עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by AgentZ,

אהלן , במהלך השיטוטים שלי בPPCS נתקלתי בכמה מושגים שלא הייתי בטוח לגביהם ואני אשמח מאוד אם מישהו יוכל להסביר לי אותם : sleeving - הבנתי לפי ה"שרוול" שעוטפים חוטים כדי להגדיל זרימת אוויר ויופי כללי של המארז . אבל לא הבנתי איך משתמשים בהם (פשוט משחילים?). Spiral Wrap ו-Split tubing - אותה שאלה כמו למעלה . heatshrink - אותה שאלה כמו למעלה ולא הבנתי במה זה עוזר שהחוט מתכווץ. שאלה אחרונה - מה ההבדלים ביניהם / מה הכי נפוץ / הכי טוב ? מצטער על השאלות המרובות , תודה מראש

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  2. Started by goodspeed,

שלום לכולם! יש בחדר מארז מחשב hp vectra420vl. חשבתי בהתחלה לקנות חלקים והלרכיב מחשב נוסף, בגלל זה רוקנתי אותו מהרכיבים הישנים שהיו בו ושאבתי אותו, אבל אין לי כסף וזמן לבזבז על זה. אז חשבתי במקום לזרוק אותו לפח אם מישהו ימצא בו שימוש למודינג או משהו אחר הוא מוזמן לבוא לקחת אותו בחינם. גר בנתניה. אם תרצו תמונות אני יכול להעלות יותר מאוחר מי שמעוניין שיגיב פה או בפרטי.

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. Started by Director,

אהלן, לאחר שדרוג המערכת שלי, אני רוצה להתחיל "לעצב" את המארז מחדש כדי שיראה טוב יותר וגם לקבל סירקולציית אוויר טובה יותר . כרגע במארז אני יכול לשים: מאורר 80~120 מ"מ קדמי. מאורר 80 מ"מ אחורי. מאורר 80~120 מ"מ בדלת המארז. נתחיל עם הקדימה של המארז: תיכנונים לקדימה: במפרץ מתחת לצורב לשים שלושה כאלו: 2pcs,12V ON/OFF MARKING ROUND ROCKER SWITCH TOGGLE RED LED,2138 | eBay ועוד מפסק ראשי אחד מצד ימין להם: eBay - New & used electronics, cars, apparel, collectibles, sporting goods & more at low prices את רוב החלק האפור למטה להוציא ולשים במקומו רשת (יושב שם המאורר). החלק העליון: זה התכנון בגדול ( אין לי יותר מדיי אפשרויות כי הספק יושב למעלה. Imageshack …

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. Started by harry,

חיברתי פנטיום 2 שהיה לי מחשב טלוויזיה, וחיברתי לו גם מקלדת אלחוטית ועכבר, אבל יש בעיה! שאני רוצה לכבות אותו מרחוק אני יכול (עם המקלדת) אבל אני רוצה גם להדליק אותו מרחוק. למישהוא יש רעיון איך לעשות איזה מעגל שידליק את המחשב מרחוק עם שלט של רכב נגיד?

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. שאלה בכותרת תודה ואם יש לי לד שצריך 1.5 וואט והוא מקבל מבטריה של שלט הוא יעבוד?

• 4 תגובות
    • 3.7k צפיות
  6. Started by yotam.m,

מה קורה אנשים... יש לי 2 שאלות. 1)האם יש ממיר 12V DC ל220AC? אם כן איפה אפשר לקנות וכמה הוא אמור לעלות בערך? 2) רציתי לדעת עוד משהו קטן לא יודע אם יש לו תשובה אבל שווה לנסות. רציתי לדעת מה בתוך הפלאפון גורם לו לרשום סוללה חלשה...הכוונה מה "מודד" את כמות הסוללה ואיך? מקווה שיש לשאלה הזאת תשובה למרות שלכל שאלה יש תשובה אבל נקווה שמישהו יודע.. תודה רבה לכל העוזרים!

• 4 תגובות
    • 945 צפיות
  7. Started by STXi,

אני מחפש מקום לקנות בידד קול למחשב אני לא ממש מעוניין לקנות מחול אני רוצה להשתיק את המאורר שלי : FFB0812EHE 4800 RPM 80 CFM 59 DB את לא יודעים איזה רעש זה :-[ זה נוראי! אני באמת זקוק לזה תודה מראש

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  8. Started by llopp,

שלום יש לי מסך שקיבלתי שאחרי זמן מה של פעולה הוא כבה ! פשוט נעלם ! הסתכלתי מאחורה אז שמתי לב שהמסך אמור לקבל 12V ו 4A השנאי שלי נותן לעומת זאת 12A 1250mA האם זו יכולה להיות הסיבה? האם אני מזיק למסך בזאת? את המסך קיבלתי כך שלא בטוח שזה באמת השנאי המקורי ! מה דעתכם??

• 4 תגובות
    • 821 צפיות
  9. איפה אני יכול למצוא אתר שמכוון אותי בהלחמות? מישהו עשה את זה כבר זה בעייתי?! בכללי אני יכול להביא ציפ' בזול אבל אני צריך להרכיב אותו לבד... אז כמו שאמרתי אני צריך איזה אתר שמראה לי איך אני מרכיב ומלחים את הציפ.. אלעד.

• 4 תגובות
    • 942 צפיות
  10. Started by SHAKED286,

שלום לכולם ושבת שלום אני רוצה לעשות חלון ולשים שם פרספקס אם חריטה חשבתי לקנות פרספרס שחור (יד מאיפה לקנות זאת לא הבעיה) אבל אני חיפשתי שחור חצי שקוף והמוכר אמר לי שיש להם רק פרספקס שחור לגמרי אז הששאלה שלי היא כזאת : אם אני קונה פרספקס שחור לגמרי ואני חוקט עליו משהו ומאיר את זה אם לדים אז יראו את מה שחרטטתי ? תודה ושוב שבת שלום שקד

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. 1.מישהו יודע מהי הפקודה לעצירת מנוע סרוו? 2.נכון שמשתמשים בפונקציה SERVO.H ... אז מישהו יודע למה צריך את הפונקציה SERVO.CPP ? והאם אפשר להשתמש בה לתוכנית שלי? 3.הרכבתי תוכנית שמורכבת מ SERVO SWEEP ומ BUTTON ... ברגע שאני לוחץ על הכפתור המנוע סרוו מתחיל לפעול. הבעיה היא זאת: אם אני מחכה יותר מ 6-7 שניות,המנוע סרוו מתחיל לעבוד בצורה מאוד איטית(וזה לא טוב לי שהוא עובד) אני מעלה את התוכנית שלי-ואני מקווה שאולי מישהו יוכל לתת לי פתרון לבעיות שלי-תודה מראש #include <Servo.h> Servo servo2; int pos = 0; const int buttonPin = 12; int buttonState = 0; void setup() { pinMode(buttonPin, INPUT); servo2.attach(5); } void loop() { buttonState = digitalRead(butt…

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. Started by Assaf L,

שלום, אני רוצה לקבל תצוגת טמפ ולחות של חדר דרך המחשב. אני אחלק את השאלה שלי ל 3 חלקים א. אני צריך הנחייה בבניית המעגל החשמלי - איזה רכיבים אני צריך, מה מתחבר לאיזה רגל וכו' ב. אם זה לא מאוד מורכב הייתי מעדיף שהממשק מול המחשב יהיה ב USB ג. הדרכה בשליפת הנתונים מהחיישנים דרך ה USB לשפת תכנות תודה

• 4 תגובות
    • 659 צפיות
  13. חבר'ה ראיתי ביוטוב איזה סירטון ( שאני לא מוצא את הקישור שלו) של איזה אחד שלקח כמה מאווררים של מחשב טוחיבר אחד לאחד בצורת שרוול והשאלה שלי היא האם זה בכלל מועיל האם זה עושה יותר עוצמה של אוויר ???

• 4 תגובות
    • 850 צפיות
  14. Started by Raif,

הי חברים יש לי שעלה קתנה, יכול להיות שאני מזמין מערז מחול (Silverstone TJ07) ורציתי לדעת עם אתם יודעים איפה אני יכול לשלוך אותו שיצבעו אותו ב - powdercoat ושאני יכול לכתוח לו חלון בצד ולהסים plexiglass בחלון אם אתם שועלים למה אני מזמין מחול, כי אני כבר מזמין מערכת קירור כומפלת ורוצה מערז מתעים תודה על העזרה!!

• 4 תגובות
    • 2k צפיות
  15. Started by Cr4ck,

שלום רכשתי מאריהב משדר רדיו פשוט fm להרכבה עצמית הרכבתי על פי ההוראות ואת החלקים שקיבלתי , בצורה הטובה ביותר , חיברתי וציפיתי שהכל יעבוד כמצופה. אמנם , כשניסתי את המכשיר לראשונה הדבר היחיד שהצלחתי לעשות הוא "להשתיק את הרדיו" כל עוד המשדר דלוק , וכשאני מכבה הוא חוזר להרעיש. בנוסף הנגד המשתנה c7 שאמור לשנות את תדר השידור משתנה ללא הפסקה , הכוונה מסתובב בציר ללא גבולות , אני יכול לסובב אותו כמה שאני רוצה , ומשנה תדרים ללא רצף מסויים... מוזר או נורמלי? הוספתי תמונות אפשר לשים לב שחלק מהנגדים מחוברים הפוך מבשרטוט של אריהב , אמנם אינני בטוח אם יש לכך משמעות אשמח לשמוע סיבות אפשרייות לבעיה. תודה מראש אסף. [attachment deleted by admin]

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  16. Started by skyline,

כמו שאמרתי פעם , אני חדש בעסק ואני רוצה לעשות מודינג למארז... ראיתי את האפשרות של הסליבים, אפשרות נחמדה מאוד והייתי רוצה ללכת על זה. מישהו יכול להסביר איך שמים ?

• 4 תגובות
    • 825 צפיות
  17. Started by Idanez,

הסבר קצר מה אני רוצה ולמה. אני מחפש תרשים של איך להרכיב מפסק אינפרא אדום. אני רוצה לכוון פרוג'קטור לחנייה.. בין הפרוג'קטור לרשת החשמל לשים מפסק שעובד על אינפרא שבעצם ברגע שאני מגיע לחנייה אני יכול להדליק את האור בלחיצת כפתור. וכמובן שאני יוצא ממנה לכבות אותו שוב בלחיצת כפתור מהרכב... לא צריך הסברים מיוחדים.. רק את התדפיס של המעגל החשמלי. תודה לכל מי שיענה.. לילה טוב

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. אז ככה אני יהיה בתל-אביב בהמשך השבוע ואני רוצה לקנות לדים וכל הדברים האלה צריך עזרה עשיתי חריטה בפרספקס ואני רוצה להאיר אותה.לכן אני אשמח לשרטוט ורשימה של מה אני צריך לקנות למעגל של לדים שמחליפים צבעים בערך 4 ומעגל שתגידו לי איך להלחים איזה נגדים לקנות ובנוסף איך לחבר פנצטיומטר דבר אחרון כמה לדעתכם זה אמור לעלות

• 4 תגובות
    • 971 צפיות
  19. אני רוצה הלחליף את הרמקול של הלוח אם, מה שמצפצף כשמדליקים את המחשב. אני רוצה במקומות לשים לדים. מישו מוכן לעזור? זתומרת להגיד לי כמה לדים לחבר? מקבילים? טורי? ואיזה נגד? או לפחות מישו מוכן להגיד לי כמה התנגדות יש ללד אדום רגיל?

• 4 תגובות
    • 822 צפיות
  20. פעם היה בודק זול וגרוע כזה שהיה מגיע עם הסוללות של דורסל או אנרג'ייזר. היה לו פס ירוק כזה שהיה עולה כשהיית מודד סוללה. מישהו יודע איך קוראים לדבר כזה?

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. Started by eranvana,

אני חדש פה ובכלל במונדינג יש לי בעיה רצית התחלטי להוציא את כל הוטים בשביל לצבוע ולעשות חור סימתי עשיתי חור עם זכוכית מיוחד וצבעתי את המארז בצבע כחול הכול טוב ויפה עד ש.... אני לא יודע לאן לחבר את כל החוטים ואת הכוננים ואת האולטרא שבכלל לא חיברתי קניתי 6 מאבררים עם לדים ואין לי מוסג לאין לחבר אותם וקניתי מסך LCD וגם אין לי מוסג איך לחבר אותו אני חייב עזרה בנאושות בבקשה תעזרו לי ערן

• 4 תגובות
    • 813 צפיות
  22. Started by omri2423,

מישהו יכול לתת לי לינק למישהו שבנה GPS ויש הוראות בעיברית

• 4 תגובות
    • 756 צפיות
  23. שלום לכולם, אני רוצה להזמין כזה: http://www.xoxide.com/secblucat.html אני רואה שרשום לי Secondary משמע זה השני (יש כאלה שהם Dual Ready) אבל כרגע בגלל שנישאר לי 15 שקל בויזה אז אני רוצה לנצל את זה. אז השאלה שלי היא האם אני יצליח לחבר את זה או שאני צריך לקנות את ה-Dual Ready ?

24. אני לא מוצא את הכבל 1800uf 16v אז חשבתי אולי יתאים ה 2200uf 16v זה ללוח אם ,ישנם שלוש קבלים שצריך להחליף אותם ,וחרשתי את כל הצפון מי לאון אלקטרוניקה עד מ.ה.ד.ר. במ.ה.ד.ר. אמרו לי שניתן לשנות לערך הנייל ,כרי 2200 במקום 1800 . בלוח אם ישנם עוד 4 קבלים של 3300 על 10V . תודה לכם ...

• 4 תגובות
    • 2.6k צפיות
  25. אני רוצה להשתמש עם ספק מחשב ישן כמטען או כמפעיל דברים שונים כגון מנועים ועוד שטויות. כולם יודעים שבספק של פנטיום אין כפתור חיצוני כמו בספקים הישנים מאוד. בקיצור אני מבקש עזרה בבירור הפינים של החיבור 20 פין על מנת לבנות כפתור

• 4 תגובות
    • 756 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.