עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by nimrods,

שלום לכולם מצאתי הארגז כילים שלי מסך LCD קטן האם אני יכול לעשות משהו בוא ואם כן יש לכם רעיונות בשבילי מה לעשות איתו תודה מראש לכול העוזרים ולרעיונות..!תמונות:

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. Started by Bengo5,

בדלת אחת של המחשב יש לי כמו ריבועים מוכנסים כלפי פנים אך לא פתוחים.. אם אני יפתח אותם זה יאוורר את המחשב? ובדלת השניה יש לי מאוורר אחד עליו...אם אני ישים עוד מאוורר שם(יש לי מקום בדקתי) זה יעזור להורדת טמפרטורה?

• 5 תגובות
    • 928 צפיות
  3. Started by ranc80,

אני כל הזמן מאבד חפצים בבית כמו מפתחות ואת השלט וחשבתי לנסות לעשות זמזם שאותו אני יצמיד לחפצים שונים ושישלט ע"י שלט (שאותו אני מקווה שאני לא יאבד), האם זה אפשרי?, האם זה קשה?, האם זה יקר?, האם זה יצא גדול?, כל מידע בנושא יעזור. בעיקרון אני יודע להלחים ויש לי טיפה נסיון בתחום אבל לא יותר מדי. תודה מראש, רן.

• 5 תגובות
    • 2k צפיות
  4. המאוורר שמתחת לצורב מכניס לי מלא אבק http://img413.imageshack.us/img413/3909/002ir8.jpg למטה יש לי את הפילטר המובנה של המארז למוד המלא http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=308822.0

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  5. Started by pc student,

שלום האם יש לכם מדבקות אותיות למארז?

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. Started by bluz,

ראיתי באתר ביקורת על פאנל ששולט בעוצמת האור במארז לפי RGB, ודיי נדלקתי על הרעיון. אני מעוניין לעשות כזה דבר (לקנות 3*3 לדים מכל צבע ולחבר בכמה מקומות במארז), עם פוטנציומטרים. שקלתי לשים קודם נגדים של 470 אום ואחריהם פוטנציומטר, השאלה איזה צריך? יש הבדלים בניהם?

• 5 תגובות
    • 834 צפיות
  7. Started by Elad128,

היי אני עובד כרגע על פרוייקט לחבר טאבלט לרכב. הייתי שמח לקבל עצות בנושא של איך לחבר אותו לחשמל באופן קבוע. התכנון שלי הוא לפרק לטאבלט את הבטריה ובמקומה לחבר חיבור קבוע של חשמל. הסיבה העיקרית היא כדי להימנע מהתופעות של בטריות LiPo - חימום והתנפחות. קראתי על מסכים שהתנפצו בגלל זה... ובנוסף להרוויח עוד זמן עד שהבטריה תפרק. חשבתי על חיבור של בטריה Lead-acid 12v במקביל למצבר דרך דיודה וממסר. כך שהחיבור של המצבר של הרכב יוכל רק להטעין את הבטריה של הטאבלט. וגם זה רק כאשר הרכב כבר דלוק. מה שיגרום להפרדה בין המצברים. לבטריה הזו יתחבר מודול כמו זה: http://www.ebay.com/itm/DC12-24V-To-5V-5A-25W-Car-Power-Buck-Converter-Stable-Performance-/191249589593?pt=LH_DefaultDomain_15&ha…

8. Started by Zadu,

כל הכבלים שלי מחוץ למארז מבולגנים ואני רוצה פתרון שיהיו מסודרים. במה משתמשים כדי לסדר את הכבלים מחוץ למארז? אזיקונים יספיקו או שיש פתרונות יותר טובים?

• 5 תגובות
    • 2k צפיות
  9. Started by devilh,

יש לי הארדיסק מקולקל. אני רוצה לשים אותו על הקיר-ושהוא יסתובב(סתתם-שיהיה מגניב) פתחתי את המכסה החיצוני ככה שהפלטה תיהיה בטווח ראיה חיברתי את הדיסק למולקס-קיוויתי שזה יסתובב(יש לי רצועה של הספק שיוצאת מחוץ למחשב) אבל הוא מסתובב רק לכמה שניות ניסייתי לשים מתח ישירות על המנוע של ההארדיסק-וזה נראה שזה ממגנט אותו-אבל לא גורם לו להסתובב(יש 4 חיבורים שאפשר לחבר למנוע עצמו) מה אני צריך לעשות כדי שהוא ימשיך להסתובב כל הזמן? (בטח קשור לחיבורי ה-IDE שלו....)

• 5 תגובות
    • 931 צפיות
  10. אם אפשר שיש להם אתר איטרנט תודה אם אסור אז תינעלו ומי שיכול שישלח בפרטי. תודה.

• 5 תגובות
    • 788 צפיות
  11. Started by 20nshavit,

היי! אני רוצה לבנות חיישן מתח שמעביר את התוצאות (עם חותמת זמן) לserial port. אין לי את החיישן (אם יש אחד כזה)... אם אפשר לצרץ גם את הקוד, והסבר (אני מתחיל) תודה!!

• 5 תגובות
    • 2.6k צפיות
  12. Started by elmosruli,

שלום יש לי arduino duemilanove ATmega328p אני רוצה לשלוט עליו דרך WIFI אז רציתי לדעת אם אני יכול פשוט לחבר עליו shield של wi fi ושלוט עליו ככה ופשוט לשלוח פקודות דרך wi fi וזה ישלוט עליו וגם כן כדי להיות נייד הduemilanove נראה לי צורך 5V רציתי לדעת איך אני אני יכול לבנות לו סוללה פשוטה מסוללות רגילות שיספק לו כוח יחד עם ה wi fi shield שיישב עליו וסתם דרך אגב מישהו יודע אם יש כרטיס של arduino או חיכוי או משהו דומה שהוא wi fi ולא רק והאם אני יכול להשתמש ב shield פשוט בתור כרטיס במקום ה duemilanove ואז פשוט אני אשתמש רק ב shield כדי לשלוט על החשמל של הדיבייס שליתודה רבה ]אלמו

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. יש לי מסך LCD של מחשב ניד של IBM לפי איזה שירטוטים אני מחבר אותו מישהו מהפורום עשה את זה ?

• 5 תגובות
    • 936 צפיות
  14. אני יודע על שיטה להדפיס בבית אבל זה צורך חומרים שיש במעבדת פיתוח תמונות ואין לי :\ מישהו מכיר ? PCB, זה הלוחות החומים האלה בעצם PCB זה הלוח אם או כל כרטיס אחר שיש במחשב בלי שום רכיב עליו רק הפלסטיק הזה - שעליו מודפסים פסים כאלה, וזה PCB יש לי כבר שירטוט של הPCB שאני רוצה להדפיס אבל עדין לא מצאתי מקום שידפיס לי לוח אחד

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. Started by N N C,

שלום, אני מעוניין לצבוע מחשב נייד מדגם thinkpad של IBM, הכיוון שלי הוא לבן מבריק (סגנון מקינטושים) מי שמכיר את הלפטופים של IBM יודע כי הגימור של החלק האחורי של המסך (הכיסוי עצמו) הוא לא בדיוק חלק ולא בדיוק מרגיש כמו פלסטיק ולכן אין לי מושג באיזה סוג צבע הכי כדאי להשתמש ובאיזה טכניקה. אם יש למישהו המלצות, אשמח לשמוע. תודה.

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. Started by yakir1111,

שלוםאני רוצה להפעיל סידירום של מחשב עם שנאי שמוציא 2A 12V עכשיו סידירום צריך שתי מתחים 12V וגם 5V ביחד אז קניתי מייצב מתח lm7805 המייצב עבד רק כמה ימים והוא התחמם ממש נהיה רותח ואחרי כמה ימים נשרף. אז מיקודם ניסתי לחבר 2מייצבי מתח במקביל כדי שיהיה יותר זרם אז חיברתי לכל מייצב מתח לרגל הOUT דויודה ואז הסידירום לא נידלק אבל בקושי מיסתובב הדיסק ואחד המייצבים התחמם ממש חם אז אני רוצה בקיצור שיהיה לי מתח של 5V מ12V אני רוצה להנמיך את מתח 12V ל5V עם זרם 0.8A מה אני צריך ליקנות איזה רכיב יכול להנמיך מתח מ12V ל5V ושיהיה עמיד ולא ישרף מהר ב0.8A? על הסידירום כתוב שצריך 5V ו 0.8 A תודה רבה יקיר (פעם פתחתי אשכול דומה לזה אבל לא עזרו לי כל כך בו..)

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. אני צריך סכמה למעגל שיגרום ללוח לדים גדול להבהב בקצב מסוים. העניין הוא שההספקים המדוברים הם יחסית גבוהים 40-120 וואט, תלוי בגודל הלוח. חשבתי להשתמש ביציאה של מעגל טיימר 555 שתתחבר לטרנזיזסטור... אבל זה הספק מטורף בשבילו... יש לכם פתרון לבעיה? בנוסף חשבתי כבר שבשביל לשמור על הספק כוח ( כי אני לא חושב שON OFF של הספקים כאלה יעשו לו טוב) אז חשבתי לחלק את הלוח ל2. ושחצי אחד יהיה כבוי השני ידלוק. איך עושים כזה דבר?

• 5 תגובות
    • 2.6k צפיות
  18. קניתי ב eBay נגן Blu-Ray של סמסונג, אבל רק לאחר שקיבלתי אותו שמתי לב שהוא מתאים למתח של 110v. אז פירקתי אותו והוצאתי את ספק הכח - זה ספק כח ממותג רגיל לחלוטין, הינה התמונה: הסתכלתי על הקבלים - רובם סביב ה 250-275v, והשאר במתח נמוך בהרבה (25v למשל), לכן אני חושב שאין בעיה. יש קבל אחד, שהסימון שלו הוא CM801, CM802, CM807 ולידו טבלה עם "Option List" לכמה מתחים: אם הטבלה לא מובנת הינה העתק: [table] [tr] [td]OPTION LIST[/td] [td]INPUT Voltage[/td] [/tr] [tr] [td]CM801: 200V 100uF[/td] [td]110VAC[/td] [/tr] [tr] [td]CM802: 450V 68uF[/td] [td]220VAC[/td] [/tr] [tr] [td]CM807: 500V 68F[/td] [td]220VAC[/td] [/tr] [/table] אחרי בדיקה, באמת הקבל הש…

• 5 תגובות
    • 3.8k צפיות
  19. Started by R9547655G,

מוד ראשון שלי! ובטוח שלא אחרון! חבל שאין לי מצלמה... בקיצור לקחתי פירקתי תמארז שלי צבעתי את כל החלקים ה לבנים ויצה מארז בן ז**ה! כניראה המוד הבא שלי היה חלון+ חיתוך גרילים מובנים!

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  20. Started by משתמש כבד,

יש לי בבית מגבר+סאב לרכב שאין לי בהם שימוש וחשבתי אולי לחבר אותם למערכת בחדר. יש לי ספק של אנרמקס ליברטי 400 שמוציא 20A בכל מסילה(סה"כ 2 מסילות) ועל המגבר יש פיוז של 20A. האם ניתן לחבר את המגבר למולקס מבלי לפחד שמשהו ישרף? אופציה שניה היא אולי לאחד איכשהו את שתי המסילות כי מסילה אחת גם ככה לא בשימוש ובמסילה השנייה בקושי יש שימוש כי המחשב מלפני כמה שנים טובות והוא בקושי צורך חשמל.

• 5 תגובות
    • 5k צפיות
  21. בקרוב מאוד אני מתחיל מוד למחשב ולרמקולים שלי. בקשר למחשב, אני צריך לדיסקיות חיתוך איכותיות ולא הפשוטות שמגיעות עם הדרמל עצמו. אני יודע שיש דיסקיות חיתוך מיהלום, אבל הן יקרות מידי בשבילי, היות ואני קונה כמה יחידות. בקשר לרמקולים, אני בונה תיבה אחת ל2 וופרים 8'' מבית ROTTWEILER - (חברה לא מוכרת-מיוצר בארה''ב-אבל וופרים מעולים! באס עמוק מאוד ונקי לחלוטין!) בכל אופן, אני צריך דסקיות לעץ/MDF כמה שיותר איכותיות, ושלא יישברו לי כל 4 דקות כמו הדסקיות הפשוטות. אם זה לא קשור לפורום הזה, אבקש להעביר, עמכם הסליחה :]

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. Started by וזאנה,

שלום לכולם יש לי בעיה יש לי ספק HP ATX כמו כול ספק שלי 365 W ג'מפרתי את 2 החוטים ירוק ושחור והוא עובד כרגיל אבל כאשר אני מוציא את ה ג'מפר הספק ממשיך לעבוד אני לא יודע מה הסיבה ו הספק משמיע זימזום חלש. בדקתי קבלים הם תקינים ועוד משהו אני לא יודע איך בודקים טרנספורמטור ו סליל עם רב מודד השמח למדריך תודה לעוזרים ?

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  23. Started by MuGi,

אז ככה. לאחר שתיככנתי בראש ומצאתי זמן הגיע הזמן להתחיל לעבוד. אז מה בפרויקט? -צביעת כלוב המארז בשחור (לא מקורי אבל נחוץ :]) -יצירת חלון בדלת -התאמת ההארדיסקים למפרצי 5.25 והוספת מאורר 5.25 שיקרר אותם. -הוספת מאוררי מארז ושיפור סירקולציה -חיתוך הגרילים הקימים ושימוש באחרים (כמובן שיבוצע לפני הצביעה) -סידור חוטים -צביעת המארז מבחוץ אולי גם חריטת לוגו נראה כבר זה השלב האחרון כי אני לא סגור על עצמי.

• 5 תגובות
    • 3.1k צפיות
  24. Started by Cooler-Master,

ערב טוף לכולם! התחלתי להכין פד לעכבר (למעשה כמעט סיימתי נשאר רק האלקטרוניקה) והחלטתי לשים בו 3 לדים מהסוג הזה : http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_375&products_id=5156 עכשיו אין לי הרבה מקום בפלסטיק עצמו כדי לשים 3 נגדים שונים אז החלטתי (אם זה אפשרי כמובן) לשים נגד אחד לכל שלושת הלדים (אני יודע שזה פחות טוב משלוש נגדים אבל אני יקח את הסיכון) עכשיו יש לי כמה שאלות: 1. האם זה אפשרי? 2. איזה נגד אני צריך בשביל זה? 3. אני מחבר את הכל לשנאי 12 וולט שרשום שהוא מספק 200mA האם הוא יכול להתאים למשימה? תודה מראש כמובן שאחרי שתענו לי על השאלות אז אני ישים תמונות של הפרויקט

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. Started by The_overclocker,

לאחר שהמלחם האחרון שקניתי התפוצץ לי בפנים החלטתי ללכת על משהו איכותי הפעם. ראיתי תמונות של ה Soldering gun והמחיר שלו היה בערך פי 2 מהמלחם הרגיל. מה שמעניין אותי זה האם הוא עובד כמו האקדח דבק חם, כלומר האם הוא "יורה" את הבדיל והוא נהיה ישר טיפות ולא צריך להסתבך יותר מדי כמו במלחם הרגיל. או שפשוט הידית שלו כזאת ? אני צריך להלחים חוטים קטנים כאלה לLCD, ועם המלחמים ה"רגילים" אני לא מסתדר . בקיצור אני צריך המלצה למלחם טוב שעושה את העבודה ! (שיש לו ווסת מתח וכו'). תודה :-* הנה כמה תמונות :

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.