עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. מישו יודע איפה אני יכול בארץ להשיג גרילים שנראים טוב?? כמו נגיד הגרילים של סאן בים עם חיתוך לייזר?? או כמו הגרילים שראיתי באינטרנט שיש בחול שהם צבעוניים כאלה...צבועים ביד?? יש כאלה בכלל בארץ?? או שיש רק את הפשוטים העגולים...אם כן אז איפה אני יכול להשיג בארץ?? מעדיף באזור המרכז... ובקשר ללדים... באתר הזה www.lsdiodes.com יש מידע על הלדים...מישו מוכן להסביר לי מה זה forward voltage ומזה reverse voltage ומה ההבדל ביניהם?? תודה מראש לכל העוזרים...

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. המארז נקנה לפני חודשיים מחניות ליד הבית. יכול להיות שזה בגלל שאני לא משאיר כל הזמן את המחשב פתוח/כאילו מתי שאני לא משתמש בו אני מכבה אותו?

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by Yap,

האם ניתן לחבר שתי קטודות במקביל לאותו פוצימטר ואותו מפסק..? אני מדבר על הדגם הזה http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=946_947_1172&products_id=5953

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. Started by magicard,

שלום חברה! אני צריך את עזרתכם. אני עושה ניסוי על אפנן טבעתי והיה שם שאלה אחד שלא הבנתי שהוא: הנח שאין במעבדה נתח ספקטרום {זוהי מציאות!} הצא שיטה לזיהוי תדר ה CARRIER? יש לכם מושג איך לענות על שאלה. ??? תודה לעונים!

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. אני רוצה שכמה שפחות הם יראו וכמה שפחות יזוזו. אם היה אפשר להדביק אותם לצדדים ולהזיז אותם רק כשצריך הייתי עושה זאת בשימחה (הבעיה שאני אפילו לא יודע אם אפשר) יש לכם טיפים בשבילי ?

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. Started by pc student,

אתמול קנו לי דרמל מבית היודאי האם הוא טוב וגם סוף סוף צבעתי את המחשב בזהב אחרי לטוש חול

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by dj shay 30010,

שלום לכולם יש לי מסך LCD 20X4 שעבד בלי בעיה התקנתי WINDOWS XP מחדש ויש איתו בעיה את השעה הוא רושם 50:12 ולא 05:12 (אני עובד עם jaLCDs ) דברים אחרים הוא מראה בלי בעיה רק בשעה יש איתו בעיה

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. שלום לכולם, אני מחפש לשלב יכולות USB בפרוייקט שלי ואני מחפש דרך זולה ואמינה יחסית לעשות את זה. יש למישהו ניסיון עם מודול או צ'יפ ספציפי לממשק USB ? הFT232 קצת יקרים, וראיתי שיש אלטרנטיבות זולות יותר כמו PL2303.

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. שלום חברים.. לצורך פרוייקט מסויים יש לי צורך ביצירת גל ריבועי מהמחשב. צריכה להיות לי אפשרות להזין לתוכנה מספר X ובתגובה לקבל X פולסים (התדר לא ממש חשוב). חשבתי להשתמש בפורט המקבילי כי זה נשמע לי דיי פשוט, אבל זה לא כ"כ עובד לי ב XP (מסתבר שלא ניתן לגשת ישירות לפורטים במערכות מבוססות WIN NT). בכל אופן למישהו יש ניסיון עם זה? ד"א אני כותב ב Tourbo C++ על XP. תודה מראש! עריכה: טוב כדאי לחפש באמת בפורום לפני ששואלים, מצאתי כמה תשובות. אני אנסה אותן קודם. תודה בכל אופן.

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. אני עובד לפי המדריך הזה http://hwzone.co.il/guides/fanbus_2/ ולפני שאני מתחיל בעבודה אני רוצה לשאול מספר שאלות אם תוכלו לומר לי אם אני צודק מה שכתוב במדריך נגדים. 11 X 1000 ohms בכל מתח וחמישה נגדים 33 ohms (3 watt). 10 דיודות חד כיווניות. הכוונה היא 11 נגדים של אחד קילו אוהם ? 5 נגדים של שלוש וואט עם 33 אוהם ? 10 דיודות רגילות? (בשני השורות למעלה אני לא כל כך הבנתי לכן אני שואל אם הכוונה היא למה שכתבתי בגלל שהכתב יוצא הפוך שמוסיפים אנגלית לכן רציתי להיות בטוח) במדריך כתוב שקשה למצוא לדים דו צבעיים אני מצאתי באת החנויות שליד הבית שלי לדים כאלה והמוכר אומר שכל אחד יעלה לי 10 ש"ח זה המחיר או שהוא קצת מגזים? ועוד דבר אחרון יש למשהוא רעיון מקורי איך אני יכול ל…

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. אני רוצה לקנות מסך LCD למוד http://www.arihav.com/products/sales/index.asp?category=lcd (הסט שעולה 133 ש"ח) אני יודע שזה 4X20 אבל אני רוצה לדעת אם אני יוכל להכניס אותו במפרץ של הפלופי איך אני יכול לדעת בבקשה תעזרו לי בתודה טל

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. Started by icebreak,

הבחור הזה לוקח כל מני CONSOLE והופך אותם לניידים (הוספת מסך ובטרייה באריזה קומפקטית), עד כה הוא עשה לכל מני דברים גם ל PS1. השבוע הוא פרסם עם תמונות כיצד הפך את ה PS2 שלו לנייד, חובה לראות לכל מודר: http://www.benheck.com/Games/PS2p%201.htm

