עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by asi131,

שלום, יש לי מסך מחשב של HP כשאני מדליק אותו הוא נדלק באור ירוק כזה ונכבה ישר, פתחתי אותו והסתכלתי בפנים לראות האם אחת הקבלים שרוף או משו... אבל יש הרבה דברים שאני לא יודע איך לדעת האם הם מקצרים או לא? יש לי את כל הציוד לבדיקה הנדרשת. איך אני מזהה את הרכיב המקצר? תודה מראש:] ;D

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. Started by MacGyver,

יש לי 2 שאלות: 1) אני ישמח מאוד אם מישהו יכין לי שירטוט למעגל שיש בו 6 לדים שצורכים 3.3V ו20MA כל אחד וכל פעם ידלקו 2 זוגות לדים ואני יקבע את הקצב עם נגד משתנה... 2)יש את המיני מיקרו כפתורים האלא עם 4 רגליים, אפשר להשתמש בהם בתור מפסק\לחצן רגיל?? תודה רבה איתן

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. שלום לכולם קניתי שתי סוגים של דיודות זנר 1N4737A 7.5V 1 W 1N4744A 15V 1W חיברתי אותם בתור במעגל שמוריד מתח , ה1N4744A במקום שיהיה מפל מתח של 15 וולט יש מפל של 20וולט ה 1N4737A במקום מפל של 7.5 וולט יש מפל של 10 וולט יש למישהו הסבר לזה ?

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. Started by wombat,

למישהו יצא לעבוד עם OpenRLS? מוכרים מקלט תשע ערוצים( clone סיני של הדגם של flytron) ב hobby king ב $20, בעקרון אפשר להשתמש במקלט גם כמשדר ואפילו בו זמנית ולקבל מערכת טלמטריה. זה נראה מעניין מאוד אך לא פשוט לתפעול ולא מצאתי מדריכים לטיפשים. בתור התחלה אני רוצה לחבר ארדואינו למשדר, להעביר אות PPM אליו ולשדר למקלט שיעביר את זה הלאה לסרוו. http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__27096__OrangeRx_Open_LRS_433MHz_9Ch_Receiver.html

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. Started by Qwerty pie,

שלום, יש לי קצת רעש לבן באוזניות שמחוברות לdac וקראתי קצת על חרוז פרייט (ferrite bead) שמסנן רעשים. האם זה יהיה טוב למטרה זו? לחבר לכבל של האוזניות. והאם זה יכול להרוס את האוזניות? תודה

6. Started by ProRules,

אוקי היי אז ככה: עוד שעה אני נוסע לתלמיר לקנות מלחם בדיל לאדים... אז רציתי לשאול מה הציוד שאני צריך בשביל לעשות מודינג לאדים? עוד משהו:הלאדים יקרים? מדובר בULTRA BRIGHT. וצריך נגדים או משהו ומה צריך אם אני רוצה הרבה לאדים במולקס אחד? תודה רבה מראש.

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by borg,

לגבי הכתבה רעשים ורעידות מה-HD שלכם? יש Stabilizer, יש למישהו מושג כמה זה עולה, ואיפה אפשר להשיג את זה בארץ? דרך אגב, זה מתאים לכל פאנל "5.25 במארז MIDI סטאנדרטי, נכון?

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by nir007,

1.שלום רציתי לדעת כיצד אפשר לבנות מכונת CNC? (כל מכונת CNC) אני השמח למדריכים באנגלית+עברית 2.מה מכונת CNC יכולה לעשות/ליצור? 3.באיזה תכנה משתמשים כדי להפעיל אותה? תודה לעוזרים.

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  9. צריך את זה דחוף (לפני הסילבסטר). הכנתי את השלט הזה למסיבה: http://pix.aquacut.co.il/ny2008.jpg כן זה דלת של מארז שחתכנו בווטרג'ט הוא הולך להתלות על הדלת, כשישאר מרווח של בערך 2 ס"מ בינו לבין הדלת. יש לי קתודות אולטרה קטנות שאני רוצה להכניס שם, וחשבתי לצבוע איזה דיקט מאחורי השלט בצבע אולטרה כך שהאותיות יזרחו. יש איפה להשיג בארץ במהרה? רצוי בת"א. אם לא אז אני יארגן קתודות רגילות במקום. אגב, האם יש בעיה לחבר את הקתודות לשנאי 12V?

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. Started by shmulik_1,

שלום אני חדש פה, ורציתי לדעת לגבי המקלט IR שיש עליו מדריך פה באתר, האם אני יכול לקשר בין המחשב לפלאפון בעזרת המקלט הזה? אם כן אני יכול גם לשלוח וגם לקבל קבצים מהפלאפון למחשב או רק לקבל? בתודה מראש לכל הטורחים והעוזרים, שמוליק.

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. שלום חברים.. לצורך פרוייקט מסויים יש לי צורך ביצירת גל ריבועי מהמחשב. צריכה להיות לי אפשרות להזין לתוכנה מספר X ובתגובה לקבל X פולסים (התדר לא ממש חשוב). חשבתי להשתמש בפורט המקבילי כי זה נשמע לי דיי פשוט, אבל זה לא כ"כ עובד לי ב XP (מסתבר שלא ניתן לגשת ישירות לפורטים במערכות מבוססות WIN NT). בכל אופן למישהו יש ניסיון עם זה? ד"א אני כותב ב Tourbo C++ על XP. תודה מראש! עריכה: טוב כדאי לחפש באמת בפורום לפני ששואלים, מצאתי כמה תשובות. אני אנסה אותן קודם. תודה בכל אופן.

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. שלום, יש לי שני מכשירים ששניהם מוציאים סאונד דרך חיבור PL 2.5 (חיבור של אוזניות) השאלה שלי היא אם אני ישתמש במפצל PL (מפצל שמשתמשים בו אם רוצים לחבר שני אוזניות למכשיר אחד לדוגמא) רק בצורה הפוכה (בצד שיש בו שני חיבורי PL נקבה אני יחבר את שני המכשירים שלי ובצד השני את האוזניות) זה ישמיע באוזניות את הסאונד משני המכשירים ביחד? המכשירים הם: 1.http://www.ebay.com/itm/S0BZ-Hot-Card-External-Adapter-USB-2-0-to-Mic-3D-Speaker-Audio-Sound-5-1CH-Blue-/140950024414?pt=US_Sound_Card_External&hash=item20d146b0de 2. PlayStation 3 שמוציא סאונד דרך יציאת RCA תודה רבה

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. Started by 114508534,

הייתי רוצה הסבר על איזה צבעים צריך לקנות ואיך התהליך הולך ומה צריך לעשות , תודה

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by Vatos-Locos,

האם בטוח לשים אותו בקרבת חלקים אלקטרוניים בזמן פעולה ? חשמל סטטי מוליכות ושאר הצרות...... מאיפה אני יכול לקנות עוד ספוגים כאלה (בערך באותו עובי כמו שמגיע עם הלוח אם) והאם יש להם שם מיוחד (מה אני אמור להגיד למוכר) תודה.

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. שלום לכולם, אני רוצה לבנות מן דבר כזה שאני מחבר אותו למחשב ומתי שאני ישים שירים הוא ייעשה אורות כאלו. אז אני רוצה לדעת איך זה עובד, או אם יש לכם מדריכים לבנייה של דבר כזה. תודה ! נ.ב.- יש לי ידע בהלחמות ואין לי בעיה להשיג חלקים וכל מיני D:

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. שלום חברים, אני לא יודע אם כאן זה המקום המתאים לשאול אז אשאל ואם זה לא המקום המתאים אני מתנצל מראש ומבקש אם תוכלו להעביר את הדיון למקום המתאים, אני מתכנן לרכוש מחשב חדש וקראתי הרבה ביקורות חיוביות על המארז ANTEC P280 כך שהוא עשוי להיות המארז בו אבחר בסוף, הדבר היחיד אשר עומד לרועץ לפני בחירתו של המארז המדובר הוא העובדה שאין על המאווררים אשר נמצאים בחלקו העליון מסנן לאבק והיות שהמחשב לא יעבוד 24/7 עשוי להיכנס אבק מבעד לפתח הזה, פה הגיע הרגע שבו החלטתי לפנות אליכם לייעוץ- האם יש דרך להוסיף מסנני אבק (או פיתרון יצירתי אחר) למארז? תודה!

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. אני מחפס חנות/מפעל באזור המרכז שמיבאים או מיצרים לוחות מתכת בצורת יהלום. אני בתכוון ללוחות אלומניום מחוספסות, כמו בתמונה: למישהו יש מוסג כמה אמור לעלות לוח כזה בגודל של בערך 50X50 ס"מ?

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. איך אני מארגן לעצמי מוד כזה?

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. Started by dany_tab16,

שלום אני גר בבת ים, איפה אני אוכל לקנות ראשים לדרמל? דיסקיות וכו'? נ.ב איפה אני יכול לקנות אביזרי מודינג כמו קטודות וכל זה באזור שלי?

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by yossmor2,

שלום לפרוייקט אישי דרוש תוכניתן לארדוינו, עבור הפרוייקט נדרש לבצע את הדברים הבאים: הפרוייקט : - שליטה ובקרה על מנוע צעד. - קבלת מידע חיווי לתצוגת ארדוינו 16/2. - תוכנית עבודה למנוע מהנתונים שהתקבלו מהתצוגה. הרכיבים : מנוע צעד NEMA17 Arduino UNO 16X2 LCD Keypad Shield for Arduino V2 העבודה בתשלום כמובן. תחילת עבודה : מיידית. נדרש להוכיח יכולת / דוגמא לפרוייקט דומה. נא לשלוח הודעה אישית או מייל ל: yossmor2@walla.co.il. בהצלחה

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. Started by blinkybill,

ראיתי פה פרוייקט של מישהו שבנה מקרן ממסך של psone ונורה של מקרן שקפים.. נתחיל מזה שאני גרוע באלקטרוניקה.. אבל יש לי את הנורה הזאת: http://www.stylefeeder.com/i/w0x638w7/Osram-Hmp-575-Se-Light-Bulb-B558 (שאני לא יודע איך לגרום לה לעבוד בכלל, אני מפחד סתם לחבר אותה לחשמל שאני לא אשרוף\אקצר משהו) ויש לי את העדשה הזאת: http://www.bhphotovideo.com/c/product/43406-REG/Raynox_7512535_75_125mm_f_3_5_Flat_Field.html את שניהם קיבלתי מחבר. אפשר לעשות עם זה משהו? את המסך אני אפרק ממכשיר DVD נייד. אני צריך קצת פרטים בסיסיים על כל המערך, אם אתם מכירים מדריכים טובים למתחילים זה יהיה טוב.. יש עוד משהו שאני צריך לקנות\להשיג? תודה מראש..

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. Started by okitai,

היי, האם מישהו יודע מה ה"מנגנון" שעל-פיו המאוורר של ה-CPU משנה את המהירות (בעזרת פין מס' 4 - "החדש"). האם זה המתח הדיפרנצילי בין פין 4 לפין ה-12V או שפין ה-12V משמש כ-VPP למעגל שליטה על המהירות ואז פין 4 אחראי על המהירות? אני חושב על לבנות מעגל תאום בין מואררים "ישנים" (עם שלושה פינים) והחיבור "החדש" (עם ארבע פינים). לא מצאתי כזה (יש לזלמן משהוא גדול ומסובך שאולי מתאים, אבל אפשר לייצר מעגל כזה בגודל בול קטן). תודה, אורי...

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by kostiya,

סליחה על הנוביות, אבל קניתי מלחם ומעמד, שהגיע איתו ספוג לנקות את המלחם. רציתי לשאול אם כדאי לטבול אותו במים או לא?

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. אני רוצה שכמה שפחות הם יראו וכמה שפחות יזוזו. אם היה אפשר להדביק אותם לצדדים ולהזיז אותם רק כשצריך הייתי עושה זאת בשימחה (הבעיה שאני אפילו לא יודע אם אפשר) יש לכם טיפים בשבילי ?

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. Started by J0n1,

לא הסברתי את עצמי. אני מחפש מפסק לחשמל של הבית (אור לדוגמא) שמחברים אותו לCOM במחשב ואז אפשר לשלוט על האור מהמחשב דרך תוכנה. רציתי לדעת איפה מוכרים מפסק כזה ומה המחיר המשוער שלו.. תודה!

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים