אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
שלום אני צריך המלצה למולטימטר חדש לאחר שהפשוט שלי נשבר בארגז כלים התקציב הוא עד 150 שקל אפשר לחרוג עד 200 אם ממש כדאי הכי חשוב לי שיהיה חזק!! ראיתי באיביי את ה VC99 וה VC97+ הם כדאיים?
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
תמונות של המארז מצורפות.. תודה מראש, אסף. עריכה.. לא משנה..גם ככה אף אחד לא הגיב..
-
- 1 תגובה
- 688 צפיות
-
-
הצטברו לי ליד המחשב אוסף מכשירים שמשרתים בעצם - רק את המחשב. מכשירים שלא נכבים אוטומטית כשהמחשב נכבה, כמו מגבר, מסך, תאורת מקלדת, מנורת לילה ועוד ועוד. בחישוב חודשי יוצא שכל האוסף צורך לא מעט חשמל, וזה כשלא משתמשים בו בכלל. בנוסף, ישנו בלאי טבעי של מכשירים וספקים שמחוברים באופן רצוף לחשמל, וכיוון שאצלי המחשב הנייח יכול שלא לפעול אפילו מספר ימים, יש בזה בזבוז. השתמשתי בתוכנית שמופיעה בדפי הנתונים של הרכיב MOC3042, ונראית כך: http://www.datasheetcatalog.org/datasheet/fairchild/MOC3042-M.pdf את התוכנית שיפרתי קצת, והוספתי שתי דיודות בכניסה וביציאת המתח הנמוך, לא צריך שיכנסו לי בטעות מתחים זרים למחשב מאיפשהו. במקביל לכניסת המתח הנמוך הוספתי 2 קבלים של 1000uF במקביל, כדי …
-
- 23 תגובות
- 9.9k צפיות
-
-
כל המדריכים מלמדים אותנו איך לעבוד עם החומרים ואיך להזהר מהם, אבל איך ניתן לדעת שהBLOWHOLE או הפנאל שבניתי לא יסכן את בריאותי כשהוא בחדרי ? האם ניתן להשתמש בו כך שאני אצור מבנה ואז בעזרת חומר אחר אני אאטום אותו כך ששהיית המבנה בחדר שלי לא תסכן את בריאותי ? g0vner_x3
-
- 7 תגובות
- 5.5k צפיות
-
-
אני מחפש ממסר למתג תשתית של בית. כיום אני משתמש ב2 ממסרים SPDT כ"א של 30A הזרם בפועל הוא באיזור ה12A~. (דוד חשמלי) הבעיה שהממסרים שיש לי בעלי רגליים דקות וקצרות, וקשה לקבע אליהם את התשתית. כרגע מה שיש זה שימוש ב (סלחו לי ששכחתי את השם המשעשע של זה) פלסטיק שתופס את הכבל עם בורג כמו אלו שמגיעים עם כל מנורה וכו'.. אז זה מהודק על הרגל הקצרה של הממסר, ומספיק תזוזה קטנה והרגל של הממסר מתעקמת או נשברת. כרגע נהרס לי אחד הממסרים ואני רוצה פתרון יציב יותר. מן הסתם אעדיף ממסר DPST, אבל גם DPDT אפשרי..זה ממש לא משנה למטרה שלי. מיתוג הסליל צריך להיות 5V העיקר שיהיה משהו יציב\עמיד יותר שיש איזו דרך לתפוס אליו את החוטים העבים של התשתית בבית. לא משנה לי להזמין מהארץ או מחול, מה אתם אומרי…
-
- 58 תגובות
- 5.8k צפיות
-
-
היי חבר'ה שלום לכולם.. בלימודיי אני לומד לבדי על תוכנת orcad lite version 9.2 למי שמכיר או גם למי שלא ואני יודע שזה אפשרי לבצע סימולציות של השרטוטים המעגליים אשר אני בונה שיכולים לכול עקומות גרפים של "הדמיית אוסילוסקופ" וכו' וחפרתי קצת בגוגל על כך ומצאתי המון מדריכים שמאוד עזרו לי להתקדם אך המדריכים לא הבהירו לי ואני בטוח שלא בכלל נקודות על בעיות שהתוכנה מגדירה כ node ואני לא בטוח מה זה בדיוק אומר ועל כן אני מש לא יודע לסמלץ מעגל חשמלי לא dc ,ac ואני מאוד ישמח ויעזור לכם אם יש לכם נסיון בתוכנה זו וידע בנוגע לסמלוץ מעגלים ותוכלו לעזור לי בבעייתי על מנת שואכל לראות סוף סוף נתונים על המעגל שלי ב live ... אז תודה רבה לעוזרים חג שמח. שחף
-
- 13 תגובות
- 7.3k צפיות
-
-
דרך אגב אם קורא משהו לכרטיס או לכל דבר אחר הפורום ואני לא אחראים לזה היה לי מאוד משעמם אז עשיתי מוד לכרטיס מסך שיש לי בבית,Radeon7000. אז ככה: מצרכים - כרטיס מסך (עדיף לעשות על ההכי טוב שיש בבית ) דבק סטיק או דבק מגע מאורר 80מ"מ וספרי צבע - איזה צבע שאתם אוהבים ולעבודה: לוקחים את הכרטיס מסך ומניחים אותו במקום שלא אכפת לכם שיתלכלך כשצובעים אותו: לאחר הצביעה מחכים כחצי שעה לשעה עד שהצבע יבש-אני החלטתי לצבוע בצבע כסף תוצאה: לאחר מכן לוקחים מאורר 80 מ"מ ודבק סטיק או כל דבק אחר: ומדביקים את המאורר על הליבה בצורה הכי טובה שאפשר מבלי שהמאורר ייפול תוצאה סופית:
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
http://www.directron.com זה מה שאני רוצה להזמין... http://www.directron.com/tachometer.html
-
- 0 תגובות
- 808 צפיות
-
-
יש לי מאווררים של טרמלטק והם כתומים(כזה כתום התנתקות) או קי אז אם אני ישים עליהם לדים יראו את זה יפה?
