עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by MacGyver,

במקלדת שלי(מיקרוסופט פשוטה עם7 כפתורים למעלה(ראו תמונה...) נחנסים לתוך המקלדת 4 חוטים(אחרי שפירקתי אותה ראיתי....) אני רוצה לדעת מה זה הפוס ומה זה המינוס....(אני מהמר שהשחור זה המינוס...) http://planet.nana.co.il/tembel2003/mik.jpg איתן

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  2. Started by jambo7,

שלום אני מחפש מידע על סיכוך מהו סיכוך. מה תפקידו. ממה הוא עשוי. כיצד הוא פועל. והאם יש לו תחליפים. לדוגמה אם יש לי כבל שאינו מסוכך ואני רוצה לעטוף אותו בסיכוך [ האם אפשר להשתמש בנייר אלומיניום מהסוג שעוטפים בו מזון וכד' ] ועוד מידע שאתם יכולים לתת. תודה

3. Started by IlanF,

Glo-Plug 1.5 volts איפה אפשר להשיג אותו בארץ ומה המחיר לאחד כזה? [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 770 צפיות
  4. שלום היום אני מתכוון להפוך את השלט פלייסטישן לגיים פד למחשב (לפי המדריך שבנעוץ) אז אני רוצה להפעיל גם את הרטט שיש בשלט והבנתי שבשביל זה אני צריך לקנות מייצב מתח מ12 ל9 וולט (אני יחבר אותו למולקס) אז מה זה בדיוק המייצב מתח הזה? כאילו מה הדגם ואיך הוא נראה ? אם תוכלו להגיב עד היום בצהריים זה ממש יעזור לי פשוט אני הולך לקנות את הדיודות אז שאני יוכל לקנות גם את המייצב הזה כי אני כבר לא יכול לחכות ;D

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. Started by Moty_p,

שלום לכם קניתי לא מזמן פאנל סולרי והיום הוא הגיע.. אחרי הלחמות ובדיקה ראיתי שהפאנל מגיע בשמש ל 6.58 וולט ובצל הוא לא יציב ומשחק החל מ 3.15 עד 5.30 את הבדיקה הזאת עשיתי בזמן שהדיודה מחוברת לכן, אני מחפש לקנות מייצבי מתח ל 5 וולט וגם 9 וולט זה לא משנה לי לקנות מעגל מוכן או לקנות רכיבים ולהלחים.. העיקר שאני יקבל מטח יציב ולא קופץ, שיושב על 5 או 9 בהתאם אשמח לעזרה שלכם מצרף תמונה עריכה אם יש מצייב גם ל 12 וולט אני אשמח לקבל מידע עליו.. [attachment deleted by admin]

• 19 תגובות
    • 2.9k צפיות
  6. Started by Kitt0s,

שלום, יש לי PIC16F874A (40PIN)שאני צריך לצרוב עליו, הבעיה היא שאין לי צורב.. אם למישהו יש ומוכן לעשות טובה לאדם נחמד כמוני נא לשלוח איזה מסרון בפרטי :] עדיף באזור המרכז.. תודה מראש!

• 0 תגובות
    • 678 צפיות
  7. מי שמכיר את האורורה 570 הוא מגיע עם חלון רשת וחלון פלסטיק, שמתי לב שעם הרשת, הטמפרטורה יורדת בעשר מעלות בערך לכל רכיב, אבל אני מאוד אוהב את החלון השקוף. חשבתי אולי להנות משני העולמות ולחתוך חלק מהחלון השקוף ולחבר לו חלק מהרשת, בהנחה שזה בכלל אפשרי, אין שלי שמץ. אז אם למישהו רעיונות ויש לו את הזמן והידע הדרוש, ומוכן לעשות את זה תמורת תשלום כמובן שישלח ה"פ. אני יגיע אליו. איזור נ"צ\רחובות\גדרה והסביבה.. ראיתי כמה מודים שנראים בהרבה יותר מסובכים ועלה לי הרעיון, השאלה אם זה אפשרי בכלל?

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  8. הכותרת מדברת בשם עצמה טיבין ותקילין בתרי זוזים . זו לא בדיחה - אני פשוט נואש . אני יודע מה אני רוצה - ולא - עוד אף אחד לא בנה כזה - לפחות ככה אני חושב. בבקשה - אני חוזר ואומר - ***צונזר***

• 2 תגובות
    • 779 צפיות
  9. טוב, אז ככה אין לי דרמל וגם אם היה לי אין לי כשרון ציור או חריטה, אז אם יש מישהו שמוכן לעשות לי חריטה יפה ( Arik.G אתה פנוי? ) בחלון של המארז, אני אשמח ובתמורה הוא יקבל כמה דברים שאני לא צריך והם קתודה אדומה או כחולה + מתאם, שני מאווררים של TT 80 מ"מ המארז הוא XASER 3 של TT, אני מתל אביב

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. שלום לכולם, אני מחפש מישהו שמבין באלקטרוניקה וידע לחבר מסך LCD של 24 אותיות על 8 שורות למחשב. יש לי שניים כאלו ואני מוכן לתת מסך אחד כזה מתנה למי שיצליח לחבר אותו למחשב. יש במסך שלושה בקרים של מיצובישי ואם אני לא טועה 10 כפתורים. מי שמעוניין שישאיר פה הודעה ואני אשלח לו במייל את התמונה של המסך ואת כל הלינקים שיש לי לגביו תודה. הנה ה Datasheet שלו כאן מידע לגבי אופן החיבור (אני מקווה שהוא נכון, ויכול לעזור במשהו) כאן הנה עוד משהו רק הפעם באנגלית כאן

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. שלום לכולם, אני רוצה להזמין לדים אוטרה בריט מחו"ל מצאתי אתר דרך חיפוש בגוגל הנה הכתובת: http://www.led1.de/shop יש באתר הזה באזור הלדים 5 מ"מ לד ירוק ולבן של 24.000mcd - NEW מה שמוחרים בראיהב זה בקושי 10,000mCD 12,000mCD אז אני לא רוצה לחשוב אפילו איזה עוצמה יש ל - 24.000mcd והמחירים שם באמת טובים, משלוח זה עוד 10 יורו הנה דוגמה לקישור מהיר שמציג את פרטי המוצר: http://www.led1.de/shop/product_info.php?pName=led-5mm-green-24000mcd-10-pieces-p-244&cName=led-5mm-ultra-bright-green-24000mcd-new-c-3_58 תראו אפילו שכתוב באיזה נגד להשתמש באיזה מתח כדי להפעיל את הלד שלא יסרף זה מדהים!! יש להם שם אפשרות להזמין10 לדים ב - 9.90 EUR ו 50 לדים ב 34.90 EUR ועוד אני מאמין שאין צורך …

• 0 תגובות
    • 629 צפיות
  12. Started by dentfull,

אחרי שני מלחמים זולים ודפוקים (אחד שלא התחמם ואחד שהמיס את עצמו) החלטתי לקנות מלחם נורמלי, ואני מחפש הכוונה. מה שאני צריך זה מלחם פונקציונאלי ובנוסף יש לציין שאני לא שוחה בכסף, אז עדיף גם זול אם אפשר. המלצות, מישהו?

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  13. Started by The_overclocker,

לאחר שהמלחם האחרון שקניתי התפוצץ לי בפנים החלטתי ללכת על משהו איכותי הפעם. ראיתי תמונות של ה Soldering gun והמחיר שלו היה בערך פי 2 מהמלחם הרגיל. מה שמעניין אותי זה האם הוא עובד כמו האקדח דבק חם, כלומר האם הוא "יורה" את הבדיל והוא נהיה ישר טיפות ולא צריך להסתבך יותר מדי כמו במלחם הרגיל. או שפשוט הידית שלו כזאת ? אני צריך להלחים חוטים קטנים כאלה לLCD, ועם המלחמים ה"רגילים" אני לא מסתדר . בקיצור אני צריך המלצה למלחם טוב שעושה את העבודה ! (שיש לו ווסת מתח וכו'). תודה :-* הנה כמה תמונות :

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. Started by ModChiP,

היה לי תחנה של וולר 24V- 50W שהחליטה למות. אני מחפש מלחם אחר שיתאים לעבודות לא ממש מקצועיות ויומיומיות אבל שיתן לי מענה ולא ידכא אותי כל פעם שאני ארצה להלחים. גם יד שניה בא בחשבון. ה 50W היה קצת חלש ואשמח למשהו יותר חזק אבל לא חייב.

15. Started by WhiteLen,

היי, פעם אחרונה שהלחמתי משהו היה בביה"ס לפני כמה שנים. עכשיו יש לי בעיה בשלט רכב, המגע בין הכפתור ללוח נשבר ואני רוצה להלחים את זה. כמו שאתם מבינים אני לא מחפש מלחם איכותי מכיוון שהוא לא יעבוד אצלי אז חשבתי על משהו כזה ב 15$: https://www.aliexpress.com/item/32931206794.html?spm=2114.search0104.3.163.42e3197bKKvWsf&ws_ab_test=searchweb0_0%2Csearchweb201602_6_10065_10068_319_10059_10884_317_10887_10696_321_322_10084_453_10083_454_10103_10618_10307_537_536%2Csearchweb201603_53%2CppcSwitch_0&algo_expid=8c14fb8e-de2f-41e1-a1c8-12941d4398ba-24&algo_pvid=8c14fb8e-de2f-41e1-a1c8-12941d4398ba השאלה אם מלחם פשוט כזה יעשה את העבודה?

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. שלום, אני מנסה לבנות מעגל בקרה לתריס חשמלי. אני מעונין שהוא יכנס כולו בתוך קופסה 55 סטדנרטית, מאחורי המתג הרגיל של התריס. 1. אני מחפש ממסר לפאזה שיחבר אותה לאחד משלשה אפשרויות: NO (בשגרה), לכיוון טרמינל UP או לטרמינל DOWN. אני יכול להרכיב כזה ממסר מזוג SPDT אולם זוג ממסרים תופס הרבה מקום, לכן אני מנסה לחסוך בשטח ולחפש רכיב אחד שעושה את העבודה. האם תוכלו להמליץ על רכיב מתאים שבו ניתן לממסר לאחד משלשה מצבי יציאה ? אני מניח שזרם המנוע של התריס אינו מתקרב ל-20A. 2. אני מעונין להשתמש בהזנת הפאזה כדי לייצר מתח ישר לבקר אשר ישלוט על הממסר הנ"ל. האם תוכלו להמליץ על ממיר קומפקטי ? משהו שעובד בסגנון מטען של סלולרי. ניתן להניח שזרם ההפעלה של הסליל בממסר יהיה בסביבות 100 עד 200 מילי…

17. Started by eb,

אני צריך שהמנוע ידחוף עגלה במשקל 20 ק"ג (כמה הספק אני צריך?) איפה אני יכל לקנות מנוע כזה? עדיף יד שניה. מה סדר גודל של מחיר?

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  18. שלום אני מחפש לצורך פרויקט אישי מסך מגע שאני יוכל לתחנת אותו בעזרת מיקרו בקר 8051 ושהגודל שלו יהיה בגודל של חריץ כונן DVD(מקסימום 2 חריצים). אם אפשר דגם או מקום לקנות דבר כזה... תודה מראש

• 6 תגובות
    • 2.6k צפיות
  19. אני רוצה להוסיף מסך ל HTPC ,המסך ישמש אותי בעיקר לארגון או לבחירת מוסיקה ולא מעבר. (אני לא רוצה להדליק סתם את המקרן). הייתי רוצה לקבל המלצות למסך כזה. תודה

• 4 תגובות
    • 940 צפיות
  20. Started by eladh16,

שלום מאיפה אני יכול לקנות מסנן IR ?? אני רוצה חתיכה קטנה של מסנן IR כדי לשים על עינית מצלמת הרשת שלי, בשביל איזה משהו שאני בונה. כמו שמוצג כאן בתמונה של מישהו שהוא קנה מסנן IR ושם אותה על המצלמה

• 1 תגובה
    • 970 צפיות
  21. שלום חברים החלטתי לנסות קצת אוברקלוקינג על הגרוטאה הישנה כדי לצבור קצת נסיון לקראת המחשב שאני קונה. היום עשיתי OC פזיז ככה רק בשביל לראות לאן באמת ניתן להגיע ובאמת ראיתי שאני מצליח להתקדם יפה...לא נפרט כרגע... מה שכן רציתי לבצע איזשהו מבחן ביצועים קטן למחשב בכלליות לפני ה OC ואחד אחרי ה OC כדי לראות מה באמת השיפור שהושג. התוכנות לבדיקת טמפ' היותר נפוצות היום כמו CoreTemp או RealTemp יותר מתאימות למעבדים חדישים יותר עד כמה שהבנתי. אבקש אחת אמינה שתתאים יותר למעבד שלי, האם EVEREST תספיק במקרה שלי? הבקשה האחרונה היא למעשה המלצה לתוכנה שתעזור לי לבדוק יציבות, אבקש את התוכנה האמינה והפשוטה ביותר שאפשר לקבל. אם כן, בקשותיי : 1. תוכנה לבדיקת ביצועים לפני ואחרי ה OC כדי לבדוק אח…

• 0 תגובות
    • 645 צפיות
  22. שלום אנשים, הרבה זמן לא ביקרתי באתר... אני מחפש מגעל בשביל lm3914, lm3915, lm3916 ל 12V ו5V עד עכשיו בניתי כל מיני מעגלים שהם לא עבדו לדוגמה הסרטון הזה: https://www.youtube.com/watch?v=CB4Sl9Xwb_I&t=148s בניתי אותו בדיוק והוא לא עובד ב 12V גם קניתי מעגל מודפס כזה: https://www.ebay.com/itm/253313767441 וזה גם לא עובד אז אבקש את עזרתכם אם אפשר מעגל ל 12V ועוד מעגל ל5V לא אכפת לי להביא לכל לד נגד של 470 אם זה עוזר לעשות את המעגל יותר טוב תודה לעוזרים

• 1 תגובה
    • 867 צפיות
  23. הכותרת מדברת בעד עצמה

• 14 תגובות
    • 1.8k צפיות
  24. אני צריך מעגל שידליק מכשיר הפועל ב 220 וולט בשעה מסויימת ויכבה אותו אחרי X שעות, ושוב למחרת וחוזר חלילה. או מעגל שידליק מכשיר למשך X שעות מהרגע ההפעלה הראשוני, ושוב באותה השעה למחרת (ז"א מבוסס על טיימר ולא על שעון). מקווה שהבנתם... תודה לעוזרים :-*

• 21 תגובות
    • 2.3k צפיות
  25. שלום היה לי די.וי.די שהפסיק לעבוד. פתחתי אותו וראיתי שהתפוצץ מעגל משולב שהיה רשום עליו THX203 0718-8 . ניסיתי למצוא כזה בארץ ולא מצאתי בשום מקום, חוץ מבחברה שמייבאת את הדי.וי.די שם רוצים 100 שקל בשבילו.. (שזה חצוף ומגוכך) גם באינטרנט לא מצאתי מקום להזמין ממנו את המעגל וגם לא את הDATASHEET שלו (הDATASHEET יכול לעזור כי אולי אני אוכל לבנות מעגל דומה בעצמי..) . מישהו יכול לעזור?

• 17 תגובות
    • 2.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים