אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
אבא שלי החליט לעשות פרוייקט ובנה מכונת CNC והוא אמר שאני יכול להשתמש בה. עכשיו הידע שלי באלקטרוניקה בסיסי אני לא יודע עכשיו ממש לייצר מעגל כאילו להמציא מהראש.. אבל בא לי לחרוט כמה דברים יש אולי איזה אתר שאני יכול לקחת תוכנית נגיד של שלט של מכונית, מחשבון ופשוט לחרוט אותם או שלא קיים דבר כזה?
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אני מקווה שזה הפורום המתאים לזה. יש לי בבית כבל שמתחבר כבלים שהולך על הקיר שלי. עכשיו אני רוצה לחתוך אותו באמצע ולפצל אותו כך שהוא ימשיך למקום המקורי שלו ובנוסף יהיה לי עוד כבל כזה. עכשיו השאלה שלי אך אני יוצר את המחבר הזה של הכבל ומאיפה אני יכול לקנות את הציוד הדרוש לזה(מפצל מחברים וכבל וכו') אני מאמין שזה יהיה יותר קל וזול מלקראו לטכנאי שלהם.... תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הלוח אם - MSI G41M4-F המאווררים - 2X80 MM 1X40 MM הבעיה: הסבירו לי שבלוח אם יש חיבור של שלושה פינים וארבעה פינים...למאווררים יש כניסה רק של 2 פינים... איך אני יכול לחבר את זה ללוח אם?
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
במידה ואני הולך לטכנאי או מוכר הכי אהבל שיש... איך אני מסביר לו בדיוק מה אני צריך? אני צריך נגד משתנה, הוא יקבל 12V ויהיו לו 3 מצבים: 12V 5V OFF איך ניקראים הנגדים המישתנים האלו... ואם אפשר לקבל קישור למוצר בחנות אלקטרוניקה ברשת כמו אריהב... מודה לכם מאד... המשך חופש נעים
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
חיברתי ארדואינו ללד אינפרא אדום דרך טרנזיסטור עם מקור כח של 5 volt ונגד של 33 אוהם המקלט מצליח לקלוט את השידור רק עד מרחק של חצי מטר. לא יותר. ושלט טלויזיה רגיל הוא מצליח לקלוט מכמה מטרים איך ניתן להגדיל את טווח השידור ? איזה נגד אופטימלי עבורי ? מה הנוסחה ? 5 וולט כניסה ~1.2 וולט ללד ~ 0.7 וולט לטרנזיסטור
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
בניתי את המקלט על מטריצה ורק שאני מחבר אותו למחשב הRAW CODES מראה לי כזה Pulse 00000 Space 0000 אבל כשאני לוחץ על כפתורים הוא לא עושה לי את זה... ניסיתי בכמה שלטים רק כשאני מחבר למחשב הוא מראה לי וזהו. עזרה??
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מישהו מהתותחים פה יכול לעזור לי? יש לי מחשב נייד ישן (Pentium1) ואני רוצה לקחת לו את המסך ולחבר אותו ל- PlayStation2 הדק שיש לי... אפשר עזרה? משהו איך עושים? חשבתי לעשות למסך יציאות קומפוננט ואז לחבר את הקונסולה כאילו זה הטלויזיה... מישהו יכול לעזור איך עושים את זה?
