אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,629 דיונים בפורום זה
-
אני רוצה לעשות לספק מודינג כמו שעשו בORAC3 (עם הצינורות מתכת) כדי להלביש את הצינור על החוט חייבים לנתק אותו איך לעשות את זה? לחתוך את החוטים ואז להלחים ולבודד או שיש לכם שיטה יותר פשוטה? יש אפשרות לפרק את הפלסטיק הלבן ואז לחבר אותו בחזרה?
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן, אני רוצה להזין 12V מהספק לשנאי של סוני, השנאי מיועד לעבוד מתוך שקע המצת ברכב. ברגע שאני פותח אותו יש על הכניסה שלו פיוז של 5A. השאלה שלי האם להשאיר את הפיוז במעגל או להעיף אותו (בהנחה שהשנאי ירוץ קבוע מתוך הספק)
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
סליחה על הנוביות, אבל קניתי מלחם ומעמד, שהגיע איתו ספוג לנקות את המלחם. רציתי לשאול אם כדאי לטבול אותו במים או לא?
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אז ככה אני רוצה לעשות אחד שיהיה ל 4 מאווררים וגם להוסיף לו שני מתגים לקטודות אני רוצה שלכל מאוורר יהיה פטינציומטר(לא בעיה) אבל אני לא רוצה עם מפסקים(on/off) אז מה עוד אפשר להוסיף? זה נראה לי שיהיה משעמם מידי בלי אורות אבל אני לא רוצה אורות ללא מטרה
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן,מה קורה? טוב קראתי כמה מדריכים בפורום{ממש טובים} והייתי רוצה לדעת מאיפה אתם יודעים את זה{חוץ ממדריכים ברשת}?
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
צירפתי את המעגל . בA מחובר מודד זרם בV מחובר מודד מתח . כל תא הוא 2 V עם התנגדות פנימית של 0.5 אום השאלה כמובן מה יראו המודדים האם כשחיברנו את מודד הזרם הוא קיצר בין השתי הנקודות ואז יש לעשות את החישוב בהתאם ? לקוח מספר יסודות תורת החשמל של חיים גרון ע"מ 281 תודה לעונים . [attachment deleted by admin]
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
קודם כל, זה מוד ראשון שלי ואין לי הרבה ידע באלקטרוניקה (לפחות לא רשמי) אז סליחה על הבורות אמממ הדבר הכי קל ובר ביצוע לרמה שלי זה לדעתי החלפת הלד בעכבר וזה מה שאני מנסה לעשות, יש לי כבר עכבר (עכבר ישן שאני לא ממש צריך)וכבר פירקתי אותו לגורמים, עכשיו יש לי מספר שאלות יש בעכבר שני לדים (משום מה) אחד מרכזי בתחתית העכבר 5MM (נראה לי) ומעליו כיסוי לבן גדול שמקובע בתוך הלוח המודפס, איך אני מסיר אותו? ולד שני, מאחורי העכבר (מקביל לחוט PS2) מעליו אין כיסוי או משהו מיוחד אבל איך אני אמור להוציא אותו מתוך הלוח?
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מקבל הארדקנו 5 השבוע, ויש לו מאוורר 40 ממ שלא עושה כלום באמת שמחובר למפסק 3 מצבים (L M H) השאלה היא אם יש דרך (ואם מישהו ניסה) לחבר את המפסק הזה למאוורר מארז שלי ולחבר את ה40 ממ דראק הזה למתח קבוע? וכמה מתח המפסק נותן בכל מצב, מישהו יודע?
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
לפני שכולם יגידו "שאלת את זה בדיון אחר, למה פתחת חדש", גם המנהל עצמו שאל מה הקשר לדיון והמליצו לי בכלל לפתוח ת'רד חדש. אז הנה. רק שעכשיו אל תגידו שמה שאני עושה לא בסדר =\. 1) איפה בדיוק אפשר להשיג לד בשני צבעים? למישהו יש תמונה של זה? אני רוצה לראות את זה. 2) יש לי מאוורר אחד על המעבד ושני מתחת לHDD, אף אחד מהם לא ממש באיזור פתוח ויש לי מארז של E-Star. כדאי לי להוסיף עוד מאוורר מאחורה ואולי אחד בצד? האם אחרי שאני יעשה את זה יש סיכוי להרגשה של שיפור בביצועים? 3) המעבד שלי מאוד מאוד מרעיש, וזה כנראה המאוורר של המעבד (למרות שאחרי שניקיתי אותו מאבק הוא פעל קצת יותר בקשט). האם כדאי לי לעשות פאן באס ולכלול בתוכו את המאוורר של המעבד, או שעם דברים כאלה כבר לא כדאי להתעסק? ויש דרך…
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום. אני מעוניין לבנות מחשב שולחני קטן ושקט. לצורך העניין יש לי כמה לוחות שאני מתעניין בהם. לכולם חיבור כח ATX רגיל. רציתי לדעת אם יש לי ספק כח ישן שהוא לא ATX, אם אפשר להפוך אותו לATX ע"י חיבור מחברים של ATX. יש לזה מדריך איפשהו? אם לא, מישהו יכול לעזור? זה ספק עם יציאות SP1 עד SP3. יש לו יצואות 3.3V , 5V ו12V. תודה
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, קראתי את המדריך סליבינג שנמצא פה באתר (מדריך טוב דרך אגב) ויש בו דבר אחד שלא הוזכר איזה קוטר של בידוד מתכווץ צריך לכל קוטר של סליבינג אני לא קונה סט סליבינג כמו שמוצג במדריך אלא אני קונה בתפזורת השרוולים שאני קונה הם בקוטרים הבאים: 0.125"(1/8")= 0.3175 סנטימטר 0.25"(1/4")=0 .635 סנטימטר 0.375"(3/8")= 0.9525 סנטימטר אני ישמח אם תוכלו לענות לי איזה קוטר של בידוד מתכווץ אני צריך לכל גודל של שרוולים תודה.
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
גיליתי שיש לנו בסדנה בבסיס מלא מלא לוחות של פרספקס ויש לי גישה אליהם כמובן יש גם מלא כלים כמו פאן תעשייתי שאפשר לכופף את הפרספקס וכ'ו עכשיו אני חושב מה אפשר לעשות עם הפרספקס זו כמות ממש גדולה איזה 10 לוחות חשבתי לבנות מארז אבל נראה לי יקח מלא מלא זמן יש לכם קישורים לאתרים שבונים מהן דברים מפרספקס אולי מיכל מים למערכת קירור מיים או משהו בסגנון
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכם, יש לי שאלה קצת מאתגרת, מקווה שתוכלו לעזור: קניתי שלט אוניברסלי חכם שיודע ללמוד באמצעות אינפרה-רד שלטים אחרים (לוחצים על כפתור בשלט המקורי שנמצא מול השלט האוניברסלי, ואז לוחצים על כפתור בשלט האוניברסלי שלומד אותו). הבעיה היא שאחד השלטים שאני רוצה ללמד את השלט האוניברסלי עובד רק על בלוטוס, ולכן אני לא יכול ללמד אותו את השלט האוניברסלי. האם יש איזושהי דרך, להמיר את אות הבלוטוס מהשלט לאות אינפרה-רד, ואז אוכל ללמד את השלט האוניברסלי באמצעות האינפרה-רד? חשוב לציין שיש לי בטלפון הנייד אינפרה-רד, וחשבתי האם יש אפליקציית שלט כלשהי שאוכל להוריד לטלפון הנייד, ללמד אותה את אות הבלוטוס, ואז לשדר אותו כאות אינפרה-רד לשלט האוניבר…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום חברים.. לצורך פרוייקט מסויים יש לי צורך ביצירת גל ריבועי מהמחשב. צריכה להיות לי אפשרות להזין לתוכנה מספר X ובתגובה לקבל X פולסים (התדר לא ממש חשוב). חשבתי להשתמש בפורט המקבילי כי זה נשמע לי דיי פשוט, אבל זה לא כ"כ עובד לי ב XP (מסתבר שלא ניתן לגשת ישירות לפורטים במערכות מבוססות WIN NT). בכל אופן למישהו יש ניסיון עם זה? ד"א אני כותב ב Tourbo C++ על XP. תודה מראש! עריכה: טוב כדאי לחפש באמת בפורום לפני ששואלים, מצאתי כמה תשובות. אני אנסה אותן קודם. תודה בכל אופן.
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי מאורר 12 וולט, מפסק שלושה פינים, ולד. איך אני עושה שהלד ידלוק כשהמאורר דולק? (וכמובן גם יכבה כשהמאוורר נכבה ;D) תודה!
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן,יש לי פרויקט קטן לרכב(קטן קטן אבל גדול ) יש לי בערך 3 מסכי LCD תקינים לגמרי שפירקתי מלפ טופים. רציתי לשים אותם ברכב כמו בחללית הזאת במסע בין כוכבים אתם יודעים שלוש מסכים כאלו מקדימה. הבעיה שאני לא יודע איך האם יש מדריכים כולשהם או משהו כזה? אה ועוד משהו האם זה חוקי לעשות דבר כזה? :-\
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, רציתי לדעת האם אני מעביר בתעלה כבל של יס\הוט, כבל אינטרנט, כבל אודיו ווידיאו - האם האם ישפיעו אחד על השני והאם יהיו זליגות? תודה
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
חבר שלי הביא לי מעגל חשמלי להרכבה שהוא לא ידע איך להרכיב אותו! והבעיה היא שאני גם לא יודע איך להרכיב אותו ואין לו את ההוראות שלו העלתי לפה את התמונות של החלקים אולי תוכלו לעזור לי!! (מצטער על האיכות צולם בפלאפון) אני מקווה שתעזרו לי לגלות מה המעגל הזה אמור לעשות?! ואיך מרכיבים אותו?! ואם יש לכם אתרים או מדריכים שונים בנושא אני ישמח לקבל אותם ואם תרצו אני יוכל לכתוב לכם את הרשימה המפורטת של כל החלקים!!
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
טוב היום אחרי שעבדתי כול היום על צבע למארז התחלתי עם הספק שאת התחת שלו צבעתי בשחור וגם את התחת של המחשב כך שמבחוץ כולו שחור כמו כן צבעתי גם את הכלובים בשחור ואת שאר המארז מבפנים צבעתי באפור גם הוספתי שתי לדים לספק בצבע כחול והמראה ממש מלבב חח יצא מאוד יפה ואני נורא מבסוט לפני זה המארז הייה כולו אפור ואז כולו שחור ועכשיו חצי חצי בערך חח אבל זהו אני משאיר ככה הדבר האחרון שנשאר לי לעשות הוא לקמבן מסגרת חדשה שתכנס למפרצים ועלייה ישב מסך ה5 אינץ שלי עשיתי כבר משהו אבל זה לא סימטרי יש בריחות של כמה מילימטרים ואני קצת פרפקציוניסט אז החלטתי לבנות משהו מעץ ולצבוע יש לי נגריה זמינה אז בקרוב אני יעשה איזה משהו חח הנה כמה תמונות [attachment deleted by admin]
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, יש לי שני מכשירים ששניהם מוציאים סאונד דרך חיבור PL 2.5 (חיבור של אוזניות) השאלה שלי היא אם אני ישתמש במפצל PL (מפצל שמשתמשים בו אם רוצים לחבר שני אוזניות למכשיר אחד לדוגמא) רק בצורה הפוכה (בצד שיש בו שני חיבורי PL נקבה אני יחבר את שני המכשירים שלי ובצד השני את האוזניות) זה ישמיע באוזניות את הסאונד משני המכשירים ביחד? המכשירים הם: 1.http://www.ebay.com/itm/S0BZ-Hot-Card-External-Adapter-USB-2-0-to-Mic-3D-Speaker-Audio-Sound-5-1CH-Blue-/140950024414?pt=US_Sound_Card_External&hash=item20d146b0de 2. PlayStation 3 שמוציא סאונד דרך יציאת RCA תודה רבה
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום יש לי מאורר לדים עם חיבור של 3 פינים אבל לצערי שלושת החוטים הם באותו צבע, צבע לבן! עכשיו איך אני יודע איזה חוט הוא ה"צהוב" ה"אדום" וה"שחור"? הנה תמונה: סליחה על הפוקוס
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכם וחג שמח לפני כמה ימים החלפתי לדים במקלדת לקצת יותר גדולים 2v לצבעים שונים הכל לפי הכתוביות כמו שהיו בלדים הקודמים ,סגרתי בחזרה והיא לא עובדת .רק שאני מחבר אותה למחשב שלושת הלדים נידלקים לשניה וזהו אין תגובה . תודה לכם.
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום מישהו התנסה עם USB to TTL מבוסס FTDI ומבוסס PL2303HX, ויכול להגיד יתרונות וחסרונות של אחד לעומת השני? תודה רבה card
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הי, אני רוצה לצבועה את המארז CM690 ויש לי כמה שאלות : 1. צריך לשייף את פנים המארזז? ( צבע אפור ) 2. באיזה צבע הכי ממולץ להשתמש? ( הבנתי שצריך שני סוגים של צבעים - 1 פריימר 2 צבע לבחירה אישית)
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-