אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, מישהו יודע אם אפשר לשלוט במתח היוצא מכל פורט במחשב ב- C#? אני צריך איכשהו להוציא מתח משתנה בין 0-5V ולא רק 0 ו-5. יש דרך לשלוט במתח היוצא בעזרת תוכנה בלבד? [מדובר על כל פורט: USB, COM, LPT - גם מכרטיס קול יהיה טוב] תודה מראש, BSOF
-
- 5 תגובות
- 969 צפיות
-
-
שלום, חברים. בחיאת, תפתרו לי את הדילמה הזו פעם אחת ולתמיד. יש לי סמארטפון של מוטורולה, שהגיע עם מטען בעל הספציפיקציה הזו: 5.1V ו- 850Mah. שמעתי ממישהו שממש לא מומלץ להטעין את המכשיר שלך עם מטען בעל טעינה אחרת\גבוהה יותר [לדוגמא, במקרה שלי- 1A ומעלה], -כי זה ממש מקצר את חיי הסוללה. וואלה? נשמע לי הגיוני, [באמת שמטענים שהם 1A-2A טוענים במהירות מטורפת, שזה לא מרגיש כזה טוב למכשיר...] ..אבל ישנן כמה סיבות שבגללן אני לא יודע עד כמה העצה שלו פרקטית: 1. הבנתי שממש לא משנה באיזה מטען תשתמש- הסמארטפון הוא זה שמכתיב ת'עניינים, וגם אם יהיה לי מטען של 2.1A - הטלפון עדיין יצרוך 850MaH. 2. כאשר אתה משתמש במטען USB לרכב, ואתה מפעיל GPS + בלותות' + גלישה סלולרית ביחד--> אז …
-
- 5 תגובות
- 2.6k צפיות
- 1 follower
-
-
אני צריך לנסר פלטת MDF בעובי 2CM. אשמח אם משהו יכול לעזור...
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי ותודה שנכנסתם. יש לי אוזניות עם ראש הרוס, שהתבקשתי לתקן. קניתי תקע רגיל של אוזניות, כמו בתמונה פה שלקוחה ממדריך להכנת מפצל-בורר (לא הבנתי אותו): http://hwzone.co.il/phpMyWebmin/_uploads/news/pictures/MoRtZkInG/Stereo/TAL_ST%20011_resize.jpg באוזניות (שפירקתי להן את הראש, לא היה ניתן "לאחד" את שני הראשים) יש שלושה חוטים, דבר שאני מבין לנורמלי. זהב-אדום-כחול. לפי מה שהבנתי אני צריך להלחים חוט אחד לצד אחד, חוט שני לצד שני, וחוט שלישי לאמצע. לחבר לצדדים אני יכול. באמצע יש שני חורים.. זה לא משנה לאן אני מלחים כל עוד הוא מתחבר אל האמצע, נכון. הבעיה היא שאני לא יודע לאן להלחים כל חוט.. איך אני אמור לגלות לאן מגיע כל חוט בלי לפרק את כל האוזניות והחוטים שמגיעים לפומיות? (דבר ש…
-
- 5 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
עוד ליפני שאני מתחיל לדבר.....עשיתי חיפוש! עכשיו..אני מחפש מדריך לחיבור הגיים פאד של הפלייסטיישן....ראיתי מדריכים אבל אני מחפש מדריך שאני יחבר את הפאד דרך חיבור יו אס בי ולא של המדפסות
-
- 5 תגובות
- 784 צפיות
-
-
שלום יש לי USB HUB פשוט בצורת ריבוע כחול כזה אבל בפניםם יש לו CAPICTORS וכאלה אז רציתי לשאול מה זה ולמה זה? כי אני רוצה לעשות מוד, לקחת את המפצל USB שמתחבר מאחורה לחריצי הPSI אבל הוא מתחבר ללוח האם ואין עליו שום מעגל אז רציתי לשאול אם אני צריך איזשהו מעגל כי אני תכננן לעשות 6 חיבורי USB על פאנל (איפה שהDVD והכל)על כבל USB אחד. אם משהו לא ברור אז אני יסביר שוב
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
כמה מתח/זרם ניתן לקבל מיציאת אודיו? והאם המתח משתנה עם התדר או שנשמרת איזושהי רמה קבוע של מתח בתדר משתנה? (הכוונה אם הפיק קבוע) תודה. :-*
-
- 5 תגובות
- 922 צפיות
-
-
אפשר לחבר את החוטים של המולקס למחבר 3 פינים שמתאים ללוח כדי שהלוח ישלוט על המהירות ? נכון לעכשיו יש שני חוטים שמגיעים למולקס ( לספק ) ואחד ללוח לחיווי כנראה . ועוד דבר אף אחד לא ענה לי לגבי dvi ל-bnc אף אחד לא מבין בזה ? תודה.
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
-
חבר'ה היה לי תוכנה (לפני שפירמטי את המחשב) שאפשאר להכין איתה סירטוטים למעגלים אלקטרונים חיפשתי בגוגל ולא מצאתי אותה בתוכנה יש כמו רשת נקודות ומהצד השני אפשר להוסיף כמו צורה של נגדים צורה של דיודות מעגלים משולבים בעלי מספר רגלים משתנה וכו' אבל זו לא התוכנה העונה לשם Pspice אם משהו יודע את שמה של התוכנה אשמח אם יתן לי את שמה או קישור להורדה תוגה רבה מראש לעוזרים
-
- 5 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
גם אני קניתי בשעה טובה "דרמל" של וולף. (להפתעתי גם היה עליו מבצע ככה שאני ממש מבסוט). קניתי אותו אתמול, הספקתי כבר לטחון אותו לא מעט ואני בהחלט מרוצה מהביצועים ביחס למחיר שלו. רק בעיה קטנה אחת... הכבל המתכתי בתוך הכבל מאריך שלו משוחרר. כלומר אם אני מושך אותו מהצד שמתחבר למכשיר אז הוא יוצא לגמרי החוצה (אפילו אם אני לא ממש מושך). באחת הפעמים הוא (הכבל הפנימי) גם התרופף לי בזמן העבודה - מה שגרם לראש להפסיק להסתובב. השאלה שלי היא האם אני עושה משהו לא בסדר? צריך לחזק את זה איך שהוא או משהו. או שהוא פשוט לא תקין ויש כאן עילה להחלפה...? :s05: תודה מראש ;D
-
- 5 תגובות
- 932 צפיות
-
-
שלום, יש לי כרגע מערכת מחשב שאני ישן לידה בלילה (ומעוניין להשאיר אותה פועלת מסיבותי האפלות), אני מצליח לישון, אבל היא עדיין די רועשת, על כרטיס המסך אני מצליח להשתלט בעזרת תוכנה, שמורידה את מהירות הסיבוב שלו למינימום ההכרחי, אבל המאוורר של המעבד מחרפן אותי, תהיתי אם באמצעות מודינג ניתן לשים בין מקור המתח למאוורר (לוח האם, למעשה) לבין המאוורר עצמו פוטנציומטר, ולהוציא אותו אל מחוץ למארז, ככה שכשאני ארצה להפעיל את המאורר על המקסימום (=ביום, כשלא איכפת לי מרעש), אני אוכל, וכשאני ארצה קצת שקט, אני אוריד את הפוטנציומטר למינימום האפשרי, ממילא המעבד ב-IDLE. השלב האחרון בפרויקט יהיה לשנות את הגדרות הביוס למאוורר מ-AUTO ל... טוב, לא זוכר איך זה נקרא, אבל זה אומר שהמאוורר מסתובב בפו…
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם,מצאתי בבית מפצל לUSB עם 4 יציאות ואיזה 10 מאווררים לא חיבור. חיברתי 4 מאווררים לכבל USB וחיברתי אותם למפצל. עכשיו הביעיה היא שהמתח של הUSB הוא רק 5V והמאווררים צריכים 12V. האם יש דרך כול שהיא לגרום להם להסתובב מהר יותר?
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מה אני צריך בשביל לבנות סאב? יענו חלקים, מגברים, מעבירי נמוכים, סלילים וכו'... אני צריך הוראות איך מגדירים הגדרות לסאב והאם מספרי הרכיבים משנים את ההגדרות של הסאב.. קיצר, מה הרכיבים, איך עושים הגדרות, והוראות, עם יש.. תודה רבה לעוזרים!
-
- 5 תגובות
- 897 צפיות
-
-
שלום !!! רציתי לדעת האם מישהו הוציא את הספק כוח אל מחוץ למחשב אני מתכוון לעשות את זה ורציתי טיפים לגבי הצבתו במקום חדש ומה לעשות בקשר לכבלים (אם הם קצרים מידי) ואם למישהו יש תמונות של המודינג הזה אז שיראה לי כדי לקבל רעיונות...!!! תודה לכולם!!!
-
- 5 תגובות
- 797 צפיות
-
-
אהלן חבר'ה אני ביגי משתמש חדש ומודר מתחיל. חרשתי על הארכיון לאורכו ולרוחבו (בערך) ולא מצאתי תשובה לשאלתי. אקיצר לוחות אלומיניום. איך זה בא ? איזה גדלים? עם מה הכי נוח לעבוד? ואיפה אני משיג בצפון הרחוק אודה לכם מאוד אם תעזרו לי.
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, בשביל פרוייקט הנדסאים אני משתמש בערכת פיתוח החדשה של ATMEL ה EVK1100 שמבוססת על 32 ביט. התוכנה לכתיבה בC\C++ היא AVR32STUDIO. אני מנסה לתכנת את הערכה בעזרת הBootloader בUSB ולא בעזרת ה JTAGICE שהוא אימולטור. הבעיה היא שהתוכנה פשוט לא מאפשר לי לתכנת. קודם כל אני אשמח לדעת אם יש פה מישהו שבכלל מבין משהו ממה שכתבתי. ואני אשמח יותר אם יש מישהו שגם פגש את הערכה הנ"ל (היא יצאה לשוק בסמפטמבר אז אין הרבה שמבינים בה). אם יקרה הנס ויש מישהו שיכול או לפחות יכול לנסות לעזור לי אז הבעיה היא הפקודה שאני אמור להוסיף לתוכנית שלי כדי שהיא תועבר דרך הBootloader לשאר הזכרון? (כי על פי הברירת מחדל הדבר מבוצע דרך האימולטור שעולה כ400 דולר) האם יש למישהו פה ניסיון על תכנות …
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
איך אני גורם ללד 'להבהב' (יותר כמו להבה, ריצוד שכזה ולא הבהוב 'רגיל')? אני לא מבין כלום באלקטרוניקה, הסבר איך (או למה אי אפשר) יתקבל בברכה. המטרה היא לשים לד ירוק שירצד להנאתו מאחורי המסכת עץ של המסכה (The mask). תודה רבה, בז'נגלו.
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
צירפתי תמונה של המעגל והשאלות, יש לי בעייה עם 2 הסעיפים הראשונים אך במיוחד עם הסעיף השני. בסעיף א ביקשו למצוא ביטויים לכא"מ והתנגדות פנימית, האם הכוונה היא למצוא ביטויים ל-Vth ול-Rth ? (כלומר להמיר את המעגל לתבנין?). (מן הסתם מדובר בביטויים עם 2 נעלמים K ו-L) בסעיף ב היותר בעייתי מבחינתי ביקשו לסדר את תאי הסוללה ככה שבסופו של דבר יועבר לעומס הספק מירבי. האמת אני לא בטוח מה הכוונה הספק מירבי ואין לי מושג איך פותרים דבר כזה. אפשר עזרה?
-
- 5 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אני יודע שהעלו את הנושא הזה פה מלא פעמים וכל פעם אמרו שצריך בקר מיוחד אבל נראה לי שבמסך הזה יש לי את הבקר שלו מובנה למסך.. ולא מתחבר לכרטיס מסך במחשב הנייד זה היה מחשב נייד 386 IBM המסך הוא איזה 10" שחור לבן יש לי מדבקות עם פרטים עליו: LRS1751-R1AE LS0350LG ZD-03-0235 זה היה מסך של מחשב IBM PERSONAL SYSTEM/2 L40 SX אם תרצו אני אוכל להעלות תמונות שלו והכל אבל זה ייקרה רק עוד שבועיים (סוגר שבת) למישהו יש מושג אם אפשר לעשות עם המסך משהו? מוד לחיבור למחשב.. משהו מעניין?
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מישהוא יודע איך אפשר להכין גוף חימום כזה שאתה נותן לו 12 או 5V והוא לא מקצר ולא נסרף?
-
- 5 תגובות
- 2k צפיות
-
-
היי חברים, אני יודע שתחנו את הנושא עד דק אבל בכל זאת אני צריך עצה. אני כבר כמה ימים קורא ובודק איך לעשות את זה והתחלץי עם המדריך הזה : http://www.instructables.com/id/Music-LED-Light-Box/ עד שהבנית שאין נגדים והלדים יכולים להישרף.. ואז ראיתי את זה... http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=258051.0 וכבר התבלבלתי... אז אני בעצם צריך TIP31 ונגדים...אז זהו שאין לי מושג כמה נגדים, כמה אום וכל זה... יש לי מקור כוח של 30V 400mA 12W (אוטפוט) יש לי המון כאלה בכל מיני V שונים...מ3 עד 30... אני רוצה להכין 2 בסיסים ללדים האלה, אחד שישב מעל כל רמקול, (אני מתכןן לשים את באלקטרוניקה של הלדים בתוך פרמידה מפרספקט) ושניהם יתחברו לאותו מקור הכוח...אפשרי ? אני רוצה 6 לדים בכל אחד (2 י…
-
- 5 תגובות
- 4.2k צפיות
-
-
האם הAccelero Twin Turbo של AC הוא בעצם אותו גוף קירור כמו S1 rev 2 אבל עם 2 מאווררים עליו ? או אם נשאל את זה אחרת, אם אני מוריד מהTWIN TURBO את הפלסטיק עם שני המאוווררים אני אקבל ביצועים זהים לS1 בלי מאוורר ?
-
- 5 תגובות
- 945 צפיות
-
-
שלום רציתי לדעת מה הדרך הקלה ביותר להוצאת מתח מהמחשב ואיך הפשר להקטין אותו נגיד ל 5 ואלט
-
- 5 תגובות
- 934 צפיות
-
-
מה הנושא שממש הייתם רוצים לראות פרוייקט מודינג בנושא? יכול להיות סרט,חברה,משחק,תוכנה או כל דבר אחר
-
- 5 תגובות
- 999 צפיות
-