיח, אני אמור להחליף אותו באחד מהכבלים שקניתי???
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני רוצה משו שיכול לגרום לסינוור (אל תשאלו למה פשוט אני מת על דבריםקטנים וקיצים כאלה חחח) זה מה שמצאתי: http://www.aaroncake.net/circuits/slave.htm אבל זה חזר מספיק כדי לסנוור? ומה העלות של החלקים הללו? יש פה מישהו שיוכל לעזור לי במהלך ה"פרויקט" הזה?(במסנג'ר או באיי סי קיו..) מישהו יודע איך זה עובד?
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
האם ישנו רכיב או דבר אותו אני יכול לרכוש ולהשתמש במחשב כ"שלט חכם" שהוא יוכל לשלוט במזגן בטלוויזיה וכ'ו ?
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
תקשיבו כפרות אני רוצה לעשות מודינג למארז שלי, אני רוצה לחליף את דלת שמאל לדלת שקופה(כמובן שיהיה אפשר להכניס בתוכה מאוורר) .. אפשר לקנות אחת כזאת או שצריץ לקנות חומרים ולעשות מודינג? אשמח לקבל קישור למדריך או אתה מדריך עצמו.. זה המארז שלי : 6A19 BlackוCompucase קישור : http://zap.co.il/model.aspx?modelid=697383# תודה לעוזרים..
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
גלשתי באינטרנט , פתאום המחשב נתקע , העכבר נתקע ו.. קיצר עשיתי רסטרט , ואז המחשב לא נדלק לי , הוא עשה ציפצופים מוזרים , וזהו..חיכיתי בערך 20 דקות , ואז ניסיתי להדליק והוא עבד , נדלק והכל היה בסדר , אבל בזמן ה-20 דקות האלה אני חשבתי מה יכולה להיות הבעיה לזה , והבחנתי שהמאורר מאחורה , של הספק בכלל לא זז , וחשבתי שכנראה בגלל זה הוא נכבה לי . זה מסוכן שהמאוורר של הספק לא עובד? צריך לקנות חדש? לתקן אותו בעצמי?
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם אני לומד אלקטרוניקה כבר שנה שנייה ברמת העיקרון אני יודע את כל סוגי המגברים, מסננים, מתנדים, טרנזיסטורים, ועוד ועוד.. גם את השערים הלוגיים וכל מה שמסביב. עכשיו בבניה אני לא יודע כלום כלומר עוד לא ניכנסנו בבית ספר לבניה חזקה אנחנו בנים מגברים יענו את מגבר הופך מופע מגבר עוקב כל אלה.. אני רוצה לדעת ליבנות מישו יכל לתת לי הצעה לבנייה משהו חביב? עם אני יתחיל יהייה לי הבנה ואני ימשיך בזה... תנו לי הצעות חברה בבקשה.. עכשיו אני רוצה לעשות שפותחים לי את הדלת בחדר זה מצפצף אני יודע שזה פשוט אבל אני רוצה שיסבירו לי איך.. תודה חברה מקווה לעזרה.
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
זה לפני : פשוט פעם ליפפתי את כל החוטים באיזולירבנד .. לפני כמה ימים הורדתי את הכל וסידרתי קצת את החוטים .... זה אחרי : העברתי כמה חוטים מאחורה ואת החוטים של הספק לקחתי הצידה .. אחרי לא מעט תיסבוכים .. איך לעזזל אתם עושים את זה ? גם החוטים של הספר אצלי קצרים מדיי וגם אין מספיק רווח בין הדלת של המארז לבין הספק עצמו .. לא הצלחתי להכניס שם את החוטים .. יש לכם טיפים או טריקים בישבילי ? תודה !
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם אני חדש כאן. יש לי פלאפון של מוטורולה (digital) הוספתי תמונה!! אפשר להשתמש בו ל LCD ? ואם כן איך אני עושה זאת? (הלחמות, חיבורים וכל מה שצריך) אשמח לקבל עזרה!! דרך אגב אחלה אתר, עבודה מעולה תמשיכו ככה!!!!! [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אוקי, בעיקרון אני מנסה לעשות עמדה בעזרת המסך מגע+OS של הIPOD TOUCH בערך ישמש כמו MEDIA CENTER בלי הרבה התברברות של הכנת HTPC שלם בעיקרון זה יראה כך לבן=הבסיס עצמו שחור=איפה שהמסך צריך להיכנס (והפינות אמורות להיות עגולות יותר... אני פשוט נוב לחלוטין בכל תוכנה גרפית ביקום) אז חשבתי בהתחלה לעשות את הבסיס מפלסטיק כלשהו אבל לדעתי גם מתכת יעבוד השאלה שלי היא מאיפה לעזאזל אני משיג משהו כזה/איך לבנות משהו כזה? אני clueless לחלוטין... או אולי אם מישהו מכיר מוצר שנראה כך ואני אוכל לקנות ולפרק אותו לשימושים שלי זה גם יעזור
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
בניתי את המעגל שדובר עליו רבות בפורום בזמן האחרון. והשתמשתי עד היום בUICE, ועכשיו נגמרה לי תקופת הנסיון, ולא הבנתי איך משתמשים בWINLIRC (והיא נראית לי גם די עלובה) מישהו מכיר עוד תוכנה שאפשר להשתמש בה? חשוב לי שתהיה לה אופציה להעביר את המסך למצב stand by תודה
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-