אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
אהלן, אשמח לשמוע חוות דעת על החברה, כמה אפשר לסמוך עליהם והאם השירות טוב/מהיר/אמין?
-
- 4 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
יש לי מחובר למחשב מקלט אינפרא אדום (שנבנה לפי השרטוטים שכאן: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=73896.0) ורציתי לדעת אם ואיך ניתן לחבר לו איזה לד ככה שהלד ידלק לשנייה בעת קבלת סיגנל אינפרא אדום תודה...
-
- 4 תגובות
- 978 צפיות
-
-
(נערך) הצלחתי לסדר את המשדר, כנראה הייתה בעיה קטנה עם הUICE בכל מקרה הUICE לא מספקת אותי.. אפשר לעשות בה רק כתפורים ספציפים ואני רוצה כפתורים כלליים יותר (משהו בסיגנון כמו שיש על המקלדות של היום עם הPLAY FF STOP וכו וכו) ככה שזה ישלוט או בנגן היחיד שפועל כרגע או אם יש כמה אז בנגן שבforeground (בUICE צריך לתכנת כפתור על כל תוכנה.. וזה סיפור :\) הבנתי שIRA עושה את זה.. אבל אני לא מצליח לקפנג אותה (ניסיתי עם הדריבים של הLIRC ועם הדריברים של COM שניהם לא עבדו)
-
- 4 תגובות
- 781 צפיות
-
-
אני מעוניין לעשות מטען שטח לפלאפון הסוללה עצמה של המכשיר היא 5.55wh (מה זה אומר?) ו1500mAh המטען של הפלאפון הוא 5V ו-1200mA הסוללה שאני רוצה להטעין ממנה היא 3.7V ו2600mAh מה אני צריך לעשות כדי להכין מזה מטען שטח? יש לי מלחם, קונקטורים וUSB
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
Class 2 Power Unit Input : 120 VAC, 60hz, 0.68A Input power : 33W Output : 22.5 VDC, 1.25 אם אני מבין נכון זה 22.5*1.25 = 28, זה אומר 28W לפחות. מישהו מכיר של 30 או 35? כי אני רואה רק שנאים קטנים של 26 ומעל לזה רק של 50W שהם כבר גדולים יותר. מדובר בשנאי של הרומבה. פעם קודמת שקניתי לחבר השנאי היה מתאים ל 240, עכשיו משום מה הוא הגיע עם שנאי אחר.
-
- 4 תגובות
- 766 צפיות
-
-
שלום אני צריך עזרה בבעיה הזאת : יש לי מתחי(0-5) TTL שיוצאים מבקר. מתחים אלו צריכים להגיע אל צרכן כלשהו שמקבל מתחים בטווח 3.6 - 17 וולט .. באותו יחס.. כלומר 0V מהבקר יגרום ל3.6V לצרכן.. 5V יגרום ל17V לצרכן. כלומר אני צריך לבנות מנוף מתחים בין הבקר לצרכן. אני יודע שצריך להשתמש בשיטת PWM אבל אני לא יודע איך זה אמור להשתלב במעגל.
-
- 4 תגובות
- 863 צפיות
-
-
אתם יוכולם לעזור לי אני צריך מדריך כדי לעשות מאורר מואר ע"י לדים כמו זה... תודה מראש
-
- 4 תגובות
- 610 צפיות
-
-
אז כך, קניתי שתי קתודות ניאון של ThermalTake אשר מופעלות קולית. אחת כחולה והשנייה ירוקה. היכן הכי טוב לשים אותן כך שיאירו בצורה הכי טובה במארז? אני חשבתי על לשים כחולה למטה והירוקה למעלה בצד של דלת המארז, מה דעתכם?
-
- 4 תגובות
- 719 צפיות
-
-
לא הבנתי איך מתג 6 רגליים עובד.. הוא בעקרון ON וOFF.. אז בין מה למה הוא מחליף כל פעם? O X O O O X O O O X X X
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
המחשב שלי הוא P4 3.0 FSB 533 אם GEFORCE 6600 ואני צריך מאוורר חזק אך שיהיה שקט ככל האפשר(גם בעומס הציעו לי את BIG TYPHOON של THERMALTAKE אך ראיתי כמה מאווררים יותר חזקים רציתי לשאול אם לקחת את ה TYPHOON או שיש לכם הצעה אחרת. מחכה לתגובה מהירה אני רוצה לקנות היום 29/5/06 טווח הכסף הוא עד 300-400 אם יש הצעה יותר יקרה תשימו אותה ליד הרגילה ואני אבחר. עוד דבר אם מישהו יכול להסביר לי איך יודעים שהוא שקט ? על מה מסתכלים?
-
- 4 תגובות
- 842 צפיות
-
-
זה הפאן באס שהיום בניתי הכפתורים הלבנים לחיצה אחת על הכפתור גורמת למאוורר להסתובב חלש (8V) ולחיצה שנייה גורמת למאוורר להסתובב במלוא הכוח (12V) כל הלדים האלה מהבהבים לפי המוזיקה. הכפתור באמצעי שולט על 2מאווררים, וה2כפתורים שבצדדים כל אחת שולט על מאוורר... (יש לי 5 מאווררים במארז לא כולל הספק ואני שולט עם הפאן באס רק על 4) איך יצא? [attachment deleted by admin]
-
- 4 תגובות
- 951 צפיות
-
-
יש לי מסך "7 חדש AT070TN01 V2 האם אפשר להפוך אותו למסך לארדואינו?
-
- 4 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני צריך הסבר טוב על איך אוזניות ורמקולים סטריאו עובדית בכבלים שלהם וברמקול עצמו... באיזה צורה המידע עובר ולמה אפשר לחבר את ה- של שתיי האוזניות ביחד אבל לא את ה+?
-
- 4 תגובות
- 3k צפיות
-
-
שלום חברים, אני לא יודע אם כאן זה המקום המתאים לשאול אז אשאל ואם זה לא המקום המתאים אני מתנצל מראש ומבקש אם תוכלו להעביר את הדיון למקום המתאים, אני מתכנן לרכוש מחשב חדש וקראתי הרבה ביקורות חיוביות על המארז ANTEC P280 כך שהוא עשוי להיות המארז בו אבחר בסוף, הדבר היחיד אשר עומד לרועץ לפני בחירתו של המארז המדובר הוא העובדה שאין על המאווררים אשר נמצאים בחלקו העליון מסנן לאבק והיות שהמחשב לא יעבוד 24/7 עשוי להיכנס אבק מבעד לפתח הזה, פה הגיע הרגע שבו החלטתי לפנות אליכם לייעוץ- האם יש דרך להוסיף מסנני אבק (או פיתרון יצירתי אחר) למארז? תודה!
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
קניתי את הכפתור הזה:http://www.ebay.com/itm/1pc-Blue-Led-Dia-10mm-Cap-POWER-12V-Momentary-Tact-Push-Button-Switch-/300866130703?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item460d04d30f לאחר החיווט של הכפתור לפורט של הכפתור המקורי(כפתור הדלקה) הכפתור אינו פועל,ישנו אור כחול של הלד בפנים אך הוא לא מדליק את המחשב. יש בכפתור שתי רגלים ישרות שאני מניח שהם הרגלים שצריכים להשתמש בהם לסגירת המעגל, אבל יש עוד 4 רגלים בפינות שהם עקומות ואני לא יודע אם הם משמשו למש…
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
-
שלום לכולם, נכנסתי לתחום הארדואינו לפני כשבועיים ואני עדיין לומד את הנושא. מה שאני לא כך מבין זה אילו פונקציות אני צריך להגדיר בשביל לאפשר אינטרפטים במערכת ושהם יפעלו בצורה תקינה. מן הסתם שקראתי קצת ברשת אבל מסיבה כלשהי זה לא עובד לי. אני כרגע עובד על תכנית מאוד בסיסית שמציגה נתונים על גבי מסך lcd ומחובר לי כפתור לחיץ שכל מה שאני רוצה לעשות איתו זה להדליק Led. המסך מחובר בקונפיגורצייה של 4 ביט לחיבורים 7,6,5,4, האינטרפט מחובר ל2 הכפתור מחובר ל9 והלד ל8. הכל עובד כמו שצריך כאשר אני אני לא מתעסק באינטרפטים אך כאשר הם מופעלים שורה ראשונה במסך מסומנת בריבועים כהים ורק לחיצה על הכפתור מאפסת את התוכנית ומתחילה להציג נתונים על המסך אך הלד לא נדלק. שורה תחתונה אני אשמח אם…
-
- 4 תגובות
- 3k צפיות
-
-
שלום לכולם. קניתי דיודת RGB (כאלו שנראות כמו דיודות רגילות) רציתי לדעת האם משהו יודע את הנתונים שלהם זרם/מתח ומהו הזרם המקסימלי שאפשר לתת להם אשר אינו בזרם ישר (גל ריבועי לדוגמה - לא שווה ערך), בנוסף יש מעל מומלץ לחיבור למחשב אשר יכול לשלוט על שלושת הצבעים? ללא PIC או כל דבר דומה פשוט חיבור רגיל עם תוכנה?
-
- 4 תגובות
- 925 צפיות
-
-
שלום ביקרתי בהום סנטר היום וראיתי את הדרמל והוולף, הדרמל סתם יקר והוא לא בא עם קיט של ראשים וכל מה שצריך, עכשיו יש שמה את הוולף עם הציוד ב140 שקל ויש שמה את הוולף והציוד + כבל מאריך וצינורית עבודה: לפי מה שהמוכר שמה אומר שאפשר עם הצינורות הזו להגיע לכל מיני פינות ומקומות צרים לעבוד עם זה כמו עם עט\עיפרון שכזה.. שמכירה כ-240 אם אני לא טועה... עכישו הצינורית עבודה עם הכבל מאריך נשמעת מאוד מפתה כי ככה אני יכול לחתוך בצורות שונות אבל הדיסקית שחותחת נראת כזו חלשה.. האם היא תחתון ברזל טוב ? לגבי הצינורית המחיר שלה בנפרד יוצא אותו מחיר כמו של זה עם הצינורית מובנת בפאקט רכישה וזה אבל מאריך של יונדאי אז אני מעדיף כבר הכל של וולף בקיצור מה דעתכם ? והאם שאני חותך עם הוולף החיתוך של…
-
- 4 תגובות
- 923 צפיות
-
-
היי חבר'ה , אני חדש פה בפורום הספציפי הזה , ומאוד אהבתי את כל הקטע של המודינג למארזים . ניסיתי לקרוא כמה מדריכים , אבל התייאשתי מהר כי זה נשמע לי כמו סינית נדלקתי על הפרוייקט האחרון פה : http://www.hwzone.co.il/gallery/albums.php?set_albumListPage=10 איך אני עושה משהו דומה ? איזה כלים אני צריך , מאיפה אני משיג וכמה בערך יעלה ? בבקשה תשתדלו לדבר איתי בשפה הכי פשוטה שאפשר, כי באמת אני חדש בעסק... כמו כן אשמח אם תביאו לי את המדריך שלדעתכם הכי יעזור לי להבין פחות או יותר על מה שאני רוצה.. אם ניסחתי או אמרתי משהו לא נכון תגידו לי באמת חדש בנושא ומקווה לעזרה , אביאל.
-
- 4 תגובות
- 805 צפיות
-
-
אני לא יודע אם זה מעניין מישהו, אבל קיבלתי עכשיו מייל מ-tequipment שהם מוכרים את ה-u1272a של אג'ילנט ב-55% הנחה עד גמר המלאי (עוד בערך 20 יחידות נראה לי). למי שמחפש DMM נורמאלי במחיר טוב זה פשוט מחיר שאי אפשר להתחרות בו. אין לי מושג מה הולך מבחינת שילוח ואופן תשלום, אבל אני בטוח שכל אחד יכול לבדוק בעצמו http://www.tequipment.net/AgilentU1272A.html?idevd=f1d73e45a4554c07b60e7fe457a66e0b&idevm=1082e17a30ba4e528df2a491ad99a510&idevmid=377418 אני חייב לומר שאני בעצמי מתפתה להזמין אחד כזה. אומנם יש לי כבר את ה-u1253A ויש לי גם את ה-ut61-e בתור מכשיר מישני, אבל כזה מכשיר בכזה מחיר זה בהחלט לא משהו שנתקלים בו כל יום ולא, אני לא קשור לחנות, אני לא מרוויח כלום מזה שאנ…
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
איך צובעים מארז? איזה סוג של צבע ניתן להשתמש? איזה חברות הכי כדאיות לקניית הצבע? איזה צבעים הכי כדאיים לצביעת המארז?
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
המפתח של הרכב (שכחתי את השם של המנגנון) עובד על שיטה פשוטה של סגירת מעגל בין 2 חוטים? כמה לדעתכם עולה מנגנון כזה והאם אפשר להשיג אותו בחנויות של מפתחות? (איפה שמשכפלים וכו') ולענין אחר: פירקתי לוח אם וכעת יש לי מבחר של 2 מעבדי פנטיום 2 (לא במצב טוב אני מודה, אתם לא מאמינים איזה קשה זה לפרק אותם, אבל למדתי את השיטה רק לאחר שפירקתי 2, פשוט שימו מעל הגז לכמה שניות ארוכות וזה פשוט יצא בקלות) 2 צ'יפים של אינטל, כמה ג'וקים, ומלא זכרונות הוספתי את המעבד השני למפתחות, את הראשון יש לי כבר די הרבה זמן, אני לא בטוח ש2 יהיה נוח אז אני רוצה להוציא אותו שמתי בינתיים ג'וק ארוך בריץ' רץ' של הקלמר וזה די מגניב, ואת הצ'יפ הקטן שמתי בארנק. אבל יש לי עוד צלעות קירור קטנות וצי'פ גדול ו…
-
- 4 תגובות
- 847 צפיות
-
-
מהיכן ניתן לקנות פוטציומטר כפול באיזור חדרה/ת"א?
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
האם כדי לחתוך את המארז באמצעות דרמל או באמצעות ג'יגסו? במיוחד למתחיל. יש ברשותי ג'יגסו אבל אני חושב שנורא קשה לעבוד איתו בעדינות אז חשבתי אולי כדאי דרמל. אם כדאי דרמל, תוכלו להציע על דיסקיות מתאימות לחיתוך הפח של המארז? תודה רבה.
-
- 4 תגובות
- 901 צפיות
-