אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,629 דיונים בפורום זה
-
גיליתי שיש לנו בסדנה בבסיס מלא מלא לוחות של פרספקס ויש לי גישה אליהם כמובן יש גם מלא כלים כמו פאן תעשייתי שאפשר לכופף את הפרספקס וכ'ו עכשיו אני חושב מה אפשר לעשות עם הפרספקס זו כמות ממש גדולה איזה 10 לוחות חשבתי לבנות מארז אבל נראה לי יקח מלא מלא זמן יש לכם קישורים לאתרים שבונים מהן דברים מפרספקס אולי מיכל מים למערכת קירור מיים או משהו בסגנון
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי את המקלדת הנ"ל מזה שנה , לפני שבוע אחד מחברי שפך על המקלדת משקה מסוג מסויים , כמובן שניתקתי אותה ונתתי לה להתייבש , למאחרת בלילה שהיא כבר היית יבשה המחשב נכנס ל HIBERNATION , אמרתי בטח יש קצר וצריך לנקות , ניקיתי אותה בצורה יבשה ללא שום חומר ובעזרת מנקי אוזניים , הבעיה "נפתרה" אבל התחילה חדשה , הרווח ה TAB והאנטר הקטן לא עובדים . עכשיו לקחתי מים מזוקקים , וניקיתי את המעגל על שראיתי שאחד הפסים חתוך או יותר נכון אכול , יכול להיות שהוא עבר קורוזיה בגלל המשקה (כנראה היה חזק מידי ) בדקתי עם טסטר לראות מה המצב , ואכן הנקודה המסומנת קוטעת את המעגל . לדעתי יש כמה דרכים לתקן את זה , 1. להלחים ( אבל זה סיכון שהמעגל יימס לכן זה לא נראה לי . 2. להדביק נייר כסף , אבל זה …
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי עכבר G9 והכיסוי שאני משתמש נהיה דביק התחלת לגרד אותו אבל הוא כבר לא נעים למגע. רציתי לדעת איזה צבע אני יכול לשיים עליו כדי שיהיה נעים או פתרון אחר בנושא. חיפשתי קצת לקנות כיסוי אחר וזה יוצא כ40+ שקל לכיסוי חדש. תודה מראש. g9 logitech grip http://www.google.co.il/imgres?start=98&sa=X&biw=1680&bih=925&tbm=isch&tbnid=RCYAuKY35SQGjM:&imgrefurl=http://reviews.logitech.com/7061/5092/logitech-g9x-laser-mouse-reviews/reviews.htm&docid=WwLt0EOnVOOglM&imgurl=http://www.logitech.com/assets/17698/17698.png&w=270&h=250&ei=e5_hUc_KD4zasgb7lIGgDw&zoom=1&ved=1t:3588,r:18,s:100,i:58&iact=rc&page=4&tbnh=174&tbnw=131&…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
1.מישהו יודע מהי הפקודה לעצירת מנוע סרוו? 2.נכון שמשתמשים בפונקציה SERVO.H ... אז מישהו יודע למה צריך את הפונקציה SERVO.CPP ? והאם אפשר להשתמש בה לתוכנית שלי? 3.הרכבתי תוכנית שמורכבת מ SERVO SWEEP ומ BUTTON ... ברגע שאני לוחץ על הכפתור המנוע סרוו מתחיל לפעול. הבעיה היא זאת: אם אני מחכה יותר מ 6-7 שניות,המנוע סרוו מתחיל לעבוד בצורה מאוד איטית(וזה לא טוב לי שהוא עובד) אני מעלה את התוכנית שלי-ואני מקווה שאולי מישהו יוכל לתת לי פתרון לבעיות שלי-תודה מראש #include <Servo.h> Servo servo2; int pos = 0; const int buttonPin = 12; int buttonState = 0; void setup() { pinMode(buttonPin, INPUT); servo2.attach(5); } void loop() { buttonState = digitalRead(butt…
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, יש לי קצת רעש לבן באוזניות שמחוברות לdac וקראתי קצת על חרוז פרייט (ferrite bead) שמסנן רעשים. האם זה יהיה טוב למטרה זו? לחבר לכבל של האוזניות. והאם זה יכול להרוס את האוזניות? תודה
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום לכולם! אני חדש פה ואחרי חיפוש נרחב בפורום וקריאת 200 הודעות בערך, עדיין יש לי שאלה. הבנתי שהעובי המומלץ של פרספקס לחלון הוא 3 מ"מ אבל השאלה שלי היא האם לבניית מארז שלם מפרספקס העובי הזה מספיק (הספק והכוננים די כבדים)? שאלה שניה היא לגבי המחיר. חיפשתי במלא חנויות (לא אצל זגג) והמחירים למ"ר הם 100-220 שקל, לעומת 50-60 לפי ההודעות שלכם. איפה אני יכול למצוא פרספקס בזול? ולא עוזר לי משהו כמו זגג או מפעל אלא אני מחפש שם או רחוב שבו החנות נמצאת (באזור גוש דן). תודה מראש לכל העוזרים!!
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1.שלום רציתי לדעת כיצד אפשר לבנות מכונת CNC? (כל מכונת CNC) אני השמח למדריכים באנגלית+עברית 2.מה מכונת CNC יכולה לעשות/ליצור? 3.באיזה תכנה משתמשים כדי להפעיל אותה? תודה לעוזרים.
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלומות, יש רעיונות לשיפור ? [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
http://home.cc.umanitoba.ca/~umparekh/hard_drive_clock.html
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הייתי רוצה הסבר על איזה צבעים צריך לקנות ואיך התהליך הולך ומה צריך לעשות , תודה
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי 2 שאלות: 1) אני ישמח מאוד אם מישהו יכין לי שירטוט למעגל שיש בו 6 לדים שצורכים 3.3V ו20MA כל אחד וכל פעם ידלקו 2 זוגות לדים ואני יקבע את הקצב עם נגד משתנה... 2)יש את המיני מיקרו כפתורים האלא עם 4 רגליים, אפשר להשתמש בהם בתור מפסק\לחצן רגיל?? תודה רבה איתן
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום חברים.. לצורך פרוייקט מסויים יש לי צורך ביצירת גל ריבועי מהמחשב. צריכה להיות לי אפשרות להזין לתוכנה מספר X ובתגובה לקבל X פולסים (התדר לא ממש חשוב). חשבתי להשתמש בפורט המקבילי כי זה נשמע לי דיי פשוט, אבל זה לא כ"כ עובד לי ב XP (מסתבר שלא ניתן לגשת ישירות לפורטים במערכות מבוססות WIN NT). בכל אופן למישהו יש ניסיון עם זה? ד"א אני כותב ב Tourbo C++ על XP. תודה מראש! עריכה: טוב כדאי לחפש באמת בפורום לפני ששואלים, מצאתי כמה תשובות. אני אנסה אותן קודם. תודה בכל אופן.
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אוקי חברה שלום! לפני כמה ימים מצאתי מחשב ברחוב ניסיתי להפעיל ולא פועל בטח משהו נשרף... אוקי עכשיו יש שם לדים שלקחתי מאוררים שלקחתי ועוד את כל הדברים שיש במחשב רגיל אני יכול להשתמש בדברים שמה בשביל לעשות מודינג כל שהוא? לא להחליף כפתור לכיבוי אלה משהו יותר טוב.. מישהו פעם אמר לי שאפשר עם כבלי IDE לעשות משהו! אז בקיצור אפשר לעשות עם זה משהו? תודה מראש
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לפרוייקט אישי דרוש תוכניתן לארדוינו, עבור הפרוייקט נדרש לבצע את הדברים הבאים: הפרוייקט : - שליטה ובקרה על מנוע צעד. - קבלת מידע חיווי לתצוגת ארדוינו 16/2. - תוכנית עבודה למנוע מהנתונים שהתקבלו מהתצוגה. הרכיבים : מנוע צעד NEMA17 Arduino UNO 16X2 LCD Keypad Shield for Arduino V2 העבודה בתשלום כמובן. תחילת עבודה : מיידית. נדרש להוכיח יכולת / דוגמא לפרוייקט דומה. נא לשלוח הודעה אישית או מייל ל: yossmor2@walla.co.il. בהצלחה
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, יש לי מסך מחשב של HP כשאני מדליק אותו הוא נדלק באור ירוק כזה ונכבה ישר, פתחתי אותו והסתכלתי בפנים לראות האם אחת הקבלים שרוף או משו... אבל יש הרבה דברים שאני לא יודע איך לדעת האם הם מקצרים או לא? יש לי את כל הציוד לבדיקה הנדרשת. איך אני מזהה את הרכיב המקצר? תודה מראש:] ;D
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
צריך את זה דחוף (לפני הסילבסטר). הכנתי את השלט הזה למסיבה: http://pix.aquacut.co.il/ny2008.jpg כן זה דלת של מארז שחתכנו בווטרג'ט הוא הולך להתלות על הדלת, כשישאר מרווח של בערך 2 ס"מ בינו לבין הדלת. יש לי קתודות אולטרה קטנות שאני רוצה להכניס שם, וחשבתי לצבוע איזה דיקט מאחורי השלט בצבע אולטרה כך שהאותיות יזרחו. יש איפה להשיג בארץ במהרה? רצוי בת"א. אם לא אז אני יארגן קתודות רגילות במקום. אגב, האם יש בעיה לחבר את הקתודות לשנאי 12V?
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אז ככה: אחרי כמעט חצי שנה של שוטטות בפורום מודינג ואלקטרוניקה, החלטתי שלמדתי מספיק ואני יודע מה אני רוצה לעשות, אז התחלתי לבנות. התחלתי מהמדריך של השלט למחשב. ההלחמות לקחו הרבה יותר זמן ממה שאמור לקחת והעבודה לא יצאה הכי אסתטית, אבל בשביל הלחמה ראשונה אני מרוצה ומקווה שעד הפרויקט הבא יהיה יותר טוב. לממשק של השלט השתמשתי בתוכנה uICE והיא ממש נוחה לשימוש. הסברים לתמונות: 1. בדיקה שהרכיבים תקינים והמעגל עובד. לא הייתי בטוח לגבי המייצב מתח ולכן הייתי צריך לבדוק איך מחברים אותו 2. הרכיב הגמור. 3. עוד זווית לרכיב הגמור. 4. תמונה של ההלחמות. תוכניות להמשך - פאן באס ושלוחה לאוזניות, מיקרופון ורמקולים (+ בניית בית בשביל המקלט שלא יהיה לו קר בלילה). [attachment deleted by admin]
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מעוניין לעשות מטען שטח לפלאפון הסוללה עצמה של המכשיר היא 5.55wh (מה זה אומר?) ו1500mAh המטען של הפלאפון הוא 5V ו-1200mA הסוללה שאני רוצה להטעין ממנה היא 3.7V ו2600mAh מה אני צריך לעשות כדי להכין מזה מטען שטח? יש לי מלחם, קונקטורים וUSB
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אני חדש פה, ורציתי לדעת לגבי המקלט IR שיש עליו מדריך פה באתר, האם אני יכול לקשר בין המחשב לפלאפון בעזרת המקלט הזה? אם כן אני יכול גם לשלוח וגם לקבל קבצים מהפלאפון למחשב או רק לקבל? בתודה מראש לכל הטורחים והעוזרים, שמוליק.
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מסך LCD למוד http://www.arihav.com/products/sales/index.asp?category=lcd (הסט שעולה 133 ש"ח) אני יודע שזה 4X20 אבל אני רוצה לדעת אם אני יוכל להכניס אותו במפרץ של הפלופי איך אני יכול לדעת בבקשה תעזרו לי בתודה טל
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אוקי היי אז ככה: עוד שעה אני נוסע לתלמיר לקנות מלחם בדיל לאדים... אז רציתי לשאול מה הציוד שאני צריך בשביל לעשות מודינג לאדים? עוד משהו:הלאדים יקרים? מדובר בULTRA BRIGHT. וצריך נגדים או משהו ומה צריך אם אני רוצה הרבה לאדים במולקס אחד? תודה רבה מראש.
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ראיתי פה פרוייקט של מישהו שבנה מקרן ממסך של psone ונורה של מקרן שקפים.. נתחיל מזה שאני גרוע באלקטרוניקה.. אבל יש לי את הנורה הזאת: http://www.stylefeeder.com/i/w0x638w7/Osram-Hmp-575-Se-Light-Bulb-B558 (שאני לא יודע איך לגרום לה לעבוד בכלל, אני מפחד סתם לחבר אותה לחשמל שאני לא אשרוף\אקצר משהו) ויש לי את העדשה הזאת: http://www.bhphotovideo.com/c/product/43406-REG/Raynox_7512535_75_125mm_f_3_5_Flat_Field.html את שניהם קיבלתי מחבר. אפשר לעשות עם זה משהו? את המסך אני אפרק ממכשיר DVD נייד. אני צריך קצת פרטים בסיסיים על כל המערך, אם אתם מכירים מדריכים טובים למתחילים זה יהיה טוב.. יש עוד משהו שאני צריך לקנות\להשיג? תודה מראש..
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני רוצה שכמה שפחות הם יראו וכמה שפחות יזוזו. אם היה אפשר להדביק אותם לצדדים ולהזיז אותם רק כשצריך הייתי עושה זאת בשימחה (הבעיה שאני אפילו לא יודע אם אפשר) יש לכם טיפים בשבילי ?
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אני גר בבת ים, איפה אני אוכל לקנות ראשים לדרמל? דיסקיות וכו'? נ.ב איפה אני יכול לקנות אביזרי מודינג כמו קטודות וכל זה באזור שלי?
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-