עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by eegg,

מה ההבדל בין MCD ו mCD ומה יותר חזק CIE2/2,000=8,000MCD 25DEG 2V 620-630nM 1.9-2V CIE2/7,000= 10,000mCD/25DEG 3.1-3.2V CIE2/7,000=12,000mCD 25DEG 3.2-3.3V PURE GREEN 515-525nm CIE2,500=8000mCD 3.1-3.2V 20mA 25DEG 465-475nM 5MM 2500MCD/CIE2 585-595nM 2-2.1V 25DEG

• 4 תגובות
    • 763 צפיות
  2. Started by Iko89,

http://il.youtube.com/watch?v=VxeSbA_uWOw האים יש למישהו מושג איך מכינים אחד כזה ?

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. Started by ToMeRv32,

tl;dr - מתחיל עם ארדואינו, מחפש המלצה על רכיבים וציוד נלווה - לוח "ראשי", לוחות קטנים נוספים, ציוד נלווה הכרחי, מלחם, אקדח דבק חם, קופסה לארגון הציוד וכו' וכו'. שלום, אני סטודנט להנדסת חשמל ובעל רקע קל-בינוני באלקטרוניקה ושפת C. במסגרת סדנה יצא לי לעבוד עם ארדואינו והחלטתי שאני מעוניין ללמוד ולעבוד עם הנ"ל בזמן הפנוי 😄 לאחר חיפוש ברשת קצת התקשיתי להבין מהם האתרים שמהם מומלץ/נהוג להזמין את הרכיבים, ויותר מכך, אם יש המלצות כלשהן לערכות/רכיבים שכדאי לרכוש אשמח לשמוע - כי המבחר פשוט אינסופי.. 😅 אין הגבלה כלכלית כי הרוב דיי זול באופן יחסי, אבל לא צריך סתם להשתגע עם ערכות מוגזמות. ציוד שיש כרגע: 2 מטריצות, את הערכה הזאת, חוטים, ארגז כלים מלא. רו…

• 4 תגובות
    • 2k צפיות
  4. כמו כולם גם אני הלכתי לתחנה המרכזית הישנה וקניתי חלקים באתי לביתי הקט כולי התלהבות ובניתי את מוד 6 בניית מעגל מקלט אינפרא אדום לשלט בניתי אומנם... המעגל מקבל זרם עכשיו מתי שאני מפעיל את התוכנה UICE פתאום נסגר הזרם במעגל ומתי שאני עושה INALIZE משהו יש זרם לשנייה ואז נכבה (בדקתי בעזרת לד פשוט) לכן מתי שאני בא לכוון את הערוצים הוא לא קולט דבר( דהה אין חשמל) חח מה עושים ...למה זה... למה זה מגיע לייי... אושיעני....

• 4 תגובות
    • 690 צפיות
  5. Started by MoRtZkInG,

היי בעבר היה לי מסך LCD של LG מדגם 575MM נראה כך: כמו שרואים יש לו 2 רמקולים. עקב תקלה המסך הוחלף לדגם אחר של LG - דגם l1511s. הבעיה היא שאני עדיין רוצה להשתמש ברמקולים של המסך הקודם. מה שהיה זה שיש כמובן חוט שמחבר את הרמקולים לכרטיס קול, אבל יציאת הכוח הגיע בעבר מהמסך. כרגע מה שיש לי זה חוט ואין לאן לחבר אותו. החוט אמור להגיע מהמסך (הישן) לרמקול השמאלי. מהשמאלי יותא חוט חשמל שאמור להתחבר לימני. על השקע של הימני כתוב 24V. עכשיו השאלות. אני יכול פשוט לקחת שנאי 24V ולחבר את המסך אליו? איך אני יודע אם ה+ במרכז או ה- במרכז? לדעתכם צריך כאן שנאי שיכול לתת הספק גבוהה? תודה. דרך אגב, זה הדגם השני:

• 4 תגובות
    • 984 צפיות
  6. [TABLE=width: 100%] [TR] [TD=colspan: 2][/TD] [/TR] [TR] [TD=colspan: 2]היי, היום הדלקתי את האור ולהפתעתי חושך. זה השנאי- כנראה נהרס. ניסיתי להחליף נורות אך לא עזר. באיזה אחד כדאי להחליף? הוא מאוד כבד משום מה עדיף מאיביי. אביב. [/TD] [/TR] [/TABLE]

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. Started by yahavon028,

טוב, אני לא מצאתי מענה על התשובה בשום מקום באתר אז אני שואל פה. כמה לדים אני צריך (פרטו אם הם חזקים, חלשים וכו'...) בכדי לא להתעסק עם נגדים? נגיד עם יש לי 4 לדים (כל אחד על 3 וולט) והספק נותן 12 וולט, יש סיבה לשים נגד? ואם לא כמה לדים אני צריך בשביל שאני לא אצתרך להשתמש בנגד? ועוד אני רוצה לשאול אם זה משנה הצבע של הלד... לפי מה שהיבנתי, חיבור במקביל הוא הטוב ביותר, אם לא אז נא אמרו לי על כך. בכל מקרה בכל מה שתסבירו לי תגידו לי גם לפי איזה חיבור זה. תודה מראש

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. Started by mzlbat,

היי חשבתי במקום לקנות מיקרפון לאייפוד לבנות אחד מכבל אוזנייה ומיקרפונים שיש לי בבית (של מחשב ואוזניות סלולארי וכו' ) אבל ראיתי שהפננה של המיקרפונים של האייפוד יש 4 חריצים או שכבות כמו שרואים בתמונה אבל לי יש רק 3 שכבות בפננה של כבל האוזנייות שיש לי , ורציתי לדעת אם אפשר לסדר מיקרפון לאייפוד ? ותודה לעונים ( למיקרפון יש רק 2 רגליים ) זה הכבל שיש לי כרגע

• 4 תגובות
    • 2.3k צפיות
  9. יש לי מקלט אינפרה אדום שדרכו אני מעביר דברים לפלאפון וכו' רציתי לדעת אם אני יכול להתקין תוכנה או משהו שבעזרת שלט שאני יגיד (hot או שלט אחר אם אפשר) אני יוכל לשלוח על המחשב?

• 4 תגובות
    • 918 צפיות
  10. שלום! אני מחפש מדריך איך לעשות פאנל עם כפתורים, שמתחבר לחיבור הסיריאלי, ושולט על נגיד וינאמפ! יש לציין שבעבר ראיתי מדריך מסוג זה! תודה מראש!! *עריכה: יותר טוב ?

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. תיראו עכשיו סיימתי את הלד לייזר אני מחבר אותו למחשב ופיתאום או שאחד עובד ושניים לא עובדים אם ששנים עובדים ואחד לא מישהו יכול להיגיד לי למה? :-\ וחג שמח לכולם!!!!

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  12. Started by nirh216,

הנה המספרים שיש על הפלאפון (כל השורה הזאת נמצאת על המסך) 0186633P01 2A 412TU05310 בבקשה תעזרו אם צריך עוד מספרים תגידו לי ואני יראה איפה הם תודה רבה

• 4 תגובות
    • 820 צפיות
  13. אוקי אז אני רוצה לבדוק אם הספק שלי הלך ובשביל לעשות את זה אני צריך את השיטה ההיא שמפעילה את הספק בלי לחבר אותו למחשב.. אני זוכר שצריך חבר חוט בין שני חריצים פה: אבל אני לא זוכר אילו חריצים... תוכלו בבקשה לעזור לי?

• 4 תגובות
    • 676 צפיות
  14. Started by roei_b,

האם האוורור הבא (תמונה) הכי טוב שאפשר להפיק מ6 מאווררים? נ.ב. א. בציור יש 5 מאווררים אבל יש לי 6 ב. אל תתיחסו לקו שבתחתית תתחשבו כאילו הוא לא קיים... תודה מראש! [attachment deleted by admin]

• 4 תגובות
    • 779 צפיות
  15. Started by coctail,

שלום... יש לי 2 מסכים שפרקתי ממערכת סטריאו ורציתי לדעת לאיזה פינים לחבר להם מתח או מה אפשר לעשות כדי שהתאורה הפנימית תעבוד... ולא רק פלוס ומינוס כי זה רק מדליק את התאורה העליונה ולא את הבפנים עצמו... צירפתי תמונה...תודה... [attachment deleted by admin]

• 4 תגובות
    • 705 צפיות
  16. Started by PuMbA,

כי אני יכול להזמין אותו מחו''ל במשהו כמו 200 שקל פחות או יותר ואני צריך עזרה אם הוא שווה בכלל ? ואם הוא עושה את העבודה כמו שצריך ... ואם אתם ממליצים על משהו יותר טוב ?? תודה מראש

• 4 תגובות
    • 674 צפיות
  17. Started by bneli,

שלום לכולם אני רוצה לשים לד אחר לחשיבה של המחשב רציתי לדעת כמה וולט החיבור בלוח של הקנקטור של הHD מוציא? כי הזמנתי מאייבי לד שהוא כבר בא מולחם עם חוטים ושמו לו גם נגד מולחם כדי שיעבוד ב12V(זה בא ככה עם חוטים מולחם קומפלט) ורציתי לדעת עם אני יכול לחבר אותו ? או שזה יכול לפגוע או לקלקל? (כי בלד המקורי של המחשב אין נגד) ולא רוצה לעשות נזק ללוח

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. Started by guy124,

רציתי לדעת אם אפשר לחבר ראוטר של 8 חיבורים ל-ראוטר של 4 חיבורים ככה שיהיו יותר חיבורים ברשת אחת ? זאת אומרת שבמקום 8 , 4 יהיו 12 !!! תודה לעונים בבקשה שיהיו תגובות מהירות זה חשוב עקב לאן פארטי מתוכנן !!!

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. Started by alfa100,

אני רוצה לחבר לד למחשב ואני צריך לדעת כמה מטח המחשב שלי איך אני בודק את זה?

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. אהלן אנשים! אני רוצה לחתוך את הפאנל, לשים שם חלון שקוף ומנורות לד בצבעים כחול, ירוק, כתום ואדום. אני רוצה לעשות שהמנורה הירוקה תדלק שה-CPU מנצל 0-25% שהוא מ-25% עד 70% יהיה אור כחול מ-70% עד 90% אור כתום ומ-90 עד 100% אור אדום. השאלה אם יש מן מכשיר או אפילו תוכנה שיכולה להדליק את המנורות כאשר ה-CPU מגיע לכך. ועוד שאלה: כמה עולה מסך מגע למסך 18"? ואיך אני מתקין אותו? מחבר ב-USB + שם דריבר וזה פועל?

• 4 תגובות
    • 891 צפיות
  21. Started by m-o-r,

איך אפשר לעשות גיבוי עם סוללה במיקרה של הפסקת חשמל

• 4 תגובות
    • 866 צפיות
  22. Started by Sarlula,

שלום רציתי לברר קצת בקשר לסליבינג: 1. סליב עובד כמו היט-שרינק? ז"א מתכווץ? 2. חייבים להסיר את הראש של החוט אם הפתח של הסליב לא מספיק גדול בשביל לעבור דרכו? אפשר לגזור ולהדק? מישהו ניסה? 3. מאיפה הזמנתם את שלכם? כמה עלה? חייב לברר אחת ולתמיד... :s05:

• 4 תגובות
    • 904 צפיות
  23. Started by mzlbat,

היי יש לי את הראווטר הזה של בזק ויש לי כמה שאלות השידור האלחוטי שלו קצת חלש וחשבתי לעשות לו מודינג קטן חשבתי לקחת את האנטנה מהראוטר הזה ולעשות לה הלחמה , כי היא יותר גדולה 1. זה יעשה לי בעיה שכל אנטנה תהיה בגודל וורה שונה ? 2. זה מסוכן מבחינה קרינה לשחק בראווטר ? 3. אני יכול להביא כבל של אנטנה טלוויזה RF ולחבר אותה במקום האנטנה ? 4. איך מפרקים את הראווטר שבתמונה הראשונה ? 5. הראווטר משתמש בשתי האנטינות בגלישה רגילה או רק בזמן שיתוף וסטרימינג והעברת קבצים ? תודות לעונים

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. Started by bombax,

שלום לכולם ,אז לגבי הרכיב דיבור הזה ISD4004 לדוגמא אני מקליט : " אבגדהוזחטיכלמנסעפצקרשת " אז רציתי לשאול איזו פקודה אני אמור לרשום לדוגמא כדי שהוא יתחיל להשמיע לי את זה מ "ל" או מ "צ" יש לי את קטעי התוכנית להקלטה והשמעה הינה הם: קטע תוכנית שמבצע הקלטה ברכיב הדיבור למשך 2 שניות ואז עוצר: כאשר מקליטים ברכיב הדיבור, כל שניה של הקלטה תופסת 5 שורות בזיכרון הרכיב. Message("recording"); recaddr=0xa000+starta ;// starta is the start address to record isd_write16(0x2000); /* power up */ Delay(50); isd_write16(0x2000); /* power up */ Delay(100); isd_write16(recaddr); …

• 4 תגובות
    • 2.2k צפיות
  25. Started by gozz,

יש לי שאלה. מישהו יודע איך עושים מעגל של מכשיר קשר? או סירטוט של מעגל אפילו לא מכשיר קשר אלא לחצן שלוחצים עליו ובצד שני יוצא מתח .??

• 4 תגובות
    • 855 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.