אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
שלום אני בונה איז משהו שמדליק הרבה לדים בעוצמה גבוהה בתדירות 0-20kוההספק הכולל של המערכת יהיה בערך 2-3 וואט... אני חושב שה555 IC עומד בקריטריון אבל בגבוליות... בויקיפדיה כתוב ככה Supply voltage (VCC) 4.5 to 15 V Supply current (VCC = +5 V) 3 to 6 mA Supply current (VCC = +15 V) 10 to 15 mA Output current (maximum) 200 mA Power dissipation 600 mW Operating temperature 0 to 70 °C לפי IV=W יצא לי הספק של 3 וואט כמו שחיפשתי אבל כתוב שהצ'יפ עצמו גוזל 600 מיליואט... אז נשאר רק 2.4 ואט?
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
פעם ידעתי את הסכמה עכשיו שכחתי את כל החישובים בהכל אני צריך לדעת איז נגדים אני צריך ללדים כחולים UB 5 לדים במספרם... כולם יחוברו למתח מן הספק כוח שבמחשב מסילת ה5VOLT... תודה לזה שיתן מענה, Aviko
-
- 5 תגובות
- 708 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות דרמל חדש אני לא יודע איך לבחור...... מישהו יכול להמליץ לי על דגם מסוים מאיזה שהיא חנות עדיף מאיזור המרכז
-
- 21 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
כרגע מה שקניתי זה את הארדואינו אונו, ואת האטרנט שילד (לגבי התיכנות אני אסתדר) כרגע אני לא יודע באיזה ממסר להשתמש , חשבתי על כזה (לפי מה שהבנתי, הדוד שלי צורך כ16A) האם יש עוד רכיבים שצריך להוסיף? אני מודע לזה שזה חשמל מתח גבוה, אני לא אבצע כלום ללא חשמלאי מוסמך אשמח אם תייעצו ותעזרו כמו שעשיתם בעבר תודה מראש
-
- 12 תגובות
- 5.8k צפיות
- 2 followers
-
-
אני מעוניין בתוכנה לתיכנון מודינג תלת מיידית אפשר גם להביא לי את הדמו או הטרייל. רק מה הבקשה הכי חשובה שלי שהקישור יהיה ישירות להורדה. כן ניסיתי את החיפוש אבל מה שהיה זה רק מודלים מוכנים מראש לאיזה תוכנה שאני מנסה להוריד ובכל דף באתר שלוכים אותי לדף אחר עד שאני חוזר להתחלה אז תודה לכל מי שיעזור לי.
-
- 1 תגובה
- 739 צפיות
-
-
שלום. גם אני נסחפתי לשגעון ה mini ובא לי לבנות מחשבון מאפס. אחרי שיטוטים ארוכים באינטרנט הגעתי למסכנה שכדאי ללכת על בורדים של via מכיוון שיש להם היצע הכי גדול ונסיון גדול בתחום. (http://www.mini-box.com/s.nl/c.ACCT127230/sc.8/category.15/.f) כנראה שיש אותם ב plonter. בנוגע ל cdrom ו hard disk, חשבתי להשיג כאלו של laptop בגלל הגודל וצריכת החשמל הנמוכה ובגלל שיש לי כבר ספק ממוזער. האם הם עובדים בסדר, האם יש משהו שאני צריך להזהר ממנו (התחממות, בלאי גבוה...)? תודה רבה מראש. אצרף תמונות כשיהיה מה לצלם.
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני רוצה לבנות פאן באס ל5 מאווררים שנשלטים על ידי מפסקים וכאשר הם עובדים יהיו נורות לדים שידלקו המאווררים הם של ספקי כח ישנים 80מ"מ הלדים הם גם ישנים של מחשבי ששבקו חיים ישנם לדים קטנים וגדולים אני לא מבין גדול בלדים אז אני לאט יכול לתת עליהם יותר פירוט אבל בעיקרון אלה הלדים של המארזים של הפאור הריסט וכדומה. אני צריך לדעת גם את צורת החשמל שאני צראיך לתת להם מהספק בקיצור הכל כולל הכל. חיפשתי מדריך מתאים אבל לא מצאתי בכלל אולי אתם תוכלו למצוא לי איה מדריך שיכול לעזור לי? תודה מראש!!
-
- 3 תגובות
- 609 צפיות
-
-
שלום רב, יש ברשותי כיום מארז של TT XASER V7000A השחור עם חלון. משעמם אותי הוא עד מוות והוא לא אידיאלי עבור כל הדברים שיש לי. אני מעוניין לשדרגו למארז ששמתי עליו עין בטירוף. או זה: http://www.thermaltake.com/product/Chassis/fulltower/armor_lcs/ve2000bws.asp או זה: http://thermaltake.com/product/Chassis/fulltower/Kandalf_lcs/vd4000_index.asp# כמובן שהצבע לא חשוב-יכול להיות גם כסוף אלומיניום. מה דעתכם על המארזים הנ"ל? מה יותר מומלץ ולמה? אני מודע לזה שהמערכת קירור מים לא רצחנית אבל לא כל כך איכפת לי,יותר מעניין אותי המארז עצמו. תודה!
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני רוצה למדוד רעש של מאווררים במחשב. כיצד אני בונה דבר כזה? אם יש שרטוט לאיזשהו מעגל כולל רשימת רכיבים דרושים אני אשמח, אבל אם יש משהו קצת יותר מפורט אני עוד יותר אשמח. תודה מראש. שאלתי בפורום אוברקלוקינג אבל נראה לי שזה יותר מודינג מאשר קירור.. אז אני אשאל כאן: שאלה בנוגע לחיבור שני מאווררים לACCELERO S1 : יש על גבי הכרטיס חיבור למאוורר שהיה בקירור המקורי של הכרטיס (8800GT PALIT 512MB).. השאלה האם אני יכול לחבר שני מאווררים למקור החשמל שעל הכרטיס (בשביל להמנע מחוטים מיותרים במארז.) ועוד שאלה קטנה על אותו עיקרון- אם וזה אפשרי ששניהם יקבלו חשמל כמו שצריך וזה לא יפריע לחשמל של הכרטיס: אם שני המאווררים יש להם חוט שליטה כמו בחיבור 3פינים ללוח.. האם אפשר לחבר את שניהם וכשאני …
-
- 15 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
שלום אני מעוניין לעשות OC למעבד שלי אבל לא יודע מאיפה להתחיל ומה לעשות.. אתה המפרט אתם יכולים לראות בצד, אני רוצה OC קטן שלא יצריך קניית קירור וכו'.. יש אפשרות שתעזרו לי? תודה
-
- 7 תגובות
- 802 צפיות
-
-
האם קיימת ערכה שיכולה להתאים למתחיל. אני בינתיים נתקלתי בערכת המתחילים בשם "arduino starter kit" שגם מופיעה באתר החברה, המחיר שלה עומד על סביבות ה500 שקל הן בחול והן במספר חנויות בארץ(למשל פה) http://www.or-e.co.il/arduino/starter-kits-1/the-arduino-starter-kit.html האם אני בכלל צריך את כל הדברים בערכת המתחילים בשביל לקבל את התחושה מהבקר? האם קיימת ערכה זולה יותר שיכולה להתאים למתחיל? *אני יודע שהכרטיס הבסיסי Arduino Uno Rev3 באיביי עולה בסביבות ה34 שקל.(לא יודע עד כמה הוא מקורי) http://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=arduino+starter+kit&_sop=15&_osacat=0&_from=R40&_trksid=p2045573.m570.l1313.TR6.TRC2.A0.XArduino+Uno+Rev3&_nkw=Arduino+Uno+Rev3&…
-
- 2 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
ברשותי ספק כוח שהמאוורר שבו הפסיק להסתובב (ניסיתי לשמן אבל לא הצלחתי אפילו לפתוח את המאוורר) יש לי גם מאוורר בחיבור מולקס. הייתי רוצה לדעת איזה חוטים צריך לחשוף במולקס כדי לחבר לספק? אם אפשר הסבר עם תמונה זה יעזור מאוד. תודה
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אז קודם כל אני אגיד שאני לא ממש בטוח שזה קשור למודינג, אבל זו הקטגוריה הכי קרובה. בכל מקרה, יש לי כמה ילדים בני 10-12 בבניין שאוהבים לצלצל לי בפעמון ולברוח מדי פעם. לפני כחצי שנה תפסתי אחד ואמרתי לו "למה אתה מצלצל לי בפעמון?" - זה פתר את הבעיה לחצי שנה. אבל לאחרונה הם חזרו לפעילות מלאה, ואני חייב למצוא פתרון קבע. אני לא מעוניין לפנות לאמא שלהם כי.. ובכן, איפה הפאן כאן? אני צריך משהו שיפתור את הבעיה לצמיתות וגם ישעשע אותי על הדרך. ולכן חשבתי - למה לא לחשמל אותם? . בעקרון הרעיון שלי הוא לשנות משהו במעגל ע"מ שיגרום לכך שמי שילחץ על הפעמון - פשוט יקבל זץ קטן (על גבול הטעם הטוב, כמובן), בדומה למציתים האלה של המתיחות, למשל. אנשים בוגרים פשוט יחשבו שזו "תקלה", ובני הבית יוזהר…
-
- 37 תגובות
- 4.7k צפיות
-
-
הי לכל המודרים! אני רוצה ליצור חלון במארז ה-R4 שלי, אני יודע שקיימת אפשרות לקנייה של אחד מפרקטל אבל לדעתי הוא מכוער + יעלה יותר מדי להביא לארץ. אני מאוד חדש לתחום אבל באופן עקרוני אני רוצה חלון פרספקס (או חומר שקוף \ שקוף למחצה אחר שיתאים) יחסית גדול שמראה את "מה שצריך" ומסתיר את "מה שלא צריך לראות" (HDD, 5.25, ספק כוח*) ללא גומי U! שלדעתי מכער. שמעתי על דבר הנקרא "חיתוך במים" (פרוייקט של jclark) שמאפשר חיתוך מדויק + לא פוגע בצבע ובמבנה של הדלת (עיוותים) אבל אין לי מושג על סדר גודל של עלות + מקום שיסכים לעשות זאת. וגם אני יודע שיש על פנים הדלת חומר מבודד רעש (מעין בד) והבנתי שזה סיוט להסירו, יש דרך עקיפין? אם תוכלו להסביר לי קצת על ההליך, מה צריך לעשות ומאיפה אפשר …
-
- 22 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
אני מעוניין לעצב את המחשב שלי בשטויות של מנורות UV והלוח אם שלי רגיש לקרינת הUV אז האם סגול זה הצבע היחיד שיש לקרינת הUV?
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
השאלה שלי היא איך הפסי לדים לדוגמא שאני מוצא בEBAY אמורים להתחבר בתוך המארז.? כמו אלה לדוגמא : http://www.ebay.com/itm/4x-30cm-Red-15-LED-Car-Trucks-Motor-Grill-Flexible-Waterproof-Light-Strips-/321082416715?pt=US_Car_Lighting&hash=item4ac200de4b נ.ב - יש לכם הצעות למוצרים אחרים בEBAY שאפשר לעשות איתם דברים יותר מעניינים ? יש אפשרות לדוגמא להכין כרטיס PCI( או שיש מוכנים כאלה שנמכרים) כך שבצד האחורי של המארז יהיה כמו מן כפתור הפעלה לפס הלדים פלוס שליטה על העוצמה(בהירות) לדוגמא ? אשמח לעזרתכם, תודה !
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם.. ברשותי מארז supertalent אדום וברצוני לעשות לו מודינג או יותר נכון קצת צבעים.. אני צריך עזרה לגבי איורור המארז חלקים וכבלים.. טוב אז נתחיל:דבר ראשון יש לי 4 מאוררים במארז 2 מאוחרה 1 בצד ועוד אחד מקדימה ברצוני לקנות 2 מאוררים חזקים ביותר ועוד 2 מאוררים עם לדים וכמובן איך לשים כל מאוורר שיוציא או יכניס דבר שני אני צריך בקר מהירות לכל ארבעת המאררים פלוס המאורר של המעבד דבר שלישי 2 קתודות אדומות+כבלים של פלופי וIDE עגולים (אם יכנס בתקציב אז זוהרים) המארז הוא אדום לדעתי יהיה חמוד שבתוכו יראו אדום אבל אני עדיין לא בטוח לגבי זה אם יש לכם רעיונות של שילוב צבעים או צבע אחר זה יתקבל בברכה אני חושב שאמתי הכול אם אני יזכר במשו אז אני יגיד..התקציב לכל חלקים אלו הוא 500 ש…
-
- 3 תגובות
- 917 צפיות
-
-
אני רוצה לעשות חלון ואין לי כוח לעשות עם דרמל ועם JIG SAW אי אפשר כי אני רוצה לעשות צורה מיוחדת תהיתי אם יש מקום שמוכן לעשות לי את זה (עם תשלום כמובן) אני מחפש מקום שאפשר לחתוך בו באזור השרון ואם לא בשרון אז באזור תל אביב אבל עדיפות מאוד גבוה לאזור השרון ברעננה יהיה אפילו טוב יותר אני מעוניין לעשות את החיתוך על הקו החיצוני של הדלת למי שלא הבין
-
- 8 תגובות
- 971 צפיות
-
-
קודם כל יש לי עכבר אופטי והמחשב שלי דלוק 24/7 והלד של העכבר מפריע לי לישון בגלל שהציפוי העליון של העכבר התקלף.... הצבע שאני רוצה לצבוע את שניהם הוא שחור. אבל יש לי שאלה קטנה, הצבע לא ימרח לי על היד (מהעכבר כמובן) ? איזה צבע אני צריך? (ספריי אני מניח אבל איזה?) המארז שלי נמצא אצלי כבר 7 שנים ואני רוצה לצבוע גם אותו. יש לי כמה שאלות לגביו, אני רוצה להחזיק את HDים שלי עם גומיות (כמו שיש למארז P150), איזה גומיות אני צריך? הHDים שלי מגיעים ל50 מעלות אז אני צריך גומיות שעמידות בטמפ' כאלה... תודה לעוזרים
-
- 0 תגובות
- 666 צפיות
-
-
טוב אז ככה לא יודע למה נפל עלי כול היום המחשבה הזאת מה אני עושה עם המחשב... ככה הינה התמונה של המחשב שלי... טוב אז ככה.... מה שאני רוצה לעשות... זה איך שהוא למזג את המחשב עם השולחן.. חשבתי על זה.. לעשות חריצים בשוחן או אולי לעשות בשולחן איזה הגבהה כזה של משולש שיהיה טיפה שיפוע בשיפוע להכניס את סידירום והצורב כוננן דיסקטים + כפתור ריסט + הפעלה ולשים טפט חדש על השולחן שהכול יראה כאילו זה נבלע בתוך השולחן.... אני צריך עצות רעינות.. כול דבר שיכוללעזור לי.. המטרה העיקרית שלי שזהיתפוס כמה שפחות מקום ויהיה יפה... אם יש לכם רעיונות אחרות שאנייכול לעשות גם סבבה מחכה לתגובות.. תודה רבה לכולם...
-
- 12 תגובות
- 978 צפיות
-
-
אני רוצה לעשות מודינג למחשב וכחלק מזה אני רוצה לחבר אותו למקור מתח ישיר של 12V כלומר אני צריך מחשב ללא ספק ואני מעוניין אם מישהו יכול לת לי משהו כמו דף נתונים של הספק או להגיד לי מה אני צריך לחבר לאיזה צבע מכל החוטים שיוצאים מהספק!
-
- 11 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
*נערך לעברית לנוחיות הקריאה השוטפת של חברי הפורום שלום, מאז שקניתי את המסך שלי רציתי לצבוע אותו, ולאחרונה החלטתי שהגיע הזמן. אני אשמח למידע בקשר לאיך אני צובע אותו, עם מה אני צובע אותו וכן-הלאה. תודה מראש
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
ערב טוב אנשים, אני מעוניין לרכוש דרמל, איזה דרמל מומלץ לרכוש? התקציב שלי הוא עד 700₪ זה פעם ראשונה שאני רוכש אחד, רוב העבודה שאני מתכוון לעשות זה חיתוך ברזל,אלומיניום ופח.
-
- 0 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
-
אז ככה : יש לי בערך 200$ אם לא יותר לקנות מ eBay.com דברים למחשב חשבתי בהתחלה מארז אבל הרבה תלוי שמה ב Shipping אם רשום Worldwide או Asia\Europe אם אפשר בבקשה תמליצו לי משהו שיש שמה בתודה איתי
-
- 4 תגובות
- 719 צפיות
-