עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. אני לא מתכוון לתוכנה כמו הגוגל סקאצ'אפ, אלא תוכנה שמחליפה את הדפי משבצות. שיהיה אפשר לכתוב בתוכנה את המידות ולסרטט בדו מיימד בפשטות את המארז... יש תוכנה כזאת?

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  2. Started by SupaPlex,

שלום לכולם. יש לי שאלה לגבי הכפתור הנ"ל. http://www.sharkacomputers.com/buststriilva.html אין לי את הכפתור הזה מהאתר, אלא אחד שדי זהה לו. השגתי אותו מצד אחד בחינם, אבל מצד שאני אני לא יודע איך הוא עובד.... 1. מבחינת האלקטרוניקה, אני לא בטוח אם הוא מיועד לעבודה ממושכת עם המחשב מכיוון שייתכן והמתחים של המחשב ייקצרו את הled איך אני יכול לברר את זה עם רב מודד למשל ? 2. יש בו שש קונקטורים מאחור. שתיים מהקונקטורים מסומנים בפלוס ומינוס. והם ממוקמים במרכז הכפתור. הארבע האחרים מסומנים מ1 - 4 ואני לא בטוח למה אני צריך בכלל ארבע. איזה מהם מתייחס לled ? ולמה בעצם אני צריך עוד 2 קונקטורים ? הרי זוג אחד הוא למתח, זוג שני הוא ל led, זוג שלישי ל.... ? (הקונקטורים מפרדים לזוגות 1,3 ו -…

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  3. עזרה במודינג שעשתי עם מסך LCD (פרטים בפנים) התקנתי את מסך LCD עם בקר HD44780 הכל טוב ויפה... אבל המחשב והתוכנות שהורדתי של הLCD לא מזהות אותו..... חיברתי הכל טוב והוא דולק במצב אתחול אבל עוד הפעם יש בעיה עם הזיהוי.... אחים שלי פלייז תעזרו לי אני נואש...:-\ קישור שאיתו נעזרתי בבניה של המסך: http://www.hwzone.co.il/guides.php?file=lcdguide תודה מראש

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  4. Started by Omer DA,

ברשותי זוג מאווררים 70MM של COOLERMASTER שהוצאתי ממשטח קירור למחשב נייד,הם צורכים 5V ומחוברים יחד לאותו חיבור,שלוקח את הכוח שלו מUSB http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=4323 האם יש אפשרות שהם יעבדו בחיבור לבקר מאווררים שהכניסה שלו היא 12V? ואם כן אילו רכיבים דרושים

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  5. שוטטתי לי ברחבי הרשת וזה מה שמצאתי ממש יפה מה שהוא עשה פה: http://www.modding.ru/view.php?cat=articles&item=modpsu1 תהנו!!!

• 11 תגובות
    • 1k צפיות
  6. Started by Static,

יש לי מסך דיי מוכן שפירקתי משרת HP ישן הנה תמונות עכשיו הוא מולחם ומוכן כבר עם חיבור כמו של מדפסת 25 פינים עכשיו אני קצת מפחד לחבר את זה.. יש מצב שמשהו יכול לקרות למחשב? ישרף וכו'? אם תשימו לב יש גם מפסק בצד שמדליק ומכבה את הצג.. ומעניין אותי מאיפה הוא מקבל חשמל.. הגיוני שה 25 פינים מעביר גם חשמל? [attachment deleted by admin]

• 11 תגובות
    • 1k צפיות
  7. Started by yakirsh4,

שלום, לפני כמה ימים התקלקל לי הPS3 ואחרי פתיחה ובדיקה יש בו שתי בעיות 1.הכבל שמחבר את הפאנל של הכפתור on\off והוצאת הדיסק (ועוד שתי לדים) נהרס זה הכבל: התמונה היא מתוך סרטון ואין לי כרגע אפשרות לצלם את הכבל עצמו בהקשר הזה אני צריך שלוש דברים 1.1.אם מישהו בבקשה יכול להגיד לי איך קוראים לכבל הזה 2.1.אם אפשר לקנות אותו איפשהו 3.1.מצאתי את זה באיבי הפאנל עצמו זה לא הפאנל המקורי של הסוני אבל הכבל זה אותו כבל? http://www.ebay.com/itm/Hot-Portable-Repair-Parts-Replacement-Power-Switch-Panel-for-PS3-/190677001980?pt=Video_Games_Accessories&hash=item2c653c26fc 2.הפורט של הHDMI התקלקל (בטיפשותי חיברתי את הPS3 לטלויזיה ששניהם דלוקים) יש אפשרות לסדר את זה? תודהרב…

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  8. ובנוסף האם זה אפשרי גם לגבי נגד? אז אלו השאלות ולכל אלו שיש להם תשובות ת'נקס

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  9. Started by assafz,

שלום לכולם אני מצטער שהשאלה קצת מטומטמת, אבל אני לא מצליח לקבוע בוודאות את הההתנגדות של הנגד הזה ואני לא יודע מה גודל הזרם שיכול לעבור דרכו או מה ההספק שהוא יכול לעמוד בו. הצבעים על הנגד הם: צהוב ירוק כתום כסוף שחור והנגד כולו צבוע באדום, ואני לא יודע מה זה אומר בכלל. אם חישבתי נכון אז הוא אמור להיות נגד של 50 אום בערך. [attachment deleted by admin]

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  10. שלום יש לי כונן דיסקים עם פאנל קידמי לבן : משהו כזה : ואני רוצה להחליף את הפאנל (הפלסטיק הזה מקדימה) לשחור. כמו זה : האם מישהו מכיר חנות שעושה שרות כזה (בתנאי שימצאו חלק שמתאים לכונן שלי) תודה מראש.

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  11. בניתי את המעגל שדובר עליו רבות בפורום בזמן האחרון. והשתמשתי עד היום בUICE, ועכשיו נגמרה לי תקופת הנסיון, ולא הבנתי איך משתמשים בWINLIRC (והיא נראית לי גם די עלובה) מישהו מכיר עוד תוכנה שאפשר להשתמש בה? חשוב לי שתהיה לה אופציה להעביר את המסך למצב stand by תודה

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  12. רק אני עוד לא סגור איזה לבנות או להשקיע ולבנות פירמידה או סתם קוביה/מלבן רגיל אבל יש לי שאלה איפה אני יכול לקנות ברגים קטנים שמתאימים לעבודה עם פרספקס ? תודה רבה

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  13. טוב הכותרת די מסבירה... אם מישהו יכול להסביר או לתת קישור ליצירת מאוורר שולחני קטן עם חיבור ישיר לחשמל..... הרבה תודה

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  14. Started by nice,

אני רוצה לצבוע חלק מהמקלדת שלי (בערך 40 סנטימטר אורך על 5 גובה) ורציתי לשאול מהניסיון העשיר של כמה מהחברים באתר. אני לא רוצה לצבוע חלק שבו אני משתמש תכופות מחשש שהצבע לא יתאים לתנאי הלכלוך והזיעה,לכן כל צבע שיכול להדבק טוב לפלסטיק יתאים. וגם מאוד חשוב לי שהצבע לא ינזל רבות,מחשש שהוא יכתים חלקים אחרים במקלדת (למרות שאני אשתמש בשבלונה). ועוד דבר: האם הצביעה יכולה לפגום בפעילות המקלדת? תודה

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  15. Started by Tall-Guy,

אני מתכוון לקנות מאורר לכרטיס המסך שבנוסף לזה שהוא מאורר הוא גם צבעוני כאשר הוא מסתובב. מזמן כבר רציתי שתהיה לי דלת שקופה, אולם אני פוחד לנסות לנסר דלת מאחר ואין לי נסיון בכלל. האם יש אפשרות "לקנות" דלת שקופה למארז? המארז שלי הוא של Compucase והדגם שלו הוא 6a19.

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  16. Started by Alexkmr,

נשפך לי תה על המקלדת, פתחתי אותה על מנת לנקות אותה. הוצאתי גם את כל מקשים. אחרי שהחזרתי הכל יש מספר מקשים שלא ממש עובדים טוב, אלה מקשים שיש להם "עזר" מברזל; מקש ארוך, אנטר ועוד כמה. אני לא ממש מבין איך להחזר בצורה נכונה את המקש. תודה...

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  17. שלום האפשרות הראשונה: http://www.ebay.com/itm/New-AD9850-DDS-Signal-Generator-Module-0-40MHz-Test-Equipment-/170783661135 האפשרות השנייה: http://www.ebay.com/itm/DDS-Signal-Generator-Module-0-40Mhz-AD9850-Sine-Square-Wave-/370702914679 ההבדל במחיר בינהם קטן, אז נתעלם ממנו. שניהם מבוססים על אותו שבב - AD9850. אבל המעגל שלהם שונה קצת. למשל, בראשון יש פוטנציומטר, ובשני אין פוטנציומטר, אבל יש 4 ג'אמפרים, שלא מסבירים מה הם עושים.. מישהו התנסה איתם ויודע מה עדיף? תודה card

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  18. תראו מה קיבלתי במייל- הכניסו את כל החלקים החיוניים לתוך אקווריום ומילאו אותו בנוזל מיוחד?! והוא עבד מעולה!! http://fun.mivzakon.co.il/flash.aspx?id=12031 מישהו יכול להסביר לי איך הוא עבד למרות שהיה נוזלים?

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  19. סיפקתי 19V במקום 5V (לא ישירות ), וכתוצאה מכך נשרף רדיו טרנזיסטור - שמעתי היססס ברמקול אחרי מספר שניות , ועננה של משהו שרוף . ממש ליד הכניסה של הסוללות ( לא היו סוללות ) יש רכיב LA5523 . לא ראיתי רכיב שרוף אחר בסביבת כניסת המתח. כואב לי הלב בגלל שזה ווקמן ישן עם איקוולייזר ששיפצרתי וחיברתי לרמקולים של גטובלאסטר ישן . ממש הנאה . האם יש טעם לחפש רכיב כזה ולהחליף ? או שהרכיב "נפרץ" והנזק למערכת בלתי הפיך למעשה ?

20. Started by r1plet,

שלום, מצפה לי מחר מבחן מסכם באלקטרוניקה (כיתה י"א) וכרגע כל החומר שלי נמצא אצל חבר, האם יש מקור באינטרנט להסברים בנושאים הבאים? - טרנזיסטורים, מעגל טורי ומקביל ומגברי שרת. תודה רבה מראש!

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  21. האם ישנו רכיב או דבר אותו אני יכול לרכוש ולהשתמש במחשב כ"שלט חכם" שהוא יוכל לשלוט במזגן בטלוויזיה וכ'ו ?

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  22. אני רוצה לעשות חלון במארז באיזה עובי של פרספקס כדאי להשתמש? טל

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  23. Started by idanoh123,

היי חברה,ברצוני להתייעץ איתכם לגבי קניית מטען טוב וסוללות AA וגםAAA השימוש שלי הוא בחלקו יומי ובחלקו לעיתים רחוקות,זאת אומרת שלא כל הסוללות יעבדו ביום יום,אבל יהיו כאלה שכן. אני לא אדם שאוהב לקנות משהו זול,כשאני קונה משהו אני אוהב להשקיע ולהביא איכות. ראיתי כבר באייבי מטענים וסוללות למינהם,הסתכלתי מבחינת סוללות על Duracell ---- Eneloop -----gp recyko -----ENERGIZER ולגבי מטענים אני רוצה מטען שיטעין את שתי הדגמים,שוב גם פה חקרתי ובדקתי וראיתי כמה סוגים איכותיים. אבל אני מחכה להמלצות שלכם...(יש עדיפות לאייבי)תודה רבה. נ.ב ראיתי מטען אוניברסלי נראה נחמד http://www.ebay.com/itm/Nitecore-i4-Intellicharge-Universal-Battery-Charger-RCR123A-26650-18650-AA-AAA-/121132112356?pt=Ba…

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  24. אז ככה, מה שאני רוצה זה לקחת שני סטים של חוטים (בכל סט פלוס אחד ומינוס אחד) לחבר אותם לסוויצ' שנשלט ע"י כל אחד משני שלטים אלחוטיים. רצוי, כמובן אם אפשרי, שהרכיב האחרון ששידר יקבע, כלומר אם עכשיו בשלט אחד העברתי למצב 1, ולקחתי את השלט השני והעברתי בו למצב 2 אז בסוויצ' יתקבל האות 2. רכיבי התקשורת רצוי שישתמשו בסוללות (כמה שיותר קטנות), אם הוא יוכל להשתמש ב-3.6V 800mAh של NiMH זה יהיה מושלם מבחינתי. מרחק התקשורת צריך להיות לפחות 15 מטר מהסוויצ' כולל קירות. זה אמור להיראות בערך ככה (תרשים): יש למישהו רעיונות? לפחות איזה רכיבי תקשורת כדאי להשתמש? לשירותי יש מערך של כל כלי העבודה שקיימים בעולם, ורכיבים אלקטרוניים מפה ועד הודעה חדשה, וכאלה שאין אפשר לקנות

• 4 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.