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אולי הצלחתי להשיג דרמל מקורי (מולטיפרו) במחיר נחמד מהרגיל (הגעתי לאחד שעובד עם המפיץ של בוש) עכשיו כמו שאני רואה יש שתי סוגים (לא רוצה אלחוטי) ראיתי את המולטיפרו הרגיל ויש את ה + עם יותר חלקים שהוא הוכיח את עצמו כבר אבל ראיתי יש גם מולטיפרו מקצועי שהוא מגיע עם ציר גמיש וכפי שמתואר "לעבודה בעומס גבוה" ( http://www.ledico.com/tools/?pid=41&did=63 ) מה אתם אומרים? איזה עדיף לקחת? ועוד שאלה יש ציר גמיש למולטיפרו? כי אם לא זה דיי מצמצם את הבחירה (שמעתי שזה ממש ממש עוזר) תודה מראש על העזרה
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אפשרי? ראיתי שהפיוז שרוף לחלוטין. זה פיוז כזה שמגיע עם הפינים ישר עליו. אין לו מעמד או משהו, הוא מולחם ישירות לPCB. בחיבור למחשב הספק לא נדלק עם קיצור החוטים הירוק + השחור גם הוא לא מגיב. יש מה לעשות? משהו עוד נדפק חוץ מהפיוז? ספר ג'נרי 400W
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי יש לי מסך 14' של טושיבה משו לפנים יש לי חיבורים של 15 פינים ועוד אחד של 3 פינים. הקטע שאני לא יודע אם אני אחבר אותו כמו במדריך של HW הוא יעבוד לי,הרי בשביל מה ה3 פינים? חיפשתי עליו מידע בגוגל ולא ממש מצאתי ד.א המסך הוא TLX-5156S-C3M עריכה!! חיברתי ככה את השנאי והמסך נהיה ירוק! הוא עובד! http://img78.imageshack.us/img78/1930/untitledbh1.jpg עכשיו זה רק מקשה את העניין,איך אני מחבר ל18 פינים? עריכה שניה: אני לא בטוח במה נגעתי וזה עבד,זה עובד כמעט בכל מה שאני נוגע
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
בגלל שיש לי שני מחשבים בחדר אחד הטמפרטורה בחדר מאוד גבוהה בשעות היום ואני לא יכול להשאיר את המזגן דולק כל היום ( אני כן עושה את זה ) אז הנה מודינג חביב שעשיתי למארז שלי http://img507.imageshack.us/my.php?image=picture160ye7.jpg http://aycu27.webshots.com/image/22546/2000945926671325650_fs.jpg http://aycu22.webshots.com/image/24421/2000938371795776445_fs.jpg
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מישהו מכיר אפשרות לבנות מעגל (או להשתמש ברכיב יחיד) שיהיה בצמוד לרמקול ויפחית את הבאס בסאונד? תודה
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני רוצה לחבר מאוורר מארז ליציאת כח MOLEX מהספק . ליציאה זו יש 4 פינים. לאיזה יציאות אני מחבר את המאוורר?
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מציע תמורה כספית למי שיכול לעזור לי בבניית G-CODE..לסרטוט המצורף [attachment deleted by admin]
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי כונן קשיח נראה לי משנת 97 בערך ורציתי לדעת מה אני יכול לעשות איתו.. כמה חברים אמרו לי לפנות לפה,הם אמרו שאתם יכולים לעזור לי למצוא כל מני דברים מה לעשות עם הכונן הקשיח... בבקשה תעזרו לי,תודה.
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
זה בלי ברגים או משו, מארז ג'נרי של SP או משהו כזה, צריך לפרק ת'גג כדי לחתוך חלון, להדביק פרספקס עם חריטה...
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן יש לי בעיה במגעים של הכרטיס קול בכניסה של הרמקולים. רק כאשר מרימים קצת למעלה את החיבור יש תגובה. מה אפשר לעשות במצב כזה? ???
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
1.אז ככה אני צריך לחבר ריליי לארדואינו-כדי להפעיל את הריליי אני חייב לתת לו 3.5 וולט ... הבעיה עכשיו היא,כשאני מחבר אותו דרך הארדואינו(דרך 5 וולט-מה שהבקר נותן) (ללא טרנזיזטורים ודברים אחרים) המתח שהוא מקבל הוא פחות מ 3.5 וולט... יש למישהו פתרון לבעיה שלי -איך אני מעלה המתח לריליי בכדי שיעבוד? 2.שאלה נוספת-אם אני מחבר 6 וולט ,0.5 אמפר לבקר ארדואינו-הוא יעבוד לי?או שהבקר שלי יישרף? תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
טוב יש לי מספר שאלות אם הניסוח שלי לא מובן תגידו אני ישנה: 1. יש לי לוחות מודפסות. מעגלים רגילים כל מיני. כמו בכל מעגל יש שפ אחלה רכיבים כגון נגד טרנזיסטור וכו' וכו'. עכשיו לפרק נגד זה לא בעיה יש לו שתי רגליים אבל רכיבים כגון מיקרובקרים או ג'וקים זה 8 רגלים בכל צד כלומר 16 סך הכל. איך ניתן לפרק כאלה? כי ברגע שאני נודע בבדיל אם המלחם והא מתחמם ועד שאני מחמם את ההלחמה השנייה הראשונה כבר מתקררת. האם יש דרך לפרק רכיבים כאלה? או שזה אפילו לא שווה ניסיון? 2. האם לדבר הבא יש קשר לשאלה 1 או לא אז תגידו לי מה זה בבקשה "סרט שואב בדיל" אם זה קשור ל1 אז תסבירו לי איך אם לא אז מה זה? 3. לדברים שיוצאים מהספק של המחשב קוראים מולקסים הם יחסית גדולים בעלי 4 חורים. יש גם דקים כאלה ממש כגון…
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
החלטתי לסדר את הכבלים במארז [הגיע הזמן] אבל גיליתי שהלוח אם שלי פשוט ענק והמארז שלי קטן S: זה יצר בעיה קשה להעלים את כל הכבלים אבל לפחות מאזור של הRAM מעבד והכרטיס מסך העפתי את כל החוטים אז בלי הרבה דיבורים , הינה התמונות עבודה של שעתיים! ככה הכל היה לפני: ככה הכל עכשיו: וככה זה בחושך שהמחשב עובד אם למישהו יש הצעות או תגובות , הם יתקבלו בשמחה
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הייתי רוצה לדעת איך אפשר לחבר את הקטודות לסוללות? אני רוצה להשים אותם במקום מסויים בחדר שדיי רחוק מהמחשב.. וכפי שידוע הכבל מולקס לא ממש ארוך הייתי רצה לדעת מה כל צבע במולקס אומר ואם יש אפשרות איכשהו להאריך אותו או לחבר את הקטודות לסוללות תודה.
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מנסה לחבר "מסך" לדים 10X10 איך אני צריך לחבר אותו בלי לצרוך 100 פינים מהבקר / shift register
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
התלבטתי אם מקומו של ת'רד זה כאן או בספקים ומארזים, אם יש צורך תגיבו ואני אעביר אותו לשם. אחת הבעיות הגדולות של ספקי הכח החדשים הם שהם דורשים (לפחות על הנייר) אל פסק שיוציא גל מרובע. אלפסקים כאלה עולים יקר יחסית במיוחד במתחים הגבוהים של הספקים היום (לי יש 880W). חשבתי על פתרון חסכוני לבעיה זו - יש לי אל פסק ישן (650VA אאל"ט) עם בטריה מחוסלת. אם אני אשרשר אל פסק חדש לישן ואותו אחבר למחשב במקרה של הפסקת חשמל המיתוג יעשה בין החדש לישן והמחשב בכל מקרה יקבל זרם יציב מהאל פסק הישן. האם מה שתיארתי אפשרי ויעיל? ההבנה שלי באלקטרוניקה וחשמל היא בסיסית במקרה הטוב. תודה לעונים.
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הבאתי קארבון בשביל מוד למחשב החדש אבל בנתיים עשיתי ניסוי על הלפטופ שלי (כן הוא ישן, אבל מתאים בול ללימודים) מסקנות חשובות, לנקות טוב את המשטח, נשארו "בועות" אבל זה מלכלוך ולא אוויר שנשאר על הגב קודם לכן, עדיין נראה מעולה לדעתי
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, יש לי ספק של פנטיום 4 480w ויש לו יציאה עם שני חוטים צהובים ושנים שחורים כמו כאן בתמונה: ורציתי לדעת כמה וולט זה כדי שאני יוכל לחבר לשם מאווררים או משהו ושזה לא יתבזבז לחינם.. אז אם מישהו יודע כמה וולט זה ויש לו כזאת יציאה אז בבקה תגידו לי. תודה מראש, אוהד כהן.
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-