אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,629 דיונים בפורום זה
-
אני רוצה שכמה שפחות הם יראו וכמה שפחות יזוזו. אם היה אפשר להדביק אותם לצדדים ולהזיז אותם רק כשצריך הייתי עושה זאת בשימחה (הבעיה שאני אפילו לא יודע אם אפשר) יש לכם טיפים בשבילי ?
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הפאנל קצת מתקלף... חשבתי שיהיה נחמד לעשות מודינג לפאלם חח ;D כמובן שמשהו לא מסוכן שיכול להרוס אותו!! יש הצעות? [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1.שלום רציתי לדעת כיצד אפשר לבנות מכונת CNC? (כל מכונת CNC) אני השמח למדריכים באנגלית+עברית 2.מה מכונת CNC יכולה לעשות/ליצור? 3.באיזה תכנה משתמשים כדי להפעיל אותה? תודה לעוזרים.
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
אני צריך את השבב למעגל תקשורת טורית בתקן RS232C חיפשתי בחנות היחידה שיש בחדרה אבל אין להם מישהו יכול לתת לי עוד אפשריות לחנויות?
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
המארז נקנה לפני חודשיים מחניות ליד הבית. יכול להיות שזה בגלל שאני לא משאיר כל הזמן את המחשב פתוח/כאילו מתי שאני לא משתמש בו אני מכבה אותו?
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מתכנן לחופש הגדול פרויקט מודינג חדש - מחשב פרספקט תיכננתי כבר בקטנה איך הוא יראה אבל זה לא סגור ועד שאני לא אקבל את החלקים ואת הפרספקט אני לא אדע 100% איך הוא יראה. המחשב יהיה 2 קומות. בקומה הראשונה מתוכנן לוח אם,קטודה וHD בקומה השניה CDROM וספק הבעיה העיקרית שלי בנושא התכנון הוא שהמחשב שאני אשים אולי יהיה מחשב ישן יחסית והכבלים של הספק שלו לא כ"כ ארוכים כדי להגיע לHD,לוח אם. אחרי כל הדיבורים, הנה הסרטוט: כפי שאתם רואים קטודה מונחת בצד הלוח אם. שני כפתורי הדלקה ומסך LCD למעלה מאוורר 80 מכניס (אני לא יכול לשים 120 כי זה גבוה ותהיה לי את הבעיה של הספק שציינתי) למעלה יש את הCD והספק ומה שאתם רואים שם זה גם שרוול אוויר שאולי יתלבש עליו גם מאוורר זאת הדלת …
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אז ככה. אני מתכנן מוד למארז שלי וברגע שיהיו בידי כל החומרים אני אף אפתח לוג. יש רק בעיה אחת שמרידה אותי ענין הצביעה. אני מתכוון לצבוע את פנים המארז. יש בידי ספרי בצבע המתאים בגוון שאני רוצה והכל שמותאם לצביעה על מתכת. מה שכן אני יודע שמומלץ לצבוע שכבה אחת פרמיר לפני. השאלה שלי היא מדוע? ענין של תוצאה טובהיותר או ענין של היתקלפות הצבע? כי אני קצת קצר בכסף ופרמיר של יעקבי שמצאתי עולה 60 שקלים.. שזה דיי הרבה יחסית לתקציב שלי. (כי ישנם עוד חלקים בתיכנון) אם אין בררה והצבע מתקלף (שזה מאוד מסוכן בתוך המארז) אז אני אקנה. אבל אם הענין הוא רק תוצאה חלקה יותר לדוגמא או משו כזה אני אעדיף לצבוע ללא פרמיר.. בקיצור השאלה היא מדוע צריך שכבת פרמיר?
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, יש לי מסך מחשב של HP כשאני מדליק אותו הוא נדלק באור ירוק כזה ונכבה ישר, פתחתי אותו והסתכלתי בפנים לראות האם אחת הקבלים שרוף או משו... אבל יש הרבה דברים שאני לא יודע איך לדעת האם הם מקצרים או לא? יש לי את כל הציוד לבדיקה הנדרשת. איך אני מזהה את הרכיב המקצר? תודה מראש:] ;D
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אתם מכירים את התריסים האלה החשמליים שנפתחים אוטומטית בשעה מסויימת ונסגרים אוטומטית? יש לי תריס כזה ויש מנוע השאלה שלי איך אני יכול לגרום לו להפתח ולהסגר אוטומטית בשעה מסויימת?
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אני גר בבת ים, איפה אני אוכל לקנות ראשים לדרמל? דיסקיות וכו'? נ.ב איפה אני יכול לקנות אביזרי מודינג כמו קטודות וכל זה באזור שלי?
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ראיתי פה פרוייקט של מישהו שבנה מקרן ממסך של psone ונורה של מקרן שקפים.. נתחיל מזה שאני גרוע באלקטרוניקה.. אבל יש לי את הנורה הזאת: http://www.stylefeeder.com/i/w0x638w7/Osram-Hmp-575-Se-Light-Bulb-B558 (שאני לא יודע איך לגרום לה לעבוד בכלל, אני מפחד סתם לחבר אותה לחשמל שאני לא אשרוף\אקצר משהו) ויש לי את העדשה הזאת: http://www.bhphotovideo.com/c/product/43406-REG/Raynox_7512535_75_125mm_f_3_5_Flat_Field.html את שניהם קיבלתי מחבר. אפשר לעשות עם זה משהו? את המסך אני אפרק ממכשיר DVD נייד. אני צריך קצת פרטים בסיסיים על כל המערך, אם אתם מכירים מדריכים טובים למתחילים זה יהיה טוב.. יש עוד משהו שאני צריך לקנות\להשיג? תודה מראש..
