עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. אני צריך לבצע מוד שלצערי הרב לא עובד עם עפרון או עם הלחמה. אשמח אם תענו לי על השאלה שבכותרת.

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. Started by yakirsh4,

אני רוצה לעשות מודינג למחשב הישן שלי וראיתי איזה מדריך למאוורר בפאנל הבעיה אצלי היא שלמטה בפאנל יש מין שתי ריבועים שהם לא ישרים אלא מעוקמים מה שיוצר בעיה לחתוך עיגול ולהכניס מאוורר חשבתי לחתוך את שני הריבועים האלא ולשים משהו מאחוריהם ועם בונדו לישר את זה הבעיה שאני לא יודע מה ראיתי פה מישהו ששם רוהצל אבל אני לא יודע אם אני יצליח להשיג ופרספקס אני מפחד שזה דק מידי מישהו ידוע איפה אפשר להשיג רוהצל באיזור השרון-מרכז? או אולי הצעות לחומר אחר שאפשר לשים?

• 17 תגובות
    • 1.9k צפיות
  3. חומר פלסטי שניתן לדוגמא לשים שכבה דקה שלו על פרצוץ של בובת פעולה או משהו...להקשות אותו....להוציא אותו ושהוא יהיה קשיח ולא שביר...ממש כמו פלסטיק רגיל או משהו....מכירים? איפה אפשר לקנות? כמה עולה?

• 18 תגובות
    • 11k צפיות
  4. Started by MR. G134,

שלום, אני מעוניין לחבר תצוגות 7 SEG (כ42 תצוגות) ליציאת הLPT כך שאני אשלוט על תצוגת המידע שלהן באמצעות תוכנה שאני אבנה בVB. עם בניית התוכנה המתאימה אינ אסתדר, הבאלה היא מהי השיטה הטובה ביותר לחבר מספר כזה של תצודות לLPT?

• 13 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. Started by Justniv1,

שלום כולם, לפי מה שאני יודע - הארדואינו זה לפיתוח, ברגע שמסיימים לכתוב את הקוד ובודקים שהכל עובד> "מעבירים" את בפרויקט לברדבורד שעליו יושב ATMega328PU. השאלה/בקשה שלי זה איך עושים את זה? יש לכם מדריך מסודר אולי? ראיתי בלינק הזה - http://arduino.cc/en/Tutorial/ArduinoToBreadboard אבל זה לא ל-Arduino UNO - שזה מה שיש לי. תודה מראש

• 15 תגובות
    • 4.8k צפיות
  6. Started by avi333,

שלום אני משתמש חדש בפורום ויש לכם פה אחלה קהילה ועכשיו לעזרה ממכם עשיתי חור בדלת של המארז בצורה של להבה כלפי מטה וזה יצא קטן ביחס למה שציפיתי ואני רוצה לשפר את זה באיזה צביעה קטלנית והבעיה שאני לא צייר מי יודע מה (יודע לעשות בית עם איקס) ואני צריך רעיונות שאני יוכל ליישם למרות שאני לא צייר אלוף אני לא רוצה לעשות סתם צביעה אלא צביעה יפה שתהיה קשורה ללהבה... וגם אם אפשר פה איזה מדריך איך לפרק את הצד השני של המארז כי אני רוצה לחתוך אותו בגג ואני לא מצליח לפרק מהמארז כי הלוח אם מחובר אליו ואני פוחד להרוס את הכל נ.ב סורי שאין לי תמונות פשוט אין לי מצלמה דיגיטלית ... תודה לכל העוזרים

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  7. Started by bluz,

אין לי ממש בעיה עם ההלחמות הראשונות, הבעיה היא שזה לא מחזיק (חוט נחושת רגיל, יש כמה חוטים מלופפים ביחד) וזה נקרע 1. איך להלחים את זה? 2. יש כמה חוטים שנקרעו והבדיל נשאר על החיבור.. איך אני מוציא את זה? זה 70 שקל, לא רכיב של 2 שקל..

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. Started by nimrods,

איזה קטלני זה יענו עכבר חחח איזה יפה..!! [attachment deleted by admin]

• 12 תגובות
    • 1k צפיות
  9. שלום אני רוצה להכין spectrum analyzer ואני צריך סכמה של המעגל... אם מישהו יודע איפה יש או שעשה כבר משהו דומה עזרה תעזור לי. כמו זה בעקרון תודה על העזרה!!

• 4 תגובות
    • 2k צפיות
  10. Started by pari,

חיברתי 2 מפסקי תאורה שלהם יש נורת סימון כאשר המפסק מחובר. וישנה בעיה מיכוון שכאר מדליקים מפסק אחד נדלקות 2 נוריות הסימון בשני המפסקים למרות שרק אחד מהם דולק/מופעל. למי יש פיתרון?

