אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
אני מתכננן לקנות קטודות למארז שלי (טרנספורמר) רציתי לדעת אם אלה טובים אם למישהו יש אותם אז יכול להגיד לי. VIZO Starlet Cold Cathode Light UV Dual http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=946_947_2170&products_id=14302
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אז ככה, סוף סוף השגתי את הלדים, נגדים, מלחם, בדיל, בקיצור הכול. ישר הייתי חייב לנסות לשרוף לד אחד, איך אפשר בלי?, אז לקחתי בטריה 9V וחיברתי את הלד אליה ישירות עם הרגלים שלו, הוא עבד וברגע שראיתי שלא קורה כלום התחרטתי והוצאתי אותו, בקיצור הוא לא נשרף. עכשיו חיברתי בהתחלה שני לדים אחד לשני דרך הרגלים ועוד פעם חיברתי ישירות לבטריה, הם עבדו. בסוף חיברתי שלוש אחד ליד השני וחיברתי לבטריה של 9V, עכשיו הם עבדו אבל הרבה הרבה הרבה יותר חלש. אם אני לא טועה כל לד צורך 3V ככה שמשהו כאן דפוק לא? הרי הם אמורים לעבוד עכשיו בשיא העוצמה : בכל מקרה הנה המעגל שבניתי לפני החיבור למולקס, רציתי לדעת אם הוא בסדר, והאם הם יאירו רגיל כשאני אחבר אותם ל12V (מולקס..) *הנגד הוא של 130OHM http://w…
-
- 15 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום,יש לי מארז סגור והייתי רוצה לעשות לו חלון בצד,וציך מכשיר חיתוך ומקדחה בשביל הברגים(לא חייבים ,אפשר גם את ה-U או H אבל אני רוצה עם ברגים..) ורציתי לדעת אם המכשיר הזה מסוגל לבצע את העבודה: http://www.21.tv/arutz/prod.aspx?channel_id=17540&channel=1 אם תוכלו לראות את הסרטון הדגמה זה מאוד יעזור,זה מכשיר שגם קודח אבל יש לי מקדחה יותר טוב מזה,יש לו גם כמו "דיסק" חיתוך .. אז תראו באמצע מראים איך הוא חותך,אם נראה לכם שהוא טוב תגיבו ,זה יעזור לי מאוד. בברכה,מושיקו.
-
- 7 תגובות
- 974 צפיות
-
-
שלום, אני צריך לבנות מעגל שבכניסתו שני הדקים- ביניהם ההתנגדות משתנה בתלות בכפתור שנלחץ. במוצא- שני הדקים וביניהם התנגדות משתנה. הערכים בכניסה ידועים והערכים המצופים במוצא ידועים. אין קשר לינארי בין המוצא לכניסה. דוג': כשלוחצים על לחצן מס' 1 בין הדקי הכניסה תהיה התנגדות של 58ohm. במוצא צריך להיות 16.8Kohm כשלוחצים על לחצן מס' 2 בין הדקי הכניסה תהיה התנגדות של 126ohm. במוצא צריך להיות 23.6Kohm הפתרון שאני חשבתי עליו הינו מערכת של משווים שתחפש איזה התנגדות נכנסה, המשווה שיזהה יכנס לרוויה ויפעיל טרנזיסטור שיחבר את הנגד שצריך ליציאה. מודה מראש למי שיצליח לעזור עם מעגל, רכיב, או כיוון שונה ממה שהצגתי. אורן
-
- 3 תגובות
- 791 צפיות
-
-
פוטנציומטר של TT למאוורר של TT http://img79.imageshack.us/my.php?image=picture005cj3.jpg אני רוצה לחבר למאוורר אחר שיש לו גם 2 חוטים שלוקחים מתח 12V ממולקס של הספק. איזה חוט של הפוטנציומטר לאיזה חוט של המאוורר מחברים ? מאוורר- חוט אדום - אדום או שחור - מולקס צהוב . או לחוט השחור של המאוורר ?
-
- 2 תגובות
- 811 צפיות
-
-
מצאתי ldr נגד-לפי אור אבל כשבדקתי אותו עם לד גיליתי שבאור הלד דלוק ובחושך הוא מכובה אני רוצה ההפך, יש דרך ?
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני זומם כבר הרבה זמן להחליף לעכברוש שלי את הLED האדום שהוא בא איתו (אותו LED שעוזר לעיינית לקרוא את התנועה) העכברוש האשם במחדל הוא Logitech Mx510. השאלה שלי אם יש למישהו פה מדריך (או לינק) לאיך לעשות את זה הכי יעיל, ואם LED ירוק חזק שווה ערך לLED האדום? :s05:
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום. יש לי ראוטר שאני רוצה להפוך את הנוריות שלו מצהובות לכחולות. הייתי שמח לקבל לינק לאיזה מדריך נחמד שמסביר איך עושים כזה דבר או שאם יש מישהו שניסה את זה שפשוט יכתב לי איך. תודה מראש לעוזרים.
-
- 3 תגובות
- 862 צפיות
-
-
שלום! המאוורר ספק שלי מרעיש, פתחתי תספק ניקתי כל קמצוץ של אבק, בדקתי גם שהמאוורר לא מתחכך - לא עוזר, חשבתי לנסות את המוד של ה5 וולט עם חיבור מולקס, ולפני שאני מנסה רציתי לשאול - במקרה של תקלה כלשהי יכול להגרם נזק לספק כתוצאה מאי קירור ? הספק של OCZ, המאוורר 120 מ"מ עם 3 חיבורים, למי שיש רעיון אחר אני אשמח לשמוע ובקשר לחיבורים הבנתי שיש פלוס,מינוס ומה שנשאר כנראה קשור לסל"ד או אולי לטמפ', חשבתי אולי אפשר לנתק את החוט השלישי ולהשאיר רק את הפלוס והמינוס, יעזור במשהו?
-
- 14 תגובות
- 9.8k צפיות
-
-
טוב, אני רוי אני בן 16 וכו' וכו'.. התחלתי להתעניין בכל התחום הזה של המודינג, קראתי הרבה וסוף-סוף התחלתי להכין משהו לעצמי: היה לי מארז של DELL, שחור ומגעיל שנפתח בצורה מיוחדת ואי אפשר לעשות עליו כלום. אז קניתי מארז ב-180 ש"ח שבא עם מאוורר לדים קדמי, מאוורר למעבד, ואולטרות בצדדים. העברתי הכל פנימה. מה שאני מתכננן לפרוייקט: ^ 1. צביעת הכוננים האופטיים (1 כבר צבעתי) ^ 2. הוספת מאוורר 120 מ"מ (מהמארז הקודם) 3. חלון פרספקס + קטודות כחולות מלמעלה ולמטה. ^ 4. פאן באס. ^ 5. פאנל קדמי שישלוט על הכפתור הפעלה (הסבר בהמשך) ^ 6. מסך LCD חיצוני (שכבר עשיתי והוא נכנס תחת הפרוייקט הזה) 7. סליבינג. 8. אולי OC. הנה המארז החדש בלי הפאנל של הכונן האופטי השני שמתייבש מהצביעה ובל…
-
- 100 תגובות
- 11.2k צפיות
-
-
אממ, אני צריך מאורר למארז 120 MM שקט עם לד, אני מעדיף ירוק.. כי זה לפרויקט שאני עושה.. שיהיה משהו טוב! תודה,
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
זה המארז שיש לי: http://digma.co.il/shop/product_info.php/cPath/79_62/products_id/1320?osCsid=3a34f6d83ac873f88c19e7b142fe90fd קופה התחלתית: 450 שקל טוב אני רוצה לעשות מהפך למארז שלי פשוט נמאס לי מהמראה שלו ואני רוצה לרענן את המראה של המארז... בתכנון: 1. קירור מיים 2. תאורה עוצמתית עם לדים 3. חריטה על החלון 4. חריטה על הפח מצד ימין 5. שינוי הפאנל 6. יש הצעות? רשמית קניות: 1. דרמל נקנה היום ב 200 שקל של BOXER + סט של 160 ראשים 2. לדים+נגדים הוצאתי משהו כמו 80 שקל על נגדים ולדים 3. צבע 4. משאבה רדיאטור בלוק כל החפצים הנדרשים לקירור מים... 5. יש עוד? תקציב עדכני: 100 ש"ח שבוע הבא יגעו 380 P: דבר ראשון הזזתי את החיבורי USB מלמעלה והעברתי אותם קדימה במקום F…
-
- 18 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
אני רוצה לבנות מעגל עם לדים רצים אבל כל פעם אני רואה שזה טיפה שונה יש למישהו משהו שעובד אולי סקיצה אני יודע שצריך לדים, נגדים, 555 ו4017
-
- 12 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם, קודם כל אני רוצה לדעת אם אני יכול לחבר נגד לפלוס ולמינוס של החשמל כדי שכל החשמל יפול על הנגד והוא יהיה חם אש האם זה אפשרי מבלי שיהיה לי קצר מסוים במערכת? אם לא אז איך אני ידע כמה יהיה האוהם של נגד מסוים שהמתח בסופו של דבר יפול על הלד אבל הנגד יהיה רותח אש? נגיד 12 -> 3 והנגד יהיה אש אבל לא ישרף והלדים המוברים עליו גם הם לא ישרפו...?
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הנה את הסקיצה הזאת אחותי הכינה איך הסקיצות??? השטח של הוורוד זה יהיה פרספקט והשטח הירוק יהיה מאוורר מיתחת(בתוך) המארז כל זה ימוקם על גג המארז... [attachment deleted by admin]
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום ברצוני לבנות אנטנה חיצונית לכרטיס רשת של ניידים PCMCIA מסוג EDIMAX עם ציפ של RT2560F אני רוצה לחבר N-CONECTOR COAXIAL לכרטיס רשת הזה פשוט אני צריך לדעת לאן עלי להלחים את המחבר הנ"ל אני מציג לפניכם תמונה רלונטית של האיזור הרלוונטי ב PCB ואני מבקש ממי שבאמת מבין קצת באלקטרוניקה שיזהה עבורי לאן עלי להלחים את החיבור הנ"ל... אני מודה מראש למי שבאמת מבין ויציע פה את העזרה שלו...(אני מבין שבקונקטור הזה יש 2 חיבורים שצריך להלחים אחד של החוט האמצעי של הכבל ואחד של מה שמסוכך את החוט/ GNR?)... קישור לתמונה... http://img438.imageshack.us/img438/9915/pict0844gb3.jpg
-
- 4 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
היי אני מחפש מידע על מנועי צעד איך לבחור מהם, איפה לקנות איך מפעילים ומה הפרמטרים. אני בונה איזה רכיב שיסובב משהו והדגש הוא על דיוק (עשירית מעלה) ולא על מהירות מישהו יכול לעזור?
-
- 7 תגובות
- 2k צפיות
-
-
הכנתי את התאורה הזאת עם 3 לדים אדומים שפועלים גם עם מוסיקה והיא מאירה את הפינה של המסך וזה יותר חזק במציאות: התאורה: הלדים מקרוב:
-
- 13 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, יש לי קורקינט חשמלי עם שתי סוללות 20AH, 12V כלומר יחד 40 אמפר ו24 וולט. אני חושד שכשקניתי אותן הן לא היו בדיוק חדשות,יש דרך לבדוק? (הן עברו משהו כמו 10-15 טעינות עד עכשיו...) תודה. נ.ב:לדעתי זה הפורום הכי מתאים,אם לא מנהלים נא להעביר
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני מניח שחלק מכם שמעו על הפרוייקט שרץ בארה"ב בשם The Mod Nation. המפתחים Bill "mnpctech" Owen ו Stuart "kikboxes" King שלוקחים את כל נושא המודינג בתור מקצוע החליטו לשתף פעולה ולפתוח סדנת מודינג מקצועית בארה"ב. הפרוייקט החל כיוזמה אישית והתפתח לרעיון לפתוח קהילה שתבוא לעזרתם של מודרים ברחבי העולם ותכלול בתוכה את מיטב המודרים בעולם שיבואו כדי לשתף את הקהילה בשיטות עבודה, מדריכים וסודות מקצועיים שרכשו במהלך הקריירה שלהם בתחום. לא מזמן קיבלתי הודעה פרטית בפורומים של wizdforums.co.uk והופתעתי לגלות כי נבחרתי ע"י mnpctech עצמו להכין את הבסיס לקהילה שתבוא בפתיחה הרשמית. סה"כ הוזמנו כ 20 אנשים, כולם מודרים בדם והקריטריון היחיד חוץ ממקצועיות כמובן היה רצון וידע לתרום למודרים ברחב…
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
ראיתי שהקטע הזה של המיני פרוייקטים יוצא חזק אז ניסיתי גם משהו..! בסוף חשבתי לעשות מין קטודה אדומה מעל החלון שלי - קטודה בייתית! אז ככה : לקחתי לדים UB משני עכברים (תאמינו לי זה לדים חזקים בטירוף ! ) שתיי נגדים ,כבל ארוך שמגיע למחשב. ולסיום-ההפתעה: צלופן שקוף! כןכן , לא התבלבלתי,זהו צלופן שקוף! טוב בואו נחסוך במילים : בקירוב: בחושך : ראיתי שזה יוצא ממש ממש יפה ובדיוק ניקיתי את הפילטר של המזגן בחדר ושמתי לב שאפשר לשים לד UB בתוך המזגן :. בחושך : נו אז איך?!
-
- 13 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
בטריה ממש ממש קטנה שהיא 12V כן כן 12V של השלט של האותו יותר קטן מבטריה אצבע רגילה יש דבר כזה? זה קיים?
-
- 2 תגובות
- 828 צפיות
-
-
יש לי מפסק כפול (זה שיש לו שני כוונים ומתפקד בדיוק כמו שני מפסקים), ומנוע פשוט שפועל לפי כוון הזרם שמגיע אליו (הכל בDC). איך אני יכול לבנות בחלקים ההאלו מעגל שיפקד על המנוע לפעול בשני הכוונים - שמפסק אחד סגור יסתובב ימינה, שהשני סגור יסתובב שמאלה וששניהם פתוחים לא יסתובב (ולא יצרוך מתח)? תודה!!!
-
- 2 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
אהלן! טוב, יש לי שאלה טיפה מוזרה: קניתי ערכת סליבינג, ויש כמה כבלים שאני רוצה להסליב. הבעיה היא שאין לי כלי להסרת המולקסים. אם יש מישהו מהמרכז, ויש לו את הכלי הזה, (ומוכן לארח אותי לכמה דקות), שיכתוב. אני בן 15 ולא פוגע.. זה למען הפרוייקט שלי שאותו ניתן לראות בפורום הפרוייקטים. תודה רבה!
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-