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. Started by assafz,

קראתי את המדריך על בניית מקלט לשלט רחוק ומצאתי reciver שהיה לי בבית, אבל הוא עם שלוש רגליים והמדריך מדבר על רכיב בעל שלוש רגליים. רציתי לדעת עם אפשר לעבוד גם עם רכיב בעל 2 רגליים ואם כן אז איך לתקן את המעגל שנמצא במדריך? תודה מראש

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by 114508534,

הייתי רוצה הסבר על איזה צבעים צריך לקנות ואיך התהליך הולך ומה צריך לעשות , תודה

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. Started by Vatos-Locos,

האם בטוח לשים אותו בקרבת חלקים אלקטרוניים בזמן פעולה ? חשמל סטטי מוליכות ושאר הצרות...... מאיפה אני יכול לקנות עוד ספוגים כאלה (בערך באותו עובי כמו שמגיע עם הלוח אם) והאם יש להם שם מיוחד (מה אני אמור להגיד למוכר) תודה.

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. יש כמובן ספריי פלוריסנטי רגיש ל UV השאלה אם הוא באיכות טובה בשביל כונני CD ומתייבש כמו שצריך? האם יש טושים או חומרי צביעה אחרים למקרה שאני רוצה לצבוע שטחים הרבה יותר מדויקים שבעזרת ספריי איאפשר? האם כל לד רגיל שקונים הוא תאורת UV? ואותה שאלה לגבי LASER BEAM האם הוא תאורת UV? או שבשביל זה חייבים לקנות רק קטודה? כל קטודה למחשב היא תאורת UV?

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. אני צריך את השבב למעגל תקשורת טורית בתקן RS232C חיפשתי בחנות היחידה שיש בחדרה אבל אין להם מישהו יכול לתת לי עוד אפשריות לחנויות?

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by URSH,

חיברתי בטעות את מכשיר הגי פי אס ( GV 590), אשר פועל על 5 וולט ,ישירות לשקע מצת הרכב והמכשיר לא עובד ולא מטעין. יש מה לעשות או שהלך המכשיר .

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  19. Started by kostiya,

סליחה על הנוביות, אבל קניתי מלחם ומעמד, שהגיע איתו ספוג לנקות את המלחם. רציתי לשאול אם כדאי לטבול אותו במים או לא?

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by roeesnir,

יש לי נייד LG שצורך 19V 4.74A. ספק כח ( לא מקורי, אבל לא ג'נרי) נותן 19V 3.4A. בדקתי עם מולטימטר והוא אכן נותן 19V. מדוייק ויציב. לאחרונה המחשב לא מגיב כשמחברים את הספק. (לא נטען, לא נדלקת נורה, כלום.) יכול להיות שזה בגלל שהנתונים לא זהים?

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. טוב, אז ככה אין לי דרמל וגם אם היה לי אין לי כשרון ציור או חריטה, אז אם יש מישהו שמוכן לעשות לי חריטה יפה ( Arik.G אתה פנוי? ) בחלון של המארז, אני אשמח ובתמורה הוא יקבל כמה דברים שאני לא צריך והם קתודה אדומה או כחולה + מתאם, שני מאווררים של TT 80 מ"מ המארז הוא XASER 3 של TT, אני מתל אביב

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. Started by Matanki,

היי חברים ברשותי טלוויזיה של 55 אינץ' של חברת מולר (לא באחריות) לאחרונה במהלך צפייה בטלוויזה, פתאום הטלוויזיה מתחילה להפעיל צבעים ירוק אדום לבן וכחול. אחד אחרי השני. לאחר ניתוק מהחשמל למספר רב של דקות. הכל מסתדר בהדלקה ולאחר מכן זה יכול להופיע שוב.. שמתי לב שברגע שנוגעים בפאנל למטה איפה שיש את הכפתורים של ההדלקה וכו' הטלוויזיה נכנסת למצב הזה. גם נגיעה בכבל מתח מכניס אותה למצב הזה. כנראה שיש בעיה עם הפאנל או עם הכבל הזה? אשמח לעזרתכם.

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by okitai,

היי, האם מישהו יודע מה ה"מנגנון" שעל-פיו המאוורר של ה-CPU משנה את המהירות (בעזרת פין מס' 4 - "החדש"). האם זה המתח הדיפרנצילי בין פין 4 לפין ה-12V או שפין ה-12V משמש כ-VPP למעגל שליטה על המהירות ואז פין 4 אחראי על המהירות? אני חושב על לבנות מעגל תאום בין מואררים "ישנים" (עם שלושה פינים) והחיבור "החדש" (עם ארבע פינים). לא מצאתי כזה (יש לזלמן משהוא גדול ומסובך שאולי מתאים, אבל אפשר לייצר מעגל כזה בגודל בול קטן). תודה, אורי...

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. Started by J0n1,

לא הסברתי את עצמי. אני מחפש מפסק לחשמל של הבית (אור לדוגמא) שמחברים אותו לCOM במחשב ואז אפשר לשלוט על האור מהמחשב דרך תוכנה. רציתי לדעת איפה מוכרים מפסק כזה ומה המחיר המשוער שלו.. תודה!

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. Started by dany_tab16,

שלום אני גר בבת ים, איפה אני אוכל לקנות ראשים לדרמל? דיסקיות וכו'? נ.ב איפה אני יכול לקנות אביזרי מודינג כמו קטודות וכל זה באזור שלי?

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.