עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by guyb7,

אני רוצה להתחיל פרוייקט של התקנת נעילה לחדר באמצעות RFID. הדלת היא דלת פשוטה ללא מנעול קיים, וזו לא הכניסה לבית, לכן כל כך חשוב לי שהאבטחה תהיה בשמיים. כל הקיטים שמצאתי ברשת אמורים להחליף את כל מנגנון הנעילה של הדלת (כל הבריח) וזה מעבר למה שאני צריך. אני חושב לקנות את קורא ה-RFID וה-controller, ולחבר אותם למנגנון מכני כלשהו שאני אאלתר ואתקין על הדלת והקיר שלידה. הבעיה היא שהניסיון שלי באלקטרוניקה כרגע לא מדהים, ואני לא בטוח איך לגשת לזה (כמובן שאני מוכן להשקיע את כל הזמן הנדרש בשביל ללמוד את מה שצריך). המטרה העיקרית שלי היא ללמוד, ופחות חשוב לי שהדלת תהיה חסינה לניסיונות פריצה, וכל העסק גם לא חייב להיראות אסתטי. מישהו פה התעסק פעם עם משהו דומה? יש איזשהו רכיב נעילה…

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. Started by icebreak,

http://home.cc.umanitoba.ca/~umparekh/hard_drive_clock.html

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. שלום לכולם קניתי שתי סוגים של דיודות זנר 1N4737A 7.5V 1 W 1N4744A 15V 1W חיברתי אותם בתור במעגל שמוריד מתח , ה1N4744A במקום שיהיה מפל מתח של 15 וולט יש מפל של 20וולט ה 1N4737A במקום מפל של 7.5 וולט יש מפל של 10 וולט יש למישהו הסבר לזה ?

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. Started by Idan-h,

החוט חשמל שאחראי לריסטרט (ומתחבר ללוח) במחשב שלי נדפק, מאיפה אפשר לקנות דבר כזה? באופן כללי, האם מקבלים חוט כזה עם הלוח או שמקבלים חוט כזה עם המארז? כל עזרה תתקבל בברכה, תודה.

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. שלום אני בונה איז משהו שמדליק הרבה לדים בעוצמה גבוהה בתדירות 0-20kוההספק הכולל של המערכת יהיה בערך 2-3 וואט... אני חושב שה555 IC עומד בקריטריון אבל בגבוליות... בויקיפדיה כתוב ככה Supply voltage (VCC) 4.5 to 15 V Supply current (VCC = +5 V) 3 to 6 mA Supply current (VCC = +15 V) 10 to 15 mA Output current (maximum) 200 mA Power dissipation 600 mW Operating temperature 0 to 70 °C לפי IV=W יצא לי הספק של 3 וואט כמו שחיפשתי אבל כתוב שהצ'יפ עצמו גוזל 600 מיליואט... אז נשאר רק 2.4 ואט?

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. Started by blinkybill,

ראיתי פה פרוייקט של מישהו שבנה מקרן ממסך של psone ונורה של מקרן שקפים.. נתחיל מזה שאני גרוע באלקטרוניקה.. אבל יש לי את הנורה הזאת: http://www.stylefeeder.com/i/w0x638w7/Osram-Hmp-575-Se-Light-Bulb-B558 (שאני לא יודע איך לגרום לה לעבוד בכלל, אני מפחד סתם לחבר אותה לחשמל שאני לא אשרוף\אקצר משהו) ויש לי את העדשה הזאת: http://www.bhphotovideo.com/c/product/43406-REG/Raynox_7512535_75_125mm_f_3_5_Flat_Field.html את שניהם קיבלתי מחבר. אפשר לעשות עם זה משהו? את המסך אני אפרק ממכשיר DVD נייד. אני צריך קצת פרטים בסיסיים על כל המערך, אם אתם מכירים מדריכים טובים למתחילים זה יהיה טוב.. יש עוד משהו שאני צריך לקנות\להשיג? תודה מראש..

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by roeesnir,

אני צריך סוללה לבידורית ניידת Mipro 101. הסוללה שבפנים היא 12V 2.9Ah אני לא מצליח למצוא סוללה זהה אלא רק 12V 2.7. האם זה בסדר? ומה המשמעות של זה? תודה. ואם כבר, המתח בהטענה הוא 14.32V. זה תקין? הסוללה שיש לי עכשיו נותנת 12.2 אבל היא לא מצליחה להפעיל את הבידורית. היא נדלקת לשניה ומתעמעמת, כמו מצבר שנגמר. האם זה נכון להניח שעבר זמנה וצריך סוללה חדשה?

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by Omrid231,

שלום . אני חדש בזה אז אולי זאת שאלה בסיסית יש לי מעגל חשמלי שאני רוצה לבדוק את הקיבול של הקבל אני משתמש בפלוק 117 שיש בו בדיקת קיבול אז השאלות שלי ההם כאלה 1) בפלוק עצמו יש לי אפשרות לשנות את הטווח שלו 10,100,1000,10000 למה אני צריך את זה אם כתבו לי בצג למעלה שהוא במיקרו פראד ? 2) אם חברתי בטעות לקבל עם כותביות הפוך את הפרובים אז הוא מתקלקל?

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  9. Started by DimaX,

הי! שמעתי על איזושהי דרך לעשות זאת עם שני טרפזים(EC).. אפשר לקבל עזרה והדרכה מפורטת עד כמה שאפשר? אני צריך שניים.... תודה למי שעיזור

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. Started by card,

שלום מישהו התנסה עם USB to TTL מבוסס FTDI ומבוסס PL2303HX, ויכול להגיד יתרונות וחסרונות של אחד לעומת השני? תודה רבה card

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. יש לי חתיכה ענקית של פרספקס והיא דיי מלאה שריטות עכשיו רציתי לדעת איך אני יכול להוריד ממנה את השריטות למה זה שרוט לגמרה ויהיה חבל לזרוק כזו חתיכה

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. Started by DanyL,

יש לי שני מארזים כאלה, מה אתם מציעים לי לעשות איתם? אני מודר מתחת למתחיל ועל המארזים האלו אני יעשה ניסיים ואימונים.

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. Started by eb,

אני צריך שהמנוע ידחוף עגלה במשקל 20 ק"ג (כמה הספק אני צריך?) איפה אני יכל לקנות מנוע כזה? עדיף יד שניה. מה סדר גודל של מחיר?

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  14. Started by neogod,

יש לי ספק ג'ינרי,ואני רוצה לדעת אם המתחים שלי בסדר? ומה אומרים כל המתחים ? ולאן הם שייכים??? מצורפת תמונה ! [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. כמו שציינתי בכותרת, מחר אבא שלי מביא לי חתיכת פרספקס בשביל לחתוך חלון במארז, השאלות שלי: 1. אם אני אחתוך בו 2 חורים וארכיב עליהם מאווררי 120 מ"מ [ 1 מול המעבד ו-1 מול הכרטיס מסך ], הפרספקס יוכל להחזיק אותם או שהם יישברו? חשובה לי היציבות של הפרספקס. 2. האם 2 מאווררים של 120 מ"מ בדלת ישפיעו על הטמפ' ועל הסירקולציה במארז? ואם כן, איך מומלץ להרכיב אותם? שניהם מכניסים אוויר? 3. חשבתי גם לחתוך חלון בגג, ולהרכיב עליו עוד מאוורר של 120 מ"מ, האם אני צריך להוציא את כל תכולת המארז בכדי שלא יעופו חתיכות ברזל קטנטנות לתוך חלקי המחשב והמאווררים? יש שיטה להוציא את הגג כולו מהמארז Compucase 6A19? תודה רבה מראש,

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. שלום אני רוצה לבנות פאן באס עם מפסק 3 מצבים כלומר שיהיה 12 7 5 עכשיו הסקיצה הכי קרובה שמצאתי לזה זה: אני רוצה שמישהו פה ישנה לי את הסקיצה לפי הצרכים שלי (אם מישהו יכול) שככה שבמפסק 3 המצבים יהיה מצב של 12 מצב של 7 ומצב של 5 ולא כמו שהם עשו 12 5 0 ! תודה מראש לעוזרים נ.ב אני צריך שתשנו את הסקיצה הזאת ולא אחרת כי מצאתי אחרות אבל הם לא מובנות לי זאת הסקיצה הכי מובנה שמצאתי אם יש הערות לגבי הסקיצה (משהו לא טוב או לא יפעל) הרגישו חופשי להגיד תודה מראש ;]

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. Started by card,

שלום יש לי משהו שאני רוצה לפרק, והסינים המעצבנים סגרו אותו עם ברגים בצורה מאד מיוחדת. מישהו יודע איפה בארץ מוכרים מברג מתאים? להלן הצורה של הבורג: תודה card

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by peralon,

הפאנל קצת מתקלף... חשבתי שיהיה נחמד לעשות מודינג לפאלם חח ;D כמובן שמשהו לא מסוכן שיכול להרוס אותו!! יש הצעות? [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. Started by night-fire,

שלום, אח שלי ביקש ממני היום לעשות לו מודינג למחשב לאחר שראה את המארז HTPC שהכנתי ואחרי הרבה זמן החלטתי לעשות לו פשוט אפקט מראה חביב לכל המארז :] הבעיה-שאין לי מושג איך לעשות את זה! אם למישהו יש מדריך , או סתם יכול לכתוב פה כמה טיפים נחמדים אני מאוד אשמח! תודה רבה רבה מראש !

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. שלום לכולם, אני מנסה ליצור סימולציה למעגל מסוים ומופיעה לי הודעת שגיאה : error(orcommn-2302) cannot initialize profile המחשב רץ על Windows 10. אשמח בבקשההה לצדיק מסדום שיוכל לעזור לי תודה מראש.

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. מישהו יכול להמליץ לי על חברות טובות למאוורי מארז (שקטים וחזקים), משחה טרמית ולהסביר לי מה הייתרון של סליבינג לחוטים? (חוץ מיופי) תודה, בז'נגלו

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. Started by what the fuck,

אני מתכוון לקנות 6 לדים של 3.5V אני מתכוון לחבר 3 על חיבור 12V אחד. ובמה כדאי לי לחבר: פרללי או הדרך השניה ? [סריאלי נראה לי] ומה ההבדל ? תודה.

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by gavriel_e,

אחים שלי אני חייב סכימה כי אני רוצה ליצור כבל שיחבר לי את ההארד דיסק לחיבור ה-USB... אני חייב דחוף סכימה שאני ידע איך לחבר את החוטים.. תודה מראשש ... חיפשתי מלא ולא מצאתי

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. אפשר בבקשה מדריך טוב אבל באמת לפאן באן/פאנל שליטה על מאוררים עם תמונות ואם אפשר כמה גם מאתרים באנגלית כמו:BIT-TECH דבר שני: הבנתי שצריך נגד. עכשיו איזה נגד כמה אוהם?לכל מאורר?(ל4 מאוררים)

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. הבנתי שצריך לחבר את זה לפינים של הUSB הקדמי אבל מה הולך לאן לא רשום. ואני לא רוצה לשרוף את הלוח אם בלי כוונה. כן כן אני יודע שהלוח אם הוא ענתיקה וצריך לשבת במוזאון :kopfpatsch

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.