אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,629 דיונים בפורום זה
-
^כותרת^ ;D
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום וברכה! אני מוכרח להגיד שזה פרויקט ראשון שלי עם ארדואינו. האם אפשר בעזרת הארדואינו אונו להתחבר ולשלוט על שלושה מנועים בעלי מתח 230 V ? ואם כן, באיזה דרך?
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אמממ אני ממש מקווה שכתבתי את הכותרת כמו שצריך כי אני גולש פה די הרבה ואני יודע שעל כותרת אתם ממש קוטלים את החדשים......(אגב חדשים הכוונה שאני לא פעיל פה בנושאים ) אז ככה אני עשיתי כבר מוד למחשב אחד שלי אבל הוא כבר היה צבוע בצבע כסף עכשיו יש לי מחשב נוסף שאני רוצה למדר הוא בצבע רגיל המגעיל ואני רוצה לצבוע אותו בשחור המארז כבר כולו מפורק ומוכן לצביעה רק רציתי לשאול איך אני בדיוק צובע אותו מבלי שיהיה מעיין שפשפוים כטלה וחיספוסים בצביעה כמה שכבות לשים ובכלליות הסבר קצר ולעניין איך עושה את זה שיהיה פרפקט תודה מראש לכולם אלון
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
-
אם אני מחבר מפסק למאוור במחשב, זה לא יגרום נזק ללוח אם / ספק / משהו אחר, אם אני מדליק ונכבה את המאוורר כשהמחשב דולק? כי עד כמה שאני יודע, לא ממש כדאי לחבר משהו למחשב כשהוא דלוק (הארד דיסק / סידי רום / משהו אחר)
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
חיברתי ארדואינו ללד אינפרא אדום דרך טרנזיסטור עם מקור כח של 5 volt ונגד של 33 אוהם המקלט מצליח לקלוט את השידור רק עד מרחק של חצי מטר. לא יותר. ושלט טלויזיה רגיל הוא מצליח לקלוט מכמה מטרים איך ניתן להגדיל את טווח השידור ? איזה נגד אופטימלי עבורי ? מה הנוסחה ? 5 וולט כניסה ~1.2 וולט ללד ~ 0.7 וולט לטרנזיסטור
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
איזה קתודות של UV עדיף לקנות מבין השניים הבאים: - http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=1094 שזה 2 קתודות. או - http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=174_156&products_id=1644 - שזה קתודה אחת. בתגובה שלכם אל תתיחסו למחיר ( נועה זה בלי משלוח ), והסיבה שאני מתלבט בין 2 לאחד היא בגלל שהקתודות של SUNBEAM ( ו-SUNBEAM עצמה ) נחשבות לאכותיות מאוד, ולפי מה שנאמר לי גם מאריכות חיים, אולם הקתודות של VASTECH שנמכרות בנועה... טוב למען האמת אני לא יודע עליהם כלום, לכן אני פותח את הת'רד הזה, מה אתם אומרים על VASTECH? הקתודות שלה איכותיות? ושווה לקנות 2 כאלה ולא אחד של SUNBEAM??? ובבקשה אל תזרקו ישר VASTECH בגלל שזה 2
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי חברה אני רוצה להזמין את הספר Electronics Devices And Circuit מאייבי,לספר יש כמה גרסאות? תקנו אותי אם אני טועה. בכל מקרה ראיתי שהרמת השכלה הדרושה היא לימוד באוניברסיטה/קולג', הבעיה היא שאני עדיין רחום משם, אני תלמיד בתיכון ויש לי ידע בסיסי ביותר באלקטרוניקה. הייתי לומד דרך האתר AllaboutCircuits, לא הגעתי עדיין ל AC ובטח שלא לשעריים לוגיים. זה בסדר שאני יזמין את הספר למרות שדרושה השכלה גבוהה? לא תהיה בעיה?
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם! אני לא הכי חזק בכל התחום הזה של מודינג, אבל חשבתי על רעיון נחמד ורציתי לדעת האם יש בכלל את האפשרות ליישם אותו.. ברשותי רמקולים של Creative דגם SBS 370 2.1. ברמקולים האלה ישנה יחידה חיצונית שמאפשרת לשנות את הווליום (מעין שלט שמחובר בין הכרטיס קול לסאבוופר ומשם לשני הרמקולים), תהיתי האם יש אפשרות להוסיף מחבר לאוזניות (3.5mm) ביחידה הנ"ל. כך נראים הרמקולים כולל השלט: עוד לא ניסיתי לפתוח את השלט, אבל חיצונית נראה שיש בו כפתור ON/OFF, פוטנציומטר ווליום ונורית LED המחווה על הדלקות הרמקולים. האם לדעתכם ישנה את האפשרות להוסיף מחבר אוזניות לשלט המדובר?
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הבאתי קארבון בשביל מוד למחשב החדש אבל בנתיים עשיתי ניסוי על הלפטופ שלי (כן הוא ישן, אבל מתאים בול ללימודים) מסקנות חשובות, לנקות טוב את המשטח, נשארו "בועות" אבל זה מלכלוך ולא אוויר שנשאר על הגב קודם לכן, עדיין נראה מעולה לדעתי
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
לאחרונה הזמנתי ארדואינו מגה מהאתר אלי אקספרס לצערי לא שמתי לב והזמנתי סוג של העתק שנקרא funduino!! מישהו יש לו מושג במה מדובר? האם זה עובד אם אותה מערכת הפעלה של הארדואינו? תודה מראש על התשובה
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
תודה לכל מי שנכנס להציץ חח לעניינינו, יש לי מאוורר סטוק 120 mm נשרף לו בכרטיס איזה רכיב עם 4 רגליים, כתוב עליו 277 משו, הלחמתי רכיב כזה ממאוורר אחר בגודל 80 mm, והמאוורר עובד אבל באופן קבוע שורף לי דיודה בבקר מאווררים אחרי כמה זמן של שימוש, פתחתי את המאוורר שוב, ראיתי שיש סיב חשוף קטן שנוגע/לא נוגע בין החוטים של הפלוס והמינוס, תיקנתי את הנושא חיברתי שוב לבקר והמאוורר עובד אבל הלד של הבקר מהבהב קלות (בערוץ של מאוורר אחר הלד לא מהבהב), נגעתי במרכז של המאוורר והוא חם בצורה מטורפת... אני מפחד שהתקלה לא נפתרה והוא שוב ישרוף לי דיודה שורה תחתונה, מאוורר שמתחמם בצורה חריגה, על איזה תקלה זה מעיד אם בכלל? אולי הרכיב מהמאוורר של ה80mm לא מתאים למאוורר של 120mm? אולי פשוט…
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
-
היי, אני לא מבין משהו: אם הסימון (החץ) הוא לכיוון מסויים, הכיוון הזה הוא הפלוס של הדיודה / הלד? כלומר, אם יש לי את הסימן , זה אומר שהרגל הארוכה של הלד / הצד שבו הסימון על הדיודה הוא על ימין מתחבר לצד ימין, או ההיפך? תודה מראש
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
תראו מה עשיתי למחשב של חבר שלי חתכתי לו את החלק העליון וחרטנו גולגלות על הפרספקס ושמנו לדים אדומים יצא פצצה..הנה שתי תמונות.. [attachment deleted by admin]
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום אני רוצה להזמין את הsensor הזה http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.15666 הוא נראה ממש משתלם וטוב. השאלה היא איך אני מחבר אותו למחשב שלי בדיוק? מה לחבר למה? תודה
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
-
קראתי את המדריך להתקין מסך נומרי עם בקר HD44780 ואני רוצה לעשות את זה כחלק מהמודינג שאני עושה למחשב שלי... עכשיו במדריך כתוב שהמסך אמור לעלות בסביבות ה 50-70 שקל וכשבדקתי בחנות אלקטרוניקה בעיר שלי הם רוצים 99 שקל על המסך של ה 4 שורות.. האם המחיר הזה בסדר? או כמו שכתוב במדריך המסך אמור לעלות 50-70? תודה מראש
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
חיברתי את המאוורר לספק ככה זה טוב??? כי הוא לא מסתובב מהר דגם המאוורר הוא TA450DC האתר http://www.nidec.com/ta450dc7/ta450dc7.htm אבל הוא לא נראה ככה בתמונה של האתר [attachment deleted by admin]
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
העסק עצמו לא מסובך , אבל יש איזהשהיא תוכנה שאפשר באמצעותה להפעיל\לכבות או לשנות זרם נגיד בלד ?
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מה קורה חברה? אני צריך מפסק כפול יעני 2 מפסקים במפסק אחד מהסוג הזה שאתה מזמין מארהיב למה כוונה? במפסק רגיל אתה מחבר 2 חוטים אם אתה סוגר את המפסק יש מעגל סגור ויש חשמל אני רוצה אותו הדבר רק שאני יהיה יכול לחבר 4 חוטים גם את הפלוס וגם את המינוס ביחד מבלי שיהיה קצר יש כזה דבר? השמח לתגובות...
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הייי שלום רציתי לדעת עם מישהו יכול לעזור לי לבנות מתקן תאורה למחשב. ואל תראו לי ת'מדריך שבאתר כי לא רואים ת'תמונותאז תעזרו לי בבקשההה :s05: אני מאוד יודע עם מישהו יעזור לי....
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אפשרי? ראיתי שהפיוז שרוף לחלוטין. זה פיוז כזה שמגיע עם הפינים ישר עליו. אין לו מעמד או משהו, הוא מולחם ישירות לPCB. בחיבור למחשב הספק לא נדלק עם קיצור החוטים הירוק + השחור גם הוא לא מגיב. יש מה לעשות? משהו עוד נדפק חוץ מהפיוז? ספר ג'נרי 400W
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני רוצה מדריכים למודינג למארז אבל כאלה שלא עולךים יותר מ-40 שח אין לי שום את הדבר הזה שחותך(ניראלי קוראים לו מדרל) אני רוצה גם לשים מנורות ולא רק לדים יש כאלה אחרים רק לא לדים? ויש חנויות בנתניה לכאלה דברים? אם כן איפה ובבקשה תענו כי אני רוצה כבר יום ראשון לקבוע ללכת
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מישהו מכיר אפשרות לבנות מעגל (או להשתמש ברכיב יחיד) שיהיה בצמוד לרמקול ויפחית את הבאס בסאונד? תודה
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-