עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. חבר שלי הביא לי מעגל חשמלי להרכבה שהוא לא ידע איך להרכיב אותו! והבעיה היא שאני גם לא יודע איך להרכיב אותו ואין לו את ההוראות שלו העלתי לפה את התמונות של החלקים אולי תוכלו לעזור לי!! (מצטער על האיכות צולם בפלאפון) אני מקווה שתעזרו לי לגלות מה המעגל הזה אמור לעשות?! ואיך מרכיבים אותו?! ואם יש לכם אתרים או מדריכים שונים בנושא אני ישמח לקבל אותם ואם תרצו אני יוכל לכתוב לכם את הרשימה המפורטת של כל החלקים!!

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. איפה אני יכול לקנות את הלוח הזה שמחובר אליו USB (כפול כזה, אחד על השני), יציאה למיקרופון ואוזניות ויציאת FIREWIRE (מחובר מקדימה של המחשב) שאלתי בכמה חנויות אלקטרוניקה ואין להם. אז איפה אני משיג כזה דבר? מצטער על האיכות הגרועה (במיוחד בתמונה השנייה...) ותודה מראש לעוזרים

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. אהלן, אני רוצה להזין 12V מהספק לשנאי של סוני, השנאי מיועד לעבוד מתוך שקע המצת ברכב. ברגע שאני פותח אותו יש על הכניסה שלו פיוז של 5A. השאלה שלי האם להשאיר את הפיוז במעגל או להעיף אותו (בהנחה שהשנאי ירוץ קבוע מתוך הספק)

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. Started by Ash Binary,

יש לי ספק של delta שכתוב אליו 100 mA ב 5vs. אני רוצה להשתמש איתו בפנטיום 3 שלוקח כ 330 mA החלפתי את הדיודה והוספתי קירור לרכיב מיתוג בחלק של ה stand by בדקתי אותו אל ידיי עומס ב 5vs ומדידת זרם / מתח + בדיקה אם מתחמם הספק עצמו לא מתחמם אבל בעומס של 330 mA הוא נותן משהוא כמו 2.8 v במקום 5 v המתח הזה לא תקין אבל - אם המחשב עדיין יעבוד איתו ניתן להשאיר את זה כך או יכול להיות נזק למחשב בטווח הארוך כתוצאה מהמתח הנמוך ?

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. Started by Master-Chipsets,

איפה ניתן להשיג אחד כזה? ואפשר לעשות שהוא יפעיל את המצלמה כאשר הוא מגלה שיש אור? (יתן אות למצלמת הWEBCAM להתחיל להקליט למחשב) תודה לכולם

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. Started by udilbaz,

צהרים טובים קוראים לי אודי ואני רוצה להתחיל בפרויקט PC CAR. אני מעוניין בפרויקט דל עלויות לכן אני משתדל להשתמש ברכיבים משומשים ולרוב, לא הכי מתאימים. אז נגיע לבעיה שלי.. פירקתי מסך מDVD נייד ואני מעוניין להשתמש בו. עכשיו הכבלים שיוצאים ממנו לא מוכרים בכלל. יש לי סבלנות (למרות שאין לי זמן בכלל) אבל זה תחביב בשבילי, אני מעוניין להמיר אותו לVGA או חיבור כלשהו שירצה אותי. יש על הרכיבים תרשים קצר על כל יציאה , אבל אין לי מושג איך אני מחבר את המסך למחשב ונותן לו גם מתח חשמל (ברור לי שהוא לא יעבוד רק על חיבור VGA) הינה כמה תמונות: http://jpg.co.il/view/50c34c0b8a01f.jpg/ http://jpg.co.il/view/50c34c0b8deb9.jpg/ http://jpg.co.il/view/50c34c0b9165d.jpg/ http://jpg.co.i…

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by Morishani,

קטןןהכל שם, ובאתר יתעדכן בהמשך גם : http://morishani.koala.co.il/files/ ולעוורים שבינינו : http://morishani.koala.co.il/files/modpage.php?imiver=true

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by spide220,

מישהו יכול להביא לי מקומות שמוכרים בהן מסכי LCD??(אתרים) תודה מראש.

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. אני בונה VU METER ועד עכשיו נתקלתי בשני שירטוטים שפועלים עם אותו שבב ואני לא יודע איזה מהם נכון? הראשון והשני מקשר לאתר שממנו לקחתי ת'שירטוט ושם יש גם את רשימת החלקים שצריך תודה לכל מי שיעזור

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. Started by SharonSx,

יש לי כמה מאוררים שקופים ורציתי לבנות לכל אחד מהם מעגל עם לדים והכל אז רציתי לדעת אם מישהו כבר בנה כזה? ואם למישהו יש מדריך שהוא יכול להביא? תודה,

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. שלום לכולם. יש לי ספק של TT שהתקלקל (מספק מתח נמוך מידי במסילת 5V, ויש שם משהו מפוחם...) בקיצור, אני רוצה להוציא מתוכו את המאווררים. יש סכנת התחשמלות ממשהו אם אני מפרק את הספק? הספק לא היה בשימוש כבר כמה חודשים.

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. Started by lior8219,

שלום אני צריך עזרה בתכנון מעגל שסוגר ממסר ברגע שהוא מקבל 220VAC ומשאיר אותו סגור במשך שעה מרגע ניתוק ה - 220VAC. תודה מראש.

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. שלום, חתכתי היום את ככל הגרילים המובנים של המארז על מנת שתהיה זרימת אוויר טובה יותר... מקדימה הלך מצוין... מאחורה גם... ובתקרת המארז קרה משהו והתחרבש לי והמקדח כוס קילפ לי צבע ונוצר חור מגעיל כזה בקיצור התעקב שם ונהיה גועל נפש... ואז ניסיתי לשםפר עם מספרי פח וזה עזר אבל עדיין מכוער... אתם אומרים לחצוך את כל התיקרה כבר ולעשות חלון גדול? לא חובה גומי כהז של איטום? המדריך לחלון בתקרה שיש בראש הפורום לא מספיק טוב והוא לא יעיל... וזה גם לא חלון בגודל רציני... אז אני צריך עצות מה לעשות... תודה רבה רבה רבה מראש, ניר.

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by Moty_p,

שלום לכולם, הרבה זמן שאני כבר חושב לעשות חור בגג המארז שלי ולהשים שם מאברר הבעיה היא שאני לא בטוח מזה נותן ולעשות שהרוח תיהיה כלפי חוץ או כלפי פנים והבעיה הנוספת היא האבק אם אני עושה חור במארז כדי להשים מאברר עלי לדעוג שהחור לא יהיה ענק מפלצתי כזה כדי שלא יכנב אבק עלי להשתמש עם איזה שהוא גריל ואין לי אני לא סם הרבה מאבררים במארז רק בגלל הבעיה הזאת של האבק זה לא להאמין פשוט כל איזה חצי שנה צריך לפרק את המחשב ולנקות טונה של אבק (עם הפאן (על קר כמובן)) יש לי רק מאברר אחד שהוא כלפי חוץ שנמצא בגב המארז עוד אחד על הכרטיס מסך (מודבק בסיליקון (מין מודינג שכזה)) וחוץ מזה יש את המאברר של הספק כוח וזהוא דאגתי לכך שהמאבררים האלו היו שקטים כל האפשר גם אם זה יעלה יקר מהרגיל ועכשיו אני …

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. אני מנסה להכין HTPC אוקיי אז השאלה שלי היא: יש לי עכבר+מקלדת אלחוטיים.. רציתי לשאול אם אני יכול להשתמש בשלט אונברסאלי כדי איך שהוא לשלוט על המחשב.. תודה רבה..

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. הביאו לי מקלדת ממש איכותית (leopold FC750R) , שנשפך עליה משקה וחלק מהמקשים לא עובדים. פתחתי, וראיתי שיש מספר דיודות שההדקים שלהם נראים כאילו יש עליהם קורוזיה. אחרי בדיקה במולטימטר - הדיודות מנותקות. איך אפשר לדעת מה הערך שלהם ? נ.ב: אני מניח שזה דיודות, כן ? כי לא נראה לי משהו אחר...

17. Started by 1stcowgirl,

סליחה על הכפילות, אני מהסלולארי וקבלתי הודעת. To many servers אפשר למחוק אז מה אני מבקשת.... רכיבים פשוטים בסיסיים קשה למצוא. כבר 4 ימים בנסיון לארגן מנגנון לשליטה במאווררים, ופעם אין את זה, ופעם לא מוכרים את ההוא.... מישהו יכול לעזור לי ולתת לי קישור להיכן ניתן לרכוש בארץ *מאריך לכבל 3 או 4 פינן למאווררי מארז? זקוקה גם למפצל כזה (אם יש בישראל בכלל) ועוד שאלה: יש לי בקר מ אוררים KAZE MASTER PRO, איתו יש 6 חוטי חיישנים לטמפרטורה, להכין אני אמורה להצמיד אותם? אם אני רוצה חיישן אחד לכרטיס המסך, אז לאן עלי להצמיד את החיישן? תודה.

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by amisha,

אני עומד בפני פרוייקט גדול שאני מכין ואני רוצה לשלב בו תצוגת LCDמונוכרומטית חשבתי לקנות 40*4 אך זה יראה לדעתי מעם מגושם ולא אלגנטי ..... מה אתם אומרים ?? לא רק ראיתי גם שהמסכים האלו של 40*4 משתמשים בשני בקרים , זה משפיע על הבניה והתוכנה ? מה לדעתך גודל המסך האידאלי למארז קובייה ? האם כדאי בכלל להשקיע לתצוגה גראפית ? (אני מחפש עכשיו מדריך לתצוגה גארפית - ראיתי אחד פעם ...) עריכה : מצאתי מדריך !!!!!!!! למסך גראפי !! לא אלפאנומרי! http://www.mini-itx.com/projects/spacepanel/page4.asp

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. אורח G.I.JO
    Started by אורח G.I.JO,

אני מבקש מהמנהל לתת לי להוסיף לת'ראד "כל מה שרציתם לדעת על אלקטרוניקה והעזתם לשאול!" כמה הסברים משלי על ציור סכמטי של מעגל חשמלי ועל פוטנציומטרים וכוליי...

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by foxil821,

שלום, אני עושה פרויקט לאלקטרוניקה, לאחרונה כמה מערוצים של כבל הפסיק לעבוד (אני משתמש מחומרה 8051 שמחבר למסך LCD) , חיפשתי בכל חנויות אלקטרוניקה ברחוב הר ציון שבת"א וגם חנויות מחשבים עדיין לא מצאתי. אשמח מאוד מאיפה ניתן למצא את הכבל הזה בעל 16 כניסות בשני צדדים. תודה לעונים [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. Started by MacGyver,

היום כמו בכל יום שעבר משבוע הזמנה של משהו אני יורד למטה לתיבת הדואר ובודק אם מחכות לי הפתעות..... היום חיכת לי המעטפה שהזמנתי לדים מLSDIODES..... כשעשיתי את ההזמנה ראיתי שיש להם דבר שנקרא S-FLUX ושאלתי את עצמי מה זה? בכל אופן ראיתי שהם עולים כמו לדים רגילים כמעט אז אמרתי נזמין 2-3 ונראה מה זה... בכל אופן זה מין לד עם 4 רגליים המיועד להרכבה על לוח הלחמות או משהו... קיצר אני אוהב אותם כי הם יותר חזקים מלדים אבל הם פחות נוחים לשימוש(ראו צורה....) אני אישית לא אזמין יותר כאלה אבל הם די נחמדים אז חשבתי להראות לפורום איך הם נראים..... לינק לS-FLUXים באתר LSDIODES http://www.lsdiodes.com/s-flux/ מצורפות תמונה של הלד הנ"ל ליד לדים 3מ"מ וליד לד 5מ"מ.... וגם בחושך אבל רו…

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. Started by Iko89,

פירקתי רשת מאולמניום מתנור ישן .. נראה לי שזה רשת משושים .. הינה תמונות : http://up47.siz.co.il/up3/zazdnox1ztye.jpg http://up34.siz.co.il/up1/zmjezmgmit05.jpg מי שמעוניין שיכתוב כאן ואני אמסור לו פרטי יצירת קשר.. אין לי מה לעשות איתה .. אני לא בחור של מודינג ..

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. שלום , יש לי נקודת אינטרנט בבית שאני רוצה להפוך לטלויזיה ואחת של טלויזיה שאני רוצה להפוך לאינטרנט. איך אני יודע מהמרכזיה איזה כבל הולך לאן ואיך לשנות את החיבורים כדי שיגיע לשם אינטרנט ולא טלויזיה וההפך ?

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. אז ככה מה צריך:מאוורר רגיל,לדים(יחוברו לכוח או ל f panel )דרמל או כל כלי קדיחה אחר.קודחים חורים במאוורר שמים את הלדים מדביקים אותם בדבק או במה שעולה בראש מפעילים וזהו. הערות:אני לא נישיתי את זה כך שה כנארה זאת אולי תיהיה אכזבה,מומלץ לבעלי לדים חזקים!

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. Started by thedag,

שלום, יש לי מכשיר בלוטוס שמתחברים אליו, והקוד שלו קבוע, 1234. פתחתי את המכשיר, ויש בתוכו EEPROM ב- SMD 8 פינים... ככל הנראה הקוד של הבלוטוס שמור ב EEPROM הזה... אני רוצה לערוך את ה EEPROM ולשנות את הקוד לקוד שאני אקבע לו.... אשמח אם מישהו יעזור בנושא... תודה

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.