עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. עם המלחם שלי אבל המלחם לא מזיז לו הוא מסרב לצאת ?מה אני לא עושה נכון?

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. Started by the kon,

שלום מה מצב?? טוב אז ככה קודם כל אני מקווה שזה המקום לדיון הנ"ל שנית רציתי לדעת איך אני יכול לסדר את כל החוטי חשמל שיש לי במארז בצורה יפה ולא תקועים בתוך החלון וכו'

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. אהלן אנשים לא מזמן מישהו שאל מה לעשות עם מאוורר והציעו לו לבנות מתקן קירור כוס פלסטיק עם מים. נדלקתי על הרעיון אבל רציתי להוסיף משהו מגניב.. כפתור שישלוט על הקירור full speed-----fast cooling medium speed-----cooling low speed------low/slow cooling מגניב לא..... ;D הקטע שאני לא יודע איך לחבר שזה ישלוט וזה... הנה שירטוט תעזרו לי...

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. שלום לכולם. יש לי לוח אם של אסוס מבוסס צ'יפסט P35 - דגם ASUS P5K-E/WIFI-AP. לפני כמה ימים כאשר המחשב עבד, בלי שום דבר ברקע, הוא קרס בלי הודעה מוקדמת ולא עלה יותר, הוא ניסה להידלק אבל כל הזמן כשל, ניסיתי לבדוק האם זה קשור לרכיבי חומרה אחרים: זיכרון, כרטיס מסף, מעבד, ספק כח, שום דבר, הבעיה בלוח. ניסיתי עוד לבדוק: פרקתי את הלוח וניסיתי להפעיל אותו, כאשר מורכב עליו מעבד, הלוח מנסה להדלק וכבה לאחר כמה שניות וחוזר חלילה. כאשר אני מנסה להדליק את הלוח ללא מעבד שמורכב עליו הוא נדלק ונשאר דלוק, אך זה כמובן חסר תועלת. אי אפשר לבדוק ויזואלית את הקבלים שמולחמים על הלוח כי אלו קבלי אלומיניום קשיחים ולא מהפשוטים יותר שמתפקעים ונוזלים כאשר הם מזדקנים או שיש בעיה אחרת. מישהו יעץ לי להחליף…

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. Started by omers28,

a

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  6. שלום, הגיעו לידי כמה מודולים של 7 segments display , זה פשוט תצוגת ספרה רגילה (10 רגליים למי שמכיר). השאלה - האם אני יכול לחבר אותם למארז איכשהו ? כמו שמחברים LCD רק שפה אני אציג מספרים בלבד (נאמר טמפ'). מה אני צריך עוד להשיג ? איזה קישור למדריך יתקבל בשמחה. תודה.

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by Adi196,

שלום לשם מטרה לבניית פרויקט אשמח לקבל עזרה בקשר לארדואינו ומנוע סרבו. אין לי ניסיון לכן אשמח לדעת מה לקנות המטרה שלי היא לגרום למספר של רובי מים פשוטים (עובדים לפי מנגנון של משאבה עם לחץ אוויר, הכל פשוט) לעבוד לבד ביחד כל כמה שניות בלי שאדם יצטרך ללחוץ על ההדק בכל פעם אשמח לקבל עזרה בקשר למה לקנות ואיזה סוג, הבנתי שיש כמה מנועי סרבו תודה לעוזרים

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  8. Started by Slither,

שלום. אף פעם לא התעסקתי במודינג וכל הדברים האלה, אפשר הסבר קצר (ומנוסח היטב) על זה? ניסיתי לקרוא קצת כאן בפורום אבל לא ממש הבנתי כלום. נגיד אני לוקח מארז לבן רגיל, ואני רוצה לעשות לו בצד כזה חלון לדוגמא: http://www.ctcom.co.il/images/product/1935.jpg עם אור כזה, או אור אדום, איך עושים את זה?

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. רציתי לדעת האם תיאורטית ומעשית קיימת אפשרות לחבר את הפקס לחיבור 3.5MM סטנדרטי ישירות לפלאפון כך שאחרי החיוג (שיבוצע בפלאפון) הפקס יפקסס? באמצעות בקר אני מניח שזה אפשרי לבנות ממשק שידמה, השאלה אם שימוש בחיווט רגיל, ללא בקר, יספיק לפחות על מנת לשלוח פקסים

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. Started by tulicooli,

אם תגידו לי למחוק אני ימחוק אוקי... אז רציתי להציע לעשות כזה דבר תחרות של מי שעושה את החריטה על הפרספקט הכי יפה . אתם מביאים ציור וכל אחד ממשתתפי התחרות צריך לחרוט את הציור בדרך הכי יפה (ולשלב את זה במארז וכל מיני דברים) ואז משתמשי הפורום יצביעו למי שעשה את העבודה הכי יפה...

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. ככה מי שבבעלותו מכשיר אקסבוקס יודע שכונן הדיוידי שמגיע עימו פשוט דפוק ולכן החלטתי לקחת את העניינים לידיים ולנסות להרכיב לו כונן דיוידי צד שלישי (של מחשב) מצאתי מדריך להחלפת הכונן אבל הבעיה היא שאני לא ממש מבין באלקטרוניקה ולא יודע בדיוק איפה להתחיל לעשות את המוד http://dwl.xbox-scene.com/~xbox/xbox-scene/tutorials/Replacing_the_Xbox_DVDROM_drive_with_a_Sony_DDU1612.pdf זה הלינק אם מישהו שמבין באלקטרוניקה ובכונני דיוידי\אקסבוקס מודינג יכול לפרש לי את זה קצת יותר או אם יש מישהו שניסה והצליח לעשות דבר דומה לאקסבוקס שלו יכול לעזור לי אני אודה לו מאוד תודה מראש אגב אני מנסה לעשות את המוד עם אותו כונן דיוידי של סוני שבו מדובר במדריך אבל ההרכב שלו מבפנים שונה קצת מבתמונ…

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. Started by stingeR-,

אוקיי , חבר שלי(daemonshlomo), יש לו R9700PRO של ATI מקורי , לפני חודש-חודשיים , הוא הלך למסיבת רשת , ובדרך חזרה , כנראה שהמונית\אוטו קפצו , והR9700PRO היה עליו קירור של זלמן , וזה כנראה הפיל כמה נגדים\חלקים מהכרטיס(זה מה שהוא חושב) , הוא חזר הביתה ושהוא הדליק את המחשב המסך היה מלא בארטיפקטים(בביוס) , והכרטיס לא עבד בכלל בוינדוס(הראה מסך שחור עם קווים אנכיים) , הכרטיס הגיע אלי היום , אותם התופעות בידיוק , רק מה , שהקווים רק אנכיים והכרטיס גם לא נתקע... , מה שאומר , שאין מספיק מתח לזיכרונות כנראה , עכשיו , הכרטיס עובד! , המאורר מסתובב והכל.. , אבל כנראה שאיזהשהוא נגד שאחראי על סיפוק מתח לזיכרונות נפל , וזה מה שלא נותן לו לעבוד , חשוב לציין שניסיתי להוריד לו את מהירויות השע…

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. השאלה בכותרת

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. שלום לכולם אני רוצה ליבנות מד תמפרטורה דיגיטלי יש למישהו הסבר שירטוט מדריך לא מסובך

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. Started by MaC_MaN,

מישהו אולי יודע כמה וולט יש בשקע טלפון? זה DC/AC? ועל איזה פינים במתאם ADSL יש את המתח?

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  16. היי, מאז שהתחלתי פה אני עוד זוכר את הפעם הראשונה ששאלתי מה אפשר לעשות עם המאזר שלי וישר אמרו לי "המארז צועק לצבע!!!" וכמובן שצבעתי אך לא הייתי מרוצה כי זה לא היה עם חריטות ועיניינים (למרות שגם עכשיו אין חריטות)! טוב בלי הרבה דיבורים קבלוווווו את המארז שלי: מצטער על איכות התמונות פשוט המצלמה שלי הלכה לטייל בסין עם דוד שלי,(משווק דברים לארץ).. בקרוב יבוא פאן באס ותאורה... תודה רבה ל...: אני חייב תודה ענקית ל-super guhan שהייה סובלני אלי מאוד בבנית המפסקי on off K למאוררים!!! סוף שבוע טוב וחג שבועות שמח!!!

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. אני בטוח שכולם קראו את המדריך באתר על מקלט IR (אינפרא-אדום)...השאלה שלי היא כזאת...האם אני יכול לקחת במקום הרכיב של המאינפרא עצמו, מקלט (רק הרכיב..) של RF (גלי רדיו), הוא יעבוד כמו האינפרא...? עם אותם רכיבים (נגד 4.7KOH, קבל 4.7mf ומייצב מתח LM7805...) אם זה כן יעבוד... האם אני אוכל גם להשתמש בכל שלט כדי לשלוט עליו? ועם איזה תוכנה? תודה רבה לכל מי שעוזר...

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by yotam.m,

ניסיתי לחפש בכל הרשת תרשים או שניים לבניית פאן באס אבל מספר התוצאות בגוגל הוא כל כך עצום שאין שם שום דבר שבאמת מועיל. אם למישהו יש תרשים או שתיים פשוטים לא חייב להיות פאן באס מורכב ויכול לשלוח. תודה רבה לעוזרים

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. Started by ziv123,

שלום יש לי זמזם שמחובר ל12 וולט שנותן לי צפצוף יחיד והייתי מעוניין שיצפצף בקצב מקוטע(1 0 1 0 1)איך אני עושה זאת?

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. אז אני חדש בכל העסק של אלקטרוניקה ומודינג ואני רוצה לנסות להתחיל , אני מתכנן לעשות חור במארז - שזה יהיה החלק היותר קל כי לא צריך ידע לגעת בחומרה של המחשב - ולא יכול להיגרם נזק ריצני. אחרי שאני יעשה את החלון אני רוצה לקנות את המאווררים האלה באיביי http://cgi.ebay.com/2-x-80mm-Logisys-Computer-Case-Blue-LED-Fan-3pin-4pin_W0QQitemZ310074609511QQihZ021QQcategoryZ80147QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem או http://cgi.ebay.com/4-LOTS-BLUE-QUAD-LED-NEON-CLEAR-MOD-80MM-PC-CASE-Fan_W0QQitemZ170249888767QQihZ007QQcategoryZ51064QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem או משהו בסגנון(זה משנה הסוג והכוח איורור או הכל אותו דבר בגודל של 80 MM ? וזה מתאים למחשב שנקנה בארץ?-אני שואל למען ה…

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. מישהו אולי יודע כיצד אפשר ליצור מתח של 12V עם 5 עד 15 אמפר ? ממתח של 220V. תודה

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. Started by Elad128,

שלום! הגיע לידי מטען פשוט שלא ממש עובד. או שהוא לא מוציא מתח בכלל או שהוא כן.. וגם שהוא כן הלדים לא נדלקים. בדקתי את השנאי, מגעים, טרזיסטורים (הוצאתי אחד אחד ובדקתי כיוונים של מוליכות - זו בדיקה מספיקה?) וגם חלק מהדיודות, החלפתי את המייצב באחד תקין. תוך כדי הבדיקה, חשבתי שאולי הלדים נשרפו. במקביל אליהם חברתי לד אחר אבל בטעות בקוטביות ההפוכה. דבר זה גרם ללדים לדלוק חלש כל זמן שהשארתי את הלד מחובר.. מה זה יכול להיות? תמונות של המעגל: http://s14.postimg.org/rifpkw09t/image.jpg http://s23.postimg.org/ii9rq1t7f/image.jpg http://s23.postimg.org/l25ek5grf/image.jpg המייצב הוא LM317, הטרזניסטור שלידו bd675. שאר הטרזיסטורים הם s9013 אשמח לכל עזרה, תודה!

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by SnakeBite,

האם עדיף במצית רגילה zippo או במצית טורבו מבחינת הסיכון ?כי אני יודע שמצית טורבו מוציאה חום אדיר שיכולה להמיס גם את הכבל של הספק דיי מהר, האם מצית zippo תספיק? עידו

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. שלום. אני מחפש מפתח חשמלי, ז"א מפתח שסוגר מעגל הבנתי שבשדרות הר אבן בת"א מוכרים כאלה אבל אין לי איך להגיע לשם. רציתי לדעת האם ישנם מקומות אחרים שמוכרים את זה או מקום שמאפשר הזמנה דרך האינטרנט, התקשרתי לאריהב והם אמרו לי להתקשר מאוחר יותר, התקשרתי לאחר מכן והם לא ענו, שלחתי אימייל... אותו הדבר מאיפה אפשר להשיג את זה?

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. המוצר: http://www.jab-tech.com/customer/product.php?productid=2053&cat=35&page=1 בצבע לבן תודה!

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.