עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. אני עוקב אחרי דיון של בחור מחול על מוד שלם והרכבת מערכת קירור מים שהוא עושה למערכת שלו.. רק לסבר את האוזן, המחשב השני של בחור מחשב עם לוח שהוא מרובע מעבדים - שכל אחד מהם הוא אופטרון מרובע ליבות. אחד הפרויקטים היותר פסיכיים שראיתי בחיים.. תהנו: Project: PrometheusCU

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  2. Started by gil_ab,

טוב אז זה ככה.... אני וחבר שלי (עם ידע בסיסי+ במחשבים ואלקטרוניקה) עומדים להתחיל לבנות מערכת מולטימדיה לאוטו שהכוונה לגביה שתוכל להריץ סרטים, מוזיקה, ויש מצב גם למשחקים ... ועכשיו לשאלות : 1) לגבי אספקת הכוח האם הכוח שבאוטו יספיק האם זה "יאכל" את המצבר? ואם נצטרך איזו שהיא אספקת כח חיצונית? 2) לגבי הרכיבים עצמם: * כמה הארד דיסק של 10 ג'יגב אמור לעלות ??? (בהנחה שאני משתמש בהארד דיסק נישא -שלפי מה שהבנתי אינו עושה בעיות עם זעזועים) * אני מחפש מעבד ולוח אם שיעמדו ברך בדרישות של 1300\1400 מגה הרץ (אני יודע שזה משוגע... כרטיס מסך כבר יש לי וגם כרטיס קול וגם זכרון 266 DDR * לגבי צג מישהו יכול לומר לי אם קיים צג של בערך 10 אינץ' שניתן לחבר למחשב ויציג ביצועים יפים? אגב…

• 20 תגובות
    • 4.3k צפיות
  3. שלום. רציתי ליידע אותכם לגבי מודעה שראיתי בעיתון, שבה מפורסם מערכת ניסור (משור אנכי - ג'יגסו) של WolF ב-125 ש"ח. שמתי לכם פה קישור למבצע כדי שתוכלו לבדוק זאת בעצמכם: http://www.homecenter.co.il/pics-83/yom83.jpg אני אישית לא מכיר את המוצר אבל ידוע לי שמוצרים של חברת WolF הם די איכותיים, אז זהו רק רציתי ליידע אותכם ותעשו אתם את השיקולים אבל קחו בחשבון שהמבצע תקף ליום אחד בלבד וזה יום חמישי!

• 4 תגובות
    • 2.2k צפיות
  4. אז ככה הכול התחיל מזה שראיתי פה באתר תמונות של המודינג ודי התאהבתי בזה בכל מקרה קניתי מחשב חדש ועליו התחלתי לעשות את המודינג(עדיין בבנייה כשאני יסיים אני יעלה תמונות) בקיצור תוך כדי הבנייה גיליתי שיש לי המון חלקי מחשב שאני לא ישתמש בהם לעולם חשבתי קצת והחלטתי לבנות מערכת סטריאו או יותר נכון קומפקט דיסק מסידרום ישן וספק כוח הבנייה לקחה משהו כמו 45 דקות שבהם אכלתי הרבה הרבה נסורת המשטח עץ שבתמונות יעבור בקרוב מוד נוסף ויצבע בצבע כחול כנראה שיתאים לקטודה בגלל שעל המוד עבדתי ביום שבת לא היה לי פרספקס ואתמול היה סגור אז היום קניתי פרספקס והפאנל הקדמי יכוסה עוד יש לי לכסות את הפאנל האחורי בדיקט ודבר נוסף שאני יעשה היום זה בניית מתגים על הפרספקס שישלטו בכל מערך התאורה בחדר שלי(כ…

• 11 תגובות
    • 2.1k צפיות
  5. Started by Mr Gadget,

מצאתי מערכת סטריאו של Sharp ברחוב עכשיו אני מבין באלק' אבל לא מבין את הדבר הבא כאשר אני מדליק את המערכת ישנו POWER ON(מין איתחול של המערכת) ואז אני מקבל PROTECT וזהו המערכת אינה מגיבה אודה למישהו אם יוכל להגיד לי מזה ה Protect הזה ועל מה הוא אחראי כדי שאני יוכל לתקן את המערכת

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  6. שלום לכולם, אני משתמש חדש בפורום,ומאוד מתעניין במודינג. מקווה להעלות בקרוב מאמרים מתורגמים מאתרים אחרים של מודים מעניינים לדעתי , וכן להיות לעזר כאן למודרים מתחילים כמוני. טוב- עכשיו אגש לעניין... תמיד התעניינתי במערכות קירור מים. היום בבוקר קיבלתי לידיי מערכת קירור מים מתוצרת SWIFTECH - הגיע במשלוח מדודי שגר בדאלאס. מתנת יומולדת (קצת מאוחרת,אבל עדיין... ;D) - הוא התקשר לשאול מה אני רוצה... הערכה שקיבלתי היא ערכת H20 APEX ULTRA . להלן תמונה שלה מהאתר של SWIFTECH - (אין לי מצלמה עוד,לצערי-זה בטיפול) בנוסף, בחבילה היה קירור מים לשני זיכרונות 1GB שיש לי וקירור לכרטיס מסך ATI RADEON YUAN 9600 256MB . התכנון שלי הוא להרכיב את המערכת בתוך מארז שאני אבצע עליו מודינג …

• 11 תגובות
    • 2k צפיות
  7. Started by frenzel,

שלום לכולם, ברצוני לבנות מערכת רמקולים אלחוטית אשר תהיה בנויה מיחידה אשר תקלוט (מחיבור AUX) אות אנלוגי סטריאופוני להמיר אותו לדיגיטלי עם דוגם 16 ביט ולשלוח ל-2 רמקולים (אות ימין, אות שמאל) בצד השני יהיה מקלט וממיר דיגיטלי לאנלוגי. תדר הדגימה יהיה בסביבות 90KHZ (2 ערוצים) וקצב שידור בגלל הדוגם צריך להיות בסביבות 1.5MBPS ברצוני להתייעץ באיזה בקר להשתמש? האם כדאי להשתמש בארודואינו? או בקר אחר וכמו כן, באיזה משדר/מקלט להשתמש? אשמח לשמוע רעיונות והצעות. תודה

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  8. קראתי את המאמר הזה: http://hwzone.co.il/guides/fanbus/ אני רוצה לעשות את אותו הדבר רק לדיסקים קשיחים (כל אחד ביבת דיסק משלו) קראתי שם עמוד שלם על בחירת נגדים, איך אני יודע איזה נגד לבחור לדיסק קשיח? למה זה כל כך חשוב? ובסוף איך אני מחבר את ההדיסקים קשיחים למערכת? איזה חלקים צריכים להתחבר?

• 6 תגובות
    • 802 צפיות
  9. החלטתי לעשות וולט מוד ל 9700 שקשיש שלי, קראתי כמה מדריכים והחלטתי לנסות. במדריך רשום שצריך להוריד את הלוחית אלומיניום שיושת על הבקרי מתח. אז לקחתי להב של סכין יפני וניסית להכניס אותה בין הלוחית לבקרי מתח כדי לפתוח את ההדבקה. לא ידעתי כמה בקרי מתח יש שם ואחרי שהפרדתי שלושה מהם הלוחית לא יצא אז כופפתי אותה טיפה פתאום הלוחית יצאף אך שמתי לב שהיה עליה ג'וק קטן . חשבתי לא בעיה, נלחים אותו חזרה. אבל אז ראיתי שכל הרגליים שלו נשארו על הלוח. אז לקחתי גידים של חוט חשמל והתחלתי להלחים. למזלי הכל עובד עכשיו אבל נגיעה קטנה במקום הזה והכל יתלש. אז על תנסו דברים לפני שאתם בטוחים ב100000% מה אתם עושים. [attachment deleted by admin]

10. Started by ofir1103,

שלום כולם יש לי שאלה .. אני מנסה לחבר LED למפסק ופתאום אני רואה שיש לו 3 רגליים יש למישהו datasheet של מפסקים או שהוא יכול להגיד לי מה כל רגל עושה ? תודה רבה. .

• 3 תגובות
    • 786 צפיות
  11. Started by M-C,

שלום. יש לי מעגל של7V שנישלט על ידי שלט רחוק ורציתי לחבר אותו למפסק אור בחדר. מישהו יכול לתת לי שם או תמונה של חלק כזה? משהו כזה תודה.

• 18 תגובות
    • 2.4k צפיות
  12. Started by elad199323,

קודם כל אני חדש פה ..ואני חייב להגיד שיש פה אחלה קהילה שעוזרת מאוד בכל מירקא לשאלה ... אני באמצע תהליך בנייה של המוד הזה : http://hwzone.co.il/guides/fanbus_2/ קניתי כבר הכל חוץ מחמישה מפסקים תלת מצביים (on/off/on) עם שלוש רגליים. שאותם אני לא מוצא באף חנות אלקטרוניקה בבאר שבע .. מה שהציעו לי לקחת את אותו המפסק אבל עם 6 רגליים שלוש בכל צד וכל מפסק להישתמש בצד אחד ... השאלה אם זה באמת יעבוד ?

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  13. Started by aladin_7,

אני מעוניין לבנות מפסק המחובר לPC באמצעות חיבור PARALLEL או SERIAL ומהצד השני שולט על מכשיר חשמלי (on/off) כאשר ההדלקה או כיבוי באמצעות תוכנה, ע"י מקשי קיצור (מתאים לwindows XP) (אם אפשר ליצור עבור 3 מכשירים והתוכנה תוכל לשלוט על כל מפסק בנפרד, זה יהיה יותר טוב) העזרה שאני צריך (בערך הכל): 1. שרטוט המעגל ורשימת רכיבים 2. תכנות התוכנה תודה לעוזרים

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  14. Started by sgeva2001,

רוצה להשתמש בכונן פנימי ככונן גיבוי אבל שיהיה מוגן מפני תקלה בספק הכוח שעלולה להרוס את הכונן. וכמובן כך נוח לבצע גיבויים . לכן ברצוני לשים מפסק חיצוני על המארז אשר יחבר או ינתק את מתח האספקה לכונן. האם יש במקרה התקן מסחרי מוכן לסידור זה , עם הפלגים המתאימים? או המלצות לגבי הדרך הטובה ביותר לעשות זאת. בתודה

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. מה המצב אנשים? שאלה, היום רכשתי שקעים ומפסקים חדשים לדירה החדשה, ופגשתי בעיה ליד המטבח יש מספק כפול, נכנס לשם 3 כבלים, 2 צהובים וממול 1 צהוב, אני מאמין ש הצהוב מחובר ל2 המפסקים שם, כי בצד של הכבל האדום יש רק חיבור אחד, בצד של הצהובים יש 2 (1לכל לחצן). קניתי מספק חד קטבי כפול ואני שובר את הראש למה לא עובד חח, ומה אני מגלה? הם נפרדים לגמרי חח, חשבתי לחבר חוט חשמל בין אחד לשני אבל זה לא נראה לי תקני, אז האם מה שאני מחפש זה מפסק חילוף כפול? תודה. _________________ http://postimage.org/image/v7cm1o5f9/ השני זה החדש, ו2 המספקים נפרדים לגמרי.

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. Started by Devil Servant,

אני רוצה לעשות מפסק לHD,ככה שאני אוכל לשים 2 HD שונים ואז להדליק אחד ולכבות את השני (2 מפסקים) או אחד בשביל להחליף בין אחד לשני. זה אפשרי לשים מפסק לכבל חשמל? כי אלו הרבה חוטים...

• 18 תגובות
    • 1.6k צפיות
  17. Started by what the fuck,

טוב קניתי מפסק נדנדה (עם 3 פינים) עכשיו המפקק הוא אדום כזה, כמו אלו שנדלקים כשהם במצב מסוים אז העברתי בן 9ו והנורה לא נדלקה למישהו יש מושג איזה מתח והספק צריך להעביר בו כדי שהנורה תפעל ? או איך אני מגלה את זה ? בדיקה: חחח

• 8 תגובות
    • 2k צפיות
  18. Started by 1900GT,

שלום, אני מחפש רכיב כלשהו שמה שהוא צריך לעשות זה לסגור מעגל כאשר הוא בא במגע עם מים... אבל חשוב שלחות לא תשפיע עליו אלא רק כמות של מים. תודה מראש

• 5 תגובות
    • 895 צפיות
  19. אז ככה המאווררים שלי עושים די הרבה רעש אז החלטתי לעשות משהו בנידון . אז מה שעשיתי זה ככה : לקחתי את כל המאווררים וחתכתי את החוט של ה + ( החוט האדום ) וחיברתי אותם ביחד ואז חיברתי אותם לרגל האמצעית של המפסק 3 מצבים . אחר כך חיברתי לרגל הראשונה במפסק חוט שמחובר בצידו השני ל 12V מחיבור מולקס ולרגל האחרונה חוט שמחובר בצידו השני ל 5V מחיבור מולקס . וזהו יש לי מפסק שמעביר את כל המאווררים מ 12V ל 5V . [attachment deleted by admin]

• 12 תגובות
    • 1k צפיות
  20. Started by bykeking,

אני רוצה לקנות מפסקים כמו של מטוס. ראיתי שיש כאלה ב mnpctech אבל שלחתי להם אימייל בקשר להזמה לארץ והם לא ענו לי. אני זוכר שראיתי כאלה באתר אחר אבל אני לא זוכר איפה... אם מישהו יודע איפה אפשר להשיג כאלה מפסקים אני אשמח מאוד! תודה רבה!

• 21 תגובות
    • 2.4k צפיות
  21. Started by RazorJunior,

עיינתי בתרד הזה אבל לא מצאתי מספיק תשובות, אז פתחתי חדש. אוקי, אז אני צריך 2 מפסקים, למטרות מודינג. למפסקים 2 מצבים, עם 3 פינים. במצב ראשון מגושרים הפין הראשון והשני, במצב השני מגושרים הפין השני והשלישי. 1. אחד שייראה ככה: http://www.rotor-parts.com/catalog/images/On-Off%20switch.JPG 2. מפסק כזה כמו שמראים בסרטים שיש בכפתורי שיגור במטוסים. כזה מכוסה בפלסטיק הגנה, ושמרימים את הפלסטיק ניתן להחליף בין 2 מצבים. תודה רבה RJ

• 17 תגובות
    • 1.6k צפיות
  22. Started by AnoxiA,

אוקי שתי שאלות..אבל לפני בשביל שיהיה נוח בואו נציב משתנה קטן: ממ"כ = מפסקים\מתגים\כפתורים :) הראשונה היא האם יש אתר או משהו שאפשר לראות סוגים שונים של ממ"כ? והשנייה היא היכן בארץ אפשר לקנות ממ"כ ?האם יש חנות שכוללת את כל הסוגים? חחחחח..תודה מראש לעונים..

• 6 תגובות
    • 812 צפיות
  23. Started by POD,

היי, ברשותי טלויזיית GRUNDIG. אני מעוניין לפענח את לחיצות הכפתורים שנלחצים על השלט שלה. חשבתי לחבר עינית IR (שתשב על הטלויזיה) ב-USB למחשב ולהתקין תוכנה שתדע לייצר LOG של הלחיצות. לא משנה לי הקודים שהתוכנה משתמשת בהם, העיקר שאוכל להבדיל בין לחיצה על כפתור כזה או אחר. יש פה מישהו שעשה משהו כזה? בעיקרון אני מעוניין בפיתרון זול ככל האפשר.

24. Started by spiidx117,

אהלן, כרגע בחדר יש לי על שקע אחד מפצל של 6 והוא לא ממש מספיק לי. אני צריך עוד שניים. קניתי מפצל של 10, אך אני פוחד לחבר אותו עדיין כדי לא לשרוף שום דבר. השאלה שלי היא, האם יש סכנה בשימוש במפצל כזה, שמחובר לשקע אחד בחשמל? אני רוצה לחבר אליו את המחשב, מסך, מודם, ראוטר, LCD, ממיר של הוט, הגה עם FORCE FEEDBACK, ורמקולים. אשמח לתשובות, תודה מצטער אם אני במקום הלא נכון, לא הייתי בטוח איפה לפתוח את הדיון

• 6 תגובות
    • 5.1k צפיות
  25. Started by AmitDanan,

אז ככה יש לי נקודה אחת בחדר של חשמל מימנה מחובר מפצל של 6 ומימנה עוד מפצל של 6 כדי שיספיק לכל "הדברים" בחדר, השאלה כזאת האם המתח שאני מקבל הוא לא סדיר האם יש קפיצות במתח? המסכנה היא כזאת חיברתי מגן ברקים לנקודה בחדר חיכיתי 4 דקות וקיבלתי קפיצה במפסק של החדר שלי ככה מספר פעמים אז הבנתי שיש בעיה ללא המגן הכל עובד האם יש קפיצות שאני לא מרגיש בהם כלומר זה לא בריא לחבר 2 מפצלים במקביל למורות שאין לי אפשרות אחרת.

• 6 תגובות
    • 3.9k צפיות

דיונים חדשים בפורומים