עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. אני מחפש משהו כזה, שיאפשר להציג ספרה כו כמה ספרות, בלי הצורך לבזבז הרבה רגליים של מיקרו-בקר.. תודה card

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. Started by Itsik Megrali,

שלום רב, אני צריך לכתוב קוד יחסית פשוט ואין לי מושג כיצד להתחיל. אני מעוניין שע"י כיווץ רגעי של שריר כלשהו המנועים ינועו כל אחד בזווית מוגדרת ובמהירות מוגדרת, בעת כיווץ רגעי נוסף יחזרו חזרה למצב ההתחלתי. כיצד ניתן לעשות זאת? האם יש קוד הדגמה כלשהו שיכול לעזור לי?

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by MacGyver,

יש לי 2 שאלות: 1) אני ישמח מאוד אם מישהו יכין לי שירטוט למעגל שיש בו 6 לדים שצורכים 3.3V ו20MA כל אחד וכל פעם ידלקו 2 זוגות לדים ואני יקבע את הקצב עם נגד משתנה... 2)יש את המיני מיקרו כפתורים האלא עם 4 רגליים, אפשר להשתמש בהם בתור מפסק\לחצן רגיל?? תודה רבה איתן

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. Started by g2a2l2,

יש לי מכשיר http://hammer.prohosting.com/~sc8850/home.htm) roland canvas sc-8850) הרוס אבל המסך שלו חיפשי דרך לחבר אותו למחשב ולא מצאתי פירקתי את המסך ויש לו בקר HD-66206te ו15 פינים אולי מישהו יודע איך אני יכול לחבר אותו למחשב. אז ככה על המסך כתוב שהוא של חברת optrex pwb51026a-vo (נראה לי שזה הדגם ) כול מה שמצאתי זה http://www.piputilities.com/Dirs/Docs/IC_Part_Docs/LCD_Apollo_Docs/51026aae.pdf חוץ מזה לא מצאתי כלום הפכתי מלא פורומים וחיפסתי בגוגל ואין שום הסבר. אשמך עם מישהו יוכל לעזור לי הדבר היחיד שמצאתי זה זה ואני לא ממש יודע מה לעשות עם זה No. Symbol Level Function 1 FLM H / L First Line Marker 2 LP H / L Data Latch Signal 3 CP H / L Clock Signal for Shifting Dat…

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. Started by jackhammer,

איפה אני יכול להשיג את הבקר הזה בארץ? חיפשתי במליון חנויות באינטרנט גם בזאפ חיפשתי ואין כלום מישהו מכיר? תודה מראש

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. אני רוצה לקנות מסך LCD למוד http://www.arihav.com/products/sales/index.asp?category=lcd (הסט שעולה 133 ש"ח) אני יודע שזה 4X20 אבל אני רוצה לדעת אם אני יוכל להכניס אותו במפרץ של הפלופי איך אני יכול לדעת בבקשה תעזרו לי בתודה טל

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. יש לי את המקלדת הנ"ל מזה שנה , לפני שבוע אחד מחברי שפך על המקלדת משקה מסוג מסויים , כמובן שניתקתי אותה ונתתי לה להתייבש , למאחרת בלילה שהיא כבר היית יבשה המחשב נכנס ל HIBERNATION , אמרתי בטח יש קצר וצריך לנקות , ניקיתי אותה בצורה יבשה ללא שום חומר ובעזרת מנקי אוזניים , הבעיה "נפתרה" אבל התחילה חדשה , הרווח ה TAB והאנטר הקטן לא עובדים . עכשיו לקחתי מים מזוקקים , וניקיתי את המעגל על שראיתי שאחד הפסים חתוך או יותר נכון אכול , יכול להיות שהוא עבר קורוזיה בגלל המשקה (כנראה היה חזק מידי ) בדקתי עם טסטר לראות מה המצב , ואכן הנקודה המסומנת קוטעת את המעגל . לדעתי יש כמה דרכים לתקן את זה , 1. להלחים ( אבל זה סיכון שהמעגל יימס לכן זה לא נראה לי . 2. להדביק נייר כסף , אבל זה …

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. יש כמובן ספריי פלוריסנטי רגיש ל UV השאלה אם הוא באיכות טובה בשביל כונני CD ומתייבש כמו שצריך? האם יש טושים או חומרי צביעה אחרים למקרה שאני רוצה לצבוע שטחים הרבה יותר מדויקים שבעזרת ספריי איאפשר? האם כל לד רגיל שקונים הוא תאורת UV? ואותה שאלה לגבי LASER BEAM האם הוא תאורת UV? או שבשביל זה חייבים לקנות רק קטודה? כל קטודה למחשב היא תאורת UV?

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by shmulik_1,

שלום אני חדש פה, ורציתי לדעת לגבי המקלט IR שיש עליו מדריך פה באתר, האם אני יכול לקשר בין המחשב לפלאפון בעזרת המקלט הזה? אם כן אני יכול גם לשלוח וגם לקבל קבצים מהפלאפון למחשב או רק לקבל? בתודה מראש לכל הטורחים והעוזרים, שמוליק.

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. Started by URSH,

חיברתי בטעות את מכשיר הגי פי אס ( GV 590), אשר פועל על 5 וולט ,ישירות לשקע מצת הרכב והמכשיר לא עובד ולא מטעין. יש מה לעשות או שהלך המכשיר .

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  11. יש לי עכבר G9 והכיסוי שאני משתמש נהיה דביק התחלת לגרד אותו אבל הוא כבר לא נעים למגע. רציתי לדעת איזה צבע אני יכול לשיים עליו כדי שיהיה נעים או פתרון אחר בנושא. חיפשתי קצת לקנות כיסוי אחר וזה יוצא כ40+ שקל לכיסוי חדש. תודה מראש. g9 logitech grip http://www.google.co.il/imgres?start=98&sa=X&biw=1680&bih=925&tbm=isch&tbnid=RCYAuKY35SQGjM:&imgrefurl=http://reviews.logitech.com/7061/5092/logitech-g9x-laser-mouse-reviews/reviews.htm&docid=WwLt0EOnVOOglM&imgurl=http://www.logitech.com/assets/17698/17698.png&w=270&h=250&ei=e5_hUc_KD4zasgb7lIGgDw&zoom=1&ved=1t:3588,r:18,s:100,i:58&iact=rc&page=4&tbnh=174&tbnw=131&…

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  12. Started by J.allmighty,

שלומות, יש רעיונות לשיפור ? [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. המארז נקנה לפני חודשיים מחניות ליד הבית. יכול להיות שזה בגלל שאני לא משאיר כל הזמן את המחשב פתוח/כאילו מתי שאני לא משתמש בו אני מכבה אותו?

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by guyb7,

אני רוצה להתחיל פרוייקט של התקנת נעילה לחדר באמצעות RFID. הדלת היא דלת פשוטה ללא מנעול קיים, וזו לא הכניסה לבית, לכן כל כך חשוב לי שהאבטחה תהיה בשמיים. כל הקיטים שמצאתי ברשת אמורים להחליף את כל מנגנון הנעילה של הדלת (כל הבריח) וזה מעבר למה שאני צריך. אני חושב לקנות את קורא ה-RFID וה-controller, ולחבר אותם למנגנון מכני כלשהו שאני אאלתר ואתקין על הדלת והקיר שלידה. הבעיה היא שהניסיון שלי באלקטרוניקה כרגע לא מדהים, ואני לא בטוח איך לגשת לזה (כמובן שאני מוכן להשקיע את כל הזמן הנדרש בשביל ללמוד את מה שצריך). המטרה העיקרית שלי היא ללמוד, ופחות חשוב לי שהדלת תהיה חסינה לניסיונות פריצה, וכל העסק גם לא חייב להיראות אסתטי. מישהו פה התעסק פעם עם משהו דומה? יש איזשהו רכיב נעילה…

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. שלום חברים.. לצורך פרוייקט מסויים יש לי צורך ביצירת גל ריבועי מהמחשב. צריכה להיות לי אפשרות להזין לתוכנה מספר X ובתגובה לקבל X פולסים (התדר לא ממש חשוב). חשבתי להשתמש בפורט המקבילי כי זה נשמע לי דיי פשוט, אבל זה לא כ"כ עובד לי ב XP (מסתבר שלא ניתן לגשת ישירות לפורטים במערכות מבוססות WIN NT). בכל אופן למישהו יש ניסיון עם זה? ד"א אני כותב ב Tourbo C++ על XP. תודה מראש! עריכה: טוב כדאי לחפש באמת בפורום לפני ששואלים, מצאתי כמה תשובות. אני אנסה אותן קודם. תודה בכל אופן.

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. Started by PhP dUdE,

אהלן,יש לי פרויקט קטן לרכב(קטן קטן אבל גדול ) יש לי בערך 3 מסכי LCD תקינים לגמרי שפירקתי מלפ טופים. רציתי לשים אותם ברכב כמו בחללית הזאת במסע בין כוכבים אתם יודעים שלוש מסכים כאלו מקדימה. הבעיה שאני לא יודע איך האם יש מדריכים כולשהם או משהו כזה? אה ועוד משהו האם זה חוקי לעשות דבר כזה? :-\

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. Started by kostiya,

סליחה על הנוביות, אבל קניתי מלחם ומעמד, שהגיע איתו ספוג לנקות את המלחם. רציתי לשאול אם כדאי לטבול אותו במים או לא?

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by assafz,

קראתי את המדריך על בניית מקלט לשלט רחוק ומצאתי reciver שהיה לי בבית, אבל הוא עם שלוש רגליים והמדריך מדבר על רכיב בעל שלוש רגליים. רציתי לדעת עם אפשר לעבוד גם עם רכיב בעל 2 רגליים ואם כן אז איך לתקן את המעגל שנמצא במדריך? תודה מראש

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. Started by darkman,

אז ככה אני רוצה לעשות אחד שיהיה ל 4 מאווררים וגם להוסיף לו שני מתגים לקטודות אני רוצה שלכל מאוורר יהיה פטינציומטר(לא בעיה) אבל אני לא רוצה עם מפסקים(on/off) אז מה עוד אפשר להוסיף? זה נראה לי שיהיה משעמם מידי בלי אורות אבל אני לא רוצה אורות ללא מטרה

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by pc student,

אתמול קנו לי דרמל מבית היודאי האם הוא טוב וגם סוף סוף צבעתי את המחשב בזהב אחרי לטוש חול

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. Started by ycltdycltd,

ראיתי משהו שנקרא freaduino uno מה ההבדל בינו לבין ארדואינו uno רגיל?

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  22. שלום לכולם, אני מחפש לשלב יכולות USB בפרוייקט שלי ואני מחפש דרך זולה ואמינה יחסית לעשות את זה. יש למישהו ניסיון עם מודול או צ'יפ ספציפי לממשק USB ? הFT232 קצת יקרים, וראיתי שיש אלטרנטיבות זולות יותר כמו PL2303.

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. שלום יש לי מאורר לדים עם חיבור של 3 פינים אבל לצערי שלושת החוטים הם באותו צבע, צבע לבן! עכשיו איך אני יודע איזה חוט הוא ה"צהוב" ה"אדום" וה"שחור"? הנה תמונה: סליחה על הפוקוס

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. כמו שציינתי בכותרת, מחר אבא שלי מביא לי חתיכת פרספקס בשביל לחתוך חלון במארז, השאלות שלי: 1. אם אני אחתוך בו 2 חורים וארכיב עליהם מאווררי 120 מ"מ [ 1 מול המעבד ו-1 מול הכרטיס מסך ], הפרספקס יוכל להחזיק אותם או שהם יישברו? חשובה לי היציבות של הפרספקס. 2. האם 2 מאווררים של 120 מ"מ בדלת ישפיעו על הטמפ' ועל הסירקולציה במארז? ואם כן, איך מומלץ להרכיב אותם? שניהם מכניסים אוויר? 3. חשבתי גם לחתוך חלון בגג, ולהרכיב עליו עוד מאוורר של 120 מ"מ, האם אני צריך להוציא את כל תכולת המארז בכדי שלא יעופו חתיכות ברזל קטנטנות לתוך חלקי המחשב והמאווררים? יש שיטה להוציא את הגג כולו מהמארז Compucase 6A19? תודה רבה מראש,

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. טוב, אז ככה אין לי דרמל וגם אם היה לי אין לי כשרון ציור או חריטה, אז אם יש מישהו שמוכן לעשות לי חריטה יפה ( Arik.G אתה פנוי? ) בחלון של המארז, אני אשמח ובתמורה הוא יקבל כמה דברים שאני לא צריך והם קתודה אדומה או כחולה + מתאם, שני מאווררים של TT 80 מ"מ המארז הוא XASER 3 של TT, אני מתל אביב

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.