עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. אני עובד לפי המדריך הזה http://hwzone.co.il/guides/fanbus_2/ ולפני שאני מתחיל בעבודה אני רוצה לשאול מספר שאלות אם תוכלו לומר לי אם אני צודק מה שכתוב במדריך נגדים. 11 X 1000 ohms בכל מתח וחמישה נגדים 33 ohms (3 watt). 10 דיודות חד כיווניות. הכוונה היא 11 נגדים של אחד קילו אוהם ? 5 נגדים של שלוש וואט עם 33 אוהם ? 10 דיודות רגילות? (בשני השורות למעלה אני לא כל כך הבנתי לכן אני שואל אם הכוונה היא למה שכתבתי בגלל שהכתב יוצא הפוך שמוסיפים אנגלית לכן רציתי להיות בטוח) במדריך כתוב שקשה למצוא לדים דו צבעיים אני מצאתי באת החנויות שליד הבית שלי לדים כאלה והמוכר אומר שכל אחד יעלה לי 10 ש"ח זה המחיר או שהוא קצת מגזים? ועוד דבר אחרון יש למשהוא רעיון מקורי איך אני יכול ל…

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. אני רוצה לקנות מסך LCD למוד http://www.arihav.com/products/sales/index.asp?category=lcd (הסט שעולה 133 ש"ח) אני יודע שזה 4X20 אבל אני רוצה לדעת אם אני יוכל להכניס אותו במפרץ של הפלופי איך אני יכול לדעת בבקשה תעזרו לי בתודה טל

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by 114508534,

גיליתי שיש לנו בסדנה בבסיס מלא מלא לוחות של פרספקס ויש לי גישה אליהם כמובן יש גם מלא כלים כמו פאן תעשייתי שאפשר לכופף את הפרספקס וכ'ו עכשיו אני חושב מה אפשר לעשות עם הפרספקס זו כמות ממש גדולה איזה 10 לוחות חשבתי לבנות מארז אבל נראה לי יקח מלא מלא זמן יש לכם קישורים לאתרים שבונים מהן דברים מפרספקס אולי מיכל מים למערכת קירור מיים או משהו בסגנון

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. אני צריך את השבב למעגל תקשורת טורית בתקן RS232C חיפשתי בחנות היחידה שיש בחדרה אבל אין להם מישהו יכול לתת לי עוד אפשריות לחנויות?

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. Started by card,

שלום מישהו התנסה עם USB to TTL מבוסס FTDI ומבוסס PL2303HX, ויכול להגיד יתרונות וחסרונות של אחד לעומת השני? תודה רבה card

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. אני מתכנן לחופש הגדול פרויקט מודינג חדש - מחשב פרספקט תיכננתי כבר בקטנה איך הוא יראה אבל זה לא סגור ועד שאני לא אקבל את החלקים ואת הפרספקט אני לא אדע 100% איך הוא יראה. המחשב יהיה 2 קומות. בקומה הראשונה מתוכנן לוח אם,קטודה וHD בקומה השניה CDROM וספק הבעיה העיקרית שלי בנושא התכנון הוא שהמחשב שאני אשים אולי יהיה מחשב ישן יחסית והכבלים של הספק שלו לא כ"כ ארוכים כדי להגיע לHD,לוח אם. אחרי כל הדיבורים, הנה הסרטוט: כפי שאתם רואים קטודה מונחת בצד הלוח אם. שני כפתורי הדלקה ומסך LCD למעלה מאוורר 80 מכניס (אני לא יכול לשים 120 כי זה גבוה ותהיה לי את הבעיה של הספק שציינתי) למעלה יש את הCD והספק ומה שאתם רואים שם זה גם שרוול אוויר שאולי יתלבש עליו גם מאוורר זאת הדלת …

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by peralon,

הפאנל קצת מתקלף... חשבתי שיהיה נחמד לעשות מודינג לפאלם חח ;D כמובן שמשהו לא מסוכן שיכול להרוס אותו!! יש הצעות? [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. יש כמובן ספריי פלוריסנטי רגיש ל UV השאלה אם הוא באיכות טובה בשביל כונני CD ומתייבש כמו שצריך? האם יש טושים או חומרי צביעה אחרים למקרה שאני רוצה לצבוע שטחים הרבה יותר מדויקים שבעזרת ספריי איאפשר? האם כל לד רגיל שקונים הוא תאורת UV? ואותה שאלה לגבי LASER BEAM האם הוא תאורת UV? או שבשביל זה חייבים לקנות רק קטודה? כל קטודה למחשב היא תאורת UV?

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by dj shay 30010,

שלום לכולם יש לי מסך LCD 20X4 שעבד בלי בעיה התקנתי WINDOWS XP מחדש ויש איתו בעיה את השעה הוא רושם 50:12 ולא 05:12 (אני עובד עם jaLCDs ) דברים אחרים הוא מראה בלי בעיה רק בשעה יש איתו בעיה

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. Started by wrecker,

אתם מכירים את התריסים האלה החשמליים שנפתחים אוטומטית בשעה מסויימת ונסגרים אוטומטית? יש לי תריס כזה ויש מנוע השאלה שלי איך אני יכול לגרום לו להפתח ולהסגר אוטומטית בשעה מסויימת?

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by magicard,

שלום חברה! אני צריך את עזרתכם. אני עושה ניסוי על אפנן טבעתי והיה שם שאלה אחד שלא הבנתי שהוא: הנח שאין במעבדה נתח ספקטרום {זוהי מציאות!} הצא שיטה לזיהוי תדר ה CARRIER? יש לכם מושג איך לענות על שאלה. ??? תודה לעונים!

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. Started by aviram20,

יש לי במארז כמו שניתן ליראות למטה כפתורים מצופים ניקל כזה משהו נחמד מאוד חשבתי לעשות שבלונה/תבנית מגבס בצורה שלהם וליצוק בפנים איזה חומר שקוף שיתקשה ולאחד מכן לעבד אותם טוב ולשים מאחורה לד אולטרה ברייט ואז זה הייה כפתור זוהר כזה בצבע של הלד רק בעיה אחת מונעת ממני לעשות את זה מה לעזאזאל אני יוצק שמה? איזה חומר יכול להיתקשות ולהפוך שקוף? אפוקסי? יש כזה שקוף? אני צריך משהו פלסטי וקשיח יש עצות ? נ.ב סלחו על הראש המעוות , הרופא אמר שיש לי קדחת המודינג חחחחחחחחח אבירם ;D [attachment deleted by admin]

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. Started by what the fuck,

אני מתכוון לקנות 6 לדים של 3.5V אני מתכוון לחבר 3 על חיבור 12V אחד. ובמה כדאי לי לחבר: פרללי או הדרך השניה ? [סריאלי נראה לי] ומה ההבדל ? תודה.

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by icebreak,

הבחור הזה לוקח כל מני CONSOLE והופך אותם לניידים (הוספת מסך ובטרייה באריזה קומפקטית), עד כה הוא עשה לכל מני דברים גם ל PS1. השבוע הוא פרסם עם תמונות כיצד הפך את ה PS2 שלו לנייד, חובה לראות לכל מודר: http://www.benheck.com/Games/PS2p%201.htm

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. טוב, אז ככה אין לי דרמל וגם אם היה לי אין לי כשרון ציור או חריטה, אז אם יש מישהו שמוכן לעשות לי חריטה יפה ( Arik.G אתה פנוי? ) בחלון של המארז, אני אשמח ובתמורה הוא יקבל כמה דברים שאני לא צריך והם קתודה אדומה או כחולה + מתאם, שני מאווררים של TT 80 מ"מ המארז הוא XASER 3 של TT, אני מתל אביב

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. Started by guyb7,

אני רוצה להתחיל פרוייקט של התקנת נעילה לחדר באמצעות RFID. הדלת היא דלת פשוטה ללא מנעול קיים, וזו לא הכניסה לבית, לכן כל כך חשוב לי שהאבטחה תהיה בשמיים. כל הקיטים שמצאתי ברשת אמורים להחליף את כל מנגנון הנעילה של הדלת (כל הבריח) וזה מעבר למה שאני צריך. אני חושב לקנות את קורא ה-RFID וה-controller, ולחבר אותם למנגנון מכני כלשהו שאני אאלתר ואתקין על הדלת והקיר שלידה. הבעיה היא שהניסיון שלי באלקטרוניקה כרגע לא מדהים, ואני לא בטוח איך לגשת לזה (כמובן שאני מוכן להשקיע את כל הזמן הנדרש בשביל ללמוד את מה שצריך). המטרה העיקרית שלי היא ללמוד, ופחות חשוב לי שהדלת תהיה חסינה לניסיונות פריצה, וכל העסק גם לא חייב להיראות אסתטי. מישהו פה התעסק פעם עם משהו דומה? יש איזשהו רכיב נעילה…