• 2 תגובות
    • 895 צפיות
  11. Started by Gintoki,

בימים האחרונים עבדתי על חלון במחשב וסוף סוף סיימתי. זה נראה נחמד וזה, אבל בלי תאורה זה לא שווה. עכשיו, אני יודע קצת אלקטרוניקה אבל לא התעסקתי בזה מזמן, אז אני קצת חלוד, במידה ואני מחבר 12 וולט אל הלדים (כולם במקביל, כמובן) עם נגד של 400 אוהם לכל אחד, זה יספיק ללדים? זה אומר 30 מילי אמפר לכל לד - זה זרם מתאים ללד? ועוד משהו, לגבי חיבור המולקס, בדקתי אותו וראיתי שאין ממש בתוך המחבר משהו שיתפוס חוט שאני אכניס פנימה - איך בדיוק אני מכניס לשם חוט שלא ייצא בכל תנועה קטנה? תודה.

• 0 תגובות
    • 641 צפיות
  12. Started by roy_BB,

יש לי מארז עם מחשב דיי ישן ועד המחשב החדש אני רוצה לעשות עליו ניסויים לראות איך ילך פעם ראשונה... איך זה בתור התחלה לעשות רק בצד ריבוע שיהיה שקוף..זה דיי קל נכון? אז יש לי דיסק שאני קצת מפחד להשתמש בו אז אני רוצה להתחיל עם מספרי פח...איך אני עושה חור באמצע המארז שאני יוכל להתחיל לחתוך ממנו... אני יכול להתחיל לחתוך מהצד אבל הרעיון שיהיה ריבוע באמצע תודה לעוזרים

• 7 תגובות
    • 903 צפיות
  13. איך אפשר להשתמש המסכי LCD קנויים כמו המסכים במחשבונים ופלאפונים לשימוש בעזרת המחשב? אני בטוח שראיתי מדריך בפורום בעבר אבל חיפוש לא העלה דבר.

• 3 תגובות
    • 765 צפיות
  14. Started by milgy,

שלום, ברשותי מארז טרנספורמר ישן נושן אני רוצה לשפר את הקירור ואת השקט בבית ע"י הפיכת שני מאווררי הצד על הדלת (מאווררים של 8 סמ כל אחד) למאוורר גדול ושקט של 200 ממ הבעיה היא שחלון הצד חתוך בצורה מיוחדת מהמפעל למי שמכיר ומי שלא הנה קישור לתמונה : http://www.rbmods.com/Bilder/Articles/Sunbeam/Transformer_case/pic2.jpg האם יש למישהו רעיון איך לעשות את זה בצורה יפה ? אולי כדאי להפוך את החלון הזה לחלון פשוט מרובע עם פרספקט חדש... כמו כן אשמח לקבל המלצה למאוורר 200 ממ שקט וזול אשמח לשמוע הצעות מעניינות תודה מראש

• 4 תגובות
    • 2k צפיות
  15. Started by Moty_p,

waht the fuck שני הרכיבים האלו עושים את אותה הפעולה למעשה, למעשה מהניסיון שאני צברתי הבנתי שקבל נותן את כל המתח האפשרי שהוא צריך לתת לדוגמה אם זה לד של 3V או לד של 4.5V הקבל נותן את המתח הזה איך שהוא כמו איזה דבר גאוני ורק מתנגד לשאר הוולטים שנשארו שלא יעברו בו מתח העיניין שאם הקבל לא חזק מספיק אז הוא מתחמם בצורה כזאת שאי-אפשר אפילו ליגוע בו עכשיו... מזה לעאזעל זה קבל? איך הוא עובד הבנתי שהוא עם פלוס ומינוס פעם ראיתי קבל ענקייייי משהוא עצבני ביותר פתחתי אותו וראיתי שהוא מכיל בתוכו סליל מגולגל באורך של איזה 5 מתר עם חומר כזה שפתחתי את הנגד לראות איך הוא עסוי לא רואים כלום כאילו שברת כדור של נגד כאב ראש או משהוא אפשר לקבל הסבר על נגד ופעולתו העיקרית?

• 13 תגובות
    • 5.6k צפיות
  16. אז ככה לפני שבועיים קניתי בספרד מצלמה חדשה של אולימפוס http://goo.gl/tcisR הבעייה שלי היא שיש למצלמה מגבלה די קשה בצילום בחושך מאחר והיא לא מצליחה להתפקס, בדגמים החדשים יותר העניין די נפתר כי שילבו נורת אוטופוקוס במצלמות, לאחר חיפושים ממושכים לא מצאתי פתרון אוטופוקוס לרכישה כמו שאני מחפש(מלבד קניית עדשה יותר בהירה (עניין של 330 דולר). אז אני מחפש לבנות פנס/נורת LED קטנים שיתחברו למצלמה באופן חיצוני ויפעלו באופן כמה שיותר אוטומטי. זה הפתרון הכי קרוב למה שאני מחפש http://goo.gl/pp7nm הנורות פועלות כל הזמן (יש מתג הפעלה או כיבוי) עד שמזוהה לחיצה מלאה על ההדק ואז האות פלאש שהמצלמה נותנת מביאה לכיבוי הנורות למשך מספר שניות (על מנת שלא יופיע במרכז התמונה אור של הנורות). החיסרו…

• 0 תגובות
    • 943 צפיות
  17. שלום לכולם, אני מעוניין לבנות קרוסאובר לרמקולים לרכב, לפי מחשבון חיתוך פילטר: http://www.v-cap.com/speaker-crossover-calculator.phpאני צריך קבל אלקטרוליטי בהספקים של 330UF בשביל לקבל חיתוך ב120HZ ו470UF בשביל לקבל חיתוך ב85HZ בערך. עכשיו הבנתי שבשביל ליצור קרוס עדיף להוסיף גם סליל. לפי המחשבון ל330UF אני צריך סליל עם השראה של 5.3MH ול470UF אני צריך סליל עם השראה של 7.5MH.השאלה שלי היא האם לפחות לקבל של 330UF יספיק לי סליל עם השראה של 4.7MH? כמו זה: https://www.4project.co.il/product/a...tor-4.7uh-0.5w. ואם לא איפה אני יכול להשיג סלילים עם השראה כמו שכתבתי למעלה.או האם זה בסדר שאני פשוט אחבר את הקבלים בטור וזהו..זה אכן חתך את התדרים עשינו בדיקה על הרמקולים עם קבל של 100UF …

18. Started by Ran B,

היי חברים, יש לי רעיון לפרוייקט שאני מעוניין לפתח דרך התקני BLUETOOTH באמצעות טרנסיברים מתקשרים PTP. יש למישהו מכם אולי מושג לאיזה רכיבי אלקטרוניקה שקשורים לטנרסיברים בתקן BLUETOOTH עליהם אני יכול לצרוב קוד שאותו אני אפתח לROM של הצ'יפ ואוכל להשתמש בהתקן למטרות הייעודיות לו? באמת השאלה רצינית ובנושא פיתוחי התקני BLUETOOTH אישיים. יש לי ידע בסיסי באלקטרוניקה, מעגלים, RF וכתיבת קוד. אשמח לכל עזרה בנושא. תודה, רן.

• 8 תגובות
    • 2.5k צפיות
  19. אני רוצה לבנות על מטריצה שורה של לדים כחולים ושורה של לבנים עכשיו השאלה היא-----> איך אני יכול לעשות שבעזרת מתג אני יחליף בין השורות של הלדים ... אם אפשר בבקשה סירטוט. נ.ב אני יודע שצריך להשתמש במפסק 3 מצבים... תודה

• 3 תגובות
    • 640 צפיות
  20. Started by nexho,

שלום לכולם מחפשים ציוד בדיקה למחשב? ציוד בדיקה לספק הכח ואולי מלחם? כל הציוד לטכנאי המחשבים ולמעבדת המחשבים במקום אחד כנסו ל http://www.system-il.com/he/43-test-equipment או חייגו ל 077-4020102 או 054-8000858 סיסטם מערכות מחשבים

• 0 תגובות
    • 917 צפיות
  21. Started by idan1836,

סוף סוף חתכתי את המארז שלי אתמול בערב ואפילו הספקתי לשייף אותו ועכשיו אני רוצה את דעתכם על חיתוך החלון: עריכה: איך מעלים כמה תמונות יחד ?

• 18 תגובות
    • 3.4k צפיות
  22. Started by devil2052,

שלום לכולם! כבר כמה זמן שאני מחפש גומי בצורת U או גומי בצורת H כמו שהציען במדריך באתר : http://www.hwzone.co.il/guides.php?file=MakingAWindow ואני לא ממש מוצא. עד עכשיו היתי בכמה חנויות של "עשה זאת בעצמך": הום סנטר ו ace ולצערי לא מצאתי... איפה אני כן יכול למצו כזה גומי??? תודה לעזורים

23. ככה אני אוכל לדעת כמה וואט "נשאר" לי ...

• 9 תגובות
    • 1.9k צפיות
  24. Started by ExploiT,

אוקי כולם ! קבלו זה המארז שלי עכשיו שקיבלתי אותו היה בו מאורר אחד ציבועני מוציא אוויר קיצר הפכתי אותו שכניס אוויר אחרי זה יש מאוורר בצד שגם מוציא אוויר ויש לו שרוול למעבד קיצר שמעתי שהשרוול הזה לא טוב כי הוא חוסם זרימת אוויר וככה אז העפתי אותו והפכתי תמאורר שיכניס אוויר עכשיו הוספתי מאורר אחורי במארז שיוציא אוויר וסידרתי חוטים וככה הכול יפה מסודר ויפופי היום הכנתי סידירום נסתר כי הכונן dvd היה שחור אז הכנתי לו cd room נסתר יפה כזה שנראה כאילו אין כונן ושלוחצים על הפלסטיק יוצא המגש בקרוב אני הולך להחליף קירורים למעבד וכרטיס מסך ולהתחיל באובר קלוק עכשיו אני חושב לעשות כדי שהיה יפה אבל חלון = צד אחד מלספטיק שמעביר גרוע חום = טמפ יותר גבהות = פחות אובר קלוק…

• 11 תגובות
    • 930 צפיות
  25. Started by רונה,

מעוניינת ללמד ילדים בגן על מעגל חשמלי ולצורך כך להכין מספר דגמים. האם יש למישהו רעיון להכנה של דגם נחמד וזול, על מנת שאוכל להכין מה שיותר כאלו..? תודה

• 7 תגובות
    • 9k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.