אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,629 דיונים בפורום זה
-
אני בונה שלט למחשב , לאחרונה קניתי לוח אם חדש של גיגהבייט וראיתי שיש לו כניסות IR על הלוח אז חשבתי האם אפשר לחבר את הRECEIVER ללוח אם ולא דרך יציאה הישנה של העכבר O(שכחתי איך קוראים לה) על הלוח יש 4 פינים אולם במה שבניתי יש רק שלושה ...(בניתי לפי המדריך ב"מודינג בשעה"). יש לי על הלוח יציאות הבאות : POWER, GND, IR TX,IR RX משהו יכול לעזור לי להתאים בין החוטים במקלט ללוח אם.
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני צריך שתגידו לי מה זה כל חלק אני יודע שיש שם נגדים וטרנזיסטורים אבל אני לאי ודע כמה אום כל נגד אני יודע שאפשר לדעת לפי צבעים אם מישהו יכול להגיד לי איך אני יכול לדעת זה יעזור גם מספרתי את כל החלקים שיהיה לכם יותר כל להגיד לי מה כל דבר תודה לעוזריםםם.... [attachment deleted by admin]
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
-
נגיד שחברה שסיימה לייצר פלאפון חדש איך היא עושה שבערמת המתכת הזאת תהיה תוכנה איך שיצרו אותו ואיך למשל בצעצועים של ילדים נגיד יש רובוט שמדליק אורות כל כה זמן איך קובעים את זה
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
איזה קתודות של UV עדיף לקנות מבין השניים הבאים: - http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=1094 שזה 2 קתודות. או - http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=174_156&products_id=1644 - שזה קתודה אחת. בתגובה שלכם אל תתיחסו למחיר ( נועה זה בלי משלוח ), והסיבה שאני מתלבט בין 2 לאחד היא בגלל שהקתודות של SUNBEAM ( ו-SUNBEAM עצמה ) נחשבות לאכותיות מאוד, ולפי מה שנאמר לי גם מאריכות חיים, אולם הקתודות של VASTECH שנמכרות בנועה... טוב למען האמת אני לא יודע עליהם כלום, לכן אני פותח את הת'רד הזה, מה אתם אומרים על VASTECH? הקתודות שלה איכותיות? ושווה לקנות 2 כאלה ולא אחד של SUNBEAM??? ובבקשה אל תזרקו ישר VASTECH בגלל שזה 2
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
משהו ניסה לעביר PCB מ HD ל HD כדי לשחזר את הכונן ...בגלל תקלה ב PCB או שצריך לעשות יותר דברים ..?
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
קראתי את המדריך להתקין מסך נומרי עם בקר HD44780 ואני רוצה לעשות את זה כחלק מהמודינג שאני עושה למחשב שלי... עכשיו במדריך כתוב שהמסך אמור לעלות בסביבות ה 50-70 שקל וכשבדקתי בחנות אלקטרוניקה בעיר שלי הם רוצים 99 שקל על המסך של ה 4 שורות.. האם המחיר הזה בסדר? או כמו שכתוב במדריך המסך אמור לעלות 50-70? תודה מראש
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום אני עומד לקנות צג LCD 4*20 לא נכנס בתקציב ובמחיר של 20*2 אני יכול לקנות 2 צגי 2*16 לכן אני מעדיף 2* 2*16 האם אני יוכל לחבר שני צגים ביחד?
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הנה התמונות עשיתי את בעזרת המולטיטול של WOLF תחכו כמה
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי אחד כזה מיותר ,עכשיו חשבתי להתאים אותו למערכת שאני הולך לקנות ,לוח אם בעל סוקט 775 ,מעבד E2160 . אין בלוחות הללו את התושבת שיש בלוחות ה 478,אז חשבתי להוריד תושבת כזו מהלוח הישן ולהתאימה ללוח החדש !!! מה אתם אומרים ? זה אפשרי בכלל להתאימה ?
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
-
שלום אני מקווה שזה הפורום המתאים לזה. יש לי בבית כבל שמתחבר כבלים שהולך על הקיר שלי. עכשיו אני רוצה לחתוך אותו באמצע ולפצל אותו כך שהוא ימשיך למקום המקורי שלו ובנוסף יהיה לי עוד כבל כזה. עכשיו השאלה שלי אך אני יוצר את המחבר הזה של הכבל ומאיפה אני יכול לקנות את הציוד הדרוש לזה(מפצל מחברים וכבל וכו') אני מאמין שזה יהיה יותר קל וזול מלקראו לטכנאי שלהם.... תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
רני תי עכשיו מחשב חדש עם המארז הזה http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu2.asp?id=2146 גם החלפתי לו שני מאוורירים של גליצ'טק = שקטים http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=3035&Pname=GLACIALTECH רוצה מראש להימנע מאבק כמה שניתן מה ניתן להצמיד / להדביק בתוך המארז כדי לימנוע כניסת אבק? THX
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
בניתי את המקלט על מטריצה ורק שאני מחבר אותו למחשב הRAW CODES מראה לי כזה Pulse 00000 Space 0000 אבל כשאני לוחץ על כפתורים הוא לא עושה לי את זה... ניסיתי בכמה שלטים רק כשאני מחבר למחשב הוא מראה לי וזהו. עזרה??
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שמעו בנתי אחת לכחתי מיכל של מנורת לבה אמיתית שפכתי משמה את השמן ושמתי שמן חדש בבקבוק וודקה. השמן דרך אגב הוא שמן קנולה... אחרי זה המסתי את השעווה בכלי אחר על ידי כך ששברתי את המיכל לקחתי את השעווה שמתי בתוך קופסה כזו מברזל פשוט( קופסה של מקס ברנר מי שמכיר...) המסתי אותה כך שיש לי כמו מנורה על עף כזה משהוא פשוטף שמתי בול עץ ליד כזה(כמו ששמים בדקים או בפרגולות) כדי שהייה קונטרה לקופסה ואז כל הקופסה הייתה פשוט על המנורה והיא עמדה בעזרת הבול עץ. המסתי את הסליל ולקחתי אותו ושמתי בבקבוק וודקה... אחרי שהכל נמס שפכתי את השעווה לבקבוק וודקה ושמתי את הבקבוק כמו שהייה מונחת הקופסה עם השעווה... עכשיו כל השעווה נמסה בבקבוק הכל טוב ויפה אבל פעםםם בה יוצאת בועה קטנטנה ועולה ואז נישארת ל…
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
במידה ואני הולך לטכנאי או מוכר הכי אהבל שיש... איך אני מסביר לו בדיוק מה אני צריך? אני צריך נגד משתנה, הוא יקבל 12V ויהיו לו 3 מצבים: 12V 5V OFF איך ניקראים הנגדים המישתנים האלו... ואם אפשר לקבל קישור למוצר בחנות אלקטרוניקה ברשת כמו אריהב... מודה לכם מאד... המשך חופש נעים
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
זה המוד הראשון שלי מערכת לשליטה ב 4 מאווררים עם תאורה מתחלפת מאדום לירוק (זה ירוק לא יודע למה בתמונה זה נראה לבן ) הורדת המתח של המאווררים עד למצב של כיבוי אתם מוזמנים לתת דעה www.g2a2l2.pic.co.il
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן, אני מתכנן לקנות דרמל או חיקוי בעל פונקציונליות זהה. התקציב הוא עד כ300 ש"ח. הבנתי שכל ביטים שמגיעים ביחד עם הדרמל הזול לא שווים הרבה ונשברים מהר. מישהו מכיר חנות שמוכרת דרמל זול לעבודות קלות יחסית וביטים\ראשים ? איפה ניתן למצוא ראש קטן (קוטר של כ0.5mm) לקדיחה ? אין לי בעיה לקנות מהאינטרנט ואם באמת שווה יש אופציה גם לקנות מחו"ל בהנחה שהמשלוח שווה את זה. ד"א, עד כמה גרוע הדרמל הזה ?
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום , אני מחפש מקום שמוכר קופסאות מפרספקט בשביל מודינג למחשב , הכוונה לקופסא בגודל של מארז MATX ממוצע שבאה כבר מודבקת אין צורך בהכנה מעבר לזה (מסילות חורים לברגים וכו ) , מצאתי ב 144 מקומות שמוכרים אבל הם לא מתעסקים עם גדלים כאלו למישהו יש ניסיון עם חנות שמוכרת דברים כאלה ? תודה .
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הביאו לי שלט איזשהו ששולט על המחשב. הוא מתחבר בUSB. אני רוצה למצוא פרטים עליו, מישהו ראה פעם אחד כזה יכול להגיד כמה מילים איך להשתמש בו? איזה דף PDF שמסביר עליו? חיברתי אותו למחשב, והמחשב זיהה אותו. השלט עובד ויכול לשלוט על המחשב, אני רק רוצה קצת מידע עליו. [attachment deleted by admin]
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
האם מישהו יכול לעזור לי ולהכין/למצוא שבלונה שחור/לבן בפוטושופ לתמונה הזו: (משו סימטרי ומדוייק) http://www.hwzone.co.il/gallery/album129/abg?full=1 אני רוצה לעשות כזה חלון בקייס תודה רבה לעוזרים D:
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי מארז Tower של Supertalent וקניתי לו כמה דברים שזוהרים בUV ובכלל אני עושה פרוייקט UV , עכשיו בגלל שיש הרבה דברים שזוהרים בUV חשבתי על 2 קטודות ומה שמצאתי זה או http://www.noacomp.co.il/Product.asp?productid=1094&catcode=96 אבל לא מצוין פה איזה חברה ואני לא יודע עד כמה הם אמינות.. למישהו יש ניסיון עם זה? ויש https://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=174_156&products_id=1643 + https://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=174_156&products_id=1644 שזה זה יוצא קצת יותר מ100 שקל.. עכשיו חוץ מזה אני רוצה עוד קטודה כחולה (מחוץ למארז) ואני פוחד שזה יהיה כבר יותר מדי עומס על הספק.. יש לי TT420W 2fans הוא אמור להחזיק 3 קטודות נכון?…
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי מארז מתוצרת Antec דגם 902 אחלה מארז והכל רק יש לי בעיה איתו(שמסתבר שקיימת בהמון מארזים) השקע הקדמי של האוזניות באיכות על הפנים אם אני מתחבר ישירות לכרטיס קול הכל טוב ויפה אבל מקדימה האיכות על הפנים... אנטק ניסו לפתור את זה על ידי חיבור הארקה נוספת לגוף המארז אבל שוב האיכות על הפנים גם כשניתקתי אותה וגם כשהיא מחוברת מה עושים? אגב המארז עוד באחריות בגלל זה אני לא רוצה לפתוח יותר מדי אלא רק אם יש פתרון יחסית פשוט אם הפתרון דורש חיווט מחדש אני אעשה את זה אחרי שתגימר לי האחריות וכרגע אני אשתמש בכבל מאריך מאחורה..
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
טוב יש לי מספר שאלות אם הניסוח שלי לא מובן תגידו אני ישנה: 1. יש לי לוחות מודפסות. מעגלים רגילים כל מיני. כמו בכל מעגל יש שפ אחלה רכיבים כגון נגד טרנזיסטור וכו' וכו'. עכשיו לפרק נגד זה לא בעיה יש לו שתי רגליים אבל רכיבים כגון מיקרובקרים או ג'וקים זה 8 רגלים בכל צד כלומר 16 סך הכל. איך ניתן לפרק כאלה? כי ברגע שאני נודע בבדיל אם המלחם והא מתחמם ועד שאני מחמם את ההלחמה השנייה הראשונה כבר מתקררת. האם יש דרך לפרק רכיבים כאלה? או שזה אפילו לא שווה ניסיון? 2. האם לדבר הבא יש קשר לשאלה 1 או לא אז תגידו לי מה זה בבקשה "סרט שואב בדיל" אם זה קשור ל1 אז תסבירו לי איך אם לא אז מה זה? 3. לדברים שיוצאים מהספק של המחשב קוראים מולקסים הם יחסית גדולים בעלי 4 חורים. יש גם דקים כאלה ממש כגון…
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן יש לי בעיה במגעים של הכרטיס קול בכניסה של הרמקולים. רק כאשר מרימים קצת למעלה את החיבור יש תגובה. מה אפשר לעשות במצב כזה? ???
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-