עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by MATTAN,

מה המצב אחים שלי אני מחפש מקום באיזור הקריות שבו אני אוכל לקנות דרמל אמיתי ולא חיקויים כמו יונדאי וגם אם תוכלו להמליץ לי על דגם מסויים תודה לכל העוזרים

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. Started by לד,

שלום יש לי הגה עם דוושות לפני כחצי שנה נקרע לי החוטים שמחברים בין ההגה לדוושות (כמו מין חיבור של מסך כזה זה נהרס לי) בקיצור אתמול חשפתי תחוטים והתחלתי לחבר כשאני מחבר את האדום והשחור בהגה לאדום והשחור בדוושות אז הגז פועל והברקס לא, ניסיתי כל מיני קומבינציות ולא הצלחתי להגיע למצב שבו שניהם עובדים יחד בבקשה אני חייב עזרה פירוט: בדוושות יש שלוש חוטים לבן שחור ואדום בהגה יש שבעה חוטים אדום שחור לבן צהוב כחול ירוק וורוד תמונה של החיבור של הדוושות http://img149.imageshack.us/img149/4480/019oz0.jpg של ההגה http://img136.imageshack.us/img136/1517/021hl1.jpg עכשיו שאלה איך לחבר את החוטים מי למי?? בבקשה אתם חייבים לעזור לי אל תתעלמו

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. עשיתי כבלים עגולים לפי המדריך באתר. ובמקומות מסויימים חשפתי קצת את הגידים (אני לא חושב שהלהב של הסכין שרטה את הגיד) אבל עטפתי את כל המקומות בהן חשפתי את הגיד. בכל מקרה השאלה שלי היא האם יכול לקרות משהו (רע) במקרה וחיברתי את הכבל והגיד כן נשרט או נפצע? [זה היה סתם כבל ניסיוני (ומזל) אבל בכל מקרה אני רוצה לבדוק אותו ואני לא רוצה להסתכן ולאבד משהו] פעמים הבאות אנ אדאג לשים לב למה שאני עושה.

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. Started by Blinker,

טוב אז הוצאתי מסך LCD עם בקר מתוך DVD נייד מסך 7" רחב (ממש סקסי כזה) למישו יש מדריך או משו להפנות אותי לאיך מחברים את זה ובאיזו תצורה לדעתי הוא עובד בחיבור COMPOSITE לאחר כמה ניסוי הצלחתי לחבר אותו בעזרת כבל RCA בודד (הצהוב הזה) אבל התצוגה דילגה כמו מטורפת כלפי מטה לפי מה שהבנתי זאת בעיית סנכרון השאלה היא מה אני עושה עם זה ? על הבקר לא כתוב ללא דגם ולא כלום רק WTC-10 E148151 בעת החיפוש בגוגל העלה דברים לא קשורים תודה לכולם תמונות : ושוב תודה לכולם

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  5. Started by shar00750,

אני לעשות מוד שכולל בתוכו רמקולים של רכב. השאלה שלי היא האם זה בכלל אפשרי? ואם כן איך ניתן לעשות זאת?

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. 2 שאלות: מאיפה אפשר להשיג ציפוי מיוחד לכבלי IDE, וכל כבלי שבתוך המארז? ואיך זה נקרא, אם אפשר קישור גם בבקשה. מאיפה אפשר להשיג פלסטיק שקוף להכנת חלון למארז? בתודה מנור.

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. Started by netanelf,

שלום. אולי זה נשמע קצת טפשי אך אני צריך עזרה בחיבור של מפסק. יש לי כזה מפסק: נראה לי שהוא בא מדוד מים או משהו.. נסיתי לחבר לזוג התחתון - ורק האור נדלק - לא המחשיר. ניסיתי לעליון - ורק האור דלק (אך גם כשהמפסק מכובה). ניסיתי אחד כך ואחד כך .. יש למשהו רעיון ? תודה

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. Started by lirantal,

אז ככה אני חדש לעניין המודים והיום עשיתי צעד ראשון בדבר - הלכתי לחנות אלקטרוניקה לקנות LEDים. למוכר אין מושג מהו הזרם/התנגדות/מתח שלהם אז הגעתי הביתה חיברתי נורת LED אחת לסוללה - לא עובד. שישרתי שתי סוללות (AA כלומר 2*1.5) וחיברתי ל LED - לא עובד. כשהייתי בחנות בדקנו לראות אם זה עובד ואני זוכר שהוא כיוון את המתח שם ל 3.5וולט והנורה האירה. מה אני עושה לא בסדר? תודה רבה, לירן

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. Started by lior12,

האם הלד המובנה בפין מספר 13 צריך נגד או שהנגד כבר מובנה ? ואם צריך נגד אז איזה נגד ?

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. Started by shlomom,

אשף חיבור לדים. משרטט ומחשב את הנגדים והלדים. נחמד ושימושי http://led.linear1.org/led.wiz

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  11. Started by WiSe-Man,

אם זה כבר פורסם פה אז סורי ;D http://thehottestgadgets.com/2008/05/25-computer-case-mods-00432

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. שלום לכולם, קניתי כרטיס מסך GTX 970 - הוא ממש ארוך ולא נכנס למארז שלי (אנטק קולר מסטר) כי יש שם מין פאנל פנימי. אני מניח שהפאנל עשוי מאלומיניום אבל לא בטוח. כל מה שצריך לעשות זה לחתוך קטע של 2-3 סנטימטרים אורך על 1 ס"מ עומק מהפאנל, והכרטיס יכנס. איזה כלי אני צריך (מישהו אמר לי "דרמל" - זה מכשיר שעולה מאות שקלים...)? תודה!

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. Started by moshe_91,

שלום לכולם ובמיוחד לשועלי האלקטרוניקה =] יש לי מחשב HTPC חדש בסלון Intel Q8200 @ Stock Stock Cooling Intel DG43RK 3GB DDR3 Antec VS450 x1950 Pro 512MB חיברתי אליו מאוורר 120MM במהירות 2000 RPM וזה הרעיש לי מדי אז עשיתי את הטריק של ה - 7v וזה הוריד את המהירות שלו .. אז מה בעצם הבעיה ? משיטותיי באינטרנט קראתי שזה עלול להרוס את הספק .. החבר'ה שכתבו את זה טוענים שהטריק הזה גורם לספק להעמיס על המסילה של ה - 12v ובסופו של דבר ייהרס (במוקדם מהצפוי או במאוחר - עניין של מזל) ומצד שני (ביחס של 40:60 לטובת החבר'ה שנגד) יש הטוענים שהם משתמשים בטריק הזה לא רק למאוורר אחד במערכת אלא לכמה וכבר כמה שנים ושלא נהרס להם כלום .. בנוסף קראתי גם שלא מומלץ לעבור את ה - 12.5v במסילה של …

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  14. Started by mosheva,

שלום! אני יודע שזה לא קשור במודינג למחשב אבל בכל זאת זה אלקטרוניקה ופה יש תותחי אלקטרוניקה!!! ככה, יש לי מטען סוללות עם שקע של רכב ואני רוצה להשתמש בו בבית. הבנתי שיש אפשרות להשתמש בספק כוח של מחשב כי הוא מוציא 12V כמו רכב ופשוט לחבר את החוטים שלו לחוטים של מטען. השאלה היא איזה חוט אני צריך לחבר ל+ (אדום) ואיזה ל - (שחור) ואיך אני מפעיל את הספק ללא מפסק ON\OFF פעם עשיתי זאת על ידי גישור עם אטב נייר בין שתי חוטים... הפעם אני רוצה לעשות מפסק... הסוללות הם סוללות למכונית על שלט 4200 7.2 אמפר... אשמח לתשובה! תודה רבה!

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. Started by z999,

היי, אני רוצה לבנות מודינג למחשב (שעדיין לא קניתי, אז הכל עדיין בתיאוריה........) עם מארז ANTEC 900. עכשיו אני רוצה להוסיף לו תאורה שמורכבת מלדים+קטודות שאפשר לשלוט עליה בעזרת תוכנה מהמחשב, חשבתי על להוציא סיגנל דרך הפרללל פורט. מצאתי רק מדריך אחד שהסביר איך לחבר 8 לדים לפרלל אבל אני רוצה יותר משמונה לדים... אני רוצה מערכים של צבעים (כך שאני יכול לשנות את הצבע של התאורה) או להאיר חלקים של המחשב... יש דרך לעשות את זה? חשבתי על RELAYים אבל אני לא יודע איך זה יעבוד... מה אתם אומרים? ואם מישהו יוכל גם לצייר לי סכימה (אני יודע שזה פשוט מאוד, אבל אני צריך להראות לאבא שלי...) זה יהיה נפלא.

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. Started by Pure-Gold,

טוב, זה לא ממש פרויקט שקשור לאלקטרוניקה או למחשבים באופן ישיר אבל זה עדיין סוג של פרויקט קטן קבלו את הפצצה של ביבי: http://tovilevis.com/index.php?cat=projects⊂=project_content&id=4

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  17. Started by e-d-a,

היי אני קונה עכשיו מארז שמגיע ללא ידית ואני רוצה לעשות לו ידית.. לקדוח שתי חורים בתקרה של המארז זה שטויות, יש למישהו רעיון איך לעשות ידית? או עדיפות גדולה איפה אפשר להשיג אחת מוכנה?

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. Started by tHe_MoDeR,

יש לי מסך LCD צבעוני בערך 3 אינץ ... יש לו 68 חיבורים אם מישהו יודע איך אני יכול לחבר אותו למחשב אם איזה חוטים ואם אפשר גם סרטוט אז תודה רבה !!!

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. Started by rhin0,

שלום לכולם. באתי לכן על מנת לחפש קצת עזרה בבנית הפרוייקט שלי לחלק מהקיץ והוא בניית intervalometer. מי שלא יודע מה זה, זה מכשיר שמשתמשים בו בעיקר בצילום והוא מאפשר קביעה מראש של מספר חשיפות וזמן חשיפות ועוד המון פונקציות נוספות. ערכתי מעט חיפושים ברשת ואני לא יכול להגיד שיש הרבה מידע על זה. מצאתי את האתר הזה (מתורגם לאנגלית) שנותן הסבר די בסיסי לאיך לבנות אחד כזה ומוסיף דיאגרמה ואת התוכנה. א. מכוון שאין לי ידע ראשוני באלקטרוניקה ובגלל שהדיאגרמה קטנה מאוד אני מבקש ממכם לעזור לי להבין מה כתוב בדיאגרמה. ב. מכוון שאני לא יודע איך להשתמש במיקרו מעבדים ולא יודע איך מתבצעת העברת הנתונים והתוכנה מהמחשב למיקרו מעבד אני מבקש ממכם לשתף אותי בידע או להעביר אותי למקור שמסביר נושא זה…

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. Started by ScreameR,

אני רוצה להכין מארז לHTPC, למישהו יש שירטוטים וLOGים של אנשים שהכינו ? אין לי דרמל והכל הדברים האלה, אז תתחשבו אני רוצה שהוא יהיה מאוד סולידי, אפור עם אפקט מראה

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. Started by nuctornal wisdom,

אחרי שה8800GTX המזדקן שלי הגיע ל85 C במנוחה וכיבה את עצמו במאמץ, התלבטתי בין לקנות כרטיס מסך חדש, לבין להחליף קירור. בסוף החלטתי להיות cheap ולסדר את זה, במינימום עלות. החלפתי את המשחה לAS5: (התמונות צולמו עם הפלאפון, אני יודע שהאיכות לא הכי טובה) תמונת הלפני: פירקתי את ה"חופה" מפלסטיק, התמונות קשות: [ אחרי ניקוי רציני, שמתי מאוור 90 ששכב בסביבה: התוצאות לא רעות. מ85 במנוחה ומוות במאמץ, ל65 במנוחה ו102 במאמץ. לא רע, אבל לא מספיק. הבעיה: המאוור שמגיע עם הכרטיס מעיף את האוויר לכול הכיוונים, ורק חלק ממנו באמת מגיע לכרטיס, אבל לא רציתי להחזיר את הפלסטיק רק כדי שיצטבר שם עוד אבק. פיתרון: המאוור שבא עם הקירור של אינטל. תוצאות לא רעות: 60-63 במנוחה, 95 במאמץ…

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. Started by Aviko,

הייתי היום בהמון חנויות כמו הום סנטר, המספרים של הניירות שיוף היו עד 450 ויש פה אנשים שאני צריך לקנות 1200: האם זה נכון? מישהו יכול להסביר לי אחת ולתמיד מה עם כל המספרים שלהם ניירות מים וזה... ואם מישהו יודע מאיפה משיגים ניירות שיוף וגם אם יודעים במקרה מאיפה אני מפליץ פריימר? :bash: , תודה לעוזרים!!

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. הכוונה למארז בסגנון הזה: חשבתי על תכנון: עכשיו, רציתי לדעת - איפה ניתן לקנות את המצרכים: -מוטות ברזל. -החלקים שמחברים בין המוטות ברזל. -לוחות ברזל שיחסו את המבנה המשורטט. -לוחות פרספקס חלון מלמעלה ומהצד. איפה אפשר לקנות את המצרכים וכמה כל הפרויקט הזה יעלה בערך?

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. Started by GRiM,

מקווה מאוד שתשתמשו בהן!

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. זאת הפעם הרשאונה שאני עושה מודינג למארז, רציתי להחיות אותו אז קניתי רגליות זוהרות ומדבקה זוהרות של בחורה אך לצערי רק כשהמדבקה הגיעה אלי ראיתי שזה בשביל דלת שקופה ככה שהיא לא זוהרת בחושך אצלי. הזמנתי את הרגליות מpccool הגיע תוך 7 ימים אני מגיע הביתה , מסתכל ובוחן איך זה אמור להיות מורכב ,סבבה , אני מוציא את הרגליות של המארז שלי ומנסה להרכיב את הרגליות שהזמנתי ומה אני רואה שזה לא נכנס למרות שכתוב באתר שלהם שהרגליות מתאימות לכל מארז. אני מתקשר אליהם לשאול איך אני אמור להרכיב את הרגליות אם הם לא נכנסות , עונה לי בחור אחד אני מציג לו את הבעיה והוא אומר לי שמי שקונה ציוד למודינג צריך להיות לו את הציוד המתאים ואני צריך עם מקדחה להרחיב את החור , ואני עונה לו שכתוב שהרגליות מתאי…

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

חיפוש

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.