-
- 2 תגובות
- 717 צפיות
-
-
-
אז ככה אני חדש בכל התחום של האלקטרוניקה ואני רוצה לעשות תאורה לפרספקס יש לי כמה שאלות: איזה לדים אני צריך להשתמש, ואיזה נגדים אליהם תודה מראש לכל העוזר
-
- 1 תגובה
- 990 צפיות
-
-
-
טוב ככה, אני רוצה לבנות פאן באס של 12/7/0 אבל כל זה לא חשוב, בכל מקרה, רציתי לדעת אם אני קונה מחברי מולקס (גם זכר וגם נקבה) ופינים מתאימים, האם אפשר להכניס אותם פנימה עם פלייר או דרך אחרת שלא צורכת קנייה של מכשיר מיוחד להכנסת הפינים? פשוט אני מעוניים לבנות פאן באס שנוח להוציא ולחבר ולהעביר ממארז למארז (כי אני אולי מעוניין למכור אותו לחבר שלי ולכן אני רוצה שהוא יתחבר דרך חיבור מולקס לספק,ולא עם הלחמה)
-
- 9 תגובות
- 897 צפיות
-
-
שמעו אני לא יודע מה אתם עושים עושים מודינג כל פעם על מארז חדש או על אותו מארז סליחה על הספאמריות
-
- 1 תגובה
- 652 צפיות
-
-
שלום, אני בא בנושא אזעקות ואבטחה כבור ולא מבין כלום לכן באתי להתייעץ פה. בכל מקרה בשעה טובה קניתי קטנוע ובמקום למגן אותו הייתי רוצה למגן את המחסן שבו הוא חונה מתחת לבית 4 קומות, ואני גר בקומה הרביעית, המחסון הקטן הוא בגודל של 5 על 3 מטר. אני צריך המלצה לאזעקה פשוטה שתופעל בעת שתהיה כניסה לחדר מבלי ידיעתי. חשוב לי שהצופר יהיה או בנוסף או רק בביתי שהוא בקומה הרביעית. יש צורך בהשהיה של האזעקה לפי תכנות מראש עדיף ולא אחד קבוע. ויש צורך בניטרול האזעקה במקום ולא נגיד אצלי בבית כי לעוד אדם יש גישה למחסן אבל לא הייתי רוצה להטריד אותו בזמן פריצה. נתקלתי בכמה גלאים ואעזקות באינטרנט אחרי שעשיתי חיפוש וזה מה שיצא לי אני עדיין לא יודע אם זה מתאים למצב שלי. http://www.amperel.co…
-
- 23 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
זה הכל התחיל עם אקסבוקס 360 מקולקל(טבעת המוות) הוצאתי את כל הרכיבים הפנימיים, ולמרבה השמחה הצלחתי לתקן אותו. אך לא זו המטרה. קניתי כמה רכיבי חומרה בשביל הפרוייקט: intel core i5-2400 gigabyte h67n-usb3-b3 scythe big shurikan- 58mm high 2X2gb ddr3 2.5" 320gb hdd 5400 והתחלתי להתאים את הכלוב מתכת של האקסבוקס ללוח MINI-ITX שלי. הגיע הזמן לפתוח פתחים לחיבורים האחוריים וליצירת חורים לתושבת של הלוח: לצערי גיליתי שיחידת הקירור הזו גבוהה לי מדי, ומכיוון שאני מעוניין להשאיר את המארז של האקסבוקס כמו שהוא בלי חורים מיותרים החלפתי את היחידת קירור לSCYTHE KOZUTI בגובה 40ממ בלבד. הלוח הולבש בתוך הכלוב מתכת יחד עם בידוד וגומיות שנותנות לו הגבהה. כמו כן, הוכנ…
-
- 28 תגובות
- 5.6k צפיות
-
-
אני מחבר את המסך הזה ליציאת LPT בלוח אם, WIN 7 ויש לי בעיה. בחלק מהזמן או שכל המסך מציג משבצות (בחצי מהמסך אפשר להבין שיש נתונים שם, כנראה צריך להוריד את הCONTRAST, בחצי השני אין נתונים בכלל) או שחצי מהמסך מציג משבצות ונתונים... האם מישהו הצליח להפעיל מסך בסגנון הזה בWIN 7, או שיכול להיות שיש לי בעיה? אני מנסה להפעיל את המסך עם LCD SMARTIE, אבל לא מצליח להסתדר ניסיתי גם עם Crystalfontz ואותו דבר קרה.
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
בוקר טוב, קודם כל,בשעה טובה סידרתי ת'סוללות שהייתי צריך למצלמה אחרי שישראל(sroolik) שיגע אותי..חחח התכנון של המארז זה שהוא יהיה חצי פרספקס-חצי אלומיניום,האלומיניום במארז נצבע לשחור,ועכשיו חסר רק הפרספקס יהיה במקומות הבאים: גג,חזית,והדלתות.עדיין התלבטתי אם לצבוע את הפרספקס לשחור או להשאיר אותו בצבעו הטבעי...מה אתם אומרים? ובנוסף לזה הרחבתי את החור למאוורר מאחורה,היה חור למאוורר של 80 מ"מ,הרחבתי ל-120 מ"מ. תמונות: הצעות?
-
- 9 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
היי, לא מצאתי מקום יותר טוב לפרסם את זה אבל זה מגניב מאוד אז חשבתי לפרסם את זה פה כדי שתעשירו את הידע. הפיאזו - Piezo הפיאזו הוא קריסטל מיוחד. האמת, אתם יכולים להכין אותו בעצמכם. מה הקריסטל הזה עושה? הוא הופך תגובות מכניות לגוף הפיזקלי של הקריסטל למתח וזרם. במילים יותר פשוטות, כל שינוי פיזיקלי שיתרחש בפיאזו יגרום לו לפלוט מתח. אמנם לא עשרות וולטים, והמתח הוא רק קפיצה קטנה ולא פליטה ממושכת, אבל יותר משחשבתם. לדוגמא, אם תכו בו בעוצמה בינונית, הוא יפלוט 1-6V ואפילו יותר לפחות מחצי שנייה בגלל המכה הזאת. זה יקרה גם אם תמתחו אותו או תלחצו עליו, אפילו שינויים קלים מאוד יכולים להוציא מתח. וההפך! אם תיתנו לו מתח הגוף הפיזקלי שלו ישתנה. אמנם לא ישתנה במידות גדולות, אבל ישת…
-
- 7 תגובות
- 6k צפיות
-
-
אני מעוניין לעשות מספר חיתוכים במארז שלי, איזה שיטה מומלץ יותר? חיתוך במים או בלייזר. התקשרתי למספר חנויות באזור המרכז, חלק אומרים שלא מומלץ ככה או ככה בגלל שהפח מתעקם והצבע נהרס, ואף אחד מהם לא מוכן לקחת אחריות. אשמח להמלצה על חנות שמוכנה לעשות זאת, בנוסף אני צריך לקנות פרספקס, מאיפה כדאי לקנות? האם יש מספר בצבעים מסוימים או שכולם בצבע שקוף? תודה,
-
- 8 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
שלום, יש לי מאורר סטאר והמנורה "מגמגמת", אמרו לי לקנות פלטת לד חדשה. אצל היבואן זה עולה 100 ש"ח. השאלה האם יש כזה שאפשר לקנות יותר זול בחנות או באליאקפרס? האם מישהו החליף כזה בעבר? מצאתי מנורה לד באליאקםרס היא מתאימה?
-
- 1 תגובה
- 820 צפיות
-
-
כל זאת ועוד כאן: http://idlepics.idlepimps.com/home.html
-
- 1 תגובה
- 830 צפיות
-
-
-
הצג מראה רק חצי אחד והחצי השני ריק אבל כשאני רק מחבר את הצג למחשב לפני התוכנה אז יש את הפס השחור שהוא מראה אותו על כל המסך כאילו הכל תקין מה הבעיה? אולי צריך להגדיר פורט או משהו כזה? בתוכנה הגדרתי אותו כמו שהוא 16 -2 (2 שורות ו16 הקוביות האלה)
-
- 0 תגובות
- 705 צפיות
-
-