עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by poltergeits,

אני צריך לבנות מעגל שחלק מהרכיבים בו הם 4 טרנזיסטורים כאשר 2 PNP וה2 האחרים NPN אם לא הסברתי את עצמי נכון אז לפי התרשים שלהם בזוג הראשון אחת הרגליים מכוון עם חץ פנימה והזוג השני באחת הרגליים עם חץ החוצה השאלה שלי היא איך בעצם אני יכול להבדיל מבין שניי הזוגות כי הם נראים בדיוק אותו הדבר רק המספר הסידורי עליהם שונים ולפי הסרטוט שאני מרכיב אני חייב לחבר את מקור המתח קודם כל לזוג אחד ורק אחר כד לזוג השני זה מאוד חשוב חברה אני יודע שיש בעיה בניסוח השאלה אבל אני מקווה שאתם מבינים תודה מראש על העזרה ( שאלה מנחה : האם אני יכול לזהות את רגל הבייס של הטרנזיסטור רק על ידי מבט ?)

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. הכוונה למארז בסגנון הזה: חשבתי על תכנון: עכשיו, רציתי לדעת - איפה ניתן לקנות את המצרכים: -מוטות ברזל. -החלקים שמחברים בין המוטות ברזל. -לוחות ברזל שיחסו את המבנה המשורטט. -לוחות פרספקס חלון מלמעלה ומהצד. איפה אפשר לקנות את המצרכים וכמה כל הפרויקט הזה יעלה בערך?

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. Started by ^Daemon^,

שלום לכולם! אני לא הכי חזק בכל התחום הזה של מודינג, אבל חשבתי על רעיון נחמד ורציתי לדעת האם יש בכלל את האפשרות ליישם אותו.. ברשותי רמקולים של Creative דגם SBS 370 2.1. ברמקולים האלה ישנה יחידה חיצונית שמאפשרת לשנות את הווליום (מעין שלט שמחובר בין הכרטיס קול לסאבוופר ומשם לשני הרמקולים), תהיתי האם יש אפשרות להוסיף מחבר לאוזניות (3.5mm) ביחידה הנ"ל. כך נראים הרמקולים כולל השלט: עוד לא ניסיתי לפתוח את השלט, אבל חיצונית נראה שיש בו כפתור ON/OFF, פוטנציומטר ווליום ונורית LED המחווה על הדלקות הרמקולים. האם לדעתכם ישנה את האפשרות להוסיף מחבר אוזניות לשלט המדובר?

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. Started by niv212,

שלום, אני חושב לחדש מוד ובתכנון צריך להיות גימור של אלומיניום מוברש. מישהו יודע איך אני יכול להשיג צבע כזה בהנחה שאני משתמש בפח של מארז? (חשוב שהוא לא יהיה מראתי)

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  5. Started by yossik17,

הייי שלום רציתי לדעת עם מישהו יכול לעזור לי לבנות מתקן תאורה למחשב. ואל תראו לי ת'מדריך שבאתר כי לא רואים ת'תמונותאז תעזרו לי בבקשההה :s05: אני מאוד יודע עם מישהו יעזור לי....

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. Started by e-d-a,

היי אני קונה עכשיו מארז שמגיע ללא ידית ואני רוצה לעשות לו ידית.. לקדוח שתי חורים בתקרה של המארז זה שטויות, יש למישהו רעיון איך לעשות ידית? או עדיפות גדולה איפה אפשר להשיג אחת מוכנה?

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. Started by nehmia,

אם המתח והזרם תלויים בהתנגדות אז : המתח זה הזרם במוליך אידיאלי(שאין בו התנגדות) והזרם זה בעצם המצוי?

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. Started by Moty_p,

שלום לכם, רציתי לדעת מזה חשמל תלת פאזי חשמל חד פאזי (חשמל רגיל של בית??) וחשמל דו פאזי (יש דבר כזה??) ואיך אפשר לחבר חשמל חד פאזי לתלת פאזי תודה לכל העונים מראש.

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. Started by GOVNER_T.S.Y,

פעם SSR עשה איזה מוד גדול ובמהלכו הוא החליט לעשות מוד לעכבר logitech מסדר mx אני לא זוכר איזה דגם בדיוק זה היה. ככל הנראה אחד מהבאים 500,510,518 זה היה מוד בקטנה הוא שם קצת פייברגלאס. ואני לא מדבר על המוד של העכבר שהוא עשה בנפרד. אז עשו טובה על תזכירו אותו.. השתמשתי בחיפוש של הפורום ולא הצלחתי למצוא את זה g0vner_t.s.y

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. Started by taimor,

מאיפה אפשר להשיג כבר IDE רגיל של ארדיסקים של זכר לזכר ? או איך אפשר להפוך נקבה לזכר או להכין כזה לבד ? יש מדריך לזה ? או מישהו שיכול לעזור ? מצאתי את מה שאני צריך באיזה אתר בחו"ל אבל הוא לא ממש עוזר לי : http://www.stonewallcable.com/product.asp?dept_id=122&pf_id=IDEMM מישהו יודע איפה אפשר להשיג בארץ משהו כזה ? עריכה : טוב עליתי על משהו, תגידו מאיפה אני יכול להשיג פינים של נחושת ?

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. שלום לכולם! אני מבקש מראש רק מי שמבין בעיניין ומעוניין לתת תשובה מדוייקת, תודה! אני מרכיב בקרוב סוג של סטודיו, וקטע שמאוד מאוד מעצבן אותי זה הקטע של הכבלים נמאס לי מהחוצפה של חנויות לקחת 50 שקל על כבל, 100 שקל על כבל, מחירים בשמיים!!! כל ראש כבל שאתה צריך אתה צריך להתחיל לקנות כבלים מיוחדים, מתאמים, מאריכים, לא מתאים לי :'( חשבתי לקנות איזה 50 מטר כבל, עוד מבחר ראשים שאצטרך, RCA, PL וכיוצא באלה, ולמשוך כבלים באורכים מדוייקים ובהרכבה עצמית. מאחר ואני לא חדש בעולם האלקטרוניקה, אני יודע שהמחירים של החנויות באמת לא מוצדקים. שאלתי היא האם ארגיש הבדל (ואם לא ארגיש האם יהיה הבדל)? אני יודע לעבוד עם ציוד אלקטרוניקה, כך שאני מאמין שבלאי לא יהווה בעיה. לגבי המחירים, אני מ…

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. אז ככה: יש לי מאוורר אנרמקס 120מ"מ שבא עם פונציומטר. אבל גם על עוצמה מינימלית הוא עדיין רועש לי מדי. ניתן לעשות לו את טריק ה 7V או שזה מסכן את המאוורר? תודה

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. המחבר במכונה התקלקל ויש צורך להשיג חדש, לפי שמנסים לקמבן משהו אחר, רציתי לדהעת האם יש SOCKET כזה שניתן להזמין מאיפהשהוא.

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. Started by bma,

היי יש לי מנוע DC ומצפן (LED435GT) ואני רוצה לרשום לו תוכנה שתגרום לגלגלים להסתובב 90 בעזרת המצפן כדי שיהיה ממש מדויק אפשר עזרה? תודה

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. קניתי מטען. הוא הרגיש לי קל מידי ומצורפת תמונה של מה שיש בפנים. נראה לי שמסוכן להשתמש בו. מה אתם אומרים?

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. Started by eegg,

שיחתי קצת עם אור uv גדול ושמתי לב שהטוש דגש הוא זוהר עם האור והוא עובד כמעט טוב כמו טוש גל uv אני אוסיף תמונה אחרכך

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. Started by ישעיה,

אני מחפש ממיר מתח זול שיספק לי 12V. ראיתי באיביי את הממיר הנ"ל ולא הבנתי מה הכוונה בDC output 6-20V. מישהו יכול אולי להסביר או לתת כיוון? תודה.

18. מומלצים למתחילים? אני רוצה קצת ללמוד על זה ויש ב ebay את המוצר הבא: http://cgi.ebay.com/MPLAB-ICD2-ICD-2-COMPATIBLE-DEBUGGER-PROGRAMMER-PIC-USB_W0QQitemZ180091680328QQcategoryZ4661QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem האם המוצר מתאים גם למתחילים? בעיקרון אני יודע שהתיכנות עם המוצר הזה הוא כאשר הצ'יפ נמצא כבר על המעגל המורכב ושזה בעיקר נועד עבור מתכנתים שרוצים לעדכן את הצ'יפ ברגע האחרון או לעשות שידרוגים אחרי שהצ'יפ כבר הורכב וכולי אך השאלה היא האם זה מסבך מאוד את הדברים או שאפשר בקלת להתגבר על זה? אם לא, מה כן מומלץ לקנות למישהו שרק רוצה ללמוד? תודה מראש, רן.

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. Started by IlanF,

אם אני מחבר מפסק למאוור במחשב, זה לא יגרום נזק ללוח אם / ספק / משהו אחר, אם אני מדליק ונכבה את המאוורר כשהמחשב דולק? כי עד כמה שאני יודע, לא ממש כדאי לחבר משהו למחשב כשהוא דלוק (הארד דיסק / סידי רום / משהו אחר)

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. זאת הפעם הרשאונה שאני עושה מודינג למארז, רציתי להחיות אותו אז קניתי רגליות זוהרות ומדבקה זוהרות של בחורה אך לצערי רק כשהמדבקה הגיעה אלי ראיתי שזה בשביל דלת שקופה ככה שהיא לא זוהרת בחושך אצלי. הזמנתי את הרגליות מpccool הגיע תוך 7 ימים אני מגיע הביתה , מסתכל ובוחן איך זה אמור להיות מורכב ,סבבה , אני מוציא את הרגליות של המארז שלי ומנסה להרכיב את הרגליות שהזמנתי ומה אני רואה שזה לא נכנס למרות שכתוב באתר שלהם שהרגליות מתאימות לכל מארז. אני מתקשר אליהם לשאול איך אני אמור להרכיב את הרגליות אם הם לא נכנסות , עונה לי בחור אחד אני מציג לו את הבעיה והוא אומר לי שמי שקונה ציוד למודינג צריך להיות לו את הציוד המתאים ואני צריך עם מקדחה להרחיב את החור , ואני עונה לו שכתוב שהרגליות מתאי…

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. Started by pc student,

חברים אול בקרוב יהיה לי מסך של פאלפון סאסונג אולי תעזרו לי ותגידו לי איך אני יכול לעשות מודיג עם המסך הזה

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. Started by Lior Amar,

שלום אני צריך עזרה בניתוח המעגל, כלומר מה קורה במעגל, מה הוא מבצע? עי מתחי צמתים ומשוואות פשוטות, מוכן גם לשלם לעוזרים. https://www.mathscinotes.com/2014/03/a-simple-frequency-to-voltage-converter/

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. Started by Mike-,

שלום לכולם, אני מחפש מישהו עם גישה לאוסילוסקופ (פשוט) שיכול להתחבר איתו למוצא כרטיס הקול שלו, לנגן את קובץ הWAV המצורף ולציין מהיא צורת הגל שהתקבלה. התדר של האות מאוד נמוך (עד 1KHz) אז כל אוסילוסקופ אמור לקלוט אותו. [attachment deleted by admin]

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. Started by LIDOR_13,

1.אין לי ממש יעדע באלקטרוניקה [כאילו ממש הבסיסי ביותר...]זה מקום טוב להתחיל?לבנות משהו נחמד כמו התאורה מאחורי המסך בעזרת הארדואינו? 2.על איזה ששפות הארדואינו עובד?מה כדאי ללמוד קודם?

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.