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי, האם מישהו יודע מה ה"מנגנון" שעל-פיו המאוורר של ה-CPU משנה את המהירות (בעזרת פין מס' 4 - "החדש"). האם זה המתח הדיפרנצילי בין פין 4 לפין ה-12V או שפין ה-12V משמש כ-VPP למעגל שליטה על המהירות ואז פין 4 אחראי על המהירות? אני חושב על לבנות מעגל תאום בין מואררים "ישנים" (עם שלושה פינים) והחיבור "החדש" (עם ארבע פינים). לא מצאתי כזה (יש לזלמן משהוא גדול ומסובך שאולי מתאים, אבל אפשר לייצר מעגל כזה בגודל בול קטן). תודה, אורי...
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני צריך סוללה לבידורית ניידת Mipro 101. הסוללה שבפנים היא 12V 2.9Ah אני לא מצליח למצוא סוללה זהה אלא רק 12V 2.7. האם זה בסדר? ומה המשמעות של זה? תודה. ואם כבר, המתח בהטענה הוא 14.32V. זה תקין? הסוללה שיש לי עכשיו נותנת 12.2 אבל היא לא מצליחה להפעיל את הבידורית. היא נדלקת לשניה ומתעמעמת, כמו מצבר שנגמר. האם זה נכון להניח שעבר זמנה וצריך סוללה חדשה?
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
חיפשתי כל מיני קטודות UV ומצאתי אולי רק אחת בצבע סגול האם אין כל כך הרבה מבחר בין קטודות UV? חיפשתי ב ZigZag PCH KSP(לא מצאתי שום דבר)
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אז ככה: אחרי כמעט חצי שנה של שוטטות בפורום מודינג ואלקטרוניקה, החלטתי שלמדתי מספיק ואני יודע מה אני רוצה לעשות, אז התחלתי לבנות. התחלתי מהמדריך של השלט למחשב. ההלחמות לקחו הרבה יותר זמן ממה שאמור לקחת והעבודה לא יצאה הכי אסתטית, אבל בשביל הלחמה ראשונה אני מרוצה ומקווה שעד הפרויקט הבא יהיה יותר טוב. לממשק של השלט השתמשתי בתוכנה uICE והיא ממש נוחה לשימוש. הסברים לתמונות: 1. בדיקה שהרכיבים תקינים והמעגל עובד. לא הייתי בטוח לגבי המייצב מתח ולכן הייתי צריך לבדוק איך מחברים אותו 2. הרכיב הגמור. 3. עוד זווית לרכיב הגמור. 4. תמונה של ההלחמות. תוכניות להמשך - פאן באס ושלוחה לאוזניות, מיקרופון ורמקולים (+ בניית בית בשביל המקלט שלא יהיה לו קר בלילה). [attachment deleted by admin]
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
תיראו אני מיצטער מראש אם זה לא הפורום המתאים פשוט אני יודע שזה קשור למודינג ואין פה פורום שקשור לקניה ומכירה אז החלטתי לישאול פה אם יש בארץ מקום שאני יכול ליקנות Sunbeam Chameleon?
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני רוצה לבנות מן דבר כזה שאני מחבר אותו למחשב ומתי שאני ישים שירים הוא ייעשה אורות כאלו. אז אני רוצה לדעת איך זה עובד, או אם יש לכם מדריכים לבנייה של דבר כזה. תודה ! נ.ב.- יש לי ידע בהלחמות ואין לי בעיה להשיג חלקים וכל מיני D:
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום חברים, אני לא יודע אם כאן זה המקום המתאים לשאול אז אשאל ואם זה לא המקום המתאים אני מתנצל מראש ומבקש אם תוכלו להעביר את הדיון למקום המתאים, אני מתכנן לרכוש מחשב חדש וקראתי הרבה ביקורות חיוביות על המארז ANTEC P280 כך שהוא עשוי להיות המארז בו אבחר בסוף, הדבר היחיד אשר עומד לרועץ לפני בחירתו של המארז המדובר הוא העובדה שאין על המאווררים אשר נמצאים בחלקו העליון מסנן לאבק והיות שהמחשב לא יעבוד 24/7 עשוי להיכנס אבק מבעד לפתח הזה, פה הגיע הרגע שבו החלטתי לפנות אליכם לייעוץ- האם יש דרך להוסיף מסנני אבק (או פיתרון יצירתי אחר) למארז? תודה!
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
תסתכלו ..אני רוצה לחרוט ציור.. והציור בנוי מקווים ישרים בלבד..האם אפשרי לחרוט עם סכין יפני?! אני מתכוון לבצע את זה אם זה יהיה אפשרי...עם סרגל ולעשות תקווים עם הסכין! (יענו הסכין זה כמו עיפרון)
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
check this one out : http://www.frozencpu.com/cgi-bin/frozencpu/cig-01.html Funniest s*** I've ever seen ...
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
חיברתי בטעות את מכשיר הגי פי אס ( GV 590), אשר פועל על 5 וולט ,ישירות לשקע מצת הרכב והמכשיר לא עובד ולא מטעין. יש מה לעשות או שהלך המכשיר .
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
לא הסברתי את עצמי. אני מחפש מפסק לחשמל של הבית (אור לדוגמא) שמחברים אותו לCOM במחשב ואז אפשר לשלוט על האור מהמחשב דרך תוכנה. רציתי לדעת איפה מוכרים מפסק כזה ומה המחיר המשוער שלו.. תודה!
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
-
הבנתי שצריך לחבר את זה לפינים של הUSB הקדמי אבל מה הולך לאן לא רשום. ואני לא רוצה לשרוף את הלוח אם בלי כוונה. כן כן אני יודע שהלוח אם הוא ענתיקה וצריך לשבת במוזאון :kopfpatsch
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-