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. Started by icebreak,

http://home.cc.umanitoba.ca/~umparekh/hard_drive_clock.html

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by roeesnir,

אני צריך סוללה לבידורית ניידת Mipro 101. הסוללה שבפנים היא 12V 2.9Ah אני לא מצליח למצוא סוללה זהה אלא רק 12V 2.7. האם זה בסדר? ומה המשמעות של זה? תודה. ואם כבר, המתח בהטענה הוא 14.32V. זה תקין? הסוללה שיש לי עכשיו נותנת 12.2 אבל היא לא מצליחה להפעיל את הבידורית. היא נדלקת לשניה ומתעמעמת, כמו מצבר שנגמר. האם זה נכון להניח שעבר זמנה וצריך סוללה חדשה?

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. שלום לכולם, אני מחפש לשלב יכולות USB בפרוייקט שלי ואני מחפש דרך זולה ואמינה יחסית לעשות את זה. יש למישהו ניסיון עם מודול או צ'יפ ספציפי לממשק USB ? הFT232 קצת יקרים, וראיתי שיש אלטרנטיבות זולות יותר כמו PL2303.

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by URSH,

חיברתי בטעות את מכשיר הגי פי אס ( GV 590), אשר פועל על 5 וולט ,ישירות לשקע מצת הרכב והמכשיר לא עובד ולא מטעין. יש מה לעשות או שהלך המכשיר .

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  21. Started by Idan-h,

החוט חשמל שאחראי לריסטרט (ומתחבר ללוח) במחשב שלי נדפק, מאיפה אפשר לקנות דבר כזה? באופן כללי, האם מקבלים חוט כזה עם הלוח או שמקבלים חוט כזה עם המארז? כל עזרה תתקבל בברכה, תודה.

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. Started by gavriel_e,

אחים שלי אני חייב סכימה כי אני רוצה ליצור כבל שיחבר לי את ההארד דיסק לחיבור ה-USB... אני חייב דחוף סכימה שאני ידע איך לחבר את החוטים.. תודה מראשש ... חיפשתי מלא ולא מצאתי

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by DimaX,

הי! שמעתי על איזושהי דרך לעשות זאת עם שני טרפזים(EC).. אפשר לקבל עזרה והדרכה מפורטת עד כמה שאפשר? אני צריך שניים.... תודה למי שעיזור

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. שלום אני רוצה לבנות פאן באס עם מפסק 3 מצבים כלומר שיהיה 12 7 5 עכשיו הסקיצה הכי קרובה שמצאתי לזה זה: אני רוצה שמישהו פה ישנה לי את הסקיצה לפי הצרכים שלי (אם מישהו יכול) שככה שבמפסק 3 המצבים יהיה מצב של 12 מצב של 7 ומצב של 5 ולא כמו שהם עשו 12 5 0 ! תודה מראש לעוזרים נ.ב אני צריך שתשנו את הסקיצה הזאת ולא אחרת כי מצאתי אחרות אבל הם לא מובנות לי זאת הסקיצה הכי מובנה שמצאתי אם יש הערות לגבי הסקיצה (משהו לא טוב או לא יפעל) הרגישו חופשי להגיד תודה מראש ;]

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. Started by night-fire,

שלום, אח שלי ביקש ממני היום לעשות לו מודינג למחשב לאחר שראה את המארז HTPC שהכנתי ואחרי הרבה זמן החלטתי לעשות לו פשוט אפקט מראה חביב לכל המארז :] הבעיה-שאין לי מושג איך לעשות את זה! אם למישהו יש מדריך , או סתם יכול לכתוב פה כמה טיפים נחמדים אני מאוד אשמח! תודה רבה רבה מראש !

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים