עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. אורח G.I.JO
    Started by אורח G.I.JO,

אני מבקש מהמנהל לתת לי להוסיף לת'ראד "כל מה שרציתם לדעת על אלקטרוניקה והעזתם לשאול!" כמה הסברים משלי על ציור סכמטי של מעגל חשמלי ועל פוטנציומטרים וכוליי...

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. שלום, יש לי כרגע מערכת מחשב שאני ישן לידה בלילה (ומעוניין להשאיר אותה פועלת מסיבותי האפלות), אני מצליח לישון, אבל היא עדיין די רועשת, על כרטיס המסך אני מצליח להשתלט בעזרת תוכנה, שמורידה את מהירות הסיבוב שלו למינימום ההכרחי, אבל המאוורר של המעבד מחרפן אותי, תהיתי אם באמצעות מודינג ניתן לשים בין מקור המתח למאוורר (לוח האם, למעשה) לבין המאוורר עצמו פוטנציומטר, ולהוציא אותו אל מחוץ למארז, ככה שכשאני ארצה להפעיל את המאורר על המקסימום (=ביום, כשלא איכפת לי מרעש), אני אוכל, וכשאני ארצה קצת שקט, אני אוריד את הפוטנציומטר למינימום האפשרי, ממילא המעבד ב-IDLE. השלב האחרון בפרויקט יהיה לשנות את הגדרות הביוס למאוורר מ-AUTO ל... טוב, לא זוכר איך זה נקרא, אבל זה אומר שהמאוורר מסתובב בפו…

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. טוב אז ככה.. הייתה לי פעם מערכת עכשיו היא נהרסה קצת(הרבה), אז החלטתי להשתמש בה כמאין מגבר שיחובר למחשב..אגב זה מחשב נייד. קודם כל ה"מגבר" היה מחובר למחשב רגיל וגדול ושם העברתי את הכבל ל-aux של המערכת(auxiliary)-נראה לי שכותבים את זה ככה, וזה עבד לי טוב ויפה. כמו שאתה בטח יודעים אז ל-aux מועבר אלקטרוניקה ולא שמע רגיל. זאת אומרת שאני יכול לשמוע סטריאופוני. במחשב נייד אני לא מוצא את היציאה האלקטרונית אז לבינתיים כדי לשמוע חיברתי את זה מהיציאה לאוזניות במחשב לכניסה של המיקרופון במערכת ז"ל, וזה עובד אבל רק ברמקול אחד, כי המחשב נותן לו תדרים רק במישור אחד ולא בכמה. אני מנסה לחבר עוד רמקולים והם לא פועלים, רק מאחד. א. אני מקווה שהייתי ברור. ב. תקנו על טעויותי בבקשה אם יש. ג. יש …

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. Started by do-d,

שלום לכולם אז ככה אני צריך דבר כזה כמו לחצן ההדלקה והכיבוי של המחשב ז"א השנאי תמיד בחשמל ,כשאני לוחץ לחיצה רגעית על הלחצן נדלק הצרכן ברגע שמוציאים מהשקע ומחזירים בחזרה את השקע הצרכן לא נדלק עד הלחיצה על הכפתור נשמע פשוט... גם אני חשבתי ככה בהתחלה ,הסתובבתי קצת בשד' הר ציון בחנויות האלקטרוניקה ולאף אחד שם לא היה מושג מה אני רוצה או איזה רכיב אני צריך ... אז היום ישבתי חשבתי וחיפשתי והגעתי לבסוף למקנה שמה שאני צריך זה "ממסר לאצ' ". אבל הבנתי שיש גם אפשרות ליצור ממסר כזה משני ממסרים רגילים מישהו יודע אולי היכן אני יכול להשיג ממסר לאצ' או איך לקמבן שני ממסרים בשביל לקבל את אותה תוצאה ??? ממתין בציפיה לתשובתכם

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. Started by טולה,

מישהו אי פעם בנה מגבר c-moy? מישהו יכול להביא מדריך אבל באמת מפורט לזה? ואולי אפילו מישהו יכתוב מדריך לבניית המגבר המדריכים שכבר ראיתי: http://headwize.com/projects/showfile.php?file=cmoy2_prj.htm http://tangentsoft.net/audio/cmoy-tutorial/

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. Started by foxil821,

שלום, אני עושה פרויקט לאלקטרוניקה, לאחרונה כמה מערוצים של כבל הפסיק לעבוד (אני משתמש מחומרה 8051 שמחבר למסך LCD) , חיפשתי בכל חנויות אלקטרוניקה ברחוב הר ציון שבת"א וגם חנויות מחשבים עדיין לא מצאתי. אשמח מאוד מאיפה ניתן למצא את הכבל הזה בעל 16 כניסות בשני צדדים. תודה לעונים [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by MacGyver,

היום כמו בכל יום שעבר משבוע הזמנה של משהו אני יורד למטה לתיבת הדואר ובודק אם מחכות לי הפתעות..... היום חיכת לי המעטפה שהזמנתי לדים מLSDIODES..... כשעשיתי את ההזמנה ראיתי שיש להם דבר שנקרא S-FLUX ושאלתי את עצמי מה זה? בכל אופן ראיתי שהם עולים כמו לדים רגילים כמעט אז אמרתי נזמין 2-3 ונראה מה זה... בכל אופן זה מין לד עם 4 רגליים המיועד להרכבה על לוח הלחמות או משהו... קיצר אני אוהב אותם כי הם יותר חזקים מלדים אבל הם פחות נוחים לשימוש(ראו צורה....) אני אישית לא אזמין יותר כאלה אבל הם די נחמדים אז חשבתי להראות לפורום איך הם נראים..... לינק לS-FLUXים באתר LSDIODES http://www.lsdiodes.com/s-flux/ מצורפות תמונה של הלד הנ"ל ליד לדים 3מ"מ וליד לד 5מ"מ.... וגם בחושך אבל רו…

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by zurkin1232,

יש בארץ מקומות טובים וזולים לקניים לדים Ultra Bright או שהכי משתלם פשוט להזמין מהאתר lsdiodes וזהו?

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by Morishani,

קטןןהכל שם, ובאתר יתעדכן בהמשך גם : http://morishani.koala.co.il/files/ ולעוורים שבינינו : http://morishani.koala.co.il/files/modpage.php?imiver=true

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. Started by Big_Guy7,

מישהו יודע איפה אפשר להשיג במחיר סביר?

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by kodinover,

איך מחשבים את הנגד לפי הצבעים שעליו?

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. Started by sub_man,

טוב אז אני רוצה לבנות HTPC ורציתי לשאול כמה שאחלות: 1.האם אני צריך לכרנות רכיבים מסויימים שהם מתאימים רק למחשב כזה? 2. כמה בערך עולה דבר כזה? 3. מה הרעיון בז כלומר מה הדבר הכלכך חיוני בזה שנותן תרצון לאנשי להכין? 4. האם יש מדריך מיוחד? שאלות אחרות יגיעו בהמשך..

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. אז ככה מה צריך:מאוורר רגיל,לדים(יחוברו לכוח או ל f panel )דרמל או כל כלי קדיחה אחר.קודחים חורים במאוורר שמים את הלדים מדביקים אותם בדבק או במה שעולה בראש מפעילים וזהו. הערות:אני לא נישיתי את זה כך שה כנארה זאת אולי תיהיה אכזבה,מומלץ לבעלי לדים חזקים!

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. קניתי אתמול בהום סנטר דרמל של וולף בא עם הדרמל חוברת אבל בקושי כתוב שם משהו קראתי פה בפורום ובאתר של דרמל על שימושים של ראשים אבל הייתי רוצה לקבל טיפים או קישור לטיפים תודה מראש

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. Started by thedag,

שלום, יש לי מכשיר בלוטוס שמתחברים אליו, והקוד שלו קבוע, 1234. פתחתי את המכשיר, ויש בתוכו EEPROM ב- SMD 8 פינים... ככל הנראה הקוד של הבלוטוס שמור ב EEPROM הזה... אני רוצה לערוך את ה EEPROM ולשנות את הקוד לקוד שאני אקבע לו.... אשמח אם מישהו יעזור בנושא... תודה

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. Started by 1stcowgirl,

סליחה על הכפילות, אני מהסלולארי וקבלתי הודעת. To many servers אפשר למחוק אז מה אני מבקשת.... רכיבים פשוטים בסיסיים קשה למצוא. כבר 4 ימים בנסיון לארגן מנגנון לשליטה במאווררים, ופעם אין את זה, ופעם לא מוכרים את ההוא.... מישהו יכול לעזור לי ולתת לי קישור להיכן ניתן לרכוש בארץ *מאריך לכבל 3 או 4 פינן למאווררי מארז? זקוקה גם למפצל כזה (אם יש בישראל בכלל) ועוד שאלה: יש לי בקר מ אוררים KAZE MASTER PRO, איתו יש 6 חוטי חיישנים לטמפרטורה, להכין אני אמורה להצמיד אותם? אם אני רוצה חיישן אחד לכרטיס המסך, אז לאן עלי להצמיד את החיישן? תודה.

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. אני מכין HTPC ואני משתמש בלוח אם 7ZXR של חברת GIGABYTE וראיתי שרשום על לוח חיבור שרשום לידו IR ובאתר שלהם גם רשום על זה משהוא IR השאלה שלי היא האם אני יכול להישתמש בזה במקום לבנות מקלט חדש שיתחבר לחיבור COM

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by johnnyg,

לא הבנתי איך מתג 6 רגליים עובד.. הוא בעקרון ON וOFF.. אז בין מה למה הוא מחליף כל פעם? O X O O O X O O O X X X

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. רציתי לדעת האם תיאורטית ומעשית קיימת אפשרות לחבר את הפקס לחיבור 3.5MM סטנדרטי ישירות לפלאפון כך שאחרי החיוג (שיבוצע בפלאפון) הפקס יפקסס? באמצעות בקר אני מניח שזה אפשרי לבנות ממשק שידמה, השאלה אם שימוש בחיווט רגיל, ללא בקר, יספיק לפחות על מנת לשלוח פקסים

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. אפשר להפעיל עליו תוכנות VB פשוטות? אפשר לקמבן לו מערכת הפעלה אחרת? אפשר לחבר לו יציאה למסך TV צבעוני? כל מה שמצאתי בגוגל זה מוד עלוב שמרחיב אותו ל8 מגה זיכרון... הייתי עושה את זה אם היה לי כרטיס 8 מגה ומברג כוכב מתאים... או סיבה לעשות את זה =\ מישהו יכול בבקשה לעזור לי לחפש מידע על המכשיר?... תודה... אפילו שימוש במסך המגע יכול להיות נחמד... העיקר לעשות איתו משהו.. הוא ישב אצלי בארון מלא מלא מלא שנים.

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. בניתי מעגל ואני צריך לדעת איך מחשבים כמה נופל V על המעגל בסוף כלומר כמה V מוריד הנגד איך מחשבים זאת תודה מראש!!

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. Started by Moty_p,

שלום לכולם, הרבה זמן שאני כבר חושב לעשות חור בגג המארז שלי ולהשים שם מאברר הבעיה היא שאני לא בטוח מזה נותן ולעשות שהרוח תיהיה כלפי חוץ או כלפי פנים והבעיה הנוספת היא האבק אם אני עושה חור במארז כדי להשים מאברר עלי לדעוג שהחור לא יהיה ענק מפלצתי כזה כדי שלא יכנב אבק עלי להשתמש עם איזה שהוא גריל ואין לי אני לא סם הרבה מאבררים במארז רק בגלל הבעיה הזאת של האבק זה לא להאמין פשוט כל איזה חצי שנה צריך לפרק את המחשב ולנקות טונה של אבק (עם הפאן (על קר כמובן)) יש לי רק מאברר אחד שהוא כלפי חוץ שנמצא בגב המארז עוד אחד על הכרטיס מסך (מודבק בסיליקון (מין מודינג שכזה)) וחוץ מזה יש את המאברר של הספק כוח וזהוא דאגתי לכך שהמאבררים האלו היו שקטים כל האפשר גם אם זה יעלה יקר מהרגיל ועכשיו אני …

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. אני צריך 200-400-600-800 ואם אפשר גם 1500 ו2000 (GRIT) תודה רבה. אני גם מחפש מין מאורר כזה שהוא מעין צינור שעליו יש "סנפירים" והוא נח במין תיבה כזאת, דומה מאוד למין קיר אוויר כזה,כמו שיש בשווארמות אם אפשר לתת לינק לקניה בארץ,מאוד יעזור.

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. Started by bluz,

ביציאה עצמה יש 25.. אבל בתוך יש 19 :-X מה אני עושה? אני צריך להחזיר 0 ב18-25, פשוט לא לשים כלום? (עוד לא סיימתי לבדוק תפינים כי אין לי מולטיטסטר, אבל עוד לא נתקלתי ב19-25..)

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. שלום סתם חשבתי על זה ויתכן שכבר קיים זה שרוול שמתחבר מהחלון עם מאוורר 92 נגיד ומתחבר ישירות למעבד שגם על המעבד אם אתם חושבים צריך קירור. וחשבתי על משהו אחר גם כן, שני מאווררים נגיד 92 או 120 [בעצם כל גודל].. מבחוץ עם נטייה אחד לימין אחד לשמאל עם שרוול ישיר למעבד עם קירור על המעבד שישאב את האוויר אם יש צורך זה יוצא ככה בערך: / \ עם בליטה מין המארז יש לי ציור שהכנתי... תגידו לי מה אתם חושבים

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.