אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,629 דיונים בפורום זה
-
אני צריך לבנות מעגל שחלק מהרכיבים בו הם 4 טרנזיסטורים כאשר 2 PNP וה2 האחרים NPN אם לא הסברתי את עצמי נכון אז לפי התרשים שלהם בזוג הראשון אחת הרגליים מכוון עם חץ פנימה והזוג השני באחת הרגליים עם חץ החוצה השאלה שלי היא איך בעצם אני יכול להבדיל מבין שניי הזוגות כי הם נראים בדיוק אותו הדבר רק המספר הסידורי עליהם שונים ולפי הסרטוט שאני מרכיב אני חייב לחבר את מקור המתח קודם כל לזוג אחד ורק אחר כד לזוג השני זה מאוד חשוב חברה אני יודע שיש בעיה בניסוח השאלה אבל אני מקווה שאתם מבינים תודה מראש על העזרה ( שאלה מנחה : האם אני יכול לזהות את רגל הבייס של הטרנזיסטור רק על ידי מבט ?)
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
פעם היה בודק זול וגרוע כזה שהיה מגיע עם הסוללות של דורסל או אנרג'ייזר. היה לו פס ירוק כזה שהיה עולה כשהיית מודד סוללה. מישהו יודע איך קוראים לדבר כזה?
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
טוב הזמנתי ספק חדש לאחר ששלי מת ובאותו זמן הזמנתי איזה סליבינג נחמד (אדום UV) אז הצלחתי בנתיים לפרק את כל החיבורים על איזה ספק ישן חוץ מה ATX אז אם מישהו יכול לעזור לי בזה זה יהיה נחמד ושאלה שניה יש לכם יזה מדריך עם תמונות שיהיה לי ממש ברור על איך להרכיב את זה על הספק? (כדי שאני אהיה בטוח במה שאני עושה) תודה מראש
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם. באתי לכן על מנת לחפש קצת עזרה בבנית הפרוייקט שלי לחלק מהקיץ והוא בניית intervalometer. מי שלא יודע מה זה, זה מכשיר שמשתמשים בו בעיקר בצילום והוא מאפשר קביעה מראש של מספר חשיפות וזמן חשיפות ועוד המון פונקציות נוספות. ערכתי מעט חיפושים ברשת ואני לא יכול להגיד שיש הרבה מידע על זה. מצאתי את האתר הזה (מתורגם לאנגלית) שנותן הסבר די בסיסי לאיך לבנות אחד כזה ומוסיף דיאגרמה ואת התוכנה. א. מכוון שאין לי ידע ראשוני באלקטרוניקה ובגלל שהדיאגרמה קטנה מאוד אני מבקש ממכם לעזור לי להבין מה כתוב בדיאגרמה. ב. מכוון שאני לא יודע איך להשתמש במיקרו מעבדים ולא יודע איך מתבצעת העברת הנתונים והתוכנה מהמחשב למיקרו מעבד אני מבקש ממכם לשתף אותי בידע או להעביר אותי למקור שמסביר נושא זה…
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היום הרכבתי את המעגל של הלדים המהבהבים... הלדים הורכבו בחלק התחתון איפה שהלבן שנראה כמו פה. יש גם מתג לשליטה על המצבים של המעגל (דולק קבוע, כבוי, לפי מוזיקה) והנה התוצאה: http://rapidshare.com/files/36742497/12-06-07_2026.mp4
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום יש לי הגה עם דוושות לפני כחצי שנה נקרע לי החוטים שמחברים בין ההגה לדוושות (כמו מין חיבור של מסך כזה זה נהרס לי) בקיצור אתמול חשפתי תחוטים והתחלתי לחבר כשאני מחבר את האדום והשחור בהגה לאדום והשחור בדוושות אז הגז פועל והברקס לא, ניסיתי כל מיני קומבינציות ולא הצלחתי להגיע למצב שבו שניהם עובדים יחד בבקשה אני חייב עזרה פירוט: בדוושות יש שלוש חוטים לבן שחור ואדום בהגה יש שבעה חוטים אדום שחור לבן צהוב כחול ירוק וורוד תמונה של החיבור של הדוושות http://img149.imageshack.us/img149/4480/019oz0.jpg של ההגה http://img136.imageshack.us/img136/1517/021hl1.jpg עכשיו שאלה איך לחבר את החוטים מי למי?? בבקשה אתם חייבים לעזור לי אל תתעלמו
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אנחנו עושים פרויקט בבית ספר וצריך להגיש לשבוע הבא, קיבלתי חוט מבודד ארוך , אנחנו צריכים להרכיב נגדים על המטריצה , וללפף במבודדים. בעצם לקחת את החוט מבודד ושתישאר רק ה"מעטפה שלו" בלי החוט הברזל" יש לי את כל הציוד - קאטר,שפיץ פלאייר , תנין בננה וכו'. מישהו יכול לעזור לי איך אני מוציא רק את מעטפת החוט ?
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
טוב, זה לא ממש פרויקט שקשור לאלקטרוניקה או למחשבים באופן ישיר אבל זה עדיין סוג של פרויקט קטן קבלו את הפצצה של ביבי: http://tovilevis.com/index.php?cat=projects⊂=project_content&id=4
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם ובמיוחד לשועלי האלקטרוניקה =] יש לי מחשב HTPC חדש בסלון Intel Q8200 @ Stock Stock Cooling Intel DG43RK 3GB DDR3 Antec VS450 x1950 Pro 512MB חיברתי אליו מאוורר 120MM במהירות 2000 RPM וזה הרעיש לי מדי אז עשיתי את הטריק של ה - 7v וזה הוריד את המהירות שלו .. אז מה בעצם הבעיה ? משיטותיי באינטרנט קראתי שזה עלול להרוס את הספק .. החבר'ה שכתבו את זה טוענים שהטריק הזה גורם לספק להעמיס על המסילה של ה - 12v ובסופו של דבר ייהרס (במוקדם מהצפוי או במאוחר - עניין של מזל) ומצד שני (ביחס של 40:60 לטובת החבר'ה שנגד) יש הטוענים שהם משתמשים בטריק הזה לא רק למאוורר אחד במערכת אלא לכמה וכבר כמה שנים ושלא נהרס להם כלום .. בנוסף קראתי גם שלא מומלץ לעבור את ה - 12.5v במסילה של …
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום. אולי זה נשמע קצת טפשי אך אני צריך עזרה בחיבור של מפסק. יש לי כזה מפסק: נראה לי שהוא בא מדוד מים או משהו.. נסיתי לחבר לזוג התחתון - ורק האור נדלק - לא המחשיר. ניסיתי לעליון - ורק האור דלק (אך גם כשהמפסק מכובה). ניסיתי אחד כך ואחד כך .. יש למשהו רעיון ? תודה
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
האם הלד המובנה בפין מספר 13 צריך נגד או שהנגד כבר מובנה ? ואם צריך נגד אז איזה נגד ?
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מה המצב אחים שלי אני מחפש מקום באיזור הקריות שבו אני אוכל לקנות דרמל אמיתי ולא חיקויים כמו יונדאי וגם אם תוכלו להמליץ לי על דגם מסויים תודה לכל העוזרים
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני צריך דרמל וראשים כדי לחתוך אלומניום ופרספקס ופחיות צבע בצבעים אדום ושחור כדי לצבוע כונן CD ישן ואת המקדימה של מארז COBRA של RAIDMAX
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אם זה כבר פורסם פה אז סורי ;D http://thehottestgadgets.com/2008/05/25-computer-case-mods-00432
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הכוונה למארז בסגנון הזה: חשבתי על תכנון: עכשיו, רציתי לדעת - איפה ניתן לקנות את המצרכים: -מוטות ברזל. -החלקים שמחברים בין המוטות ברזל. -לוחות ברזל שיחסו את המבנה המשורטט. -לוחות פרספקס חלון מלמעלה ומהצד. איפה אפשר לקנות את המצרכים וכמה כל הפרויקט הזה יעלה בערך?
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, פרויקט הגמר שלי בתואר הוא ג'ויסטיק רגיש לחולי שבץ מוחי. המבנה הוא ארדואינו שמחובר לג'ויסטיק. בהמשך אחבר סוללה ובלוטוס אבל כרגע החיבור הוא בכבל USB למחשב. אני צריכה ליצור gui שבו יש מסך למשתמש - המטופל צריך לצייר בעזרת הג'ויסטיק קו, עיגול ומשולש. לאחר מכן יהיה עיבוד נתונים שמשווה בין מה שרציתי שהמטופל יעשה לבין מה שעשה בפועל וירשום לו כמה התקדם לעומת פעם קודמת. כרגע הג'ויסטיק מחובר ומראה פלט של נקודות איקס וואי ומכאן אני צריכה לגרום לכך שכשאני מזיזה את הג'ויסטיק יהיה על המסך מה שציירתי - עיגול קו או משולש. אולי צריך להכניס את הנתונים למטריצה , יכול להיות שזה הכיוון. מחפשת מישהו שיכול לעזור בחינם( סטודנטית לא עובדת...) או בתשלום אם אין ברירה או גם לשלוח …
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
2 שאלות: מאיפה אפשר להשיג ציפוי מיוחד לכבלי IDE, וכל כבלי שבתוך המארז? ואיך זה נקרא, אם אפשר קישור גם בבקשה. מאיפה אפשר להשיג פלסטיק שקוף להכנת חלון למארז? בתודה מנור.
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
זאת הפעם הרשאונה שאני עושה מודינג למארז, רציתי להחיות אותו אז קניתי רגליות זוהרות ומדבקה זוהרות של בחורה אך לצערי רק כשהמדבקה הגיעה אלי ראיתי שזה בשביל דלת שקופה ככה שהיא לא זוהרת בחושך אצלי. הזמנתי את הרגליות מpccool הגיע תוך 7 ימים אני מגיע הביתה , מסתכל ובוחן איך זה אמור להיות מורכב ,סבבה , אני מוציא את הרגליות של המארז שלי ומנסה להרכיב את הרגליות שהזמנתי ומה אני רואה שזה לא נכנס למרות שכתוב באתר שלהם שהרגליות מתאימות לכל מארז. אני מתקשר אליהם לשאול איך אני אמור להרכיב את הרגליות אם הם לא נכנסות , עונה לי בחור אחד אני מציג לו את הבעיה והוא אומר לי שמי שקונה ציוד למודינג צריך להיות לו את הציוד המתאים ואני צריך עם מקדחה להרחיב את החור , ואני עונה לו שכתוב שהרגליות מתאי…
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני רוצה לשלוט על כמה לדים דרך המחשב. יש לי ידע בתכנות (C/ASM), אין לי ידע באלקטרוניקה. קראתי את המאמר הבא: http://www.codeproject.com/csharp/csppleds.asp והבנתי בערך מה צריך לעשות על מנת להדליק לד - לשלוח 1 ל-data port המתאים. אבל מה קורה אם אני רוצה שהלד ידלוק כל הזמן (אני משער שכשאני שולח 1 ל-port המתאים, הלד דולק לזמן קצר ונכבה) ? אפשר כמובן לכתוב קוד שמדליק את הלדים מחדש אחת לכמה זמן, אבל זה נראה לי קצת לא יעיל. האם יש דרך לעשות את זה בחומרה?
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אז ככה אני חדש לעניין המודים והיום עשיתי צעד ראשון בדבר - הלכתי לחנות אלקטרוניקה לקנות LEDים. למוכר אין מושג מהו הזרם/התנגדות/מתח שלהם אז הגעתי הביתה חיברתי נורת LED אחת לסוללה - לא עובד. שישרתי שתי סוללות (AA כלומר 2*1.5) וחיברתי ל LED - לא עובד. כשהייתי בחנות בדקנו לראות אם זה עובד ואני זוכר שהוא כיוון את המתח שם ל 3.5וולט והנורה האירה. מה אני עושה לא בסדר? תודה רבה, לירן
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מעוניין לרכוש את הספק כוח המפלצתי והיפה של Tt אבל בזיג זאג אין אותו במלאי ואמרו שרק עוד חודש הוא יחזור למלאי. מישבו יודע היכן יש אותו במלאי ?! מי יחכה חודש לספק כוח?!?!?!!?
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אשף חיבור לדים. משרטט ומחשב את הנגדים והלדים. נחמד ושימושי http://led.linear1.org/led.wiz
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
היי, אני רוצה לבנות מודינג למחשב (שעדיין לא קניתי, אז הכל עדיין בתיאוריה........) עם מארז ANTEC 900. עכשיו אני רוצה להוסיף לו תאורה שמורכבת מלדים+קטודות שאפשר לשלוט עליה בעזרת תוכנה מהמחשב, חשבתי על להוציא סיגנל דרך הפרללל פורט. מצאתי רק מדריך אחד שהסביר איך לחבר 8 לדים לפרלל אבל אני רוצה יותר משמונה לדים... אני רוצה מערכים של צבעים (כך שאני יכול לשנות את הצבע של התאורה) או להאיר חלקים של המחשב... יש דרך לעשות את זה? חשבתי על RELAYים אבל אני לא יודע איך זה יעבוד... מה אתם אומרים? ואם מישהו יוכל גם לצייר לי סכימה (אני יודע שזה פשוט מאוד, אבל אני צריך להראות לאבא שלי...) זה יהיה נפלא.
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
-
אהלן חברים כבר במשך כמה שנים שאני רוצה לעבור לשולחן בעל יכולת לכוון את הגובה ובמידת הרצון להפוך אותו לשולחן עמידה. כמובן שראיתי את כל השולחנות "המוכנים" אבל רציתי לדעת האם מישהו מכיר או יודע על שולחן שאני יכול להרכיב בעצמי? אני אסביר את הבעיה, נכון לעכשיו אני גר בדירה קטנה עם מקום מועט לשולחן מחשב (108 ס"מ) אבל בעתיד אני כניראה אעבור לדירה עם מקום לשולחן גדול יותר. לכן אני מחפש סט שאני יכול לשים עליו עכשיו פלטה (משטח שולחן?) בגודל שמתאים לי ובעתיד אני אוכל להחליף את הפלטה הזאת לגדולה יותר אבל להשתמש באותה "תשתית". אני מקווה שזה היה מספיק מובן ואשמח לשמוע הצעות ועזרה :)
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
- 2 followers
-