עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by johnnyg,

לא הבנתי איך מתג 6 רגליים עובד.. הוא בעקרון ON וOFF.. אז בין מה למה הוא מחליף כל פעם? O X O O O X O O O X X X

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. Started by Ash Binary,

יש לי ספק של delta שכתוב אליו 100 mA ב 5vs. אני רוצה להשתמש איתו בפנטיום 3 שלוקח כ 330 mA החלפתי את הדיודה והוספתי קירור לרכיב מיתוג בחלק של ה stand by בדקתי אותו אל ידיי עומס ב 5vs ומדידת זרם / מתח + בדיקה אם מתחמם הספק עצמו לא מתחמם אבל בעומס של 330 mA הוא נותן משהוא כמו 2.8 v במקום 5 v המתח הזה לא תקין אבל - אם המחשב עדיין יעבוד איתו ניתן להשאיר את זה כך או יכול להיות נזק למחשב בטווח הארוך כתוצאה מהמתח הנמוך ?

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by darkman,

אז ככה אני רוצה לעשות אחד שיהיה ל 4 מאווררים וגם להוסיף לו שני מתגים לקטודות אני רוצה שלכל מאוורר יהיה פטינציומטר(לא בעיה) אבל אני לא רוצה עם מפסקים(on/off) אז מה עוד אפשר להוסיף? זה נראה לי שיהיה משעמם מידי בלי אורות אבל אני לא רוצה אורות ללא מטרה

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. Started by yossmor2,

שלום לפרוייקט אישי דרוש תוכניתן לארדוינו, עבור הפרוייקט נדרש לבצע את הדברים הבאים: הפרוייקט : - שליטה ובקרה על מנוע צעד. - קבלת מידע חיווי לתצוגת ארדוינו 16/2. - תוכנית עבודה למנוע מהנתונים שהתקבלו מהתצוגה. הרכיבים : מנוע צעד NEMA17 Arduino UNO 16X2 LCD Keypad Shield for Arduino V2 העבודה בתשלום כמובן. תחילת עבודה : מיידית. נדרש להוכיח יכולת / דוגמא לפרוייקט דומה. נא לשלוח הודעה אישית או מייל ל: yossmor2@walla.co.il. בהצלחה

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. Started by dany_tab,

איפה המדריך לבניית IR RECIVER?

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. Started by 114508534,

הייתי רוצה הסבר על איזה צבעים צריך לקנות ואיך התהליך הולך ומה צריך לעשות , תודה

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. אני מעוניין לעשות מטען שטח לפלאפון הסוללה עצמה של המכשיר היא 5.55wh (מה זה אומר?) ו1500mAh המטען של הפלאפון הוא 5V ו-1200mA הסוללה שאני רוצה להטעין ממנה היא 3.7V ו2600mAh מה אני צריך לעשות כדי להכין מזה מטען שטח? יש לי מלחם, קונקטורים וUSB

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by card,

שלום מישהו התנסה עם USB to TTL מבוסס FTDI ומבוסס PL2303HX, ויכול להגיד יתרונות וחסרונות של אחד לעומת השני? תודה רבה card

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. 1.מישהו יודע מהי הפקודה לעצירת מנוע סרוו? 2.נכון שמשתמשים בפונקציה SERVO.H ... אז מישהו יודע למה צריך את הפונקציה SERVO.CPP ? והאם אפשר להשתמש בה לתוכנית שלי? 3.הרכבתי תוכנית שמורכבת מ SERVO SWEEP ומ BUTTON ... ברגע שאני לוחץ על הכפתור המנוע סרוו מתחיל לפעול. הבעיה היא זאת: אם אני מחכה יותר מ 6-7 שניות,המנוע סרוו מתחיל לעבוד בצורה מאוד איטית(וזה לא טוב לי שהוא עובד) אני מעלה את התוכנית שלי-ואני מקווה שאולי מישהו יוכל לתת לי פתרון לבעיות שלי-תודה מראש #include <Servo.h> Servo servo2; int pos = 0; const int buttonPin = 12; int buttonState = 0; void setup() { pinMode(buttonPin, INPUT); servo2.attach(5); } void loop() { buttonState = digitalRead(butt…

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. Started by assafz,

קראתי את המדריך על בניית מקלט לשלט רחוק ומצאתי reciver שהיה לי בבית, אבל הוא עם שלוש רגליים והמדריך מדבר על רכיב בעל שלוש רגליים. רציתי לדעת עם אפשר לעבוד גם עם רכיב בעל 2 רגליים ואם כן אז איך לתקן את המעגל שנמצא במדריך? תודה מראש

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. צריך את זה דחוף (לפני הסילבסטר). הכנתי את השלט הזה למסיבה: http://pix.aquacut.co.il/ny2008.jpg כן זה דלת של מארז שחתכנו בווטרג'ט הוא הולך להתלות על הדלת, כשישאר מרווח של בערך 2 ס"מ בינו לבין הדלת. יש לי קתודות אולטרה קטנות שאני רוצה להכניס שם, וחשבתי לצבוע איזה דיקט מאחורי השלט בצבע אולטרה כך שהאותיות יזרחו. יש איפה להשיג בארץ במהרה? רצוי בת"א. אם לא אז אני יארגן קתודות רגילות במקום. אגב, האם יש בעיה לחבר את הקתודות לשנאי 12V?

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. אוקי חברה שלום! לפני כמה ימים מצאתי מחשב ברחוב ניסיתי להפעיל ולא פועל בטח משהו נשרף... אוקי עכשיו יש שם לדים שלקחתי מאוררים שלקחתי ועוד את כל הדברים שיש במחשב רגיל אני יכול להשתמש בדברים שמה בשביל לעשות מודינג כל שהוא? לא להחליף כפתור לכיבוי אלה משהו יותר טוב.. מישהו פעם אמר לי שאפשר עם כבלי IDE לעשות משהו! אז בקיצור אפשר לעשות עם זה משהו? תודה מראש

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. שלום סתם חשבתי על זה ויתכן שכבר קיים זה שרוול שמתחבר מהחלון עם מאוורר 92 נגיד ומתחבר ישירות למעבד שגם על המעבד אם אתם חושבים צריך קירור. וחשבתי על משהו אחר גם כן, שני מאווררים נגיד 92 או 120 [בעצם כל גודל].. מבחוץ עם נטייה אחד לימין אחד לשמאל עם שרוול ישיר למעבד עם קירור על המעבד שישאב את האוויר אם יש צורך זה יוצא ככה בערך: / \ עם בליטה מין המארז יש לי ציור שהכנתי... תגידו לי מה אתם חושבים

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by DimaX,

הי! שמעתי על איזושהי דרך לעשות זאת עם שני טרפזים(EC).. אפשר לקבל עזרה והדרכה מפורטת עד כמה שאפשר? אני צריך שניים.... תודה למי שעיזור

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. Started by icebreak,

http://home.cc.umanitoba.ca/~umparekh/hard_drive_clock.html

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. Started by 114508534,

גיליתי שיש לנו בסדנה בבסיס מלא מלא לוחות של פרספקס ויש לי גישה אליהם כמובן יש גם מלא כלים כמו פאן תעשייתי שאפשר לכופף את הפרספקס וכ'ו עכשיו אני חושב מה אפשר לעשות עם הפרספקס זו כמות ממש גדולה איזה 10 לוחות חשבתי לבנות מארז אבל נראה לי יקח מלא מלא זמן יש לכם קישורים לאתרים שבונים מהן דברים מפרספקס אולי מיכל מים למערכת קירור מיים או משהו בסגנון

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. שלום חברים.. לצורך פרוייקט מסויים יש לי צורך ביצירת גל ריבועי מהמחשב. צריכה להיות לי אפשרות להזין לתוכנה מספר X ובתגובה לקבל X פולסים (התדר לא ממש חשוב). חשבתי להשתמש בפורט המקבילי כי זה נשמע לי דיי פשוט, אבל זה לא כ"כ עובד לי ב XP (מסתבר שלא ניתן לגשת ישירות לפורטים במערכות מבוססות WIN NT). בכל אופן למישהו יש ניסיון עם זה? ד"א אני כותב ב Tourbo C++ על XP. תודה מראש! עריכה: טוב כדאי לחפש באמת בפורום לפני ששואלים, מצאתי כמה תשובות. אני אנסה אותן קודם. תודה בכל אופן.

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. שלום אנשים יקרים, לאחר שנים של פינטוזים וציפיות, סוף סוף יצא לי לבנות סטודיו ביתי ברמה גבוהה! אז ככה, מדובר בסטודיו מוזיקלי, וכפי הידוע, היום, הגברה אולפנית ו"כבדה" נהיו כבר אקטיביים מטעמי נוחות ואיכות, ובעקבות עובדה זו, ירד השימוש ברסיבר, כלומר, אין לי מקור לחבר הרבה מקורות ולברור בניהם, ולשלוט בווליום מהסיבה שכל מוניטור ורמקול נשלט בווליום בעצמו. בין היתר אני גם תקליטן, ומחזיק שני רמקולים של JBL בהספק 350וואט שבהם אני הולך להשתמש ל"לייב" ובעקבות המעבר, קניתי גם זוג מוניטורים של KRK שישמשו ל"קונטרול" אני לא מעוניין לקנות מיקסר מהסיבה שככה יכפה עליי להשתמש בפרה אמפים של המיקסר, שבשביל להשיג מיקסר אם פרה אמפים איכותיים יותר מאלה שבכרטיס קול שלי אצטרך לשלם סכום גבוהה מאד, א…

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. אני רוצה לקנות מסך LCD למוד http://www.arihav.com/products/sales/index.asp?category=lcd (הסט שעולה 133 ש"ח) אני יודע שזה 4X20 אבל אני רוצה לדעת אם אני יוכל להכניס אותו במפרץ של הפלופי איך אני יכול לדעת בבקשה תעזרו לי בתודה טל

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by bluz,

ביציאה עצמה יש 25.. אבל בתוך יש 19 :-X מה אני עושה? אני צריך להחזיר 0 ב18-25, פשוט לא לשים כלום? (עוד לא סיימתי לבדוק תפינים כי אין לי מולטיטסטר, אבל עוד לא נתקלתי ב19-25..)

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. Started by ProRules,

אוקי היי אז ככה: עוד שעה אני נוסע לתלמיר לקנות מלחם בדיל לאדים... אז רציתי לשאול מה הציוד שאני צריך בשביל לעשות מודינג לאדים? עוד משהו:הלאדים יקרים? מדובר בULTRA BRIGHT. וצריך נגדים או משהו ומה צריך אם אני רוצה הרבה לאדים במולקס אחד? תודה רבה מראש.

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. Started by Tzach,

שלום לכולם! אני חדש פה ואחרי חיפוש נרחב בפורום וקריאת 200 הודעות בערך, עדיין יש לי שאלה. הבנתי שהעובי המומלץ של פרספקס לחלון הוא 3 מ"מ אבל השאלה שלי היא האם לבניית מארז שלם מפרספקס העובי הזה מספיק (הספק והכוננים די כבדים)? שאלה שניה היא לגבי המחיר. חיפשתי במלא חנויות (לא אצל זגג) והמחירים למ"ר הם 100-220 שקל, לעומת 50-60 לפי ההודעות שלכם. איפה אני יכול למצוא פרספקס בזול? ולא עוזר לי משהו כמו זגג או מפעל אלא אני מחפש שם או רחוב שבו החנות נמצאת (באזור גוש דן). תודה מראש לכל העוזרים!!

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by J.allmighty,

שלומות, יש רעיונות לשיפור ? [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. Started by shmulik_1,

שלום אני חדש פה, ורציתי לדעת לגבי המקלט IR שיש עליו מדריך פה באתר, האם אני יכול לקשר בין המחשב לפלאפון בעזרת המקלט הזה? אם כן אני יכול גם לשלוח וגם לקבל קבצים מהפלאפון למחשב או רק לקבל? בתודה מראש לכל הטורחים והעוזרים, שמוליק.

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. Started by what the fuck,

אני מתכוון לקנות 6 לדים של 3.5V אני מתכוון לחבר 3 על חיבור 12V אחד. ובמה כדאי לי לחבר: פרללי או הדרך השניה ? [סריאלי נראה לי] ומה ההבדל ? תודה.

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים