עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by yakirsh4,

שלום, קראתי את המדריך סליבינג שנמצא פה באתר (מדריך טוב דרך אגב) ויש בו דבר אחד שלא הוזכר איזה קוטר של בידוד מתכווץ צריך לכל קוטר של סליבינג אני לא קונה סט סליבינג כמו שמוצג במדריך אלא אני קונה בתפזורת השרוולים שאני קונה הם בקוטרים הבאים: 0.125"(1/8")= 0.3175 סנטימטר 0.25"(1/4")=0 .635 סנטימטר 0.375"(3/8")= 0.9525 סנטימטר אני ישמח אם תוכלו לענות לי איזה קוטר של בידוד מתכווץ אני צריך לכל גודל של שרוולים תודה.

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. יש לי את המקלדת הנ"ל מזה שנה , לפני שבוע אחד מחברי שפך על המקלדת משקה מסוג מסויים , כמובן שניתקתי אותה ונתתי לה להתייבש , למאחרת בלילה שהיא כבר היית יבשה המחשב נכנס ל HIBERNATION , אמרתי בטח יש קצר וצריך לנקות , ניקיתי אותה בצורה יבשה ללא שום חומר ובעזרת מנקי אוזניים , הבעיה "נפתרה" אבל התחילה חדשה , הרווח ה TAB והאנטר הקטן לא עובדים . עכשיו לקחתי מים מזוקקים , וניקיתי את המעגל על שראיתי שאחד הפסים חתוך או יותר נכון אכול , יכול להיות שהוא עבר קורוזיה בגלל המשקה (כנראה היה חזק מידי ) בדקתי עם טסטר לראות מה המצב , ואכן הנקודה המסומנת קוטעת את המעגל . לדעתי יש כמה דרכים לתקן את זה , 1. להלחים ( אבל זה סיכון שהמעגל יימס לכן זה לא נראה לי . 2. להדביק נייר כסף , אבל זה …

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by simon_hr,

אני רוצה עשות משהו שאני יחבר אותו גם ללחצן של המחשב.. וכאשר היה לחיצה בלחצן אני יקבל sms או יתקשר.. ושזה היה מחובר לפלאפון (טוקמן) יש למשהו רעיון?

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. Started by kodinover,

איך מחשבים את הנגד לפי הצבעים שעליו?

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. Started by borg,

לגבי הכתבה רעשים ורעידות מה-HD שלכם? יש Stabilizer, יש למישהו מושג כמה זה עולה, ואיפה אפשר להשיג את זה בארץ? דרך אגב, זה מתאים לכל פאנל "5.25 במארז MIDI סטאנדרטי, נכון?

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. חבר שלי הביא לי מעגל חשמלי להרכבה שהוא לא ידע איך להרכיב אותו! והבעיה היא שאני גם לא יודע איך להרכיב אותו ואין לו את ההוראות שלו העלתי לפה את התמונות של החלקים אולי תוכלו לעזור לי!! (מצטער על האיכות צולם בפלאפון) אני מקווה שתעזרו לי לגלות מה המעגל הזה אמור לעשות?! ואיך מרכיבים אותו?! ואם יש לכם אתרים או מדריכים שונים בנושא אני ישמח לקבל אותם ואם תרצו אני יוכל לכתוב לכם את הרשימה המפורטת של כל החלקים!!

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. שלום יש לי מאורר לדים עם חיבור של 3 פינים אבל לצערי שלושת החוטים הם באותו צבע, צבע לבן! עכשיו איך אני יודע איזה חוט הוא ה"צהוב" ה"אדום" וה"שחור"? הנה תמונה: סליחה על הפוקוס

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. אני רוצה לעשות לספק מודינג כמו שעשו בORAC3 (עם הצינורות מתכת) כדי להלביש את הצינור על החוט חייבים לנתק אותו איך לעשות את זה? לחתוך את החוטים ואז להלחים ולבודד או שיש לכם שיטה יותר פשוטה? יש אפשרות לפרק את הפלסטיק הלבן ואז לחבר אותו בחזרה?

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. יש לי מאורר 12 וולט, מפסק שלושה פינים, ולד. איך אני עושה שהלד ידלוק כשהמאורר דולק? (וכמובן גם יכבה כשהמאוורר נכבה ;D) תודה!

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. יש לי עכבר G9 והכיסוי שאני משתמש נהיה דביק התחלת לגרד אותו אבל הוא כבר לא נעים למגע. רציתי לדעת איזה צבע אני יכול לשיים עליו כדי שיהיה נעים או פתרון אחר בנושא. חיפשתי קצת לקנות כיסוי אחר וזה יוצא כ40+ שקל לכיסוי חדש. תודה מראש. g9 logitech grip http://www.google.co.il/imgres?start=98&sa=X&biw=1680&bih=925&tbm=isch&tbnid=RCYAuKY35SQGjM:&imgrefurl=http://reviews.logitech.com/7061/5092/logitech-g9x-laser-mouse-reviews/reviews.htm&docid=WwLt0EOnVOOglM&imgurl=http://www.logitech.com/assets/17698/17698.png&w=270&h=250&ei=e5_hUc_KD4zasgb7lIGgDw&zoom=1&ved=1t:3588,r:18,s:100,i:58&iact=rc&page=4&tbnh=174&tbnw=131&…

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  11. Started by PhP dUdE,

אהלן,יש לי פרויקט קטן לרכב(קטן קטן אבל גדול ) יש לי בערך 3 מסכי LCD תקינים לגמרי שפירקתי מלפ טופים. רציתי לשים אותם ברכב כמו בחללית הזאת במסע בין כוכבים אתם יודעים שלוש מסכים כאלו מקדימה. הבעיה שאני לא יודע איך האם יש מדריכים כולשהם או משהו כזה? אה ועוד משהו האם זה חוקי לעשות דבר כזה? :-\

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. שלום, רציתי לדעת האם אני מעביר בתעלה כבל של יס\הוט, כבל אינטרנט, כבל אודיו ווידיאו - האם האם ישפיעו אחד על השני והאם יהיו זליגות? תודה

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. Started by aviram20,

טוב היום אחרי שעבדתי כול היום על צבע למארז התחלתי עם הספק שאת התחת שלו צבעתי בשחור וגם את התחת של המחשב כך שמבחוץ כולו שחור כמו כן צבעתי גם את הכלובים בשחור ואת שאר המארז מבפנים צבעתי באפור גם הוספתי שתי לדים לספק בצבע כחול והמראה ממש מלבב חח יצא מאוד יפה ואני נורא מבסוט לפני זה המארז הייה כולו אפור ואז כולו שחור ועכשיו חצי חצי בערך חח אבל זהו אני משאיר ככה הדבר האחרון שנשאר לי לעשות הוא לקמבן מסגרת חדשה שתכנס למפרצים ועלייה ישב מסך ה5 אינץ שלי עשיתי כבר משהו אבל זה לא סימטרי יש בריחות של כמה מילימטרים ואני קצת פרפקציוניסט אז החלטתי לבנות משהו מעץ ולצבוע יש לי נגריה זמינה אז בקרוב אני יעשה איזה משהו חח הנה כמה תמונות [attachment deleted by admin]

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by mik_amar,

טוב שמעו אני רוצה להתחיל לעשות מודינג למארז שלי.... אז ככה המארז שלי הוא סתם מארז פשוט של אייבורי יש תמונות למטה.... אני ישמח אם תוכלו לתת הצעות איך לחתוך את החלון ומה לעשות בפאנל הקידמי...ואולי אפילו סירטוט תלת מימדי... טוב אז זה המארז...: [attachment deleted by admin]

15. Started by assafz,

שלום אני מנסה לעשות את המדריך שיש באתר למקלט IR. יש לי רכיב LM7805 שהוא לא זהה בדיוק לרכיב שמתואר במדריך. חיפשתי את הdatasheet שלו באינטרנט וראיתי שהרגליים הפוכות ממה שמתואר במדריך. איך אני יכול לוודא שזה נכון? אם אני אחבר הפוך זה יכול לשרוף לי את המעגל? צירפתי תמונות של הרכיב. בנוסף על הרכיב כתוב: MC 7805ct nlax923 תודה מראש לכל המגיבים [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. Started by Justniv1,

שלום כולם, אני מנסה להפעיל ארדואינו על ברדבורד - מהמדריך הזה-http://arduino.cc/en/Main/Standaloneושאלתי בעבר בקשר לחלק שמתחבר למחשב עם USB וקניתי את החלק הזה (במקום מה שהמדריך מציע בספארק פאן ב14$!): http://www.ebay.com/itm/251039347548?ssPageName=STRK%3AMEWNX%3AIT&_trksid=p3984.m1439.l2649ועכשיו שאני מחבר לפי המדריך זה לא פועל. התקנתי את זה כמו שצריך והפורט נכון, ניסיתי את כל סוגי הBOARD של Atmega328. ברגע שאני עושה אפלואד הלד של TX מהבהב 3 פעמים , ובסופו של דבר נותן את השגיאה הכללית- avrdude: stk500_getsync(): not in sync: resp=0x00. על הצ'יפ עצמו יש בוטלואדר (שאני התקנתי) וכבר צרבתי עליו סקצ' - פשוט החלפתי את הצ'יפ הזה עם המקורי שעל הארדואינו אשמח לעזרה

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. אהלן, אני רוצה להזין 12V מהספק לשנאי של סוני, השנאי מיועד לעבוד מתוך שקע המצת ברכב. ברגע שאני פותח אותו יש על הכניסה שלו פיוז של 5A. השאלה שלי האם להשאיר את הפיוז במעגל או להעיף אותו (בהנחה שהשנאי ירוץ קבוע מתוך הספק)

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. אני צריך 200-400-600-800 ואם אפשר גם 1500 ו2000 (GRIT) תודה רבה. אני גם מחפש מין מאורר כזה שהוא מעין צינור שעליו יש "סנפירים" והוא נח במין תיבה כזאת, דומה מאוד למין קיר אוויר כזה,כמו שיש בשווארמות אם אפשר לתת לינק לקניה בארץ,מאוד יעזור.

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. Started by icebreak,

הבחור הזה לוקח כל מני CONSOLE והופך אותם לניידים (הוספת מסך ובטרייה באריזה קומפקטית), עד כה הוא עשה לכל מני דברים גם ל PS1. השבוע הוא פרסם עם תמונות כיצד הפך את ה PS2 שלו לנייד, חובה לראות לכל מודר: http://www.benheck.com/Games/PS2p%201.htm

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. אני מחפש משהו כזה, שיאפשר להציג ספרה כו כמה ספרות, בלי הצורך לבזבז הרבה רגליים של מיקרו-בקר.. תודה card

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. Started by nir_ofer,

איפה אני יכול לקנות כבל לחיבור הUSB בקידמת המארז לחיבור בלוח האם???

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. המסך של הE250 שלי נישבר ואין לי מושג איך זה כלכך עצוב : :'( :'( וחנות שקניתי בא טוענים שמהסך אכן שבור למרות שלא כלכך ניראה לי אני מחפש חנות שתוכל לתקן לי אותו לפי מה שאני יודע אם למסכי LCD יש פיקסלים שרופים מופעים על המסך קטעיפ שחורים וזה זה נכון? בעיקרון אני רואה שני כתמים שחורים על המסך והשאר לבן חנות באזור הצפון מחר אני ילך לחנות השכונתית ליראות מה אפשר לעשות למרות שלא ניראה לי שהם יוכלו לעשות משהו

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by MacGyver,

יש לי 2 שאלות: 1) אני ישמח מאוד אם מישהו יכין לי שירטוט למעגל שיש בו 6 לדים שצורכים 3.3V ו20MA כל אחד וכל פעם ידלקו 2 זוגות לדים ואני יקבע את הקצב עם נגד משתנה... 2)יש את המיני מיקרו כפתורים האלא עם 4 רגליים, אפשר להשתמש בהם בתור מפסק\לחצן רגיל?? תודה רבה איתן

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. Started by Vatos-Locos,

האם בטוח לשים אותו בקרבת חלקים אלקטרוניים בזמן פעולה ? חשמל סטטי מוליכות ושאר הצרות...... מאיפה אני יכול לקנות עוד ספוגים כאלה (בערך באותו עובי כמו שמגיע עם הלוח אם) והאם יש להם שם מיוחד (מה אני אמור להגיד למוכר) תודה.

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. Started by max74,

שלום לכם וחג שמח לפני כמה ימים החלפתי לדים במקלדת לקצת יותר גדולים 2v לצבעים שונים הכל לפי הכתוביות כמו שהיו בלדים הקודמים ,סגרתי בחזרה והיא לא עובדת .רק שאני מחבר אותה למחשב שלושת הלדים נידלקים לשניה וזהו אין תגובה . תודה לכם.

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים