עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by sholop,

שלום יש לי מקור מתח AC של 9 V ואני רוצה לייצב אותו ל DC . יש לי את הרכיב 7805 , אם אני אכניס בVI מתח AC של 9V אני אקבל מתח DC של 5 ? ואם לא אפשר לקבל מעגלי ייצוב פשוטים למטרה שלי ?

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. Started by green-man,

חיברתי ארדואינו ללד אינפרא אדום דרך טרנזיסטור עם מקור כח של 5 volt ונגד של 33 אוהם המקלט מצליח לקלוט את השידור רק עד מרחק של חצי מטר. לא יותר. ושלט טלויזיה רגיל הוא מצליח לקלוט מכמה מטרים איך ניתן להגדיל את טווח השידור ? איזה נגד אופטימלי עבורי ? מה הנוסחה ? 5 וולט כניסה ~1.2 וולט ללד ~ 0.7 וולט לטרנזיסטור

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. אני רוצה מדריכים למודינג למארז אבל כאלה שלא עולךים יותר מ-40 שח אין לי שום את הדבר הזה שחותך(ניראלי קוראים לו מדרל) אני רוצה גם לשים מנורות ולא רק לדים יש כאלה אחרים רק לא לדים? ויש חנויות בנתניה לכאלה דברים? אם כן איפה ובבקשה תענו כי אני רוצה כבר יום ראשון לקבוע ללכת

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. Started by midnight8,

האם יש דבר כזה סוללות 6 וולט?

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. Started by Asaf.Y,

שלום,יש לי מארז HOME MADE והוא כמעט כולו שקוף,אני מעוניין שהפרספקס יהיה שחור,אבל שיהיה אפשר לראות משהו מבפנים...מה אתם אומרים,כדיי להדביק על הפרספקס טפט שחור שקוף למחצה?

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. Started by SHA256,

היי חברה אני רוצה להזמין את הספר Electronics Devices And Circuit מאייבי,לספר יש כמה גרסאות? תקנו אותי אם אני טועה. בכל מקרה ראיתי שהרמת השכלה הדרושה היא לימוד באוניברסיטה/קולג', הבעיה היא שאני עדיין רחום משם, אני תלמיד בתיכון ויש לי ידע בסיסי ביותר באלקטרוניקה. הייתי לומד דרך האתר AllaboutCircuits, לא הגעתי עדיין ל AC ובטח שלא לשעריים לוגיים. זה בסדר שאני יזמין את הספר למרות שדרושה השכלה גבוהה? לא תהיה בעיה?

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. Started by shronxx,

תראו מה עשיתי למחשב של חבר שלי חתכתי לו את החלק העליון וחרטנו גולגלות על הפרספקס ושמנו לדים אדומים יצא פצצה..הנה שתי תמונות.. [attachment deleted by admin]

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. Started by iakovl,

הבאתי קארבון בשביל מוד למחשב החדש אבל בנתיים עשיתי ניסוי על הלפטופ שלי (כן הוא ישן, אבל מתאים בול ללימודים) מסקנות חשובות, לנקות טוב את המשטח, נשארו "בועות" אבל זה מלכלוך ולא אוויר שנשאר על הגב קודם לכן, עדיין נראה מעולה לדעתי

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. קראתי את המדריך להתקין מסך נומרי עם בקר HD44780 ואני רוצה לעשות את זה כחלק מהמודינג שאני עושה למחשב שלי... עכשיו במדריך כתוב שהמסך אמור לעלות בסביבות ה 50-70 שקל וכשבדקתי בחנות אלקטרוניקה בעיר שלי הם רוצים 99 שקל על המסך של ה 4 שורות.. האם המחיר הזה בסדר? או כמו שכתוב במדריך המסך אמור לעלות 50-70? תודה מראש

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. אפשרי? ראיתי שהפיוז שרוף לחלוטין. זה פיוז כזה שמגיע עם הפינים ישר עליו. אין לו מעמד או משהו, הוא מולחם ישירות לPCB. בחיבור למחשב הספק לא נדלק עם קיצור החוטים הירוק + השחור גם הוא לא מגיב. יש מה לעשות? משהו עוד נדפק חוץ מהפיוז? ספר ג'נרי 400W

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. Started by eegg,

מצאתי יומן אלקטרוני עברי של genius דגם מספר OP9300HD אבל הוא לא עובד פירקתי לו את הפנל האחור שעל הבטריות רציתי לדעת אם אני יכול להשתמש במסך אל. כי. די. שלו כמסך לlcd במחשב מישהו יכול לעזור? בין שני החלקים שמתקפלים בין המסך למקלדת יש חואים כ12 חוטים +- מישהו יכול לעזור אולי אפשר לחבר לserial תודה לעזרה

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. Started by IlanF,

הביאו לי שלט איזשהו ששולט על המחשב. הוא מתחבר בUSB. אני רוצה למצוא פרטים עליו, מישהו ראה פעם אחד כזה יכול להגיד כמה מילים איך להשתמש בו? איזה דף PDF שמסביר עליו? חיברתי אותו למחשב, והמחשב זיהה אותו. השלט עובד ויכול לשלוט על המחשב, אני רק רוצה קצת מידע עליו. [attachment deleted by admin]

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. טוב אז ככה אני בחיים שלי לא עשיתי מודינג או שום דבר שקשור לזה... יש לי רעיון ואני רוצה קצת המלצות ממכם בהתחלה אני מתכוון לחתוך חיתוך כמו שיש בתמונה למארז ואז אני הולך לחרוט נכון איפה שיש כאילו עיגול בפנים סמל של בית"ר... ולעשות עם השיטה הזאת של תאורה שזה יזהר עכשיו את כל הדלת אני הולך לצבוע לשחור לפני שאני מחבר תחלון... הלבן זה החלון למי שלא הבין: http://planet.nana.co.il/damper/maraz.JPG עכשיו הקטע הוא שאני לא יודע אם אני יכול להצליח לעשות את זה (הקטע עם החיתוך והחריטה) יפה,מה ניראה לכם זה מסובך מידי..? עכשיו בקשר לחיבור החלון הרעיון הוא לחבר בלי גומי כי זה יהרוס תיופי יעני לחבר רק עם ברגים זה יהיה טוב? ובכלל בשביל שהפינות יהיו יפות זה קשה?? ועוד שאלה הכלי שהכי…

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. Started by pixelsight,

שלום חברה מישהו אוליי מוכן לעזור לי . אני צריך סקיצה למאוורר 80מ'מ

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. הנה התמונות עשיתי את בעזרת המולטיטול של WOLF תחכו כמה

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. Started by Eviljelly,

העסק עצמו לא מסובך , אבל יש איזהשהיא תוכנה שאפשר באמצעותה להפעיל\לכבות או לשנות זרם נגיד בלד ?

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. Started by bluz,

צהריים טובים, אני מכין כרגע פאן באס ונתקלתי בבעיה: במדריך הזה http://www.moddingzone.com/articles/fancontrol/?m=4 כתוב למטה להשתמש בנגדים של 33 אום, 3 וולט. יש לי את הנגדים האלה, הבעיה שלי היא שזה לא נראה לי הגיוני: הנגדים האלה נועדו לווסת את העוצמה ל9V. לעומת זאת בסכמה http://www.moddingzone.com/images/?img=/articles/fancontrol/images/diagramofconnections.gif&desc=The+diagram+of+connections רואים משהו אחר לגמרי: שימוש בנגדי 300 אום (נשמע הרבה יותר הגיוני). עכשיו אני בבעיה: מצד אחד יש לי נגדי 470 אום שאני יכול לקחת אם תגידו לי שהוא טעה עם ה33, אבל מצד שני.. איך לעזאזל מחשבים את זה? איך אני יודע מה הI (אמפרים) בנוסחא? יש לי נגד 470 אום ואני רוצה לדעת כמה וול…

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. Started by eladh16,

שלום אני רוצה להזמין את הsensor הזה http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.15666 הוא נראה ממש משתלם וטוב. השאלה היא איך אני מחבר אותו למחשב שלי בדיוק? מה לחבר למה? תודה

