אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
מישהו יודע איפה (אם בכלל) אפשר להשיג פילטר אלומיניום למארז (כמו בתמונה)? אני מחפש פילטר כזה למארז חדש שאני בונה, ואני צריך פילטר של 120mm. תודה מראש....
-
- 4 תגובות
- 952 צפיות
-
-
לפרויקט שאני עושה, רובוט עוקב קו עם חיישני IR רציתי לעשות עם שני גלגלים עצמאיים אבל אני רציתי לעשות את כל הפרויקט במחיר זול מאוד. אז בשביל הסרוואים לקחתי שני סרוואים סינים פשוטים של 9G , ניתקתי את הפוטורסיסטור והורדתי את החסימה בגלגל שיניים הבעיה היא שאני יכול לשלוט רק על כיוון, אני לא מצליח לגרום לו לעצור
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ומה ההבדל בינו לבין טרנזיסטור רגיל ?
-
- 4 תגובות
- 14.9k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש קטודרה רגישה לקול... שתהבהב לפי קצב המוזיקה. יש את זאת : http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=951 אני לא בטוח שהיא רגישה לקול =\ ויש את זאת : http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=174_156_163&products_id=1574 שהיא רגישה לקול, מה יותר כדאי? ואם יש לכם המלצה לקטודה רגישה לקול עד גג 80 שקל. תודה
-
- 4 תגובות
- 769 צפיות
-
-
שלום נניח ויש לנו סט של 8 ממסרים כמו הסט הבא: http://www1.buyincoins.com/new_en/details/new-5v-8-channel-relay-module-board-for-arduino-pic-avr-mcu-dsp-arm-electronic-product-11203.html ואנחנו רוצים לחבר אותו למחשב בחיבור USB, כדי להפעיל ולכבות את הממסרים מהמחשב. מה החלק/מודול שחסר? (בהנחה שהחלק החסר לא יהיה מיקרו-בקר, אלא משהו פשוט יותר חומרתית)
-
- 4 תגובות
- 941 צפיות
-
-
רציתי לדעת מה עלות? זה אחד ושתיים.. האם אני יכול לקנות את זה או שאני צריך שמבוגר יקנה את זה? (אני בן 15 וזה לא נשמע לי הגיוני..) בתודה לכל מי שיענה לי.. אלעד
-
- 4 תגובות
- 664 צפיות
-
-
שלום לאחרונה קניתי מחשב חדש שארוז בAntec Sonata III וכולל בתוכו את כרטיס המסך RADEON HD 4870. למי שיודע או לא יודע, בגלל גודל הכרטיס אי אפשר להרכיב מאוורר נוסף במארז מקדימה ועל כן האוויר בתוכו חם. הטמפרטורות של הרכיבים אצלי גבוהות יחסית לממוצע ובמיוחד כשאני מפעיל עומס על המחשב. המקום שחסר כדי להכניס את המאוורר הוא 1-2 ס"מ. באחורי המארז, החלק של ה PCI EXPANSION SLOTS בולט כלפי פנים המארז בערך באורך החסר בשביל המאוורר. כמו שאני רואה החלק הבולט מוברג לאחורה של המארז. אפשר אולי להחליף את החלק הזה בחלק שטוח שלא יבלוט כלפי פנים וכך להרוויח את הס"מ הדרושים כדי לשים מאוורר מקדימה?
-
- 4 תגובות
- 797 צפיות
-
-
-
היי, השאלה אולי לא כל כך קשורה למודינג אבל כן לאלקטרוניקה אז החלטתי לפרסם אותה כאן. ??? אתם עדיין כאן? יופי אז הסיפור הוא כזה. לפני כמה זמן הייתי בשבדיה וקניתי שעון אלקטרוני, לשעון עצמו כמה פונקציות נחמדות כמו זכרונות שעת צילצול, מד טמפרטורה, הצגת שמות הימים בכמה שפות ולבסוף החלק הבעיתי סינכרון השעה אוטומטית בעזרת תדר רדיו שמשודר מגרמניה. הבעיה שלי היא שהשעון מסתנכרן כל פעם מחדש על השעה לפי שעון שבדיה ( 1- שעה ). כל פעם שאני מכוון את השעה לישראל הוא מסתנכרן בחזרה לשעה אחת אחורה. חיפשתי דרך לשנות לו את איזור הזמן או למנוע ממנו להסתנכן אבל לא הצלחתי הדבר האחרון שאני יכול לחשוב עליו הוא לנסות ולגרום לשעון להפסיק לקלוט את השידור שמעדכן אותו. וכאן אני צריך את העזרה ש…
-
- 4 תגובות
- 736 צפיות
-
-
שלום אני חדש בעניין המודינג הזה וברצוני לעשות ספריי\צבע על המארז עם שבלונה יענו לשים ציור כזה רציתי לדעת איזה ספריי יתאים מארז compucase http://www.noacomp.co.il/uploadimages/716413.JPG
-
- 4 תגובות
- 681 צפיות
-
-
שלום לכולם, חיברתי בכבל USB נגד של 30 אוהם ללד אולטרה בריט לבן הוא לא נסרף ונדלק חזק מאוד אבל מתי שאני מחבר את הכבל למחשב המחשב עושה ריסטרט ואחרי זה אני מקבל שגיאה "המערכת שוחזרה אחרי שגיאה חמורה" למה זה קורה?
-
- 4 תגובות
- 759 צפיות
-
-
-
שלום, האורות ב-X-CONTROLLER שלי מהבהבים מנסיו באלטקוניקה אני חושד בפוטציומטר דפוק, יש לי עדין אחריות על המוצר, זה קורה לפעמים גם באחרים לא רק ב-1 ( מתוך 4) עזרו לאתר הבעיה תודה מראש אלי.
-
- 4 תגובות
- 759 צפיות
-
-
אני עובד על הפרויקט הזה כבר כמה ימים והחלטתי שכדי לחבר לשני הלדים מתח אני אשתמשבחיבור של העכבר עכשיו אני צריך ציור שמראה איזה פינים בחיבור הזה מספקים את ה5V ואת האדמה תודה לכל מי שיעזור
-
- 4 תגובות
- 986 צפיות
-
-
לסקר אין שום קשר בדרך זו או אחרת לחברת האלפקה inc.
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני מעוניין להמשיך את המודינג שלי ומתוכנן לחלק עליון משהו כזה: מקדימה\מאחורה: -------- \ / __\ /__ כמובן שזה סגור מקימה ומאחורה. למעלה וקדימה ואני כבר יעשה חורים וכל מה שאני צריך לבד. השאלה האם לעשות את זה מפח או פרספק.. ומהיכן אפשר להזמין דבר כזה (אזור פ"ת)... יש לכם רעיונות אחרים? למעלה יהיה בין השאר שני מאווררים 120 אז זה צריך להיות חזק.
-
- 4 תגובות
- 915 צפיות
-
-
אני עומד להכין תאורת מארז ע"י לדים ויהיה גוף תאורה אדום וכחול. לכל אחד מהם יהיה מתג ואז המארז יוכל ליהיות אדום, כחול, או סגול, אם אפעיל את שניהם ביחד. שאלה: איך אני מחבר את המתגים דו מצביים לכל אחד מהם...?
-
- 4 תגובות
- 862 צפיות
-
-
אהלן, הגיע לידיי מפסק מואר (עם לד מסביב למתג) אבל יש לו יותר מידי חיבורים מוזרים שאני לא מצליח להבין. 2 הגיוניים והם ה + וה - ביניהם יש את ה: NC1,NO1 ו-C1. מישהו יודע מה מחברים אליהם? אני מניח שה + וה - הם כדי לקבל מתח תמידי ללד מסביב למפסק אך מה השימוש לכל השאר? הכוונה היא לחבר אליהם פס לדים ועוד קופסא עם 4 לדים שלכל אחד מהם חוטי + ו - נפרדים. תודה
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
הגיעו לידי כל מני חלקים ממחשב נייד השאלה שלי היא אם אפשר לחבר את החלקים הללו ללוח של מחשב רגיל ולהפעיל אותם. החלקים שיש לי הם: הארד דיסק 10 GB של IBM DVD של טושיבה המקלדת העכבר מגע והמסך (17 אינץ') יש לי גם את המעבד והזיכרון אבל אני מנחש שלהם אין ממש שימוש החלקים הם ממחשב נייד של קומפקט להארד דיסק אני קונה כבל מתאם בכ100 ש"ח ככה שבעיה לחבר אותו למחשב גיל אני פותר. אבל לDVD אין משהוא שנראה לי קיים יש למשהוא ניסיון בהכנה/ או בקניה של כזה דבר? כמו כן האם יש דרך 'להחיות' את המקלדת או העכבר מגע ולהשתמש בהם ? בקשר למסך הבנתי שזה די בלתי אפשרי או שיש איזה חידוש בתחום? יש לי ידע בסיסי בהלחמה ומחשבים אבל לא הרבה מעבר לזה ככה שהסברים מפורטים לרמה של מתחיל יתקבלו בברכה. אם צריך …
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
כשמחברים צג lcd לחשמל אז הוא אמור להראות 2 שורות שחורות מלאות... פעם הצג שלי היה מציג אותם ואתמול חיברתי אותו שוב והוא מציג רק שורה וחצי ככה.. ובדקתי עם הרב מודד שוב, והכל מחובר מצויין... מה עושים?
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מה קורה אחים שלי אני מחפש אתרים עם תמונות בשביל לחפש תמונה יפה ואז לחתוך אותה על דלת המארז עם הדרמל שלי תודה לכל העוזרים ואם יש לכם תמונה מיוחד להציע אז היא תתקבל בברכה תודה מתן
-
- 4 תגובות
- 955 צפיות
-
-
-
שלום, לאחרונה נוכחתי לדעת שאפשר לעשות שימוש בגרביון נשים עבור סינון אבק למאווררים במארז. האם יש כאן אנשים שניסו את זה? האם זה יעיל כמו מסנן ייעודי למאווררים והאם זה פוגע משמעותית בדחיפת האוויר? ראיתי תמונות כאלו: וזה נראה כמו פתרון דיי טוב למי שלא רוצה להשקיע בפילטרים ויש לו גרביונים מיותרים בבית
-
- 4 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
שלום לכולם! מצאתי אצלי בבית קיט ישן אבל אין לי את ההוראות שלו. זה אמור להיות איזה מקלט אינפרא אדום. (מפעיל את האדומים בשרטוט) זאת רשימת החלקים שלו: נגדים: 220Ω 10Ω 470Ω 470kΩ קבלים: 47µF 1µF 100nF דיודות: 1N4148 1N75 לפי המראה החיצוני שערתי שהבחור עם שלושה ההדקים הוא TSOP17xx. להערכתי R4 = 220Ω C1 = 1µF C2 = 100nF C3 = 47µF לגבי השאר אני לא יודע. יש למישהו מושג איפה למקם אותם? http://s10.postimage.org/7dww39pvd/pcb.jpg תודה רבה ופסח שמח!
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הי. אני חולם על ספק fanless כבר זמן רב, אך הם יקרים נורא. לפני שאני מנתק את המאורר היחיד שנשאר לי במחשב (בספק) הייתי רוצה להתייעץ אתכם. המחשב המדובר הוא פנטיום 2, 350MHz, עם 64mb זיכרון ודיסק 2 gb, מריץ לינוקס דביאן עם קרנל סטנדרטי 2.6.8.11. למחשב כ.קול וכ.רשת... וזהו. אין כ.מסך כי לא צריך, אני ניגש אליו עם ssh ומטרתו היחידה בחיים היא לנגן מוסיקה מהרשת. המעבד כבר הגיע עם קירור פאסיבי ד"א. הספק הוא 300w גנרי, אני רוצה "להוציא" את הלוח שלו מקופסאת הפח, להצמיד את המגברים הסופיים שלו לגוף קירור ישן של athlon, ולקוות לטוב. ככל הנראה אני אמקם את הקירור הזה מחוץ למארז במקום מה שהיה המאורר המקורי שלו הספק. זה נשמע לי המקום הכי טיבעי. המארז יהיה שוכב ורוב המשטח העליון שלו יהיה מחו…
-
- 4 תגובות
- 968 צפיות
-