אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
ראיתי שהקטע הזה של המיני פרוייקטים יוצא חזק אז ניסיתי גם משהו..! בסוף חשבתי לעשות מין קטודה אדומה מעל החלון שלי - קטודה בייתית! אז ככה : לקחתי לדים UB משני עכברים (תאמינו לי זה לדים חזקים בטירוף ! ) שתיי נגדים ,כבל ארוך שמגיע למחשב. ולסיום-ההפתעה: צלופן שקוף! כןכן , לא התבלבלתי,זהו צלופן שקוף! טוב בואו נחסוך במילים : בקירוב: בחושך : ראיתי שזה יוצא ממש ממש יפה ובדיוק ניקיתי את הפילטר של המזגן בחדר ושמתי לב שאפשר לשים לד UB בתוך המזגן :. בחושך : נו אז איך?!
-
- 13 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום! רציתי לדעת מה זה הספריי UV ?ראיתי בכמה מקומות ואני מעוניין לקנות אותו ראיתי שהוא ספריי שזוהר אז רציתי לדעת עם צריך מנורה או שהוא זוהר בחושך בלי שום דבר? היכן קונים ספריי כזה? ומה עלויות שלו? תודה.
-
- 13 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני רוצה לחבר מסך LCD ציבעוני במארז שיראה את מה שאני רואה במסך הרגיל מישהו מכיר את זה או מכיר מדריכם אשמך אם תביאו לי אותםם
-
- 2 תגובות
- 743 צפיות
-
-
-
שלום לכולם אני חדש בפורום ויש לי שאלה איפה אני יכול לקנות מפסקים מעגלים שאפשר לבנות וכו' תודה לעוזרים...
-
- 0 תגובות
- 769 צפיות
-
-
שלום, אח שלי ביקש ממני היום לעשות לו מודינג למחשב לאחר שראה את המארז HTPC שהכנתי ואחרי הרבה זמן החלטתי לעשות לו פשוט אפקט מראה חביב לכל המארז :] הבעיה-שאין לי מושג איך לעשות את זה! אם למישהו יש מדריך , או סתם יכול לכתוב פה כמה טיפים נחמדים אני מאוד אשמח! תודה רבה רבה מראש !
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
נתון המעגל הבא: נתון אות המבוא הבא: * ציין סוג המעגל ושרטט מתח המוצא.. תודה לעונים..
-
- 6 תגובות
- 982 צפיות
-
-
אני הולך לבנות מעגל של 6 לדים, 3 מקבילים ל3 (או שעדיף את כולם מקבילים?), לדים כחולים מARIHAV.... רציתי לדעת איזה נגד אני צריך לכל טור?, אני מחבר אותם ל12V (ספק). אמרו לי 30OHM לכל טור, אבל משום מה זה נשמע לי לא נכון.... אז איזה נגד אני צריך לכל טור אם אני שם בכל טור 3 לדים, ואם אני שם 6 טורים של לד אחד... תודה מראש
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
בניתי מקלט IR אינפרא אדום למחשב לפי המדריך שיש באתר והכל עבד סבבה עד שעשיתי אוברקלוק ואז משום מה הוא לא מגיב יותר כיאילו לא מחובר כלום... יכול להיות ששרפתי אותו?
-
- 1 תגובה
- 766 צפיות
-
-
שלום אני חדש פה, ורציתי לדעת לגבי המקלט IR שיש עליו מדריך פה באתר, האם אני יכול לקשר בין המחשב לפלאפון בעזרת המקלט הזה? אם כן אני יכול גם לשלוח וגם לקבל קבצים מהפלאפון למחשב או רק לקבל? בתודה מראש לכל הטורחים והעוזרים, שמוליק.
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הנה את הסקיצה הזאת אחותי הכינה איך הסקיצות??? השטח של הוורוד זה יהיה פרספקט והשטח הירוק יהיה מאוורר מיתחת(בתוך) המארז כל זה ימוקם על גג המארז... [attachment deleted by admin]
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום אני צריך לבנות מעגל עם 9 לדים אולטרא ברייט (3V, 0.02I) מקור המתח שלי מספק 6V ו- 0.3I לכל לד אני מחבר בטור נגד R וכל הלדים מחוברים במקביל למקור המתח...(9 לדים ו-9 נגדים) יצא לי שכל נגד צריך להיות 2.25 אוהם... כלומר כל כך נמוך שלא צריך נגד בכלל?
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
קניתי בקר מאוורים אבל כשאני משתמש בו הלדים במאוורים flashing עם פחות מתח והם flash יותר מה לעשות
-
- 7 תגובות
- 997 צפיות
-
-
שלום החלפתי את המעבד שלי למעבד 64 ביט,ולכן התקנתי windows x64. ברשותי winlirc reciver שנבנה על פי המדריך באתר. הרסיבר עבד מצויין עם תוכנת UICE תחת winxp 32-bit. כעת אני לא מוצא תוכנה שתעבוד טוב עם מערכת ההפעלה חדשה... winlirc ה"מקורי" נטען עם שגיאות,מזהה את האותות אך לא מסוגל ללמוד מקשים... uice-לא עובד מראה הודעת שגיאה. ir assistant- מראה שגיאה ולא עובד אף הוא... היחיד שקצת עובד הוא PC REMOTE CONTROL http://www.pcremotecontrol.com/ אבל הוא מסורבל נתקע ומרשה רק מספר מצומצם שלפקודות. חיפשתי בפורום אך אין תשובה עדכנית(או שלא מצאתי אותה). ניתן לשלוח הודעות בפרטי :....
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי מאוורר שעובד על 220V, יש אפשרות לעשות לו הסבה שיעבוד על 12V? מדובר על מאוורר רוצח שיעיף לי את כל המחשב עכשיו הוא פועל על 220V, יש אפשרות להפוך אותו ל12V? תודה מראש לעוזרים,
-
- 11 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
http://www.stardj.co.il/index.aspx?id=524&prodid=138 כמו שאתם שמים לב מחברים מכשירים חשמליים (במקרה שלי תאורה של מסיבות) ויש כפתור להפעלת כול מכשיר יהיה פשוט לבנות את זה? (אבא שלי מבין קצת באלקטרוניקה אז הוא יוכל לעזור לי) איזה חלקים צריך?
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום יש לי רכזת USB שיכולה לקבל את ה 5 וולט ממקור מתח חיצוני . יש לי שנאי שמוציא 5.4 וולט . האם אפשר להשתמש בו או שמה ה0.4 וולט ימיתו את הרכזת או שמה יותר גרוע ייגרמו נזק למכשירי ה USB ולמחשב...?? תודה לעונים אבקש רק ממי שבאמת מבין אלקרוניקה שיענה...
-
- 6 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום לכולם. השגתי בעזרת חבר כל מיני חלקים ישנים שזרקו מהחברה שבה הוא עבד, אחד מהם היה מסך lcd קטן,ככל הנראה של טקסט והוא נראה במצב תקין. חשבתי לנסות את מזלי במודינג בעזרת המדריכים, אך בגלל שהמסך הפנל המדובר הוא לא של אחת החברות המוזכרות במדריך אני מחפש אולי מישהו יוכל לזהות לאיזה חברה הפנל שייך ואולי כך אצליח להרכיב את המוד נכון. קצת פרטים: המעגל של המסך מכיל 16 יציאות(אני מניח שזה אומר שיש לו תאורה אחורית),והמעגל הזה מחובר למעגל נוסף המכיל כמה צ'יפים שאני אישית לא מזהה ,ג'וק ויציאות של מולקס ו10 פינים.... הפנל נלקח כנראה מאיזה שרת גיבוי ישן של חברת adic ds9000? מצורפות תמונות באיכות קצת ירודה אבל כרגע אין לי מצלמה טובה יותר... http://hl2.bgu.ac.il/users/www/18850/lcd/
-
- 0 תגובות
- 693 צפיות
-
-
שלום רב! נסעתי לא.אבן אלקטרוניקה וקניתי את כל המצריכים והם ניראים בידיוק אותו דבר כמו במדריך אלה כשהגעתי הביתה גילית שהרכיב אחד קצת שונה ממה שצויין במדריך וזהוא הקולט IR לצערי רק כשהגעתי הביתה שמת לב לבעיה כי יש לו רק 2 רגליים וככל הניראה זהו דגם אחר ממה שצריך :s05: ועוד משהו רציתי לדעת לפני שאני מלחים שהכול מחובר כראוי במקום: תודה רבה לכל העוזרים והמנסים האם זה מחובר טוב? מה לעשות בקשר לIR? חייבים להחליף או שגם זה מתאים?
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אהלן. הנה סתם משהו קטן, חמוד, ויפה שעשיתי לפני כמה ימים.. אז ככה בקצרה.. חיברתי במקביל 3 לדים ירוקים (חזקים בטירוף) עם נגד מתאים, וחיברתי לכבל USB (קניתי מאריך והוצאתי את החלק של הנקבה). חיפשתי איזו קופסא מתאימה יומיים ולבסוף (!!) מצאתי את הקורבן > - קופסא שקופה למראה, תמימה לחלוטין. לקחתי אותה, שייפתי את כל הצדדים חוץ ממקדימה, (כדי שייצא האור... ) ועשיתי עוד שני חורים לכבל ולמפסק. אז בלי הרבה דיבורים (מה שכבר לא יהיה נכון להגיד ) קבלו תמונות: המוצר המוגמר: מקדימה (שימו לב לשיוף מסביב ורק מקדימה שקוף כמו שכבר ציינתי!) : מאחורה: כשהוא עובד (במציאות זה ירוק כהה יותר. תראו בתמונות כבר בהמשך..) : בחושך, עובד: וכשהוא מאיר (שוב, במציאות זה הרבהההה …
-
- 37 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
יש לשם כך איזו תוכנה או שעושים את זה דרך הביוס או מה?
-
- 2 תגובות
- 819 צפיות
-
-
שלום רב, נשרף לגיסי הספק למחשב , ולי היה ספק אחר והחלפתי לו. הנקודה היא שהספק החדש יותר חלש מהישן, ואני רוצה לדעת האם הוא מספיק. המחשב: p4 2.4 512mb אין לו כרטיסים בכלל, ז"א שיש לו כרטיס מסך מובנה. יש לו חוץ מזה דיסק קשיח, כונן דיוידי וצורב דיוידי. הספק: 250W 3.3v-20A 5v-25A 12v-13A האם אני צריך לקנות ספק חדש או שהוא יחזיק את זה?
-
- 6 תגובות
- 836 צפיות
-
-
אני ראיתי במודינג מחול שחיברו וולטמטר למחשב והוא מראה לדוגמא cpu ואודיו וכ'ו והמחט זזה בהתאם לרמת הcpu לדוגמא.. יש לי קישור לפרויקט אבל לא הבנתי משם איך הוא חיבר את זה (גם לא נראה לי שהוא כותב בידיוק איך אלא בכללי) ואני ממש רוצה לחבר גם למחשב שלי ווטמטר שיראה את רמת הcpu אצלי או כל דבר אחר כגון רמת האודיו או הטמפ'.. אם מישהו יודע איך לעשות את זה או שיש לו רעיון אני ממש אודה לו אם הוא יכתוב את זה בפירוט פה! (תנסו לכתוב את זה כמה שיותר פשוט כי זה המודינג הראשון שלי ואני לא כל כך יבין...) תודה רבה! קישור לפרויקט: http://www.bit-tech.net/modding/2006/07/10/Silent_ContexYZ_by_MisterKholl/1.html (יש שם תמונות שמראים למה הוא מחבר וממש את כל הלוח חשוף כשהו בונה אותו וכ'ו! …
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי יש לי מארז ANTEC P-180 ואני רוצה להוסיף לו את כל המאוררים. אני יודע שהאחורי הוא להוציא, שני הקידמיים להכניס , אבל מה לגביי העליון מכניס או מוציא? יש לי גם ספק ENERMAX שיש בו מאורר 120 שמוציא במארז הוא יושב למטה לאיזה כיוון הוא צריך להוציא לריצפה או לכיוון מעלה על החוצץ? איך עדיף לסדר את המארז ההרדיסקים למטה יחד אם הספק ואז למעלה יהיה יותר פתוח להכניס אוויר?
-
- 8 תגובות
- 999 צפיות
-