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. Started by Kodi,

יש לי מארז Tower של Supertalent וקניתי לו כמה דברים שזוהרים בUV ובכלל אני עושה פרוייקט UV , עכשיו בגלל שיש הרבה דברים שזוהרים בUV חשבתי על 2 קטודות ומה שמצאתי זה או http://www.noacomp.co.il/Product.asp?productid=1094&catcode=96 אבל לא מצוין פה איזה חברה ואני לא יודע עד כמה הם אמינות.. למישהו יש ניסיון עם זה? ויש https://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=174_156&products_id=1643 + https://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=174_156&products_id=1644 שזה זה יוצא קצת יותר מ100 שקל.. עכשיו חוץ מזה אני רוצה עוד קטודה כחולה (מחוץ למארז) ואני פוחד שזה יהיה כבר יותר מדי עומס על הספק.. יש לי TT420W 2fans הוא אמור להחזיק 3 קטודות נכון?…

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. Started by LIDOR_13,

1.אין לי ממש יעדע באלקטרוניקה [כאילו ממש הבסיסי ביותר...]זה מקום טוב להתחיל?לבנות משהו נחמד כמו התאורה מאחורי המסך בעזרת הארדואינו? 2.על איזה ששפות הארדואינו עובד?מה כדאי ללמוד קודם?

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  21. Started by Mike-,

אהלן, אני מתכנן לקנות דרמל או חיקוי בעל פונקציונליות זהה. התקציב הוא עד כ300 ש"ח. הבנתי שכל ביטים שמגיעים ביחד עם הדרמל הזול לא שווים הרבה ונשברים מהר. מישהו מכיר חנות שמוכרת דרמל זול לעבודות קלות יחסית וביטים\ראשים ? איפה ניתן למצוא ראש קטן (קוטר של כ0.5mm) לקדיחה ? אין לי בעיה לקנות מהאינטרנט ואם באמת שווה יש אופציה גם לקנות מחו"ל בהנחה שהמשלוח שווה את זה. ד"א, עד כמה גרוע הדרמל הזה ?

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. כך תנצלו את הספק השרוף שלכם! במדריך הבא אני אפרט כיצד ל"הרוויח" מאורר מספק שנשרף וכן איך להוסיף לכם עוד חיבור במחשב (חיבור של ספק כוח). קודם כל אני מסיר כל אחריות בנוגע לכתיבת מדריך זה, וכל התכנים שנאמרים כאן הם בגדר המלצה בלבד. שימו לב: שהוספת חיבורים מרובים לספק כוח עלול לגרום לקריסה של המחשב, ולכיבויים פתאומיים. המדריך: מצרכים: 1. ספק כוח שרוף 2. מברג 3. אזוליברן/סלוטייפ 4. מפצל לחיבור ספק כוח (לא חובה). מתחילים לוקחים את הספק כוח השרוף (עיינו בתמונה) http://karavila.net/modging/1.jpg ומסירים ממנו את 4 הברגים (סימנתי בעיגולים אדומים). לאחר מכן פותחים את המכסה של הספק ורואים את הדבר הבא... http://karavila.net/modging/3.jpg מרימים את הספק לצד (איפה שהמאורר) וניתן לראות …

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. אני רוצה לבנות פאנבאס ויש לי ספק שבניתי לו מארז מיני במיוחד בשבילו אני מתכנן לעשות משהו מאוד יפה תראו כשאני יסיים עכשיו השאלה שלי היא כזו עד כמה הספק W ניתן להעביר בכל ערוץ היות ואני השתמש בספק ניפרד נותן לי את האופציה לנצל אותו עד תום ורציתי לשאול אם מישהו יכול לתת לי רעיונות למעגלים יש לי משהו כבר רק שהוא ניראה לי קצת מסובך וארוך מידי בניתי אותו על בסיס הפאנבאס שיש באתר תודה מראש מאיר

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  24. Started by pc student,

שלום האם יש לכם מדבקות אותיות למארז?

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים